Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Στο ίδιο καζάνι Ελλάδα και Σκόπια !

Το παρακάτω περιστατικό είναι 5-6 μήνες πριν, αλλά αξίζει να το αναφέρω γιατί καταδεικνύει με απόλυτη σαφήνεια την αντιμετώπιση μας από τις ΗΠΑ στο θέμα των Σκοπίων .Και ενόψει της επίσκεψης σε λίγες ημέρες της κας. Μπακογιάννη στους πέραν του ατλαντικού ....φίλους μας είναι σχετικά επίκαιρο .

Κάποιοι γερουσιαστές ( μεταξύ αυτών και ο Barack Obama ) υπέβαλαν από κοινού στην Αμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων , νομοσχέδιο κατά της διεξαγωγής αρνητικής για την Ελλάδα προπαγάνδας από μέρους της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Το νομοσχέδιο επισημαίνει την ύπαρξη «τηλεοπτικού ρεπορτάζ το οποίο δείχνει μαθητές σε δημόσιο σχολείο των Σκοπίων να διδάσκονται ότι τμήματα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι μέρος της δικής τους χώρας» καθώς επίσης και «την πρόσφατη έκδοση βιβλίων της στρατιωτικής ακαδημίας των Σκοπίων, που περιέχουν χάρτες οι οποίοι δείχνουν την, όπως την αποκαλούν Μεγάλη Μακεδονία, να εκτείνεται πολλά χιλιόμετρα μέσα στην επικράτεια της Ελλάδος και σε τμήμα της Βουλγαρίας».

Το νομοσχέδιο υπενθυμίζει ότι συμφωνία που συνάφθηκε στο πλαίσιο του ΟΗΕ, επιβάλει στην ΠΓΔΜ «να μη υποστηρίζει διεκδικήσεις εδαφών που ανήκουν σε άλλη χώρα ούτε και προσπάθειες για αλλαγή των υφισταμένων συνόρων».
Επίσης ζητά από τα Σκόπια να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει βάσει της συμφωνίας αυτής και να μη διδάσκουν στα σχολεία και τα ιδρύματά τους ύλη που απειλεί την Ελλάδα. Παράλληλα παροτρύνει την ΠΓΔΜ να καταλήξει σε συμφωνία με την Αθήνα σχετικά με την επιλογή αμοιβαία αποδεκτού επίσημου ονόματος για το γειτονικό της Ελλάδας κράτος.

Μέχρι εδώ όλα μια χαρά . Όσον αφορά όμως στις απόψεις της εκτελεστικής εξουσίας δηλαδή της κυβέρνησης των ΗΠΑ τι γίνεται ;

Παραθέτω την απάντηση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του Στέητ Ντηπάρτμαντ Tom Casey, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα δηλ. το νομοσχέδιο .
Τόνισε ο κύριος Casey, «θα θέλαμε να δούμε τις δύο χώρες να συμπεριφέρονται η μία προς την άλλη με κοσμιότητα και φιλικότητα και να αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες θα μπορούσαν να καταστήσουν ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας πάνω στο θέμα» .

Καταλάβατε , από την μία ο νομοθέτης αποδέχεται ότι υπάρχει προπαγάνδα και αλυτρωτικές βλέψεις από τα Σκόπια και την άλλη η κυβέρνηση τους μας τοποθετεί με το έτσι θέλω στο ίδιο τσουβάλι .

Τα λερωμένα και τα καθαρά στο ίδιο πανέρι δηλαδή !!
Ωραία νοικοκυρά είσαι κα Κοντολίζα Ράις !

ΥΓ .Σημειώνω ότι η κυβέρνηση BUSH αναγνώρισε τα Σκόπια ως "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" την επομένη των προεδρικών εκλογών, υφαρπάζοντας τις ψήφους των ομογενών .Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του OBAMA είναι ένα πολύ καλό χαρτί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των…… εξαπατημένων Ελλήνων της Αμερικής .

Την επομένη ημέρα όμως των εκλογών τι θα λέει ;;;;

17 σχόλια:

  1. Δες σε αυτο εδώ το site τι πραγματικά έγινε και ποιός πούλησε τελικά το όνομα.

    http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=2549&Itemid=83

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί μπορεί να έχουν διαφορετική οικονομική ατζέντα, στην εξωτερική πολιτική παραμένουν ίδιοι.

    Απλά, οι ΔΗμοκρατικοί θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο του Κλίντον στα Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ξεπούλημα ήταν του Μητσοτάκη για να ικανοποιήσει τον Μπούς που χρώσταγε γραμμάτια σε Σκοπιανούς χρηματοδότες του .
    ``Με ρωτούσε ο κύριος Ντελόρ με υπονοούμενα, με ρωτούσε ο κύριος Πόστ του Λουξεμβούργου, με ρωτούσε ο Γκένσερ, με ρωτούσε ο κύριος Κόλλινς της Ιρλανδίας και μου λέγανε, καλά Αντώνη, εδώ μας λές άλλα και μαθαίνουμε από το κέντρο ότι άλλη είναι η γραμμή. Είχανε ήδη αρχίσει οι διαρροές ότι μην ακούτε τον Σαμαρά, αυτός έχει την θέση όνομα, εμάς δεν μας νοιάζει``.
    ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον φίλο ανώνυμο
    Φίλε ο Σπύρου είναι ένα πρόσωπο για το οποίο έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις και έντονοι προβληματισμοί για τους στόχους και τη βαθύτερη σκοπιμότητα των απόψεων που κατά καιρούς εκφράζει σε κάθε ευκαιρία.
    Οσο για το Greek American News Agency τι να σου πω.Για να καταλάβεις κοίτα στην σελίδα που μας έστειλες τουτο``Γνωστές και οι θέσεις του γνωστού και διαπρεπή Αμερικανού δικηγόρου διορισμένου ως ειδικού διαμεσολαβητή εκ μέρους του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς``.
    Μάλιστα ``ο διαπρεπής ``που ονόμασε τον Μ.Αλέξανδρο ...σφαγέα .
    Μη πέφτεις εύκολα στην προπαγάνδα τους φίλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό ειναι και το μεγάλο πρόβλημα μας .
    Η εκάστοτε κυβέρνηση των ΗΠΑ διαλέγει την πολιτική της σύμφωνα με τους χπηματοδότες της στον προεκλογικό της αγώνα .
    Και παντοτε σύμφωνα και με το γενική αρχή τους του διαίρει και βασίλευε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο politis-gr που ασχολίσε με το θέμα , που οι άλλοι έχουν ξεχάσει και προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε και εμείς .
    Οι Μακεδόνες μαζί σου .
    Μπράβο παιδί μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εμείς οι Μακεδόνες στην Γερμανία μαζί σου .
    Σε παρακάλουμε την ξεχάσεις το ΜΕΓΑ
    αυτό θέμα .
    Ανέφερε σε παρακαλούμε και την συγκέντρωση στις 29 του Μάρτη στο schlossplatz Stuttgart που θα κάνουμε για το Μακεδονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οπως το λές είναι,τα λερωμένα και τα καθαρά στο ίδιο πανέρι δηλαδή !!
    Δράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστηχώς νομίζω ότι και ο obama εαν εκλεγεί , πάλι τα ίδια θα κάνει , αφου πρώτα έχει βέβαια εκμεταλευτεί την ψήφο των ομογενών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και η Θεσσαλονίκη όλη μαζί σου .
    Οταν οι άλλοι επίτηδες πρασπαθούν να στρέψουν την προσοχή μας σε άλλα θέματα , εσύ είσαι απο τους λίγους που δεν μας ξεχνάνε .
    Σου στέλνουμε email με κάποιες πληροφορίες σχετικά με το Μακεδονικό .
    Αν μπορείς θα σε παρακαλούσαμε να τις αναφέρεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιός ο ρόλος της Ντόρας και γιατί δεν τολμάει να ανέβει στην Β Ελλάδα;
    Πες τα και αυτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα μπορεί κάποιος να ρωτήσει τον ....επίτιμο κ Μητσοτάκη , αφου έχουν περάσει 15 και όχι μόνο 10 χρόνια που είχε πεί , γιατι τα άτιμα τα παιδιά δεν το ξεχνάμε και ασχολούμαστε με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά το όνομα έχει κυρίαρχη σημασία όχι μόνο απο συναισθηματικής πλευράς , αλλα απο το ότι θα μας βάλει σε μέγάλους μπελάδες στο μέλλον. Αυτό επιδιώκουν και οι Αμερικάνοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H κυβέρνηση BUSH αναγνώρισε τα Σκόπια ως "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" την επομένη των προεδρικών εκλογών, υφαρπάζοντας τις ψήφους των ομογενών.
    Κάτι απο τα ίδια θα συμβεί και με τον ΟΒΑΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια απορία έχω και μαζί ερώτηση προς την κα. Μπακογιάνη γενους Μητοτάκη .
    Πως θα αποκαλούνται αυτοί όταν εμείς αποδεχθούμε μία σύνθετη ονομασία π.χ Ανω Μακεδονία , Βορεια Μακεδονία , Νέα Μακεδονία κλπ;
    Μήπως θα αποκαλούνται Ανωμακεδόνες , Βορειομακεδόνες , Νεομακεδόνες ;;;;;
    ΟΧΙ κυρία μου .Θα αποκαλούνται πλέον Μακεδόνες και επίσημα.
    Αυτό θέλετε να καταφέρετε και εσείς και ο πατέρας σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παρακαλώ δείτε επίσης τα παρακάτω links:

    1)http://www.antibaro.gr/society/matsos_mhtsotakhs.php

    2) Αυτό είναι αναδημοσίευση του άρθρου απο την συνέντευξη του κ.Σπύρου. Απλώς το ξαναβάζω γιατί κάποιος φίλος αμφισβήτησε την εγκυρότητα του greekamerican news agency (δεν το συμπαθώ, αλλά είναι πηγή πληροφορίας...). Σκοπός των λινκ που βάζω είναι να καταλάβουμε όλοι ποιοί είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι...

    http://www.antibaro.gr/society/spurou_makedonia.php

    Ένα τεράστιο μπράβο στην ομογένεια απο την Γερμανία και την Αυστραλία που ενεργοποιήθηκαν (ενεργοποιούνται). Ας ελπίσουμε ότι ομογενέις και από άλλες χώρες θα ακολουθήσουν με ανάλογες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα να ρωτήσω εγώ κατί.Σε λίγες ημέρες πάει η Ντόρα στις ΗΠΑ .
    Πάει για το θέμα του ονόματος ή πάει να πάρει τα μπράβο σου κατάφερε και έσουρε άδικα τον Καραμανλή στην Αγκυρα ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή