Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Το διακύβευμα της τηλεμαχίας


Οι τηλεμαχίες ως ένα εργαλείο της κρίσης του πολίτη στην δημοκρατία είναι αναμφισβήτητα θετικές, αρκεί να μην υποβαθμίζουν την νοημοσύνη του .

Κάτι τέτοιο επιχείρησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση για την δήλωση του περί «λιγότερων στρεμμάτων γης για να κοιμάται ήσυχος».
Ψέλλισε κάτι αόριστο περί ....«σοβαρότητας» διαλέγοντας τον συνήθη για αυτόν δρόμο του «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Όταν πριν ένα χρόνο( 8 Σεπτεμβρίου 2008) έβγαλα στην ελληνική μπλοκόσφαιρα το θέμα (εδώ) ,είχα φροντίσει πρώτα να επικοινωνήσω με το ΠαΣοΚ ζητώντας την άποψη τους. Απάντηση δεν έλαβα ποτέ!
Αντίθετα έλαβα διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ελληνοκαναδικής ομογένειας για την ορθότητα των όσων ανέφερε ο κ. Θωμάς Σάρας στο άρθρο του.

Από τότε «πλημμύρισε» η μπλοκόσφαιρα και το θέμα έγινε ευρέως γνωστό. Φυσικά το γνώριζε και ο κ. Παπανδρέου καθότι εκτός από την πολυπληθή ομάδα του που έχει ως αντικείμενο το διαδίκτυο, παρακολουθεί και ο ίδιος -κατά δήλωση του- τα πεπραγμένα στον χώρο μας.

Άρα η φανερή ταραχή του όταν ετέθη το ερώτημα στην τηλεμαχία δεν είναι δικαιολογημένη.Θα αρκούσε μια απλή δήλωση ότι «ουδέποτε έχω δηλώσει κάτι τέτοιο». Δεν το έκανε και φανερά αμήχανος άλλαξε την κουβέντα μιλώντας περί ανέμων και υδάτων. Ο καθένας πλέον έχει βγάλει τα συμπεράσματα του.

Γιατί το πραγματικό διακύβευμα για τον πολίτη και τη Δημοκρατία σ` αυτή την τηλεμαχία (debate) ήταν να ξεδιαλυθεί το ομιχλώδες κατασκεύασμα. Να εξαναγκαστεί ο κ. Παπανδρέου να μιλήσει με σαφήνεια σε μια σειρά ερωτημάτων.

Ο κ. Παπανδρέου οχυρώθηκε τελικά πίσω από υπεκφυγές , ασάφειες και φθηνές αοριστολογίες.
Ο κάθε πολίτης λοιπόν δικαιούται να διερωτηθεί τι πραγματικά κρύβει. Και να υποθέσει τα χειρότερα !

35 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου πολίτη.

    Τελειώσαν τα ψέματα.Οποιος δεν έχει κατασταλάξει στην κρίση του για τον Γιωργάκη Παπανδρέου είτε είναι μικρονοϊκός είτε υπό δικαστική αντίληψη. Ο άνθρωπος εκτός του είναι εγκάθετος (και ο πατέρας του ήταν)δεν διαθετει ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ (όπως τουλάχιστον ο πατέρας του)κι έτσι μοιραίως -εάν βγεί- θα γίνει ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Πάει και τέλειωσε. Αυτό το ξέρουν και οι ελληνικές κότες. Το θέμα είναι αυτός ο λαός τί θα κάνει;........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα αγαπητέ Πολίτη,

    Τί τηλεμαχία και η χθεσινή?
    Ο G. Papapandreou μου θύμιζε καημένο παιδάκι του δημοτικού που μαθαίνει το ποιήμα απ΄έξω για να το πεί στην γιορτή, και όταν ανέβει στην σκηνή και πιάσει το μικρόφωνο, ξεχνάει τα λόγια και επαναλαμβάνει τον ίδιο στίχο συνέχεια.
    (Άχ! ότι και να κάνουνε δυστυχώς δεν γίνεται το "γαϊδούρι, άλογο κούρσας).
    Στο τέλος δε ο Καραμανλής τον στρίμωξε για τα καλά. Η καλύτερη ερώτηση κατά την γνώμη μου ήταν του Αιμίλιου Λιάτσου πρός τον Καραμανλή, όταν τον ρώτησε για τις Ελληνορωσικές συμφωνίες και την Ουάσιγκτον ότι ήταν απέναντι του 5,5 χρόνια που κυβερνάει. Εκεί ο Καραμανλής έγραψε!!!
    Σήμερα όμως θα πρέπει να τον στριμώξει πολύ για τα εθνικά και ιδιαίτερα για την στάση του στο σχέδιο Ανάν.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα είχε "σκονάκι" γι'αυτή την ερώτηση. Θα έλειπε κι ο Λόντος, και που να τηλεφωνείς τώρα στην Ολμπράιτ νυχτιάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραμιλάνε σήμερα τα πράσινα μπλόγκς.
    Τί έγινε παιδάκια;
    Νευράκια, νευράκια;
    Μην μου κουράζεστε όμως.
    Κρατήστε δυνάμεις γιατί σας έρχεται μπόρα, έρχεται καταιγίδα.
    Έρχεται το σημερινό ντιμπέϊτ.
    Θα γελάσει κάθε πικραμένος σήμερα το βράδυ με τον απόφοιτο.
    Χιλιάδες βιντεοκάμερες και κασετόφωνα θα καταγράφουν τον απίθανο τύπο που τούπε η mummy ότι είναι τόσο φωστήρας που είναι καταδικασμένος να κυβερνήσει την Ελλάδα.
    Η χαρά του Λαζόπουλου και του Μητσικώστα.
    Και πού είσαι;
    ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ;
    Είναι μόνο μια ανάμνηση πιά.
    Όσο και εάν προσπαθούν, φιλότιμα, τα πράσινα μπλόγκς να ωραιοποιήσουν την τραγική φιγούρα που λέγεται ΓΑΠ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αρνούνται την πραγματικότητα. Η ρημάδα, μερικές φορές είναι τόσο καθαρή και ωμή που σε ρίχνει από τα σύννεφα.
    Και η ερώτηση είναι ποιός φταίει, η πραγματικότητα ή το ότι πετούσατε στα σύννεφα;
    Οι αμερικάνοι το λένε denial, δηλαδή άρνηση της πραγματικότητας. Είναι μηχανισμός αυτοάμυνας για να μην τρελλαθεί ο άνθρωπος.
    Άντε περαστικά.
    Κρίμα τόσος κόπος τον τελευταίο χρόνο.
    Γίνανε όλα ρημαδιό μέσα σε λίγες ώρες.
    Αυτά συμβαίνουν όταν ποντάρεις σε κουτσό (και κοκορόμυαλο) άλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ DEBATE ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ:
    Μία από τα ίδια από το γνωστό «παραμυθά» Γιωργάκη (επονομαζόμενο και ο άνθρωπος άλλαντάλλων - άλλο τον ρωτάς και άλλο σου απαντάει).
    Σιγά μην πούμε κάτι συγκεκριμένο, μαλάκες είμαστε σαν τους νεοδημοκράτες;
    Άστους αυτούς να μιλάνε και εμείς θα τους κάνουμε κριτική.
    Εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι λάθη δεν κάνουν μόνο οι πεθαμένοι και εμείς οι πασόκοι.
    Και είναι προφανές γιατί.
    Γιατί δεν δουλεύουμε.
    Το ότι ΣΑΣ δουλεύουμε, πάντως, δυστυχώς δεν θεωρείται επίσημη εργασία.
    Γι’ αυτό, μην μας ρωτάτε για το σχέδιό μας για την οικονομία.
    Είναι δικό μας, κατά-δικό μας και το κρατάμε για τον εαυτό μας.
    Μην ρωτάτε λεπτομέρειες, να μας έχετε εμπιστοσύνη, αλλοίμονο.
    Εμείς ΔΕΝ είμαστε για συγκεκριμένα πράγματα.
    Εμείς είμαστε για ΝΕΑ οράματα, ΝΕΕΣ ιδέες, ΝΕΑ σχέδια, ΝΕΑ προγράμματα, και πάει λέγοντας.
    Φαντασία στο φούλ.
    Φαντασία και αερολογία.
    Εμείς έχουμε μυαλό, δεν είμαστε χειρώνακτες.
    Εμείς είμαστε για να σκεπτόμαστε μόνο.
    Τίποτε συγκεκριμένο βέβαια αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
    Οι χαζοί ΜΟΝΟ μιλάνε συγκεκριμένα.
    Οι έξυπνοι μιλάνε αόριστα, θεσμικά, υπεράνω, conceptually, πώς να στο πω στα Ελλήνικος.
    Εάν μας ξαναρωτήσεις για αυτά τα συγκεκριμένα, πως τα είπες, θα σου κόψω την καλημέρα!
    Σε προειδοποίησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικά συμπεράσματα από τη χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών:

    1. Ο εκπρόσωπος των οικολόγων πράσινων δεν απάντησε σε καίρια ερωτήματα όπως: Με ποιο ακριβώς ΣΧΕΔΙΟ θα υλοποιηθεί η "πράσινη ανάπτυξη";;; Επιπλέον δεν μας έπεισε κατά πόσο οι οικολόγοι έχουν πολιτική θέση για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό όπως οι σχέσεις μας με τα Σκόπια. Δεν νομίζω πως το πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο υδροφόρος ορίζοντας και επιπρόσθετα κ. Χρυσόγελε λαός χωρίς ιστορία και ιστορική μνήμη παύει να υπάρχει...

    2. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν απάντησε πως θα νοικοκυρέψει τη χώρα. Ωστόσο τόνισε πως είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.... Ας θυμίσει κάποιος στον κ. Καρατζαφέρη ποιος του έδωσε τα λεφτά για το κανάλι και τον εκδοτικό οίκο που τόσο καλα διευθύνει τη δεκαετία του 1980...αλλά είναι πολύ παλιά...Για μία ακόμα φορά ο κ. Καρατζαφέρης αποδεικνύει πως "ουδής ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετιθέντα...

    3. Ο εκπρόσωπος τους Συριζα και πρόεδρος του Συνασπισμού μας είπε πως παλεύει για μία δίκαιη κοινωνία με εξασφαλισμένα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και φυσικά με προσανατολισμό στην "πράσινη ανάπτρυξη"...Αλήθεια κ. Τσίπρα ξέρετε πόσο καλά φέρονται στους εργαζόμενους σας μέλη του κομματικού συνασπισμού του οποίου ηγείστε...πόσο φροντίζουν για την ορθή διανομή των κερδών τους και την βελτίωση του βιοιτικού επιπέδου των εργαζομένων... Μάλλον όχι για αυτό τα λέτε όλα αυτά. Επίσης αν δεν με απατά η μνήμη μου το πανεπιστημιακό άσυλο είναι για να διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι εγκληματικών πράξεων και όσο για την αδυναμία περιφρούρησης του από την πανεπιστημιακή κοινότητα ουκ ολίγα μέλη του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου έχουν βάλει το χεράκι τους προς αυτή την κατεύθυνση....


    4. Η κα Παπαρίγα, η οποία έκανε αίσθηση με την κόκκινη καρδιά κόσμιμα (220 ευρώ παρακαλώ- μισό επίδομα ανεργίας) δεν μας είπε κάτι καινούργιο, αλλά ούτε και κάτι εφαρμόσιμο και υλοποιήσιμο...Συμφωνώ με την κυρία Παπαρίγα με όσα λέει για τους εργαζόμενους...καλά κάνει το ΚΚΕ και έχει ιδιωτικές επιχειρίσεις για να συντηρείται, αλλά όσοι δουλεύουν σε αυτές αμοίβονται με 1400 ευρώ (τόσά ισχυρίζεται το ΚΚΕ πως πρέπει να είναι ο κατώτατος μισθός). Αν δεν κάνεις πράξη αυτά που πρεσβεύεις στο σπίτι σου μέσα πως περιμένεις να σε πιστέψουν όσοι δεν ανοίκουν στον συγκεκριμένο χώρο...;;;

    5. Ο κ. Παπανδρέου: εδώ θέλει πολύ χώρο αλλά θα περιοριστώ:
    Τελικά είπε ή δεν είπε τη δήλωση για μερικά στρέμματα γης λιγότερα;;;
    Τελικά δεν ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν;; Τότε πως θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα;;;
    Τελικά τι φορολογικό σύστημα θα εφαρμόσει;;;Δίκαιο, τιμαριθμοποιημένο, ενιαίας προοδοευτικής κλίμακας;;;;
    ΑΛήθεια αναφορικά με τη διαφθορά στο δημοσίο τα περισσότερα στελέχη του δημοσίου δεν ανοίκουν στο ΠΑΣΟΚ;;;;
    Και τελικά να ράψουν ή να μη ράψουν κουστούμια τα μέλη του κόμματος του;;;;

    6. Ο κ. Καραμανλής τελικά έμεινε αμετακίνητος στις θέσεις του. Ευτυχώς δεν ακούσαμε και άλλα για την "πράσινη ανάπτυξη" (έλεος πια) και δέχομαι την αυτοκριτική του... Είναι μεγάλη μαγκιά να βγαίνεις ανοιχτά και να λες έκανα λάθος και το αναγνωρίζω...Σε μία χώρα που έχουμε μάθει όλοι να κρίβουμε τα λάθη μας και να υπερθεματίζουμε τα λάθη των άλλων θέλει κότσια να βγεις και να το παραδεχτείς αλλά και να πεις τι θα κάνεις όχι για να μην ξαναγίνουν λάθη (ανέφικτο) αλλά για να γίνουν λιγότερα και σαφώς μικρότερης κλίμακας. Μοναδική ένσταση αναφορικά με την εικόνα του κ. Καραμανλή η απάντηση του για τα STAGE, έπρεπε να είναι το ίδιο ξεκάθαρη νε τις υπόλοιπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα προαχθεί ή θα μείνει ξανά μετεξεταστέος ο κ. Παπανδρέου;

    Η επιφυλλίδα

    του Ατίθασου

    Η αοριστία των απαντήσεων του προέδρου κα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ποιά, άμεσα, μέτρα θα λάβουν την επόμενη μέρα, αν κληθούν να κυβερνήσουν την χώρα, είναι εντυπωσιακή!

    Και το γεγονός αυτό δεν τεκμαίρεται μόνο από το χθεσινό debate αλλά αποτελεί ...
    κοινό χαρακτηριστικό όλης της προεκλογικής περιόδου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πέφτουν σε αντιφάσεις, αοριστολογίες και ευχολόγια, λαϊκιστικές κραυγές και υποσχέσεις, αποτελούν πλέον καθημερινή ρουτίνα.

    Τι πραγματικά συμβαίνει; Γιατί αδυνατεί ο Κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις, όπως ποιά θεωρούν ως χαμηλά εισοδήματα ή ποιόν ενιαίο φορολογικό συντελεστή προκρίνουν;

    Δεδομένου ότι όλοι συμφωνούμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης, ότι τα ελλείμματα διογκώνονται και ότι τα προβλήματα έχουν φθάσει σε εκρηκτική κατάσταση είναι προφανές ότι οι αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης - όποιες κι αν είναι αυτές - θα πρέπει να εφαρμοσθούν σχεδόν ακαριαία.

    Αποτελεί λοιπόν απολύτως φυσιολογικό για τους πολίτες να αναμένουν από τον, εν αναμονή, πρωθυπουργό, όπως τουλάχιστον παρουσιάζει σύσσωμη η διαπλοκή τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να έχει έτοιμες, τεκμηριωμένες, σαφείς και ουσιαστικές τελικές προτάσεις για την διακυβέρνηση του τόπου.

    Αλλά φευ!

    Ο κ. Παπανδρέου επί 5,5 χρόνια στην αντιπολίτευση βρέθηκε, αίφνης, προ εκπλήξεως αδυνατώντας να απαντήσει άμεσα με ένα σαφές, σοβαρό και καλά μελετημένο οικονομικό - και όχι μόνον - πρόγραμμα. Αναρωτιέται κανείς τι έπρατταν επί 5,5 έτη στην αντιπολίτευση ο κ. Παπανδρέου, τα στελέχη του και οι σύμβουλοι του και δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής πόσο άραγε χρόνο χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να διατυπώσει μια πειστική πρόταση;

    Είναι προφανές ότι ο χρόνος των 5,5 ετών που κάθισε στα έδρανα της αντιπολίτευσης το ΠΑΣΟΚ δεν του ήταν αρκετός για να αρθρώσει συγκεκριμένο πολιτικό λόγο και να καταστρώσει ένα σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα.

    Οι πολίτες, αυτή την περίοδο, καλούνται να αξιολογήσουν την πρόοδο του ΠΑΣΟΚ και να αποφασίσουν αν θα το προάγουν στην τάξη της εξουσίας ή θα το αφήσουν ξανά μετεξεταστέο μέχρι να μπορέσει, επιτέλους, να περάσει τις εξετάσεις του.

    atithasos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη μήπως θα έπερεπε να ασχοληθείς λίγο και με τους δημοσιογράφους που πήραν μέρος στην χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση;;; Με εξαίρεση τον Αιμίλιο Λιάτσο που ήταν συγκεκριμένος και εύστοχος στις ερωτήσεις του και εντός της θεματικής του ενότητας και τη Σία Κοτσιώνη (σε μικρότερο βαθμό)οι υπόλοιποι ήταν άστα...

    Επίσης γιατί σήμερα όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ και οι εφημερίδες που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκαν να πουν πόσο εκπληκτικός, μοναδικός και έτοιμος ηγέτης είναι ο ΓΑΠ;;; Στη ΔΕΘ όπου μίλησε με διαφορά μίας εβδομάδας από τον Καραμανλή και είπε ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια κοντέψαν να μας πείσουν πως ο Καραμανλής είναι μηδενικό, δεν υπάρχει, δεν έχει θέσεις ενώ ο ΓΑΠ "ηγέτης". Γιατί σήμερα μετά τη χθεσινή τηλεμαχία που ο ένας ήταν απάναντι στον άλλο δεν το σχολιάζουν, δεν μιλούν για θρίαμβο του ΓΑΠ, δεν τον εγκωμιάζουν παρά αρκούνται μόνο σε αναλύσεις του τύπου κερδισμένος Τσίπρας και Καραμανλής και ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι τέτοιου τύπου τηλεποπτικών αναμετρήσεων;;;;

    Γιατί;;;;
    Περιμένω το σχόλιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωϊ-πρωϊ ξύπνησε σήμερα το Giorgakis.
    Ηταν χώμα, δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι ο κακομοίρης.
    Εφιάλτες έβλεπε όλο το βράδυ.
    Χθές αργά το βράδυ, τον έπιασαν και εκείνοι οι επικοινωνιολόγοι του και του ξεφούρνισαν τα κακά μαντάτα για το χθεσινό debate.
    Έγινε λιώμα.
    Πιο μαλακά ρε παιδάκια, φέρτε το πιο μαλακά.
    Πάνω που είχα πείσει τη μανούλα ότι η επιθυμία της θα γίνει πραγματικότητα γύρισαν όλα τούμπα.
    Και αυτό δεν είναι το χειρότερο.
    Δυστυχώς.
    Σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ΜΟΝΟΣ του τον πρωθυπουργό.
    Παναγιά μου, εάν θέλετε ονομάστε το αιμομιξία αλλά ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ.
    Μανούλα!!!
    Mummy!!!
    Δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα.
    Πού να πάω να αντιμετωπίσω εκείνο το μαντράχαλο;
    Αυτός ξέρει τι λέει.
    Εγώ τι θα απαντάω;
    ΈΠΑΙΞΑ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΕΠΑΙΞΑ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΕΠΑΙΞΑ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, αλλά τώρα μου βάζουν πιο δύσκολες ερωτήσεις.
    Μου ζητάνε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.
    Δεν υπάρχει κασέτα για τα συγκεκριμένα μου είπε εκείνος ο Ραγκούσης.
    Θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ για να μιλήσεις συγκεκριμένα, μου είπε, κακό χρόνο νάχει και αυτός.
    Ουάαααα!!!!
    Δεν μου αρέσουν αυτά mummy.
    Δεν είμαι διαβασμένος.
    Πώς να πάω στην εξέταση σε αυτά τα χάλια;
    Ούάαααα.
    Άσε που μου ζητούν απαντήσεις σε ξένη γλώσσα.
    Είναι ξεφτίλα.
    Σε όλες τις άλλες αποικίες μας μιλούν Αγγλικά, εδώ αυτοί οι υπανάπτυκτοι θέλουν να μιλάω τη δική τους ντόπια γλώσσα. Πολύ οπισθοδρομικός λαός, καλά τάλεγε ο daddy.
    Ουάαα . . .
    Τι θα κάνουμε απόψε mummy;
    Μη με αφήσεις να πάω.
    Πάρε τηλέφωνο στην ΕΡΤ και πέστους ότι έχω μια ρημάδα ίωση που θα με καθηλώσει στο κρεβάτι για 15 μέρες.
    Άντε ρε μανούλα, βόηθα και εσύ.
    Ένα χρόνο τώρα παιδεύονται αυτοί οι καλοί άνθρωποι, ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Κυριακού και ο Αλαφούζος να με κάνουν πρωθυπουργό.
    Τόσες εφημερίδες με βοηθάνε καθημερινά, τόσα κανάλια παίζουν νυχθημερόν το σενάριο του μεσσία που θα σώσει την Ελλάδα από εκείνο τον παλιο-χαρακτήρα τον Καραμανλή.
    Τόσες χάρες χρωστάω στους φίλους στην Ουάσινγτον, σε αυτούς πως θα τους το φέρω;
    Θα με σουτάρουν πριν προλάβω να πω κάλτσες, εννοώ κάλπες!
    Άτιμη κοινωνία.
    Τί;
    Να πάω και ότι γίνει;
    Μα δεν προλαβαίνω ούτε μια επανάληψη να κάνω σήμερα.
    Μα τι λές μανούλα;
    Θα με γράφουν τα βίντεο θα με παίζουν τα ραδιόφωνα.
    Άσε που μετά θα με περιλάβουν ο Λαζόπουλος και ο Μητσικώστας.
    Δεν πάει άλλο, δεν αντέχω άλλο.
    Ουάααα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι ο Παπανδρέου για άλλη μια φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Πραγματικά εκεί που λες ότι δε γίνεται να πει και άλλες κοτσάνες έχει έναν απίθανο τρόπο να σε διαψεύδει.
    Απολαυστικός για άλλη μια φορά.
    Για άλλη μια φορά δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση συγκεκριμένα.
    Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο.
    Και σε ορισμένες ερωτήσεις έχω μείνει ακόμα με την απορία «Τι θέλει να πει ο ποιητής???»
    Εκεί που ήταν όμως συγκεκριμένος και ξεκάθαρος ήταν στην ερώτηση για την εκτροπή του Αχελώου. Ξεκίνησε με τη λέξη Αχελώος, συνέχισε λέγοντας ότι οι αγρότες ποτίζουν με υφάλμυρο νερό λόγο των μεγάλων γεωτρήσεων και τελείωσε με τη λέξη Αχελώος. Παρακαλώ όποιος μπορεί και έχει καταλάβει τι ήθελε να πει ας μου το εξηγήσει. Θα γίνει η εκτροπή του Αχελώου αν ποτέ γίνει κυβέρνηση ο «δε χρωστάω σε κανέναν»?

    Όλα βέβαια τα «αντικειμενικά» μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να μας πείσουν ότι κανείς δεν κέρδισε και κανείς δεν έχασε και γενικά προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.
    Αυτό που έχω να πω είναι ότι όποιος παρακολούθησε το χθεσινό νομίζω πως και να ήθελε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ θα το ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά. Δεν είναι δυνατόν ένας αρχηγός κόμματος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός να μη μπορεί να δώσει ούτε μια συγκεκριμένη απάντηση. Ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τη φορολογία και τους φορολογικούς συντελεστές και μας είπε πάλι για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στο οποίο δε θα αλλάξουν οι φορολογικοί συντελεστές άλλα ταυτόχρονα θα γίνει ενιαίος φορολογικός συντελεστής (και εδώ χρειάζομαι βοήθεια για το τι εννοούσε)!!!
    Δεν έχει τελικά να πει κάτι συγκεκριμένο για τι δεν ξέρει. Είναι της λογικής βλέποντας και κάνοντας. Όπως είπε και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Πρετεντέρη «δεν μπορούμε να πούμε τώρα συγκεκριμένα για τους φορολογικούς συντελεστές. Τώρα βάζουμε τις γενικές κατευθύνσεις» Ρε μεγάλε και πότε θα μας τα πείτε αν βγείτε (να μας φυλάξει ο Θεός)? Δεν πρέπει να ξέρουμε τι μας περιμένει? Δε το θεωρείτε μείζον θέμα?

    Από την άλλη είχαμε ένα Πρωθυπουργό που ήταν σαφείς και συγκεκριμένος στις απαντήσεις του. Θεωρώ ότι ο μεγάλος νικητής ήταν ο Καραμανλής. Κατάφερε να αναδείξει την έλλειψη θέσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και την αδυναμία συγκεκριμένου πολιτικού λόγου από τον «δε χρωστάω σε κανέναν».

    Καημένε Γιώργο τι σε περιμένει σήμερα το βράδυ. Από πού θα φύγεις ήθελα να ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτη μάαααπα ο Γιωργάκης στo debate, γράφει στο γυαλί το παλληκάρι όπως λένε τα «δημοκρατικά» Γιωργοκάναλα.
    Ξέρετε ποιός Γιωργάκης, ο ηγέτης, ο παμμέγιστος, ο αϊνστάϊν, ο μεσσίας, ο οραματιστής, ο παιδαράς, ο αθληταράς, αυτός με τα σχέδια, ο επονομαζόμενος και Ο ΝΕΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ.
    Δεν είναι τυχαίο που τάζει τα πάντα όλα!
    Λοιπόν, όταν τον είδα στην τηλεόραση, τρελλάθηκα.
    Με το κοντό κουρεματάκι του, τις τεράστιες αυτάρες-ραντάρ, το πλαστικό χαμόγελο και το ψεύτικο σοβαροφανές ύφος, κόντεψα να κατουρηθώ από τα γέλια.
    Άνοιξαν οι επαγγελματικοί ορίζοντες του Γιωργάκη μετά το θάνατο του Ευγένιου Σπαθάρη.
    Δεν θα πεινάσεις ποτέ αγόρι μου εσύ, δεν θα πεινάσεις.
    Τόχεις έμφυτο το ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς το θέμα δεν είναι το πνευματικό επίπεδο του ΓΑΠ.Αυτό είναι δεδομένο.Το πρόβλημα είναι το πνευματικό επίπεδο των ψηφοφόρων του, και το πως μια πλειοψηφική μερίδα επιπόλαιων επηρεάζει το μέλλον ενός τόπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3700

    Σωπάτε, το έβαλε και το φερέφωνο της Ιπποκράτους, το Τρωκτικό που έχει καταπιεί τη γλώσσα του σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν μια ζωή σου γράφουν άλλοι τους λόγους σου, όταν κάθε φορά που αυτοσχεδιάζεις είτε λές πατάτα είτε κάνεις σαρδάμ, πώς μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση;
    Όταν δεν μιλάς καλά τη γλώσσα, όταν δεν ξέρεις τα θέματα σε βάθος, όταν το μυαλό είναι εντελώς κονσέρβα, πώς να ανταποκριθείς στην ελεύθερη συζήτηση;
    Εγώ όταν βλέπω το Γιωργάκη το μόνο που βλέπω είναι ένα άνευρο, απρόσωπο και στημένο στύλ παλαιομοδότη πολιτικού με πλαστικό χαμόγελο που δίνει το χέρι του σε ότι περπατάει, πετάει ή κολυμπάει.
    Ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει τον αληθινό από τον ξύλινο λόγο.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Γιωργάκη όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εκφορά του λόγου.
    Είναι η άγνοια του εύρους και του βάθους των θεμάτων που θα αντιμετωπίσει στο debate.
    Σφαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά Πολίτη έχω μιά απορία για τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.
    Ξύπνησε ο δημοσιογράφος μέσα του και έκανε την συγκεκριμένη ερώτηση? ή... μήπως ήταν στημένη να γίνει από τον Καρατζαφέρη για να την παρουσιάσουν αναξιόπιστη? Γιατί ως γνωστόν ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός, κατά καιρούς εκτοξεύει διάφορες μπούρδες και κατηγορίες για διάφορους, ισχυριζόμενος πάντα ότι το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο ανακαλύπτει "πράγματα και θάματα".
    Το ότι έχει βουϊξει το σύμπαν από τότε που το έβγαλες το θέμα, δεν το συζητάμε. Όλος ο κόσμος μιλάει γι΄αυτό πολύ πριν από την χθεσινή τηλεμαχία. Αλλά κάτι δεν μου πάει καλά.
    Σου λέει ας το πεί αυτός που έτσι κι αλλιώς ο κόσμος τον έχει συνηθίσει να λέει μα...ες βγαλμένες από το κεφάλι του, ούτως ώστε να κουκουλωθεί η αλήθεια ως αναξιοπιστία, αφού την λέει ο Καρατζαφέρης.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελπίζω και εύχομαι εκ καρδίας οι Ελληνες, ή όσοι έχουν απομείνει σε αυτό τον τόπο και πιστεύουν σε κάποια ιδανικά, να βάλουν πίσω το προσωπικό τους ΕΓΩ, και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
    Δεν τρέφω καμμία αγάπη, προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι αυτοί που προκαλούν το λιγότερο κακό στην Πατρίδα μου.
    Με βάση αυτό θα ψηφίσω την 4η Οκτωβρίου.

    Και εννοείται ότι ΔΕ θα βάλω σε κανέναν υποψήφιο σταυρό. Δε θα ψηφίσω πολιτικάντηδες, απλά θα στηρίξω για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά τον άνθρωπο που τα έβαλε με το ΝΑΤΟ, και τον οποίο έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να ρίξει το κατεστημένο της πατρίδος μας, το οποίο στηρίζει μετά μανίας, έναν άνθρωπο παντελώς περιορισμένης ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολίτη μετάτις απειλές και πιέσεις που δέχτεικες, όταν αποκάλυψες τα μπάνια του Γιωργάκη στην Πούντα, εν΄ψ καιγόταν η Ανατολική Αττική , τώρα ήρθε και η σειρά του Ρεσάλτο.

    Ομάδα επτά νεαρών πυρπόλησε στις 6 το απόγευμα ισόγεια αποθήκη του περιοδικού «Ρεσάλτο» επί της οδού Σολωμού 5 στα Εξάρχεια.

    Οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της αποθήκης και πέταξαν στο εσωτερικό μια φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, η οποία προξένησε υλικές ζημιές.

    Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Οι δράστες ...... αναζητούνται.

    Η διασύνδεση του παρακράτους του ΠΑΣΟΚ με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και τους στρατιώτες τους στα Εξάρχεια είναι γνωστή σε όλους.

    Όποιος μιλά κατά των Αμερικανών και του Γιωργάκη ....επεμβαίνουν οι ...."Αριστερίζοντες" τρομοκράτες πόλεων.
    Αν είναι δυνατόν !!!!!
    Δεν τρώμε κουτόχορτο βρεεεεε!!!!! Και ούτε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε!
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γράφει... πάλι ο George!!! Καλά δεν τον λυπούνται? Ο άνθρωπος έχει γίνει "νούμερο". Είναι δυνατόν να μας κυβερνήσει αυτός ο άνθρωπος? Μιλάμε ότι δεν ξέρει τι λέει.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά ο Καραμανλής σήμερα δεν παίζεται. Τον έχει κάνει σκόνη τον κακομοίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙ ΑΚΟΥΩ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ?????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "ΠΡΑΣΙΝΕΣ.... ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!!!!"
    ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για το έργο του Αχελώου κουβέντα....
    Για την υπογραφή του σε αποχαρακτηρίσεις δασικών εκτάσεων κουβέντα.......... μετά από λίγο το σκέφτηκε (έ! ήθελε και τον χρόνο του...) για τον Αχελώο και είπε ότι θα επαναπροσδιορίσει. Άντε τώρα πάμε να γελάσουμε με τις θέσεις του στην Εξωτερική Πολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΜΕ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΚΟΙΝΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ!Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ!ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΙ ΛΕΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!!!!!!
    κ. Κρόγια where are you?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eskise o Karamanlis apopse sto debate... kai me ksana ekane perifani pou eime Ellinida. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άκουσον άκουσον έβγαλαν και συμπεράσματα ότι ο γαπ νίκησε λέει στα "σημεία"...!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ:
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕ:ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΝΔ!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. eleos pia!!!!oi epikoinwniologoi lene oti nikise o papandreou!!!!imarton opws leei ki o gewrgiou!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καραμανλής: Σαφής, συγκεκριμένος εμπνέει σιγουριά. Με το κύρος του πρωθυπουργού που ξέρει τι θέλει. Αποπνέει εμπιστοσύνη. Πήγε πολύ καλά.

    Γιωργάκης: Προσπάθησε, αποστήθισε, απήγγειλε, μπλόκαρε όταν έπρεπε να κινηθεί εκτός σεναρίου. Αόριστος όπως πάντα, με λίγα - γι'αυτόν- σαρδάμ. Μπορούσε και χειρότερα.

    http://atithasos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΕΙΔΑΝ ΑΠΟΨΕ ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΣΙΜΑ-ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ - ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν με ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά. Δεν με ενδιαφέρουν - και αυτό αφορά και στα δύο κόμματα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ - οι επί μέρους διαφορές (σκάνδαλα, διαφθορά κλπ) γιατί πολύ απλά παντού υπάρχουν "ποντικοί". Είμαι προσωπικά ΠΟΛΥ ικανοποιημένος από τον Καραμανλή γιατί, για όσους ΔΕΝ το κατάλαβαν, το όνομα του ξένου ηγέτη που ακούστηκε από τα χείλη υποψηφίου πρωθυπουργού ήταν του ΠΟΥΤΙΝ κι όχι του ΟΜΠΑΜΑ. Θυμάμαι παλιότερες αναμετρήσεις όπου ΤΟ θέμα ήταν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ. Αιωνίως. Αυτό σήμερα άλλαξε. Ακούστηκαν τα ΙΜΙΑ, το φιάσκο ΟΤΣΑΛΑΝ, το θέμα του αγωγού.Ακούστηκε το θέμα του σχεδίου ΑΝΑΝ και ποιος πήρε πια θέση. Κώστα Καραμανλή δεν ξέρω αν χάσεις ή αν κερδίσεις. Σήμερα έγραψες ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άσχετο!
    Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτόν τον πασοκοθρεμένο Πέτρο Κωστόπουλο, που η μόνη
    "αξιόλογη" απόψη που έχει είναι ποιοί είναι οι δέκα καλύτεροι κώ..οι και τα δέκα καλύτερα βι..ά, γιατί τον καλούνε στις πολιτικές συζητήσεις. Ως τί?
    (μιλάμε για τον νούμερο 1 διαφθορέα της νεολαίας με τα γελοία περιοδικά του, κατάφερε να κάνει μοναδικό όραμα των νέων, το lifestyle του νεόπλουτου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όπως είχε επισημανθεί...Τη σκυτάλη για τις δημοστρεβλώσεις την παίρνουν τα διάφορα blogs που και καλά μαθαίνουν "μυστικά" τα αποτελέσματα...Και πως οι μετρήσεις αυτές δεν εκφράζουν καμία αλλαγή μετά το ντιμπέιτ... Εμένα μου λες...Αυτή η προπαγάνδα του ΠΑΘΑΟΚ πρέπει να βγει σε βιβλίο, πώς καταφέρνει να είναι τόσο διεισδυτική και καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ διακριτική...Γελάω με τις γελοιότητες...Γελάω με τα χάλια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 11.36

    Μην το ψάχνεις...Ο Κωστόπουλος είναι κολλητός του Λαλιώτη, μαζί έμεναν στο Βέλγιο όταν και καλά έκανε το μεταπτυχιακό του, μετά ή παράλληλα εργαζόταν σε επιτροπές της ΕΟΚ, κατόπιν ο Λαλιώτης τον έφερε στο Ελλάντα ως προστατευόμενό του και τον προώθησε όπως μπορούσε ...Είναι αυθεντικό τέκνο του Παπανδρεϊσμού ...Έχει πάρει κάτι κονδύλια αυτός που θα χόρταινε μία ολόκληρη χώρα της Αφρικής... Ως εκ τούτο, αυτός ο ταγός της ηθικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ανήκει στον χορό της εμετικής προπαγάνδας από την πλευρά του life style ...

    Και καλά αυτός...Οι άλλοι οι γλοιώδεις λασποσκώληκες, και ιδίως ο Χατζηνικολάου με πατέρα υφυπουργό της ΝΔ και ενώ ο ίδιος υπήρξε δραστήριο μέλος της ΔΑΠ, πόσο ποιο ανήθικος μπορεί να γίνει; Βέβαια, σου λέει, εμένα γιατί δεν με έκανε υπουργό ο Καραμανλής και προτίμησε τον γιο του ταχυδρόμου; Ειλικρινά, και μόνο που βλέπω τον κίδβηλο αξιοπρεπισμό του μου έρχεται να αδειάσω το περιεχόμενο του στομάχου μου επάνω του...Συμφεροντόλογος και διεφθαρμένος σαν τον Ευαγγελάτο, τον άλλο "γκουρού" της δημοσιογραφίας... Σιχάματα όλοι...Και εδώ ταιριάζει και η ποδοσφαιρική αναφώνηση: "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή