Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Τετραετής ...αποχώρηση της Ντόρας;


Η μεγάλη αποδοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και της ευρύτερης κοινής γνώμης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή ,ασχέτως εκλογικών αποτελεσμάτων, πιθανών θα δρομολογήσουν εξελίξεις στον πολιτικό στίβο της χώρας μας.

Τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητείται έντονα το ενδεχόμενο διορισμού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η υπουργός Εξωτερικών.


Μάλιστα διάφορα στελέχη που κινούνται στο κοντινό περιβάλλον της Υπουργού Εξωτερικών θεωρούν ότι μια τέτοια πρόταση είναι σαφώς τιμητική και εξετάζεται με την ανάλογη σοβαρότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γιος της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστας,έχει παραιτηθεί από την θέση του ειδικού συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών και παίρνει το δρόμο για το Καρπενήσι.
Αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θα κατέβει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, τα τοπικά κομματικά στελέχη υποστηρίζουν το αντίθετο.


Πάντως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τους επόμενους μήνες και θα είναι ανάλογες με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Εάν διαπιστώσει ότι ο κ.Κ.Καραμανλής δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας,συμπλέοντας τρόπο τινά με τα κελεύσματα των πολιτών, ακόμη και έπειτα από εκλογική ήττα,τότε θα μετακινηθεί στις Βρυξέλλες.

Γνωρίζει πολύ καλά η κα. Μπακογιάννη ότι αν θελήσει ο πρωθυπουργός να παραμείνει δεν θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τον «ανατρέψει».


Έχει σαφή αντίληψη ότι το ...σκηνικό... των δύο τελευταίων ετών έχει επαναστατήσει την βάση της ΝΔ , η οποία παραμένει σε συντριπτικά ποσοστά Καραμανλική.

Μια βάση που βλέπει , ακούει , καταλαβαίνει και ...δυσανασχετεί έντονα.
Μια βάση που η οργή της έχει συσσωρευτεί σε επικίνδυνο σημείο , είναι έτοιμη να ξεσπάσει και να φωνάξει ....«ως εδώ και μη παρέκει».


Χρειάζεται επειγόντως αποφόρτιση του κλίματος ,αφού ως έξυπνη πολιτικός που είναι, γνωρίζει ότι για να μείνει μέσα στο παιχνίδι της διαδοχής (όποτε έρθει αυτή) έχει ανάγκη το Καραμανλικό μπλοκ.

Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι η κα.Μπακογιάννη θα αποδεχθεί την θέση της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανοίγοντας τρόπο τινά και τον δρόμο για την εκλογή του γιου της στο Καρπενήσι , ή οποία με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί , αφού ...Μάνα, γιος και αδελφός στο ίδιο κοινοβούλιο, δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πολίτες.

Μπορεί στην χώρα μας διαχρονικά να επικρατούσε μια οικογενειοκρατία στην πολιτική σκηνή, όμως τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο έχουν αλλάξει και το κλίμα δείχνει σαφώς ότι η περαιτέρω διεύρυνση των τζακιών θα ....τιμωρηθεί επιδεικτικά στην κάλπη.


Μια τετραετία λοιπόν σε υψηλή-πράγματι- θέση στις Βρυξέλλες(λέγεται ότι θα είναι βοηθός του Χαβιέ Σολάνα) φαντάζει ως η ιδανική λύση για την οικογένεια και τα μελλοντικά σχέδια της κυρίας Μπακογιάννη.

Η τελική επιλογή για την θέση Αντιπροέδρου θα γίνει τον Νοέμβριο όταν θα γίνει στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Τότε ακριβώς θα ορισθεί και ο διάδοχος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όμως ,οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και οι χώρες της Ε.Ε θα έχουν συμφωνήσει για τα πρόσωπα πολύ νωρίτερα από τον Νοέμβριο.

21 σχόλια:

  1. Στο καλό Ντόρα, και να μας γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και η καλύτερη λύση για όλους.
    Μάλιστα εάν στην θέση της στο ΥΠΕΞ, μετακινηθεί ο κ. Α. Σαμαράς , αυτό θα ήταν το ιδανικότερο για τα Εθνικά μας Θέματα.
    Από το ...πληκτρολόγιο σου και στου Θεού τ` αυτί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο οτι εχω ακουσει ο γιος της, θυμιζει σε πολιτικες ικανοτητες τον μητσοτακη(ελπιζω μονο στα καλα), οποτε ισως ο "δρακουμελ" να αποφασισε στο πισω μερος του μυαλου του,να του "δωσει" το δακτυλιδι - με την συμφωνη γνωμη της ντορας - αν τα πραγματα δεν πανε οπως θελουν στο εσωτερικο της ΝΔ..

    οπως και να εχει, το μητσοτακεικο, οπως και τα αλλα τζακια θα μας στειχειωνουν για αιωνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ELIPSW NA PAREI MAZI THS KAI KAPOIOUS "SYNTROFOUS" ME PRWTO TON AVRAMOPOULO! KALH THS EPITYXIA KAI OSO TO DYNATON PIO MAKRYA APO'MAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sta tsakidia...polla dina exete ferei ston topo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....."ως έξυπνη πολιτικός που είναι, γνωρίζει ότι για να μείνει μέσα στο παιχνίδι της διαδοχής (όποτε έρθει αυτή) έχει ανάγκη το Καραμανλικό μπλοκ.".....

    Ως έξυπνη πολιτικός που είναι, θά πρέπει επίσης νά γνωρίζει ότι η λαική - πατριωτική βάση τής ΝΔ, δέν έχει καί τήν καλύτερη γνώμη γιά τά εθνικά της αντανακλαστικά, εντάσσοντάς την μάλλον, σέ ένα ιδιότυπο διακομματικό μπλόκ, "ενδοτικών" πολιτικών.

    Τό νά ηγηθεί κάποτε τής ΝΔ, θά γίνει παρά τή θέληση τής πλειοψηφίας τών ψηφοφόρων τού κόμματος.

    Καί θά 'λεγα ότι αυτό αποκλείεται νά συμβεί, άν δέν έβλεπα πώς επιβλήθηκε ο ΓΑΠ στό ΠΑΣΟΚ καί πώς προαλείφεται μεθοδικά καί γιά πρωθυπουργός.

    Αραγε από ποιούς ?

    Φιλικά

    ΥΓ Πολύ "κοφτερό" τό σημερινό θέμα politis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν απορεις απο που προαλειφεται για πρωθυπουργος,θα σου πω εγω.
    Απο τον Κωστακη και τις βλακειες που κανει αυτος και το κομμα του.Και τα μακρυα χερια καποιων απατεωνων που σερνει μαζι του.
    Αν δεν ειχαν κανει τοσες βλακειες,για να μην πω τιποτ αλλο,ο Γιωργακης,ουτε με κυαλια δεν θαβλεπε πρωθυπουργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...και να ΜΗ μας γράφει, διότι όσο υπάρχει θα έρθει η στιγμή που θα ξεπουλήσει το έθνος μας, αν δεν το έχει κάνει ήδη... (Το θέμα είναι ότι κι από αυτή τη νέα θέση θα μπορεί να παίξει αλλότρια συμφέροντα)
    ΟΥΣΤ μαϊμούνι... Θηλυκέ Μητσοτάκη
    χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποιος ψηφίζει γόνους και μετά διαμαρτύρεται είναι μ..λ..ς. ειδικά με όσα έχε τραβήξει τόσα χρόνια. Τελικά όσοι ψηφίζουν Καραμανλή, Παπανδρέου, Μπακογιάννη, Μητσοτοτάκη, Κούβελου, Μαγγίνα, Τσιτουρίδη, Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Παυλίδη, Στυλιανίδη, λοιπούς Βατοπεδινούς και ΠΑΣΟΚ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπιζω μονο αυτη η κινηση να μην ειναι "μια κολυμπηθρα του Σιλωαμ" για την ακατανομαστη,οσο για τον γιο της δεν ειναι "Μπακογιαννης" αλλα Μητσοτακης και αν οι Ευρυτανες βλεπουν τον μακαριτη τον πατερα του τοσο το χειροτερο για αυτους. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένας στο χώμα.......δέκα στην βουλή.
    Α ρε καημένη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι Έλληνες ποτέ δεν υπήρξαν εκδικητές ή μνησίκακοι.
    Το Μητσοτακαίικο πρέπει να είναι η μοναδική σύναξη ανθρωποειδών που ολόκληρη η Ελλάδα ευχαρίστως θα τους κρεμούσε στο σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ SIMENS , H ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΡΑΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε politis-gr, διαφωνώ με τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής από τη Ντόρα και το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τη θέση της για να προωθήσει τη δική της, προσωπική ατζέντα. Έτσι, κατανοώ το ύφος των σχολίων για το πρόσωπό της. Επειδή όμως η θέση στην οποία πιθανολογείται ότι θα τοποθετηθεί δεν είναι αυτή του… βοηθού κάποιου γραμματέα του τάδε συμβούλου του δείνα υφυπουργού υπεύθυνου για κάποιο δευτερεύον θέμα αλλά αυτή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μου προκαλεί μεγάλη απογοήτευση το ότι κανείς δε σχολιάζει θετικά την πιθανολογούμενη τοποθέτησή της ως μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων. Βέβαια μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι αυτό δε θα είναι το πρώτιστο μέλημά της, μια και η υπουργός εξωτερικών προωθεί τα δικά της συμφέροντα τα οποία δεν ταυτίζονται απόλυτα με αυτά της χώρας αλλά περισσότερο με εκείνα άλλων... Τότε ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί λέμε «καλό κατευόδιο» και χαιρόμαστε που θα πάει σε τέτοια υπεύθυνη θέση όπου θα έχει πολλές ευκαιρίες να ασκήσει τη δική της πολιτική επηρεάζοντας ενδεχομένως πιο άμεσα τους Ευρωπαίους. Αν δεχτούμε ότι η Ντόρα είναι ακατάλληλη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα ως υπουργός εξωτερικών ισχύει προφανώς το ίδιο και για τη νέα της θέση - τέτοια άτομα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις «ψυγεία» (χωρίς πρεστίζ, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς ευκαιρίες για προσωπική προβολή κλπ.) και όχι σε θέσεις ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Εlias
    Eχεις δικιο.Θα πρεπει ομως να ξερεις οτι μονο η Ντορα θα μπορουσε να καταλαβει παρομοια θεση -ή ο Σημιτης που λεγοταν καποτε -όπως μονο ο Γιωργος Παπανδρεου μπορουσε να γινει προεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνους.Και αυτο γιατι τα ξενα κρατη που εχουν τον κυριο λογο δεν θα εδιναν υψηλες θεσεις σε ενα Ελληνα εθνικιστη.
    Δε σημαινει ομως οτι δεν μπορει να κανει δουλεια και υπερ των ελληνικων συμφεροντων.Δεν ειναι αλληλοαποκλειομενα αυτα.Ειδικα η ΕΕ ειναι κυριως οικονομικος οργανισμος και μια ισχυρη θεση μπορει να εξασφαλισει ωφελήματα-τωρα αν τα ωφεληματα αυτα ελθουν σε προσκειμενους επιχειρηματιες καλυτερα απο το να μην ελθουν καθολου.
    Τελος ο φανατισμος δεν μπορει να φθανει στο σημειο να αλλαζει αιωνες ......οικογενειακου δικαιου και να λεει καποιος οτι ο γιος του Μπακογιαννη δεν επρεπε να εχει το επωνυμο του πατερα του αλλα της μητερας του.Λιγο κρατει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω.
    Αφού όλη η βάση του κόμματος την σιχτιρίζει, γιατί ο Κωστάκης* δεν παίρνει το θάρρος να πετάξει έξω με τις κλωτσιές το Μητσοτακεϊκο;

    *Αν πάρει καμμιά σοβαρή απόφαση όπως η πααπάνω, θα το αλλάξω και θα τον λέω ΚΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο politis.
    Είναι μία καλή προσπάθεια γιά το γραδάρισμα των διαθέσεων της κομματικής βάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μεγάλη αποδοχή του Κώστα Καραμανλή;
    Είμαστε με τα καλά μας;

    Μόνο αν ο Καρατζαφέρης κάνει το χατύρι στον Καραμανλή και συνεργαστούν τελικά θα ξανα είναι πρωθυπουργός.

    Ο Καρατζαφέρης μάλλον πολύ θέλει.
    Ο Καρααμανλής και αυτός θέλει, αλλά δεν μπορεί να το παραδεθχεί. Είναι βλέπεις ο μεσαίος χώρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πολυ θα ηθελα να εβλεπα κ τις δυο παραταξεις να βουλιαξουν σε βουρκο ουτε ντορα με ενδιαφερει ουτε ο μπουλης ουτε ο γιωργακης (παρεπιπτωντος χρονια πολλα)το μονο που θελω ειναι το καλο του τοπου μου κ το δικο μου παλι ακουω νεα χαρατσια μπορει καποιος να μου απαντησει ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ??? εγω προσωπικα ειμαι κ επισημα ανεργος μιας και ολη την ιστορια που πλασαρουν τα καναλια εχουν καταφερει να τρομοκρατησουν τους παντες κ τα παντα εγω ενα θα πω πρεπει πλεον να σκεφτουμε παρα πολυ σοβαρα πιους θα εκλεξουμε διοτι οι συγκεκρειμενοι κυριοι μας εχουνε γραμενους εδω κ πολυ καιρο βαρεθηκα κ κουραστηκα να εχω 20 χρονια δουλειας στην πλατη μου και να ξαναξεκιναω παλι απο το μηδεν και ειμαι μολις 35 ετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή