Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Όταν η Ελλάδα έχει πονοκέφαλο, τα Βαλκάνια παίρνουν φωτιά !


Θυμάστε ποτέ έσκασε η υπόθεση Κοσκωτά στην Ελλάδα και για πόσο καιρό αποσυντόνισε πλήρως το πολιτικό μας σύστημα;
Όταν άρχισε η περιπέτεια της Γιουγκοσλαβίας με αποτέλεσμα να διαλυθεί.
Η Ελλάδα ασχολείτο με τα δικά της εσωτερικά προβλήματα και δεν μπορούσε να στρέψει την προσοχή της στην περιφέρεια της.

Τώρα σκάει η υπόθεση SIEMENS που προκαλεί της ίδιες αναταράξεις στο εσωτερικό μας .Την ίδια ώρα που ετοιμάζουν την ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου .
Πράξη που θα επιφέρει στην χώρα μας τεράστια δεινά στο άμεσο μέλλον.
Η Αθήνα και πάλι ασχολείται με τον εσωτερικό κίνδυνο του πολιτικού μας συστήματος προσπαθώντας για την απόσβεση των αναταράξεων και την σταθεροποίηση του πολιτεύματος.

Σύμπτωση; Όχι δεν νομίζω.
Κοινώς παράγοντας και στις δύο περιπτώσεις ο αμερικανικός δάκτυλος.
Στην μεν περίπτωση του Κοσκωτά ,ιστορικά έχει αποδειχθεί ο ρόλος των ΗΠΑ ,στην δε περίπτωση της SIEMENS τα πρώτα σημάδια έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.
Από Αμερικανούς επενδυτές προήλθε η πίεση για την κάθαρση της SIEΜENS .
Με τον εκβιασμό ότι θα την βγάλουν από το ταμπλό του χρηματιστηρίου της wall street άρχισε η αυτοκάθαρση στην εταιρεία.

Συγχρόνως επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και πιστοποιώντας τον ύποπτο ρόλο τους τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα και στις δύο περιπτώσεις αποπληρώθηκαν με την εξόντωση των νέων εκδοτών που τους είχαν πάρει την πρωτοκαθεδρία .

Σύμπτωση; Σίγουρα ΟΧΙ !

Για κάποιούς τα μυστικά πρέπει να μένουν ασφαλισμένα και μακριά από τα αδιάκριτα μάτια και μυαλά .
Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Τα μυστικά, όπως ο Χουντίνι, έχουν την τάση να δραπετεύουν.

27 σχόλια:

  1. Πολλοί θα συμφωνίσουν με την αποψή σου .Αλλωστε δεν είναι τυχαίες και πρόσφατες δηλώσεις ενός μεγάλου άνδρα στο πολιτεύμα μας.
    Σίγουρα πάντως δεν είναι συμπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επιφέρει τεράστια δεινά σε όλο τον κόσμο.

    Γιατί μόνο σύμπτωση δεν είναι το ότι Βαλκάνια (Κόσοβο) και Μέση Ανατολή (Τουρκία - Κουρδιστάν, Ισραήλ - Ιράν) είναι περιοχές έτοιμες να εκραγούν.

    Να δούμε η αν η Ρωσία (εξαγόρασε τη Σερβική NIS μέσω της Gazprom λόγω Κοσόβου) θα υποστηρίξει εμπράκτως τη Σερβία με όλα τα μέσα (Συμβούλιο Ασφαλείας, ακόμη και πολεμικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ένα άρθρο που αναπαράγει συνομωσιολογικά λογικοφανή στερεότυπα απαλλάσσοντας από την ευθύνη τόσο τους κυβερνήτες όσο και τους κυβερνώμενους. Έ τι να κάνουμε! Εμείς προσπαθούμε αλλά βλέπετε τι πόλεμο μας κάνουν τα διάφορα σκοτεινά κέντρα. Εν τω μεταξύ ουδείς διανοείται καν να πράξει τα αυτονόητα, ήτοι την απλή εφαρμογή των νόμων. Ουαί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανωνυμε7.05.ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.
    Δεν θέλω να πιστέψω ότι τα σχολια σου προέρχονται απο ....μικροκομματισμό .
    Εαν προέρχονται απο το ενδιαφέρον σου για το ένα ή το άλλο κόμμα κλπ πάρε το πληκτρολόγιο σου και στο .....καφενείο.
    Αν δεν μπορείς να σκεφτείς σοβαρά τι δεινά θα πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας μην κάνεις τον κόπο να μπαίνεις σε τέτοιa blogs.
    Εαν έχεις κάτι να πείς να το κάνεις με στοιχεία.Αλλιως είπαμε ....στο καφενείο της γειτονιά σου μεταξύ πρέφας και τάβλι.
    Το συγκεκριμένο blog ειναι ΣΟΒΑΡΟ όχι καφενείο.
    Με συχγωρείς γι`αυτά που σου γράφω αλλά κάτι τέτοια σχόλια και γενικά τέτοια κουλτούρα θα μας οδηγήσει στο γκρεμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετα το Κοσοβο τι? Βασκοι-Ιρλανδοι-Βελγοι κλπ ? Ξετιναζουν ολη την Ευπωπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυριο θα σας πω για την ....Αντίδραση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας πούμε ότι έχω παρωπίδες. Και ας πούμε ότι προσχωρώ στη θεωρία ότι κάποια ξένα κέντρα απεργάζονται νυχθημερόν σκοτεινά σενάρια για τη χώρα μου. Προς τι; Έχουμε αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος της χώρας μας; Μηδαμινό. Όλα τα πουλάμε κι όλα μας τα έχουν αγοράσει. Ρίξτε μια ματιά ποιος κατέχει άνω του 50% του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Ποιος και γιατί να ασχοληθεί μαζί μας κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως περιγράφεται στο άρθρο δηλαδή; Διαφθορά και ωχαδερφισμό έχουμε κι από μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε ξένους! Δεν έχω την αίσθηση ότι είμαστε τόοοσο σημαντικοί πια για το παγκόσμιο σύστημα -εκτός κι αν κανείς πιστεύει ότι διαθέτουμε κάτι το μαγικό ή διαφορετικό από την υπόλοιπη υφήλιο. Για δείτε κι άλλους λαούς -με το ίδιο ή και μικρότερο μέγεθος από το δικό μας-τι κάνουν για τους πολίτες τους και τι τους εξασφαλίζουν αντί οι πολιτικοί τους να διαρρέουν ότι τους πολεμούν άγνωστα και πάντοτε ακατονόμαστα ξένα κέντρα. Δηλαδή οι 2.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι που κάθονται, η προβληματική Ολυμπιακή, η ανεπαρκής Παιδεία από το άχρηστο εκπαιδευτικό σύστημα και τόσα άλλα είναι αποτέλεσμα ξένου δάκτυλου; Αντιστρέψτε νοητικά αυτήν την πραγματικότητα και αναρωτηθείτε ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί να προσβάλλει τα συμφέροντά μας; Χρειάζεστε επιχειρήματα για να αποδείξετε ότι εμείς οι ίδιοι υπονομεύουμε το μέλλον μας; Απλά κάντε μια βόλτα στην Ελλάδα. Πηγαίνετε σε μια Εφορία σε ένα δημόσιο σχολείο ή σε ένα νοσοκομείο. Μετρήστε πόσο χρόνο χάνουμε στις ουρές και στο μποτιλιάρισμα. Ιδού οι υπονομευτές. Οι κακοί ξένοι ωχριούν μπροστά σε όλα αυτά που εμείς οι ίδιοι κάναμε και κάνουμε για τη χώρα μας. Έχεις δίκιο, μάλλον πρέπει να πάω στο καφενείο. Αλλά όχι για καφέ. Για να δω τους αγρότες να τρώνε τις επιδοτήσεις που τους δίνει η μοχθηρή Ευρώπη. Για να δω τους γεωπόνους που μορφώθηκαν με χρήματα του αμερικανού φορολογούμενου (αμερικανική γεωργική σχολή κλπ κλπ). Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή ;
    TΙ μας λές ρε φίλε 9.15 .
    Αυτά κοιτάς ή την χούντα μου μας φέρανε ;
    Ρίξε μια ματιά στα αρχεία της CIA που ανοίξανε και έλα πάλι να συζητήσουμε.Απλώς αυτα που γίνονται τώρα θα τα μάθουν τα παιδιά μας σε 30 χρόνια και πιθανώς αν σκέφτονται όπως και εσύ να μην τα ενδιαφέρει.Το κακό όμως θα έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και αν μου επιτρέπεται κάτι συμπληρωματικό, αν θέλετε περισσότερα στοιχεία για κάποια πράγματα μελετήστε επ' ευκαιρία πως χειρίσθηκε η πολιτική ηγεσία το "Μακεδονικό", από πηγές όπως εδώ:
    έτσι για να μελαγχολήσετε κι εσείς
    (politis-gr.Απαγορεύονται τα spam.
    Toυπόλοιπο το αφήνω όπως ειναι sorry)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή "Νέοι φάκελοι" "τόλμησαν" να βγάλουν το θέμα της Siemens... Έιδα στον ύπνο μου ότι έχουν σχέση με τα Αμερικάνικα συμφέροντα και όχι τα ελληνικά ... ? ΕΦΙΑΛΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή αγαπητέ πιστεύεις ότι κάποια μέρα ξύπνησαν καμιά 10αριά αμερικάνοι και είπαν ε δεν πάμε να κάνουμε μια χούντα στην Ελλάδα; Μήπως βρήκαν κατάλληλο έδαφος; μήπως προηγήθηκε διχασμός;μήπως εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε τις συνθήκες για κάτι τέτοιο; μήπως πάλι εμείς οι ίδιοι (πολίτες και πολιτικοί) έχουμε σοβαρότατες ευθύνες; Δηλαδή οι Έλληνες δε φταίμε ποτέ και σε τίποτα; Γιατί οι Αμερικάνοι δεν κάναν χούντα στην Ολλανδία; στο Βέλγιο; στη Φιλανδία; Δε σου φαίνονται αστεία αυτά σαν ερωτήματα; Μήπως αυτοί οι λαοί συμπεριφέρονται πιο υπεύθυνα και ώριμα απέναντι στη χώρα τους και με αυτόν τον τρόπο δεν διανοείται κανείς να τους "παίξει παιχνίδια"; Πάντως είναι εντυπωσιακό το πως επιβιώνει ακόμη η θεωρία της "πτωχής πλην τιμίας Ελλάδος" του "ανάδελφου έθνους" που αιωνίως αδικείται. Ο κόσμος είναι τουλάχιστον στον 21ο αιώνα κι εμείς ακόμη ψάχνουμε στα αρχεία της CIA(!) για το κακό μας τον καιρό. Κατά τα άλλα είμαστε Ελληναράδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς φίλο 9,15 & 9,37
    Διάβασα με προσοχή αυτά που γράφεις .
    Θα σου τονίσω όμως ότι τους εκάστοτε πολιτικούς ΕΜΕΙΣ του διαλέγουμε και δεν θέλουμε καθοδήγηση απο κανέναν εξω απο την πατρίδα μας .
    Οσο για το θέμα του post αυτά έχουν αποδειχθεί ιστορικά και αν πιστεύεις στις συμπτώσεις.....τότε δεν μπορω να σου γράψω τίποτα άλλο γιατί το οποιοδήποτε γεγονώς θα το αποδίδεις εκεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ politis-gr δεν ισχυρίζομαι ότι οι Αμερικανοί οι Ρώσοι όποιοι θέλετε δεν υπερασπίζονται και δεν προωθούν - με όλες τις μεθόδους - τα συμφέροντά τους σε όλες τις περιοχές και στη δική μας. Απλά λέω ότι ως χώρα δεν διαθέτουμε τις άμυνες, την ωριμότητα και την παιδεία για να προωθήσουμε και τα δικά μας. Και βέβαια εμείς εκλέγουμε τους πολιτικούς μας. Αυτό μας κάνει συνυπεύθυνους. Εμάς κι όχι τρίτους λαούς ή κέντρα. Και βέβαια συμφωνώ ότι όλα αυτά που γίνονται δεν είναι συμπτώσεις. Απλά αναρωτιέμαι τι κάνει μεγαλύτερο κακό στη χώρα: ο ξένος-που κοιτάζει το συμφέρον της χώρας του- ή ο νεοέλληνας που -κολλημένος στο "αρχαίο κάλλος"- αδυνατεί να σταθεί σοβαρά στο σύγχρονο κόσμο. Νομίζω το δεύτερο. Έχουμε λάβει από τους ξένους αμύθητα ποσά σε βοήθεια. Αυτό δεν το προβάλλαμε ποτέ. Μια ζωή προβάλλουμε τη μιζέρια της συνομωσιολογίας όπου -κι αυτό ΔΕΝ είναι σύμπτωση-ευνοεί τους κρατούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διάβασε τα αρχεία της CIA να μάθεις .
    Οχι πιά τόσος μυδενισμός .
    Απλώς τα γεοπολιτικά συμφέροντα τους έχουν άμεση επαφη με την Μεσόγειο και ειδικά με το Αιγαίο.
    Οσο για το που ανατρέψανε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις επειδή ο διαχειριστης του μπλοκ το απαγορεύει δεν μπορώ να σου δώσω τα σχετικά link με τα αρχεια της CIA.Αν ψάξεις όμως ΕΥΚΟΛΑ θα τα βρείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυριο θα σας γράψω για την αντίδραση .. κάποιων και τότε θα δεις ότι εχω απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απλά και μόνο θα σου προτείνω με τη σειρά μου να δεις το επιχείρημά σου και μόνο: μου προτείνεις-καλόπιστα-να διαβάσω τα αρχεία μιας ξένης υπηρεσίας για την ιστορία της χώρας μου. ΠΟΥ είναι τα δικά μας αρχεία; ΠΟΥ είναι η ΔΙΚΗ μας εκδοχή; Απλά ΔΕΝ υπάρχει. Κι αυτό για μένα αποδεικνύει ότι ναι οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς απλώς ή κοιτάζουμε -αδιαφορώντας- ή ορισμένοι εξ' ημών κερδίζουμε ίδιον όφελος. Επίσης μου λέει ότι η σοβαρότητα ενός κράτους που δεν έχει καν θεσμική διαχείριση του ιστορικού του αρχείου τείνει στο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε ανωνυμε μην υποτιμάς τα παιδιά της ΕΥΠ . Εχουν δώσει αίμα για να γράφεις εσύ τώρα αυτά ελευθερα .Φρόντισε να μάθεις , ψάξε λίγο , διάβασε και τότε θα καταλαβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανωνυμε κτύπα στην αναζήτηση το ψευδόνημο του φίλου πριν και άρχισε να γνωρίζεις κάποια πράγματα για την ΕΥΠ .Μην σταματήσεις όμως εκει μόνο .ΨΑΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ ανώνυμε πάς με μέγεθος χώρας;

    Και οι ΗΠΑ είναι τεράστια χώρα αλλά τα χρέη της είναι πολύ μεγαλύτερα.

    Έτσι και αλλιώς, οι ίδιοι οι Αμερικανοί εδώ και δεκαετίες ΔΕΝ θέλουν στενή συνεργασία Ελλάδος-Ρωσίας. Γιατί ξέρουν ότι σαν χώρα θα έχουμε πρόσβαση σε υψηλή τεχνολογία. Όπως επίσης γνωρίζουν ότι μια τέτοια συμμαχία απομονώνει την Τουρκία. Μάτια όμως.

    Και ναι ρε φίλε, δεν είναι λίγο αυτό το έθνος να κατέχει το 18% του παγκοσμίου ναυτικού στόλου.

    Όσο για τα περι χούντας, διαβάσ'τε για τη περίφημη Gladio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επιγραμματικά:
    Η αποσπασματική ανάγνωση των αρχείων δεν είναι ιστορία είναι μυθοπλασία. Η λογική αφού δεν βλέπεις ελέφαντες πίσω από τις παπαρούνες άρα αυτοί κρύβονται καλά νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αστεία. Gladio, μυστικές οργανώσεις, Ρώσοι με υψηλή τεχνολογία και άλλα τινά προσκρούουν στη λογική της ψυχρής πραγματικότητας: Όλο αυτό το μπάχαλο που ζούμε Έλληνες το δημιούργησαν. Θέλετε με τη βοήθεια των ξένων; Ας είναι. Αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ! Όπως σωστά παρατήρησε η politis-gr, ΕΜΕΙΣ εκλέγουμε. ΑΡΑ εμείς και οι υπεύθυνοι. Τώρα για το 18% του παγκόσμιου στόλου εδώ γελάμε! Το city του Λονδίνου και η Νέα Υόρκη είναι φίλε μου τα κέντρα της ναυτιλίας. ΑΝ ήμασταν ναυτική χώρα ΤΟΤΕ κάθε δημοτικό σχολείο-όπως ΚΑΘΕ χώρα της Ευρώπης και πολλές της ΑΦΡΙΚΗΣ- θα είχε πισίνα και δεν θα πνιγόμασταν κάθε χρόνο στις ακρογιαλιές μας. ΑΝ θέλαμε υψηλή τεχνολογία τότε η ευρυζωνικότητα ΔΕΝ θα ήταν πολιτικό σύνθημα αλλά καθημερινή πρακτική. Τι να δώσουν οι Ρώσοι και σε ποιους; Υπάρχει ΑΜΙΓΩΣ Ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας; Τι λέμε τώρα; Πλάκα κάνεις; Νανοτεχνολογία, Αεροδιαστημική, Γενετική Μηχανική είναι στην Ελλάδα λήμματα σε λεξικά. Εκτός κι αν εννοείς τη συναρμολόγηση (πανάκριβων!) PC ή καμιά οπτική ίνα. Αυτά ήταν υψηλή τεχνολογία καμια 20αριά χρόνια πριν. Ξέρεις κανά Ελληνικό αυτοκίνητο, μηχανή έστω ελληνικά σπίρτα βρε αδερφέ! Άστο ρε φίλε. Ίσως είναι καλύτερα να διαβάσω για τη Gladio, τα 13 περιστέρια ή το ξανθό γένος. Ως γνωστόν με ένα βίπερ ξεχνιέμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν γραφεις τωρα και δεν είσαι ..φιμωμένος το ωφείλεις καθαρα σε κατι παιδια σαν και αυτά που μετείχαν στα 13 περιστέρια .
    Αυτα που λές για τόλμα να τα πεις και στις μάνες που ακομα και τώρα ψάχνουνε τα αγνοούμενα περιστερια τους .Λιγος σεβασμός .
    Ακους βίπερ.Αν έπεφτες στα χερια καποιας απο αυτες τις μανες θα σε εγδερνε .
    Καποιες ακομα ελπιζουν .Μανες ειναι,ακομα καθε πρωι τακτοποιουν το δωματιο των ...περιστεριων τους .Φιλε εισαι λαθος .Οταν κανεις καποια στιγμη παιδια θα καταλαβεις.ΣΕΒΑΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε, για κάνε κράτει.

    Ο politis-gr περιέγραψε μερικά θέματα παρακάτω για τη συνεργασία Ρωσίας-Ελλάδος στον αμυντικό τομέα και τη σημασία της για το εγγύς μέλλον.

    Όσο για νανοτεχνολογία, ναι υπάρχει μια (για αρχή) ΑΜΙΓΩΣ ελληνική και μάλιστα βραβεύτηκε και από τον ΣEB.

    Ονομάζεται Nanophos.

    Μπορεί να μην είμαστε ΗΠΑ ή Βρετανία ή Ισραήλ, αλλά κάποιοι προσπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το πιο πάνω σχόλιο διαγράφθηκε ως αισχρό για την μνήμη των παιδιων που κάποιες μάνες ακόμη τα κλαίνε,και κάποιες άλλες ειναι αλήθεια ότι ακόμη τα αναζητούν.
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ .Και σε όποιον δεν αρέσει ας μεταφερθεί σε αλλα blogs.Εγω εδω δεν εχω διαφημίσεις ούτε εξαρτώμε ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειδή αφαιρέθηκε κάποιο υβριστικό-φαντάζομαι-σχόλιο κι επειδή εγώ ανέφερα για βίπερ κλπ πριν γίνει οιαδήποτε παρανόηση, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:
    Σε καμία περίπτωση ο χαρακτηρισμός βίπερ δεν αφορούσε θύματα εθνικών αγώνων. Ο σεβασμός στους νεκρούς και στους πεσόντες είναι υποχρέωση κάθε ελεύθερου και πολιτισμένου ανθρώπου. Ο χαρακτηρισμός που έγραψα-και επιμένω σε αυτόν- αφορά στην εκμετάλλευση από ορισμένους, κατόπιν περιόδων εθνικών κρίσεων, ώστε να αποκομίσουν οφέλη προβάλλοντας δίκην μυθιστορήματος τα γεγονότα αποφεύγοντας όμως να αναλάβουν ή να αποδώσουν τις ευθύνες που αναλογούν, παραπλανώντας-κατά την άποψή μου-τον κόσμο. Αυτό εννοούσα και τίποτα παραπάνω και φυσικά ΔΕΝ αναφέρομαι σε καμια περίπτωση στους ανθρώπους που ποστάρουν εδώ. Θα παρακαλούσα δε κάποιους πριν προβούν σε εκφράσεις του τύπου "θα σε έγδερναν κλπ" να διαβάζουν με λίγο μεγαλύτερη προσοχή τα μηνύματα πριν βγάλουν τα όποια συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε ανώνυμε 5.27 ΔΕΝ ήταν δικό σου το σχόλιο που διαγράφηκε. Το τονίζω προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης .
    Κάλα κάνεις και εξηγείς τις προθέσεις σου με την λέξη ...βίπερ γιατί ειναι αλήθεια ότι φάνηκε σε πολλούς οτι εννοούσες την γνωστή υπόθεση (13 περιστέρια) επι της ουσίας της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή