Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ξέφυγε ή ...«ξέφυγε»


Εν μέσω πολιτικών διαξιφισμών, «δημοσκοπήσεων», εκλογολαγνείας και πολιτικών «εμπύρετων ιώσεων» στο εσωτερικό της χώρας μας,οι παρωπίδες -που φέρουμε ως λαός- μας εμποδίζουν να αντιληφθούμε ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που μας ...διαφεύγει. Ο εφιάλτης της γρίπης επέστρεψε.Η παγκόσμια απειλή έκανε την εμφάνιση της .

Ο χρόνος , ο τόπος , η πολιτικο-οικονομική κατάσταση και η πρωτόγνωρη ταχύτητα εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Ένα πέπλος μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το μέγεθος της επικινδυνότητας και τη δυναμική της εξάπλωσης της επιδημίας , που έχει κάνει την εμφάνισή της από τα τέλη Μαρτίου στο μεξικανικό έδαφος, προκαλώντας περισσότερους από 100 θανάτους.

Η κυβέρνηση του Μεξικού ματαίωσε κάθε δημόσια εκδήλωση, έκλεισε μουσεία, μπαρ και κάθε χώρο όπου θα μπορούσε να υπάρξει συνωστισμός, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάπλωση του ιού.
Εκατομμύρια Μεξικανοί, ιδίως στην πρωτεύουσα, παρέμειναν στα σπίτια τους, ή κυκλοφορούσαν με χειρουργικές μάσκες, ενώ δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι Μεξικανοί πέθαιναν για εβδομάδες πριν να ανιχνευθεί το ζωικό στέλεχος του ιού Η1Ν1, που το 1918 προκάλεσε το θάνατο 50 εκατομμυρίων ανθρώπων στην πανδημία της Ισπανικής γρίπης.
Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι και στην περίπτωση της Ισπανικής γρίπης τα πρώτα θύματα ήταν μεταξύ 25 και 45. Τα συμπτώματα της γρίπης των χοίρων για τους ανθρώπους περιλαμβάνουν πυρετό, κούραση, ανορεξία, βήχα και πονόλαιμο.

Μέσα σε λίγα 24ωρα ο ιός εξαπλώθηκε και πέρασε τα σύνορα του Μεξικού.Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα έφτασαν τα είκοσι.Οι αρχές κήρυξαν «κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων σε πολίτες της χώρας.
Προχθές δόθηκε εντολή για κλείσιμο των σχολείων στις «πληγείσες» περιοχές των ΗΠΑ.Έκκληση για την αποφυγή του πανικού απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ταχύτατα ο ιός πέρασε στον Καναδά και στην Νέα Ζηλανδία. Στο Ισραήλ αλλά και στις πύλες της Ευρώπης , Γαλλία και Ισπανία υπάρχουν ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) παρακολουθεί στενά την ....«ασυνήθιστη για τη συγκεκριμένη εποχή δραστηριότητα της γρίπης», όπως τη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του κα.Φ.Τσάιμπ.
Φόβους για εκδήλωση πανδημίας εκφράζουν ορισμένοι επιστήμονες.Μάλιστα υπάρχουν φωνές που επιμένουν ότι πρέπει τάχιστα ο Π.Ο.Υ να προβεί στην αλλαγή του σήματος κινδύνου που τώρα βρίσκεται στο επίπεδο 3 της κλίμακας κινδύνου, που ξεκινά από το νούμερο 1 και φτάνει έως το 6.

Γενετικές αναλύσεις έδειξαν ότι ο ιός που προκάλεσε τα κρούσματα στις ΗΠΑ ανήκει σε νέο τύπο που φέρει γονίδια από ιούς γρίπης των ανθρώπων, των χοίρων και των πτηνών.
«Εκτιμούμε ότι σε αυτό το στάδιο έχουμε μετάδοση και μεταξύ ανθρώπων.Επί του παρόντος δεν είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε αυτό τον ιό σε ένα μόνο μέρος.», δήλωσε στο Reuters η Δρ Αν Σούσατ των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).
Σοβαρότερα περιστατικά περιμένει και ο διευθυντής του CDC, Ρίτσαρντ Μπέσερ, ενώ ....απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Κλείνοντας υπενθυμίζω ότι το 2005 οι ερευνητές της ιατρικής σχολής Mount Sinai στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το ....Ίδρυμα Παθολογίας του Αμερικανικού Στρατού , ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να ανασυνθέσουν, με την τεχνολογία της «αντίστροφης γενετικής» , τον ιό της Ισπανικής γρίπης του 1918 , από τα λείψανα ανθρώπων που είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της «Ισπανικής» γρίπης.

Τον ιό ο οποίος προσέβαλε το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού!


ΥΓ. Έτοιμος, αν παραστεί ανάγκη, να ....προετοιμάσει... μαζί με τους συνεργάτες του εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων δηλώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως ανέφερε ο Κεΐτζι Φουκούντα.
Σε επιφυλακή δηλώνουν και οι φαρμακοβιομηχανίες για να παρασκευάσουν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

15 σχόλια:

  1. Είμαστε πολλοί, πρέπει ν΄αραιώνουμε. Κάθε μέρα, εφευρίσκουν και καινούργιους τρόπους εξόντωσης, τ΄"αφεντικά" του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιχνίδια φαρμακευτικών πολίτη.
    Είσαι ο μοναδικός που έχει τα @@@@ να το επισημάνει ή καλύτερα να μας κάνει λίγο να δούμε πέρα από τη μύτη μας.
    Ωραία εισαγωγή...

    ΥΣ1 Στο έχω ξαναπεί, σε αντιγράφουν μεγάλοι δημοσιογράφοι στις κυριακάτικες εφημερίδες.Για όποιον παρακολουθεί αυτό το blog είναι εμφανέστατο το clopy paste στα υπονοούμενα που πετάς κατά καιρούς.

    ΥΣ2 Αποτελείς την πιο δυνατή πέννα του μεσαίου χώρου, που αναζητά, αμφισβητεί, δεν ξεχνά, έχει κρίση και άποψη.Έτσι όπως μας έχουν καταντήσει με την ακατάσχετη παραφιλολογία ο χώρος αυτός αποδυναμώνεται αλλά και ενισχύεται παράλληλα.

    Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιώργος Σανιδάς έκανε την κίνηση ΜΑΤ και έστειλε την δικογραφία για το Βατοπαίδι στον ανακριτή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πάει στην βουλή αν αποφασίσει ο ανακριτής να την στείλει. Και αν το κάνει ο ανακριτής, τότε τελείωσε το παραμύθι. Όμως αν δεν πάει τότε δικαιώνεται. Και το πιθανότερο είναι να μην πάει...(από troktiko 27/04)

    Πάλι δικαιώνεσαι.Πάει να τους ξεφτυλίσει.
    Μάζεψε τον Σ. Μπάγια το ΠΑΣΟΚ μετά το έγγραφο που αποκάλυψες.Το πήραν τα κανάλια (χωρίς αναφορά πηγής , όπως πάντα) και κάποιοι στην Ιπποκράτους δαγκώνονταν ...μεταξύ τους.
    (το σχόλιο μπορεί να μην είναι σχετικό με τη σημερινή ανάρτηση αλλά εδώ μπορούν οι φίλοι να το δουν και να κρίνουν ποιος παίζει παιχνίδια με τη δικαιοσύνη)

    Ξεβράκωσε τους!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως παραδέχθηκε η Χίλαρυ Κλιντον, ο όρος “Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας” εξαλείφθηκε διακριτικά από το πολιτικό λεξιλόγιο της νέας αμερικανικής διοίκησης.
    Πρέπει να βρεθεί ένας νέος ζόφος που θα κρατά τον αμερικανικό συρφετό εεε.. συγγνώμην λαό φοβισμένο και υποταγμένο, ιδίως τώρα που η οικονομική κρίση ριζοσπαστικοποιεί το πόπολο και υπάρχει φόβος ομαδικών μικροεξεγέρσεων ή βίαιων ατομικών πράξεων, από οργή ή απόγνωση.
    Θυμάστε την υστερία που προκάλεσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ μετά την 11/09/2001, με τις “θανατηφόρες επιστολές άνθρακα”;
    Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα. Υπάρχουν και οι επιδιώκοντες τον έλεγχο της διατροφικής αλυσίδας και τον έλεγχο της διατροφής του παγκόσμιου πληθυσμού, με μεταλλαγμένα, αλυσίδες fast trash food κλπ.
    Από κοντά και οι φαρμακοβιομηχανίες, να ανακαλύπτονται διαρκώς καινούριες “επιδημίες”, ώστε να γίνονται τζίροι.
    Ήδη, τα ερευνητικά κέντρα καθοδηγούνται από μαρκετίστες που ψάχνουν νέες “ασθένειες” ή, κυρίως αυτό, βαφτίζουν συμπτωματολογίες “ασθένειες” και συστήνουν φαρμακευτικές “θεραπείες”, μέσω γιατρών εκμαυλισμένων από παροχές, συνέδρια και ταξίδια.
    (Σεβαστό το ιατρικό λειτούργημα και οι υπηρέτες του, οι διαπιστώσεις περί διαφθοράς ιατρών είναι του καθηγητού κ. Βορίδη)

    Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής σχετικά με τους αγωγούς;
    Γιατί ξαφνικά το εβδομαδιαίο γκάλοπ ελάττωσε την διαφορά στο 3%.
    Ο Μπαρόζο ξαφνικά μόλις είδε το μουσείο της Ακροπόλεως θέλει σφόδρα να βοηθήσει την Ελλάδα (βλέπε Καραμανλή)
    Σχολίασε δάσκαλε της γνώσης και του μέλλοντος.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    α)Από τη Νάουσα Πάρου?

    β)Ελλατώθηκε φίλε όντως η διαφορά.
    Οι δημοσκόποι δεν θέλουν να εκτεθούν.Καταλαβαίνεις...
    Αγωγοί λες? Μπα..Οι συμφωνίες είναι συμφωνίες.Οι εποχές Πασοκ πέρασαν...
    Όσο για τον Μπαρόζο πέφτεις έξω.Μια πιο προσεκτική ματιά στην επίσκεψη θα σε κάνει να καταλάβεις.
    Χαιρετισμούς στην Άννούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Πούτιν κάτι ξέρει και έβγαλε διάταγμα για τη σύσταση επιτροπής για την πρόληψη εξάπλωσης στο ρωσικό έδαφος της γρίπης.

    Η Ρωσία απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές κρέατος από πολλές χώρες της κεντρικής Αμερικής και τις ΗΠΑ, ενώ οι αρχές των αεροδρομίων ειδοποιήθηκαν να ελέγχουν όλες τις πτήσεις από το Μεξικό και τις ΗΠΑ ( και όχι μόνο).
    Γάτα με πέταλα!!!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. gia tous agogous ipopsiazomai oti iparxei paraskinio metaxi rosias amerikis gia "eiriniki" lisi kai gia ayto kanoume ena vima piso gia na doume pou paei

    gia tin pandimia pou paei na emfanistei, makari na elegxthei grigora,alla opos kai na einai einai minima gia to mellon kai deixnei poso aniperaspistoi eimaste se tetoious kindinous...

    kai min xehasoume kai tin periergi istoria sto afganistan me ton mistirio thanato dekadon paidion, pou moiazei me dokimi kapoiou ximikou oplou..

    perierges epoxes...den xereis apo pou na profilakteis..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έλεγχοι με θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό εμπύρετων ταξιδιωτών γίνονται σε πολλές χώρες, όπως στην Ιαπωνία, την Ινδονησία , τη Ν.Κορέα κ.α.
    Εδώ οι δικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις ανακοινώθηκε έκτακτη σύνοδος των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε στις Βρυξέλλες. Νομίζω την Πέμπτη.
    Εν τω μεταξύ τα κρούσματα στην Ευρώπη πλέον είναι επιβεβαιωμένα , τόσο την Σκωτία όσο και στην Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανέβασαν ένα επίπεδο ακόμα του σήματος κινδύνου .
    Από το 3 που ήταν το μεσημέρι , τώρα το βράδυ το πήγαν στο 4.
    Tο ΒΒCnews μετέδωσε ότι όπως εκτιμούν διάφοροι επιστήμονες μέσα στο επόμενο 15νθημερο μπορεί να πάει στο 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην μου λετε τετοια και πρεπει να ταξιδεψω σε καμμια δεκαρια μερες. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περί αγωγών, κάτι ενδιαφέρον, εδώ:

    http://greeknation.blogspot.com/2009/04/cia_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θερίζουν τα λοιμώδη νοσήματα υψηλής επικινδυνότητας: Ηπατίτιδα Β, έιτζ, φυματίωση, αφροδίσια κ.λπ., που μεταδίδονται εντελώς ανεξέλεγκτα από τις αναρίθμητες στρατιές των εισαγόμενων, πρωτόγονων και εξαθλιωμένων, δούλων. Μέχρι τώρα η μαζική εισαγωγή λαθρομεταναστών είχε καταστροφικές συνέπειες κυρίως πάνω στην εργασία, τους μισθούς, τα ωράρια, τις συντάξεις των Ελλήνων, καθώς και στην πολιτισμική αλλοίωση και «πολυπολιτισμική» γκετοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο εφιάλτη που απειλεί άμεσα ακόμα και το ύψιστο αγαθό της υγείας και της ζωής μας: οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις από τις λοιμώδεις ασθένειες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία: α). Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν 500 πολυκατοικίες, περίπου, όπου κοιμούνται χιλιάδες αλλοδαποί ο ένας πάνω στον άλλον, στοιβαγμένοι σε κάθε ελεύθερο σημείο του πατώματος, μαζί με έντομα και τρωκτικά, πετώντας απορρίμματα όπου βρουν, και αφοδεύοντας στους ακάλυπτους χώρους, στους διαδρόμους, στις πλατείες και στους δρόμους. β) Μεγάλο ποσοστό των αλλοδαπών δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ, δεν έχουν εξεταστεί ποτέ από γιατρό, και δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν, όντας έξω από την κουλτούρα τους. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν σε θέσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία: Εστίαση, διασκέδαση, τουρισμός, καθαριότητα… γ). Η φυματίωση, που είχε εξαφανιστεί τελείως, έχει παρουσιάσει 8.000 κρούσματα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο πολλά λοιμώδη, αφροδίσια και θανατηφόρα νοσήματα. δ). Χιλιάδες αλλοδαπές πόρνες είναι αδήλωτες και πολλές από αυτές προέρχονται από αφρικανικές χώρες όπου το έιτζ κάνει θραύση. Ταυτόχρονα, τα δύο εκατομμύρια (το λιγότερο) αλλοδαπών που ζούνε στην Ελλάδα επιβαρύνουν αβάσταχτα τα δημόσια νοσοκομεία και εκτοπίζουν από αυτά τους Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία: Το 80% όσων καταφεύγουν στα επείγοντα των δημοσίων νοσοκομείων είναι αλλοδαποί. Αυτό το κάνουν ακόμα κι αν δεν είναι επείγον το περιστατικό, επειδή οι περισσότεροι είναι παράνομοι και ανασφάλιστοι, όπως αποδεικνύεται και από το ότι το 88% των ανασφάλιστων που πάνε στα επείγοντα είναι αλλοδαποί. Επίσης ξένες είναι το 80% των γυναικών που νοσηλεύονται στις μαιευτικές κλινικές. Οι Έλληνες γιατροί, πραγματικά φιλάνθρωποι, κάνουν τα στραβά μάτια και νοσηλεύουν τους αλλοδαπούς, ακόμα κι αν είναι παράνομοι. Και ρωτάμε όλους τους υπέρμαχους της μαζικής εισαγωγής αλλοδαπών: Μήπως είναι «ρατσισμός», «εθνικισμός» και «μικροαστισμός» ακόμα και το να αγωνιούμε για την υγείας μας και τη ζωή μας; Η κατάσταση είναι πραγματικά επικίνδυνη και δεν μπορεί να λυθεί με τη νομιμοποίηση των παράνομων, αφού το πρόβλημα είναι ότι, ακόμα και ήταν νόμιμοι, οι υποδομές της δημόσιας υγείας δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν τον τεράστιο όγκο τους. Η μόνη λύση είναι να σταματήσει εισαγωγή αλλοδαπών και να αποχωρήσει η πλειοψηφία των υπαρχόντων. Όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις όχι μόνο δεν μιλούν για αυτή τη βάναυση αντικατάσταση του ελληνικού λαού από το αλλοδαπό μωσαϊκό των φτηνών και πολιτικά ακίνδυνων μαζών, όχι μόνο δεν βγάζουν άχνα για τη χολέρα που απειλεί τις γειτονιές και ελληνική κοινωνία συνολικά, αλλά ζητάνε και τη μονιμοποίηση και χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.
    Οι κίνδυνοι που μας απειλούν είναι μεγάλοι και άμεσοι.
    Πρέπει και η ελληνική κοινωνία και οι γειτονιές να αντιδράσουν άμεσα με τη δημιουργία Επιτροπών Κατοίκων, μαζικές συγκεντρώσεις και συντονισμό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή