Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Επικίνδυνα παιχνίδια και προκλήσεις από το EuroNews !

Σε εκπομπή αφιέρωμα με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία , που προβλήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2008 από το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο "Euronews", εμφάνισε ως έδαφος της Τουρκίας τα Ελληνικά νησιά Ρόδο, Σάμο, Λέσβο καθώς και άλλα νησιωτικά συμπλέγματα ( όπως Σύμη, Ικαρία, Φούρνοι) που φτάνουν ως το Καστελόριζο(!) καθώς και όλα τα παράλια της περιοχής συνυπολογίζοντας ως Τουρκικό έδαφος και τα Ίμια..

Παράλληλα στους ίδιους χάρτες «επεκτείνονται» τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας με δικαιώματα ερευνών στην περιοχή ,ενώ το κρατίδιο των Σκοπίων κατονομάζεται ως "Μακεδονία".
Το αξιοσημείωτο το οποίο μαρτυρά πολλά ,για τις κρυφές διαθέσεις και προθέσεις κάποιων που παίζουν τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια ,είναι ότι σε δεύτερο πλάνο όπως προκύπτει από εικόνες που μεταδόθηκαν, εμφανίζονται ως de facto διαμελισμένο -στη μέση ακριβώς- το Αιγαίο, δίνοντας και αναγνωρίζοντας δικαιώματα Έρευνας & Διάσωσης στην Τουρκία πάνω και γύρω από τα ελληνικά νησιά, όπως ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΗΜΝΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ, ΨΑΡΑ, ΧΙΟΣ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΠΑΤΜΟΣ, ΛΕΡΟΣ, ΚΩΣ και τα γύρω νησιά, μέχρι το ακρωτήριο της Καρπάθου!!!

Άλλη μια ενέργεια που καταγράφεται στο μεγάλο κατάλογο αντίστοιχων ενεργειών που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλως τυχαίως οι χάρτες ,όταν δεν προέρχονται από Τουρκική πηγή ,σχεδόν στο σύνολο τους προέρχονται είτε από τις ΗΠΑ είτε από το ΝΑΤΟ...

Το θέμα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ,γι` αυτό και επιβάλλεται οι Έλληνες Ευρωβουλευτές να κινητοποιηθούν άμεσα και το θέμα να αντιμετωπιστεί ριζικά σε όλα τα επίπεδα και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που έχουν την σχετική ευθύνη.

Είναι αδιανόητο για μια χώρα που είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε. από τη δεκαετία του 1980 ,ενώ είναι από τις βασικές χώρες που συναποτελούσαν τις χώρες της ΟΝΕ ,να γίνονται τόσο σοβαρά «λάθη».

Τέτοιες ενέργειες μόνο λάθη δεν μπορούν να θεωρηθούν

Πηγή:greekamericanannewsagency


14 σχόλια:

  1. Φίλε συνέχισε να τα χώνεις , γιατί οι άλλοι ασχολούνται με την εκκλησία και δεν κοιτάνε τι παιχνίδια συνεχώς παίζονται εις βάρος μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε politis-gr .Εδω ο κόσμος χάνεται και οι άλλοι ασχολούνται με τις ......(ξέρω απαγορεύεις κακές κουβέντες ).
    Πάντως μόνο λάθος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί .
    Ας αντιδράσουν και οι Ευροβουλεύτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα αυτό που με ανησυχεί ειναι ότι τα ΜΜΕ ούτε καν το αναφέρανε.
    Εχεις δίκιο politis-gr που μιλάς για Δούρειους Ιππους και για σύγχρονους εφιάλτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά να ξέρετε μόνο τούτο.'Οταν οι Τούρκοι θέλουν ένα ζητάνε τρία για να πάρουνε τελικά το ένα σίγουρα .
    Τώρα ετοιμάζονται να προσβάλουν την συνθήκη της Λωζάνης .
    Με την υποστήριξη των ΗΠΑ φυσικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπαθέστατα τα ΜΜΕ . Δεν αναφέρανε τίποτα . Εκτελούν εντολές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα γνωστά κόλπα των ΗΠΑ .
    Τα γνωρίζει πολύ καλά η κα Μπακογιάννη αλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιος απο τους βουλευτές στην Ευρώπη να διαμαρτηρηθεί ρε παιδιά .
    Δεν το έχουν πάρι είδηση εδώ και 10 περίπου μέρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοιες ενέργειες μόνο λάθη δεν μπορούν να θεωρηθούν।

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και φαντάσου ότι είναι ευρωπαικό κανάλι . Που να ήταν και τούρκικο δηλαδή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και αυτά τα παλαιόπαιδα στο Euronews όλο λάθη κάνουν τα καημένα .
    Και την προηγούμενη φορά ...γράψε λάθος είπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις στο άρθρο σου εκτός από ένα: Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι, δυστυχώς μεν, αλλά, αναγνωρισμένο από όλο σχεδόν τον κόσμο ως "Μακεδονία". Πως να το καταγράψουν δηλαδή, αφού το κράτος τους (είτε ο χάρτης έρχετε από ΗΠΑ είτε από οπουδήποτε αλλού στο ΝΑΤΟ) έτσι το έχει αναγνωρίσει; Λυπηρό αλλά έτσι είναι. Κατά τα άλλα όντως ο χάρτης είναι προκλητικότατος σε σχέση με τα "σύνορα" που έχουν χαράξει - αλήθεια τί ακριβώς δείχνει η γραμμή, σύνορα, περιοχή έρευνας-διάσωσης, κάτι άλλο; Γιατί και τα δυο κράτη έχουν το ίδιο χρώμα.

    Φιλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ προβλέπω ελληνο-τουρκική κρίση. Πάλι για το πετρέλαιο.

    Ήδη η τουρκική ΤPAO κάνει έρευνες στην Ίμβρο.

    Και οι δικοί μας διευθετούν την υφαλοκρηπίδα μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ante mhn tous parei kai tous shkwsei....KANTE KATI GMT oloi thn partu tous 8a koitane se auton to topo?3upnate.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mα με τετοιο χαλι που εχει η χωρα απ ολους αυτους τους κλεφτες και Αρματωλους που μας κυβερνησαν και συνεχιζουν να μας κυβερνουν, μονο σαν πρωην επαρχια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας μοιαζει.ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ!!!!!Οι τουρκοι ειναι καμμια ογδονταρια εκατομμυρια και το 65 τοις εκατο του πληθησμου της,ειναι κατω απο 25 χρονων,οταν εμεις ειμαστε δεκα εκατομμυρια και συμφωνα με στατιστικες τα επομενα χρονια θα ειμαστε μονο επτα.Μια χωρα η οποια γερναει και πανω απο το μισο του πληθησμου της ειναι ανω απο 65 χρονων!Μια χωρα σε πληρη καταρευση! Οι χαρτες μας πειραζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή