Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Παιχνίδια με την υγεία των πολιτών.


Αλλαγή στην αλλαγή μόνο ο μεγάλος Νίκος Αλέφαντος έχει τολμήσει. Πέραν τούτου... το χάος.
Το σύνθημα το ...προσεταιρίστηκε και ο κ.Γ.Παπανδρέου. Από το να παίζεις όμως με τα
«τσιτάτα» μέχρι του να παίζεις με την υγεία των πολιτών ή τις ελπίδες τους υπάρχει χαώδης διαφορά.

Όταν πριν πέντε μήνες (27/11/2008) ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας,είχε δηλώσει:«Η κυβέρνηση εγκατέλειψε το ΕΣΥ.Υπάρχει τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (4.500 γιατροί και 15.000 νοσηλευτές).
Όταν το κόμμα μας θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, κάθε χρόνο ΘΑ γίνονται τουλάχιστον 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού».

Πριν από περίπου δύο μήνες,όπως έγραφε χθες ο Γ. Μαντέλας στον «ΕΤ», όταν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας είχε φτάσει στο μη περαιτέρω, το υπουργείο Υγείας πρότεινε άμεσες προσλήψεις, εκτός ΑΣΕΠ.
Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, διαπρύσιοι, είχαν απορρίψει κάθε συζήτηση, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις, ρουσφετολογικές μεθόδους κι άλλα συναφή.

Πριν από περίπου ένα μήνα, όταν το υπουργείο ξεκίνησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για τον ίδιο λόγο, στο ΠαΣοΚ και πάλι «επαναστάτησαν». Αυτή τη φορά, συν τοις άλλοις, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αλόγιστες πολιτικές, που οδηγούν σε διόγκωση των δημοσίων δαπανών, την ώρα που ο Προϋπολογισμός γονατίζει.

Υπό μια έννοια και στις δύο περιπτώσεις μπορεί και να είχαν δίκιο. Μάλιστα, αν κανείς ήταν καλοπροαίρετος (ή αφελής ή είχε ξεχάσει τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου πριν πέντε μήνες), θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι στην Ιπποκράτους, με όσα υποστηρίζουν, επιχειρούν να εισάγουν νέο λόγο και νέα ήθη στην πολιτική σκηνή.


Όπως αποδείχθηκε στην πράξη, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Το παλιό ΠαΣοΚ, απλώς, ψαρεύει στα γνωστά θολά νερά της υποσχεσιολογίας και της πλειοδοσίας, αφού μόλις προχθές ο πρόεδρός του «αποκαλύφθηκε».

Πώς;
Απλά,επαναλαμβάνοντας ακριβώς ότι είχε πει και πριν πέντε μήνες, προαναγγέλλοντας… 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών κατ` έτος , εάν κι εφόσον το κόμμα του έρθει στην εξουσία.
Βεβαίως, το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται αυτή η αναγγελία δεν το διευκρίνισε.Απλά είπε ότι : «το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση ..ΘΑ.. βρει τα χρήματα».

Όπως φυσικά δεν διευκρίνισε για ποιον ακριβώς λόγο οι «πράσινες» προσλήψεις στον χώρο της υγείας θα είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ οι αντίστοιχες «γαλάζιες» αποβλέπουν στο κακό του.
Αλλά αυτό, προφανώς, είναι άλλη ιστορία ή καλύτερα άλλη «κωμωδία».

Κατά τα άλλα, στα κομματικά επιτελεία αναρωτιούνται γιατί ο πολιτικός κύκλος στενεύει απελπιστικά.

13 σχόλια:

  1. Υ.Γ.emprosdrama :
    Άς αναλογισθεί ο κάθε πολίτης ποιός σαμποτάρει το Ε.Σ.Υ.
    Όταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και υπάρχει η απόφαση για να γίνουν προσλήψεις και αυτές πρέπει να γίνουν μέσω Α.Σ.Ε.Π. Η καθυστέρηση θα φθάσει μέχρι και στα δύο χρόνια!
    Συγκρίνετε την με την απόφαση ενός Ιδιωτικού Νοσοκομείου όταν αποφασίσει να προσλάβει προσωπικό, σε πόσο χρονικό διάστημα την υλοποιεί;
    Μπορούμε να πούμε, αυτόματα σε χρόνο μηδέν.
    Διαμαρτυρόμαστε μετά ότι διαλύθηκε το ΕΣΥ!
    Αυτή είναι η υπευθυνότητα του ΠαΣοΚ προς τους Έλληνες!
    www.emprosdrama.blogspot.com
    Θαυμάστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει, άλλη μία φορά, την πρακτική του αυτή. Έφτασε μάλιστα ακόμη και στο σημείο να ισχυρίζεται ότι το Ε.Σ.Υ. εγκαταλείφθηκε από την Κυβέρνηση για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων(!).

    Και ερωτώ: Πριν αρχίσει να δαιμονοποιεί τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, μέτρησε άραγε πόσες άδειες δόθηκαν σε ιδιώτες πριν από το 2004 και πόσες μετά;

    Έμαθε ποτέ ποια ήταν η σχέση δημόσιων και ιδιωτικών δαπανών για το χώρο της υγείας πριν και μετά;

    Οι δαπάνες, λοιπόν, ήταν ισοσκελισμένες όταν κυβερνούσε το κόμμα του, και είναι 62 προς 38 σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Είναι μια σημαντική στροφή προς τον δημόσιο τομέα της υγείας, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη αλλά να πω και εγώ την απορία μου, πέραν των ΘΑ του ΠΑΣΟΚ ή τις προσπάθειες προσλήψεων νοσηλευτών της ΝΔ (εκτός ή εντός ΑΣΕΠ λίγη σημασία έχει).

    Γιατί δεν συμφωνούν όλα τα κόμματα σε κάτι πολύ απλό.
    Ο τομέας ΥΓΕΙΑ είναι ο πλέον σημαντικός για τους πολίτες. Ελπίζω σ` αυτό να συμφωνούμε όλοι.

    Ωραία! Το Α.Σ.Ε.Π.. ενοχλεί πότε το ένα κόμμα και πότε το άλλο. Το λένε και το ξαναλένε.
    Όμως με πολύ απλά μαθηματικά και συναίνεση το κυρίαρχο πρόβλημα στον χώρο της Υγείας λύνεται.

    Πως; Yπάρχουν δεκαπέντε χιλιάδες ελλείψεις νοσηλευτών. Υπάρχει προσφορά δέκα με δώδεκα χιλιάδες.
    Ας τους πάρουν λοιπόν όλους (π.χ εντός τριετίας)και το Α.Σ.Ε.Π. απλά να τους κατατάξει σε μια επετηρίδα και σύμφωνα με το πού θέλει να πάει ο καθένας σύμφωνα με τα προσόντα του.

    Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει .Ας τους πάρουν όλους αφού οι ελλείψεις είναι περισσότερες απ’ ότι είναι οι προσφορές.

    Γιατί να μπαίνουμε στην διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π όπως ισχύει σήμερα , που πράγματι είναι μια διαδικασία χρονοβόρα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είπε ο Γιώργος? "Η κυβέρνηση εγκατέλειψε το ΕΣΥ"?
    Μα δεν του θυμίζει κάποιος την δήλωση του πλέον προβεβλημένου στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αναφέρομαι στον κ.Παρασκευά Αυγερινό, που έχει δηλώσει ότι " το Ε.Σ.Υ. στις μέρες μας δεν γέρασε, γιατί ποτέ δεν γεννήθηκε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια για να κάνουν τις προσλήψεις; Ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι.Υποκριτές, λαικιστές, δημαγωγοί της ΝΔ. Αν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ ξεκινούσαν το 2005 ακόμη και μετά τρία χρόνια δηλαδή το 2008 θα είχαν τελειώσει. Γιατί έπρεπε να φτάσει το 2009 για να γίνουν οι προλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Τι κάνει νιάου νιάου δηλαδή. Έλεος πια έλεος. Δεν καταλαβαίνεται ότι με τέτοια ηλίθια επιχειρήματα δεν σας πιστεύει κανείς πλέον. Αυτά τα ίδια επιχειρήματα τα είχαμε ξανακούσει από το ΠΑΣΟΚ για αυτό ο λαός το έστειλε στην αντιπολίτευση. Νομίζω τώρα ήρθε η ώρα της ΝΔ. Τα επιχειρήματα αυτά καταδεικνύουν αμελητί το επερχόμενο τέλος του Καραμανλή και της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Χρυσάνθη
    Αν βουτάμε και λίγο την γλώσσα μας(το πληκτρολόγιο μας) στο μυαλό μας , θα ήταν καλύτερα.
    Από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν γίνει εννιάμισι χιλιάδες προσλήψεις στον χώρο της υγείας.
    Τα "υπόλοιπα" παράπονα στο ΑΣΕΠ. Ή μάλλον στον κ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ, που ενώ τους έγινε η πρόταση από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν να γίνουν οι όλες οι προσλήψεις στον χώρο της υγείας,παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και που αρχικά δέχτηκε από το βήμα της Βουλής ο κ.Παπανδρέου, την επομένη τα ...πήρανε πίσω.
    Τόσο απλά αγαπητή μου! Την μια ημέρα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτεύσης λέει ΝΑΙ στην πρόταση του Πρωθυπουργού και την αμέσως επομένη ..ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι θέμα βλακείας τέτοια δήλωση. Αν την είχε κάνει ο Καρατζαφέρης, θα έλεγαν όλοι ότι είναι λαϊκιστής, δημαγωγός, κι άλλα πολλά. Μα είναι δυνατόν κάποιος να θέλει να θεωρείται σοβαρός πολιτικός, αρχηγός κόμματος και να δηλώνει έτσι απλά "θα κάνουμε 3 χιλιάδες προσλήψεις κάθε χρόνο"; Τι είναι, καρπούζια οι προσλήψεις, να βάλουμε 2 κιλά ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε Χρυσάνθη - Χρύσανθε ή όπως αλλιώς σε λένε, αφού όπως λες τιμώρησες το ΠΑΣΟΚ (χαχα) και τώρα θέλεις να τιμωρήσεις και την ΝΔ, γιατί δεν τιμωρείς και τα υπόλοιπα κόμματα που συμπλέουν με το ΠΑΣΟΚ , όσο αφορά τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών;

    Γιατί δεν φωνάζεις και στα υπόλοιπα κομματόσκυλα.. "Ουαί ημίν Γραμματείς και Φαρισαίοι.Υποκριτές, λαϊκιστές, δημαγωγοί κ.λπ" αφού όπως θα διαπίστωσες και με το σχόλιο του DOCTOR ,λίγο πιο επάνω , το μόνο που απομένει για μια λύση του προβλήματος είναι η συναίνεση.

    Θα μου πεις .."Συναίνεση; Τι είναι αυτό;". Εδώ δεν μπορούμε να την βρούμε εμείς μεταξύ μας και αρχίζουμε τα γνωστά..."Ουαί ημίν...λαϊκιστές, δημαγωγοί κ.λ.π" που γράφεις, θα την βρουν οι τριακόσιοι;

    Αυτοί, αγαπητή μου είναι σαρξ εκ της σαρκός μας. Καθ` εικόνα και ομοίωση μας. Μην το ξεχνάς!
    Διάβασε, λοιπόν, πάλι το σχόλιο σου, και ...κοίτα το είδωλο των τριακοσίων.

    Κανονικά θα έπρεπε να σου απαντήσω ...""Ουαί υμίν...". Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά. Εάν όχι, ρώτα το σινάφι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλες και φίλοι, σε όποιον τομέα λειτουργίας του κράτους και αν σταθούμε, το συμπέρασμα είναι ένα. Δεν λειτουργεί τίποτα, δεν υπάρχει Κυβέρνηση. Οι τεράστιοι πόροι κατασπαταλήθηκαν υπέρ συμφερόντων, γιατί το καράβι είναι ακυβέρνητο. Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, γιατί είναι δραματικά επιζήμια για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα... Μην τσακώνεστε πράσινοι και μπλέ, κανείς δεν θέλει να προσλάβει κανένα... Καμιά αδειούλα παραπάνω να δώσει για κανένα ιδιωτικό μαγαζάκι (με το αντίστοιχο αντίτιμο να υποθέσω) μπορεί... :) Ελλαδάρα..

    Εγώ θα παραδεχτώ όποιον πολιτικό φορέα έχει τα κότσια να απαιτήσει όλοι οι βουλευτές, υπουργοί και το πολιτικό προσωπικό που διορίζεται κάθε φορά που αλλάζουν οι "άρχοντες" (γραμματείς, φαρισαίοι κλπ) να είναι υποχρεωτικό να νοσηλεύονται αποκλειστικά στο ΕΣΥ αυτοί και τα παιδιά τους και όχι κάθε φορά που θα συμβεί κάτι να τρέχουν στα μαγαζάκια των "φίλων" για να τα διαφημίζουν κι όλας.... Κι αν κατάντησαν έτσι το ΕΣΥ που κάποια πράγματα να γίνονται μόνο στα ιδιωτικά καλά να πάθουν...
    Να δείτε φτιάχνει η δεν φτιάχνει το ΕΣΥ

    Σημείωση... Η πλειοψηφία των προσλήψεων ειδικά στο νοσηλευτικό είναι στα πλαίσια του τραγικού κόλπου των stage, μην καμαρώνετε κι όλας, και ναι ρε παιδιά 5 χρόνια φτάνανε να προσλάβουν κόσμο αν θέλανε με η χωρίς ΑΣΕΠ. Αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν ενδιαφέρει και τόσο η υγεία, γιατί δεν έχει μυαλό ο κόσμος και δεν διαμαρτύρεται για τέτοια, άμα ήταν για κανένα γήπεδο τότε το συζητάγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρίες και κύριοι , υπάρχει διαφορά, και μάλιστα μεγάλη, ανάμεσα στην επισήμανση των προβλημάτων και την πλήρη διαστρέβλωση των πραγμάτων. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον μονότονο καταγγελτικό λόγο και την υπεύθυνη κατάθεση προτάσεων.

    Μιλάει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην κάλυψη κενών θέσεων. Το ίδιο κάνουν και κάποιοι (παπαγάλοι και μη) σχολιογράφοι.

    Θυμίζω ότι η ΝΔ πρότεινε για τους νοσηλευτές ειδικές ρυθμίσεις από το ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να υπάρχει ταχύτερη κάλυψη.
    Όμως αρνήθηκαν να συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα με προεξέχον το ΠΑΣΟΚ..

    Για να περιοριστούν οι καθυστερήσεις στις προσλήψεις, η ΝΔ εξασφάλισε να ασχολείται ένα ειδικό τμήμα του ΑΣΕΠ αποκλειστικά με τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
    Συνολικά, προωθήθηκαν 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και 3.000 με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας.

    Και είναι κρίμα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην μπορεί να την «ανακαλύψει» αυτή τη διαφορά.

    Είναι ακόμη μεγαλύτερο κρίμα, διότι καταφεύγει σε βαριές, ενίοτε υβριστικές εκφράσεις, που το μόνο που αποδεικνύουν είναι απουσία επιχειρημάτων και πολιτικής.

    Η Υγεία,φίλοι μου, χρειάζεται συνεργασία και γόνιμες προτάσεις. Γιατί η Υγεία είναι υπόθεση όλων.

    Θα συμφωνούσα λοιπόν με την πρόταση του doctor (λίγο πιο πάνω), άλλωστε αυτό είχε προτείνει και η ΝΔ στην ουσία.

    Κοιτάτε λοιπόν ΠΟΙΟΙ αντιδρούν στο να καλυφθούν οι θέσεις στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, και σκεφτείτε το ...ΓΙΑΤΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά μας κάνουν , αφού δεν βάζουμε μυαλό. Από το 74' μας μπούχτισαν στα "ΘΑ".
    Αλλά εμείς εκεί! Μαζόχες! Δεν είμαστε καλά.Ομαδικό εγκλεισμό σε ψυχιατρείο θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε γειά όλοι σας γραμματείς και φαρισαίοι. Μάλλον κάποιοι εδώ μέσα περίμεναν τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ για να τακτοποιηθούν. Τι γίνεται εδώ; Σε γαλάζια φωλιά παπαγάλων έπεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή