Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ


Η σκληρή επίθεση στα ...συμφέροντα (...!) που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου αιφνιδίασε τα στελέχη του.
Δεν είχε προηγηθεί ...κάποια σύγκρουση... παρά μόνο οι κλειστές συσκέψεις του στενού πυρήνα των συνεργατών του, όπου εκτιμήθηκε ότι «η κυβέρνηση θα τα δώσει όλα» στην επικείμενη αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές.

Η συγκεκριμένη επιλογή εξυπηρετεί ταυτοχρόνως και τον περιορισμό των φωνών αμφισβήτησης εντός του κόμματος.


Αν και ο κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε από τα στελέχη του να επιδείξουν ομόνοια και ενότητα, αποδεικνύεται δύσκολο να συγκεραστούν οι διαφορετικές απόψεις ακόμη και μεταξύ των στελεχών του «πρωινού καφέ».

Την περασμένη Πέμπτη ξέσπασε έντονη διαφωνία ανάμεσα στον κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος υποστήριζε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να σκληρύνει και άλλο τη στάση του απέναντι στα ...συμφέροντα (...!), και στον κ. Δ. Ρέππα , που διαφωνούσε.


Επειδή όμως η ηγετική ομάδα δεν έχει φροντίσει να περάσει τα μηνύματά της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι βουλευτές δυσανασχέτησαν θεωρώντας αδικαιολόγητες αυτές τις εναλλαγές θέσεων.
Έτσι άλλοι μιλούσαν για «άπειρη ηγετική ομάδα που χάνει την ψυχραιμία της εξαιτίας της ρηχής πολιτικής της και παρασύρει τον Παπανδρέου», άλλοι θεωρούσαν «αυτοκτονική» την επίθεση στα ...συμφέροντα (...!) η οποία διαδέχθηκε τη σκανδαλολογία.

Κάποιοι θυμήθηκαν την αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου 2007 και σχολίαζαν συγκαταβατικά «αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν». «Οταν φωνάζεις συνέχεια “λύκος, λύκος στο μαντρί”, στο τέλος δεν θα σε πιστεύει κανένας» προσέθεταν.


Την Τρίτη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε πιεσμένος και προβληματισμένος. Ο κ. Π. Κουκουλόπουλος δεν του έφτιαξε τη διάθεση, καθώς έθεσε θέμα «δοσολογίας» στη σκανδαλολογία.
Ο κ. Παπανδρέου φανερά ενοχλημένος του είπε ότι δεν ασχολούνται ... μόνο με τα σκάνδαλα .

Το γεγονός ότι ο κ. Κουκουλόπουλος συνέχισε έναν διάλογο που σε κάθε του λέξη αποκάλυπτε την κακή χημεία των δύο πλευρών μάλλον δεν οφείλεται σε παρόρμηση της στιγμής.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη που αισθάνονται άβολα από το γεγονός ότι καλούνται να υπηρετήσουν πολιτικές οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί και δεν έχουν αποφασιστεί στα κομματικά όργανα και με τις οποίες ορισμένες φορές διαφωνούν.


Η παρέμβαση του κ. Θ. Μωραΐτη , που βρίσκεται πολύ κοντά στο «παπανδρεϊκό» σύστημα, ο οποίος ζήτησε «να αποφασίσουμε αν θα είμαστε κομματικά στελέχη ή υπάλληλοι» (συμφερόντων εννοούσε), χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τη μομφή που απηύθυνε μολονότι ρωτήθηκε από την κυρία Συλβάνα Ράπτη, βάρυνε και άλλο την ατμόσφαιρα.


Ενδεικτικό της γκρίνιας και των νεύρων που επικρατούν στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ είναι είναι το περιστατικό που συνέβη σε μεγάλη πόλη της Πελοποννήσου όταν η κυρία Διαμαντοπούλου ανέπτυξε σε κομματικό ακροατήριο τη λογική της νίκης και με ....μία ψήφο διαφορά.(...!)

Τα τοπικά στελέχη αντέδρασαν και ένας από τους βουλευτές ρώτησε πώς είναι δυνατόν να ....καταρρέει η κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ να μην μπορεί να περάσει καθαρά μπροστά.

Επειτα από τη συνεδρίαση η κυρία Διαμαντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή λέγοντας ότι «αυτά τα λένε και κάποιοι του Βενιζέλου στην Αθήνα».

«tovima»

26 σχόλια:

  1. Δηλαδή Πολίτη λες το ΠΑΣΟΚ να διαλυθεί πριν ή μετά τις ευροεκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να κάνουν οι παρατρεχάμενοι Ψυχαροπρεντεντέριδες του Λαμπράκη ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας δεν πρόκειται να υποκύψει στα συμφέροντα, και να φιλήσει το χέρι κανενός. Επιτέλους, να ένας πρωθυπουργός χωρίς καμμιά δέσμευση στα συμφέροντα και καμμιά διαπλοκή που εγγυάται την ανεξαρτησία της εκτελεστικής από την οικονομική εξουσία του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @f5pilot
    ...I wake up in the morning...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pros F5PILOT
    afou se xalaei....ti ta kaneis ta rimadia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια συμφέροντα;Τα συμφέροντα που κατηγορεί το πρωί; ή αυτά του τρώει μαζί τους κρυφά στην Εκάλη;

    Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι μόνο οι μυστικοί δείπνοι με τους τραπεζίτες ή τους επιχειρηματίες ( επανειλημμένα), αλλά και τα τρία δείπνα το τελευταίο δίμηνο με τον Μπόμπολα, τα δύο με τον Χατζηνικολάου, το δείπνο με τους Αλαφούζους, και φυσικά τα δείπνα που έχω πάψει πλέον να μετράω με τον Ψυχάρη ή τον Λαμπράκη.

    Σε αυτά τα συμφέροντα αναφέρεται λοιπόν ή μήπως στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού (βλέπε λίγα στρέμματα γης για να κοιμάται ήσυχος, πετρέλαια Αιγαίου, Αγωγοί κ.λ.π);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από καλά και πλούσια γεύματα, ο ύπνος έστω και με λιγότερα στρέμματα γης είναι απαραίτητος, όχι μόνο για τον ηγέτη αλλά και τους άλλους τους πολιτικούς τροφοδότες του αρχηγού.
    Η διάλυση που έπρεπε να έχει γίνει, ακάθεκτη προ των πυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρωθυπουργός τους αιφνιδίασε για ακόμη μια φορά, κλείνοντας την βουλή και βάζοντας φρένο στα σχέδια τα "εντός" και "εκτός" για διπλές εκλογές.
    Όπως το 2007 που προκύρηξε εκλογές ξαφνικά στις 16 Αυγούστου, για 16 Σεπτεμβρίου και λυσσάξανε όλοι. Δεν το περίμενε κανείς. Όλοι.... θέλανε εκλογές μετά τις 21 Σεπτεμβρίου γιατί άραγε? Τί ακριβώς μεθοδεύανε και δεν τους βγήκε?. Εκείνη δε την ημέρα ξεσπάει... και η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Κοκκιναρά με στόχο να υπάρξουν πάσει θυσία θύματα. Ας είναι καλά εκείνος ο Δήμαρχος της Πεντέλης (όχι της Ν. Πεντέλης...)ο Στεργίου που με τον "στρατό" που έχει φτιάξει ως παλιός στρατιωτικός κράτησε την φωτιά να μην φθάσει στα σπίτια. Γιατί αν περίμενε κανείς μόνο από την πυροσβεστική η υπόθεση ήταν χαμένη.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ politis
    σαν πολύ δε μοιάζει το άρθρο σου με αυτό:
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=267295&ct=32&dt=10/05/2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανωνυμε 3:12 ο πολιτης εχει γραψει την πηγη στο τελος αν κοιταξεις καλυτερα θα την δεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @10 Μάϊος 2009 1:08 μμ
    @10 Μάϊος 2009 1:34 μμ
    Τι έχουμε εδώ; Τσούζει Σκούζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @extra
    Ξέρεις, ξέρεις. Πολύ καλά ξέρεις. Τους θυμάσε τους νταβατζήδες του Μπαϊρακτάρη δεν τους θυμάσε; Είναι αυτοί που επί πέντε χρόνια έχουν πέσει σε χοντρές μάσες με χρυσά κουτάλια στο ίδιο τραπέζι με τον ΝονόΠρωθυπουργό και τους μαφιόζους υπουργούς του. Και το κερασάκι στη τούρτα. Όταν κάτι πάει στραβά κλείνουμε τη βουλή και παραγράφονται όλα. Τα εκατό δις που φάγανε παρέα δεν ήταν του θείου του ήταν του ελληνικού λαού, ήτανε δικά σου. Εκτός και αν εχεις πάρει και συ κανά αντίδωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, F5pilot, οκ.
    Είναι μαφιόζοι, νονοί, κι εμείς τσιράκια τους.

    Μόνο που, με αυτό ως δεδομένο, οι προηγούμενοι ήταν η... Καμόρα η ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε F5PILOT , σε αυτή την κατάσταση που είσαι τώρα , βρισκόταν πριν 1-2 μήνες και η γνωστή τραγουδίστρια.
    Τώρα φοράει αυτή την άσπρη μπλούζα χωρίς μανίκια.
    Δεν κάνεις ,για καλό και για κακό, και μια επίσκεψη σε κανένα φίλο σου γιατρό.
    Φιλικά το λέω...
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @10 Μάϊος 2009 6:22 μμ
    Δεν περίμενα ούτε περιμένω επίπεδο πολιτικού πολιτισμού από ένα φασιστοειδές σαν και εσένα. Η πρακτική γνωστή προσωπικές επιθέσεις εκφοβισμοί τραμπουκισμοί κλπ. Πάρτο χαμπάρι όμως τα ψωμιά σας τελίωσαν τρικυκλά Γκοτζαμάνη.
    Όσο για την επίσκεψη σε γιατρό μάλον εσύ την χρειάζεσαι γιατί φαίνεται ότι ζεις αλλού σε παράλληλο κόσμο μιας άλλης Ελλάδας σαν και αυτή που περιέγραψε στη Θεσσαλονίκη ο ακαταλληλότερος. Προσγειώσου γιατί θα σου έρθει απότομο αυτο την 7η Ιουνίου.
    Τελικά πολίτη βλέπω είσαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @10 Μάϊος 2009 5:54 μμ
    Μόνος σου δίνεις και την απάντηση. Λες. Ηταν. Το ήταν με το είναι έχει κάποια διαφορά. Οι άλλοι ήταν. Αυτοί όμως είναι. Και είναι πολύ πιο σκληροί κακοποιοί γιατί δεν έχουν τσίπα ρε παιδίμου είναι χοντρόπετσοι σαν τον ακαταλληλότερο. Τον φτύνουν και αυτός ανοίγει ομπρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψιτ F5PILOT ...με το μενος που σε διακατεχει,ενω ειχα αποφασισει να ψηφισω ξανα ΠΑΣΟΚ ..δεν θα το κανω ..καλυτερα να πληρωσω προστιμο παρα να σε δω ειδικα εσενα να θριαμβολογεις..αχ κατακαημενη/νε..κατι σαν και του λογου σου εκανα και συνεχιζουν να κανουν ζημια στο κινημα!
    Σε λυπαμαι ειλικρινα!

    Πετρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Πετρος!
    Καλά μην ορκίζεσαι κιόλας. Σε πιστεύω σε πιστεύω. Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ΠΑΣΟΚ φοβάται τον Γερμανό Σιγατσεκ η ΝΔ φοβήθηκε μέχρι πανικού τον Έλληνα Γερμανό και έκλεισε τη βουλή μέχρι τον Οκτώβρη. Οι Γερμανοί ξανάρχονται δηλαδή και έχει πέσει παντού πανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολίτη, τελικά τι φταίει για την παραβίαση του Συντάγματος από αυτόν που ορκίστηκε να το διαφυλάττει; Μη φταίνε οι Αμερικανοί που τον υπονομεύουν; (συμπαθητικό ανέκδοτο) μην η CIA ετοιμάζει καμιά πορτοκαλί (ή άλλου χρώματος) επανάσταση κατά του λαοπρόβλητου Κωστάκη που ξεφτιλίζει τους θεσμούς; Άσε λοιπόν τα ΜΑΝ και τα ΑΜΑΝ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και πες κάτι για την πιο παράνομη και διεφθαρμένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τη χώρα.
    Πες κάτι για την κυβέρνηση που η ίδια (όπως φαίνεται) έβαλε τις φωτιές τον Αύγουστο για να συσπειρώσει τον κόσμο της και να ξαναπάρει την εξουσία και ταυτόχρονα έβαζε τα τσιράκια της να μιλάνε για...ξένο δάκτυλο!
    Πες κάτι για την κυβέρνηση που έκανε τη φράση "ανεξάρτητη Δικαιοσύνη" να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στα ελληνικά.
    Πες κάτι για την κυβέρνηση που ψηφίζει φοροαπαλλαγές για τα αυτοκίνητα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Γερμανίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών της, ετοιμάζοντας φοροεπιδρομή έμμεσων (φυσικά...) φόρων στο εισόδημα των κατώτερων τάξεων.
    Πες κάτι για την κυβέρνηση με τα περισσότερα σκάνδαλα όλων των εποχών
    Πες κάτι για την κυβέρνηση που δεν έχει διαλευκάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ σκάνδαλο
    Πες κάτι για την ΠΡΩΤΗ ελληνική κυβέρνηση που βάζει τους βουλευτές της να αποχωρήσουν από το Κοινοβούλιο γιατί φοβάται ότι θα τη ρίξουν

    Τέλος πάντων,

    ΠΕΣ ΚΑΤΙ σοβαρό και όχι παραπολιτικό


    DE OMNIBUS DUBITANS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ ξαναεμφανίστηκε. Πασοκοι που με το είδος των σχολίων τους , ξαναγυρνούν τον τόπο μας πάλι πίσω. Στο καιρό της μισαλοδοξίας, των χωριστών καφενείων, της κλαδικής, και της μίζας.

    Αντί για πολιτικά επιχειρήματα και λόγο , το μόνο που έχουν να αντιτείνουν είναι βρισιές, αφορισμοί, παραπληροφόρηση, και απειλές.

    Αυτό το είδος δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Είναι ΕΚΤΡΟΠΗ.

    Κάποιοι, για τους γνωστούς λόγους, προσπαθούν να οδηγήσουν την χώρα στον κατήφορο , την ακυβερνησία και στην καταστροφή.

    Την απάντηση θα την πάρουν στις 7 του Ιούνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα,αφού βλέπω ότι παρόλο που το θέμα του post είναι τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, γίνετε μια ομαδική προσπάθεια αποπροσανατολισμού και πλύσης εγκεφάλου.

    Σκοπός των συνεχών και ομαδικών σχολίων (και σ` αυτό και σε άλλα blogs), είναι το κλείσιμο της Βουλής για τις ευρωεκλογές.

    Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. ΠΑΝΤΟΤΕ η Βουλή έκλεινε για την προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών.

    Το διάστημα του κλεισίματος κυμαίνεται μεταξύ των 6,5 εβδομάδων μέχρι των 2, 5 το 2004. Το τελευταίο αποτελεί φυσικά εξαίρεση λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.
    Άρα η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση έχει σκοπό τους ανεγκέφαλους. Τελεία και παύλα.

    Ο Καραμανλής με την πρωτοβουλία του να κλείσει η Βουλή θέλησε να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θέλει να οδηγηθεί η χώρα στις ευρωεκλογές με αμιγώς πολιτικούς όρους, έξω από μια ακατάσχετη σκανδαλολογία που δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο.

    Και το μήνυμα αυτό απευθυνόταν κυρίως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα ΜΜΕ, αλλά και «εξωελλαδικά κέντρα»...
    Διότι είχε πληροφορίες ότι θα συνεχιζόταν η αξιοποίηση και της Βουλής για να συνεχιστεί και να αναπαραχθεί το κλίμα των προηγούμενων ημερών.

    Κέντρα εκτός Ελλάδας (Ουάσινγκτον) θα συνέχιζαν μέχρις εξάντλησης των προθεσμιών (που συνταγματικά μπορεί και να είναι πολύ κοντά στις ευρωεκλογές) την προσπάθεια αποσταθεροποίησης με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε διπλές εκλογές, τις οποίες θέλουν εν όψει κρίσιμων εξελίξεων ως το τέλος του χρόνου στα εθνικά θέματα (Κυπριακό, ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας)....

    Αυτά για όποιον σκέφτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πολίτη , ακούστηκαν και άλλα πράγματα τα οποία νοίζω ότι τα προσπερνάς(ελπίζω όχι ηθελημένα).
    Η κυρία Συλβάνα Ράπτη, άφησε λίγο πολύ να εννοηθεί ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας Παυλίδη, προέκυψε λόγω και της στάσης που κράτησαν οι Βενιζελικοί στη Βουλή και ότι δεν είναι έντιμο να χρησιμοποιείται η ψηφοφορία για εσωκομματικό παιχνίδι.
    Έτσι άναψε η συζήτηση, η οποία κατέληξε σε φραστικές εξάρσεις και επιθέσεις, με αφορισμούς περί πολιτικών στελεχών και υπαλλήλων, που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς ploutarxos 10:13 πμ

    Με καλυψες πληρως...και θα προσθετα ακομη...που ειναι ολοι αυτοι που τους ψηφιζει ο λαος για υπουργιλικια και καρεκλες; τι κανουν και δεν γνωστοποιουν τα οσα ειτε λιγα ειτε πολλα πετυχε ο Καραμανλης; (που εχει κανει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για οποιον δεν εχει παρωπιδες να τα δει)..τι στην ευχη μονο οταν ζητιανευουν την ψηφο μας εχουν λεγειν;..μονος του ο Καραμανλης ..δεν εχει συνεργατες ..σαν τους προηγουμενους που τιποτε δεν γινοταν και μας φουσκωναν το μυαλο να τα παραδεχθουμε..

    Βγητε ρε καρεκλοκενταυροι να υποστηριξετε τη μασα σας..αφου για τιποτε αλλο δεν αξιζετε κι αυτο φανηκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @11 Μάϊος 2009 9:00 πμ
    Αυτά να τα πεις στο αφεντικό σου και στο κόμμα σου. Ξέρουν πάρα πολύ καλά από εκτροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ploutarxos
    Καλά συζητάμε για την σκέψη. Σε πήρε πολύ ωρα για να τα σκεφτείς αυτές τις παιδαριώδεις δικαιολογίες που ακούγονται από το σαββατοκύριακο από τα χείλη όσων από την ΝΔ δεν διαθέτουν την ελάχιστη ποσότητα τσίπας;
    Έλεος κύριοι έλεος πια. Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει ούτε εσάς ούτε το κόμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. isos to provlima stin igetiki omada sto pasok tin dedomeni stigmi na einai allo
    o k. verelis akoma kai an ipopsiastike o k. papandreou skeftete na ton kanei ifigeneia gia epikinoniakous logous(afou stin pragmatikotita xerei polla kai den tha ton akoumpousan,aplos tha ton "spilonane" arketa gia na vgei ektos politikou paixnidiou), prepei apo kapou na to epivevaiose gia na viastei toso poli na ton prolavei..mallon kapoioi sto perivallon tou arxigou tou pasok milane se tritous...kai oi tritoi(oi "ntavatzides" pou xafnika xanathimithike ?), prolavan kai eidopoiisan ton k.vereli...alloste prostatevoun tis ependiseis tous...

    ..kai mia provlepsi..oso plisiazoune oi eyroekloges ta anonima moutzaxedin aeroplanakia tha kanoun xamiles priseis kai tha vasanizoun tin logiki mas me tis paroles tous..prepei na vgei kai to xartziliki gia na pane diakopes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή