Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Άρχισαν τα ...«κελαηδίσματα»


Τα προκλητικά «κελαηδίσματα» των μεγαλοστελεχών της μητρικής Siemens, όπως έχουν αποτυπωθεί στις καταθέσεις τους δόθηκαν στους συνηγόρους των επτά μέχρι σήμερα κατηγορουμένων της υπόθεσης, οι οποίοι έχουν κληθεί να απολογηθούν στον ανακριτή.

Tα αλληλοκαρφώματα μεταξύ Μονάχου και Αθήνας ανάμεσα στα μεγαλοστελέχη επισφραγίζουν τον πακτωλό των μιζών που διοχετεύθηκαν είτε σε πολιτικά πρόσωπα , είτε σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης, που έπαιρναν αποφάσεις για συμβάσεις εκατομμυρίων.

Όπως αποκαλύπτεται η Siemens AG στις 6 Ιουνίου 2008 παρέδωσε έγγραφο 23 σελίδων στον εισαγγελέα κ.Παν. Αθανασίου που έχει συνταχθεί με την ευθύνη της DEBEVOISE & PLIMPTON LLP και το οποίο τιτλοφορείται «Σύνοψη επιλεγμένων εξετάσεων μαρτύρων αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδος».

Στο έγγραφο αυτό περιγράφονται οι προμήθειες του 8% του τζίρου των πωλήσεων της Siemens Ελλάδος, καθώς και η συμφωνία για την παροχή ετησίως του 2% για VIP μίζες, έτσι όπως τις αναφέρουν συνολικά δεκατέσσερις μάρτυρες είτε στον εσωτερικό έλεγχο είτε με τις καταθέσεις τους στην Εισαγγελία του Μονάχου.

Ας δούμε τι καταθέτουν μερικά από τα μεγαλοστελέχη :Michael Kutschenreuter«...Τα συμφέροντα της Siemens και της Ιντρακόμ στην Ελλάδα έναντι του ΟΤΕ ήταν στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους.
Είχα αντιληφθεί ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης αποτελούσε προσωπική επαφή του Χριστοφοράκου καθώς και του Volker Jung.
Είχα αντιληφθεί επίσης ότι πολλές από τις υποκείμενες διευθετήσεις αναφορικά με τον ΟΤΕ, οι οποίες επηρέαζαν τη Siemens και περιελάμβαναν την καταβολή προμηθειών, πραγματοποιούνταν από τον ίδιο τον Κόκκαλη».

Michael Beyer:«... το 2000 η Siemens AG "είχε κλείσει" ποσό 20,271 εκατομμυρίων ευρώ για κόστη προμηθειών για ένα έτος που είχε τζίρο 54,585 εκατομμύρια ευρώ στην τοπική εταιρεία της Ελλάδας.
Οι αριθμοί με ανησύχησαν, καθώς οι προμήθειες για τα έργα του ΟΤΕ θα ανέρχονταν σε 8% και αυτές πλησίαζαν το.... 40%.
Ο λόγος για τον οποίο το ύψος των καταβολών προμηθειών ήταν τόσο μεγάλο, εξήγησε ο Niedl, ήταν ότι είχαν δοθεί ....προκαταβολές προμηθειών για τα επόμενα έτη »


Reinhard Siekaczek:« «...από το 2001 άρχισα να έχω στενή επαφή με τον Μαυρίδη αναφορικά με τις καταβολές προμηθειών.
Ο Μαυρίδης μου έλεγε συχνά ότι πλήρωνε συνεχώς κάπου πενήντα με εβδομήντα άτομα στον ΟΤΕ, από τον γενικό διευθυντή και κάτω.

Μου είχε πει επίσης ότι είχε καταβάλει ένα εκατομμύριο στον Γιώργο Κορωνιά όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Vodafone στην Ελλάδα.
Και η καταβολή ενδεχομένως να είχε πραγματοποιηθεί στο όνομα της συζύγου του και όχι απευθείας σε εκείνον».


Ο αριθμός των προσώπων που αναμένεται να διαβούν ως κατηγορούμενοι την πόρτα του 4ου ειδικού ανακριτή Νικ. Ζαγοριανού, σίγουρα θα αγγίξει κι ενδεχομένως να ξεπεράσει τους τριάντα οκτώ.
Ενδεικτική είναι εν προκειμένω η ανακριτική διάταξη με την οποία μπήκε «πάγος» σε τραπεζικούς λογαριασμούς τριάντα οκτώ υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εγκλήματα που έχουν πιστοποιηθεί και τώρα απαγγέλλονται κατά περίσταση αφορούν πακτωλούς χρημάτων που έφυγαν από τα «μαύρα ταμεία» της Ζίμενς για «λαδώματα» σχετικά με την υλοποίηση της σύμβασης «8002» για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ (1998-2002) αλλά και για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C41.

Παρ' όλα αυτά, ο όρος ...«λαδώματα» ενοχλεί τους συντελεστές των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Ο κ. Heinz Keil-von Jagemann στις καταθέσεις του εξηγεί ότι θα προτιμούσε να γίνεται λόγος για... «χρήσιμες δαπάνες», καθώς «ο όρος "λάδωμα" δεν χρησιμοποιούνταν ποτέ στη Siemens».


«etipos»«enet»

12 σχόλια:

  1. Vodafone, Κορωνιάς;
    Kόκκαλης;
    και άλλα, και άλλαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν να βγούν στην φόρα πολλά, ακόμα δέν είδαμε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πολιτικά βαμπίρ επενδύουν στο σκάνδαλο Ζίμενς για κοματικά οφέλη. Νομίζουν ότι θα ξανακοροιδέψουν τον πεινασμένο και απογοητευμένο λαό για άλλη μια φορά. Τα ψέματα τελείωσαν και ο λαός θα τα στείλει στη θέση που τους αρμόζει. Στο πολιτικό φέρετρό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κρίνουμε από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που έδωσε εντολή για κατά ριπάς σχολιασμούς σε όλα τα επίπεδα (διαδίκτυο, ΜΜΕ κ.λ.π), καταλαβαίνουμε ότι φοβούνται πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λογαριασμός του Α. Rocos, που θεωρείται καμουφλάζ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ανοίξει ακόμα.

    Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι ο επίμαχος αυτός λογαριασμός ανήκει σε πρόσωπο εκτός πολιτικής, που σχετίζεται με τον πρώην υπουργό και το οποίο όταν κληθεί από τον ανακριτή «θα καταθέσει την αλήθεια».

    Δηλαδή τον τελικό αποδέκτη του χρήματος της Siemens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tώρα, υπό το ενδεχόμενο των πιθανών προφυλακίσεων των βασικών -τουλάχιστον- εμπλεκομένων, δημιουργούνται νέες συνθήκες αποκαλυπτηρίων, από την πλευρά όσων είχαν, μέχρι πρότινος, την ευχέρεια της «διαπραγμάτευσης» των μυστικών ή και το θράσος ενός υπόγειου εκβιασμού λαδωμένων πολιτικών και κομματικών ταμιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O λογαριασμός της Mayo Investments Corporation στη Royal Bank of Scotland αντιμετωπίζεται ως ιερή αγελάδα. Ο κ. ανακριτής, παρά τις αποκαλύψεις των διαχειριστών των μαύρων ταμείων της Siemens, ότι έχουν στείλει εμβάσματα στη Mayo (την περίοδο 1990-1994), δεν έχει ανασύρει από το αρχείο ούτε τη σχετική δικογραφία. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα η Mayo έχει αποστείλει 6 εμβάσματα μέσω Εθνικής για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (συνολικά 2.158.000 δολάρια και 25 εκατ. δρχ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά περί Mayo έλεγε τότε(πριν 15 χρόνια) και ο Λαλιώτης και μετά τα δικαστήρια κλαιγόταν για το σπιτάκι του στα Δολιανά που θα έπρεπε να του κατασχέσουν.
    Τελικά ΚΑΙ εκεί τα πλήρωσε ο Ελληνικός λαός μέσω της επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ (και όχι ο Λαλιώτης όπως και θα έπρεπε!).

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε τους αθεόφοβους μέχρι το 2008 έπαιρναν μίζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρικυμία στο κρανίο έχει φέρει στους πασόκους η Ζίμενς.

    Πραγματικά νεοδημοκρατικά σκάνδαλα δεν υπάρχουν και προσπαθούν να βαφτίσουν σκάνδαλο ότι περπατάει, ότι κολυμπάει και ότι πετάει.

    Ονόμασαν σκάνδαλο τις υποκλοπές, τη στιγμή που υποκλεπτόμενος ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

    Ονόμασαν σκάνδαλο τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου, λες και αυτό ήταν ευθύνη του Καραμανλή.

    Ονόμασαν σκάνδαλο το Βατοπέδι, που ηταν μιά υπόθεση που είχαν ξεκινήσει οι ίδιοι οι πασόκοι με το Φωτιάδη και το Δρύ και που ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα επικάλυψης αρμοδιοτήτων στης δημόσιας διοίκησης, λές και ο καραμανλής πρωτο-ίδρυσε το δημόσιο το 2004.

    Ονόμασαν σκάνδαλο Παυλίδη μία υποτιθέμενη μίζα μόλις 100.000 ευρώ του 2005 (γιατί βγήκε τώρα όλοι υποψιαζόμαστε) χωρίς ίχνος στοιχείων.

    Κύριοι πρασινοφρουροί, αυτά που ονομάζετε σκάνδαλα είναι ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ.

    Όσο και να πυροβολείτε τον Καραμανλή είναι άτρωτος, γιατί είναι έντιμος, ίσιος και νοιάζεται μόνο για το καλό της χώρας.

    Αυτό δεν αρέσει σε πολλούς που είχαν μάθει αλλιώς, είχαν μάθει στο πάρε-δώσε, γι' αυτό τον πολεμούν σαν λυσσασμένα σκυλιά.

    Δεν αρέσει στους καναλάρχες γιατί είχαν μάθει να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις (Λαμπράκης), δεν αρέσει στους επιχειρηματίες γιατί δεν παίρνουν πια χαριστικές κρατικές δουλειές (Μπόμπολας, Κυριακού, Αλαφούζος), δεν αρέσει στους αμερικάνους γιατί δεν γονατίζει στις εντολές τους.

    Με λίγα λόγια, ο Καραμανλής γενικώς δεν "συνεργάζεται", ούτε ένα μυστικό δείπνο δεν κάνει μαζί τους, σαν το Γιωργάκη.

    Να δούμε τί καταλαβαίνει και ο λαός από όλα αυτά.

    Η Ζίμενς είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Eλλάδα, μετά βέβαια το σκάνδαλο του Χρηματισηρίου.

    Μιλάμε για ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ.

    Φαίνεται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 40 άτομα με πάνω από 450 ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

    Η Ζίμενς Γερμανίας στοιχειοθετεί ότι μεταξύ 1997 και 2004 έχει δώσει για μίζες στην Ελλάδα περίπου 130 εκατομμύρια.

    ΒΑΛΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ (που μας έχουν πρήξει δυό μήνες τώρα οι καναλάρχες) ΤΑ 130 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

    Σε περίπτωση που ο βλακογιώργος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά, η Ζίμενς είναι 1.300 φορές μεγαλύτερη από τον Παυλίδη.

    Επειδή ξέρω ότι ΠΑΛΙ ο Αϊνστάϊν μας δεν θα καταλάβει τη διαφορά να το κάνω ακόμη πιό λιανά.

    Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα είναι 1 χιλιόμετρο.

    Από την Ομόνοια μέχρι την Κωνσταντινούπολη είναι 1.300 χιλιόμετρα.

    Πήγαινε Γιωργάκη μου με το ποδηλατάκι σου μέχρι την Κωνσταντινούπολη και εγώ θα πάω μέχρι το Σύνταγμα.

    Όταν γυρίσεις έλα να με βρείς και να δούμε πως θα σου φανεί εάν σου πώ :

    Έλα μωρέ, τί Σύνταγμα τί Κωνσταντινούπολη, το ίδιο πράγμα είναι.

    (Φαντάσου ότι αυτό το αργόστροφο λέει ότι θα σώσει και την Ελλάδα από την παγκόσμια κρίση ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή