Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Όταν τα σκάνδαλα , ονομάζονται...συμπτώσεις!


Θα είχατε προσέξει ότι τις τελευταίες ημέρες είχα μια μόνιμη ανάρτηση στην οποία αναρωτιόμουν, ποιοι μετά την λεηλασία των οικονομιών του Ελληνικού λαού , προετοιμάζονται να του ....«αρπάξουν» και την γη του;
Με ποιον τρόπο και με ποίων την « κάλυψη»; Πάλι μεγαλονταβατζής στο παιχνίδι;

Περίμενα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας,που έγινε προχθές το βράδυ, προκειμένου να αποκαλύψω «Ποιοι, Πως και Γιατί»!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Τέλος του 2007 δημιουργείται μια εταιρεία εν ονόματι ECORAP ΑΕ που ,σύμφωνα με το καταστατικό ,σκοπός της είναι η «Η διαχείριση πάσης φύσεως απορριμμάτων και εν γένει άχρηστων υλικών». Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ένας.... 75χρονος αγράμματος αγρότης.

Σε αυτές τις πονηρές περιπτώσεις αμέσως κοιτάω την σύνθεση του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου των μετόχων. Εκεί ανακαλύπτω τον κ. Οικονόμου της ECOMEL , θυγατρικής της ΜΕΛ, η οποία είναι με τη σειρά της θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ και η τελευταία ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα.


Όχημα «Θυγατρική» εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων του ομίλου Μπόμπολα ,με ...75χρονο αγράμματο αγρότη Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλό; Χμ ! Κάτι τρέχει, θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος.

Η εταιρεία νοικιάζει ένα πρώην συσκευαστήριο φρούτων και αρχίζει να τοποθετεί μηχανήματα διαχείρισης αποβλήτων. Το «πρώην συσκευαστήριο» βρίσκεται εν μέσω 40 περίπου οικιών , τριών εκκλησιών και δύο μοναστηριών.

Όλως τυχαίως
το «πρώην συσκευαστήριο» ευρίσκεται σε μια περιοχή «φιλέτο», «μπαλκόνι» στον Κορινθιακό και όλως τυχαίως ακριβώς επάνω από την Ε.Ο Αθηνών -Πατρών.

Όλως τυχαίως(πάλι), παρακείμενα σε αυτή την περιοχή προβλέπεται να δημιουργηθεί ο κόμβος εισόδου-εξόδου στην καινούργια Ε.Ο ,που την χρήση της για 30 χρόνια θα έχει η εταιρεία που θα την κατασκευάσει και στην οποία μετέχει ο κ. Μπόμπολας.

Όλως τυχαίως(ξανά) στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Κορινθίας προβλέπεται την επόμενη δεκαετία οικιστική έκρηξη από την μετοικεσία απελπισμένων από το τσουνάμι των λαθρομεταναστών και την εγκληματικότητα , κατοίκων της Αθήνας.

Βλέπεται ο προαστιακός στην ουσία καταστεί την παραλιακή Κορινθία ....«υπόλοιπο Αττικής».

Βέβαια η γη στην συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται από τις ακριβές. Ας την ...υποβαθμίσουμε λοιπόν στα γρήγορα .
Ποιος καλύτερος τρόπος λοιπόν από το να πάμε στην περιοχή χιλιάδες τόνους σκουπίδια , τα οποία συγχρόνως θα τα πληρωνόμαστε ...χρυσάφι από την ΕΕΑΑ, τα υπολείμματα αυτών σε χαρτί θα τα εκμεταλλεύεται η χαρτοβιομηχανία μας ανακυκλώσιμου χάρτου ΜΕΛ ΑΕ (που ανέφερα ποιο πάνω), και συγχρόνως με την υποβάθμιση της περιοχής θα .... αναλάβουν δράση οι έξι εταιρείες Real Estate -αξιοποίησης ακινήτων του ομίλου μας.

Για να ολοκληρωθεί όμως το σχέδιο ...υποβάθμισης της περιοχής και η λεηλασία της γης από τους αγρότες ( οι οποίοι λόγω των προβλημάτων στην καλλιέργεια της σουλτανίνας τα τελευταία χρόνια είναι υπερχρεωμένοι στην Αγροτική Τράπεζα) και την μετέπειτα εκμετάλλευσή της από τις εταιρείες μας αξιοποίησης ακινήτων, θα χρειαστεί σίγουρα και βοήθεια ...«εκ των έσω».

Εκμεταλλευόμενοι την προσωπίδα της ανακύκλωσης (φετίχ της εποχής μας) , τα γεύματα του κ. Μπόμπολα με το κ. Γ. Παπανδρέου, το deal των εβδομαδιαίων... «δημοσκοπήσεων», αλλά και την άγνοια της Αυτοδιοίκησης του Νομού για το έγκλημα που ετοιμάζεται , καταφέρνουν τέλος του 2008 και εν αγνοία των πάντων, (τοπικών συμβουλίων, κατοίκων , συλλόγων κλπ), να πάρει η ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας μια απόφαση κατά την οποία ...«κρίνεται σκόπιμο να δημιουργηθεί μια μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην ...συγκεκριμένη περιοχή». Προσέξτε! ...«κρίνεται σκόπιμο ΝΑ δημιουργηθεί».

Στην περιοχή, που όπως προείπα, οι ετοιμασίες (εν κρυπτώ) στο πρώην συσκευαστήριο είχαν ξεκινήσει από τον όμιλο Μπόμπολα πριν ...ένα χρόνο. Σύμπτωση;

Η εταιρεία ECORAP ΑΕ αρχίζει και λειτουργεί παρανόμως και άνευ ουδεμίας αδείας επί κάποιους μήνες και κατόπιν υποβάλει τις απαραίτητες μελέτες και δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρει την άδεια και πιθανών ,ως είθισται σε αυτές της περιπτώσεις, να ενταχθεί και στο κατάλληλο επιχορηγούμενο από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους πρόγραμμα.

Στο Δήμο της περιοχής στέλνεται εν τάχει να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Μ.Π.Ε). Εκεί γίνεται το λάθος και περνάνε την μελέτη πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια ακόμη απλή επιχειρηματική επένδυση που θα συμβάλει στην οικονομία της περιοχής.

Αντιδρά σύσσωμη η τοπική κοινωνία και αμέσως σε δεύτερο δημοτικό συμβούλιο εξετάζεται η Μ.Π.Ε με την σοβαρότητα που της αρμόζει και ομόφωνα την απορρίπτει.


Στο Νομαρχιακό συμβούλιο λοιπόν που καλείται και αυτό να γνωμοδοτήσει αποκαλύπτονται πολλά.

Όλως τυχαίως παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ( πρόσκειται στο ΠαΣοΚ και όπως με πληροφορούν , εξετάζετε απο την Ναυαρίνου να κατέβει ως υποψήφιος Νομάρχης) που υπερασπίζεται με σθένος την ECORAP ΑΕ και όχι την τοπική κοινωνία.
Μάλιστα υπερέβη τα εσκαμμένα και αυθαίρετα (και παρανόμως) στην ομιλία του τροποποίησε την απόφαση της ΤΕΔΚ και από «κρίνεται σκόπιμο να δημιουργηθεί» έγινε ....«κρίνεται αναγκαίο». O tempora ο mores !


Όλως τυχαίως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μέλος της αρμόδιας επιτροπής(απλά αναφέρω ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μου είναι από τα παλαιότερα στελέχη του ΠαΣοΚ στην Κορινθία, και .....μελετάται και αυτού η κάθοδος ως υποψήφιου Δημάρχου σε παραλιακό δήμο του νομού.... ) , ισχυρίζεται ότι κατόπιν ελέγχου του, η εταιρεία ECORAP AE δεν είναι σε λειτουργία , εξοργίζοντας τους παρευρισκομένους κατοίκους που ...ήταν ΜΑΖΙ ΤΟΥ κατά τον έλεγχο.Εντελώς ξεδιάντροπα τους έβγαλε τρελούς τους ανθρώπους.

Στην συνεδρίαση παρευρίσκεται και η βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κα. Αθηνά Κόρκα η οποία έλαβε το μέρος των κατοίκων και εξέθεσε τους προβληματισμούς της.
Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΠαΣοΚ (και δεξί χέρι του κ. Παπανδρέου) κ. Μπεγλίτης, παρότι είχε παρακληθεί από τους κατοίκους να παραστεί και να τους υπερασπιστεί ,απλά ...δεν παρέστη.

Όλως τυχαίως την προηγούμενη ακριβώς ημέρα από την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που θα αποφάσιζε την γνωμοδότηση της ECORAP AE , στο νόμο Κορινθίας είχε κατέβει (...για ομιλίες) ο πλέον έμπιστος του κ. Γ. Παπανδρέου και εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοκ κ. Παπακωνσταντίνου. Συμπτώσεις! Πολλές ... συμπτώσεις!

Ο Νομάρχης Κορινθίας αφού κατάλαβε ...πολλά... κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, στο τέλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του και εισηγήθηκε την αναβολή της γνωμοδότησης προκειμένου να εξεταστούν εκ βάθους όλες οι ατέλειες αυτής της .... επένδυσης .

Φυσικά θα παρακολουθώ την εξέλιξη αυτής της ιστορίας αφού έχει ... πολύ ζουμί !!

30 σχόλια:

  1. Hi my friend,

    http://netbook-notebook-computer.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κοίτα τι γίνεται. Ολόκληρη διαπλοκή για να φάνε τα κτήματα του κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ πολίτη, αυτή η περίπτωση μου θυμίζει μια άλλη στα Μεσόγεια Αττικής.Αποδεικνύεται ότι το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό και λαμβάνει χώρα σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας.
    Απλά κοινή συνισταμένη είναι ο όμιλος Μπόμπολα. Αντιγράφω μέρος ενός άλλου άρθρου για να δεις την συνάφεια.
    Για κοίτα λοιπόν.Το 1997 επί Σημίτη η εταιρία του .."Εθνικού Eυεργέτη" (μεγαοεργολάβου, καναλάρχη κ.λπ) Μπόμπολα αγόρασε ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ, αφού πρώτα φρόντισε μια μέρα πριν να παρθεί απόφαση αποχαρακτηρισμού της από τον Οργανισμό Αθήνας (ΥΠΕΧΩΔΕ).
    Ο δρόμος ήταν ανοικτός για να πραγματοποιηθούν και τα υπόλοιπα σχέδια που είχαν ήδη συμφωνηθεί από καιρό…
    Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η κατασκευή της Αττικής Οδού που κάνει μια φαινομενικά ανεξήγητη παράκαμψη μέσα στα χωράφια και τους αγρούς της Κάντζας;
    Και ακόμα η ύπαρξη 6 ( ΕΞΗ!!!!) λωρίδων εισόδου από την Κάντζα στην Αττική Οδό, σε μια περιοχή 3μιση χιλιάδων κατοίκων, που βόσκουν ακόμα πρόβατα…;
    Ή η στάση του Προαστιακού ακριβώς δίπλα στο χώρο που σχεδιάζουν να κτίσουν το τερατούργημά τους;
    Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ΣΤΕ μετά από προσφυγή. Σαν απάντηση στο ΣΤΕ και στους κατοίκους εκδικητικά κατέστρεψαν 100 χρόνων αμπελώνες και μετέτρεψαν το χώρο σε χωματερή για τις ανάγκες κατασκευής της Αττικής οδού και όχι μόνο.
    Μετονόμασαν την εταιρία από εταιρία ανάπτυξης ακινήτων (REAL ESTATE) σε χωματουργικών και κηπευτικών προϊόντων.
    Εύχομαι καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να συμπληρώσω τον παραπάνω σχολιαστή SIK , να πω ότι τώρα η εταιρία επανήλθε και ο οργανισμός Αθήνας από πίσω (γιατί άραγε;) με μια νέα πρόταση την δημιουργία ΠΟΑΠΔ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων!!! γιατί στη χώρα μας των εργολάβων και του νεοπλουτισμού παραγωγικές δραστηριότητες είναι μόνο τα MALL.
    ΕΝΑ MALL 113.000 m2 ετοιμάζεται να χτίσει ο Μπόμπολας σε αυτή την αγροτική γη στα Μεσόγεια..
    Μια επανάληψη του μοντέλου ¨ανάπτυξης¨, τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης που έχουν στο μυαλό τους.

    Σε αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν, έχουν εγκαταλείψει το κτήμα και το εργοστάσιο που καταρρέει προωθώντας το εγχείρημά τους για να αποδεχτεί ο κόσμος την κατασκευή εμπορικού κέντρου με αντάλλαγμα την αναπαλαίωση και την επιστροφή μετά από 30 χρόνια του εργοστασίου στο δήμο.

    Έχουν οργανώσει εκστρατεία δωροδόκησης φορέων κατοίκων και τοπικού τύπου, οργανώνοντας εκδηλώσεις, τάζοντας αυτά που η πολιτεία έχει αμελήσει πχ βιολογικούς καθαρισμούς και ότι κούφια υπόσχεση θα μπορούσε να προσελκύσει κόσμο, που ήδη έχει αρχίσει να χάφτει, δωρίζοντας υπολογιστές στα σχολεία κτλ

    Ο Δήμος και ο Οργανισμός Αθήνας (ΥΠΕΧΩΔΕ) βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με τα σχέδια και συμφέροντα της εταιρείας, τα προωθούν και τα υποστηρίζουν.

    Κρυφά έκτακτα δημοτικά συμβούλια για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των κατοίκων, φωτογραφικές ρυθμίσεις και νομοσχέδια, μυστικές συναντήσεις με την εταιρεία, γκάλοπ με καθοδηγούμενες ερωτήσεις (¨Θέλετε ανάπτυξη; Σινεμά; Καταστήματα; να μην τρέχετε¨) για να εμφανίσουν την κοινή γνώμη σύμφωνη με το εγχείρημα, προπαγάνδα του Δήμου για το πόσο θα ωφεληθούμε από αυτή την επένδυση…

    Το θέμα όμως είναι ότι ο Μπόμπολας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ με ένα μοναδικής ιστορικής μνήμης εργοστάσιο για όλη τη περιοχή των μεσογείων, αγόρασε και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ.
    Δεν έχει δικαίωμα να γεμίσει τα πνευμόνια των κατοίκων της γύρω αλλά και ευρύτερης περιοχής αιωρούμενα μικροσωματίδια και καυσαέρια, τα αυτιά μας βουητά και θορύβους, τα μάτια μας θλιβερά θεάματα, τη ζωή μας τσιμέντο και μαυρίλα.
    sos.kampas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου δουλεύουνε τα παιδιά να μην ανταμειφθούν? Εννοώ εκείνους τους τύπους(πρόεδρος ΤΕΔΚ και νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ που αναφέρεις).
    Και οι κάτοικοι τι κάνουν? Γιατί δεν τους πιάνουν στις ντομάτες και στο κυνήγι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μου λες ρε φίλε πολίτη, μήπως αυτή η εταιρεία είχε στο πλευρό της και τους Οικολόγους, οργανώσεις , σωματεία κλπ.
    Συνήθως όλοι αυτά τα πουλημένα τομάρια που δήθεν κόπτονται για το περιβάλλον είναι τσιράκια των μεγαλοσυμφερόντων.
    Άλλωστε γι` αυτή την δουλειά έχουν ιδρυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε έργα έφτασε στα 4,5 δισ. ευρώ για την Ελληνική Τεχνοδομική των Καλλιτσάντζη - Μπόμπολα και στα 3 δισ. ευρώ για την J&P - Αβαξ των Ιωάννου - Παρασκευαΐδη - Κουβαρά! Ποσό που στο σύνολό του αντιστοιχεί στο συνολικό ύψος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
    Ακούγετε δε ότι αυτοί οι δύο όμιλοι θα συγχωνευθούν.
    Οπότε πολίτη, καταλαβαίνεις για τι συμφέροντα μιλάμε. Μόνο με ξεσηκωμό των κατοίκων μπορούν να κάνουν πίσω. Αλλά μιλάμε για πραγματικό ξεσηκωμό που θα σήμαινε και το πολιτικό τέλος των όποιων (πολιτικών ή αυτοδιοικητικών) τους υποστηρίζουν.
    Ξεντροπιαζε τους εσύ και ας φροντίσουν και οι κάτοικοι της περιοχής να κάνουν αυτό που πρέπει.

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι το παλεύεις Πολίτη με 8 μονάδες διαφορά καλύτερα να το κλείσεις το μαγαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε φίλε ανώνυμε από πάνω, δεν ντρέπεσαι?
    Βγάλε την ανωνυμία και πήγαινε πεστα πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς τους ανθρώπους που πάνε να τους υποβαθμίσουν τη ζωή , την υγεία με τελικό σκοπό να τους φάνε την περιουσία.
    Πρόσεχε μοναχά γιατί όπως καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα,( σε αυτούς που τα υφίστανται) πρώτα χαλάνε την ψυχική του υγεία (όπως λέμε αρχίζει και γυαλίζει το μάτι τους).
    Πασόκοι ! δεν αλλάζετε με τίποτα! Ο λύκος την τρίχα του μόνο αλλάζει , όχι τα χούγια του.
    Ντροπή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολίτη
    Δεν μας είπες τι θέση κράτησαν οι άλλοι πράσινοι, οι Οικολόγοι που λέγεται ότι θα συνδράμουν τους Σοσιαληστές πράσινους στις επόμενες εκλογές.
    Περιμένουν όλοι μαζί να επαναλάβουν το φαγοπότι.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιας και μιλάμε για σκάνδαλα, ρίξτε και μια ματιά στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος αύριο:

    http://www.protothema.gr/content/files/215protoselido.html

    Σεμνά και ταπεινά. Και καλό Σαβατόβραδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τίποτα δέν είναι τυχαίο σε αυτή την χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στις ευρωεκλογες ειναι μια ευκαιρια να δουμε τι ειδους μνημη εχει το εκλογικο σωμα αυτη του χρυσοψαρου η' νοημονος ανθρωπου.
    Η πολιτεια (δικαιοσυνη χα χα χα ΣΥΓΓΝΩΜΗ δεν μπορω να μην γελασω) τι μπορει να κανει?Γιατι αυτα που καταγγελει ο πολιτης δεν διαφερουν με αυτα που κανει η Καμορα στην Ν.Ιταλια.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. alimono to prwto thema....!ftou skata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολίτη συγγνώμη για το άσχετο του σχολίου μου, αλλά ακούγεται ότι η Νατάσα Καραμανλή είναι άρρωστη.
    Όταν το πρωτοάκουσα δεν το έδωσα σημασία, γιατί η πηγή δεν ήταν αξιόπιστη, όμως το ακούω όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες.
    Αν ισχύει αυτό τότε εξηγούνται οι δηλώσεις τα περί κούρασης του Πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ενδιαφέρον θέμα politi-gr... αυτά όμως επιτρέπεται να γίνονται (σε τέτοια κλίμακα) μόνο εφ'όσον η κεντρική εξουσία δε φέρει αντίρρηση... ακόμα κι αν συμμετέχουν ΠΑΣΟΚοι στο ζήτημα, η κυβέρνηση έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης επίσης... η διαφθορά είναι διακομματική, το γνωρίζουμε. Η διαφθορά είναι παντού, είναι εμείς, εσύ, ο φίλος μου, ο γείτονας... και τέτοιους εκλέγουμε κάθε φορά, όμοιούς μας!
    Είπα λοιπόν να αποστασιοποιηθώ από τη δυσωδία και να υποστηρίξω τη "Δράση", το νέο πολιτικό σχηματισμό (βλ. Μάνος, Μπουτάρης...). Ίσως κάτι να βγει. Αν όχι, τουλάχιστον προσπαθήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Buster με το συμπαθειο ρε φιλε αλλα τωρα τα κονομησες.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φαντάσου τον Μάιο που η διαφορά θα πάει στο 12% σε τι σκάνδαλα πρόκειται να συμμετέχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν. Έδώ καταστρέφεται η χώρα από τον ανίκανο πρωθυπουργό και από τους μαφιόζους υπουργούς του και κάποιοι χτενίζονται. Έλεος πια έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητα πασοκια,ο ανενδοτος αγων συνεχιζεται με κορωνιδα την μασα την επιουσια...και επειδη σας ξερουμε και καλα και απο καιρο,οπως και το"συστημα" σας-το περιγραφει γλαφυροτατα η εν λογω αναρτηση-εχω μονο μια ερωτηση,ενταξει οι δημοσκοπησεις,(ειστε πολυ μπροστα...)ενταξει τα σκανδαλα(1 κα8ε 2μηνο-με αποτερο σκοπο να βρεθει μπλεγμενο το μαξιμου)ενταξει η "πρασινη αντιπροταση σας-πολυ ουσιαστικη-φαση λουσου με ουλτρεξ και 8α δεις.....τα καινουργια κοματακια κτλ κτλ κτλ.(πολλες προσπαθειες)
    ΑΝ λεω ΑΝ-και ειναι πολυ πιθανο οπως γνωριζετε-χασετε και τις επομενες εκλογες ,ξερετε τι γλεντι εχει να γινει?η λεξη ΔΙΑΛΥΣΗ σας θυμιζει τιποτα?φωναξτε τωρα που μπορειτε,γιατι το μελλον σας προμηνειεται δυσοιωνο!!!
    καλημερα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    ΓΙΑ ΤΟ Κ.Δ.Α.Υ.


    Ως Δημήτρης Ραψωματιώτης σας λέω, ότι δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
    Θα στενοχωριόμουν βέβαια αν με έβλεπαν κουνούπι, όμως τώρα δηλώνω ότι δεν έχω ούτε τον τρόπο, ούτε τα λόγια για να αντιμετωπίσω μια μερίδα ανθρώπων που με βλέπουν ως ελέφαντα.
    Το μόνο που θα ήθελα να πω, είναι να τους καθησυχάσω αφού, με τον τόσο μεγάλο όγκο που μας προσδίδουν κάθε κίνηση μας θα είναι ορατή.
    Τότε θα καταλάβουν ποια είναι η πραγματικότητα.

    Ως οικογένεια ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ, πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα και χωρίς να ενοχλεί κανέναν, θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία και κοινωνικά και οικονομικά και εργασιακά.
    Γενικότερα θα βοηθήσει τον Νομό μας να ξεπεράσει, έστω και στο παρά πέντε ή και στο και πέντε για μερικούς, σοβαρά προβλήματα που διογκώνονται όλα τα τελευταία χρόνια και που αν δεν πάρουμε γενναίες αποφάσεις θα αποβούν μοιραία για το μέλλον μας.

    Επί της ουσίας, θέλω να ευχαριστήσω όσους λίγους, είχαν την δύναμη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.

    Θα τονίσω την εισήγηση Νομαρχιακού Συμβούλου, που και άποψη λόγω επαγγέλματος έχει και είχε μελετήσει καλά όλα τα δεδομένα, και είπε ότι η μονάδα έχει όλες τις εγκρίσεις και τις προϋποθέσεις και είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.

    Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ ανέφερε την αγωνία και το τεράστιο πρόβλημα που έχουν όλοι οι Δήμοι και ότι αυτή η μονάδα θα δώσει μεγάλη ανακούφιση.

    Ο Εκπρόσωπος Περιβαλλοντολογικών Οργανώσεων της Κορινθίας, που ίσως ήταν ο μόνος από όλους όσους βρίσκονταν στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που έχει επισκεφτεί και έχει δει να λειτουργεί ένα ΚΔΑΥ, διαβεβαίωσε ότι μια τέτοια μονάδα και δεν ενοχλεί και δεν μυρίζει και δεν δημιουργεί προβλήματα.

    Έτσι λοιπόν καταλήγω ότι το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Μπολάτι Κορινθίας και νόμιμο είναι και θα ανακουφίσει και θα δώσει λύση στο Νομό και κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτός o Ραψωματιώτης ποιος είναι ρε παιδιά?
    Όποιος και να είναι όταν δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και απαντά περί ελεφάντων και άλλα ευτράπελα ας ρίξει μια ματιά στα ΚΔΑΥ του Ασπροπούργου ή στο Κέντρο Ανακυκλώσυμων Υλικών που βρίσκεται στους Αγ. Θεωδόρους της περιοχής του και μετά να έρθει να μας πει εάν οι μονάδες αυτές δεν δημιουργούν πρόβλημα στις περιοχές του.

    Αφού ρε παλικάρι τα μισά που πάνε από τους μπλε κάδους είναι σκουπίδια.Θα μας τρελάνεις εντελώς.

    Έξω από αυτά . Εδώ σύμφωνα με αυτά που παραθέτει το άρθρο υπάρχει διαπλοκή .

    Όταν σε αυτά εσύ γράφεις περί ελεφάντων και λοιπών φαιδρών το μόνο που αποδεικνύετε είναι ότι πράγματι υπάρχει διαπλοκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο κ. Δ. Ραψωματιώτης είναι ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης του ΚΔΑΥ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ραψωματιώτης δεν ξέρει ούτε να κρύβεται λέω εγώ.
    Το ότι είναι Πασόκος , φίλος του Μπεγλίτη και του Λαμπρόπουλου είναι γνωστό.
    Γνωστά και τα κέρδη του το '99...
    Μπόμπολας Δημητράκι?Σε πήραν γραμμή και τα μεγάλα πανελλαδικά blogs?
    Πολίτη εάν έχεις παραπάνω στοιχεία βγάλτα όλα.
    Η υπόθεση βρωμάει και μάλιστα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απ' ότι καταλαβαίνω είναι αναγκαίο ένα ΚΔΑΥ στην Κορινθία (ή όχι), γίνεται μία πρόταση, αν είναι κακή παρακαλώ εξηγείστε γιατί και προτείνετε κάποια άλλη καλύτερη. επίσης αν έχετε υπ' όψιν σας κάποιον άλλον να φτιάξει ΚΔΑΥ πείτε τόν μας.
    το να καταγγέλλουμε γενικώς τους πάντες για συμφέροντα δεν έχει νόημα ή μαλλον είναι ο χειρότερος λαϊκισμός. Προφανώς ο επιχειρηματίας που θα φτιάξει το ΚΔΑΥ θέλει να κερδίσει(κακό είναι;). Γιατί θα επενδύσει χρήματα, για να χάσει; Αφήστε τους λαϊκισμούς και κάνετε προτάσεις για λυση του προβλήματος των σκουπιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μιας και ανοίξατε κουβέντα για τα ΚΔΑΥ (παραβλέποντας την διαπλοκή και αυτούς τους άμοιρους ανθρώπους που πάνε να τους φάνε τις ιδιοκτησίες για ένα κομμάτι ψωμί) μία είναι η λύση και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο εξυπηρετεί ΜΟΝΟ συμφέροντα όπως αυτά που περιγράφει το άρθρο.

    ΤΑ ΚΔΑΥ πρέπει να υπάρχουν δίπλα στα ΧΥΤΑ.

    Δεν καταλαβαίνω με ποια περιβαλλοντική λογική τα σκουπίδια πρέπει να τα κάνουμε βόλτες επιβαρύνοντας το περιβάλλον με τόνους CO2(από τα φορτηγά) , που είναι και το κυριότερο πρόβλημα της εποχής μας.

    Δεν καταλαβαίνω ποια οικονομική λογική εξυπηρετούν οι βόλτες των σκουπιδιών εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά, εκτός από το να συνεισφέρουν στους Ελβετικούς λογαριασμούς των μεγαλοσυμφερόντων.

    Πριν λίγες ημέρες αυτό το blog είχε ένα άρθρο σχετικά με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα σκουπίδια.
    Διαβάζοντας τα ονόματα θα έπρεπε ο καθένας μας να καταλαβαίνει πολλά.

    Ναι στα ΚΔΑΥ , αλλά δίπλα στα ΧΥΤΑ ώστε και το όφελος για το περιβάλλον να είναι υπαρκτό αλλά και το όφελος για την οικονομία του κράτους να είναι δεδομένο.

    Αυτά για τους διαφόρους που εξυπηρετούν άνομα, για τον λαό και το περιβάλλον, συμφέροντα.

    Κορίνθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε politis-gr η ανάρτησή σου, πέρα από την ανάδειξη του κρίσιμου θέματος της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, δίνει την ευκαιρία να ξεκαθαριστούν και μερικά πράγματα αναφορικά με το χαρακτήρα των Κ.Δ.Α.Υ. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν πλέον κάδοι ξεχωριστής συλλογής για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό κλπ. Όταν οι κάδοι αυτοί γεμίζουν, έρχεται ειδικό όχημα (όχι το κλασσικό απορριμματοφόρο) και τους μεταφέρει στο Κ.Δ.Α.Υ. (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών). Εκεί γίνει ο περαιτέρω διαχωρισμός των ήδη διαχωρισθέντων ρευμάτων αποβλήτων, δηλαδή ο διαχωρισμός του γυαλιού ανά χρώμα, του χαρτιού σε χαρτί, χαρτόνι, εφημερίδες, του πλαστικού ανά είδος πλαστικού και ούτω καθεξής. Κατά συνέπεια, όπως καταλαβαίνει κανείς, απουσιάζουν κατηγορίες απορριμμάτων όπως τα ζυμώσιμα και η βιομάζα οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για την εμφάνιση οσμών και ασθενειών. Έτσι, ο χαρακτήρας των Κ.Δ.Α.Υ. υπαγορεύει τη χωροθέτησή τους όχι δίπλα σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.), οι οποίοι είναι χώροι που δέχονται το περιεχόμενο των κλασσικών κάδων απορριμμάτων χωρίς περαιτέρω επεξεργασία (άρα δεν έχουν λειτουργική σχέση με τους Κ.Δ.Α.Υ.), αλλά κοντά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά ως πρώτη ύλη, για περαιτέρω επεξεργασία κλπ, ακριβώς για τη μείωση του μεταφορικού κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Elias
    Η διαλογή στην πηγή μέσω των μπλε κάδων γίνεται σε χώρες που έχει καλλιεργηθεί αυτή η κουλτούρα.
    Στην Ελλάδα απουσιάζει. Αποτέλεσμα είναι το 40% του συνολικού όγκου (σύμφωνα με τις στατιστικές από τα ήδη λειτουργούντα ΚΔΑΥ) να είναι μη ανακυκλώσιμα υλικά. Δηλαδή σκουπίδια. Η σωστή οργάνωση που επιβάλει λοιπόν η λογική (Εξήγησα στο προηγούμενο σχολιό μου)είναι τα ΚΔΑΥ να είναι δίπλα στα ΧΥΤΑ και στον παρακείμενο χώρα να είναι και τα ΧΥΤΥ.
    Τώρα σε χώρες που υπάρχει σχέδιο και οργάνωση αυτοί οι χώροι δεν απέχουν πολύ από τις βιομηχανικές ζώνες, όπου μπορούν να εγκατασταθούν οι βιομηχανίες για τη μείωση του κόστους.
    Θέλω να καταλάβεις το πρόβλημα το οποίο δεν είναι στην μεταφορά των διαλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών προς τις βιομηχανίες, γιατί ο όγκος τους είναι πολύ μικρός σύμφωνα με τον αρχικό τους όγκο , (λόγω πρεσαρίσματος και δεματοποίησεις τους), αλλά σε αυτό το 40% των μη ανακυκλούμενων υλικών(σκουπίδια) τα οποία εάν βάλεις κάτω μελέτες αποδεικνύουν ότι το φορτίο που δέχεται το περιβάλλον μέσω των καυσαερίων από απομακρυσμένα ΚΔΑΥ απο τα ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ είναι δυσανάλογα μεγάλο με το όφελος από την ανακύκλωση.
    Μην ξεχνάς φίλε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο πλανήτης μας είναι της ατμοσφαιρικής μόλυνσης (CO2) , άρα με "μπούσουλα" αυτό τον παράγοντα θα πρέπει να κινείται η κάθε ενέργεια μας.

    Κορίνθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ομολογώ ότι με κάλυψες Κορίνθιε. Δυστυχώς όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με άλλη μια σωστή πρακτική (λειτουργία των ΚΔΑΥ) η οποία όμως στην πράξη γίνεται με το γνωστό ελληνικό τρόπο, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η αξία της και να απαξιώνεται στα μάτια της κοινής γνώμης. Ελπίζω η προσπάθειά σας να έχει καλό τέλος (για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @12 Απρίλιος 2009 10:27 πμ
    Προς το παρόν στη ΔΙΑΛΥΣΗ έρχεται πρώτη η ΝΔ με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Θα έλεγα βέβαια να δώσεις προτεραιότητα στην ανησυχία σου για το κόμα σου που ήδη διαλύεται. ΧΑΧΑΧΑΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. telika kostaki apetixes na ta balis me tous NTABADES THS XORAS!!!

    xaxa kai oso skeftome oti erxete o gorge na bali ta pragmata stin thesi tous!!

    xaxa oute til lexi ntabtzises den thaq mporesi na pi xoris na kani sardam!!!!


    mono stin ellada ginete auto na einai arxigosa enas pou den mpori na arthrosi lexi kai na einai apo kato enas(xontros) pou einai zontano lexiko!!!

    kai den exei sxesi mono to legin ala politikos xoris na to exei den einai politikos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή