Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ουαί υμίν ...ΜΚΟ και Φαρισαίοι υποκριτές!


Μη με ρωτήσετε να σας πω τι είναι θάνατος και Ανάσταση, μη με ρωτήσετε να σας πω τι είναι θάνατος και ζωή, φθορά και αφθαρσία. Αδυνατώ.

Αυτό που γνωρίζω και μπορώ να σας δώσω ένα απειροελάχιστο δείγμα είναι η έννοια....Φαρισαϊσμός.

Πριν λίγο καιρό έδιωξαν έγκυο στον ένατο μήνα από τη δουλειά της έγραφε πριν δυο-τρεις ημέρες η «Ε» σε κάποια σελίδα της .
Συγχρόνως έχουν αφήσει απλήρωτους αρκετούς χαμηλόμισθους εργαζόμενους επί ενάμιση μήνα.


Δεν είναι κάποια μεγάλη ιδιωτική εταιρεία ή πολυεθνική. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πρόκειται για την «Αλληλεγγύη», τη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η γυναίκα που εκδιώχθηκε είχε ήδη ένα παιδί τριάμισι ετών και κυοφορούσε το δεύτερο. Την τελευταία μέρα πριν από τη διακοπή της εργασίας της λόγω του τοκετού, την ενημέρωσαν από το λογιστήριο ότι η συνεργασία της με τη ΜΚΟ ....διακόπτεται.

Τυπικά η «Αλληλεγγύη» ήταν κατοχυρωμένη και νομικά δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν, αφού η πρώην εργαζόμενη αμειβόταν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.
Τι γίνεται όμως με την ηθική και βέβαια ουσιαστικότερη πτυχή του θέματος; Πώς είναι δυνατόν μια οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος, που επαίρεται ότι υπηρετεί αξίες και εννοείται ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα όσα κηρύττει ο Xριστιανισμός, να διώχνει μια μάνα και μάλιστα κατ' αυτόν τον τρόπο;


Την ίδια στιγμή η «Αλληλεγγύη» διατείνεται στην ιστοσελίδα της ότι διαθέτει προγράμματα (για τα οποία μάλιστα εισπράττει μεγάλα ποσά) υποστήριξης ανέργων.
Στόχος «Η κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία, η άρση των διακρίσεων, η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση των ατόμων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας».


Το πρόγραμμα λοιπόν απευθύνεται σε άνεργους ευπαθών κοινωνικά ομάδων μεταξύ των οποίων και «γυναίκες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας».
Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στο Επιχειρηματικό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση».


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μια ΜΚΟ, η οποία επιχορηγείται από... Θεού μεριά (κρατικός προϋπολογισμός, υπουργείο Υγείας,υπουργείο Εξωτερικών, ευρωπαϊκά προγράμματα και πάει λέγοντας) και βέβαια ανήκει στην εύρωστη Εκκλησία της Ελλάδος, αντιμετωπίζει ...«στενότητα» στις πληρωμές.

Εντύπωση προκαλεί πως μια ΜΚΟ με το εντυπωσιακό όνομα ...«Αλληλεγγύη» αντιδρά στην περίπτωση μιας ετοιμόγεννης γυναίκας ,με καθαρή ιδιοτέλεια τοποθετώντας τα οικονομικά κριτήρια επάνω από τα αντίστοιχα ανθρώπινα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μια ΜΚΟ που ανήκει στην Εκκλησία προσκυνά τον ...Μαμμωνά και αγνοεί το Αληθινό νόημα του Χριστιανισμού.


Για μια ακόμη φορά ακολουθούμε τα ίχνη του Νυμφίου της Εκκλησίας μας Χριστού και γινόμαστε συνοδοιπόροι του Θείου Πάθους Του.
Για μια ακόμη φορά καλούμαστε όπως «συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι΄αυτόν ταις του βίου ηδοναίς ίνα και συζήσωμεν αυτώ».
Για μια ακόμη φορά ....επαληθεύονται τα λόγια του Χριστού. «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!» είπε ο Κύριος , αλλά φαίνεται ότι το αυτί κάποιων άλλων ...«κυρίων» δεν ιδρώνει...Τέλος πάντων !

Εύχομαι ολόψυχα , το Άγιο Φως της Αναστάσεως να ρίξει άπλετο φως στο διάβα μας για ένα αύριο καλύτερο από το Χθες. Καλή Ανάσταση!

17 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε πολίτη,ακόμα και αυτή την ημέρα συνεχίζεις και .."χαστουκίζεις".
    Αυτό το "χαστούκισμα" που πολλές φορές στρέφεται προς όλους μας(του εαυτού σου συμπεριλαμβανομένου), είναι που κάνει την γραφίδα σου να ξεχωρίζει.
    Σου εύχομαι κάθε χαρά και υγεία.
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω και την αλήθεια πολίτη , στην αρχή σκεφτόμουν εάν έχεις και κάποια σχέση με την εφημερίδα "Πολίτης" που κυκλοφορεί η ΜΚΟ Αλληλεγγύη.
    Με την σημερινή σου ανάρτηση ξεκαθάρισα τα πράγματα.

    Καλό Πάσχα σε όλους!

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια είναι η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, που έχει σαρώσει κάθε άλλη οργάνωση, ενώ τείνει να καπελώσει και το ίδιο το κράτος στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής;

    To 2007 o βουλευτής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να μάθει το ύψος των κονδυλίων που είχε πάρει από το ΥΠΕΞ η Αλληλεγγύη.

    Αυτή είναι "η μοναδική ερώτηση που έχω υποβάλει, χωρίς να πάρω απάντηση", λέει ο βουλευτής .

    Καλή Ανάσταση!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. FYSIKA, DEN YPARXEI KANENAS LOGOS ANHSYXEIAS GIA THN YPOGENNHTIKOTHTA. OI POLITIKANTHDES 8A FRONTHSOUN NA EISAGOUN AKOMA PERISSOTEROUS MAO-MAO ME TH SYMFWNH GNWMH TOU ARISTEROFRONA "PROODEFTIKOU" ARXIEPISKOPOU KAI TWN LOIPWN "ANTIRATSISTIKWN" DYNAMEWN, WSTE NA APALLAGEI ORISTIKA O TOPOS AP'TA DEINA TOU "E8NIKISMOU" KAI TOUS MY8OYS THS DH8EN ELLHNIKOTHTAS MAS. ME POIOYS MPLEXAME!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν από ένα χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος προχώρησε σε αντικατάσταση των μελών του ΔΣ και και άλλαξε την φιλοσοφία της ΜΚΟ.
    Η νέα φιλοσοφία την οποία προωθεί ο κ. Ιερώνυμος είναι να λειτουργεί με οικονομικά κριτήρια.
    Καλό θα ήταν να γίνει μάνατζερ σε καμιά πολυεθνική , μαζί με τον Εφραίμ του Βατοπεδίου, και να αφήσουν τα ράσα.Φαρισαίοι υποκριτές!!!!!
    Συγχύστηκα πάλι!
    Ας ηρεμήσουμε. Χρόνια Πολλά σε όλους, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλληλεγγύη; Μεγάλη λέξη. Απύθμενη έννοια !
    Αλληλεγγύη είναι αυτό που έκανε πριν από λίγες ημέρες ένας εφημέριος της Ηλιούπολης.

    Κάλεσε τους πιστούς, αντί στεφάνων και άλλων προσφορών στην Εκκλησία για τη συγχώρεση των νεκρών, να εισφέρουν τον οβολόν τους για τη διοργάνωση συσσιτίων υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων της περιοχής.

    Η πρωτοβουλία του εφημερίου έτυχε καλής υποδοχής και σε ελάχιστο χρόνο κατέστη δυνατή η σίτιση περίπου 100 φτωχών και ανήμπορων οικογενειών της Ηλιούπολης.

    Tι να γνωρίζει λοιπόν λοιπόν η ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" , από αλληλεγγύη;

    Καλό Πάσχα Πολίτη και υπόλοιποι σχολιαστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γυναίκα μάνα που ετοιμάζετε να μεγαλώσει την Ελλάδα και οι παπάδες το νου στον παρά και τα αργύρια.
    Αν ήταν όμως άνδρας μυστακοφόρος βαρύς και λάγνος θα τον έδιωχναν;
    Ο Χριστός πάντως ανέστη χωρίς αυτούς, και γλύτωσε.
    Χρόνια Πολλά Πολίτη.
    Χρόνια Πολλά σε όλους, όλων των παρατάξεων.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Ανάσταση σε όλους.
    Politis πολύ καλή ανάρτηση για το πνεύμα των ημερών.
    Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου Πολίτη, Xρόνια Πολλά!!!
    Πολύ καιρό έχουμε να τα πούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σε διαβάζω ανελλιπώς. Τα άρθρα σου όπως πάντα χαρακτηρίζονται από ποιότητα, σοβαρότητα, ήθος και φυσικά ενημέρωση....!!!
    Δεν με εκπλήσει τίποτα από όλα αυτά που συμβαίνουν όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό. Αναμενόμενα... Πολλοί φυσικά αναρωτιούνται, αν τελικά ο Καραμανλής αντέξει με τέτοια λυσσαλέα χτυπήματα που δέχεται από παντού.
    Λοιπόν θεωρώ 99,9% ότι έχει γερούς άσσους στο μανίκι του και θα τους βγάλει την ώρα που πρέπει κάνοντας την μεγάλη ανατροπή!!!

    Εύχομαι Καλή Ανάσταση!!! Υγεία και ΟΜΟΝΟΙΑ!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαντάζομαι τώρα, που δεν ζει ο μακαρίτης, ουδεμία ερώτηση στη Βουλή θα κατατεθεί. Τώρα πια που Αρχιεπί-σκοτος είναι ο άνθρωπος με το σημάδι, θα κάνουν τουμπεκί όλες οι "αριστερές" παραφιάδες αυτής της χώρας...Άντε, και Καλή Επ-Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. file 7 12 ase mas tetoies meres me ton karamanli se parakalo.eleos kathe prama ston kairo tou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους.
    -------------------
    Χρόνια πολλά φίλε σε όλη την οικογένεια και στην ¨security force¨ (αύριο θα τους ¨σπάσει¨ η μύτη).
    Καλό ¨γύρισμα¨ και προσοχή στα γλυκάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιά τήν Αλληλεγγύη αλλά καί άλλες ΜΚΟ, άστα νά πάνε.
    Λίγους χαραμοφάηδες είχαμε, αποκτήσαμε κι' άλλους.
    Αλλά μέρες πού είναι νά ευχηθώ καί εγώ σέ όλους, χρόνια καλά καί ειρηνικά.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά και υγεία δύναμη και κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. xriosto anesti katarxin...

    oso gia tin "allilegii", ayti diadramtise megalo rolo stin eklogi tou simerinou arxiepiskopou..
    eixan vrethei kati dekades ekatommiria eleima meta ton thanato tou k.xristodoulou kai parareytikan psifoi stin eklogi gia tin mi filakisi orismenon...milame gia vizantines sinomosies kai issoropies trellas pou o kathenas exei kati gia ton allo kai ekviazei...
    siga kai min apasxolei ton arxiepiskopo an apolithei mia eggios ginaika..ton apasxolei omos i sinantisi pou ekane me ton arxigo tou pasok pou opos diarefse meta, ta vrikane...opos kai to na kratisei to stoma tou kleisto o proin mitropolitis pou einai piso apo ta kagkela...mono ekklisia tou xristou den exoume se ayton ton topo...

    ΑπάντησηΔιαγραφή