Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Ο Μίκης των αντιφάσεων και του παραλόγου !

Αχ βρε Μίκη. Γέρασες και το έριξες στην τηλεόραση.

Δεν εξηγείτε αλλιώς το ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έστειλες σε τηλεοπτικές εκπομπές δύο επιστολές σου.

Πριν κάποιες ημέρες στον …τηλεδικαστή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, παραπονούμενος για ελλιπή επιχορήγηση της ορχήστρας σου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Και προχθές το βράδυ στον …εθνικό μας γελωτοποιό Λάκη Λαζόπουλο, για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.

Εκεί κατάντησες ; εσύ ο μεγαλύτερος Έλληνας μουσικοσυνθέτης; Να προσφεύγεις σε τέτοιου είδους εκπομπές για να ακουστή η φωνή σου .
Δεν θα μου προκαλέσει πλέον καμία εντύπωση να σε δω και στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια να αξιολογείς τα …ταλέντα της.

Βλέπεις τα γεράματα και όσα συνακολουθούν με αυτά , δεν κάνουν διακρίσεις ή εξαιρέσεις ανάμεσα στα συντηρητικά και στα επαναστατικά μυαλά .

Αλλά και επί της ουσίας του λόγου σου έχω πολλές απορίες, για το ποιον Μίκη να πιστέψω.

Εκείνον που ισχυρίζεται σε συνέντευξη του ότι : «Είναι γνωστό ότι το θέμα των Σκοπίων το έβαλα εγώ στο τότε Υπουργικό Συμβούλιο , όταν ήμουν Υπουργός και το έβαλα όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί οι άνθρωποι αυτοί βομβάρδιζαν με τα γραπτά τους και βάζανε χάρτες της υποτίθεται Μεγάλης Μακεδονίας με κέντρο τα Σκόπια, οι διεκδικήσεις δε αυτές έφθαναν μέχρι τον Όλυμπο. Μάλιστα έλεγαν εκείνη την περίοδο, ότι η Θεσσαλονίκη είναι υπό κατοχή. Ο κόσμος λοιπόν νομίζει ότι τσακωνόμαστε για το όνομα , δεν είναι όμως το όνομα. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Μακεδονία τους ανήκει εδαφικώς. Αυτό δεν το δέχομαι σαν Έλληνας. Εγώ έχω γράψει διάφορα πράγματα και τους είπα ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που είναι Σλάβοι, από εκεί προέρχονται. Τι θέλετε να πάρετε τώρα από την ελληνική ράτσα; Να πάρετε τον Μέγα Αλέξανδρο που ήταν Έλληνας μέχρι τα μπούνια του ; ήταν μαθητής του Αριστοτέλη. Τι πράγματα είναι αυτά;»

Ή εκείνον που 4-5 χρόνια αργότερα (από αυτά που ισχυρίζεται ότι έλεγε στο υπουργικό συμβούλιο ) υπό τη σκέπη της συμφιλίωσης της Ελλάδας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, διηύθυνε στα Σκόπια τη μουσική μπαλέτου Ζορμπάς, στην πόλη όπου βρέθηκε ο τάφος του Ζορμπά.
Και φυσικά εισέπραξε και τα σχετικά εύσημα από το Βήμα του κ. Λαμπράκη (Βήμα 20/4/1997- Και από την πρωτεύουσα των Μακεντόνσκι, τα Σκόπια, ήρθαν νέα καλά: η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πόλη όπου είναι θαμμένος ο Αλέξης Ζορμπάς είχε καταπληκτική επιτυχία. Παρέστη και ο Κύρος Γκλιγκόροφ. Κάτι τέτοια σωστά κάνει ο Μίκης από καιρού εις καιρόν και μας κάνει να ξεχνάμε τα ατοπήματα που διαπράττει ενδιαμέσως.)

Μίκη δεν κατέκτησες τότε τα Σκόπια, όπως υποστήριζαν στο Βήμα με την αφόρητη υποκρισία που τους διακρίνει.
Λάθος. Έδωσες συναυλία για τον πρόεδρο της ψευτο-Μακεδονίας, κάλυψες με το καλλιτεχνικό σου κύρος την ψευτο-Μακεδονία, που στην αντίληψη του ελληνικού λαού είναι ιστορία ανύπαρκτη.
Εσύ και οι συνοδοιπόροι σου πήγατε στα Σκόπια κι παίξατε το παιχνίδι των Σκοπιανών.
Και κατά τον Αντώνη Σαμαρά ένα «Τέχνασμα ντροπής και
μία γιγαντιαία επιχείρηση αυταπάτης»

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια Μίκη .

Όσο για την επιστολή σου στην εκπομπή του κ. Λαζόπουλου , θα έπρεπε με τα χρόνια που κουβαλάς στις πλάτες σου να γνωρίζεις ότι δεν βοηθά την Ελλάδα σε αυτήν την φάση των διαπραγματεύσεων , διότι η εικόνα που θα δοθεί όπως έγινε και στο παρελθόν, θα είναι εικόνα μισαλλοδοξίας και φανατισμού και δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε την δεδομένη στιγμή.
Αφήσε τους διπλωμάτες έστω και για μία φορά ανεπηρέαστους να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.

Μίκη θα έπρεπε να καταλάβεις ότι τα συλλαλητήρια διοργανώνονται και υποστηρίζονται (θέλοντας για μία ακόμη φορά να καπηλευτούν τον πατριωτισμό μας ) από το 3% του ελληνικού κοινοβουλίου και αν μη τι άλλο αυτό το θεωρώ πρόοδο του Ελληνικού λαού.

Πιστοποιητικά πατριωτισμού ο λαός μας δεν δέχεται πλέον να του μοιράζει κανείς.

Την Ρωμιοσύνη μην την κλαις Μίκη ούτε εσύ ούτε κανείς …άλλος !

ΥΓ. Τι ξέρουνε Μίκη αυτοί οι δύο που έστειλες τις επιστολές σου από στρατιωτική θητεία και προσφορά προς την πατρίδα;



15 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως φίλε politis-gr θα το έγραφα το αρθρο επιγραμματικά δηλ. κάπως έτσι. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΙΚΗΣ.
    Με αυτές τις τρις λέξεις . Τίποτα άλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας λέγανε τότε ότι ο Μίκης έφερε τους γείτονες κοντά στην Ελλάδα Ομως ο λαός της FYROM ήταν και είναι κοντά στην Ελλάδα. Τον αλυτρωτισμό του καθεστώτος πρέπει να εξουδετερώσουμε. Αντιθέτως τον ενθαρρύνουμε με τα συλλαλητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια διεθνικιστική επιταγή, ποια πολιτική μυωπία και ποιος κερδώος άνεμος όπως αυτός που φέρνει τους Έλληνες μπίζνεσμεν στα Σκόπια;
    Αυτοί Μίκη δίνουν το δικαίωμα και ενισχύσουν την ανθεκτικότητα του γειτονικού εθνικισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χειρότερο με τον Μίκη είναι το πώς αντιδρά μόλις δεν πάρει τα λεφτά που θέλει ή όταν κάποιος άλλος πάρει περισσότερα (βλ. Μυθωδία).

    Όσο για τη στροφή του στις απόψεις του δεν με βρίσκει πολύ αρνητικό. Έχει φτάσει σε μιαν άλλη ηλικία και κινείται προς άλλες οπτικές γωνίες των ζητημάτων. Δεν είναι κακό να ψάχνεσαι και να αλλάζεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, άσχετα αν διαφωνώ με το ύφος, αλλά και την ουσία πολλών εκ των λεγομένων του.

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και που να έστελνε της επιστολές ? αυτές της εκπομπές έχουν μεγάλο δείχτη τηλεθέασης . Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα …Αντί να ευχαριστούμε που επιτέλους ένας άνθρωπος του πνεύματος ασχολείτε με τα εθνικά θέματα του την λέμε και από πάνω !!! ΕΕΕ όχι ρε …ΕΛΕΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Peste oti thelete...Emena mou aresei otan leei "το έβαλα εγώ στο τότε Υπουργικό Συμβούλιο , όταν ήμουν Υπουργός".Ena dakry kilaei sta matia ths paparhga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι άντε, καλά όλα τ' άλλα. Γεγονότα κι άποψη σου.
    Όμως από πότε η θητεία είναι το κριτήριο της προσφοράς σ' αυτή τη χώρα; Μόνο ο στρατός που πήγα εγώ ήταν ένα ανεκδιήγητο μπάχολο;(sorry) Όλοι οι άλλοι πήγατε σε σοβαρό στράτευμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενάλογα τις εμπειρίες του καθενός φίλε .
    Εγω προσωπικά υπηρέτησα σε ειδικό σωμα και είμαι περήφανος γι` αυτό.
    Δεν έχει όμως καμία σημασία .
    Πήγαμε στο στρατό όμως και αυτό έχει σημασία.
    Κάποιοι δεν πήγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ...ΑΧ ΡΕ ΜΙΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλά τα είπε ο Μίκης.
    Τα υπόλοιπα που λένε κάποιοι εξυπνάκιδες είναι εκ του πονηρού ή εκ βλακείας ή μ.....
    Επίσης λυπάμε πολύ για το όλο άρθρο του blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η επιστολή τού Μίκη επιβεβαιώνει το ειδικό του βάρος και τη σπουδαία προσωπικότητα. Το δικό σου κείμενο επίσης, επιβεβαιώνει τη γνωστή ανυπαρξία και κενότητα που σε χαρακτηρίζει. Όσο αφορά το άσχετο με τα παραπάνω ζήτημα της θητείας είμαι σίγουρος πως η μαμά σου ή κάποιοι φίλοι του κόμματος, φρόντισαν να μη χαλάσει η ζαχαρένια σου στη διάρκειά της!
    Σε φιλώ και το βράδυ μη μένεις ξεσκέπαστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 12.15
    Το ειδικό βάρος του Μίκη που ήταν όταν έδινε συναυλία στα Σκόπια;
    To ειδικό του βάρος που ήταν όταν το ένα πίσω από το άλλο διάφορα κράτη αναγνώριζαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.
    Οσο για την στρατιωτική θητεία για ρώτα και τον ....Αιβαλιώτη και τον αρχηγό του 3.6%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καραμανλής ή Τανκς
    Μίκης , Ειδικό βάρος - 10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΡΕ ΜΙΚΗ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ...ΔΩΣΑΜΕ...ΔΩΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή