Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

«poltergeist»


Oι σπίθες εσωκομματικής αντιπαράθεσης σιγοκαίουν στο ΠαΣοΚ. Τα τελευταία κρούσματα με τις υποθέσεις του κ. Μποτόπουλου και του κ. Καρτάλη έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το εσωκομματικό μέτωπο είναι σε συνεχή «κόκκινο συναγερμό».

Ο κ. Μποτόπουλος είναι ο μοναδικός από τους «πράσινους» ευρωβουλευτές που θεωρείται «βενιζελικός».
Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ν.Αθανασάκης συνάντησε προ ημερών τον κ. Μποτόπουλο και του είπε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Βενιζελικών του κόμματος και μπροστά στον κίνδυνο σε μια πολύ κρίσιμη για το ΠαΣοΚ εποχή να έχουμε ...ανοικτή σύγκρουση , κλείσθηκε ραντεβού με τον κ. Γ. Παπανδρέου.


Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται μόνο για την προσωπική περιπέτεια ενός βουλευτή. Το τραύμα που άνοιξαν οι εκλογές της 11ης Νοεμβρίου δεν έχει επουλωθεί πλήρως, ανεξαρτήτως του αν στη συγκεκριμένη συγκυρία τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί.

Άλλωστε τα «φίλια πυρά» έχουν πλήξει και τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κ. Καρτάλη, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε και αυτός υποστηρίξει τον κ. Βενιζέλο. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση το σχοινί παρατραβήχτηκε και έτσι έχουμε δικαστικές διαμάχες μεταξύ στελεχών του ΠαΣοΚ.

Η εσωκομματική αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Απ. Μπαράτσης, τοπικό στέλεχος της Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, έγραψε άρθρο σε τοπική εφημερίδα με το οποίο επετίθετο κατά του κ. Καρτάλη.
Ο βουλευτής θεώρησε συκοφαντικό το περιεχόμενο του άρθρου και κατέθεσε αγωγή εναντίον του.

Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 9 Απριλίου όπου πήρε αναβολή. Στο ενδιάμεσο, ενώ ο κ. Καρτάλης διατηρούσε χαμηλούς τόνους, ενεπλάκη ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Ν. Κοτζιάς, ο οποίος κατέθεσε σε συμβολαιογράφο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μπαράτση, δίνοντας πολιτική χροιά στην υπόθεση και επιβεβαιώνοντας το προσωνύμιο «poltergeist» (το «πνεύμα του κακού») που του έχουν προσδώσει στελέχη του ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές οι οποίοι πληροφορήθηκαν για την παρέμβαση Κοτζιά ενοχλήθηκαν, ενώ ορισμένοι (όπως ο κ. Βενιζέλος) προθυμοποιήθηκαν να παρέμβουν στη δίκη υπέρ του κ. Καρτάλη. Μύλος η υπόθεση!

Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ.Απ. Μπαράτσης είναι μια απολύτως «κβαντική προσωπικότητα» αφού μπορεί και βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο σημεία. Εξηγούμαι: πρόκειται για έναν επιχειρηματία (λέγεται ότι διαθέτει εργοστάσιο ξυλείας στη Σιβηρία),στέλεχος του ΠαΣοΚ από το 1974, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (..!) ο οποίος αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 ......συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ υπό τον κ. Π. Βουρλούμη.(....?).


Το 2006 το όνομα του κ. Μπαράτση βρέθηκε ταυτόχρονα στη «Μαύρη Βίβλο» του ΠαΣοΚ (για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ), αλλά ταυτόχρονα ..... και στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΤΑΜΕ!
Στη «Μαύρη Βίβλο» καταχωρίστηκε στη σελίδα 157, όπου καταγράφονται οι «παραιτήσεις, απομακρύνσεις στελεχών υπουργείων, οργανισμών, δημοσίου και ευρύτερου τομέα».
Τώρα πως αμέσως μετά τοποθετήθηκε στο ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ αυτό άπτεται στην σφαίρα των ..X-files.


Αυτοί που γνωρίζουν τον αναφέρουν ως ...«παπανδρεϊκότερο του Παπανδρέου» ο οποίος τοποθετήθηκε από το Καστρί για να φέρει εις πέρας την εργασιακή «εν ψυχρώ δολοφονία» των υπαλλήλων του ΙΣΤΑΜΕ. Και τα κατάφερε .


Όπως φαίνετε τώρα του έχει ανατεθεί καινούργια αποστολή! Και ο πόλεμος καλά κρατεί!

«tovima»«enet»

15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη,εάν κατάλαβα καλά, το 2004 στην διοίκηση του ΟΤΕ τοποθετήθηκε άνθρωπος , στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1974,πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ και ....«παπανδρεϊκότερος του Παπανδρέου».
    Μετά ψάχνουν στην ΝΔ να δουν τι πήγε στραβά. Πόσοι άραγε ...Μπαράτσιδες υπήρχαν (ή υπάρχουν ακόμα);
    Μετά αναρωτιούνται για τις διαρρεύσεις κρίσιμων εγγράφων και υποθέσεων του ευρύτερου κρατικού τομέα.
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πετυχημένο το «poltergeist». Ο κ. Κοτζιάς έδειξε αμέσως με το που τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ τις διαθέσεις του.
    Είχε αρνηθεί (ως καθηγητής της) να εξεταστεί σε ένα μάθημά της (σε πτυχιακό της) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Εύα Καϊλή , φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την Ακαδημαική κοινότητα του Πανεπιστημίου Πειραιά.
    Το ότι η κυρία Καϊλή είναι στην ομάδα Βενιζέλου εξηγεί το γεγονός.
    Τότε η υπόθεση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να ήταν μόνο ο εν λόγω...Εδώ υπάρχουν εκατοντάδες στελέχη τέτοια. Τελικά ο Πολύδωρας είχε δίκιο, έστω κι ακούστηκε "κάπως" όταν είπε για αυτούς που έπρεπε να διώξει η ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά απίθανα πράγματα.Να θυμίσω ότι ο κ. Καρτάλης ήταν γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων στις κυβερνήσεις Σημίτη και είχε για χρόνια άμεση συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο ως υπουργό Πολιτισμού και υπεύθυνο για την ολυμπιακή προετοιμασία.

    Από την άλλη, ο κ. Καρτάλης ήταν και από τα στελέχη της περιόδου που εμπιστεύθηκε αμέσως ο κ. Παπανδρέου με την ανάληψη της ηγεσίας και, μάλιστα, του είχε αναθέσει την προεδρία του ΙΣΤΑΜΕ, του φορέα προετοιμασίας του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο τωρινός πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ εναντίον του πρώην προέδρου. Αν γίνει η δίκη θα ακουστούν διάφορα ευτράπελα. Αν ....γίνει!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai omos re pedia pali kataferan na eksapatisoun ton lao kai pane na kerdisoun tis ekloges .pos ginete afto.edo prepi na po pos ftei kathara h nd pou den tous dialise otan mporouse.tora isos eine arga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν κάτι θυμόμουν και χάρη στον θείο Google το ξαναβρήκα.
    Πριν ενάμισι χρόνο είχαμε και άλλη προσπάθεια κτυπήματος του κ. Καρτάλη, αυτήτην φορά από την κυρία Ρ. Ζήση.
    Μάλιστα ο κ. Καρτάλης είχε στείλει και e-mail στην Χαριλάου Τρικούπη και έλεγε:«Σας είχα ενημερώσει για την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της Ρ. Ζήση.
    Δυστυχώς, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εντείνεται εναντίον όλων όσους μπορεί να φανταστεί ότι ενδιαφέρονται για τη Μαγνησία.
    Με υπονοούμενα, αναφορές προσβλητικές ("ήρθαν οι Λαιστρυγόνες"), κραυγές...
    Σήμερα επετέθη δημοσίως (δημοσιεύματα και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές) και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας, δημιουργώντας αρνητικό θόρυβο για το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Είμαι σίγουρος ότι η σπαρασσόμενη Ν.Δ. στη Μαγνησία θα το εκμεταλλευτεί.
    Με όλο τον σεβασμό, κ. πρόεδρε, πρέπει να κάνετε κάτι με την κ. Ρ. Ζήση και τη συμπεριφορά της».
    Υπόψη ότι ο κ. Καρτάλης αλλά και η κυρία Ρ.Ζήση είναι συνάδελφοι στο ίδιο κόμμα.
    Είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Μαγνησία και είχαν ταχθεί υπερ υποψηφιότητας Βενιζέλου.
    Αβυσσος οι ψυχή των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ στην Μαγνησία.
    Μαχαιρώματα από φίλους και εχθρούς.
    Εκεί δεν πρέπει να ξέρουν από που να φυλαχθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Απ. Μπαράτσης θα είναι ο διοικητής του ΟΤΕ εάν βγει το ΠΑΣΟΚ.
    Δέχομαι και στοιχήματα:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο κ. Μποτόπουλος ,πολύ σωστά λες, είναι ο μοναδικός από τους «πράσινους» ευρωβουλευτές που θεωρείται «βενιζελικός».

    Επιπλέον, όσοι από τους νυν ευρωβουλευτές έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα περιληφθούν ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο (Στ. Λαμπρινίδης ,Αννυ Ποδηματά,Μαριλένα Κοππά) ανήκουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου.

    Δηλαδή επιχειρείται μια εξόντωση όλων όσων δεν ανήκουν στο προεδρικό μπλοκ. Είτε είναι του κ. Βενιζέλου, είτε του κ. Σκανδαλίδη.

    Βέβαια με τον κ. Μποτόπουλο θα δημιουργηθεί ένα θέμα αφού είναι ο πρώτος Ελληνας που έχει οριστεί από τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ως εισηγητής για τον προϋπολογισμό του 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μετά τις ευρωεκλογές θα βγουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ. Θυμηθείτε το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση φίλε apneagr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή επ-ανάσταση να ευχηθώ εγώ, αν και στις μέρες μας, η λέξη επανάσταση έχει χάσει την έννοιά της και χρησημοποιείται κατά το δοκούν. Και μάλιστα από ανθρώπους, που δεν έχουν τολμήσει να επαναστατήσουν ούτε έναντι της μαμάς τους στο σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κοτζιάς, πανεπιστημιακός άνδρας, σε κάποια προσφώνηση για τον Παπανδρέου σε ημερίδα στο ΙΣΤΑΜΕ, τον είχε παρουσιάσει ως ...Τσε Γκεβάρα που ως νεαρός είχε κατέβει σε πίστα στις ΗΠΑ ,όπου απογειώνονταν τα πολεμικά αεροπλάνα για το Βιετνάμ, και με το ...κορμί του ...απέτρεψε τις απογειώσεις.
    Δεν λογάριασε ότι τότε ο Γιωργάκης ήταν 14 χρονών και με την μαμά Μαργαρίτα από πάνω του.
    Ποσό γλοιώδης μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος.
    Πόσο φαιδρός θεέ μου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά έχετε μεγάλη πλάκα. Έδώ στο εσωτερικό της ΝΔ πέφτουν κεφάλια και εσείς ψάχνετε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για καυγάδες. Ότι και να συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ ένα είναι σίγουρο η εξουσία ενώνει και η διάλυσει δημιουργεί καυγάδες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος στο κόμα που θα κυβερνήσει την Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια να υπάρξουν διαφωνίες όπως περιγράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λιγη αξιοκρατια ρε παιδια!! Για να ειναι ο Μποτοπουλος εισηγητης των Ευρωπαιων Σοσιαλιστων για τον προυπολογισμο του 2010, κατι καλο θα εχει κανει! Οταν βλεπεις να λειπει η αξιοκρατια απο το κομμα φαντασου τι θα γινει στην κυβερνηση και το κρατος..........! Βαρεθηκαμε πια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή