Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Εχει ελπίδα αυτός ο τόπος να πάει μπροστά;


Έχει ελπίδα αυτός ο τόπος να πάει μπροστά,όταν οι πολιτικοί μας είναι μικροί στα μεγάλα και μεγάλοι στα ...μικρά; Αυτό αναρωτιόταν χθες ο Μανόλης Κοττάκης σε άρθρο του στον ΕΤ.
Οι απανταχού Έλληνες της Διασποράς, οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη είδαν σε ζωντανή μετάδοση από την ERT WORLD τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων, φοβάμαι πως έβγαλαν πικρά συμπεράσματα.

Είδαν τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κ. Καραμανλή, να μιλά για την αναγκαιότητα της παροχής ψήφου στους απόδημους και να χαρακτηρίζει το σχετικό νομοσχέδιο ως «τελευταία ευκαιρία» για συναίνεση.

Άκουσαν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο να προειδοποιεί ότι πιθανή καταψήφισή του από την αντιπολίτευση θα αποκλείσει κάθε ευκαιρία για «συναίνεση στο μέλλον».


Παρακολούθησαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελο Βενιζέλο να απορρίπτει, για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου, ως .....«αντισυνταγματική» την ψήφο των Ελλήνων ομογενών.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ .....απουσίαζε στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει το πόρισμα της Επιτροπής Στίγκλιτς.
Περίεργη αντίληψη στ’ αλήθεια. Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ....τρέχει στη Χιλή και τις ΗΠΑ διότι θέλει να έχει η Ελλάδα λόγο για τα προβλήματα του κόσμου, αλλά ....αρνείται στους Έλληνες του κόσμου να έχουν λόγο για τα προβλήματα της Ελλάδας.


Έμειναν άφωνοι -υποθέτω- όταν άκουσαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Χαλβατζή να τους αρνείται την ψήφο διότι, όπως υποστήριξε, ....«δεν ξέρουν τα προβλήματα» και πως με την ψήφο τους .....«θα αλλάξουν τους συσχετισμούς μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων»!

Ώστε έτσι λοιπόν! Οι Έλληνες της Γερμανίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, που είναι καθημερινά κολλημένοι στους δέκτες τους, για να μαθαίνουν τι γίνεται στην πατρίδα, ....«δεν ξέρουν»
!

Αυτά είδαν οι Έλληνες της Διασποράς. Διαπίστωσαν, όμως, και κάτι άλλο: Ενώ οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αντιμετώπισαν με αδιαφορία το εθνικό θέμα της ψήφου, έβαλαν τις φωνές με όλη τους τη δύναμη όταν ο κ. Καρατζαφέρης ....τόλμησε να χαρακτηρίσει τον κ. Παπανδρέου «ομογενή» επειδή μεγάλωσε στο εξωτερικό (για να υποστηρίξει ότι έπρεπε να ήταν παρών στην ψηφοφορία).

Η αποστροφή του αυτή χαρακτηρίστηκε ....«ύβρις»... και προκάλεσε «θύελλα». (Από πότε ο Έλληνας της Διασποράς αποτελεί μίασμα και ...ύβρις;)

Ο κ. Βενιζέλος (υποστηρίζοντας τον Γιώργο!) του ζήτησε να ...ανακαλέσει, ο κ. Αλαβάνος βρήκε την ευκαιρία να κάνει φθηνό ....«παπανδρεϊκό» άνοιγμα καταγγέλλοντας τον κ. Καρατζαφέρη και τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ.
Ο «οικουμενικός»κ. Σιούφας έσπευσε να διαγράψει τις φράσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ από τα πρακτικά μη τυχόν και στενοχωρηθεί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειωτέον έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος τον εαυτό του «ομογενή» και «μετανάστη» σε ....ομιλίες του στο εξωτερικό (....).

Αυτή ήταν, δυστυχώς, η εικόνα των βουλευτών την περασμένη Πέμπτη: μικροί στα μεγάλα (ψήφος) και μεγάλοι στα μικρά (αντιδικίες).


Το μόνο που δεν είδαν οι Έλληνες της Διασποράς είναι όσα γίνονταν στους διαδρόμους της Βουλής εκείνη την ημέρα. Τα αντιπολιτευτικά καραγκιοζιλίκια για την υπόθεση Παυλίδη. Ευτυχώς ίσως. Αρκετά τους πίκρανε η πατρίδα εκείνη την Πέμπτη !

23 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη !Μα ο κ. Παπανδρέου δεν υπόσχεται στους αλλοδαπούς αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας μας το δικαίωμα ψήφου;
    Δηλαδή να έχει δικαίωμα ψήφου ο κάθε Αφγανός, Πακιστανός, κλπ και να μην έχουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ομογενείς;
    Tα γεγονότα με τις ψηφοφορίες στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, τα ..."μέλη" , και οι μεταφορές αλλοδαπών με πούλμαν προκειμένου να ...ψηφίσουν, όπως έχουν καταγγείλει μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, σε συνάρτηση των όσων έχει υποσχεθεί σε επίσημες ομιλίες του και συνεντεύξεις ο κ. Παπανδρέου περί δικαιώματος των αλλοδαπών να ψηφίζουν, αποδεικνύουν ότι ...κάτι δεν πάει καλά στην χώρα μας.
    Δυστυχώς δεν βλέπω κανέναν σκεπτόμενο πολίτη να αντιδρά.
    Εύχομαι καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο το άρθρο είναι δυο προτάσεις-ερωτήματα.

    Α.Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ....τρέχει στη Χιλή και τις ΗΠΑ διότι θέλει να έχει η Ελλάδα λόγο για τα προβλήματα του κόσμου, αλλά ....αρνείται στους Έλληνες του κόσμου να έχουν λόγο για τα προβλήματα της Ελλάδας.

    B.Από πότε ο Έλληνας της Διασποράς αποτελεί μίασμα και ...ύβρις;

    Αυτά και μόνο! Ας απαντήσει ο διαδικτυακός κ.Γ. Παπανδρέου που διαβάζει τα blogs ,θέλοντας (όπως λέει) να ακούει την γνώμη των πολιτών και τις απορίες -ερωτήματα τους.

    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου "Εάν έχει ελπίδα να πάει αυτός ο τόπος μπροστά" , απαντώ ευθέως ....ΟΧΙ !!!!!!
    Γιατί δεν φταίνε μόνο οι διάφορες πολιτικές παρατάξεις και οι πολιτικοί.
    Φταίμε και εμείς οι πολίτες που κλείνουμε τα μάτια ή γυρίζουμε υποκριτικά το πρόσωπό μας από την άλλη , όταν βλέπουμε τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.
    Συμπεριφορές που έχουν έντονο το ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ (αλλά και αντιδημοκρατικό) στοιχείο.
    Έχουμε ότι μας αξίζει! Περαστικά μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.... ΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΡΕ ΠΟΛΙΤΗ; ΠΕΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ! Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ! Ο ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ! Ο ΠΛΕΟΝ ΤΟΞΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ... ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, Ο JEFFRY ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Ε; ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ, ΜΕΓΑΛΟ "ΠΑΙΔΙ" ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...(ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ)

    ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΔΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΜΙΣΘΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΗΔΗ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΨΗΦΟ... ΕΤΣΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΝΑΙ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ "ΤΣΕΝΑΙ" ΠΟΥ Ο ΓΑΠ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΤΕ! Α ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΛΕΟΝ!

    ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΗΣ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρίν απο καιρό, ο Καραμανλής είχε πεί την εξής φράση, αναφερόμενος στους μελλοντικούς ομογενείς βουλευτές : "Και επι τέλους, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε ανάμεσά μας ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο σκέψης..".
    Αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα και των τριακοσίων : Η σύγκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία λοιπόν.

    Αντί νά απορούμε άν έχει ελπίδα ο τόπος, καί νά καθόμαστε νά κλαίμε τή μοίρα μας, περιμένοντας τήν επαλήθευση τών ....δημοσκοπήσεων καί τόν ερχομό τού ...μοιραίου, άς βγούμε από τό σπίτι μας καί άς ανοίξουμε τά μάτια όσων μπορούμε.

    Ο φίλος Theodore, τό δήλωσε άλλωστε, θά κάτσει σπίτι.

    Αλλο τρόπο δέν ξέρω, γιά νά αποφύγουμε τόν επερχόμενο ΓΑΠ, πού μέχρι πέρυσι τόν έβριζαν μόνοι τους καί τώρα μάς τόν εμφανίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ώς ....εγγύηση.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Politi τι θέλεις να μας πεις με την παραπάνω ανάρτηση?
    Έχεις βγάλει λαβράκι?
    Τόσο καιρό που σε διαβάζω και έχω καταλάβει ότι για να πεις και να γράψεις κάτι το έχεις ψάξει το θέμα διεξοδικά.Μπορεί να διαφωνώ με μερικά απ όσα γράφεις αλλά η διεξοδική σου ανάλυση και πολύ ψαγμένη μάλιστα με κάνει να μην βρίσκω επιχειρήματα να απαντήσω, να γράψω κάτι.
    Για το σημερινό άρθρο θα ήθελα να σου πω πως καλά τον έκανε και τον αποκάλεσε ομογενή αλλά λάθος του Σιούφα που ζήτησε να αφερεθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπα τι θέλει να πει ο πολίτης στο μήνυμά του? Καλό ακούγεται.Για συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ήμαστε για τον π__τσο...απλά κατάλαβαν όλοι ότι έχουν να κάνουν με χαϊβάνια και μας π_δουν κάθε μέρα κάθε ώρα και κάθε στιγμή και στο τέλος μας αρέσει γιατί έχουμε συνηθίσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξερω τα προβληματα αρα δεν εχω δικαιωμα ψηφου.Αλλα ρε απατεωνες φαρισαιοι που βρισκετε η περιουσια μου?Δεν πληρωνω φορους?(11500 € σπαρταριστα φετος)Οι βλακωδεις αποφασεις των βλαμμενων στην βουλη δεν με αγγιζουν?Δηλαδη επειδη δεν σας εχω αναγκη απο ταξιματα για διορισμους και μεταθεσεις δεν εχω δικαιωμα ψηφου?Αλλα τι να πω για τυπους σαν τον Αλαβανο?Αυτος νοιαζεται μονο για τα δικαιωματα των Λαθραιων παρανομων που εχουν γεμισει την Ελλαδα η' ο ΓΑΠ που θελει να δωσει μερικα στρεμματα για να κοιματε ησυχο.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα
    Είναι απλό φίλε μου
    Ξέρουν ότι οι ομογενείς έχουν αποτοξινωθεί από το κομματικό βάψιμο και φοβούνται την ψήφο τους.
    ¨Δηλαδη επειδη δεν σας εχω αναγκη απο ταξιματα για διορισμους και μεταθεσεις δεν εχω δικαιωμα ψηφου?¨
    Να η φωνή της ομογένειας , και αν κρίνω από το πώς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα κάθε μέρα στην ¨πατρίδα¨ ξέρει πολύ περισσότερα από το 70% των ¨κατοίκων¨.
    Είναι πάντως μεγάλο πνευματικό μπλέξιμο να λες από την μια όχι ψήφο στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και από την άλλη ναι στους αλλοδαπούς που δεν ξέρουν και οι ίδιοι τι είναι.
    Να έλεγες ναι και στα δύο το καταλαβαίνω.
    Μην συγχύζεστε πάντως.......θα βρουν όλοι το ρόλο τους....... με ή χωρίς την βοήθεια ¨ξένων¨ δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ασε ρε φίλε, δεν βλέπεις ότι μας δουλεύουν όλους.
    Είναι τυχαίο ότι αυτή η υπόθεση συζητήθηκε στην Βουλή την Πέμπτη και την επομένη που θα έπρεπε να έχουν επαναστατήσει οι πάντες με τα όσα ακούστηκαν εκεί μέσα, όλοι ασχολούμασταν (δικαίως) με την συνάντηση του επόμενου 24ωρου μεταξύ Ομπάμα - Καραμανλή;
    Άλλες ημέρες για να το συζητήσουν στην Βουλή δεν υπήρχαν, ώστε τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν στα όσα ΤΕΡΑΤΩΔΗ ακούστηκαν εκεί μέσα;
    Αμάν πια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι σκληρή η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. "Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ....τρέχει στη Χιλή και τις ΗΠΑ διότι θέλει να έχει η Ελλάδα λόγο για τα προβλήματα του κόσμου, αλλά ....αρνείται στους Έλληνες του κόσμου να έχουν λόγο για τα προβλήματα της Ελλάδας."

    πανεξυπνο σχολιο..συμφωνω και επαυξανω..

    2. Δεν ειναι περιεργο πως κομματα που εχουν μεσα στα προγραμματα τους και πιεζουν εντονα πολιτικα(και οχι μονο), για να μπορουν να ψηφιζουν στις ελληνικες εκλογες ατομα χωρις ελληνικη υπηκοοτητα αλλα και οικονομικοι μεταναστες (αναλογα ποσο αριστερα ειναι το κομμα),
    δεν επιθυμουν να γινει το ιδιο για ελληνες της διασπορας;

    ...η μονη διαφορα τους με τους "αλλοδαπους",
    εκτος του αυτονοητου οτι ειναι ελληνικης καταγωγης και δεν διαμμενουν στην ελλαδα, ειναι οτι δεν παρακολουθουν ή δινουν την ιδια σημασια στην "ενημερωση" που παρεχουν τα εδω ΜΜΕ στους "αλλοδαπους"..αραγε η δυσκολια να χειραγωγηθει ενα τετοιο "εκλογικο κοινο" παιζει και αν ναι ποσο ρολο στην σταση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμος 6 Απρίλιος 2009 7:55 μμ

    Και η συνάντηση να μην υπήρχε στην ατζέντα της Παρασκευής, πάλι τίποτα δεν θα ακουγόταν. Βλέπεις εσύ κανένα σοβαρό τηλεοπτικό κανάλι για ενημέρωση ? Αυτοί ασχολούνται με την τρομολαγνεία και τα πολιτικά παιχνίδια τους (λες και είναι κομματικά μαγαζάκια) ... Πάλι καλά που υπάρχει και το internet και όσοι μπορούμε μαθαίνουμε και δού νέα για το τι πραγματικά γίνεται γύρω μας.

    ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ . ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΛΙΟΙ. ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΙΚΑΝΕ ΕΔΩ, ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ? ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τωρα κυριε Πολιτη μας,δε γραφεις και τιποτα για κεινη την...αυξησουλα,που εδωσε η κυβερνηση μας,στους ταξιτζηδες,(μονο... 100%),πιστευοντας οτι θα τους εχει συμμαχους στις εκλογες που ερχονται,μιας και νομιζει οτι αυτοι μπορουν να επηρεαζουν τους χαχολους που ανεβαινουν στα αυτοκινητα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Theodore
    Φίλε θεώδορε . Μια συμβουλή .Κόψε τον ..Αυτιά. Κάνει κακό στα εγκεφαλικά κύτταρα. Κάνει το ...παιδί μακάκα.
    Ελπίζω πολίτη να μη το σβήσεις αφού και του φίλου Θεώδορου το σχόλιο είναι άσχετο με το θέμα και απλώς κάνει την ...δουλειά για την οποία πληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όταν η ελληνίδα Δημοτική Σύμβουλος των Πρασσίνων της Αυστρίας Μαρία Βασιλάκου δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με Οικολόγους, τότε είναι ευνόητο γιατί δεν θέλουν τους ομογενείς "στα πόδια" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε λίγα χρόνια, που θα ψηφίζουν 1.500.000 νέοι
    ψηφοφόροι (που θα έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα) και θα εκλέγονται καμμιά 30αριά Αλβανοί βουλευτές και άλλοι τόσοι Γεωργιανοί - Μολδαβοί - Ουζμπέκιοι - Ρουμάνοι- Ουκρανοί - Ρώσοι- Αφρικανοί κλπ να δούμε πως θα βγάλετε άκρη Έλληνες πολιτικοί του σήμερα
    ( Καραμανλή - Παπανδρέου - Αλαβάνο - Τσίπρα - Παπαρήγα - Καρατζαφέρη κλπ).Σήμερα κάνετε τέτοια εγκλήματα που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες του αύριο ( που θα είναι μειοψηφία στο τόπο τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειμαι απο το Μοντρεαλ και μου κανει εντυπωση που το ΠΑΣΟΚ δεν θελει να δωση δικαιωμα ψηφου στους Ελληνες της διασπορας, γιατι οποτε γινοντουσαν εκλογες στην Ελλαδα το ΠΑΣΟΚ εκανε Charter αεροπλανα να φερουν κοσμο εδω για να τους ψηφισουν (δωρεαν ολα τα εξοδα εννοητε). Πολλοι Νεοδημοκρατες που ηξερα εγω, ειχαν ερθη για να ψηφισουν δηθεν ΠΑΣΟΚ. Αν ψηφιζανε "ναι" θα γλυτωνανε τοσα λεφτα!!!! Ολοι οι πολιτικοι δυστηχως μας βλεπουν τους Ελληνες ομογενεις σαν μεγαλα πορτοφολια, τιποτα αλλο, το μονο που ξερουν να κανουν να μας ταζουν τα χιλια μυρια, να τα παιρνουν και να φευγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Αλαβάνος και το ΚΚΕ φοβούνται ότι, αν δινόταν ψήφος στους ομογενείς (εννοείται, αυτούς που έχουν ελληνικό διαβατήριο, όπως τα πεθερικά μου και η κουνιάδα μου, να το διευκρινίσουμε), τα συνολικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του σταλινο-ΚΚΕ θα έπεφταν στο 3 και στο 5% αντίστοιχα. Ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να τον ακούσουν θέλουν οι ομογενείς, ακόμα και οι αριστεροί. Αλλά ξέρετε τί άκουσα από 2 δημοσιογραφίσκους του 9,84; Ότι οι ομογενείς δεν θα πρέπει να ψηφίζουν επειδή έχουν μία ακροδεξιά του '50 εικόνα για την Ελλάδα! Αυτά τα είπαν σε συνομιλία με την ευροβουλευτή Φεβρωνία Πατριανάκου της ΝΔ και αυτή, αντί να τους βάλει στη θέση τους, χαριεντιζόταν με τα καλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή