Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Κακούργημα η ….ζούγκλα !

Αν και καθυστερημένα καθότι αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια προωθείται νομοσχέδιο για την περιφρούρηση των προσωπικών δεδομένων και τον χαρακτηρισμό των παράνομων μαγνητοφωνήσεων και μαγνητοσκοπήσεων ως κακουργήματα .

Γιατί χωρίς καμία αμφιβολία η προστασία του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής του κάθε ατόμου αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της προσωπικότητας του.

Η πολυπλοκότητα της δικονομίας μας έως σήμερα και οι ελαστικές ποινές άφηναν ανοικτές …πύλες στους κάθε τηλε-εισαγγελείς στην προσπάθεια τους να μεταλλάξουν την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία σε ....τηλεοπτική Δημοκρατία.

Προσπάθειες που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια του φασισμού.

Όλοι αυτοί που επικαλούμενοι στις εκπομπές τους το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην ουσία μετατρέπονται σε δικαστές , με γραμματέα κατά περίπτωση την σύζυγο τους και ενόρκους τους καλεσμένους τους.

Οι οποίοι με την σειρά τους παρακολουθούν με προσοχή τα διάφορα ηχητικά και ακουστικά ντοκουμέντα που προσκομίζει ο ….δικαστής.

Στο τέλος δε παραχωρούν , πάντα σιωπηρά ,και το δικαίωμα της ετυμηγορίας στον …δικαστή καθότι το τραπέζι είναι στρωμένο και ο ...πατσάς κρυώνει.

Και ο τηλεθεατής;

Αυτός έχει τον ρόλο του δήμιου που καλείται να εκτελέσει την απόφαση του …δικαστή.

Η μετάλλαξη λοιπόν σε τηλεοπτική Δημοκρατία δεν είναι μια μορφή λαϊκής δικαιοσύνης αλλά ένα έντονα φασιστικό φαινόμενο αφού θέτει τον πολίτη από τον ρόλο του δικαστή σε αυτόν του δήμιου.

Ο ρόλος μας ως δημοκρατικοί πολίτες κύριοι …τηλε-δικαστές ,δεν είναι να παριστάνουμε τους δήμιους αλλά τους δικαστές και αυτό το δικαίωμα μας θα το υπερασπιστούμε παντοιοτρόπως.

Φτάνει πια ! Οι Εισαγγελόπουλοι μαζί με τις διάφορες …τσίτες τους θα βρουν τον δρόμο για την δικιά τους ..ζούγκλα.

Εκεί κατά ….Γρηγορίου Λαμπράκη πλευρά.

Όσο για μας φίλοι μου πρέπει να μάθουμε ότι υπάρχουν και άλλα τηλεοπτικά κανάλια , μικρότερα μεν αλλά με αξιοπρεπέστατα δελτία ειδήσεων και εκπομπές με κύριο χαρακτηριστικό τον σεβασμό προς τον πολίτη.

Τιμωρείστε λοιπόν τους διάφορους μεγάλο-καναλάρχες και μεγάλο-τηλεδικαστές ( τους οποίους εμείς με την ανοχή μας γιγαντώσαμε) με το δικό μας όπλο. Το τηλεκοντρόλ !

12 σχόλια:

  1. Aς σταματήσει πλέον αυτή η κρυφή κάμερα.Ο Χατζιγάκης έχει δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Μάκης τρώγεται με τα ρούχα του τώρα...Από που θα ξεπληρώσει το σπίτι στην Εκάλη?Από που θα κάνει πραγματικότητα το "όνειρο"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε πολίτη(?) αν δεν ησουν ... υποψιασμένος... τι θα μας έγραφες;
    να λεμε και ευχαριστώ που μας ...... (την κόρη) και μας δέρνουν (με ζαρντινιέρες) αφού η πράξη δεν έγινε δημόσια και δεν θα έχουμε στο δικαστήριο δύο αξιόπιστους μάρτυρες; Κ7Σ79

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρός ανώνυμο φίλο3.17.
    Συγνώμη για την διόρθωση....
    Επι της ουσίας τ'ωρα. Η αποψή μου ειναι ότι :
    Ναι, κακούργημα αν τις διαδίδεις αν τις προβάλεις σε εκπομπές και εφημερίδες ή αν τις χρησιμοποιείς για ίδιο όφελος.
    Αν όμως απλώς τις καταθέτεις ως στοιχείο τέλεσης παρανόμων πράξεων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές χωρίς να τις κοινοποιείς σε κανέναν άλλο να γίνονται δεκτές χωρίς συνέπειες για τον καταθέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To τηλεκοντρόλ πρέπει να δείξει τη δύναμη του στους τηλεδικαστές!Φτάνει σε αυτή τη ρουφιανιά και την ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν υπήρχε δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν ο Μάκης. Φαντάσου δηλαδή πόσα έχουν γίνει χωρίς ποτέ να μαθευτούν.

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άιντε, καιρός ήταν... μπας και γλιτώσει επιτέλους το Ελλαντιστάν από Μακο-εισαγγελο-κακαουνακηγδο-εισαγγελείς... αποβράσματα της κακιάς ώρας, δισεκατομμυριούχους, που μας δουλεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με την επεξήγηση της γνώμης σου πολίτη τζι αρ .
    Το ποιό σωστό θα ήταν αυτό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ειδατε μολις ενοχλειται ο καταλληλοτερος πως γινεται νεος νομος στο πι και φι.τωρα θα ησυχασει οτι δεν θα το δουμε το περιφημο δβδ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "πολίτης" είσαι; ή "υπάλληλος";και μου λογόκρινες μιά λέξη της ελληνικής γλώσσας που την λένε καθημερινά στην ΤιΒι αλλά και όλα τα ανήλικα σήμερα.
    θα σου επαναλάβω λοιπόν ότι ο λαός λέει για κάθε εξουσία την φράση
    " να .... και να ....." (εννοώντας ατιμώρητα) και αν είσαι τόσο "πιστός στις υποδείξεις" άλλαξέ την.
    Για την απάντησή σου επί της ουσίας συμφωνώ αλλά φοβάμαι ότι η νομοθετική παρέμβαση θα έχει ως συνήθως μόνο ωραίο τίτλο Κ7Σ79

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε μου καλέ ανώνυμε 11.25
    Αν θεωρείς "υποδείξεις τις αρχές μου για μη αναγραφή προσβλητικών ή υβριστικών ή απρεπών εκφράσεων και λέξεων στα σχόλια , θέλω να σου επισημάνω ότι αυτό είναι κάτι με διαφορετική αντίληψη για τον καθένα μας.
    Aπό την αρχή που ξεκίνησα το blog το τηρώ και δεν πρόκειται να το αλλάξω .
    Σε παρακαλώ να το σεβαστείς.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τον πολίτη. Ο καθένας έχει το στιλ του και από τη στιγμή που κρίνει ότι αυτό το ύφος θέλει για το μπλογκ του αυτό είναι και το καταλληλότερο.
    Και το λέμε εμείς που υιοθετούμε ένα τελείως διαφορετικό στο δικό μας blog.

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή