Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κούνησε ΜΑΝ-τίλι


Σαν βόμβα έπεσε η παραίτηση του κ. Χρ. Βερελή από τη βουλευτική του έδρα. Όμως το φιτίλι είχε ανάψει εδώ και αρκετές ημέρες .
Κάποιοι, ευρισκόμενοι προ αποκαλύψεων, ετοίμαζαν νέα «θυσία» με πολλαπλές σκοπιμότητες. Τόσο επικοινωνιακές , όσο και εσωκομματικές. Όμως-με εντολή του Μαντείου- η νέα ...«Ιφιγένεια», τους ...κούνησε ΜΑΝ-τίλι.

Αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος και αποκρύπτει η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ είναι ότι ο κ. Βερελής μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης με τον Γ. Παπανδρέου.

Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η συνομιλία, που ήταν πολύ έντονη, έκλεισε με την εξής φράση. «Περίμενε και θα δεις......».

Χθες λοιπόν το μεσημέρι ο κ. Βερελής τον συνάντησε για δέκα λεπτά στη Βουλή ενώ ΗΔΗ είχε παραδώσει την επιστολή της παραίτησής του στον κ. Δ. Σιούφα.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη της υπόθεσης και στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ...ασυμμάζευτα , τον ρώτησε αν με την παραίτησή του στέλνει λάθος μήνυμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στην Ιπποκράτους υπάρχει προβληματισμός για το κατά πόσο περνάει η μπάλα των σκανδάλων τώρα στο δικό τους γήπεδο.

Μάλιστα σε χθεσινή βραδινή συνάντηση σε διαμέρισμα στην περιοχή του Λυκαβηττού, μεταξύ τριών προσώπων της στενής ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου, αποφασίστηκε όλη η επικοινωνιακή τακτική να επικεντρωθεί στο κλείσιμο της Βουλής λόγω των εκλογών, προκειμένου να επισκιαστεί, εν μέρει ,η παραίτηση -βόμβα του πρώην υπουργού Μεταφορών.
Προς τον σκοπό αυτό υπήρξαν συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με ...εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Το νέο δόγμα λοιπόν του ...Λυκαβηττού για την περίπτωση Βερελή, αναφέρει ότι η παραίτηση αποτελεί προσωπική του απόφαση και δεν του ζητήθηκε.
Άσχετα εάν βοά ο τόπος ότι «ουσιαστικά τον παραίτησαν» στην προσπάθειά τους να αποτινάξουν από τον κομματικό μανδύα (και το κομματικό ταμείο) τις αποκαλύψεις που ...έρχονται.

Θέλησαν να στήσουν μια ακόμη Ιφιγένεια- μετά τον ατυχή Τσουκάτο- στον βωμό της ....επικοινωνιακής κάθαρσης.


Δεν είναι καθόλου τυχαία η φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Βερελής στην ανακοίνωση του. Επιμένει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση ΜΑΝ και στοχοποιεί πολιτικά ΚΟΜΜΑΤΑ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Εγώ,δεν συμμετείχα ποτέ σε επιτροπή προμηθειών. Οι ....αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.»

Πετάει τα βέλη του ομιλώντας περί...«πόθεν έσχες» και τονίζει ότι θα βρίσκεται «δίπλα στην παράταξη» και όχι μέσα σε αυτή, αλλά και ότι θα συμμετέχει στην πολιτική «υπό άλλους όρους», κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «όχι με τους όρους ή τις ανθρωποθυσίες του Γιώργου».


Ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε σε μια αμήχανη δήλωση:«Το ΠΑΣΟΚ πάει μπροστά». Δεν άκουσε όμως την ερώτηση από το βάθος του διαδρόμου της Βουλής . «Με την όπισθεν;»....

19 σχόλια:

  1. ότι ναναι είναι αυτοί...δες και αυτό!
    http://trelokouneli.blogspot.com/2009/05/station.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλα έπεσες μέσα. Παρακολουθώντας τον λόγο του Παπανδρέου στο Συμβούλιο , σε θυμήθηκα.
    Νάσε καλά φίλε και να μας ανοίγεις τα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα κλάψουνε πολλά παλικάρια στην ποδιά του Καραμανλή.
    Η βουλή έκλεισε για να έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν το σοφό Thik Tank (BINTELBERG). Ας είναι καλά ο Βουρλούμης. Βρε ούστ.
    Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της. Το πρωί στη ΝΕΤ τρεις δημοσιο..κάμπτες και μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να πείσουν το πόπολο ότι κανείς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε τίποτα για την παραίτηση Βερελή. Αυτά που γνωρίζεις εσύ Πολίτη δεν τα γνώριζαν οι νοικοκυραίοι!!!!
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκλεισε η Βουλή. Πραξικόπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χώρα στο γύψο. Μπροστά στο κίνδυνο να γίνετε ρόμπες με την αποκάληψη της μεγάλης μάσας σας των 100 δις βάλατε τη δημοκρατία στο γύψο για να τη βγάλετε καθαρή και να παραγραφούν όλα. Ντροπή. Λίγη τσίπα ρε. Λίγη τσίπα. Αλλά βέβαια ΝΔ και τσίπα είναι έννοιες ασύμβατες. Αλλά ο λαός γρήγορα θα σας βάλει στο γύψο της ιστορίας γιατί εκεί είναι η θέση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @F5

    Λες : "Αλλά ο λαός γρήγορα θα σας βάλει στο γύψο της ιστορίας γιατί εκεί είναι η θέση σας."

    Λέω : Αυθαίρετες σκέψεις κάνεις ή μάλλον όνειρα.Με τον πληθυντικό σε ποιούςαπευθύνεσαι;
    Άραγε με τον ίδιο τόνο γράφεις και στα μπλογκ του Μπένι;(και μην μου πεις ποιο Μπένι..ξέρεις Ίκαρε...ξέρεις...)

    F16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παραιτήθηκε για μερικές εβδομάδες , μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός!!!! Μόλις καταλαγιάσει η ατμόσφαιρα και κάτσει η σκόνη, το πουλάκι μας θα πάει λάου- λάου και θα δρομολογηθεί η επιστροφή του στο κόμμα. Αφού είναι υπερ-σίγουρο πως θα ξαναμπεί τ ονομα του στις λίστες του Πασόκ στην Αιτωλ/νία και στις επόμενες εκλογές θα είναι βουλευτής ή βολευτής!!! Προς τι λοιπόν ο θόρυβος όλος αυτός; Α, ναι -- γίνεται για αποπροσανατολισμό της κοινης γνώμης και του μαλάκα του ψηφοφόρου. Και επιμένω, πως όλα εγιναν συναινετικά, η θα το πω πιό λαίκά, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ, εκατέρωθεν. Γιώργος κα Κωστας συμφώνησαν για το κλείσιμο του μαγαζιού. Τώρα ο Βερελής, θ αποδειχτεί μια αμελητέα ποσότης. Που τελικά και πάλι βουλευτής θα είναι στις άλλες εκλογές. Τωρα θα περιοδέύει σαν στρατηγός εν ώρα μάχης στα πάτρια εδάφη του. Μαλάκα λαέ, εσύ θα τα πληρώνεις τα σπασμένα, ξυπνα επι τέλους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Κωστάκη "Παπαδόπουλε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @F16
    Τι έγινε εσένα μύγα σε τσίμπισε ή βλέπεις τον εαυτό σου μέσα στον πληθυντικό μου. Τι έχουμε; Μίζες απ' τα F16, και μη μου πεις ποια F16 ξέρεις πολύ καλά από Δ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγάλε καλά τα λες για το Βερελή, αλλά δεν ακούω να λες τίποτα για τη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ του Κωστάκη που έκλεισε τη βουλή άρον-άρον. Καλά τα σκάνδαλα και πιασάρικα, δε λέω, αλλά το να μη λες κουβέντα για την ωμή και κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος πάει πολύ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. Για αυτά πότε θα μιλήσεις; η μήπως πρόκειται πάλι για καμιά... τρικλοποδιά των Αμερικανών που ετοιμάζουν πορτοκαλί Επανάσταση στην Ελλάδα, όπως μας έλεγες για τα Δεκεμβριανά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι έγινε πολίτη?
    Κούνησες ΚΑΡΑΜΑΝ_τιλη?????

    Πες μας τι γνώμη σου για τα τεκτενόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παρακαλουνται οι αγραμματοι η κακως πληροφορημενοι απο τα μεσα που μιλανε για συνταγματικη εκτροπη να δουν οτι παντα εκλεινε η βουλη προ των εκλογων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το τελευταίο σχόλιο ειναι δικό σου πολίτη η κάποιου του συναφιού...και πράγματι τί εγινε με τη πολύχρωμη επανάσταση...βαρέθηκα να περιμένω...καμία άλλη conspiracy theory

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα τα ΠΑΣΟΚΙΑ στη Γυάρο τώρα Καραμανλή. Εμπρός Καραμανλή για μια Ελλάδα καθαρή από μιάσματα. Εμπρός για μια Ελλάδα καθαρή από ψεύτες δημοσιογράφους και δημοσκόπους. Εμπρός τα τανκς στο Σύνταγμα τώρα έχεις όλο τον λαό στο πλευρό σου. Κάντους όλους σαπούνια τώρα Καραμανλή αυτούς που στέκονται εμπόδιο στο έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σας. Φεύγω μετανάστης. Θέλω να ζήσω στη χώρα που περιέγραψε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γελάω με τις δημοσκοπήσεις και τα σκάνδαλα…
    όταν αποδεδειγμένα σε όλες τις δουλειές στη χώρα λαδώνεις ή λαδώνεσαι διαφορετικά εξαφανίζεσαι στο περιθώριο, εμείς σχολιάζουμε την Λόλα και το μήλο..
    Παιδεία έχουμε?Υγεία?Ασφάλεια?Πρόνοια?Οικονομία?
    Αλλά εμείς καλούμαστε στον αέναο κύκλο επιλογής κλεφτών…
    Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί με 15% αναποφάσιστους και συσπειρώσεις κάτω από 80%
    Η μπίλια θα κάτσει ανάλογα με τα σκάνδαλα και το τι θα παίζουν τα μέσα την τελευταία εβδομάδα…
    Αντί να κοιτάμε προγράμματα που χωρίς ΚΚ τον Α (ΕΟΚ) και Σημίτη (ΟΝΕ) θα είμαστε σε ένδεια και χάος, αντί να κρίνουμε προτάσεις, παίζουμε αμάδες…
    -Ο δικός σας έκλεψε
    -Ναι αλλά ο δικός σας έφαγε
    -Ο δικός σας λαδώθηκε
    -Ενώ ο δικός σας καταχράστηκε
    Διάλογος πιθήκων στην Ελληνική Ζούγκλα
    Υποστηρίξτε λοιπόν:

    Χρηματιστήριο, Αγορά του Αιώνα, ΟΤΕ-ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Κτηματολόγιο Α, ΟΤΕ-SIEMENS, ΟΣΕ, ΤΟΡ,C4i, Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ ή
    Βατοπέδι, Κουμπάρους, Ομόλογα, SIEMENS, Κτηματολόγιο Β,Ζαχόπουλο, ΓΕΡΜΑΝΟ κλπ

    ΝΑ κουνάτε λοιπόν τις σημαιούλες σας και να λέτε είτε από πεποίθηση, είτε αμειβόμενοι, είτε λόγω ιδίου οφέλους, ότι:

    ο ΚΚ ο Β είναι τίμιος
    ο ΓΑΠ είναι τίμιος

    να θυμάστε μόνο Μανούσηδες και Τσουκάτους έχουν πίσω από τις μάσκες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς τον αστοιχείωτο Ανώνυμο 10 Μάϊος 2009 1:39 πμ που μιλά για αγράμματους (ας κοιτάξει καλύτερα τη δική του ασχετοσύνη):

    α) Γιατί ο Σιούφας είχε βγάλει πρόγραμμα συνεδριάσεων της Βουλής για την επόμενη εβδομάδα, αφού η Βουλή θα έκλεινε; Υπενθυμίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής θεωρείται κατά το Σύνταγμα ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΣ παράγοντας, τρίτος τη τάξει μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό
    β)Στις ευρωεκλογές του 2004 η Βουλή έκλεισε νωρίτερα, αλλά "ξεχνάς" (με εύσχημο τρόπο) ότι το 2004 ήταν η ΠΡΩΤΗ σύνοδος της νέας βουλής και ΟΧΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ (όπως τώρα). Είναι γνωστό ότι μετά τη λήξη της δεύτερης συνόδου παραγράφονται τα αδικήματα της προηγούμενης τετραετίας.

    ο Κωστάκης ακολουθώντας τα χνάρια του μπάρμπα του ξεφτιλίζει όλους τους θεσμούς και στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία μαζί με τα συντρόφια του που λυμαίνονται την Ελλάδα δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Ξεφτίλισε με τα εγκάθετα σανίδια του το (ούτως ή άλλως εδώ και χρόνια σάπιο) οικοδόμημα της Δικαιοσύνης και τώρα αποτελειώνει και το κοινοβούλιο.

    DE OMNIBUS DUBITANS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Κουτσόγιωργες, μη μιλάτε για πραξικοπήματα, εσείς που πήρατε τις εκλογές του 2000 με ψηφοφόρους από τη Ρωσία. Θα πέσει φωτιά να σας κάψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να ρωτήσω κάτι.Τώρα που θα κυβερνήση το ΠΑΙΔΙ
    Η ΠΡΑΣΙΝΗ κάρτα ισχύει όπως την οκταετία 1980-88.Ρωτάω γιατί είμαι απόφοιτος Δημοτικού και θέλω να γίνω Ταμίας Τράπεζας,Σωφρονιστηκός Υπάλληλος,Διοικητικός στο ΕΘΙΑΓΕ,και Οδηγός Ασθενοφόρου,όπως οι φίλοι μου τότε κάπου στη Χαλκιδική.Αν δεν ισχύει που να απευθυνθώ.Ξέχασα υπήρξε και η ερώτηση:Η Ρωσία είναι στην Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή