Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει.


Και τώρα, αγαπητοί μου, έρχεται η ώρα της Siemens έγραφε προχθές ο Μ. Κοττάκης. Της υπόθεσης που αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής διαφθοράς.

Το σκάνδαλο αυτό δεν ομοιάζει σε τίποτε με τα άλλα: Η έρευνα της Δικαιοσύνης δεν περιορίζεται στην αγορά σπιτιών (Παυλίδης) αλλά στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων.

Το αποδεικτικό υλικό δεν αφορά σε εκτάσεις ακτημόνων ή σε λίμνες που διεκδίκησαν «λαίμαργοι» παπάδες (Βιστωνίδα, Βατοπαίδι) αλλά πόσες μίζες «παντελόνιασαν» υπουργοί για να υπογράψουν προμήθειες – μαμούθ στον ΟΤΕ.

Το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται απλώς στο λάδωμα ορισμένων επίορκων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να κάνουν τα στραβά μάτια στο καρτέλ γάλακτος ή σε μερικούς ανίδεους χρηματιστές περί ομολόγων ,αλλά σε αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) επί πρωθυπουργίας Σημίτη.

Κοντολογίς: Η υπόθεση αυτή αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας που ζήσαμε την περίοδο 1996-2004.
Από την έκβασή της θα μάθουμε ποιος αληθινά κυβερνούσε τη χώρα μας την εποχή εκείνη (η κυβέρνηση ή οι πολυεθνικές) και θα καταλάβουμε ενδεχομένως πόσα χρήματα «σπρώχθηκαν» κάτω από το τραπέζι για να χάσει ο Καραμανλής τις εκλογές του 2000.


Επομένως: Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών, θα ξαναγραφεί από την αρχή η πολιτική ιστορία της χώρας.
Και θα έχει τότε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έκανε εκείνη την εποχή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πώς ανεχόταν όσα γίνονταν στο παρασκήνιο.


Η ευκαιρία του κυρίου Παπανδρέου είναι τώρα: Αν πράγματι αποδοκιμάζει το μοντέλο διακυβέρνησης ΠαΣοΚ όπου ξένες πολυεθνικές και οι ντόπιοι υπεργολάβοι τους παρενέβαιναν στο πολιτικό παιχνίδι, για να το «στήσουν» στα μέτρα τους, με αντάλλαγμα χαριστικές αναθέσεις, έχει την ευκαιρία να το δείξει.

Τα περί «βρόμικου παιχνιδιού», που λένε οι συνεργάτες του, πλεονάζουν, όταν μάλιστα προέρχονται από μία παράταξη που στο Βατοπαίδι «έστησε» ψευδομάρτυρες για να πλήξουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.


Συμπληρωματικά να αναφέρω ότι σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και η σύμβαση της αγοράς του C4Ι, , ήταν ζημιογόνος για το Ελληνικό Δημόσιο και ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απάτης με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου- η αρχική δίωξη αφορούσε τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες- και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι έτοιμος αμέσως μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης να προχωρήσει στην προσωποποίησή της.


Υπενθυμίζω απλά , ότι ο κ. Τρεπεκλής , αντιπρόσωπος τότε της SAIC στην χώρα μας είναι προσωπικός φίλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου και κατά δήλωση του επισκεπτόμενος αρκετές φορές το 2004 το προεκλογικό στρατηγείο του προέδρου του ΠαΣοΚ, στη Μαυρομιχάλη.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Παπακωνσταντίνου όταν είχε ερωτηθεί στην αρχή σχετικά με αυτή την υπόθεση , τον αποκαλούσε «τέως συνεργάτη του κ. Παπανδρέου»!

Αν η Δικαιοσύνη δεν δειλιάσει και αν η κυβέρνηση τολμήσει θα ξεκαθαρίσουμε .... , που , πως , σε τι υπήρξε ο κ. Τρεπεκλής ...«τέως συνεργάτης του κ. Παπανδρέου»!

«etipos»

22 σχόλια:

  1. Όπως πάντα σωστός αλλά μονόπλευρος αυτό το σκάνδαλο είναι τεράστιο αλλά αφορά και τα 2 κόμματα (μπορεί και τα υπόλοιπα ) κάποτε πρέπει να φύγουν τα λαμόγια τα οποία υπάρχουν παντού... Αν σταματήσεις να βλέπεις μονόπλευρα τα πράγματα θα δεις και την αλήθεια .

    Ένας πολίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φταίει ο Παπανδρέου , να του αφαιρεθούν 6 μονάδες από τις δημοσκοπήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η δικαιοσύνη θα δειλιάσει και η Κυβέρνηση δεν θα τολμήσει, θέλει και ρώτημα? Ακόμα έχετε απορίες οι δημοσιογράφοι? Γιατί ο κόσμος δεν έχει καμία, δεν τα βλέπει μονόπατα, και δεν περιμένει τίποτα από κανένα. Πολύ κακό να τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι, συμφωνώ αλλά δυστυχώς έχουν δίκιο.... Η λογική του μή χείρον βέλτιστο αποδείχθηκε ήδη καταστροφική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας φωτιστεί πλήρως αυτό το μέγα σκάνδαλο και οι πολίτες ούτε χαζοί είναι, ούτε μαζοχιστές.
    Ας τα βγάλουν όλα στην φόρα και ας μη περιορίζονται ,μόνο σε ένα μόνο καμένο χαρτί, τον Τσουκάτο.
    Ας απαντήσει επιτέλους το ΠΑΣΟΚ για αυτά τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του.
    Ας απαντήσει τι σχέση έχει (ή είχε) ο Παπανδρέου με τον Τρεπεκλή.
    Ας απαντήσει ποιος είναι ο Roccos και σε ποιους λογαριασμούς είναι τα εκατομμύρια ευρώ από τις μίζες.
    Αλλά αφού περιμένουμε εδώ και μήνες και δεν απαντούν, ας μιλήσει επιτέλους η δικαιοσύνη.
    Αυτή ξέρει. Ο Σίκατσεκ έχει μιλήσει.
    Ας αφήσουν τα περί ήπιας διακυβέρνησης και ας πληροφορήσουν τον λαό για το που πήγαν αυτά τα εκατ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελευταία ευκαιρία του Πρωθυπουργού να αποδείξει ότι και σεμνός είναι και ταπεινός.
    Γνωρίζει τα λαμόγια όλων των κομμάτων όπως και του δικού του.
    Για τον Πρωθυπουργό τα λαμόγια είναι καμένα χαρτιά και σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναμπούν σε εκλόγιμη σειρά ή στο ψηφοδέλτιο.
    Τι έχει να χάσει; Αντίθετα θα γνωρίσει την αγάπη και εκτίμηση όλων των πολιτών.
    Κανείς δεν έχασε τολμώντας για την Πατρίδα.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανοίξτε όλοι τα στραβά σας και δείτε τι λένε όλοι στις καταθέσεις τους, ιδίως ο Σίκατσεκ. Πήραν φραγκάκια όλα τα κόμματα για προεκλογικούς αγώνες!

    Είναι εγκληματικό αυτό που κάνει η Ν.Δ., που προσπαθεί να καλύψει τις δικές τις ανομίες, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά εξεταστική επιτροπή για όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Krogia.
    Ευτυχώς που η δικαιοσύνη είναι στραβή και σας επιτρέπει να βγάζετε γλώσσα.
    Το θράσος όμως δεν έχει όρια.
    Ετοιμάζεστε για μεγάλο φαγοπότι, αλλά δεν θα σας βγει.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσουκατος-Χρυσοχοιδης,γραμματεις...και φαρισαιοι,και καπακι ο προεδρος του "κινηματος",καλα θα κανουν να αγχωνονται απο τωρα,παρεα με τα εργολαβακια τους.
    τωρα,πως γινεται ο πολιτης να ειναι και σωστος και μονοπλευρος οπως εγραψε καποιος,εγω δεν το καταλαβαινω.στα μαθηματικα ενα κ ενα κανουν παντα δυο.επιτελους καποιοι φταινε γι αυτο το χαλι,και καλα θα ειναι να πληρωσουν επιτελους.
    καταστασεις του στυλ "ολιγον εγγυος"και "φταιμε κ εμεις κ σεις και ο χατζηπετρης" ΤΕΛΟΣ.καθε κατεργαρης στον παγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "να μάθουμε τι έκανε εκείνη την εποχή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης"
    προφανώς εννοείς Καραμανλή - καλά ο Έβερτ δεν...

    επειδή οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΟΤΕ, δεν είναι κορόϊδα να δίνουν μίζες στους κυβερνώντες μόνο! δίνουν και στην αντιπολίτευση γιατί μπορεί να γίνει ..κυβέρνηση!!

    ακόμα:
    1. έτσι αναπτύσσεται η κραταιά γερμανική οικονομία της βιομηχανίας και των εξαγωγών, με μίζες!
    2. ο ίδιος δρόμος, της μίζας, ακολουθηθηκε και σε άλλα δημοκρατικά καθεστώτα, όπως στην Αφρική

    τέλος, κύριοι που αναρτήσατε τη παρούσα, μήπως μπορείτε να θυμηθείτε ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ η γερμανική δικαιοσύνη (που ήθελε να σταματήσουν οι εταιρείες της να αναπτύσσονται δίνοντας μίζες, κάτι που ήταν γερμανικός ψηφισμένος νόμος μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90, όπως το είναι το εγχώριο 2% των διαφημιστικών/εκδοτικών εταιρειών) ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ το Σίκατσεκ;
    μήπως από τότε που βγήκαν στη φόρα, η κυβέρνηση - ενώ είναι άααμεμπτη! - κάνει τη πάπια; γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία του πολύκροτου σκανδάλου της Siemens, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο 1997-2003 κάποιοι μοιράστηκαν μίζες 57,5 εκατομμυρίων!

    Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση επιδεικνύει ασθενή μνήμη επί όλων αυτών. Ασθενή και επιλεκτική. Ισως επειδή (αντι) πολιτεύεται εκ του ασφαλούς λόγω της συντελεσθείσης παραγραφής των αξιόποινων πράξεων, που ενδέχεται να αφορούν και πολιτικά πρόσωπα εκείνης
    της περιόδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο ΠΑΣΟΚ, αφού έριξαν το σύνθημα «όλα στο φως», αρχίζουν τώρα να ανησυχούν ότι το πολύ φως... μπορεί να τους τυφλώσει.

    Mέχρι χθές, που έγινε η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση του C4I, έδιναν και έπαιρναν στην Ιπποκράτους οι αναλύσεις για το ηθικό πλεονέκτημα με το οποίο θα πάει ο Γιώργος στις εκλογές να αντιμετωπίσει τον Καραμανλή.

    Αμέσως σταμάτησαν να μιλούν για διαφάνεια και κάνουν λόγο για «βρόμικο παιχνίδι». Ενδεικτική η δήλωση Ρόβλια περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

    Κατα τα λοιπά ...Όλα στο φως χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόνο και μόνο από την πανικόβλιτη αντίδραση του krogia, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο συμψηφισμός σκανδάλων δεν με παρηγορεί για το χάλι της χώρας μου!!

    Πέρασα για να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαριάννα σ` ευχαριστώ πολύ!
    Εύχομαι το Άγιο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει την σκέψη και τις στεγνές καρδιές μας από Αγάπη και αισιοδοξία!
    Καλή Ανάσταση με Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ουάου!
    όλα οι Νεοδημοκράτες μαζεμένοι σε ένα blogάκι..

    όχι τίποτε άλλο, αλλά για να ξέρω που θα γελάω τις καυτές ημέρες και νύχτες που έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Siemens, Siemens, τί μου θύμησες;
    Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς.
    Που είναι εκείνες οι εποχές που κάναμε ότι γουστάραμε;
    Που κανείς δεν υποψιαζότανε πόσο προχωρημένο κόμμα είμασταν;
    Που έρεε άφθονο το χρήμα στις πολιτικές διαφημίσεις στην τηλεόραση όταν έρχονταν εκλογές και είχαμε κουφάνει τους νεοδημοκράτες.
    Που είχαν όλοι οι πολιτευτές μας πανάκριβα κεντρικά προεκλογικά κέντρα γύρω από την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και το Σύνταγμα.
    Που πηγαίναμε κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους ανεγκέφαλους οπαδούς μας στα χωριά τους να μας ψηφίσουν και γλεντούσαμε μέχρι πρωίας;
    Τότε το φυσούσαμε το χρήμα.
    Τρώγαμε και πίναμε στην υγειά της Siemens.
    Τώρα;
    Από τα ψηλά στα χαμηλά, από τον τρίτο στην υπόγα.
    Τώρα αναγκαζόμαστε να παίρνουμε δάνειο κάθε τρείς μήνες.
    Άτιμη ζωή, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. pros anonymos 17 Απρίλιος 2009 4:49 πμ

    den 8ymamai an h siemens ftiaxnei kai air condition,an nai einai sobarh paralhpsh tou kinhmatos,na kanei mia promh8eia kai apo ayta...me to azhmioto...8a tan kalo gia tis "kaytes meres kai nyxtes pou erxontai".an pali den exei...boleyteite me xartomanthla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βλέπω από το κείμενο της ανάρτησης και από τα σχόλια να γίνεται κάποιο λάθος στις ημερομηνίες. Ο Σίγατσεκ κύριοι δεν μίλησε για μέχρι το 2003. Μίλησε για μέχρι το 2004. Αλλά φαίνεται κάποιοι θέλουν να κάνουν λάθος επί τούτου. Αυτοί λοιπόν που κάνουν αυτό το λάθος δεν θέλουν στην πραγματικότητα την αλήθεια αλλά την αλήθεια που τους εξηπειρετεί στα μικροκοματικά σχέδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @F5PILOT, για μια ακόμη φορά παραποιείς την αλήθεια. Είθε το Φως της Αναστάσεως να σε φωτίσει να τα βλέπεις λιγότερο πράσινα. Ο Σίγατσεκ είπε ότι δεν θυμάται αν τα λεφτά πληρώθηκαν πριν ή μετά το 2004. Καλή Επ-Ανάσταση...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όπως ΟΛΟΙ ξέρουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη ΔΕΝ Υπάρχει.
    Άρα αν Ο Πρωθυπουργός θέλει θα καλύψει το σκάνδαλο θα το καλύψει, αν θέλει (χλωμό το βλέπω) να το διαλευκάνει (και δεκάδες κοπρίτες να πάνε φυλακή) θα το διαλευκάνει.
    Συμπερασματικά η χώρα κυβερνάται από 'Ελληνα Πρωθυπουργό που ΔΕΝ έχει τα @ρχ...@ να στείλει φυλακή τους αλήτες και τους κλέφτες.Ας στείλει και μόνο τους πράσινους, θα είναι μια καλή αρχή αν και τα έχουν πάρει οι πάντες. Αν το κάνει θα είναι ο Καλύτερος Πρωθυπουργός των τελευταίων 2000 χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Μάρκος

    Με τα σημερινά στοιχεία από την κατάθεση του Σιγατσεκ οι αθεόφοβοι φίλοι σου ταρπάζανε μέχρι το 2008.

    Για αυτό μη βιάζεσαι να αθωώσεις τα φιλαράκια σου γιατί εκτίθεσαι και πιστεύω ότι δεν έχεις κανένα λόγο να εκτίθεσαι. Εκτός κι αν έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή