Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Σε θέλω , με θέλεις γιατί δεν παντρευόμαστε ;

Σας έχω αναφέρει επανειλημμένα ότι έχω …μια τάση να παραθέτω στοιχεία για τα γραφόμενα μου και να μην βιάζεστε να τα κρίνετε μέσα από κομματικά ή άλλου τύπου…γυαλιά .

Επειδή λοιπόν κατά καιρούς έχω κατονομάσει την κα. Μπακογιάννη ως την αρεστή των ΗΠΑ , για την πρωθυπουργία της χώρας μας ( σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή ) θα σας παραθέσω στοιχεία επ` αυτού, θέλοντας να αποσαφηνίσουμε δια παντός το συγκεκριμένο θέμα .

Πρόσφατη έκθεση του Congressional Research Service (CRS), υπηρεσίας του αμερικανικού κράτους , δημοσιοποιεί με τον πλέον επίσημο τρόπο την στενή σχέση της κα. Μπακογιάννη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη έκθεση διανεμήθηκε σε όλους τους βουλευτές και γερουσιαστές μέλη των αρμοδίων επιτροπών καθώς και στις πιο σημαντικές αμερικανικές υπηρεσίες .

Το κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης αυτής είναι τα εγκώμια προς το πρόσωπο της κας Μπακογιάννη .

Τονίζεται δε στην έκθεση ότι : η κα. Μπακογιάννη είναι γνωστή στους πάντες ως η αγαπημένη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ως αντίπαλος του κ. Καραμανλή .

Η συγγραφέας της έκθεσης η ..γνωστή Κάρολ Μιγδάλοβιτς , η οποία κατά καιρούς επιτίθεται και κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου , εξαπολύει επίθεση εναντίον του κ. Καραμανλή και τον κατηγορεί για τις πυρκαγιές του Αυγούστου και την αποτυχία του να τις αντιμετωπίσει । ( Οφείλω να ομολογήσω ότι μόλις το διάβασα με το ζόρι κρατήθηκα να μην postαρω πράγματα τα οποία την δεδομένη στιγμή ΔΕΝ πρέπει να postαρω). Τέλος πάντων .

Σημεία από την έκθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν για να προκληθούν…κατευθυνόμενες ερωτήσεις σε συνέντευξη του νέου πρέσβη των ΗΠΑ κ.Ντάνιελ Σπέκχαρτ.

Του μόνου πρέσβη (μετά την μεταπολίτευση) που κατά την αποχώρηση του από την ως είθισται παρουσίαση του στον Πρωθυπουργό της χώρας μας , έφυγε αμίλητος χωρίς τις καθιερωμένες δηλώσεις περί στενής φιλίας των δύο χωρών κλπ.

Αναρωτηθείτε λοιπόν γιατί η συγκεκριμένη έκθεση , ενώ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην ομογένεια , στην χώρα μας τα ΜΜΕ την …έθαψαν εντελώς ή σε κάποιες περιπτώσεις σε μονοστηλάκια μεταξύ 10ης – 20ης σελίδας.

Δεν θέλω λοιπόν επ΄ αυτού του θέματος ξανά να αμφισβητηθώ από ….κανέναν.

Και ο νοών νοείτω !

15 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοιες "ρουφιανίες" έλεγε και ο Σπηλιωτόπουλος μέχρι το 2000 και είχε κάνει τη ΝΔ μπάχαλο... Μέχρι που τον ξήλωσε ο Καραμανλής και επανήλθε η ηρεμία και η ενότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση, όσο χαζή και αν ακούγεται:

    Γιατί τότε την έχει ακόμη στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε ένα νευραλγικό πόστο; Για να κρατάει τα προσχήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το Κόσσοβο τίποτα;
    Στα ΜΜΕ χιονίζει και στα bloggs "πέρα βρέχει", politis.GR, apomesa, kourdistoportokali, troctico, press-GR, anti weblog; Χμμμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δείς που σε λίγο θα την βγάλουν και πρωθυπουργό μπρ.... ανατρίχιασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Einai timh mas na exoume thn kyria Mpakogiannh Ypourgo Ekswterikwn. Makari na ginei kai Prw8ypourgos. Eimaste poly tyxeroi pou mia tetoia proswpikothta exei toso 8ermes sxeseis me thn pagkosmia dynamh. H Ellada exei mono kerdos ws symmaxos twn H.P.A., opws se ka8e sxesh dynatou kai adynatou... allwste. Makari na dw8ei emfash stis ependyseis kai stis apokratikopoihseis kai oxi sta 8emata onomasias kai alla tetoia pou se kamia periptwsh den eunooun thn tseph tou Ellhna polith, oti kai na ginei me thn macedonia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γιώργο Κούρβα
    Εσύ δηλαδή το σημερινό μου post το εκλαμβάνεις ως άσχετο ΚΑΙ με την υπόθεση του Κόσσοβου;;
    Με ανησυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον ανώνυμο επάνω-επάνω.
    Δεν τα λέει το ποστ φίλε.
    Οι Αμερικάνοι τα λένε.Ο άνθρωπος μας καταθέτει έγγραφα τους.
    Να τους ξηλώσουμε και αυτούς για να ησυχάσουμε.
    όσο για την ενότητα που λες θυμήσου πρόσφατες δηλώσεις Ντόρας περί πολιτικών και ψεμάτων ή καλύτερα θυμήσου που ήταν όλοι στις τελευταίες εκλογές όταν ΜΟΝΟΣ του ο Καραμανλής της κέρδισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Ντόρα θα πρέπει να κάνει υπομονή.
    Θα έρθει και η σειρά της.
    Το ζήτημα είναι να απαγκιστρωθεί από τις ΗΠΑ.
    Πρέπει να καταλάβει ότι οι Ελληνες λόγω δικτατορίας είναι έντονα αντιαμερικανοί.
    Δεν θα δεχθούν ποτέ Πρωθυπουργό φιλοαμερικάνο ( τουλάχιστον τόσο φανερά ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέτε ο Καραμανλής να είχε φτάσει μέχρι εδώ αν η Ντόρα (όχι μόνο) δεν τον στήριζε;

    Πιστεύει κανείς ότι οι σχέσεις τους δεν είναι ΑΨΟΓΕΣ;

    Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, δεν μπορεί παρά να είναι εκτός πραγματικότητας.

    Τώρα αν κάποιοι έχουν απωθημένα με τη Ντόρα καλά κάνουν και τα γράφουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνουν στην κρίση μας.

    Πιστεύω ότι ο αρθρογράφος για κάποιο λόγο έχει λανθασμένη εκτίμηση και για τα γεγονότα, αλλά και για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χωρίς να θέλω να γίνω δικηγόρος του αρθρογράφου , να σου θυμίσω ανώνυμε 10,13 ότι όταν η Ντόρα ήταν στον δήμο Αθηναίων η ΝΔ πήγαινε τρένο.
    Την στήριξη πάντως που αναφέρεις εγώ δεν την βλέπω.
    Να σου θυμίσω ότι εν μέσω γενικής επίθεσης στον κ. Καραμανλή από πολλούς παράγοντες και για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς η κ. ροκατηλημένοΜπακογιάννη έκανε τις περίφημες δηλώσεις περί πολιτικών και ψεμάτων τους.
    Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η κ.Μπακογιάννη είναι η αρεστή των ΗΠΑ και για το αληθές του λόγου του παραθέτει και την αμερικάνικη έκθεση.
    Πως εσύ βγάζεις το συμπέρασμα περί απωθημένων;
    Εμένα δεν μου αφήνει το άρθρο αυτήν την εντύπωση.
    Επίσης επειδή παρακολουθώ το blog του και σε προηγούμενο άρθρο του ανέφερε καλά λόγια για τον Κυριάκο .
    Δεν μπορεί να είναι λοιπόν προκατειλημμένος. Ισως εσύ δεν παρακολουθείς το politis-gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και επίσης μη ξεχνάμε τι είχε πει για τη πυραυλική ασπίδα που θέλουν να εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ στη Πολωνία και στη Τσεχία.

    Βασιλικότερη του βασιλέως, που λέει σε ανάλυση του το www.defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η οικογένεια δεν είναι ούτε με το ΠΑΣΟΚ , ούτε με τη ΝΔ , ούτε με το ΚΚΕ ούτε καν με την Ελλάδα. Είναι με την οικογένεια Μητσοτάκη.
    Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για την οικογένεια Μητσοτάκη , αλλά περι αυτής ο λόγος...
    Σε ό,τι αφορά στην Μπακογιάννη όντως είναι η επιλογή που θέλει να προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πρωθυπουργία της
    Ελλάδας με αντιπολίτευση το Γιώργο Παπανδρέου , πράγμα που σημαίνει πως θα ελέγχει όλη σχεδόν την πολιτική σκήνή της χώρας.
    Ομως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αλλάξει , μην το ξεχνάτε αυτό και θα αλλάξουν και οι συσχετισμοί στο Αμερικανικό κατεστημένο. Το αν
    θα υπάρξει αλλαγή εξωτερικής πολιτικής αυτό είναι κάτι που συζητιέται όπως επίσης συζητιέται και το τι είναι διατεθειμένος να κάνει
    ο Καραμανλής προκειμένου να αποκτήσει την εύνοια της Ουάσιγκτον. Οχι οτι τώρα κάνει λίγα πράγματα δηλαδή , αλλά είναι και "ψιλοξεφτίλα"
    να δίνεις γη και ύδωρ στους Αμερικανούς και αυτοί να τα βρίσκουν με την Ντόρα. Επίσης μην ξεχνάτε οτι οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν πολιτικούς
    μαριονέτες οι οποίοι είναι και αναλώσιμοι.
    Τελικά , αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι μηχανισμοί μέσα από τους οποίους οι Αμερικάνοι καταφέρνουν να επιβάλλουν τους
    εκλεκτούς τους. Και βέβαια τα γρανάζια του μηχανισμού αυτού είναι τα ΜΜΕ (και μερικοί επιχειρηματίες που τα γυροφέρνουν), τα οποία Αμερικανοκρατούνται (Πρεσβειο-κρατούνται για την ακρίβεια)
    με εκλεκτούς της πρεσβείας στις καίριες διευθυντικές θέσεις.
    Εχω την εντύπωση οτι με το σκάνδαλο της Siemens οι Αμερικάνοι θα επιχειρήσουν μια πλήρη αναμόρφωση του Πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα προς
    όφελός τους και η μπάλα ίσως πάρει και πολλούς οι οποίοι ελέγχονται από αυτούς αλλά είναι αναλλώσιμοι , όπως οι στρατιώτες είναι "τροφή για τα κανόνια"
    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να συμαπαθήσω όσους την πληρώσουν αν και πολύ φοβάμαι οτι ολες οι συμφωνίες και οι εκβιασμοί θα
    γίνουν παρασκηνιακά.
    Σε οτι αφορά την Ντόρα αγαπητοί μου , δστυχώς , η άποψή μου είναι οτι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς τον φίλο ΚpΚ.
    Φίλε σε κάποια συμφωνώ αλλα και σε κάποια διαφωνώ.
    Λες: "τι είναι διατεθειμένος να κάνει
    ο Καραμανλής προκειμένου να αποκτήσει την εύνοια της Ουάσιγκτον. Οχι οτι τώρα κάνει λίγα πράγματα δηλαδή , αλλά είναι και "ψιλοξεφτίλα"
    να δίνεις γη και ύδωρ στους Αμερικανούς και αυτοί να τα βρίσκουν με την Ντόρα¨"
    Διαφωνώ κάθετα. Ο καραμανλής έχει στραφεί ανεπιφύλαχτα με την Ρωσία
    και δεν έχει καμία ανάμιξη με ΗΠΑ.
    Γι`αυτό και τραβάει ότι τραβάει.
    Και αν θέλεις να σου πω και την γνώμη μου καλά έκανε και μπήκε στο άρμα του Πούτιν.
    Τα οφέλει θα φανούν πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η εξωτερική πολιτκή των ΗΠΑ ΔΕΝ αλλάζει. Γιατί ισχύει το ρητό του Λόρδου Παλμερστον:

    "Δεν υπάρχουν αιώνιοι εχθροί ή φίλοι, μόνο τα συμφέροντα μας είναι αιώνια".

    Και έτσι θα διαλύσουν την Τουρκία... για τα πετρέλαια του Κιρκούκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή