Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008

Βοηθήστε να τον σώσουμε !! save pervez

Δύο λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να σώσει την ζωή αυτού του παιδιού.

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η καταδίκη σε απαγχονισμό του αφγανού νεαρού φοιτητή δημοσιογραφίας Σαγιέντ Περβέζ Κάμπακς με την κατηγορία της βλασφημίας.
Την απόφαση του αφγανικού δικαστηρίου καλείται να ακυρώσει ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος κατακλύζεται από αιτήσεις για την απελευθέρωση του νεαρού φοιτητή.
Ο 23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε επειδή τύπωσε από το διαδίκτυο μια έκθεση που υποστηρίζει ότι όσοι καταπιέζουν τις γυναίκες στις ισλαμικές κοινωνίες επικαλούμενοι το Κοράνι παρερμηνεύουν το λόγο του Μωάμεθ. Σκόπευε δε να διανείμει την έκθεση σε συμφοιτητές και καθηγητές του.
Οργανώσεις δημοσιογράφων και προάσπισης ατομικών ελευθεριών έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί στην αφγανική κυβέρνηση, όπως επίσης και ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στην Καμπούλ, ενώ πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα.

Η βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ που ηγείται της διεθνούς εκστρατείας για την απελευθέρωση του 23χρονου, φιλοξενεί στο δικτυακό της τόπο αίτηση, την οποία μέχρι σήμερα το πρωί έχουν υπογράψει πάνω από 77.000 αναγνώστες.
http://www.independent.co.uk/petition

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Βρετανία έχει επίσης εκφράσει την αντίθεσή της στην απόφαση του ισλαμικού δικαστηρίου.

.
Πηγή skai.gr

2 σχόλια:

 1. Hypocrisy (or being a hypocrite) is the act of pretending to oppose a belief or behaviour while holding the same beliefs or behaviours at the same time.

  Hypocrisy is frequently invoked as an accusation in debates, in politics, and in life in general. A few theorists have studied the utility of hypocrisy, and in some cases have suggested that the conflicts manifested as hypocrisy are a necessary or beneficial part of human behavior and society.[1]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό δεν σημαίνει φίλε ότι απο ένα κλίκ δικό μας δεν μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή και να το ρίχνουμε στην υποκρισία και στους υποκριτές.
  Εσύ τι μπορείς να κάνεις γι`αυτό .
  ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή