Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη


Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις, οι οποίες εξυφαίνονται τις τελευταίες μέρες από τον αρμόδιο υπουργό Μ. Παπαιωάννου, αναδεικνύουν με με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου είναι οι γνωστές – παλαιοκομματικές πρακτικές που χρησιμοποιεί το Πασοκ.

Με μία , φαινομενικά ακατανόητη, αλλά πολιτικά απόλυτα προσηλωμένη στα στενά κομματικά συμφέροντα συμπεριφορά, τα στελέχη του Πασοκ επιδεικνύουν μια αξιοσημείωτη εμμονή στην επιβολή των αποφάσεων οι οποίες παραπέμπουν σε λογικές Πασοκ προηγουμένων δεκαετιών και μπορούν να θέσουν και σε κίνδυνο ακόμα και τη συνοχή της κυβέρνησης.

Από τη μια σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία προκειμένου να συστήσουν Εξεταστική Επιτροπή που θα εκδώσει ¨βολικό» πόρισμα για το θέμα της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το οποίο θα είναι αθωωτικό για τους κ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Και από την άλλη πλευρά, επιχειρούν να αντικαταστήσουν άρον άρον τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών με την τοποθέτηση «ημετέρων» για την προσεχή εξαετία.

Είναι ολοφάνερο ότι με τα τερτίπια στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής επιχειρείται η συγκάλυψη ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του τέως πρωθυπουργού και του τότε υπουργού Οικονομικών που «φούσκωσαν» τεχνητά το έλλειμμα και καταδίκασαν τη χώρα στην αδιέξοδη και καταστροφική συνταγή του Μνημονίου και της Τρόικας.

Παράλληλα, με την απόπειρα να συμπεριληφθεί στο πόρισμα της Επιτροπής και η περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία , είναι προφανές ότι επιδιώκονται η διάχυση ευθυνών και η δημιουργία εντυπώσεων.

Αυτονόητο είναι ότι όλα τα παιχνίδια αυτά του Πασοκ με τους θεσμούς θα πέσουν στο κενό, αφού δεν μπορεί να γίνει δεκτό να περάσουν από την παρούσα βουλή και από την μεταβατική κυβέρνηση.

Οι μεθοδεύσεις αυτές όμως, αποκαλύπτουν αμετανόητους πολιτικούς και νοοτροπίες που δεν έχουν θέση στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
ET