Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ποιος αναρτούσε άρθρα στο PRESS-GR την Παρασκευή ;

Έχω μια απορία .

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου μου εστάλη ένα e-mail για δημοσίευση που αφορούσε την κρατική διαφήμιση στις εφημερίδες και το οποίο περιελάμβανε μεταξύ των άλλων και την λίστα που έχει δημοσιευτεί σε ορισμένους άλλους ιστoχώρους(μεταξύ των οποίων και του δικού μας χώρου των blogs).

Επειδή η θέση μου στην συγκεκριμένη “πονεμένη” ιστορία έχει δημοσιευτεί και είναι γνωστή , με έκανε να μην δώσω τόσο μεγάλη σημασία σ`αυτήν όσο στα υπόλοιπα αναγραφόμενα στο e-mail.

Εκείνο που μου έκανε εξ αρχής εντύπωση , είναι ότι το e-mail εστάλη στις 6.19 πμ και οφείλω να πω ότι προβληματίστηκα σχετικά με τον αποστολέα.

Είναι έξω από την λογική μου ένας άνθρωπος να ξυπνάει τα χαράματα και η μεγαλύτερη έννοια του να είναι η αποστολή e-mail καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και προτρέποντας τους πολίτες σε αξιόποινες πράξεις.

Την ίδια βέβαια ώρα το συγκεκριμένο e-mail εστάλη και σε αρκετά ακόμη blogs εκ των οποίων κάποια έσπευσαν να το δημοσιεύσουν. Αναφαίρετο δικαίωμα τους !

Βέβαια πριν λίγο χρονικό διάστημα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει επερώτηση στην βουλή και κυκλοφορούσαν και σχετική παρόμοια αναλυτική λίστα με την αντιστοιχία των ημερήσιων φύλλων των εφημερίδων ως προς τα έσοδα από τις κρατικές διαφημίσεις. Αναφαίρετο δικαίωμα και αυτών !

Την επομένη ημέρα ( Παρασκευή 22/2) λαμβάνουν χώρα τα γνωστά γεγονότα στο PRESS-GR.

Όλοι ξέρουμε για την έφοδο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στο γραφείο του κ. Καψαμπέλη στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» αλλά και στην οικία του .

Όπως και όλοι ξέρουμε ότι μετά από κάποια ώρα της Παρασκευής το PRESS-GR σταμάτησε να αναρτά άρθρα ή για την ακρίβεια αναρτούσε ανά αργά χρονικά διαστήματα κάποια άρθρα ,τα οποία ήταν καταφανέστατα έξω από την φιλοσοφία που μας είχε συνηθίσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα .

Κάποια στιγμή λοιπόν αργά το βράδυ και αφού τα γεγονότα τρέχουν , τα πληκτρολόγια όπως είναι φυσικό σταματούν να δουλεύουν και οι κωδικοί εισόδου στο blog αν μη τι άλλο είναι πύρινη λάβα που κανείς δεν θέλει να αγγίξει , αναρτάτε άρθρο που μου προκάλεσε τεράστια έκπληξη .

Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος που αναφέρετε ως συντάκτης του άρθρου είναι και ο αποστολέας του e-mail που σας προανέφερα.

Δεν μπορώ να φανταστώ , την ώρα που οι κωδικοί εισόδου «καίνε» και ένας αν μη τι άλλο συνετός άνθρωπος δεν τους «ακουμπά», αλλά συγχρόνως και τα Internet Cafe είναι κλειστά , ποιος είναι αυτός (σίγουρα όχι από την συντακτική ομάδα ) ο οποίος έχει τους κωδικούς εισόδου και σε ποιών τις πλάτες στηρίζεται και προχωρά σε αναρτήσεις .

Ανέφερα και προηγούμενα ότι η φρασεολογία των αναρτήσεων της Παρασκευής , από κάποια στιγμή και έπειτα διαφέρει και σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί σ`αυτήν των συντακτών του PRESS-GR.

Συγκεκριμένα οι φρασεολογία και οι ορολογίες μου θυμίζουν το όχι και πολύ μακρινό παρελθόν .

Τις χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα έντυπα αλλά και πολιτικοί άνδρες.

Oι συνειρμοί …..πολλοί.

Γι`αυτό έχω και την απορία ποιος έκανε τις αναρτήσεις στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και του οποίου την σχέση με τα αποσταλθέντα e-mail σας την κατέδειξα.

Γιατί σίγουρα δεν έγιναν από τους συντάκτες του PRESS-GR.


YΓ. Σε περίπτωση που κάποιος τυχόν νομίζει ότι θίγεται από τα γραφόμενα στο άρθρο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω του e-mail και ευχαρίστως θα φιλοξενήσω την άποψη του .
Τα σχετικά με το
e-mail που μου εστάλη , το όνομα και άλλα στοιχεία είναι στην διάθεση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

YΓ2 Άσχετο με το θέμα ή …..πολύ σχετικό.
Το Σάββατο στην Ύδρα είχαν ……ιδιωτική συνάντηση ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Σπέκχαρτ και δύο αξιωματούχοι των Σκοπίων.
Τι ξεκάρφωμα ….μικροπολιτικό είναι και αυτό ;

Κάποιοι μάλλον μας περνάνε και εμάς για ……Αμερικανάκια.

11 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ποιος τα ποστάριζε αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είχε καμία σχέση με το ύφος που είχαμε συνηθίσει.
    Και έμενα μου φαίνεται περίεργο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά, είναι εντυπωσιακό πώς όλα τα λαμόγια του συστήματος, των καναλιών, της κομματοκρατίας και των τσιφλικιών ενώνουν τις φωνές τους όταν πρόκειται να υπερασπιστούν τα πόστα τους.

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα κάνω μια ερωτηση και εγω ως απλός ανωνυμος του χώρου?
    Μηπως αυτό που ρωτάς έχει και καμία σχέση με τον ''διαχειριστή΄΄ του μπλόκ μέσα απο την βουλή?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά την αλήθεια για τα ποσταρίσματα εκείνο το βράδυ δεν την ξέρουν ούτε και οι συντάκτες του press-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν διαβάσετε τα σχόλια των άρθρων το βράδυ της Παρασκευής θα δείτε ότι πολλά σχόλια μιλούν για προβοκάτσια.
    Δεν ξέρω αν ισχύει ή εάν και κάποιος άλλος είχε τους κωδικούς και έστελνε μήνυμα και προς ποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια απάντηση δίνεται εδώ.

    http://metablogging.gr/archives/1336

    "Κατά τ’ άλλα στο press-gr συνεχίζουν ν’ ανεβαίνουν ποστ σαν να μην τρέχει τίποτα. Υπάρχει ήδη μια εξήγηση για τον χρονοπρογραμματισμό των ποστ. Κι εγώ προτείνω άλλες δύο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου Nassos , το έχω διαβάσει αλλά το κύριο ερώτημα δεν είναι αυτό αλλά το ύφος ,το λεξιλόγιο , η φρασεολογία γενικά των άρθρων εκείνης της ημέρας.
    Δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν έγινε από την μέχρι εκείνη την στιγμή συντακτική ομάδα του press-gr.
    Το ερώτημα μου είναι όχι πως έγιναν οι αναρτήσεις (θα μπορούσαν να γίνουν με πολλούς τρόπους) αλλά για το ΠΟΙΟΣ έκανε αυτές τις αναρτήσεις;
    Θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά και ας κινδυνεύσω να γίνω κουραστικός.
    Ολα δείχνουν ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ PRESS_GR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε φίλε κάτι θέλεις να πεις αλλά σε καταλαβαίνουν μόνο οι σχετικοί.
    Εγώ ο άσχετος που δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και την έχω ψωνίσει με τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους εκδότες πως να επιχειρηματολογήσω στο περιβάλλον μου για να ξυπνήσουν κι άλλοι; Πως να τους πείσω ότι αυτά τα λαμόγια θέλουν την πληροφόρηση ελεγχόμενη για να μένουν στο απυρόβλητο;
    Μιλάτε λίγο πιο καθαρά!
    Δεν μιλάω για συκοφαντίες και τέτοια. Για πληροφόρηση μιλάω που ο ανυποψίαστος αγνοεί.
    Παράδειγμα:
    Ο Δελατόλας είναι κουμπάρος του Ρουσόπουλου (η πληροφορία την οποία επιμελώς κρύβουν και γνωρίζουν λίγοι).
    Ακούγοντας λοιπόν τον Δελατόλα να στηρίζει καλυμμένα την κυβέρνηση (Ρουσόπουλο), καθώς έχει καλό λόγο την τρώς.
    Άν όμως έχεις την πληροφόρηση για την κουμπαριά, είσαι υποψιασμένος και αξιολογείς διαφορετικά τον λόγο του.
    Δεν σε περνάνε για .... Αμερικανάκι ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε παρακολούθησε το blog και μάθε να διαβάζεις αποσπασματικές λέξεις και προτάσεις.
    Σε λίγο θα γνωρίζεις τα περισσότερα.
    Πολλά άρθρα έρχονται σαν συνέχεια κάποιων αλλων , ασχέτως με τον τίτλο.
    Θα μάθεις να είσαι ....Υποψιασμένος και να μην τρως ότι σου σερβίρουν τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για πες μας "ένας ...φίλος", εσύ που είσαι "....Υποψιασμένος", ποιος ΛΟΓΟΣ υπαγορεύει το να π ρ έ π ε ι να μάθουμε "να διαβάζουμε αποσπασματικές λέξεις και προτάσεις", για να ενημερωθούμε; Πληροφόρηση ψάχνουμε, φιλαράκι, στην μητρική μας γλώσσα. Όχι σεμινάρια εκμάθησης ...π ρ α κ τ ο ρ ι κ ώ ν γλωσσών και διαλέκτων. (Το σχόλιο δεν αφορά το καθ' ύλην υπεύθυνο της ανάρτησης politis.gr, αφού δεν νομίζω πως θα μπορούσε να γράψει πιο εκλαϊκευμένα το κείμενο αυτό. Απλώς, ο "ανώνυμος" φίλος, που δηλώνει προκαταβολικά κι ακομπλεξάριστα "άσχετος", φαίνεται να είχε -ήδη- "φορτώσει" από κείμενα πολλών και διαφόρων, που θεωρούν προσόν το να γράφουν και να τους καταλαβαίνουν μόνον οι κολλητοί τους, αφού, πρώτα, ανταλλάξουν και κανένα μέιλ ...επεξηγηματικό. -Θα διαβάζαμε τον ...Βέλτσο, τότε, ρε, παιδιά, κι όχι τα συμπαθή μας μπλογκάκια)

    ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Γιώργο Κούρβα.
    Οπως πάντα σαφής.
    Που τον θυμήθηκες και τον Βέλτσο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή