Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Στον «αέρα» η παραλαβή του C4I


Αποκλίσεις από τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν αρχικά καθοριστεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το σύστημα C4I διαπίστωσε η Διεύθυνση Τεχνικών του υπουργείου, με αποτέλεσμα να ανακύψουν προβλήματα στην ολοκλήρωση της παράδοσης - παραλαβής του έργου ανέφερε προ ημερών δημοσίευμα στην «Κ» .

Το θέμα επαναφέρει στο προσκήνιο η προωθούμενη από την κυβέρνηση επανενεργοποίηση του συστήματος καμερών που λειτούργησαν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.


Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν στην «Κ» ότι τμήμα του εξοπλισμού που παραδόθηκε από την αμερικανική εταιρεία SAIC δεν είναι συμβατό με τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν προβλεφθεί κατά την υπογραφή των συμβάσεων και ως εκ τούτου δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής του από τις ελληνικές αρχές.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, κινούνται διαδικασίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν ρήτρες και να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, πάντως, η αμερικανική εταιρεία είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε επισήμως το σύστημα Command, Control, Communication Coordination and Integration (C4I) το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ.


Στη σχετική ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Ντόναλντ Φόλεϊ είχε χαρακτηρίσει «σημαντικό ορόσημο» την αποδοχή του συστήματος από την ελληνική κυβέρνηση και επισήμανε ότι «η ιδιοκτησία και το ρίσκο της απώλειας μεταφέρεται πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο».

Σε απάντηση της σχετικής ανακοίνωσης της εταιρείας στελέχη του υπουργείου τόνιζαν στην «Κ» ότι ο εξοπλισμός αυτός «δεν έχει παραληφθεί επισήμως καθώς δεν είχε συνεδριάσει, όπως προβλέπεται, η Επιτροπή Παραλαβής».

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, όταν αυτό συνέβη διαπιστώθηκαν αποκλίσεις του εξοπλισμού από τις αρχικά ορισθείσες τεχνικές προδιαγραφές.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πολύ θα ήθελα να τοποθετηθεί επίσημα το ΠαΣοΚ επί του συγκεκριμένου θέματος.
Συμφωνεί στην μη παραλαβή από το ελληνικό Δημόσιο του C4I και την επιβολή των αντιστοίχων οικονομικών ρητρών προς την Αμερικανική εταιρεία;

Θυμίζω απλά ,χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα, απλώς πληροφοριακά , ότι ο κ. Τρεπεκλής , αντιπρόσωπος τότε της SAIC στην χώρα μας ,γαμπρός του μακαρίτη Α. Τρίτση , διετέλεσε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου από το 81` έως το 85` , είναι προσωπικός φίλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου και κατά δήλωση του επισκεπτόμενος αρκετές φορές το 2004 το προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Μαυρομιχάλη.

Για την εκπροσώπηση του ο κ. Tρεπεκλής είχε λάβει ως αμοιβή το ποσόν των ( κρατηθείτε…) των δύο δισεκατομμυρίων δραχμών για το αμαρτωλό C4I .

θυμίζω επίσης ότι όπως έχει γραφτεί στον τύπο,για το έργο, ύψους 280 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει η αμερικανική SAIC, με υπεργολάβο τη ....Siemens.. υπολογίζεται ότι διοχετεύθηκαν, μέσω offshore εταιριών, πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ ως μίζες.

θυμίζω επίσης ότι στη SAIC διευθυντικά στελέχη είναι πρώην αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, πρώην διευθυντές Έρευνας του Πενταγώνου και στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Όποιος μελετήσει τον κατάλογο εκείνων που κατά καιρούς έχουν διατελέσει στελέχη της SAIC σχηματίζει την εντύπωση ότι .....μελετά τον αντίστοιχο των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

29 σχόλια:

  1. Ευκαιρία, με την εκλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία που τόσο επιθυμούν οι υπερατλαντικοί μας φίλοι, να παραληφθούν όλες αυτές οι προμήθειες του παρελθόντος που η σημερινή κυβέρνηση δεν συναινεί.
    Σίγουρα ο φίλος της στήλης Θεόδωρος δεν πείθετε για την προμήθεια που πείρε ο αστέρας Τρεπεκλής.
    Κρίμα που σε κάθε προμήθεια που γίνεται δεν τον καλούν για ενημέρωση από πρώτο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε η τρομοκρατία στην Ελλάδα να σταμάτησε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, για να μην χρειαστεί να αποδειχτεί στην πράξη ότι τα αγορασθέντα συστήματα δεν λειτουργούν;
    Πόσα πολλά έχουν να μάθουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για τα δικά μας πολιτικά καραγκιοζιλίκια.
    Ο Χρυσοχοΐδης είναι σίγουρος ότι εξάθρωσε την τρομοκρατία!!!
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άδικα θα περιμένεις πολίτη να σχολιάσει το ΠΑΣΟΚ αυτό το θέμα.
    Δεν είναι βλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ νομίζω ότι στην πραγματικότητα το C4I δεν λειτούργησε ποτέ.
    Πολλοί πιστεύουν ότι κόστισε ποσό πολλαπλάσιο από την αξία του και κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία SAIC - Siemens με διαδικασίες αμφισβητούμενης διαφάνειας.
    Όσο για τον κ. Τρεπεκλή να θυμίσω ότι ήταν παρών και στο υπουργείο Εξωτερικών επί Γ.Παπανδρέου εκτός από ενεργός στην στην καμπάνια του 2004(πάντοτε ...ως φίλος).
    Μάλιστα πολλοί ίσως τον θυμούνται να συμμετέχει σε συσκέψεις στο επιτελείο της Μαυρομιχάλη, αλλά και σε άλλες συσκέψεις, που γίνονταν στο δικό του γραφείο στο Κολωνάκι, με επίκεντρο τη διαμόρφωση της εκλογικής στρατηγικής του κ. Γ. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος επισκεφθεί διάφορα blogs που έγραφαν για το C4I πριν μερικούς μήνες, θα διαπιστώσει μια καταιγίδα από σχόλια διαφόρων "ανώνυμων" , που συντονισμένα έγραφαν ότι τα έχει πάρει και η ΝΔ για το C4I, ότι το σκάνδαλο είναι διακομματικό κλπ.
    Μιλάμε για καταιγίδα από σχόλια. Που είναι όλοι αυτοί σήμερα?
    Η προπαγάνδα που έχει στηθεί από το ΠΑΣΟΚ, έχει πολλά και διαδικτυακά πλοκάμια.
    Μας θεωρούν ηλίθιους. Όταν ένα σκάνδαλο βγαίνει στον αφρό και αποδεικνύεται, η γραμμή που τους δίδεται είναι : "διαδοστε" ότι είναι διακομματικό ή δικομματικό προκειμένου να αποσυντονιστούν οι πολίτες.
    Ξαναρωτάω! Που είναι όλοι αυτοί οι σχολιαστές τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση άφησε τελείως ανεκμετάλλευτη την παρουσία του Τρεπεκλή, την ίδια ώρα που μιλούσε για πλήρη διαφάνεια στην σκοτεινή αυτή υπόθεση.

    Μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης πήγε κάτι να πει στην Βουλή (13/2) αλλά προσέκρουσε σε θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και σταμάτησε.

    Την ίδια ημέρα ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλυψε και ότι νομικός σύμβουλος του Τρεπεκλή, είναι ο σημερινός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Παμπούκης.

    Όμως, μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης επανόρθωσε, λέγοντας ότι ο Παμπούκης «δεν διαψεύδει ότι συνεργάστηκε με τον κ. Τρεπεκλή, απλώς διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε συνεργασία στην υπόθεση της Siemens»....

    Με τις λέξεις παίζουν ............
    ΑΝΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προ τριετιας το πρώην Νο2 της "Θαλές" (γαλλική εταιρεία οπλικών συστημάτων) έλεγε στην Μόντ: Θέλαμε κι’εμεις να πάρουμε το έργο του ηλεκτρινικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών, αλλά η αντίπαλη κοινοπραξία κτύπησε πιο ψηλά από μας στην τότε ελληνική κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 4.30, δεν ήταν μόνο το πρώην Ν2 της THALES που είπε αυτά. Και ο κ. Παύλος Πέζας, που εκπροσωπούσε την THALES -TRS στον διαγωνισμό, είχε καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα που ερευνούσε το σκάνδαλο SIEMENS κ. Αθανασίου και είχε άφησε υπαινιγμούς για «πολιτικές διασυνδέσεις» του εκπροσώπου της αμερικανικής SAIC που ανέλαβε το σύστημα ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων, κ. Γιώργου Τρεπεκλή.

    Eρωτηθείς τότε ο μάρτυρας από τον κ. Αθανασίου ποιες ήταν οι υπηρεσίες που προσέφερε ο κ. Τρεπεκλής και εάν δικαιολογούν το ιλιγγιώδες ποσόν των 6,5 εκ. ευρώ, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι ήταν «οι πολιτικές διασυνδέσεις του κ. Τρεπεκλή και του κ. Αριστείδη Καρατζά» ( ο τελευταίος είχε καταθέσει ως μάρτυρας και έχει παραδεχτεί ότι εισέπραξε 300.000 ευρώ ως στρατηγικός σύμβουλος).

    Ο κ. Πέζας είχε αναφερθεί σε δύο επισκέψεις που είχε κάνει ο Γ. Τρεπεκλής στο υπουργείο Εξωτερικών, όταν ήταν τότε υπουργός ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.
    Όπως είχε πει την πρώτη φορά είχε πάει μόνος του και τη δεύτερη με το στέλεχος της Siemens κ. Δενδρινό (είχε κληθεί ως ύποπτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το παιδικός φίλος του Παπανδρέου που συνοδεύει συνεχώς το όνομα του Τρεπεκλή ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας.
    Μήπως o Γ.Παπανδρέου φταίει για ό,τι έχουν κάνει στη ζωή τους όλοι οι παιδικοί φίλοι του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγνώμη πολίτη, αλλά και εσύ και πολλοί άλλοι σχολιαστές, δημοσιογράφοι ή και πολιτικοί , κάνετε συνεχώς ένα λάθος.
    Αναφέρεστε μόνο στην φιλία του κ. Τρεπεκλή με τον κ. Γ.Παπανδρέου.
    Μα ο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου όταν είχε ερωτηθεί στην αρχή σχετικά με αυτή την υπόθεση , τον αποκαλούσε «τέως συνεργάτη του κ. Παπανδρέου»!
    Αυτή την παράμετρο δεν την σχολιάζετε και αναφέρεστε μόνο στο ότι είναι προσωπικός φίλος του κ. Γ. Παπανδρέου. Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σημασία έχει ότι κάτι καλόπαιδα κατά περιόδους ενθυλακώνουν τεράστια ποσά και εμείς σαν μ@λ@κες κουνάμε σημαιάκια.
    Α ρε κατακαημένη Ελλάδα........
    Σε έχουνε ξεσκίσει τα κόμματα και οι ¨Σωτήρες¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. C4I, Υποβρύχια, άρματα μάχης leo2, ελικόπτερα (NH90 & Apache), ΣΕΖΜ Ερμής, TOR-M1, Patriot, Oλυμπιακά έργα, οδικά έργα κ.α. Μέχρι καί μηχανές τού ΟΣΕ.

    Ελλατωματικά, υπερτιμολογημένα, εκτός προδιαγραφών (ή καί χωρίς), κάποια μή αξιοποιήσιμα ούτε σήμερα, όλα καλυμένα από διάτρητες καί επαχθείς συμβάσεις, μέ δεσμευτικές προκαταβολές έως 80%, χωρίς έλεγχο καί πρίν τήν παραλαβή, χωρίς ρήτρες κακής εκτέλεσης, γενικά χωρίς πρόβλεψη προστασίας τών συμφερόντων τού Δημοσίου.

    Εργα καί προμήθειες τού Δημοσίου, αξίας πολλών δίς ευρώ, αποφασίζονταν όχι γιά νά καλύψουν αντίστοιχες ανάγκες τής χώρας, αλλά γιά νά "γεννήσουν" παράπλευρες αμοιβές μεσολάβησης, προνομιακής αντιμετώπισης προμηθευτών, υπογραφής πρόχειρων συμβάσεων.

    Φυσικά οί μίζες δέν συνοδεύονται από έκδοση παραστατικών καί δέν αποδεικνύονται εύκολα.

    Μπορεί δηλαδή νά μή βρεθούν τά όπλα καί τά κίνητρα τού εγκλήματος, "θύματα" όμως υπήρξαν πολλά.

    Τό ΠΑΣΟΚ λοιπόν, θά πρέπει νά ερωτηθεί άν συμφωνεί στήν μή παραλαβή πολλών "προιόντων" συμβάσεων πού φέρουν τήν υπογραφή του.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ζητημα ειναι οτι η ΝΔ,που εσκουζε προεκλογικα οτι θα παταξει τη διαφθορα,μια τρυπα στο νερο εκανε,αρα η ειναι ανικανοι,η τα πηρανε κι αυτοι.
    Τριτη αποψη δεν υπαρχει.
    Αρα,οποιος και να βγει,μια απ τα ιδια ειναι.
    Γι αυτο κι εγω,"θα κατσω σπιτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε Θόδωρε θα μας τρελλάνεις?
    Τι λέει το άρθρο?
    Δεν παραλαμβάνουν γιατί δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές.
    Πως είναι δυνατόν να τα ...έχουν πάρει, όταν και δεν το παραλαμβάνουν και απειλούν να ενεργοποιήσουν τις οικονομικές ρήτρες ?
    Καμιά φορά μου δίνεις την εντύπωση ότι ή δεν διαβάζεις τα άρθρα , παρά μόνο τα σχόλια ή ....επιβεβαιώνεις το σχόλιο που έχει γράψει κάποιος άλλος ποιο πάνω.(τι ρωτάω τώρα 3.20μμ)
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφού βρέ Θόδωρε "θά κάτσεις σπίτι", τί χολοσκάς?

    Μέ φιλική απορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Norma.
    Γιατί αυτή η ιδιότητα του κ. Τρεπεκλή ενώ την μνημόνευσε ο κ.Παπακωνσταντίνου,αποσιωπάται; Και γιατί ο τελευταίος τον αποκαλεί «τέως συνεργάτη»;
    Διεκόπη, πότε και γιατί, μια τόσο ωφέλιμη για τον τόπο φιλία και συνεργασία;

    Στον κ.Τερπεκλή οφείλουμε εκτός από την συμβολή του στην εκλογή του κ. Παπανδρέου και το τελειότερο σύστημα ασφάλειας τον Ολυμπιακών αγώνων το περίφημον C4I.
    Αυτήν την εθνικά επωφελή προσφορά του κ.Τρεπεκλή πως την ανταποδίδει ο κ. Παπανδρέου;

    Με άρνηση της φιλίας και διακοπή της συνεργασίας; Αυτό λέγεται αχαριστία.

    Κάποιοι αποδίδουν σε τέτοια δημοσιεύματα τον χαρακτηρισμό «δήθεν υποθέσεις». Γιατί δήθεν;
    Αν με το δήθεν θέλουν να πουν πως δεν υπήρξε συναλλαγή Παπανδρέου - Τρεπεκλή ,ας βγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να το πει ευθέως με επιχειρήματα.

    Δεν ξέρω τι συμβαίνει και έχουμε "κολλησει" ως λαός. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον πατέρα του , αλλά και πάλι τα ανεχόμαστε. Μετά φωνάζουμε.

    Εννοώ ότι θα πρέπει οι στενοί φίλοι και εκλογικοί επιτελείς πρωθυπουργών αλλά και των υπουργών ακόμα , να απέχουν από εκπροσωπήσεις εταιρειών που συναλλάσσονται με το δημόσιο, προμήθειες κλπ για να μην δίνετε λαβή.

    Δεν λέμε να βάλουμε μυαλό.Βρίσκουν και τα κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδες λιγη βοηθεια παρακαλω γιατι δεν ειμαι σιγουρος αν θυμαμαι καλα.Αυτον τον Τρεπεκλη,τον ειχαν διορισει γ.γ. σε καποιο υπουργειο χωρις να εχει υπηρετησει την θητεια του στον στρατο?G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ G apo CT
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο Τουρισμό.Ήταν πολύ φίλοι με τον πατέρα του και είχαν συχνές οικογενειακές σχέσεις. Μετά όταν αποκαλύφθηκε (λέγετε ότι είχε βάλει το χεράκι του ο συχωρεμένος ο Αλευράς)τον ..."έπαυσε" από τα καθήκοντα του, και είχαν βαλθεί για ένα εξάμηνο να μας τρελάνουν με ένα προμόσιον του στυλ: ο Τρεπεκλής παρουσιάστηκε στο Ναυτικό ,και φωτο και ξανά φωτο με τον ναύτη.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tι χολοσκάτε ρε αδέλφια είναι τόσοι μπλεγμένοι από τη ΝΔ με τη siemens που όπως πάντα θα γίνει συμψηφισμός...έχει πάει ποτέ κανένας πολιτικός στη φυλακή; Ακόμη και ο Παυλίδης θα αθωωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. «δεν έχει παραληφθεί επισήμως καθώς δεν είχε συνεδριάσει, όπως προβλέπεται, η Επιτροπή Παραλαβής»
    Κανονικά η επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάσει
    για την παραλαβή κατά το 2006 ή 2007.
    Ποιός την εμπόδισε;

    Λευτέρης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε Χρήστο τα είπες όλα. Όλα αυτά τα σκάνδαλα
    είναι δις Ευρώ. Αλλά τα κανάλια παίζουν μικροσκάνδαλα ή ανύπαρκτα σκάνδαλα της ΝΔ.
    Και ο κόσμος ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ γιατί έχει κέρδος από αυτό (διορισμούς, μεταθέσεις,επιδοτήσεις).
    Οι μίζες από τα κερδοφόρα ομόλογα (30 εκ Ευρώ κέρδος) ήταν 4 εκ Ευρώ. Κάποια άτομα έχουν πάει στη δικαιοσύνη.
    Τα βαγόνια που έκαψαν οι κουκουλοφόροι κόστιζαν 6 εκ Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διαδικτυακό πλοκάμι ο ανωτέρω που επαληθεύει πλήρως τον σχολιαστή 3.20, που έγραφε ότι σ` αυτές τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται σκάνδαλα,η γραμμή από την πρώην Χαριλάου Τρικούπη είναι""διαδοστε" ότι είναι διακομματικό ή δικομματικό προκειμένου να αποσυντονιστούν οι πολίτες".
    Ο Χταποδάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εννοούσα φυσικά τον 8.55 και 8.59. Το ίδιο πλοκάμι είναι. Είτε ως ανώνυμος , είτε ως ..."Ο Λευτέρης από την Μύκονο"!
    Ο Χταποδάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Λευτέρη Δ. 8.59 μμ
    Δεν ξέρω εάν γνωρίζεις φίλε, αλλά για να φτάσουμε εδώ έχουν προηγηθεί συνεχείς τροποποιήσεις εκ μέρους της SAIC προκειμένου να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές - που είχαν υπογράψει οι ίδιοι -, ότι θα εμπεριέχει το έργο.
    Έπρεπε να το έχουν παραδώσει ,όχι από το 2007 που λες, αλλά από το 2005.
    Η Επιτροπή Παραλαβής για να συνεδριάσει θα έπρεπε πρώτα να παραδώσει η SAIC τον εξοπλισμό που υποχρεούται σύμφωνα με την σύμβαση.
    Αλλά και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι , εσύ συμφωνείς να μη πάρουμε γουρούνι στο σακί και μάλιστα ακριβοπληρωμένο , Ναι ή Οχι;
    Sezar on time

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. sezar 10:33 μμ
    Γενικώς όταν ακούω για επιτροπές παραλαβής
    είμαι φοβερά επιφυλακτικός.
    Δεν έχω όμως τα πραγματικά δεδομένα οπότε
    δέχομαι καλόπιστα αυτά που λες.
    Οι τροποποιήσεις που αναφέρεις φαντάζομαι ότι
    ήταν εν γνώσει του κυρίου του έργου λοιπόν
    Ποιά ήταν η αντίδρασή του τότε που το πήρε
    πρέφα.
    Τελικά οι διαφορές από τις προδιαγραφές είναι
    ουσιαστικές;
    Και αν είναι ουσιαστικές είναι δυνατόν να
    κοστολογηθούν ώστε να γίνει απομοίωση;
    Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να παραλαμβάνεται
    γουρούνι στο σακί όμως γενικώς είμαι πάρα
    μα πάρα πολύ επιφυλακτικός με το δημόσιο
    και με τους ταγούς του. Συνήθως το θέμα
    είναι αλλού και όχι σ´ αυτό που επιχειρούν να
    παρουσιάσουν.

    Λευτέρης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ΣΣ Ευχαριστω φιλε. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγω λεω οτι ο Καραμανλης για να γει στις πρωτες εκλογες,εταζε λαγους με πετραχήλια,και υποσχοταν οτι θα κλεισει στη φυλακη τους κλεφτες πασοκους.
    Ειδατε εσεις τιποτα τετοιο να γινεται,γιατι εγω δεν ειδα τιποτα;
    Που ειναι τα σκανδαλα του χρηματιστηριου και ολα τα αλλα που λεγανε;
    Γι αυτο λεω περι αερα κοπανιστου.
    Γιατι αν δε μπορουσαν να τα αποδειξουν,γιατι δηλητηριασαν το κλιμα στην Ελλαδα;
    Μα για να σας μαντρωσουν και να τους ψηφιζετε.
    Αν μπορουσαν αλλα δεν το εκαναν,τοτε ειναι ακομα χειροτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θόδωρε
    Δέν νομίζω νά υποσχόταν φυλακές. Δυστυχώς.

    Επανίδρυση τού Κράτους έταζε μέ ήπια προσαρμογή.
    Πού σημαίνει ότι, μέ τό ίδιο "υλικό", τής ίδιας καθ' έξιν διεφθαρμένης νοοτροπίας, θά προσπαθούσε νά φτιάξει καλύτερο αποτέλεσμα.
    Πράγμα πού, πάλι δυστυχώς, αποδείχθηκέ στήν πράξη ουτοπικό.

    Γιά τό χρηματηστήριο, πού λές, κάποιοι τής ΔΕΚΑ, νομίζω καταδικάστηκαν.

    Στά τής ΝΔ τώρα.
    Τό Βατοπαίδι καί τά ομόλογα, δείχνουν τόν τρόπο λειτουργίας τής Δημόσιας διοίκησης επί χρόνια, φυσικά καί επί ΠΑΣΟΚ.
    Αυτός ο τρόπος συνεχίστηκε επί ΝΔ, οπότε καί χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο από όλους καταλήγοντας, επί ΝΔ, στή δικαιοσύνη.

    Τό καρτέλ γάλακτος είναι στή δικαιοσύνη.

    Οί υποκλοπές καί οί Πακιστανοί πού χαρακτηρίστηκαν σκάνδαλα από ΠΑΣΟΚ & ΜΜΕ, δέν περιείχαν οικονομικό "σκέλος".

    Οί απαράδεκτες συμβάσεις τού ΠΑΣΟΚ, είχαν κόστος μία - δύο δεκάδες δίς ευρώ (μόνο αυτές πού προαναφέρθηκαν).

    Γιατί στά σκάνδαλα είναι κακό νά γίνονται συμψηφισμοί ευθυνών, αλλά καλό είναι νά γίνονται συγκρίσεις "κόστους" καί επιβάρυνσης τού προυπολογισμού καί τού χρέους.

    Ετσι, γιά νά ξέρουμε ποιός "περιποιήθηκε" καλύτερα τούς φορολογούμενους.

    Καί απ' ότι φαίνεται είναι αυτός πού φωνάζει σήμερα ότι τούς νοιάζεται.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή