Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Προκύπτει ...πανδημία!


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι χώρες πρέπει να προετοιμάζονται για το χειρότερο.
Ο Οργανισμός αναμένεται να αποφασίσει να περάσει στο επίπεδο «5».


Η άνοδος του συναγερμού στο επίπεδο 5 στην κλίμακα των 6 βαθμών σημαίνει ότι όχι μόνον επίκειται μια πανδημία, αλλά κυρίως ότι είναι αναπόφευκτη να λάβει χώρα.

Καμία περιοχή του κόσμου δεν είναι προστατευμένη έναντι του ιού της γρίπης των χοίρων που έχει προκαλέσει ήδη 160 θανάτους στο Μεξικό. Μέσα σε 36 ώρες είχαμε 60 νέους θανάτους.
Η κυβέρνηση του Μεξικού κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι τραυματιοφορείς αρνούνται να μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα τους ασθενείς φοβούμενοι για τη μετάδοση της νόσου.


Ήδη ο ιός έχει περάσει τον Ατλαντικό με κρούσματα πλέον σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Κρούσματα επίσης ανακοινώθηκαν στην Ζηλανδία, την Κίνα, την Αυστραλία,το Ισραήλ,το Χονγκ Κονγκ, την Νότιο Κορέα.

Εν τω μεταξύ ο εφιάλτης της πανδημίας έχει εκτινάξει στα ύψη τις μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών Roche και GlaxoSmithKline που παράγουν τα πιο διαδεδομένα εμβόλια κατά της απλής γρίπης, Tamiflu και Relenza, καθώς κυβερνήσεις και οργανισμοί αυξάνουν τις παραγγελίες.


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε εσπευσμένα εχθές από τα μέλη του Κογκρέσου να αποδεσμευτούν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια για να διατεθούν για να ενισχυθούν οι ικανότητες αντιμετώπισης από το κράτος της «γρίπης των χοίρων».


Μια νέα επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο του Λέστερ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λέστερ στη Βρετανία προειδοποιεί ότι θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες πριν παρασκευαστούν αποτελεσματικά εμβόλια σε περίπτωση πανδημίας.

Μέχρι τότε, κατά τους Βρετανούς επιστήμονες, είναι πιθανό ότι το πρώτο κύμα -ή και περισσότερα κύματα- της πανδημίας θα έχουν σαρώσει όλο τον κόσμο πριν εμβολιαστούν οι άνθρωποι.

Η μελέτη αναφέρει ότι ο εμβολιασμός θα είναι ο κυριότερος τρόπος προστασίας του πληθυσμού όλων των χωρών. Ακόμα επισημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν δύο δόσεις αντι-γριπικού εμβολίου, σε περίπτωση πανδημίας, άρα θα υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Ο νέος ιός «των χοίρων», αν και ανήκει στη γνωστή ευρύτερη οικογένεια Η1Ν1, σύμφωνα με τις γενετικές αναλύσεις, είναι (δυστυχώς) πολύ διαφορετικός από τον ανθρώπινο ιό Η1Ν1 (η μεταξύ τους ομοιότητα δεν ξεπερνά το 70% σύμφωνα με την καθηγήτρια ιολογίας της γρίπης Γουέντι Μπάρκλεϊ του Imperial College του Λονδίνου), συνεπώς ακόμα και οι άνθρωποι που είχαν εμβολιαστεί στο παρελθόν για τον Η1Ν1, δεν φαίνεται να έχουν πλέον προστασία.

Ο γενετικός κώδικας του νέου ιού είναι πολύμορφος και πολύπλοκος και δεν μοιάζει με τίποτε που έχουν δει ως τώρα οι επιστήμονες, καθώς έχει ανακατέψει γενετικό υλικό από ιούς των ανθρώπων, των χοίρων και των πτηνών.

«Δεν ξέρουμε πού απέκτησε όλα αυτά τα γονίδια. Πρόκειται για έναν πραγματικά σούπερ-ανακατεμένο ιό», δήλωσε ο Αμερικανός ιολόγος Ρόμπερτ Γουέμπστερ, που πρόσθεσε ότι προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι ο ιός φαίνεται να μεταδίδεται πολύ εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Ξέφυγε» δόκτωρ, ...«Ξέφυγε»!
«etipos» «bbc»

16 σχόλια:

  1. Κιβώτιο που περιείχε δείγματα ιού της γρίπης των χοίρων και μεταφερόταν με ελβετικό τρένο από τη Ζυρίχη εξερράγη.
    Το κιβώτιο ήταν γεμάτο με ξηρό πάγο και περιείχε δείγματα του ιού Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων. Προοριζόταν για το Εθνικό Κέντρο κατά της Γρίπης στη Γενεύη και εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιοχή όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Μεξικό , έχει χοιροστάσια τα οποία είναι ...αμερικανικών συμφερόντων.
    Εντελώς τυχαία ... οι μισοί Μεξικανοί ενημερώθηκαν όταν κάποιοι ήδη είχαν πεθάνει.
    Έρχεσαι τώρα πολίτη και γράφεις για την δήλωση του ιολόγου Ρόμπερτ Γουέμπστερ και ...δένει το γλυκό.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντελώς τυχαία κατασκευασμ... συγνώμη ξαμολυμένος ιός , είπαμε πολλοί γίναμε άκου εκεί 6.000.000.000 πληθυσμός! Να πέσουμε στα 500.000.000 να στρώσουμε!

    εντελώς τυχαία οι φαρμακοβιομηχανιες θησαυρίζουν και επιπλέον... αναρωτηθήακατε ποτέ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ερχονται η κρεατομαζα και ο ελεγχος της τροφης μας και μετα πες οχι οικουβεντες τελος πρεπει κατι να κανουμε χτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει ντοκιμαντέρ του BBC για τα σενάρια και την προσομοίωση πανδημίας (μεγάλης κλίμακας), όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση κρίσης γνώριζαν ότι η πανδημία θεωρούνταν βέβαιο ενδεχόμενο (και όχι μακρινό) από το 2003, αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι χώρες (?) έχουν αναπτύξει πλάνο αντιμετώπισης και αποθέματα φαρμάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέθανε κανένας στις ΗΠΑ;
    Πέθανε κανένας στην Ευρώπη;
    Προς το παρόν, virtual reality.

    Άμα αρχίσουν να πεθαίνουν σωρηδόν και στα κράτη των "λευκών", το ξαναβλέπουμε.
    Πολύ πρόθυμοι είναι να σπείρουν τον πανικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην περίπτωση της γρίπης των χοίρων, τα αρχικά στελέχη του ιού πρέπει να προήλθαν από ιούς των χοίρων, τα οποία στη συνέχεια αντάλλαξαν πολύ γενετικό υλικό (στο εσωτερικό ενός μολυσμένου γουρουνιού), ώσπου δημιούργησαν ένα νέο στέλεχος που μπορεί εύκολα να μολύνει ανθρώπους.

    Το περίεργο είναι μάλιστα ότι το νέο αυτό στέλεχος του ιού δεν φαίνεται να μολύνει τα ίδια τα γουρούνια, συνεπώς κάπως παραπλανητικά πλέον ονομάζεται «γρίπη των χοίρων».

    Κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται«γρίπη των ... ποιων»
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμο 1:31 μμ
    Φίλε τα δείγματα, όπως προκύπτει από τις έρευνες, εξερράγησαν όταν ο ξηρός πάγος έλιωσε εξαιτίας της αύξησης της πίεσης μέσα στο κιβώτιο.
    Όπως φαίνεται οι αρμόδιοι είχαν τοποθετήσει με λάθος τρόπο τον πάγο.
    Παράξενο μεν αλλά όχι απίθανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειμαι φλωριδα και δεν ακουγεται κατι εκτος απο φημες τις γειτονιας και καμμια τριχα που οι δημοσιο-καφροι την κανουν τριχια για να εχουν να λενε,μερικοι μ....ες
    εκοψαν την καλημερα στους μεξικανους και παει λεγοντας.Στα σχολεια λενε στα παιδια να πλενουν τα χερια τους,να μην πινουν απο τα ιδια ποτηρια κλπ.
    Εγω νομιζω οτι ισως πεθανουν αρκετα ατομα στο μεξικο κατι που θα βαλει λιγο φρενο στην απασχοληση των λαθρομεταναστων (κριση εχουμε) ποιο αυστηρα μετρα στην διελευση ανθρωπων και τροφιμων (τονωση της γεωργιας & της κτηνοτροφιας) και παει λεγοντας.
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sto texas ena mikro paidi nekro apo ton io.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψάχνουν το εμβόλιο σε αβγά κότας. Το άκουσε η μάνα μου το πρωί από τον Αυτιά , και το παρεξήγησε.
    Με πήρε λοιπόν τηλέφωνο το μεσημέρι και μου είπε να πάω στον σταθμό των λεωφορείων για να πάρω ένα κοφίνι αυγά που μου έστειλε.
    Νομίζει ότι τρώγοντας 4-5 αυγά την ημέρα θα αποκτήσω ανοσία στην γρίπη.
    Τι να τα κάνω τόσα αυγά ρε παιδιά; Θα τα στείλω αύριο το πρωί πεσκέσι στον Αυτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άντε πάλι πολίτη. Προχθές έγραφες από το μεσημέρι ότι ο Παγκ. Οργ. Υγείας θα περάσει από το 3 στο 4 και αργά το βράδυ αυτό έγινε.
    Σήμερα πάλι γράφεις από το μεσημέρι ότι θα περάσει από το 4 στο 5 , και πραγματικά πριν λίγο ο Παγκ. Οργ. Υγείας ανακοίνωσε ότι περνάει στο 5.
    Τίποτα για κανένα σίγουρο στο στοίχημα δεν έχεις να μας πεις, που μας έχει φάει ο κουβάς :-)
    Νίκος Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπημένε φίλε μου το είχες γράψει προχθές ως "υπενθύμιση", αλλά δεν ξέρω πόσοι το κατάλαβαν.

    Έγραφες ότι το ..Ίδρυμα Παθολογίας του Αμερικανικού Στρατού , το 2005 ανακοίνωσε ότι κατάφεραν να ανασυνθέσουν, με την τεχνολογία της «αντίστροφης γενετικής» , τον ιό της Ισπανικής γρίπης του 1918 , από τα λείψανα ανθρώπων που είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της «Ισπανικής» γρίπης.

    Έγραφε λοιπόν εχθές ο MΑRΚ HΕΝDΕRSΟΝ (Τhe Τimes) ότι παραμένει ασαφές για ποιον λόγο ο ιός έχει σκοτώσει τόσο πολλούς νέους, υγιείς ενηλίκους - η ανησυχία αυτή έχει δημιουργηθεί καθώς το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί χαρακτηριστικό των πανδημικών στελεχών.

    Μια πιθανότητα είναι ότι ο ιός πυροδοτεί μια μαζική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος που ονομάζεται «καταιγίδα κυτοκινών» και η οποία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις σε υγιή άτομα με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

    Αυτή θεωρείται ότι ήταν η κύρια αιτία θανάτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης του 1918-1919, η οποία προκλήθηκε από το στέλεχος Η1Ν1.

    Ελπίζω να κατάλαβαν πλέον όλοι την ..."υπενθύμιση σου " προχθές.

    Καλό βράδυ αγαπημένε μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι φαρμακοβιομηχανίες θησαυρίζουν όπως λέει και ο πολίτης στο άρθρο του . Επίσης αναφέρει ότι πρέπει ΟΛΟΣ ο πληθυσμός των κρατών να κάνει δύο φορές τα εμβόλια ως θεραπεία.
    Συγχρόνως ένα πολύ καλό ερώτημα έθεσε και ο ανώνωνυμος 2.36: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ"?
    Πεδίο δόξης λαμπρό για να αναρωτηθούμε , να το παιδέψουμε , να ψαχτούμε και να ψάξουμε.
    Καιρός τα πρόβατα να κάνουν την επανάσταση τους και να απαιτήσουν από τους τσοπάνηδες να καταργήσουν το πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχουμε τρελαθεί εντελώς! Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι προληπτικά θα σφαγιάσει όλους τους χοίρους στη χώρα. Δηλαδή 300.000 ζώα.
    Δεν τους είπε κανείς σ` αυτούς εκεί κάτω ότι αυτή η γρίπη μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι οι χοίροι δεν φταίνε;
    Δεν τους είπε κανείς ότι κακώς ονομάζεται "γρίπη των χοίρων";
    Δεν τους είπε κανείς ότι η Ε.Ε επίσημα την ονομάζει νέα γρίπη και όχι νόσο των χοίρων;
    Γιατί πρέπει να την πληρώσουν τα κακόμοιρα τα ζώα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή