Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Οι μίζες έφευγαν σαν... πύραυλοι!


Mεγαλοστελέχη της Siemens επισφραγίζουν με καταθέσεις τους τον πακτωλό των εκατομμυρίων που διοχετεύθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, που έπαιρναν αποφάσεις για «αμαρτωλές» συμβάσεις, όπως αυτή σχετικά με τα ηλεκτρονικά τμήματα του πυραυλικού συστήματος Patriot, το 1999.

Εκατομμύρια μάρκα… ταξίδεψαν με αφετηρία το αεροδρόμιο της Ζυρίχης μέσα σε βαλίτσες, για «λαδώματα», ενώ μόνο και μόνο για τη μοιρασιά της μίζας που ήταν σε μετρητά ....ενοικιάστηκε διαμέρισμα!

Οι διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» στις καταθέσεις τους, τόσο στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου που έκανε η εταιρία DEBEVOISE & PLIMPTON LLP για την καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδος, όσο και ενώπιον των ελληνικών αρχών, περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο το γαϊτανάκι εκατομμυρίων που είχε στηθεί για τις… VIP μίζες ελέω πληρωμών για τα στρατιωτικά έργα!

Ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ είναι το πρόσωπο που «ξηλώνει το πουλόβερ». Λέει ότι περίπου το 1999 ο Γκεμπάουερ της Siemens Eλλάδος προσφέρθηκε να «κλείσει» ένα έργο ύψους 100 εκατομμυρίων μάρκων για το πυραυλικό σύστημα Patriot στο Τμήμα Δικτύων Συγκοινωνιών του Σίκατσεκ, αν σε αντάλλαγμα δίνονταν 10 εκατομμύρια μάρκα σε μετρητά τα οποία θα τα διέθετε για δωροδοκίες.

Ο νούμερο 1 της μητρικής εταιρίας δέχτηκε… αυτή την προσφορά χωρίς δεύτερη κουβέντα. «Προκειμένου να αποφύγω τη μεταφορά τόσο μεγάλων ποσών σε μετρητά μέσω των συνόρων με την Ελβετία, όπου επρόκειτο να λάβουν χώρα οι μεταβιβάσεις, κανόνισα με τον Bernsau (σ.σ.: διαχειριστής μυστικών πληρωμών της Siemens) να ενοικιαστεί ένα διαμέρισμα στη Ζυρίχη, όπου θα ελάμβαναν χώρα οι συναλλαγές», παραδέχεται ο Σίκατσεκ.

Και γίνεται ακόμη πιο αναλυτικός: «Στο διαμέρισμα της Zυρίχης πραγματοποιήθηκαν περίπου έξι μεταβιβάσεις μετρητών. Σε όλες τις περιπτώσεις πήρα πρώτα τα μετρητά από τον Amini Hamid Reza (σ.σ.: εμπλέκεται στις εικονικές μεταβιβάσεις) και έπειτα τα έδινα στον Gebauer (σ.σ.: πρώην μέλος του Δ.Σ. της Siemens Ελλάς) ή στον Ψαρρό (σ.σ.: πρώην μέλος του Δ.Σ. της Siemens) στο διαμέρισμα».

Όταν ο κ. Σίκατσεκ ρωτήθηκε εάν ο Gebauer ήταν καλά δικτυωμένος στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να είχε συμμετάσχει σε ομαδικές συζητήσεις στο υπουργείο, ενώ διευκρίνισε ότι ο Gebauer δεν του είχε πει ποτέ αν η συμφωνία για τους πυραύλους Patriot είχε κλείσει με τη συνδρομή του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος, όπως τόνισε, «έκανε χρήση των πολιτικών του διασυνδέσεων».

Για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι «δεν γνωρίζει τους τελικούς παραλήπτες των προμηθειών, αλλά υπέθετε ότι προορίζονταν για υπουργούς της κυβέρνησης στο υπουργείο Άμυνας».


Μίλησε και για την «τιμωρία» του κ. Ψαρρού από τον κ. Χριστοφοράκο επειδή κάποια χρήματα «έκαναν φτερά»… «…Ο Χριστοφοράκος μού είπε ότι ο Ψαρρός είχε αποχωρήσει διότι κάποια χρήματα υπό την ευθύνη του είχαν χαθεί και ο παραλήπτης της προμήθειας για το έργο των πυραύλων Patriot είχε διαμαρτυρηθεί στον Χριστοφοράκο», κατέθεσε.

Ο έτερος όμως διαχειριστής των «μαύρων ταμείων», Ρ. Νιντλ, ανεβάζει το ποσό της προμήθειας: «Πλησίαζε περισσότερο στα 20 εκατομμύρια μάρκα»!
Αναφέρεται, επίσης, σε δύο μεταβιβάσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης.
«Και στις δύο περιπτώσεις πρώτα έλαβα τα μετρητά από τον Αmini σε μία πύλη και μετά τα έδωσα στον Ψαρρό σε μία άλλη πύλη» - λέει, σκιαγραφώντας τις μεθόδους μιας πραγματικά όζουσας υπόθεσης…

Υπενθυμίζω ότι η αγορά των Patriot εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 9 Οκτωβρίου του 1998 μετά από εισήγηση του τότε υπουργού Άμυνας .
Σε δεύτερη φάση, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και της κατασκευάστριας εταιρίας των αντιαεροπορικών συστημάτων για την οριστικοποίηση και την αποσαφήνιση των όρων της συμφωνίας, η οποία τελικώς υπεγράφη στις 19 Φεβρουαρίου του 1999 με συνολικό κόστος περί τα 900 εκατομμύρια.

«etipos»

19 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε πολίτη, κοίτα τι γίνεται και τι έχει να γίνει.
    Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να φορτώσει το σκάνδαλο της SIEMENS σε διαφόρους υπουργούς (Άμυνας , Μεταφορών κλπ)επί πρωθυπουργίας Σημίτη.
    Αυτοί όμως αντιδρούν και αφού γνωρίζουν πολλά , δίνουν ένα μικρό παράδειγμα με τον Τσουκάτο(τον έσφαξαν ως Ιφιγένεια) για το τι θα επακολουθήσει.
    Ο κ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του μηνύματος και με επικοινωνιακούς χειρισμούς προσπάθησε να κλείσει απλώς την πόρτα , χωρίς να την κλειδώσει.
    Μάλιστα για τα Patriot λέγεται ότι κάποιο προεδρικό στέλεχος έβαλε το χεράκι του και άνοιξε κάποια στόματα.
    Η αντίδραση είναι άμεση. Στα χέρια του κ. Ζαγοριανού φτάνουν και άλλα στοιχεία-εμβάσματα από την Ελβετία, που συνδέονται άμεσα με την προμήθεια της σύμβασης για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.
    Ακουμπάνε δηλαδή το στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου(υπόθεση Τρεπεκλή).
    Όπως βλέπεις διεξάγεται ένας εσωτερικός πόλεμος όπου η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι θα ματώσουν πολλοί.
    Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου συνεχίσει να "δίνει" αυτούς τους υπουργούς, εκτός του βάθους του σκανδάλου που θα αποκαλυφθεί με τα εκατέρωθεν φίλια πυρά, θα έχουμε σοβαρές ανακατατάξεις στο εκλογικό επίπεδο.
    Υπόψη ότι εάν ο κ. Παπανδρέου χάσει από έναν Καραμανλή κτυπημένο από παντού και με ...δημοσκοπήσεις 3-5 μονάδες πίσω, τότε αυτομάτως θα αποχαιρετίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
    Παίζεται μεγάλο εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ και όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε αρκετό "πολιτικό αίμα".
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα έρθουν όλα στο φως. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στην αντίθετη περίπτωση ο λαός κάποια στιγμή θα ξεσηκωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανοίγουν στην Ελβετία και οι λογαριασμοί για TOR M-1

    Η (μακράς διαρκείας) προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου να ανοίξουν οι λογαριασμοί εμπλεκομένων στη σύμβαση για την προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1, έφερε αποτέλεσμα: οι ελβετικές δικαστικές αρχές αποφάνθηκαν ότι δεν απαιτείται προσωποποίηση των κατηγοριών, «αρκεί η πιθανολόγηση ενδείξεων για να συγκεκριμενοποιηθεί η ανάκριση».

    Με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις οι λογαριασμοί «κλειδιά» της Ελβετίας θα ρίξουν φως στην υπόθεση περίπου στα τέλη του καλοκαιριού.

    Όπως καταλαβαίνετε θα αρχίσουν και άλλα παρατράγουδα!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. Μετά τις ευροεκλογές ο Καραμανλής κουνάει μαντίλι από την ηγεσία. Πάρτε το χαμπάρι. Θα πρέπει να καταλάβουν και τα δύο μεγάλα κόματα ότι τον κόσμο λίγο τον απασχολούν πλέον τα σκάνδαλα. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού που κατάφερνε μετά βίας να τα βγάζει πέρα επί ΠΑΣΟΚ έχει έρθει σε απελπιστική κατάσταση μετά την πενταετή οικονομική πολιτική της ΝΔ. Αυτοί που κατά κύριο λόγο ασχολούνται με τα σκάνδαλα είναι οι παρατρεχάμενοι και τα παπαγαλάκια των δύο κομάτων που νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες με το αζημίωτο βέβαια. Και εδώ μέσα βλέπω πολλά τέτοια, λες και είναι φωλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Sik
    Φίλε μπορεί να έχεις δίκιο, αν συνεκτιμήσουμε ότι η υπόθεση των patriot έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες για ύποπτες συμβάσεις και διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααα και μη ξεχάσω!
    Όποιοι νομίζουν ότι όλα έχουν παραγραφεί θα βρεθούν προ εκπλήξεως, αφού το πιο πιθανό είναι να τους ασκηθεί δίωξη για διακίνηση μαύρου χρήματος και να ληφθεί ο χρόνος της τελευταίας δοσοληψίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπόψη ότι οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι προσωποποιημένες (in personam) αλλά και κατά παντός υπευθύνου (in rem) .
    Αυτό σημαίνει πολλά. Θα δούμε λοιπόν και άλλα γεγονότα , αφού είναι σίγουρο ότι κάποια στόματα εν όψη φυλακίσεων θα ανοίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήξερα ότι για να γίνει ένας καυγάς πάντα χρειάζονται δύο αλλά όσο μεγαλώνω μαθαίνω. Βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μαλλώνουν μόνοι τους. Λέτε να φταίνε οι δημοσκοπήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκασίλα μας για την καρέκλα του αρχηγού του κάθε κόμματος.Οι ανίκανοι κρατικοδίαιτοι ενδιαφέρονται.
    Εμένα με ενδιαφέρει ποιοι αλήτες με έκλεψαν και μέ ανάγκασαν να πληρώνω τις μίζες τους γιατί το κράτος είμαι εγώ. Αν δεν πλήρωνα τις μίζες τους τώρα ο μισθός μου θα ήταν μεγαλύτερος και η χώρα μου δε θα κινδύνευε με χρεωκοπία.
    Παραγραφή? γιατί να υποάρχει αυτό το καραγκιοζιλίκι? Για να ξεπλένεται το έγκλημα?
    Να καταργηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν κινδυνεύει απο χρεοκοπία!Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Καραμανλής το είπε: Όλα τα σκάνδαλα τα έχει στείλει στην δικαιοσύνη. Δηλαδή στο συρτάρι του Σανιδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Καραμανλής το είπε: Πληρώνουμε τα λάθη του ΠΑΣΟΚ. Τις δικές του μ@λ@κίες δηλαδή θα αρχίσουμε να τις πληρώνουμε το 2010;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα πολύ έντονα σημάδια τις τελευταίες ημέρες, "κινησιολογίας" πράσινων παπαγάλων στο διαδίκτυο (κοινώς ...troll),αποκαλύπτουν ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ...εν κινδύνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρεοκοπία? Όχι βέβαια, κινδυνολογείτε...
    Τώρα, αν χρωστάμε μέχρι και το χαρτί τουαλέτας είναι άλλο θέμα...
    Ας είναι καλά τα κορόιδα και οι επόμενες γενεές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή η μνήμη μου δεν είναι τόσο καλή... Το 1998 ήταν υπουργός Άμυνας ο Ακης Τζοχατζόπουλός ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι, αυτός του οποίου ο γάμος στο Παρίσι με την νεαρά γραμματέα του κόστισε όσο ένας βασιλικός γάμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αγαπητα πασοκια
    για ακομα μια φορα "οπου γαμος και γιορτη κ η βασιλω πρωτη" καλο το τρολαρισμα αλλα αλλου ειναι η φωλιες και δει οι χεσμενες....ας εχουμε ολοι υπομονη και ενα καφε στο χερι για να απολαυσουμε την διαλυση του κινηματος απο τηλεωρασεως....
    απο Μαιο γελαμε!!!αντε με το καλο και στην επομενη δημοσκοπιση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 27 Απρίλιος 2009 8:32 μμ
    Εννοείς τη διάλυση της ΝΔ; Αυτή έχει ήδη αρχίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή