Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Όχι στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ μέσω εξεταστικής επιτροπής

Σε μέγα πολιτικό ζήτημα εξελίσσετε η υπόθεση της SIEMENS. Και επισημαίνω ότι είναι μόνο πολιτικό και όχι ποινικό, που κάποιοι μη γνωρίζοντας γράφουν , αφού σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , νομοθεσία επί εποχής Σημίτη ,αυτά έχουν παραγραφεί .

Εκείνο όμως που μας ενδιαφέρει πρωτίστως ως πολίτες είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια .Και αυτή θα προέλθει ΜΟΝΟ μέσω των δικαστικών αρχών .
Οι Ελληνικές δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι τα στοιχεία από το εξωτερικό έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και μετέβη εισαγγελέας στο Μόναχο για να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

Δεδομένου λοιπόν ότι η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη , η σύσταση εξεταστικής επιτροπής μόνο την συγκάλυψη μπορεί να επιφέρει , μπλοκάρωντας την δικαστική έρευνα .

Όπως ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας όταν οι πολιτικοί θέλουν να ``θάψουν ``κάτι , το πάνε στην εξεταστική που δεν έχει βγάλει ΠΟΤΕ συμπέρασμα .
Άλλωστε αυτή είναι και η κύρια αιτία που δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με το χρηματιστήριο , με τους εξοπλισμούς , και τόσες άλλες υποθέσεις που ανέλαβε να εξιχνιάσει το κοινοβούλιο μέσω των εξεταστικών επιτροπών .
Αρκεί να θυμηθεί κανείς μόνο την πιο ``κραχτή`` περίπτωση για να βγάλει τα συμπεράσματα του .Την Εξεταστική Επιτροπή που συστήθηκε για την υπόθεση Οτσαλάν χωρίς να αποδώσει ουσιώδεις ευθύνες προς τον οποιοδήποτε .

Είναι λοιπόν σημαντικό να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και να μην μπλοκαριστεί τώρα με τη Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Κάποιοι παραγνωρίζουν ότι στο Ελληνικό Δημοκρατικό Πολίτευμα, όπως και σε όλα τα άλλα Δημοκρατικά πολιτεύματα, η Δικαστική Εξουσία είναι ανεξάρτητη από τις άλλες δύο, την Νομοθετική και την Εκτελεστική, και πρέπει και αυτή να κάνει το έργο της.

Και εν πάση περιπτώσει ας απαντήσουν γιατί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την εμπλοκή της Δικαιοσύνης και θέλουν να την ``μπλοκάρουν`` με την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Ας αφήσουν λοιπόν τις δικαστικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια .
Την υπόθεση εξετάζουν οι αρμόδιες Γερμανικές εισαγγελικές αρχές με παραλήπτη τις δικές μας δικαστικές αρχές .
Και να είστε σίγουροι ότι οι Γερμανοί δεν …..παίζουν.

Θυμίζω ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανά τον κόσμο έχουν αποκαλυφθεί από δικαστικές αρχές και κανένα από ….δήθεν εξεταστικές επιτροπές .

Nα ανησυχούν μόνο όποιοι έχουν …..λερωμένη την φωλιά τους.

10 σχόλια:

  1. Από τα επίμαχα στοιχεία της φάμπρικας των μιζών της Siemens που κατασχέθηκαν από τις ελβετικές και γερμανικές Αρχές, αλλά και από αυτά που παραδόθηκαν σε ντοσιέ, οικιοθελώς από στελέχη της εταιρείας που «συνεργάστηκαν», με αντάλλαγμα μια απαλότερη ποινή, η Ελλάδα... διαπρέπει.
    Aς ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να βρεί τους ενόχους και μην προσπαθούν να τα κουκουλώσουν με την εξεταστική επιτροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oπως τις υποκλοπές την επιτροπή ανταγωνισμού(κουμπάροι)κλπ κλπ.Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας φίλτατοι. Ας ταφήσουμε καλύτερα αυτά να ασχοληθούμε με τίποτα άλλο γιατί οκόσμος σκάει στα γέλια. ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ έρχεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή και ζητάει τρεις εξεταστικές Επιτροπές. Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, εξεταστική Επιτροπή για τα ομόλογα και εξεταστική Επιτροπή για τη SIEMENS.Tιγίνεται βρε παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός!

    Τους έχει πιάσει πανικός στο ΠΑΣΟΚ.

    Μια η Siemens, μια η ΕΤΒΑ Finance (3 πήραν ισόβια), σε λίγο η ΔΕΚΑ και "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997", έχουν χάσει τον ύπνο τους.

    Ήθελαν να ρίξουν την Ν.Δ, αλλά τελικά έπεσαν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι, λοιπόν, η Βάσω Παπανδρέου δήλωνε πτιν λίγες μέρες στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι έχει μιλήσει πολύ σκληρά «για όποιους στο ΠΑΣΟΚ έκαναν περιουσίες την περίοδο της διακυβέρνησης (...) Αν υπήρξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν σε τέτοιες συναλλαγές να πληρώσουν το τίμημα (...) Είπα ότι στο χώρο μας δεν έγινε ποτέ κάθαρση. Και πρέπει να γίνει».
    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ , Η ΒΑΣΩ ΤΑ ΛΕΕΙ(προς κάποιούς απο τον χώρο του πασοκ που τυχόν θα πειραχτούν)
    ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λειτουργία της μίας αρχής δεν εμποδίζει την άλλη βάσει του νόμου. Δηλ. μπορεί να τρέχει παράλληλα και η δικαστική έρυνα και η επιτροπή της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάθος φίλε ανωνυμε 8.55.
    Η δικαιοσύνη οφείλει να παραδώσει τον ανακριτικό φάκελλο στην Εξεταστική επιτροπή χωρίς να βγάλει πόρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να συμπληρωσω την Λένα .Για αυτο αν προσεξες ο Παπανδρεου αρχισε να κανει επιθεση στην δικαιοσυνη ωστε να προετοιμασει κλιμα περι μη αδεκαστης δικαιοσυνης .
    Βεβαια σκαβει τον λακο του γιατι ο λαος βλεπει αντι για καθαρση , προσπαθεια κουκουλωματος.
    Πιο πολλα θα κερδιζε , κατα την γνωμη μου αν έλεγε οτι και η Βασω Παπανδρεου.Δηλαδη αν καποιος χρηματηστικε απο τον οποιοδηποτε πολιτικο χωρο να τιμωρηθει.Εφοσον δεν το κανει δηλωνει ενοχη .
    Ευκαιρια λοιπον για τον Βαγγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λενα δεν θα μπω σε διαδικασια διαφωνίας μαζί σου αλλά ο νόμος άλλα οριζει και μην τους δίνεις αλλοθι οτι το ενα παρεμποδίζει το άλλο, γιατι αυτό συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχει γίνει φανερό πως αποτελούν Κολυμβήθρες του Σιλωάμ για το σύστημα, αλλά ένας μικρός «απολογισμός» των τελευταίων χρόνων φτάνει για να διαψεύσει κατηγορηματικά όσους υποστηρίζουν, καλλιεργώντας αυταπάτες, ότι αυτές αποτελούν το...«θεσμικό φάρμακο» για την αντιμετώπιση των «σκανδάλων»
    ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    Φυσικά αν την αφήνουν και δεν την μπλοκάρουν με .......δήθεν εξεταστικές επιτροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή