Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια ! (4)


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007. Η Μαύρη Παρασκευή. Η Βιβλική καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, έχει αφαιρέσει 19 ζωές συνανθρώπων μας στην Ηλεία και την Αρεόπολη.

Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170.Όπως αναφέρει το in.gr του ΔΟΛ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ,«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά τις 20:30 το βράδυ ξέσπασαν 25 νέες πυρκαγιές, με δεδομένο ότι οι φωτιές ξεσπούν συνήθως την ημέρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες και οι άνεμοι πιο ισχυροί». Δεν ξεχνώ!


Σαββάτο 25 Αυγούστου 2007.Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ανακοινώνει ότι: «με εντολή του Προέδρου του ΠαΣοΚ, το 30% της έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης του κόμματος για τις εκλογές, θα διατεθεί στην ΚΕΔΚΕ, για την βοήθεια των πυρόπληκτων περιοχών».
Προσέξτε! Στην ΚΕΔΚΕ.Στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008. Ένα χρόνο μετά.Με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες όλη η Ελλάδα βλέπει τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου να παραδίδει επιταγή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στον εκλεγμένο του ΠαΣοΚ ....Νομάρχη Ηλείας κ. Χ.Καφύρα.


Προσέξτε!
Όχι στην ΚΕΔΚΕ ,όπως επίσημα είχαν προαναγγείλει, αλλά στον πράσινο Νομάρχη Ηλείας .
Ποιοι οι λόγοι που το ΠαΣοΚ βρίσκεται ανακόλουθο ως προς τις δεσμεύσεις του; Ο λόγος ήταν ότι επρόκειτο περί «μαϊμού» επιταγής. Πέτσινης όπως την αποκαλεί η αγορά.
Αυτό έπρεπε να δουν οι τηλεθεατές και αυτό είδαν . Ήταν αποτέλεσμα…πολιτικής τηλεσκηνοθεσίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε το Κυριακάτικο Βήμα.

Στην πραγματικότητα στήθηκε ένα ιδιότυπο και αναίσχυντο ψηφοθηρικό παιχνίδι .Ένα «μαγαζάκι» εξυπηρέτησης … ημετέρων εν όψει των εκλογών, στην προσπάθεια τους…..να εξαγοράσουν ψήφους και…συνειδήσεις.


Για το θέμα αυτό έχω ασχοληθεί από τον περασμένο Αύγουστο ,(εδώ) και (εδώ) και το περασμένο Σεπτέμβρη (εδώ) ξεσκεπάζοντας την πολιτική τηλεοπτική απάτη και τον «κοινωνικό βιασμό» στο καμένο κουφάρι της Ηλείας.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009.Ο «πράσινος» νομάρχης Ηλείας κ. Χ. Καφύρας, τιμά σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, προσωπικότητες και φορείς που πρόσφεραν χρήματα για τους πυρόπληκτους της περιοχής.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, λόγω της ...πέτσινης επιταγής.

Βλέπετε η πολιτική τηλεσκηνοθεσία αναζητούσε εναγωνίως την συνέχιση των επεισοδίων...«Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια», άσχετα εάν το θέμα της πέτσινης επιταγής είχε απασχολήσει πρόσφατα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας.

Εκεί όπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Π. Αχιλεόπουλος είχε καταγγείλει ότι το συγκεκριμένο ποσό ΔΕΝ έχει εγγραφεί στα έσοδα της νομαρχίας,και ο κ. Καφύρας είχε απαντήσει ότι...«έχει ο ...ίδιος(...!) στα χέρια του αυτή την επιταγή, αλλά ΘΑ τη διαχειρισθεί σε ...συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».


Ο Νομάρχης Ηλείας δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά τα χρήματα έχουν δοθεί επίσημα για την βοήθεια των πυρόπληκτων και ότι κανένας νομάρχης δεν μπορεί στο πλαίσιο της κομματικής στράτευσής του να τα διαχειρίζεται χωρίς να τα ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ στα επίσημα βιβλία εσόδων της νομαρχίας.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να τα ...«εμπορεύεται» χωρίς απόλυτη διαφάνεια ή με όρους προσωπικής διάθεσης, όταν μάλιστα αυτά δεν προέρχονται από πόρους κομματικούς ή δωρεές των μελών και φίλων του ΠαΣοΚ, αλλά είναι χρήματα από την τσέπη του ελληνικού λαού στο πλαίσιο της χρηματοδότησης των κομμάτων.


Ο κ.Π. Αχιλεόπουλος κατήγγειλε προ ημερών αυτή την πρωτοφανή ενέργεια με επιστολή του στον κ. Γ. Παπανδρέου.
Η απάντηση που έλαβε; «Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τις επισημάνσεις. Το μήνυμα διαβιβάστηκε στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ».Ή όπως λέει στην καθομιλουμένη ο λαός μας...«Σας συνδέσαμε κανονικά». Δημοκρατία ...το μεγαλείο σου!ΥΓ. Ένα βιντεάκι που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα το ΠαΣοΚ για το συγκεκριμένο θέμα , αποκαλύπτει πολλά. Ερωτάστε λοιπόν κ.Ρ. Σπυρόπουλε: Λέτε ότι αυτά τα χρήματα εκταμιεύονται... σταδιακά.
Όμως η επιταγές δεν εξαργυρώνονται ...κομματάκι- κομματάκι. Στην ημερομηνία τους εξαργυρώνεται ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό.
Σε ποιόν λοιπόν αριθμό λογαριασμού είναι κατατεθειμένα τα χρήματα της εξαργυρωμένης ...επιταγής, σε ποιο όνομα, αφού όπως λέτε ήδη από αυτή έχουν δοθεί... κάποια χρήματα;
Πότε εξαργυρώθηκε η επιταγή , αφού ο Νομάρχης είπε πολύ πρόσφατα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ότι ..την κρατά στα χέρια του (την επιταγή) ο ίδιος; Άρα δεν είχε εξαργυρωθεί.
Τι σχέση έχει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και η μελέτη για την Ηλεία; Μήπως το Ίδρυμα είναι ο φορέας υλοποίησης και όχι η Νομαρχία; Ναι ή Όχι ;
Και κάτι άσχετο περί της επιταγής κ. Σπυρόπουλε. Έχετε προσωπική σχέση με εμπλεκόμενους στην υπόθεση της SIEMENS; Ναι ή Όχι;

25 σχόλια:

 1. Γιατί δεν μας βάζεις το video να καταλάβουμε τί λες; Που είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σκίστους.Μόνο εσύ έμεινες. Κοιμούνται....οι άλλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωχ τι σουβλιές είναι αυτές, ιδιαίτερα με τη SIEMENS;
  Πέτσινες επιταγές έδωσαν, πέτσινους ψήφους θα εισπράξουν.
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εδώ ξεγέλασαν ολόκληρη Ε.Ε με τους προϋπολογισμούς, στα τοπικά θέματα θα κόλλαγαν;
  Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες στην απάτη. Μην ξεχνάμε ότι έχουν διδάξει και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που πριν ήταν πρόβατα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι αυτό που λέμε για τα 5 "π", με όλο τον σεβασμό στους Αχαιούς. Αλλά από εποχής Καράβολα, τέτοια "φυτά" ήταν όλοι τους εκεί. Δείτε τη φάτσα του Φούρα και θα καταλάβετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά και πιστεύουν ότι ο κόσμος κοιμάται και δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι?
  ΕΛΕΟΣ!!!
  (μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Στάλιν, έστειναν τέτοια σκηνικά)

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολυ ωραια , ευστοχα και χρησιμα ολα αυτα αγαπητε μου, ωστοσο το φλεγον ζητημα των ημερων, αν δεν το εχεις προσεξει, ειναι το αναθεωρημενο και δυσθεορατο ελλειμα και οι περαιτερω θυσιες που θα απαιτηθουν για να κλεισει η τρυπα (και του) Αλογοσκουφη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. γράψε και για άλλα κόμματα πολίτη. Όχι μόνο για το Πασοκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. O πολιτικός βιαστής το ..«χούι του» δεν μπορεί να το αλλάξει.
  Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε? Θέλουμε αυτή την μορφή δημοκρατίας, δημόσιου βίου και διακυβέρνησης?
  Εάν ναι, τότε ας μην κάνουμε σαν "παρθένες" που έξαφνα αντίκρισαν τον βιαστή.
  Εάν όχι στην δημοκρατία υπάρχουν τρόποι να το αποδείξουμε.
  Εάν πάλι είμαστε σκληροπυρηνικοί οπαδοί του "δώσε μια ακόμη ευκαιρία", τότε με συγχωρείτε αλλά τα θέλει ο κώλος μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Υπόψη ότι στην φιέστα (προ ολίγων ημερών)στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που διοργάνωσε ο Νομάρχης Ηλείας,δεν προσεκλήθησαν κυβερνητικοί βουλευτές.
  Ακόμη και ο κ. Π. Μολυβιάτης δεν προσεκλήθη. Μέχρι εκεί φτάνει ο κομματικός καταρράκτης της Νομαρχίας.

  Σ.Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. μετά το σημερινό πολίτη από 7.5 μονάδες θα πάμε στις 7.4...το έβγαλες το μεροκάματο.
  Αλήθεια τι σχέση έχεις με τον Σαμαρά;
  Γιατί η Ντόρα έχει θέσει θέμα για τη σελίδα σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. 10.42 εχουμε δημοκρατια η' οχι?απο την στιγμη που καποιος δεν συκοφαντει και δεν βριζει μπορει να γραφει οτι θελει χωρις την αδεια κανενος.G APO CT

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χριστός Ανέστη ! Χρόνια Πολλά !

  ***
  Η Ντόρα Αντιπρόεδρος στην Ανταρκτική.
  Ο ΓΑΠ Πρόεδρος Παραγουάης.
  Ο Αρκούδος, λευκός αρκούδος στο Βόρειο Πόλο.

  Απάνθισμα ευχών επί τη ευκαιρία των αγίων ημερών.

  ***

  10:42 Η Ντόρα έχει θέσει θέμα για τη σελίδα;
  Εκατομμύρια Έλληνες έχουν θέσει θέμα για τη Ντόρα.

  Προφήτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σχολίαζες την επικείμενη συνάντηση Καραμανλή - Πούτιν στην Σόφια.

  Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σ'ευχαριστουμε για αλλη μια φορα πολιτη.
  Οσο για μερικα σχολια που τονιζουν οτι το θεμα των ημερων ειναι αλλο και οτι το Πασοκ θα προηγηται ακομα στις δημοσκοπησεις... καλυτερα να μεινουν ασχολιαστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ta pragmata moiazoun apla..

  to pasok tsimpise to 1 ekatomiriaki apo sindromes politon..epeidi exei terastio elleima sta tameia tis kai to xreiazete,dinei epitagi alla den tin reystopoiei o prasinos dimarxos meta apo sinenoisi..kai an ginei pote exousia to pasok, tha tou dosoun to okay na to kanei meta vaion kai kladon, mias kai tha exoun "parisfrisei" nea kefalaia sto prasino tameio..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ 21 Απρίλιος 2009 3:23 μμ
  Ρε Μάρκο γιατί μας την λες έτσι ???
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν καμία σχέση οι Αχαιοί με την Ηλεία.
  Και τα Π είναι 50+...όχι 5:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαΐδια !
  Για ποιόν κτυπά η καμπάνα; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Καλά ξεχνάτε τα τριχίλιαρα του Καραμανλή που το 2007 μοίραζε για να αγοράσει τους ψήφους. Έλεος πια έλεος. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει, αλλά που να βρεθεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @gnik,τα σέβη μου,ανακαλώ! Είναι τόση η οργή μου για το ΠΑΣΟΚ Πελοπονήσου, που μπέρδεψα τουν Νομούς. Είχα συνηθίσει βλέπεις την Πάτρα να είναι άντρο πασοκοφασισμού, και παρασύρθηκα...:-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. makari sto N.Hleias na itan mono auto...exei ginei gketo Pasokon. Kati pou diaiwnizetai einai i apaksiwsi apenanti se Dimous kai koinotites pou den pasokoratountai... oi epixorigiseis einai apo midenikes ews anipasktes kai ta kondilia pou katanalwnontai gia erga pou proagoun ton ekastote dimo i koinotita exoun fagwthei apo tous exontes eksousia!!! Alla den ftaine mono autoi... ftaime oloi mas pou anexomaste to thrassos tous! Den einai dunaton na afinontai xwria na erimwnoun sto N.Hleias apla kai mono epeidi merika kartikodiaita anegkefala komatoskula den dunate na katalavoun oti i Topiki Autodioiki den prepei na einai xrwmatismeni!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Aς ξυπνήσουν κάποιοι που μερικοί κοιμούνται ακόμα με τα τσαρούχια και είναι κολλημένοι σε Πασόκ και Ν.Δ. κι ας βγάλουν το γράσσο απ τα μάτια και τ αυτια τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, στην ώρα της κάλπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ρε παιδιά, μη μασάτε σε ότι γράφει ο κάθε άσχετος. Ηδη το μεγαλύτερο μέρος της επιταγής δώθηκε στους φοιτητές για τους οποίους και προοριζόταν. Δεν συμφωνώ με τα ψηφοθηρικά παιχνίδια ούτε των μπλε ούτε των πράσινων και είναι αλήθεια ότι ο νομάρχης Ηλείας λειτουργεί ως κομματάρχης του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό μακράν απέχει απ' την θεωρία της πέτσινης επιταγής.
  Όσο για τον Αχιλλεόπουλο, μη μπορώντας να απολογηθεί για την καταδίκη της Ηλείας απ' το κόμμα του, επιδίδεται σε μηχανοραφίες. Άλωστε, όσοι τον ξέρουν (πολιτικά εννοώ) θα σας βεβαιώσουν πως δεν είναι και κανένας γάτος.
  Η ουσία πάντως είναι πως η Δεξιά έχει καταδικάσει την Ηλεία ώς γκέτο του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ έχει καταδικάσει την Ηλεία ως "σίγουρη", με αποτέλεσμα η τελευταία να είναι πάντα στον πάτο της ανάπτυξης και ένας απ' τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας.
  Αυτά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ρε φίλε 8.48, τους ξέρεις τους φοιτητές? ή μήπως έτσι σου είπανε, έτσι άκουσες κλπ.

  Δηλαδή για να καταλάβω αυτά που λες, υπάρχει κάπου κάποια λίστα με ονόματα και ποσά?
  Γιατί εάν δεν ξέρεις έτσι λειτουργούν οι υποτροφίες.
  Ανακοινώνονται (και με επίσημη τελετή πολλές φορές) και δημοσιεύονται ΟΝΟΜΑΤΑ και ΠΟΣΑ.

  Αλλά πέραν τούτου.Δεν βάζεις λίγο την λογική σου να δουλέψει.
  Πως είναι δυνατόν (όπως λες) να έχει δοθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιταγής στους φοιτητές,(άρα αυτή έχει εξαργυρωθεί), και συγχρόνως πριν λίγες ημέρες ο Νομάρχης να ισχυρίζεται ενώπιον του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ότι κρατά την επιταγή στα χέρια του ο ίδιος?

  Έχεις την εντύπωση ,εσύ που θεωρείς τους άλλους ...άσχετους, ότι εάν πραγματικά είχαν δοθεί αυτά τα χρήματα στους φοιτητές(όπως λες), το ΠΑΣΟΚ δεν θα το είχε εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και πολιτικά διοργανώνοντας ολόκληρη φιέστα?

  Μάλλον για γλάρους ψάχνεις φίλε ...για γλαρόσουπα!!!!
  Ή για.... Αμερικανάκια!!!!
  Φιλικά

  Ζάντε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αλήθεια, φαντάζεστε να είχε γίνει αυτό από τον Καραμανλή, τι θα γινόταν; Επίσης φαντάζεστε να μην καλούσε ο δεξιός νομάρχης (σε μια αντιστροφή των ρόλων βέβαια) τον Πασοκτζή Μολυβιάτη ;
  Θα είχε τεθεί θέμα στη Σοσιαλιστική διεθνή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή