Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Όχι και μαθήματα ηθικής.


Όποιος παρακολουθεί με προσοχή και σοβαρότητα τα τεκταινόμενα στον δημόσιο βίο της χώρας μας , δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουμε καταντήσει η χώρα του παραλόγου.

Πάρτε παράδειγμα την υπόθεση Παυλίδη που απασχολεί αυτές τις ημέρες τα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.
Παρουσιάζεται ένας επιχειρηματίας και ισχυρίζεται ότι έδινε μίζες σε μέλος της κυβέρνησης.


Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος θα του έλεγαν : «πείτε μας ότι ξέρετε κύριε, δώστε μας τις αντίστοιχες αποδείξεις, τι πως και γιατί» και φεύγοντας από την αίθουσα της προανακριτικής επιτροπής θα τον περίμενε η Δικαιοσύνη για να τον οδηγήσει με συνοπτικές διαδικασίες ( αφού είναι δεδομένη η ομολογία του ότι δωροδόκησε) σε κελί της κοντινότερης φυλακής.

Τι είδους νομικό-πολιτικό σύστημα είναι αυτό που έχουμε όταν πολύ σωστά διερευνά τις προϋποθέσεις δίωξης ενός πολιτικού προσώπου που υποτίθεται ότι δωροδοκήθηκε , αλλά ....αφήνει ακαταδίωκτο τον επιχειρηματία που ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι τον δωροδόκησε;


Ποιος παράλογος πολιτικός καθωσπρεπισμός είναι αυτός που επιτρέπει σε επιχειρηματίες όπως π.χ ο κ. Αλαφούζος να ομιλούν περί ...διαφθοράς και διαφάνειας , σε ημερίδα στην Αίγλη του Ζαππείου και μάλιστα καθήμενος στο ίδιο πάνελ με έγκριτους νομικούς και υπουργούς όπως ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Βενιζέλος;

Τι σόι πολιτικός πολιτισμός είναι αυτός που επιτρέπει στο ... Αλαφουζέικο να ομιλεί περί διαφθοράς όταν δημοσιεύματα και εκπομπές, απατεώνες τους ανεβάζουν , απατεώνες τους κατεβάζουν;

Τι είναι αυτό που επιτρέπει σε απατεώνες -γιατί απατεώνας είναι όποιος λαδώνει πολιτικούς- των οποίων η ιδιαιτέρα έχει παραδεχθεί δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή,ότι παρέδιδε βαλίτσες με μαύρο χρήμα σε πολιτικούς, να σηκώνουν το λάβαρο της ...διαφάνειας;

Ποια ομαδική παράκρουση μας έχει κυριεύσει και ανεχόμαστε κηρύγματα και υποδείξεις περί διαφάνειας, από ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, όταν πρωτοσέλιδο εφημερίδας αναρωτιόταν « Τι κουβάλαγε ο Αλαφούζος με το κότερό του και εξαπάτησε πλαστογραφώντας με απατεωνιές το Λιμεναρχείο Πάτρας και την αστυνομία; Άφαντο το κότερο τους. Το εξαφάνισαν ή το βούλιαξαν οι Αλαφουζαίοι για να μην υπάρχουν στοιχεία; Θα ήταν προφανώς φορτωμένο ΤΙΓΚΑ με είδη λαθρεμπορίας ή ναρκωτικά».

Τι είδους πολιτικό Αλτσχάιμερ μας έχει εκφυλίσει και αδυνατούμε να θυμηθούμε ονόματα δεξαμενόπλοιων όπως ...«Ασπρονήσι» και «Νήσος Σαντορίνι» που και πρόσφατα αναφέρονταν στον τύπο;

Ποια κατάρα μας κυνηγά και αδυνατούμε να θυμηθούμε ότι μόλις πριν επτά έτη «εξαπατήθηκαν οι επενδυτές» από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία αφού όταν η «Καθημερινή» εισήλθε στο ΧΑΑ είχε γνωστοποιήσει ότι θέλει να αντλήσει χρήματα για να τα διαθέσει στην έκδοση και άλλων εντύπων, ενθέτων και περιοδικών, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της εφημερίδας, και ο κ. Αλαφούζος με με τα χρήματα που αντλήθηκαν από το Χρηματιστήριο και τους επενδυτές , προχώρησε στην αγορά...τάνκερ;

Για θαυμάστε ... επιχειρηματίες... που μας κάνουν μαθήματα ηθικής!


ΥΓ. Γνωρίζει το ...οικολογικό ΣΚΑΙ και ο κ. Αλαφούζος, για κάποιες « βίαιες θανατώσεις» δέντρων στον Διόνυσο προκειμένου να πάρουν την θέση τους μεζονέτες και πισίνες;
Μαθήματα οικολογίας με την μέθοδο του... αλυσοπρίονου ! Αιδώς Αργείοι!


14 σχόλια:

  1. Μιας και αναφέρθηκες στην ... Kathimerini (έτσι προτιμά ο Alex Papaxelas να την αναφέρουμε. Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα. Ο καθείς με τα ...βίτσια του. Όπως μάθει ο καθένας ) θα ήθελα απλά να υπενθυμίσω την απολεσθείσα αξιοπιστία στην οποιαδήποτε δημοσκόπηση ... διενεργεί . Έχει απολεσθεί από όταν τους είχες ξεντροπιάσει γράφοντας τα ακριβή αποτελέσματα δημοσκόπησης τους , ....20 ημέρες πριν αυτή διενεργηθεί.
    Όμιλος Αλαφούζου και Αξιοπιστία, .....καμία σχέση.
    Όχι ότι και οι άλλοι όμιλοι των νταβατζήδων έχουν καμία σχέση με την ...Αξιοπιστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη ο Αλαφουζος όχι μόνο μίλησε στην Αίγλη για την διαφάνεια αλλά για κοίτα και τι είπε o ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ.
    Κατηγόρησε τον Ε. Βενιζέλο με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς ότι έδωσε χαριστικά τις πανελλαδικές άδειες στα τηλεοπτικά κανάλια κατονομάζοντας το Mega και τον ANT1.

    Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν πολύ επιθετικοί και εξόργισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον σφυροκόπησε άμεσα. "Συνήθως ο κιμάς κόβεται παρουσία του πελάτη, είπε και συνέχισε γι' αυτό να τον κόψουμε τώρα τον κιμά"!

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι έδωσε άδεια στα κανάλια που είχαν από το 1989 και τις άδειες αυτές ψήφισαν 200 βουλευτές. "Για ποιο κανάλι λέτε κύριε Αλαφούζο. Μήπως για το δικό σας το οποίο πήρατε χαριστικά και μετατρέψατε το Seven X σε ΣΚΑΪ;", ρώτησε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος κονιορτοποίησε με τον γνωστό χειμαρρώδη λόγο του τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Χαμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι επιχειρηματίας ο κ. Mανούσης; Συγνώμη αλλά επιχειρηματίας χωρίς δικά του κεφάλαια και να στηρίζεται μόνο στο κρατικό χρήμα, δεν είναι επιχειρηματίας. Ετσι, επιχειρηματίας γίνεται ο καθένας μας.

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν έχει μπει ένα μεγάλο όνομα επιχειρηματία ή πολιτικού στη φυλακή ότι και να έκαναν. Ο Κοσκωτάς ήταν ένα προκατασκευασμένος μαιντανός ο δε Αθαναςσόπουλος ένας βλάκας χώρια που δεν ήταν και μεγάλο πολιτικό όνομα. Την απόλυτη ευθύνη για αυτή την ατιμωρησία την φέρει η ελληνική δικαιοσύνη που όχι μόνο δεν είναι τυφλή αλλά έχει κάτι γουρλωτά μάτια σαν του Σιούφα. Το φταίξιμο λοιπόν αποκλειστικά στους συναδέλφους της κυρίας Μπουρμπούλιας, Ηλία και Καλούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά αυτός ο Αλαφούζος είχε το θράσος να ρωτήσει για άδειες τηλεοπτικών σταθμών?
    Καλά πρόκειται περί απίθανων πραγμάτων. Δεν τον πιάσανε με τις κλωτσιές?
    Ξεχνάμε πως βγήκε ο ΣΚΑΙ στον αέρα καταλαμβάνοντας μια συχνότητα ενεχυριασμένη στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ATE)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να πούμε και την πλήρη αλήθεια (πέραν από το ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν δικαιούται να ομιλεί περί διαφάνειας) αυτό που είπε δεν είναι ψέματα.
    Δηλαδή ότι οι Έλληνες πολιτικοί συχνά διαχειρίζονται την εξουσία σαν προσωπική τους ιδιοκτησία και τη χρησιμοποιούν για διευκολύνσεις ακόμα και εξασφάλιση προσωπικών οφελών. Ότι το κράτος όχι μόνο αποδέχεται την παραβατική συμπεριφορά, αλλά συχνά "ως άριστος φωτογράφος την φωτογραφίζει και την νομοθετεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έχεις ανακαλύψει?
    Το ΥΣ είναι ερώτημα για δυνατούς λύτες.
    Κόβει δεντράκια ο Alafouzos?
    Λές? Εσύ ξέρεις καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοια να του κάνεις πολίτη του Αλαφούζου και η επόμενη "δημοσκόπηση" θα είναι 15% υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
    Ερε γλέντια που θα πέσουν στις εκλογές. Δεν θα ξέρουν οι δημοσκόποι που να κρυφτούν.
    Θα μου πεις και εκεί που κρύφτηκαν και στις προηγούμενες εκλογές που μίλαγαν για ...ντέρμπι , και από τις 9 μμ είχαν αδειάσει τα πάνελ στην τηλεόραση και έβαλαν ξένη ταινία για να δούμε.
    Το ντέρμπι βλέπετε ήταν ....4 μονάδες διαφορά μπροστά η ΝΔ.
    Οι ...δημοσκόποι! Ρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι οι νόμοι υπάρχουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκλέξουμε τις ηγεσίες που είναι διατεθειμένες να τους επιβάλουν.
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή Λιάνα Κ. με συγχωρείς αλλά δεν συμφωνώ. Θεωρώ ότι υπάρχει ανομία.

    Στην ανομία συμβάλει η έλλειψη διατάξεων, η κακή ποιότητα των νομοθετικών ρυθμίσεων, η ύπαρξη αποσπασματικών νόμων (που αλληλοαναιρούνται) και η ύπαρξη νόμων που αλληλοκαλύπτονται και οδηγούν στην αναποτελεσματικότητα.

    Υπόψιν ότι ανομία είναι και η κακή εφαρμογή του νόμου, όπως ισχυρίζεσαι.

    Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προχώρα φίλε......και παρ’ τους και τα σώβρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι οικολόγος κι ο Αλαφούζος, όσο είναι και ο Αλ Γκορ., που "πολεμάει" για τον πλανήτη, και αποκαλύφθηκε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που χαλάει το σπίτι του είναι ίσο με την κατανάλωση που κάνει μια μικρή πόλη! Τέτοια υποκρισία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι..οι νόμοι υπάρχουν...
    αλλα στο μεταξυ οι αγαπητοι μας πολιτικοι εχουν φτιαξει κατι πελωρια νομικα παραθυρα-κενα για να "περναν απο μεσα" τα συμφεροντα που τους χρηματοδοτουν ή ελεγχουν που πια οι νομοι δεν εχουν και τοση αξια,οσο εχει η επιλογη ενος δικηγορου που γνωριζει τα παραθυρα ή και ενος δικαστη που ειναι διατεθημενος να μεινει στο γραμμα του "νομου-παραθυρο" για να βγαλει μια αρεστη αποφαση...

    και ολα αυτα με την συνηγορια τον ελεγχομενων ΜΜΕ, που θα φροντισουν η παρανομια να χαθει αναμεσα σε ανοητες ειδησεις ή κατασκεθασμενες ιστοριες που θα απασχολησουν εντελως τυχαια εκεινη την περιοδο την "κοινη" γνωμη..

    οσο για τον κ.αλαφουζο..την δουλεια του κανει.. που ειναι να κερδιζει με καθε τροπο χρηματα, ανεξαρτητα με το ποιος κυβερνα την χωρα ή ποιον κατηγορουσε μεχρι χθες οτι πηρε απο ιδιο "μαυρα" καποια δις για το κομμα που ποτε δεν τα εδωσε εκει, και σημερα στρωνει με καθε τροπο το χαλι της εξουσιας στην κορη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ – ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΗΧΗ ΛΕΞΗ.

    Πριν από 100 χρόνια στην Αμερική άνθισε η μαφία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν όρεξη να δουλέψουν γι’ αυτό αποφάσισαν να ζουν πλουσιοπάροχα με τα λεφτά των άλλων. Αυτό που έκαναν ήταν πολύ απλό.
    ΣΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ (προστασία καταστημάτων, επιχειρήσεων, ιδιωτών) και ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

    Πρώτα σε απειλούσαν (εσένα και την οικογένειά σου).

    Εάν δεν υποχωρούσες, σε συκοφαντούσαν στον κοινωνικό και επαγγελματικό σου περίγυρο.

    Εάν πάλι δεν υποχωρούσες σε τραυμάτιζαν (εσένα και την οικογένειά σου) και

    Εάν πάλι δεν ενέδιδες σε σκότωναν για παραδειγματισμό στους υπόλοιπους.

    Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ:

    1.μπράβους για τις απειλές και τους τραυματισμούς,

    2.δημοσιογράφους και ψιθυριστές για την συκοφάντηση και

    3.κρατικούς υπάλληλους (πολιτικούς, αστυνομικούς, δικαστές, εφοριακούς) για συλλογή «πληροφοριών» και κατασκευή ενόχων

    4.δολοφόνους για τους σκοτωμούς.

    5.επιχειρήσεις για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος (καζίνα, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κλπ).

    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΩΣΕ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    Πέντε, κυρίως ιταλικής καταγωγής, οικογένειες που πλούτιζαν με τον ιδρώτα των άλλων, απολάμβαναν υψηλής κοινωνικής καταξίωσης, λόγω του απίθανου πλούτου που συσσώρευαν.

    Βέβαια, η χώρα βούλιαζε αλλά τι τους ένοιαζε;

    ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

    Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΦΙΑ.

    ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

    Έχουμε το Μπόμπολα, τον Αλαφούζο, το Λαμπράκη, τον Κυριακού και τον Κουρή.

    Οι δικοί μας δεν χρειάζονται ούτε φυσικούς μπράβους, ούτε φυσικούς δολοφόνους.

    Χρειάζονται μόνο τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.

    Τους πολιτικούς τους χρειάζονται γιατί αυτοί ελέγχουν τις κρατικές αποφάσεις (ποιος επιχειρηματίας θα πάρει το κρατικό χρήμα)

    Τους δημοσιογράφους τους χρειάζονται για τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς.

    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    Οι σύγχρονοι μαφιόζοι δεν χρειάζονται πια το φυσικό τραυματισμό ή δολοφονία του εκβιαζόμενου, έχουν τους δημοσιογράφους γι’ αυτά.

    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΡΕΒΟΛΒΕΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, Η ΤΡΕΜΗ, Ο ΤΣΙΜΑΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ, Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΚΥΡΤΣΟΣ, Η ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

    Αν τολμάς, κύριε πολιτικέ, αγνόησέ μας, θα πείς το δεσπότη Παναγιώτη!

    Θα σε απειλήσουμε, θα σε συκοφαντήσουμε, θα σε τραυματίσουμε και στο τέλος θα πάς άκλαυτος!

    ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ.

    Να μην έχεις καμιά αμφιβολία γι’ αυτό.

    ΓΚΕ – ΓΚΕ, κύριε Κώστα ;

    Συμφωνούμε πάντως σε ένα πράγμα, ΚΑΚΟΗΧΗ ΛΕΞΗ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή