Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δεν θα βάλουμε βέτο για την Τουρκία.


Εξαιρετικός πράγματι παίκτης της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας έχει αποδειχθεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.
Επιμένει ότι η θέση της Ελλάδας υπέρ της πλήρους ένταξης της γείτονος δεν είναι λευκή επιταγή και ότι έχει προαπαιτούμενα, αλλά αποκλείει προς το παρόν την περίπτωση διακοπής της ευρωπαϊκής πορείας της Άγκυρας.

Επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους τη θέση της Ελλάδας για λύση στο Κυπριακό, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Είναι απόλυτος γνώστης που σχεδίου της Άγκυρας που έχει τεθεί με την εκλογή του Ντερβίς Έρογλου -το ανάλυσα στο προ ημερών άρθρο με τίτλο «Εποχές ...Ντενκτάς» - και αντιδρά με εξαιρετική πολιτική και διπλωματική μαεστρία.

Κατά την επίσκεψή του λοιπόν στην Κύπρο συμφώνησαν με τον κ. Χριστόφια ότι : A) Δεν θα βάλουμε βέτο για την ένταξη της Τουρκίας.Μια πολύ έξυπνη και προετοιμασμένη εδώ και μήνες-μέσω άλλων πολιτικών και διπλωματικών ...τεχνικών - κίνηση.
Δεν χρειάζεται να αξιοποιήσουν από τώρα το χαρτί του «βέτο», όταν είναι δεδομένη η αρνητική στάση της Γαλλίας και της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, οι οποίες προτείνουν ήδη την αντικατάσταση της πλήρους ένταξης με «ειδική σχέση», αλλά και την ουσιαστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων που προκαλείται από το πάγωμα οκτώ κεφαλαίων στο ντοσιέ των κριτηρίων από την Κύπρο, λόγω της άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας.


Αν μπλοκάρουμε τώρα τη διαδικασία, η Ελλάδα και η Κύπρος θα απομονωθούν, θα μπουν στη γωνία και θα μας επιτεθούν ακόμη κι εκείνοι που μας στηρίζουν όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Χριστόφια.

Β) Να μη δεχθούν ενδεχόμενο αναβολής της αξιολόγησης της Τουρκίας,όπως συζητείται ήδη στους διαδρόμους της σουηδικής προεδρίας που αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΕ τον Ιούλιο.
Στην πραγματικότητα το πνεύμα της νέας «αναθεωρημένης» ( η οποία ΠΟΤΕ δεν άλλαξε στην ουσία, απλά ορισμένες δηλώσεις είχαν τον ...σκοπό τους) έγκειται στο να αξιοποιήσουν τη διαδικασία αξιολόγησης της Τουρκίας τους προσεχείς οκτώ μήνες για να πιέσουν περισσότερο τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τουλάχιστον κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ελπίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα την πιέσουν το ίδιο και ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη.


Γ) Ξεκαθάρισαν ότι το οποιοδήποτε προσχέδιο επίλυσης του Κυπριακού στις απευθείας διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προβλέπει «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια».

Πραγματικά πολύ μελετημένες κινήσεις στο πλαίσιο μιας ενιαίας στρατηγικής. Η επόμενη κίνηση στην διπλωματική σκακιέρα είναι προγραμματισμένη για αύριο στην Σόφια.Εκεί όπου παίζεται ήδη ένα σκληρό διπλωματικό μπρα ντε φερ.

O πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σόφια για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το φυσικό αέριο, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ε.Ε.
Ο κ. Καραμανλής είναι σε συνεννόηση με κ. Πούτιν, σε βαθμό μάλιστα που έχει ήδη συμφωνηθεί κοινή ελληνορωσική στάση στο κείμενο των συμπερασμάτων, ούτως ώστε να αμβλυνθεί η φιλοαμερικανική προσέγγιση της Σόφιας στο θέμα των αγωγών.


Μη θεωρείτε λοιπόν ότι η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Λευκωσία και στην Σόφια είναι άσχετες μεταξύ τους. Θα πέσετε έξω!

23 σχόλια:

  1. Τα περι μιας διζωνικης δικοινοτικης ομοπσονδιας με μια κυριαρχια και ιθαγενεια τα προβλεπε και το σχεδιο Αναν.Τι αλλαξε;Τιποτα.
    Οσο για το μη βετο απλως πεταει το μπαλακι στις επομενες κυβερνησεις όπως και οι προηγουμενες το πεταξαν σε αυτον.
    Η δε συναντηση με τον Πουτιν ματαιωθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο 1.20
    Αδελφέ πόσο άσχετος είσαι? Το σχέδιο Αναν απορρίφθηκε για πολλούς λόγους.
    Το σχέδιο Ανάν έλεγε ότι θα υπάρχει μία ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δύο ισότιμα συνιστώντα κράτη, το ελληνοκυπριακό κράτος και το τουρκοκυπριακό κράτος.
    Το κάθε συνιστών κράτος θα ασκούσε κυριαρχικά εντός των εδαφικών του συνόρων και εντός των ορίων του Συντάγματος της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας όλες τις εξουσίες που δεν εκχωρούνταν ρητώς στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
    Εδώ τώρα μιλάμε για κοινότητες.
    Αυτά που εσύ νομίζεις (ή κάνεις ότι νομίζεις) είναι αυτά που υποστηρίζει και ο Ντερβίς Έρογλου. Και αυτός μιλά για ομοσπονδία δύο κρατών. Ότι δηλαδή και το σχέδιο Ανάν (που υποστήριζε με θέρμη ο Γιωργάκης).
    Όσο για το βέτο, νομίζω ότι μόνο πολιτικά αόμματος και κομματικά άρρωστος δεν έχει δει ΠΟΙΟΙ τόσο χρόνια κωλυσιεργούσαν(και ήθελαν να πετάξουν το μπαλάκι σε άλλους) και στο Κυπριακό και στο θέμα των Σκοπίων.
    Όσο για την συνάντηση του Πούτιν με τον Καραμανλή δεν διαβάζεις καλά.
    Αν δεν κάνω λάθος (εκτός αν ξέχασα να διαβάζω Ελληνικά) το άρθρο του πολίτη λέει ξεκάθαρα ότι"Ο κ. Καραμανλής είναι σε συνεννόηση με κ. Πούτιν, σε βαθμό μάλιστα που έχει ήδη συμφωνηθεί κοινή ελληνορωσική στάση στο κείμενο των συμπερασμάτων, ούτως ώστε να αμβλυνθεί η φιλοαμερικανική προσέγγιση της Σόφιας στο θέμα των αγωγών."
    Συνάντηση? Ποια συνάντηση? Το εάν πάει ο Πούτιν στην σύνοδο εξαρτάται από άλλους παράγοντες.
    Αλλά το τι στάση θα κρατήσουν Ελλάδα και Ρωσία έχει ήδη συμφωνηθεί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο αντρών.

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχηθούμε άραγε τα πρεπούμενα, σήμερα που ο δημοκρατικός στρατός μας (Εθνική Φρουρά και ΕΛΔΥΚ) εορτάζει τον προστάτη Άγιο Γεώργιο, με το εικόνισμά του στο κέντρο του σταυρού των γαλανόλευκων πολεμικών μας σημαιών, ή μήπως θα ξαναρχίσουν οι α-νόητοι κοασμοί, περί… επικειμένης κι εκλιπαρουμένης αποστρατικοποιήσεως, των εν αυταπάταις τελούντων, ακραίων του πολιτικού ιεχωβιτισμού;
    Λάζ.Α.Μαύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη να σου κάνω μια ερώτηση;Αφού η Τουρκία δεν τηρεί σήμερα στοιχειώδεις δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. και της Κύπρου, προσβάλλει και εκβιάζει ξεδιάντροπα τους εταίρους μας, γιατί προσδοκούμε ότι θα τις τηρήσει όταν και εφόσον γίνει πλήρες μέλος;
    Κατανοούμε ότι αν η Τουρκία ενταχθεί στην Ε.Ε., θα είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά, πολιτικά και στρατιωτικά δύναμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωθυπουργέ μας,
    Τ Η Σ ΜΑΝΑΣ μας, της Ελλάδας, Πρωθυπουργέ,
    κύριε Κώστα Καραμανλή, Χριστός Ανέστη!
    Καλωσόρισες στο νησί μας το νοτιότερο.
    Είμαστε βέβαιοι ότι η αγάπη σύμπαντος του κυπριακού Ελληνισμού θα σού επιδαψιλεύσει την πρεπούμενη άψογη φιλοξενία.
    Όταν πρώτη φορά εξελέγης πρωθυπουργός, οι εν Ελλάδι ψήφοι του εκεί μέρους των οικογενειών μας, λόγω Σχεδίου Ανάν, εσένα ψήφισαν για πρώτη φορά. Και δε μετάνιωσαν γιʼ αυτό. Σʼ ευχαριστούμε ξανά, ευγνώμονες για το 2004, Κύπριοι και Ελλαδίτες.
    Π Ε Ρ Ι του Κυπριακού δεν θα σού γράψουμε. Θα τʼ ακούσεις από τον Έλληνα πρόεδρο της Κύπρου μας, τον Δημήτρη Χριστόφια. Θα τʼ ακούσεις από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας. Κι ευχόμαστε νʼ ακροασθείς, με περισσότερη προσοχή, τα λόγια του εφηβότερου των πανελλήνων, του 89χρονου Βάσου Λυσσαρίδη μας.
    Ο Υ Τ Ε για το καθήκον σου, θα σού γράψουμε. Θα στα πούνε, ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, οι Δεκατρείς της ΕΟΚΑ στα εννέα Φυλακισμένα Μνήματα. Και οι Εκατοντάδες της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τις στιγμές που θα Τούς καταθέσεις το στεφάνι της Μάνας Ελλάδας.
    Το είδες, άλλωστε με τα μάτια σου, καθώς ερχόσουνα εποχούμενος στη Λευκωσία, που σού το κραύγαζε η νότια πλαγιά του Πενταδακτύλου μας.
    Γ Ι Α ΤΗ μάνα μας την Ελλάδα και το ελλα-δικό μας κράτος, δυο λόγια μόνο θέλουμε να σού γράψουμε. Γεμάτα πόνο. Και πίκρα. Και απογοήτευση. Ξεχειλισμένα από αγωνία. Που πλησιάζει τα όρια της απόγνωσης. Για τη μάνα μας την Ελλάδα, που είχες πρώτιστο εθνικό καθήκον και λαϊκή εντολή και πολιτική υποχρέωση, πέντε χρόνια στην πρωθυπουργία, έργοις να την απαλλάξεις από τον προσβλητικότατο και επικινδυνότατο χαρακτηρισμό του Ξιπετσισμένου Κουρκουτά.
    Γ Ι Α ΤΟ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΟ μας κράτος, που δε σέβονται οι σύμμαχοί του. Δεν υπολογίζουν οι εταίροι του. Και δε φαίνεται να φοβούνται οι εχθροί. Για το ελλα-δικό μας κράτος που έπαψαν, όχι μόνο να νιώθουν υπερηφάνεια γιʼ αυτό, οι Ελλα-δικοί μας, αλλʼ ούτε καν το εμπιστεύονται πλέον.
    Α Κ Ο Υ , λοιπόν, Πρωθυπουργέ μας. Τη μάνα μας και τα μάτια σου. Μόνο αν καταφέρεις - και πρέπει να τα καταφέρεις - να δυναμώσει, να σταθεί στα πόδια της, ισχυρή, αποφασιστική και σεβαστή, μόνον τότε θʼ ανθήσει και για την ίδια και για την Κύπρο και για το Αιγαίο και για την Θράκη και για τα Εξάρχεια, ο όπου γης Ελληνισμός. Φιλιά στα δίδυμα κι η Παναγιά μαζί σου.

    ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ

    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Εξαιρετικός πράγματι παίκτης της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας έχει αποδειχθεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής"

    Αυτό δεν είναι γνώμη είναι προπαγάνδα. Μπορεί να είσαι και ο μόνος που τα λέει. Αρκεί να μην τα πιστεύεις κιόλας.... Τότε υπάρχει πρόβλημα
    Λοιπόν, διπλωματία είναι αυτό που συμβαίνει τώρα και διαφαίνεται μετά απο κάποια χρόνια. Ο παίκτης-κατά τα λεγόμενα σου-της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας δεν έχει αποδείξει ακόμα τίποτα. Η διπλωματία και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής αποτελούν αντικείμενο των ειδικών επιστημόνων οι οποιοι τα χειρίζονται και τα προάγουν. Καθοδηγούν τον εκάστοτε πρωθυπουργό και όχι το αντίστροφο.
    Αν νοιώθεις ότι ο Καραμανλής είναι περισσότερο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ από τον Παπανδρέου ή τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα (ΛΑΟΣ και ΚΚΕ εξαιρούνται) προσφέρεις χείριστη υπηρεσία στην blogo-σφαιρα που είναι πρωτίστως χώρος ανταλαγής απόψεων με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
    Μην διακατέχεσαι από κομματισμό. Κακό είναι. Στην υπόθεσή SIEMENS είναι εμπλεκόμενα όλα τα κόμματα. Μέχρι και αυτοί που δεν μπορείς να φανταστείς. Σκοπός σου δεν πρέπει να είναι να "χρωματίσεις" τις μίζες αλλά την επόμενη φορά που θα ρίξεις μπλε να μην ψηφίσεις αυτόν που τα άρπαξε. Γιατί τότε κάνεις κακό σ εμένα σ εκείνον και σ όλους μας. Φυσικά και σε σένα..

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε 3.01,
    Ποιός.. διακατέχεται από κομματισμό?
    Μήπως είσαι σε λάθος blog και τα έχεις μπερδέψει λίγο?
    Μήπως με επιχειρήματα μπορείς να στηρίξεις την άποψη σου γιατί δεν είναι ο κ. Καραμανλής εξαιρετικός παίκτης?
    Προσπάθησε, μπορεί και να μας πείσεις.
    (μήπως είσαι και λίγο... ενοχλημένος με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα..... ? μήπως "μυρίζονται" οσονούπω.... ανατροπές και ταράχτηκες...? λέω μήπως....)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ploutarxoΈνταξη της Τουρκίας; Δεν ....
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός.. διακατέχεται από κομματισμό?

    ΕΣΥ.
    Θες και την απόδειξη? Την έγραψες μόνος σου...

    "(μήπως είσαι και λίγο... ενοχλημένος με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα..... ? μήπως "μυρίζονται" οσονούπω.... ανατροπές και ταράχτηκες...? λέω μήπως....)"

    Νομίζω όμως ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα οι δυο μας. Γιατί?
    "Μήπως είσαι σε λάθος blog?"
    Μπα!? θα πρέπει να συμφωνώ πρώτα με το περιεχόμενο του οποιοδήποτε blog πριν σχολιάσω?
    Ωραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έντάξει αγαπητέ, "καταπληκτικά" τα επιχειρήματα.... σου, με έπεισες...
    Καλό μεσημέρι!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς 3:01

    αγαπητε ναι , αν ειναι πατριωτης ο γιωργακης (για αλαβανο-τσιπρα δεν τιθεται καν το θεμα αφου και οι ιδιοι παραδεχονται οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) να αντιδρουσε οταν ξεπουλαγε ο σημιτης την χωρα και κραυγαζε 'ευχαριστουμε την αμερικη' μεσα στη Βουλη, ας αντιδρουσε οταν ο σημιτης απεσυρε τους S300 απο την ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ αφηνοντας την γυμνη απο αντιαεροπορικη αμυνα... ας αντιδρουσε οταν ΚΑΡΦΩΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ σας κοινος κουκουλοφορος τον φιλο ΟΤΣΑΛΑΝ στις τουρκικες μυστικες υπηρεσιες σε απολυτο συγχρωτισμο με την ΣΙΑ...

    Αν αυτος ειναι πατριωτης τοτε μαλλον δεν ξερεις φιλε την ετοιμολογια της λεξεως καλα και την μπερδευεις με το ενδοτικος για να μην το χοντρυνω πιο πολυ.... ΜΑΥΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ αν ποτε τετοιου ειδους 'πατριωτες' αναλαβουν την διακυβερνηση της χωρας μας...

    ΓΡΑΦΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @3,01
    Είσαι και κακού τύπου παπαγαλάκι.
    Συνήθως τα καλά παπαγαλάκια έχουν και κανά δυο επιχειρήματα.
    Εις υγείαν!

    Οικονόμου Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3.01
    Πάντως ξέρω ένα ΞΥΔΙ καταπληκτικό!
    Balsamiko, εξαιρετικό σου λέω. Να σου παραγγείλω 2-3 πεντόκιλα?
    Θα σου χρειαστούνε σύντομα... να΄χεις και για τα συντρόφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποιος είσαι εσύ που θα χωρίσεις τους πατριώτες από τους μη πατριώτες? Μας έβαλες στη ζυγαριά?
    Καλά θα κάνεις να είσαι πιο συνετός και να μην "τσουβαλιάζεις" τα γεγονότα ώστε να οδηγείσαι στη δική σου αλήθεια.
    Για να εξηγούμαστε
    1.Ελλάδα και Κύπρος είναι δυο ξεχωριστά κράτη. Όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το θέλουν-και καλά κάνουν-οι ίδιοι οι Κύπριοι. Τους ρώτησες ποτέ?Όχι γιατί δεν βολεύει την δική σου αλήθεια.
    2. Φίλος ο Οτσαλάν γιατί? Από που? Για ποιον λόγο? Επειδή είναι εχθρός του εχθρού μου?
    Μάλλον αυτή είναι η δική σου αλήθεια.
    Είναι πολύ ρηχές οι προσεγγίσεις σου και πιθανόν όχι δικές σου. Απλά αυτές έμαθες, αυτές σου λένε ακόμα, αυτες δέχεσαι και θα δεχεσαι άκριτα για πολύ καιρό

    ΥΓ. Δεν γράφω και δεν θυμάμαι τίποτα άκριτα. Διαβάζω πολύ όμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ 4:38

    Επειδη επιμενεις, σου ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, και εξηγουμαι καλυτερα αφου το θελεις...

    1/ Επι ΠΑΣΟΚ για πρωτη φορα στην Ελληνικη ιστορια (την καταγεγραμμενη τουλαχιστον 3500 ετων , η 12500 ετων αν πιστεψουμε τον ΠΛΑΤΩΝΑ -ΚΡΙΤΙΑΣ)ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ (ΙΜΙΑ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ) ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΓΚΡΙ ΖΩΝΕΣ... οπου σε στυλ οπερετας ο παγκαλος επινε καφεδες στο MEGA o σημιτης ετρωγε πιτσες στο γραφειο του στην βουλη και ο λυμπερης ξευτιλιζε την ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟΛΗ, οταν την ιδια στιγμη οι τουρκοι ΑΠΕΒΙΒΑΖΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ (ακομη και στους αμερικανικους στρατιωτικους χαρτεσ τα ΙΜΙΑ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ) και εμεισ χαναμε 3 παλληκαρια και το κυριαρχικο μας δικαιωμα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ την τουρκια.... ο 'πατριωτης' σημιτης την αλλη μερα καυθβριζομενος απο ολους τους ελληνες βουλευτες ειπε το περιφημο 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ' προφανως γιατι δεν εχασε και καμμια ΧΙΟ μαζι... αργοτερα στην συνδιασκεψη στην ΜΑΔΡΙΤΗ ο πασοκο-αρχηγος σημιτης τοτε ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΖΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΤΟ ΑΙΓΑΙΟ....... που ητανε τοτε ο γιωργακης ????????????????

    2/ Το δευτερο ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΣΧΟΣ της πασοκοκρατιας.. (S300) Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ που ως γνωστο ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ για να αμυνθει του εναπομειναντος εδαφος της απφασιζει και αγοραζει μια αποτελεσματικη αντιαεροπορικη ασπιδα (S300) με αποτελεσμα να νευριασουν οι βιαστες της (τουρκοι) και καλομαθημενοι οπως ειναι απο τις ζεμπεκιες του bravogioroy με τον φιλαρακο του ΤΖΕΜ να απαιτησουν (ΑΚΟΥΣΤΕ ΘΡΑΣΟΣ !) να φυγει αυτο το ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ.... το μεγαλυτερο ΘΡΑΣΟΣ ομως ειχε και παλι ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ που βαζοντας την ουρα στα σκελια διεπραξαν ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ υπακουοντας στα κελευσματα των τουρκων ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΟΠΛΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 'ΓΥΜΝΗ' ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ. ΑΝ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΜΕ- ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (που ας ειπωθει οτι ΠΙΕΖΕ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ.. που φοβοταν μην τον ανατρεψει..) ΠΟΣΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΝΗΣΣΟΥ ???? που ητανε ο γιωργακης τοτε ??????????

    3/ ΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ
    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ (ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ) ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΝΑΜΕ ΥΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ , ΕΙΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ - ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ να μας ΞΕΥΤΙΛΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ , καρφωνοντας σαν τους δοσιλογους κουκουλοφορους της κατοχης τον ΟΤΣΑΛΑΝ στους δημιους της τουρκικης ΜΙΤ κατ' εντολην της ΣΙΑ.. ΑΙΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
    Οσο για το 'ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος' ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ (και μαλλον ετσι φαινεσαι) ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ... ας σου υπενθυμισω μονο οτι Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΥ-ΓΟΥ-ΔΟΥ-ΜΟΥ σαν ΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' οργανωσε τον στρατο της , εκτισε την σχολη ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ της (ναι που διδασκουν τουρκοι αξιω/κοι) εδωσε πρωτη οπλα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η που-γου-δου-μου ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ (σε καθε σελιδα) ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ''Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''....... ακομη μολις κατερευσε ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ στην αλβανια ΤΡΕΞΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ (στρατιωτικη) ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΣΗ (σπηλαιο) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΓΙΑ 10Ο ΧΡΟΝΙΑ κανοντας την ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ δημιουργωντας μας ετσι μεγαλα προβληματα εχοντας την υποχρεωση να κραταμε ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ειναι σαν να εχουμε συνορα με τουρκια και απο δυτικα...) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΕΩΝ ΠΛΟΙΩΝ για να μην ανατραπει η ισσοροπια που εχουμε στο ΑΙΓΑΙΟ... (οταν γινοντουσαν αυτα που ητανε ο γιωργακης ???)

    ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ (γιωργακη) ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΙΧΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΑΙΜΑΤΩΒΑΜΜΕΝΗ ΑΘΛΙΑ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΟΛΜΠΡΑΙΤ εκραξε 'ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΓΗΚΕ ! '

    Νομιζω οτι καλα θα κανεις να σταματησεις να περιφερεσαι στα μπλογκς και να κανεις προποαγανδα , και καλα θα κανεις να δεις τα πραγματα πιο ψυχραιμα και πιο καθαρα...

    Μεχρο τοτε καλο κουραγιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε 5.44 γιατι συγχιζεσαι?σου ανεβαινει η πιεση για nothing που θα ελεγαν μερικοι,ουτε πλοια χρειαζομαστε ουτε διπλοματιες περιτεχνες θα δωσουμε μερικα στρεμματακια,κατσαβραχα θα΄ναι don't worry,και θα κοιμομασται ησυχοι.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ελπιζω να αντιληφθεις ποια η σχεση των παρακατω με τις ανωτερω αρλουμπες ΟΛΟΥ του πολιτικου κοσμου.τους αφιερωνονται.καλη{?) τους-σας νυχτα!!

    Από τον Ευριπίδη Μπίλλη,
    τ. επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ


    Μια προσπάθεια σύζευξης των θεμελιωδών αρχών του Παντουρκισμού και του Πανισλαμισμού θα κάνει το 1988 ο –τότε- Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Τ.Οζάλ, με το βιβλίο του «Η Τουρκία στην Ευρώπη». Πρώτος στόχος του Οζάλ είναι να ενοποιήσει τον Τουρκικό παράγοντα στο χρόνο, ώστε να αποδείξει ότι το όραμά του έχει αρκετά ιστορικά παραδείγματα. Υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι είναι οι φορείς όλων των πολιτισμών που άνθησαν κατά καιρούς στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ο Χιττίτικος, ο Λυδικός, ο Ιωνικός, ο Βυζαντινός κλπ, ενώ οι φυλές που αναπτύχθηκαν στη περιοχή όπως οι Πελασγοί, οι Μίνωες της Κρήτης, οι Μυκηναίοι, οι Κάρες, οι Λέλεγες, ήταν τούρκικης καταγωγής! Πιο συγκεκριμένα όμως, ο Τούρκος συγγραφέας Σαλισίχ Σαλαχατίν γράφει:

    « …Οι Τούρκοι πάντοτε...
    σεβάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αντίθεση με τους Έλληνες , οι οποίοι πάντοτε τα καταπάτησαν….

    ….Οι Τούρκοι έφεραν τον πολιτισμό στην Κύπρο… Ο Κυπριακός λαός που μιλάει Ρωμαϊκά κι είναι Ορθόδοξος υποδέχτηκε τους Τούρκους σαν λυτρωτές…

    …Οι Τούρκοι στη περιοχή του Αιγαίου 2.480 π.Χ. , ερχόμενοι απ' την Κεντρώα Ασία, δημιούργησαν τους εξής πολιτισμούς:

    1)Στη Κρήτη τον Μινωικό πολιτισμό

    2)Τον Κυκλαδικό πολιτισμό

    1)Στην Πελοπόννησο τον Μυκηναϊκό πολιτισμό…

    …Ο Έλλην επιστήμων Θαλής είναι Τούρκος…Το όνομα του το έχει πάρει από τη περιοχή Ταλάς της Φεργκάνα και το συναντούμε σε κείμενα των Ουιγκόρ…(!)

    …Ο μυθολογικός ήρωας Ηρακλής είναι Τούρκος, το πραγματικό του όνομα είναι Γιαρακλής…

    …Το αληθινό όνομα του μεγάλου επιστήμονος Ομήρου είναι Ομέρ…

    Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω ,οι Τούρκοι έχουν θέσει τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμού. Σήμερα, κανείς από τους σοβαρούς Ιστορικούς δεν αποδέχεται το πρότυπο της Ελληνικής κουλτούρας…..»

    Salisik Salahattin

    Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μέρος του έργου που διαβάσατε απ' το παραπάνω κείμενο του Τούρκου συγγραφέα δια της, υπ' αριθμό 07833 και υπό ημερομηνία 12 Ιουνίου 1967, αποφάσεως της Γενικής Δ/νσεως Εκδόσεων και εντύπου εκπαιδευτικού υλικού του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, έχει συσταθεί σαν βοήθημα όχι μόνο των μαθητών αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου των Εξωτερικών , του Υπουργείου Ε. Άμυνας και λοιπών κρατικών υπηρεσιών της Τουρκίας!

    Όπως πρέπει να αντιλαμβάνεται ο νέο-έλληνας, σε ένα πιθανό μελλοντικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τούρκος στρατιώτης δεν θα έχει την αίσθηση ότι επιτίθεται σε μια ξένη χώρα, αλλά θα έχει την εντύπωση (μέσω της Τούρκικης προπαγάνδας) ότι επιτίθεται για να ξαναπάρει ένα κομμάτι της Ιστορίας του, του πολιτισμού του και της πατρίδας του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί μου κάνετε λάθος, ο Πρωθυπουργός δεν πήγε στην Κύπρο! Παρακολούθησα ολόκληρο το δελτίο των 7μμ του ΑΛΦΑ και των 8μμ του MEGA. Τα "ανεξάρτητα" κανάλια δεν ανέφεραν ούτε μια λέξη για την επίσκεψη! Βεβαίως σχολίασαν σε βάθος και πλάτος απροσμέτρητο τα του Σανιδά και τα του Παυλίδη. Αλήθεια, τον Γεωργαλά δάσκαλο ή συγγενή τον είχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιόν Γεωργαλά? Είσαι καλά?
    Μιλάμε για γραμμή αίματος κατευθείαν από τον Γκαίμπελς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @politis
    "Εξαιρετικός πράγματι παίκτης της εξωτερικής πολιτικής και της διπλωματίας έχει αποδειχθεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής."

    Να "χειροκροτήσουμε" τώρα, ή να το αφήσουμε για λίγο αργότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχω διαβασει πολλα σχολια στο βλογκς,αλλα κανενα δεν με εκανε να συλλογιστω ποιος απο ολους εχει δικιο,διαβασα για την επισκεψη του καραμανλη στη κυπρο,την ακυρωση της συναντηση με τον πουτιν,για τα ιμια ,για τον οτσαλαν και πολλα τετοια ,, αλλα τελος παντων ας τα δεχτουμε ολα αυτα οτι ετσι ειναι,,ομως θα μου επιτρεψεται να κανουμε ολοι μας μια ιστορικη αναλυση και συγχρονως και σκεψη ,αρχιζοντας
    1)πειτε εναν πολιτικο δεξιο που αφησε εργο και ιστορια στην ελλαδα.θα μου απαντησεται ο κωνσταντινος καραμανλης ,ναι ,θα συμφωνησω μονο για την ενταξει της χωρας μας στη ΕΟΚ ,για τιποτα αλλο ,αυτος δεν ητανε που υπηρετησε το παλατι με τον Γεωργιο Παπανδρεου,αυτος δεν συνετελεσε να ελθει η δικτατορια στην ελλαδα? αυτος δεν ητανε που εφυγε με το ονομα Τριανταφυλλιδης στη Γαλλια για 11 χρονια για να μην καταγραφει ιστορικα την περιοδο της δικτατοριας ? πειτε μου ...μπορειται να μου βρειτε αλλον δεξιο που να εχει αφησει εργο και ιστορια στην ελλαδα? οχι
    να πουμε ποση δημοκρατικοι περασανε απο την ελλαδα που δεν ητανε δεξιοι και αφησανε και ιστορια και μεγαλο εργο? Βενιζελος,,χαριλαος Τρικουπης,Πλαστηρας που πεθανε στη ψαθα και πανω του ειχε 27 δραχμες? τον Γεωργιο Παπανδρεου ,,,τον ανδρεα Παπανδρεου , ολοι αυτοι αφησανε και γραψανε μεγαλη ιστορια ,,ο αυριανος πρωθυπουργος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ θα ειναι ο καλυτερος πρωθυπουργος που θα εχει η χωρα εδω και πολλα χρονια ,ας το καταλαβουνε μερικοι και να μην συγχαιουνται,εμεις τους νοιωθουμε και τους συμμεριζομαστε ,αλλα το καταλαβουνε και αυτοι ,μπαινουμε σε μεγαλη αλλαγη που χρειαζεται η χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή