Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Άρχισαν τα όργανα Γιώργο , σήκω από την θέση σου .

Η Τουρκία κατά το παρελθόν επεδίωξε πολλές φορές να γίνει επίσημος συνομιλητής του Ελληνικού κράτους και να έχει λόγο κι άποψη σε ότι αφορά την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Τώρα όμως και μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κόσσοβο δείχνει να αποθρασύνεται.

Και για να είμαι ξεκάθαρος, ως κράτος οφείλουμε να σεβόμαστε τις διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες αφορούν την προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας .

Δεν μπορούμε όμως να λειτουργούμε με αφέλεια και ανοησία , μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την Άγκυρα, η συγκεκριμένη μειονότητα να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και ως παράγοντας αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυριαρχίας στην Θράκη.

Έβαλε λοιπόν ως βιτρίνα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μανταζί εκμεταλευομένη συν της άλλης και την βουλευτική του ασυλία.

Ο εν λόγω λοιπόν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου εξελέγη πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία έχει κατηγορηθεί ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Άγκυρα, και στελέχη της επισκέπτονται συχνά τη γειτονική χώρα κι έχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους .

Αντιπρόεδρος δε στην ίδια επιτροπή η γνωστή υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ υπερνομάρχης Ξάνθης - Καβάλας – Δράμας κ. Καραχασάν, η οποία πριν τις εκλογές δήλωνε Ελληνίδα και γεν. γραμματέας ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Αντνάν Σελήμ.

Και όχι μόνο κάνανε τις παράνομες ….αρχαιρεσίες τους , αλλά και απέρριψαν ομόφωνα το νόμο , για τη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη» που ψήφισε η ελληνική Βουλή , επισημαίνοντας ότι κυρώθηκε χωρίς ………τη συγκατάθεσή τους.

Είναι ορατό πλέον και δια γυμνού οφθαλμού το στρατηγικό σχέδιο της Άγκυρας για την συγκεκριμένη περιοχή , και πολύ φοβάμαι τους επόμενους μήνες , γιατί ως γνωστό ο (γκρίζος) λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται .

Και μέσα σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή των Βαλκανίων θα ψάξουν τον κατάλληλο χρόνο για την πρόκληση κάποιας προβοκάτσιας στην Θράκη .

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία και η πριν λίγο καιρό επίσκεψη , του στρατιωτικού ακολούθου της Τουρκικής πρεσβείας στην περιοχή , που όταν ανακαλύφθηκε προσπάθησε να την δικαιολογήσει ….ως ιδιωτική .

Από την πλευρά μας η ΕΥΠ είναι σε επαγρύπνηση δεν ξέρω όμως εάν το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς φορείς του τόπου μας .

Και το ερώτημα αφορά κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Πως δέχεται ο κ. Παπανδρέου , βουλευτή του κόμματος του να ηγείται ενός παράνομου οργάνου «Τούρκων» στην Θράκη;

Πως αντιλαμβάνεται τις απόψεις που διατυπώνει ο βουλευτής του , ως πρόεδρος του παράνομου κι άτυπου οργάνου, σε σχέση με το νόμο περί βακουφίων;

Τι προτίθεται να κάνει με τον βουλευτή του όπως και για την εκλεκτή του κ. Καραχασάν;

Τι προβλέπει για τα σχετικά το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ;

Σε περιπτώσεις που άπτονται των εθνικών θεμάτων κ. Παπανδρέου η αντίδραση σας θα έπρεπε να ήταν άμεση.

Ας ελπίσουμε …….να ξυπνήσετε από τον λήθαργο σας !


9 σχόλια:

  1. Η μειονότητα είναι θρησκευτική, αλλά η πλειοψηφία των μελών της αισθάνονται Τούρκοι. Αυτό δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Αντίθετα, πρέπει να τους φέρουμε κοντά σε εμάς, όπως άλλωστε κάνει και έκανε με την ελληνική μειονότητα η Τουρκία. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί Κωνσταντινουπολίτες δεν έχουν αρνητικά συναισθήματα απέναντι στην Τουρκία και συνεχίζουν να μιλάνε τα τουρκικά παρότι ζουν στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί Ελληνες της Κωνσταντινούπολης δε φίλε dkool.
    Αφήσανε και κανένα οι Τούρκοι;
    Σχεδόν όλους τους έχουν διώξει με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το προβλημα στην Θρακη δεν ακουει τοσο οιλυ στο ονομα τσετιν ή καραχασαν , αλλα στον βουλευτη Ροδοπης χατζηοσμαν.
    Ψαξτε το λιγο
    δειτε και την επερωτηση που ειχε κανει στην βουλη πριν 2-3 μηνες για την δασκαλα του Μ Δερειου και θα καταλαβετε πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Tourkish Daily News αναφέρει πως: "μετά τις εξελίξεις στο Κόσσοβο , η ανεξαρτησία αποτελεί πλέον προτεραιότητα και για τους πολίτες με τούρκικη καταγωγή που ζούν στη Θράκη και στα Βαλκάνια".
    Είπατε τίποτα. Καλά κάνεις και φωνάζεις φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 7.33
    Εγώ βλέπω δήλωση του Αχμέτ Χατζηοσμάν που λέει ότι η Δυτική Θράκη δεν είναι Κόσσοβο και οι κάτοικοι της περιοχής είναι Ελληνες πολίτες .
    Η πατρίδα μας ειναι η Ελλαδα και δεν σκέφτήκαμε ποτέ στο παρελθόν και ούτε θα το κάνουμε και τώρα να ζητήσουμε ανεξαρτητοποίηση.
    Τώρα θα μου πεις παίζονται μεγάλα παιχνίδια και ίσως θέλει να μας ...κοιμίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Νάντια.
    Να μας κοιμίσουν θέλουν.
    Και ο Τσετίν Μανταζί έλεγε πριν λίγο καιρό ότι πρέπει να σταματήσουν να τους συνδέουν με τις γύρω εξελίξεις και ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Ελλήνες πολίτες και προχθές πήγε και έγινε πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Τούρκικης μειονότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι μην ξεχνάμε και τον Σύλλογο Αλληκεγγύη Τούρκων Δυτ.Θράκης του Κιασίφογλου που ειναι και κουμπάρος με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O k. Παπανδρέου δεν βλέπω όμως να αντιδρά. Γιατί;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ 1Ο ΚΑΙ 19. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ! ΚΑΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή