Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Τετραγωνίζοντας τις....τριγωνικές σχέσεις.


Μέσα στην εξελισσόμενη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, λίγοι είναι αυτοί που έχουν συναίσθηση των μεταβολών που συντελούνται στην περιοχή μας στο γεωπολιτικό επίπεδο.
Από αυτούς δε ελάχιστοι γνωρίζουν τις υπόγειες κινήσεις στην σκακιέρα των μυστικών υπηρεσιών ή τις μη ανακοινώσιμες διπλωματικές διεργασίες .


Καταρχάς με την άνοδο στην προεδρία των ΗΠΑ του Μπάρακ Ομπάμα, άρχισε και εξελίσσεται ένα «μπρα ντε φερ» στην ευρύτερη περιοχή μας και αφορά το τρίγωνο ΗΠΑ- Βρετανίας- Μέσης Ανατολής.

Βρετανοί πολιτικοί βρίσκονται σε συνομιλίες με τις οργανώσεις της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, οργανώσεις που οι ΗΠΑ δεν τις αναγνωρίζουν .
Η διαφοροποίηση είναι τόσο έντονη , ώστε Αμερικανοί υπουργοί, σε χαμηλό ακόμα επίπεδο (υφυπουργών), κάνουν εχθρικές δηλώσεις για τη στάση των Βρετανών.


Η Βρετανία σηκώνει κεφάλι και φλερτάρει με πολλούς. Στο παρελθόν ακόμη και στο πολύ πρόσφατο η Βρετανία στην ουσία αποτελούσε προέκταση των ΗΠΑ.
Μάλιστα
δεν είναι λίγες οι φορές που Ευρωπαίοι ηγέτες, πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών , σε θυελλώδεις συγκρούσεις με Βρετανούς αξιωματούχους , τους καλούσαν να αποφασίσουν επιτέλους εάν θα είναι η 53η πολιτεία των ΗΠΑ ή μέλος της Ε.Ε.


Αυτή η αλλαγή στρατηγικής των Βρετανών, θα έχει επιπτώσεις σίγουρα και στην Ε.Ε. Το ολιγομελές «μπλοκ» των .... «ανεξάρτητων» πιθανότατα θα αποκτήσει ένα ακόμα μέλος.
Σε
αυτό το μπλοκ η Ελλάδα (επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή) ...«έχει βγάλει όνομα», γιατί παρά τις περί του αντιθέτου θελήσεις των Αμερικανών , ανέπτυξε σχέσεις με την Ρωσία του Πούτιν και προχώρησε σε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις κρίσιμων θεμάτων στο ενεργειακό, στα εξοπλιστικά και στο ... Άγιο Όρος.

Συμφωνίες και συμμαχίες που άλλες έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στον τύπο και άλλες θα δουν το φως τις δημοσιότητας μετά από κάποια χρόνια ( όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η... «διαδικασία τους»).


Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ξαφνικά ...φούντωσαν οι τρομοκρατικές δράσεις στο εσωτερικό της χώρας μας.

Δεν
είναι καθόλου τυχαίο ότι πρόσωπα κύρους στην χώρα μας , γνωστά όμως και για τις σχέσεις προσωπικής εξάρτησης από τις ΗΠΑ άρχισαν να φέρνουν την ... καταστροφή (ταυτόχρονα και ...απολύτως συντονισμένα).

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι άμεσα (και επίσημα) οι ΗΠΑ ,θέλησαν να ...τείνουν χείρα βοηθείας στις αντιτρομοκρατικές και μυστικές υπηρεσίες μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα (για μια ακόμη φορά) δεν τους κάνει το ..«χατήρι» και καλεί άμεσα κλιμάκιο της ...Σκότλαντ Γιάρντ για βοήθεια.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Σκότλαντ Γιάρντ ξέρει ...πολύ καλά... τι ακριβώς παίχτηκε και ΠΩΣ η βόμβα έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού , όπως γνωρίζει άριστα και ποια ήταν η πλοκή του σεναρίου που επακολούθησε.

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία! Αρκεί κανείς να διαβάσει αναλύσεις και ρεπορτάζ έγκυρων ξένων δημοσιογράφων και αναλυτών (και όχι πληρωμένα κατευθυνόμενα άρθρα άνευ υπογραφής, ή με την υπογραφή ...ξεφωνημένων «δημοσιογράφων»-εκπροσώπων της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής ) και θα το διαπιστώσει.

Είναι τυχαία νομίζετε η ιδιαίτερη συνάντηση (που κλείστηκε τις τελευταίες ώρες, αλλάζοντας το πρόγραμμα ) που θα έχουν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Μπαράκ Ομπάμα,ένα 24ωρο προτού ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδέψει στην Τουρκία ;

«Politika themata»

37 σχόλια:

  1. Πολίτη Καλήμέρα
    Σύσταση ή σύνδεσμος των "έγκυρων ξένων δημοσιογράφων και αναλυτών" που αναφέρεις;
    (Ή μήπως αναφέρεται αυτούσια στα Πολιτικά Θέματα;)
    Παρακολουθώ πολλούς αλλά θα ήθελα να γίνεις πιο συγκεκριμένος.
    Για την αμερικανοβρεταννική διάσταση που αναφέρεις δεν είμαι ενημερωμένος. Ζούμε ημέρες Σουεζ 1956;
    Στα άλλα συμφωνούμε. Προκάλεσε εντύπωση, τουλάχιστον στους προσεκτικούς, η απρογραμμάτιστη συνάντηση-"σφήνα" μεταξύ Ομπ-ΚΚ.
    Να δούμε αν θα συμμετάσχει η εκλεκτή του Carlyle Group "υπουργός" μας.
    Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξοχες αναλύσεις Πολίτη! Μακράν και άνω του επιπέδου πληροφόρησης από τα εγχώρια ΜΜΕ!

    Τα πράγματα είναι εξαιρετικά ρευστά και τα εργαλεία ανάλυσης παλαιότερων εποχών όπως αυτά της περιόδου της δεκαετίας του '90, είναι πλέον παρωχημένα.

    Η σημασία της Ελλάδας ως γεωπολιτικό κέντρο είναι πολύ μεγάλης σημασίας..γιαυτό και πάρα πολλοία σχολούνται με εμάς.

    Λόγου χάρη, οι πρόσφατες ταραχές στη Λετονία, το Παρίσι, το Μάλμο, στη Βουδαπέστη δεν έτυχαν ιδιαίτερης προβολής, αλλά αυτά των Αθηνών ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα δίκτυα στον πλανήτη για δυο εβδομάδες.
    Γνωστός που εργάζεται σε ΜΜΕ της Ν.Υ σχολίασε για "Άνευ προηγουμένου" ενδιαφέρον για την Αθήνα, "Λες και αφορούσε εξελίξεις μείζονας σημασίας στις ίδιες τις ΗΠΑ".

    Θα διαφωνήσω μόνο ως προς το σημείο των Βρετανών, το διαίρει και βασίλευε εξακολουθεί να είναι στις πρακτικές τους και οι κινήσεις τους συχνά είναι ενταγμένες στο πλαίσιο του αποπροσανατολισμού.
    Είχα κάνει και σχετικό σχόλιο ως ανώνυμος στις 13 Ιανουαρίου σχετικά με τις διαπλοκές των Βρετανικών υπηρεσιών και των Ευρωπαίων εξτρεμιστών που στηρίζονται σε εκτιμήσεις πολλών και έγκυρων πηγών.


    Εν τέλει ζούμε ιστορικές στιγμές και για μια ακόμη φορά μπράβο στο Πολίτη και σε όσους άλλους έχουν τη τόλμη να "ψάχνουν τα πράγματα" και να γράφουν ειδήσεις και αναλύσεις ουσίας και όχι "παπαγαλίας"!

    Ιωάννης Μιχαλέτος




    Υ.Γ Θα ήθελα να θέσω μια ιδέα τόσο ως προς τον Πολίτη όσο και σε άλλους του ιδίου επιπέδου μπλόγκερς...μια ημερίδα μπλόγκερς για συζήτηση πάνω σε πολιτικά και διεθνή θέματα πως σας φάινεται;

    Είναι καιρός το διαδίκτυο να βγεί δυναμικά στην επιφάνεια;

    Ο κύβος ερρίφθη πιστεύω και οι εξελίξεις τρέχουν με αμείωτο ρυθμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι θεωριες συνωμοσιας,ειναι τοσο καλυτερες,οσο λιγοτερα μπορουν να αποδειχθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτη ειλικρινα ευχαριστουμε για την απιστευτη δουλεια που,κανεις.Σε παρακολουθω καιρο αλλα αυτο το αρθρο ειναι περαν των δυνατοτητων μου και των γνωσεων μου,η αν θελεις τις πληροφορισης μου μεχρι στιγμης.
    θα σε παρακαλουσα λοιπον να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος,με καποια links η με ενα νεο ποιο επεξηγηματικο αρθρο,για να καταλαβουμε και εμεις οι ανιδεοι το τι γινεται.η ιδεα τις ημεριδας που αναφερει ο Κος Μιχαλετος ειναι καλη,αλλα αν τελικα γινει , ας φροντισετε να ενημεροθουμε και εμεις του εξωτερικου.
    φιλικα M.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Προφήτη
    Φίλε είναι πολλά τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς.. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις άποψη διαμορφώνεις από την ποιότητα και την ποσότητα αυτών που συνεχώς διαβάζεις.
    Το τελευταίο που θυμάμαι και αναφερόταν στο θέμα των σχέσεων ΗΠΑ-Βρετανίας ήταν ένα άρθρο του κ.Geoffrey Wheatcroft στην "The International Herald Tribune".
    Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα , από αυτά που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γράφει και ο κ.John Brady Kiesling,(ο γνωστός διπλωμάτης που υπηρέτησε και στην χώρα μας και ο οποίος παραιτήθηκε διαφωνώντας για τον πόλεμο στο Ιράκ) στα βιβλία του .
    Από ελληνικής πλευράς το τελευταίο που θυμάμαι είναι άρθρο του κ.Κώστα Πλιάκου πριν καμιά εικοσαριά ημέρες στο ΕΤ Κυριακής.
    Εάν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου μέσω e-mail(η φωτο που έφτιαξα δεν είναι τυχαία, όπως τίποτα δεν είναι τυχαίο σ` αυτόν τον κόσμο), ώστε όποτε έχω κάποια ενδιαφέροντα άρθρα από το διεθνή τύπο ή κάποια ενδιαφέροντα βιβλία να σε ενημερώνω. Αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών μας βοηθά όλους μας , καθώς είναι και κάποια θέματα τα οποία για διάφορους λόγους δεν γράφονται στο blog.

    @ κ.Ιωάννη Μιχαλέτο
    Αγαπητέ φίλε η ιδέα σου είναι πολύ καλή! Φοβούμαι όμως ότι, προς το παρόν, είναι μη εφαρμόσιμη στον ελληνικό χώρο. Ακόμα διάγουμε την νηπιακή ηλικία του blogging και υποφέρουμε από τις γνωστές ....παιδικές ασθένειες.
    Θέλω να πιστεύω ότι σε ένα- δύο χρόνια θα έχουμε μπει στην εφηβεία του blogging και θα έχουμε απαλλαγεί από αυτές:))

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ M.P
    Αγαπητέ μου φίλε πες μου τι δεν κατάλαβες ή για πιο θέμα θέλεις διευκρινήσεις. Εάν μπορώ θα σου τις δώσω.
    Εάν όμως με ρωτήσεις για θέματα που δεν έχω την δυνατότητα να σε πληροφορήσω, θέλω και ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι... κάποια πράγματα ή κάποιες ...συγκεκριμένες λέξεις, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να επεξηγηθούν αυτή την στιγμή.
    Καταγράφονται απλά και ... επαληθεύονται από τα γεγονότα όταν έρθει η ώρα τους!
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέν ξέρω μέχρι ποιό σημείο οί βίοι Βρετανίας - Ελλάδας, όσον αφορά τίς σχέσεις τους μέ τίς ΗΠΑ, θά μπορούσαν νά θεωρηθουν παράλληλοι, από τή στιγμή πού άρχισαν νά κινούνται αντίθετα από τίς επιθυμίες τών ΗΠΑ.

    Αλλά μήπως δέν είναι επίσης καθόλου τυχαία η αναζωπύρωση τής τρομοκρατίας καί στή Βρετανία, μέ τήν αιματηρή επανεμφάνιση τού IRA?

    Αλλωστε άν θυμάμαι καλά καί στήν εκεχειρία στή Β. Ιρλανδία είχαν βάλει τό χέρι τους οί ΗΠΑ.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το άρθρο σε συνδυασμό με άλλα από τον διεθνή τύπο δείχνουν ότι οι Βρετανοί γνωρίζουν καλύτερα το συμφέρον των ΗΠΑ. Αυτό ως παραδοχή φαίνεται παράλογο αλλά οι εξελίξεις το δικαιώνουν.Εξηγούμαι :

    Λίγο μετά την νίκη Ομπάμα (νομίζω κι εδώ είχε αναπτυχθεί παρόμοια ανάλυση) υπήρχαν αναλύσεις που τόνιζαν ότι στις ΗΠΑ αναπτύσσεται ένα δυναμικό μπλόκ πολιτικών/διπλωματών οι οποίοι εμφανίζονται αντιδρώντες σκεπτικιστές ως προς την πάγια γεωπολιτική οπτική όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων όσων αφορά την Μέση Ανατολή.

    Χαρακτηριστικά έλεγαν πως η στήριξη του Ισραήλ ως προπύργιο συμφερόντων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή πλέον δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Συγκερκιμένα υποστηρίζουν ότι η πολιτική της έντασης έφερε αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.Με λίγα λόγια ενίσχυσε σε γεωπολιτική ισχύη δυνάμεις οι οποίες εμφανίζονται ως αντίπαλα δέοντα (π.χ Ρωσία με την εκτόξευση ενεργειακών τιμών και Κίνα με την εμπορική της ανέλιξη).

    Οι "αντιφρονούντες" του μπλοκ αυτού προτείνουν αλλαγή αυτής της πάγιας πολιτικής των ΗΠΑ και συνδυαστικά με αυτό το ποστ υποθέτω ότι οι Βρετανοί τους πρόλαβαν στη γωνία . Εγώ προσθέτω και την πιθανότητα να γίνεται σε συνεργασία αλλά σιωπηλά αφού η αλλαγή της γεωπολιτκής των ΗΠΑ δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς υπόγειους πολέμους συμφερόντων και λόμπι.Ίδωμεν

    Υ.Γ : Πολύ καλό το άρθρο σήμερα συγχαρητήρια

    gpr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να συμπληρώσω το άρθρο και τους πολύ εύστοχους και ενημερωμένους σχολιαστές ( ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα γι` αυτό, καθότι δείχνουν ότι υπάρχει και μια άλλη μερίδα πολιτών που δεν έχουν πρωταρχικό του σκοπό την Πετρούλα ή τον Παπατζόν).
    Προχθές, λίγες ημέρες μετά από την αναχώρηση του κλιμακίου της Σκότλαντ Γιάρντ από την χώρα μας , έγιναν συλλήψεις στο Πλύμουθ πέντε ατόμων (τρεις άνδρες ηλικίας 25,19 και 16 ετών και δυο γυναίκες 20 και 21 ετών), ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της ομάδας των 20 στο Λονδίνο.
    Μεταξύ αυτών και ένας Έλληνας φοιτητής.
    Αυτό δείχνει ότι η συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Σκότλαντ Γιάρντ και Αντιτρομοκρατικής-ΕΥΠ ήδη ξεκίνησε.
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ξέρουν και για ποιο πράγμα ετοιμάζονται οι Βρεττανοί?
    Άρθρο του Γκόρντον Μπράουν στην Observer ανέφερε ότι υπάρχουν φόβοι μεγάλων τρομοκρατικών κτυπημάτων στην χώρα του.
    Υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ήδη αποκαλύψει ότι στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής έχουν εκπαιδευτεί 60.000 εργάτες ειδικά για να ανταποκριθούν σε συνθήκες που θα δημιουργούσε μια τρομοκρατική επίθεση, σημείωσε χθες η εφημερίδα Guardian.
    Ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν αναπτυχθεί για τον στόχο αυτό αυξήθηκε από τους 1.700 στους 3.000 σε σύγκριση με το 2003, ενώ η ΜΙ5 έχει διπλασιάσει το μέγεθός της.
    Λαμβάνουν τα μέτρα τους οι Βρεττανοί αφού όπως βλέπετε αυτές τις κινητοποιήσεις δεν τις είχαν ούτε σε καιρούς (Ιράκ, Αφγανιστάν) που πιθανά να τους δικαιολογήσουν.
    Φοβούνται μεγάλο κτύπημα σε στυλ 11/9 . Και επειδή ξέρουν πολλοί καλά ότι αυτό δεν προήλθε από καμιά Αλ Κάιντα, λαμβάνουν τα μέτρα τους.
    Ζούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καί κάτι γιά τή συνάντηση Καραμανλή Ομπάμα.

    Σίγουρα δέν είναι τυχαία.
    Αλλωστε η ανακοίνωσή της μάλλον αιφνιδίασε πολλούς.

    Μοιάζει νά "απαιτήθηκε" από πλευράς Καραμανλή, γιά νά τού υπενθυμήσει, μάλιστα ίσως μέ όχι καί τόσο διπλωματικό τρόπο, ότι η συμπεριφορά τών ΗΠΑ έχει πάψει πρό πολλού νά θυμίζει συμπεριφορά μεταξύ "συμμάχων".

    Τό αποτέλεσμα τής συνάντησης μπορεί νά μήν τό μάθουμε, αλλά πιθανόν νά τό "καταλάβουμε" τό προσεχές διάστημα.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιον έχουν βάλει ως ειδικό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, το κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία);
    Τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλέρ!

    Όλοι ξέρουμε την εξαρτημένη σχέση του με τους Αμερικανούς. Και σ` αυτή την φάση θα λειτουργήσει σαν αντίβαρο στην νέα στρατηγική των Βρετανών, η οποία δεν προέρχεται από τον Μπράουν και το κόμμα των Νέων Εργατικών,αφού είναι πολιτικά νεκροί με 11 μονάδες διαφορά από τους κεντροδεξιούς που έχουν αναλάβει από τώρα να κάνουν παιχνίδι εντός και εκτός των τειχών..

    Αυτό το ξέρει ο πολίτης και για αυτό χρησιμοποιεί την έκφραση "Βρετανοί πολιτικοί βρίσκονται σε συνομιλίες με τις οργανώσεις της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, οργανώσεις που οι ΗΠΑ δεν τις αναγνωρίζουν " και όχι την έκφραση "Βρετανοί αξιωματούχοι" όπως λογικά θα έπρεπε.

    Προσέξτε , ενώ είναι(εννοείτε) ειδικός απεσταλμένος από το κουαρτέτο, σε ερώτησεις που του υποβλήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, απαντούσε ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ π.χ:"Οι νέες κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ δίνουν την ευκαιρία να γίνει το 2009 έτος προόδου για την ειρηνευτική διαδικασία".

    Είπαμε θα λειτουργήσει σαν αντίβαρο στην νέα στρατηγική που θέλουν να ακολουθήσουν οι κεντροδεξιοί στην Μεγάλη Βρετανία.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει, Θα με βόλευε πολύ να το πιστεψω. Περισσότερα στοιχεία, γίνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην Αθήνα έρχεται ως συνδετικός κρίκος Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ Χρήστος Καλαματιανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Theodore 2.11

    Φίλε μου , αφού θεωρείς ότι όλα είναι θεωρίες συνομωσίας γιατί διαβάζεις , επισκεπτεσαι το blog?

    Εχει τόσα lifestyle blog στο διαδίκτυο , γιατι δεν ασχολείσαι με αυτά?!!!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλήθεια με τους περιβόητους αδελφούς Σεϊσίδη των πλέον επικίνδυνων καταζητούμενων του αντιεξουσιαστικού χώρου εδώ και τρία χρόνια, ξέρει κανείς τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρκεί να δει κανείς λίγο πιο προσεχτικά την αλληλουχία και των τελευταίων γεγονότων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το «σχέδιο - ασπίδα» που συγκροτήθηκε «εν μια νυκτί» απέναντι στη «βία των κουκουλοφόρων», τις συζητήσεις για το άσυλο, για την «αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας», την «ανασφάλεια και αναρχία» που έχει γίνει πρώτο θέμα στον αστικό Τύπο, για να διαπιστώσει ότι ένα τέτοιο «σχέδιο» είναι από καιρό έτοιμο.
    Μήπως πιστεύει κανείς ότι οι πράκτορες της «Σκότλαντ Γιάρντ» έφτασαν στην Ελλάδα μόλις μετά τα γεγονότα του περασμένου δεκαπενθήμερου;

    H βία υπάρχει κι αναπτύσσεται στους τόπους δουλειάς. Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές, με το φόβο της απόλυσης, με την καθημερινή ληστεία του ιδρώτα των εργαζομένων και με τα εκφοβιστικά διλήμματα που βάζουν οι καπιταλιστές εργοδότες.
    Αυτήν, την πραγματική βία συγκαλύπτει η «κουκούλα» και οι φαινομενικά «αντισυστημικές» πρακτικές της. Αυτή την βια θα κληθεί και η όποια Σκότλαντ Γιάρντ να καταστείλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάνω σε αυτό που γράφει ο doctor λίγο πιο πάνω, να συμπληρώσω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα αισθήματα που υπάρχουν μεταξύ Σκότλαντ Γιαρντ και Τόνι Μπλέρ.
    Αυτοί ήταν που αρχές του 2007 τον είχαν επισκεφθεί στο σπίτι του και τον "ανάγκασαν" να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες το Εργατικό Κόμμα το 2005 δέχθηκε χρηματοδότηση από πλούσιους επιχειρηματίες, με ανταλλάγματα τίτλους ευγενείας και τοποθέτησή τους στη Βουλή των Λόρδων.
    Αυτή η "ζεστή επίσκεψη" είχε κρατήσει πάνω από τρεις ώρες.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κουιζ

    Ποιοι έχουν κάνει τις παρακάτω δηλώσεις. Όποιος γνωρίζει .... κατανοεί πολλά!

    Α.«Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα, τα όπλα και οι πυροβολισμοί συχνό φαινόμενο και οι αποδράσεις διεθνές ανέκδοτο. Το κράτος καταρρέει και επικρατεί ανομία. Επικρατεί πολιτική ανασφάλεια, που γίνεται θηλιά στον Έλληνα πολίτη».

    Β.«στη συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών ο κ. Καραμανλής έχει πλέον καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός της ανασφάλειας».

    Γ. «Υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα διάλυσης δομών, που έχουν σχέση και με την κοινωνία και με την ασφάλεια. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν πια, γι' αυτό χρειάζεται πυροδότηση πολιτικών εξελίξεων άμεσα».

    Ο ευρών εκτός της απόδειξης ότι κατανοεί πολλά από τα δρώμενα σε ορατό και μη ορατό επίπεδο δεν κερδίζει τίποτα άλλο!!!!
    Τα τζίπ, τα μετρητά και τα DVD είναι προνόμιο μόνο των εκδοτικών ...ομίλων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι σωστές απαντήσεις είναι:

    A. Γ. Παπανδρέου , αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Β. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Γ. Αννα Διαμαντοπούλου, εκλεχτή λέσχης Μπιλντερμπργκ

    Μην ψάχνετε! Τα τσέκαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΡΙΖΟΣ είπε.........Αυτήν, την πραγματική βία συγκαλύπτει η «κουκούλα» και οι φαινομενικά «αντισυστημικές» πρακτικές της. Αυτή την βια θα κληθεί και η όποια Σκότλαντ Γιάρντ να καταστείλει!
    2 Απρίλιος 2009 9:05 μμ

    Μά αυτή, νά τήν καταστείλει, θά μπορούσε καί η ΕΛΑΣ.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι Άγγλοι έχουν δει ότι η αυτοκρατορία των ΗΠΑ βαδίζει προς το τέλος της και κάνουν την κίνηση τους.
    Το παιχνίδι με την Χεσμπολάχ και την Χαμάς ελπίζουν ότι θα αποκαταστήσει το προφίλ τους στις αραβικές και ισλαμικές χώρες και θα τους κρατήσει για τα επόμενα χρόνια μέσα στα πράγματα.
    Είδη τα πρώτα σημάδια είναι φανερά αφού και οι Πακιστανοί έχουν καλέσει κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιάρντ για να τους βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το αμερικάνικο καράβι βυθίζεται, τόσο οικονομικά όσο και στις διεθνείς του συμμαχίες.
    Τα ποντίκια που είναι άριστοι γνώστες της πολιτικής αλλά και της παραπολιτικής, πολέμιοι της τρομοκρατίας αλλά και ικανοί παίκτες στο παιχνίδι αυτό, πηδάνε από το καράβι.
    Αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς τώρα με τους ευρωπαίους παρά τους αμερικανούς.
    Τους έχει καταβάλει το σύνδρομο του προδομένου δασκάλου από τους μαθητές του.
    Υ.Γ Παρακαλώ εξηγήστε αναλυτικά τις τελίτσες
    που προηγούνται του Αγίου Όρους.
    Σας ευχαριστούμε που με την πένα σας τετραγωνίζετε τις γνώσεις μας.
    Ναουσαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ego ena den katalaba file polti o KKaramanlis proxorise se symfonies 3 triti me to agio oros pia einai?? pos kai den bgike kai den tin diabasame pouthena???
    me endiaferi para poli !!

    kai min ksexname thn symfonia me tous kinezous...!!!

    telika o kostakis nomizo pos einai gata (an den eixai kai to mitsiotakiko na ton trabai apo to maniki pistebo pos exoteriki politiki tha eixame kani poli megala bimata!!!

    h ntora nomizi pos o laos ksexase oti o pateras ths htan aftos pou prodose thn makedonia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Ναουσαίος και προς ανώνυμο 2.14
    Φίλοι οι "τελίτσες" αυτές συνδυάζονται με τις αμέσως επόμενες "τελίτσες" , της πρότασης που ακολουθεί στο άρθρο.
    Είναι κάποια πράγματα που θα τα δούμε τα επόμενα χρόνια όταν και θα ολοκληρωθεί η "διαδικασία".
    Τώρα απλά έχουν γίνει τα πρώτα βήματα. Δύο κομμάτια αυτού του παζλ τα έχω ήδη καταγράψει κατά το παρελθόν σε άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα!

    1) Επιτρέψτε μου να διατηρώ απιφυλάξεις γιο το κατά πόσο μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τους Βρεττανούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    2) Αν η κυβέρνηση έχει επιτύχει κάποια πράγματα στην εξωτερική πολιτική (αλλά και γενικότερα) τότε έχει πρόβλημα στο να τα επικοινωνήσει σωστά στον κόσμο και να "βγάλει στη σέντρα" αυτούς που την αντιπολιτεύονται με αερολογίες και μεγάλα λόγια.

    ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ολα αυτα τα πουλημενα τομαρια αναφερομαι σε αδελφους Ξηρου Κουφοντινα και....Σια που το παιζανε επαναστατες εχοντας την καλυψη τμηματος της ΕΥΠ και βεβαιως υπο την καθοδηγηση της ΣΙΑ θα επρεπε να τους αφαιρεθη η Ελληνικη υπηκοοτητα σαν την υπερτατη τιμωρια που ανθρωποι μπορουν να δωσουν.
    Ο ταξιτζης ο Βασιλακης σε λιγο θα κυκλοφορει ελευθερος και θα αποτελει ντροπη και κοροιδια απεναντι στο Ελληνικο κρατος η για να ακριβολογουμε απεναντι στο κομματι του κρατους που παραμενει ακομα πραγματικα Ελληνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. "εάν θα είναι η 53η πολιτεία των ΗΠΑ ή μέλος της Ε.Ε". Πολίτη νομίζω 50 πολιτείες είναι αλλά..τα bóld μάλον δεν είναι τυχαία. Ποιές άλλες μετράς? Καναδά? Σκόπια? Ισραηλ? δεν νομίζω ότι κάποια απο αυτές έχει τόση ενσωμάτωση (όχι εξάρτηση) K@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που και ο συγγραφέας αλλά και οι υπόλοιποι γράφετε. Ξεχνάτε όμως ΟΛΟΙ έναν ζωτικό παράγοντα: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    Είμαστε στα 387,41 Co2 μέρη ανά εκατομμύριο και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Τα 350 μμ είχαν τεθεί ως ανώτατο όριο ώστε να είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ...

    Ότι και να παίζετε ... δεν θα ζούμε σαν είδος εάν δεν λάβουμε ριζικά μετρά ΤΩΡΑ.

    Οι νέοι όλου το κόσμου ενώνουν τις φωνές τους αυτή την ύστατη ώρα στην Βόννη, στο Λονδίνο και σε όλο τον κόσμο ρωτώντας μας

    Πόσο χρονών θα είσαι το 2050?

    Μας προκαλούν να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε ότι είμαστε βέβαιοι ότι το 2050 θα έχουν ακόμα έναν βιώσιμο πλανήτη για να ζήσουν!

    Επειδή εκείνοι, τα παιδιά μας, θα είναι ακόμα εδώ.

    www.350.org & www.storyofstuff.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ευχαριστω πολιτη,για την απαντηση.Ισως και να καταλαβα,αλλα μπορω να περιμενω και την επαληθευση.Μια ερωτηση μονο εχω.η σκοτλαντ γυαρντ ξερει για την 17Ν πολλα και ουσιωδη.Ο Χρυσοχοηδης χτες,γιατιεκανε τοσο οργισμενες δηλωσεις ,χρησιμοποιοντας λεξεις οπως "ματατζηδες"κτλ.τι ενοχλησε τοσο πολυ τον υπουργο που εξαρθρωσε την τρομοκρατια στην ελλαδα?
    παντα φιλικα
    Μ.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Ανώνυμο 3 Απρίλιος 2009 10:52 πμ
    Φίλε αντικειμενικά και παραδοσιακά το Ισραήλ είναι η 51η πολιτεία των ΗΠΑ.
    Τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί ως 52η το .. Κόσσοβο. Εκεί κυριαρχούν οι Αμερικανικές σημαίες σε μεγαλύτερες ποσότητες απ` ότι σε ορισμένες πολιτείες (εκ των 50) των ΗΠΑ.
    Σύνολο 52 πολιτείες. Απλά τα βιβλία της γεωγραφίας κάνουν ... λάθος:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @M.P
    Τον κ.Χρυσοχοΐδη τον ενοχλεί ότι η Σκότλαντ Γιαρντ (το γράφω στο άρθρο)..."ξέρει ...πολύ καλά... τι ακριβώς παίχτηκε και ΠΩΣ η βόμβα έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού , όπως γνωρίζει άριστα και ποια ήταν η πλοκή του σεναρίου που επακολούθησε.
    Όταν λοιπόν αλλάξουν οι ισορροπίες θα ακουστούν πράγματα που (να το πω ...κομψά) ... δεν έχουν ακουστεί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μ.P 3 Απρίλιος 2009 12:20 μμ

    Τί έκανε λέει ο υπουργός?

    Κατά τή γνώμη μου, η 17Ν ποτέ δέν εξαρθρώθηκε, παρά μόνο ανέστειλε τή δράση της καί λόγω Ολυμπιακών.

    Απλά επιδιώχθηκε, πιθανόν καί "κοινή συναινέση", νά δοθεί η εντύπωση τής εξάρθρωσης μέ τή σύλληψη κάποιων ...αναλώσιμων.

    Πάντως όλα τά παραπάνω δείχνουν ότι έχουμε μπεί σέ μιά πολύ γερή παρτίδα σκάκι, μέ δυνατούς παίκτες καί άγνωστη εξέλιξη.

    Καί επειδή πιστεύω στή συνέχεια τού Κράτους, θέλω νά ελπίζω ότι ενδεχόμενη εκλογή τού ΓΑΠ, δέν θά σημάνει επιστροφή στή ντάμα, τό πλακωτό, ή τό ...κορόιδο (οί παλιότεροι θά τό θυμούνται).

    Φιλικά

    ΥΓ Τό Αγιο Ορος θεωρείται καί είναι ιερός χώρος.
    Οπότε καί μιά "βάση" τής ....ορθοδοξίας, λογικά θά είναι ευλογημένη. Καλά, αστειεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και που τα ξερετε ολα αυτα ωρε λεβεντες,τα ειδατε στο φλυτζανι,η σας ριξανε τα χαρτια;
    Πως τσιμπατε με τις θεωριες συνωμοσίας,ψοφατε ρε σεις.
    Εγω,εχων σχεση με τα θετικα,ουτε που με αγγιζουν κατι τετοια.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Βρέ Theodore, απλά προσπαθούμε νά συνδέσουμε, όσο μπορεί ο καθένας εννοείται, τίς κορυφές τών παγόβουνων μέ τίς "υφαλοκρηπίδες" τους.

    Εσύ τώρα βάλε στή θέση τών κορυφών τίς ορατές εξελίξεις καί στή θέσεις τών υποθαλάσσιων, τίς αόρατες. Λές δέν υπάρχουν τέτοιες?

    Οσο γιά τίς συνωμοσίες, όλο καί θά έχεις αντιληφθεί, υποθέτω, τί "διεργασίες" εξυφαίνονται π.χ. μεταξύ συγγενών καί συζύγων, όταν ένα ζευγάρι χωρίζει αντιδικώντας.

    Κάτι γιά τή διατροφή, κάτι γιά τήν επιμέλεια, κάτι γιά τήν περιουσία, κάτι γιά τό ποιός έφταιγε καί ποιούς κοινούς φίλους θά πάρει μέ τό μέρος του ο καθένας στήν αντιδικία καί πάει λέγοντας. Η χαρά τού παρασκήνιου δλδ.
    Καί αυτά γιά ένα διαζύγιο.

    Σκέψου όταν τό διακύβευμα είναι σοβαρώτερο τί γίνεται.

    Τώρα τό τί θέλεις νά σέ αγγίζει καί τί όχι, είναι δικαίωμά σου φυσικά.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. o tony blair, topothetithike apo tous agglous san diamesolavitis gia to palaistiniako, poli prin vgei o obama

    oi aggloi exoun mprosta tous mia olympiada kai tin ammesi apeili apo mousoulmanous fontamentalistes gia tin mi telesi tis logo tromokratikon epitheseon..mia thetiki pros tous palaistinious paremvasi ton agglon tha tous edine to ithiko allothi gia na piesoun sto esoteriko tin terastia meionotita kai sto exoteriko tous xrimatodotes tis, na iremisoun kai na "dosoun" tous pirines pou den elegxontai..

    oso gia tin sxesi agglon me amerikanous, mporei na einai agasti exoterika, alla oi aggloi panta tous theorousan xoriates kai panta emmesa prospathousan na tous kateythinoun..

    aplos tora i stasi tous apenanti stous araves, tairiazei simptomatika me tin amerikaniki politiki "exagnisis" ton deinon pou epeferan ta gerakia ston kosmo(exagnisi xoris omos epistrofi ton kektimenon pou ta gerakia eferan stin ameriki, opos ton elegxo vasikon petrelaikon perioxon ektos amerikis..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κάτι μου λέει Θεόδωρο λεβέντη ότι γράφεις για να δηλώσεις παρουσία.
    Μήπως ορέ νησιώτη χρωστάς και δεν έχεις ξεχρεώσει ακόμα;
    Πιστεύω ότι κατάλαβες. Δεν δείχνεις τόσο ... όσο προσπαθείς.
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή