Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΣΥ και ...ΕΣΥ !


Αυτή η υπόθεση της ενασχόλησης με τα θέματα υγείας όποτε έχουμε εκλογές,τόνιζε χθες η κ. Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή», νομίζω ότι απλώς εντάσσεται στις επικοινωνιακές κάθε φορά ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν στη δημόσια υγεία και θεωρώ ότι κάθε φορά που το πολύ σοβαρό και ευαίσθητο αυτό θέμα μπαίνει στην κομματική κονίστρα, πραγματικά… βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έρχεται από τον Αρη. Παρ’ όλα αυτά δηλώνει αποφασισμένος να θέσει, λέει, τέρμα στην απαξίωση της δημόσιας υγείας. Και υπόσχεται ένα… νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αλήθεια; Και το παλιό τι έγινε; Τον Οκτώβριο του 2004, πραγματοποιήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν όλα όσα δεν έγιναν επί των ημερών των κυβερνήσεών τους.
Μίλησαν για διαλυμένο ΕΣΥ, για λανθασμένες πολιτικές, για υπερσύγχρονα νοσοκομεία που υπολειτουργούσαν.

Το 2003, οι αυτοψίες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας μιλούσαν για στοίβαγμα ασθενών, λίστες αναμονής, ελλείψεις προσωπικού, ανεπαρκή μηχανοργάνωση. Ο (επανερχόμενος σήμερα) κ. Δ. Κρεμαστινός, πρώην υπουργός Υγείας που το 2004, αρνήθηκε να είναι ξανά υποψήφιος, δηλώνοντας ότι από το 2000 είχε συναρτήσει την υποψηφιότητά του με ουσιαστικές μεταβολές στους τομείς Υγείας και Παιδείας.

Με άρθρο του στο «Βήμα», το Νοέμβριο του 2003, είχε γράψει πως «αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, ο ηττημένος θα είναι ο δημόσιος τομέας».
Ήδη από το 1994 ο κ. Κρεμαστινός επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής Ενιαίου Λογιστικού Σχεδίου για τα νοσοκομεία. Έκτοτε, τα νοσοκομεία συνέχισαν να βρίσκονται σε λογιστικό χάος και να πάσχουν από μορφωτική ανεπάρκεια.

Και καθώς τίποτε δεν προχωρούσε, κοινοτικά κονδύλια χάνονταν, η «δωρεάν υγεία» γινόταν όλο και πιο ακριβή, η παραοικονομία ζούσε και βασίλευε –αν και η Ελλάδα εμφανιζόταν πρωταθλήτρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σε δαπάνες για την Υγεία, τα χρέη συσσωρεύονταν, οι σπατάλες και οι αδιαφανείς διαδικασίες έδιναν και έπαιρναν, τον Νοέμβριο του 2003 εξαγγέλθηκε –για τέταρτη κατά σειρά φοράο οικογενειακός γιατρός!

Τώρα, ακούμε ότι το ΕΣΥ θα μεταλλαχθεί σε… νέο ΕΣΥ. Η μαγεία των λέξεων στην υπηρεσία της ψηφοθηρίας… ΕΣΥ και ...ΕΣΥ!

14 σχόλια:

  1. Φίλε Πολίτη,
    Εντάξει οι δημοσκοπήσεις δεν θα δημοσιοποιούνται πλέον.
    Το κουστούμι όμως παρεδόθη στον πελάτη, τον κύριο ΜΜΕ, όπως το ζήτησε.
    Ξεκινήσαμε με μάκρος μανικιών 3,5- 4,5 πόντους, συνεχίσαμε στους 5,5- 7 πόντους καί φτάσαμε την τελευταία μέρα να έχουμε στον καβάλο 158 έδρες. Να τις χαιρόμαστε και καλή παραγωγή!
    Τώρα θα αρχίσουν οι διαρροές των διαρροιών όχι από τις έδρες, αλλά από "κύκλους προσκείμενους", blogs υποκείμενα και "πηγές καλά ενημερωμένες" .
    Πολίτη είλικρίνά πιστεύω πως πλέον ιστολόγια σα το δικό σου είναι ίσως από τα λίγα όπλα που απομένουν για όσους αναζητούν σωστή ενημέρωση. Συνέχισε να δίνεις αυτή την μάχη. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί, που είμαστε μαζί σου.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. keita tora oloi i ellada xerei pos ta dielisan ola stin igeia o avramopoulos
    kai den xero ti gnosi exeis apo nosokomeia i apo eparxeia alla ena keimeno sto internet den borei na kaliphei tin skliri pragmatikotita ta poulisan ola gia ta idiotika nosokomia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δαγκωτό στο Γιωργάκη!!! Θα δώσει αυξήσεις ΑΝΩ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ (ο οποίος κυμαίνεται στο 0.5% ... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΩΡΙΜΏΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΗΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    -ΘΕΛΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ!! Ε? ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?
    -ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΟΜΠΑΜΑ!! Ε? ΤΥΧΑΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ? Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΙ ΦΤΑΕΙ?
    - ΘΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!! Ε? ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 60% ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ?
    - ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! Ε? ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ - ΟΤΙ ΠΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 60% ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ? ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ( Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ?)
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑΣ ΩΡΙΜΟΣ ΛΑΟΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ? ΕΙΔΩΜΕΝ
    ΑΑΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ,ΤΣΙΜΑ,ΠΡΕΤΕΝΤΡΗ, ΤΡΕΜΗ, ΛΙΑΡΕΛΗ,ΔΕΛΑΤΟΛΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ, ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ, ΤΡΑΓΚΑ, ΜΑΚΡΗ , ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ, ΨΥΧΑΡΗ, ΚΑΨΗΔΕΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ, ΒΛΑΣΤΑΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΝΩΜΙΚΟ ''ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι:

    1. Έχει πολύ αργά πολιτικά αντανακλαστικά. Όχι μόνο αντιλήφθησαν την παγκόσμια επιδημία της γρίπης με μερικούς μήνες καθυστέρηση (συνήθης ικανότητα της ηγεσίας τους, δοκιμασμένη και στην παγκόσμια οικονομική κρίση) αλλά ξέχασαν επίσης κατά τη συνήθη πρακτική τους την παγκοσμιότητα της κρίσης.

    2. Ασκούν μηδενιστική κριτική χωρίς να υποβάλλουν προτάσεις, χωρίς να επισημαίνουν παραλείψεις, χωρίς να αντιπροτείνουν οτιδήποτε.

    3. Επενδύουν στο φόβο και στα ΘΑ για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Η δοκιμασμένη ικανότητα τους να μεταδίδουν τον ιό του φόβου και της υποσχεσιολογίας.

    θα προσκρούσει όμως στα ισχυρά αντισώματα που η Ελληνική Κοινωνία έχει αναπτύξει απέναντι στις προπαγανδιστικές τακτικές τους.

    4. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι αντιφάσεις τους να προκαλούν το κοινό περί σοβαρότητας αίσθημα.

    Η καθημερινή επίδειξη αντιπολιτευτικής υστερίας, με τα ΘΑ που δεν έκαναν όμως 20 χρόνια, απευθύνεται σε πολίτες με μειωμένα αντανακλαστικά. Έτσι Νομίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντί να αναρωτιέται για τους λόγους διάλυσης του ΕΣΥ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα και πριν τις εκλογές για το πως απαντά στα αγωνιώδη αιτήματα νοσηλευτών και γιατρών για να γίνουν αμέσως οι αναγκαίες προσλήψεις και να αυξηθούν οι πόροι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

    Οφείλει, επίσης, να πει αν διαφοροποιείται από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που άνοιξαν το δρόμο για την μαζική ιδιωτικοποίηση στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.

    Α.Δ Νοσηλεύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ το 1997 ψήφισε το νόμο 2019 για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.
    Δεν τον εφάρμοσε ΠΟΤΕ.

    Μιλούσε και μιλά για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας .Δεν έγινε ΠΟΤΕ.

    Μιλούσε και μιλά για managers υγείας .Δεν διορίστηκαν ποτέ.

    Μιλά για εξάλειψη των ανισοτήτων στην πρόσβαση. Αλλά οι λίστες αναμονής επί ημερών του είχαν φθάσει τις 85 ημέρες.

    Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας και εγκατάλειψης του ΕΣΥ, δεν νομίζετε ότι είναι κοροιδία να μας μιλάνε για το ΕΣΥ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αυτό έγινε. Ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ τάζουν δωρεάν τα πάντα, Όλοι γνωρίζουμε πως τίποτα δεν υπάρχει δωρεάν και ότι μας δίνεται τη μια στιγμη δωρεάν το χρυσοπληρώνουμε αργότερα. Εξυπηρετεί τα ιδιωτικά και μόνο παραμυθιάζοντας τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπέρα.πιστευεις οτι ο κόσμος θα αντισταθεί με τη ψηφο του στα μμε κ τον εκλεκτό τους(που πριν 9 μήνες τον έφτυναν) ή είναι πλέον αργά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέβαια ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρεται καθόλου στις απορρόφησειςς των κονδυλίων του Β΄ Κ.Π.Σ όπου λόγω της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί τους ευρωπαϊκούς πόρους, το ΕΣΥ έμεινε 10 χρόνια στάσιμο..

    Υπήρξαν χαρακτηριστικές καθυστερήσεις & στην υποβολή προγραμμάτων αλλά και στην απορρόφηση των κονδυλίων για τα προγράμματα με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμοι πόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, άλλαξε ΕΣΥ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την Ελλάδα. Δείτε, ανατριχιάστε και μετά...ψηφίστε ΛΑΟΣ για...να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι τα συμφέροντα της χώρας θα είναι σε καλά ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ χέρια και δε θα έχετε και...πρόβλημα συνειδήσεως!
    http://www.youtube.com/watch?v=IMVqbj2beQs&feature=player_embedded#t=78

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή αναφέρουμε συνέχεια τον λαό, τί θα κάνει, άν "κοιμάται" ή όχι. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι στην Ελλάδα ο αρχηγός πίσω από τα συνθήματα λέει: "Αφήστε τώρα τις φιλοσοφίες, τις ιδεολογίες και τους πατριωτισμούς, κι εγώ κι εσείς ξέρουμε ότι αυτά τα λέμε για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια. Όλοι ξέρουμε πως, αν μας βγάλετε, θα φάμε εμείς τα πολλά, αλλά θα φάτε και εσείς κάποια λιγότερα.
    (Πυραμιδοειδώς φυσικά, όπως είναι το σωστό και το Ιλλουμινατικό....)
    Αν δεν μας ψηφίσετε, θα έρθουν στην εξουσία οι άλλοι και ποιος ξέρει πόσο καιρό θα κάνουμε να ξαναφάμε όλοι μαζί".
    Οι ψηφοφόροι λοιπόν πίσω από τις ζητωκραυγές και τις επεφημίες απαντάνε: "Tις ιδεολογίες κ.τ.λ. τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Εδώ είμαστε για να μας βολέψεις στην Τράπεζα, στο Δημόσιο, στην αρπαχτή. Να φας εσύ και το συνάφι σου, αλλά να φάμε κι εμείς!"

    Θέλετε πιο ωμά ακόμα?

    Αρχηγός: Ηλίθιοι, πάρτε τώρα μερικά ξύλινα συνθήματα και μην τολμήσετε να μη μας ψηφίσετε,
    γιατί ξέρετε τι θα γίνει.....
    Ψηφοφόροι: Ηλίθιε, νομίζεις ότι πιστεύουμε τις παπαριές σου? Να φάμε θέλουμε και αν δεν μας το διασφαλίσεις δεν ξαναβλέπεις εξουσία

    Α! Ρέ! πως μας καταντήσατε...

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...διαβαστε το μπλογκ ....<< εν κρυπτω >> .....το κειμενο για το διακυδευμα των εκλογων

    ΑπάντησηΔιαγραφή