Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Μανιφέστο νεοφασισμού...?


Η ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη στο 4ο συνέδριο του κόμματος του, υπήρξε από κάθε άποψη αποκαλυπτική.
Προσδιόρισε κατά τρόπο ξεκάθαρο και μη επιδεχόμενο παρερμηνείας, το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος του, και καθόρισε πλέον ένα στέρεο πλαίσιο αναφοράς, πάνω στο οποίο μπορεί να διεξαχθεί ένας ανοικτός δημόσιος διάλογος αναφορικά με το «τι είναι» πράγματι και «τι θέλει» ο ΛΑΟΣ.

Με βάση , πια, τις επίσημες και δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις του και όχι τις διάφορες κατά καιρούς ιδεολογικές οβιδιακές μεταμορφώσεις του και πολιτικές μεταμφιέσεις του, που υπόκεινταν στις σκοπιμότητες της στιγμής και στις διακυμάνσεις της συγκυρίας.

Μια προσεκτική ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος προς το στελεχικό του ακροατήριο και με αποδέκτη την Ελληνική κοινωνία, επιτρέπει την κωδικοποίηση των κύριων χαρακτηριστικών της ιδεολογικοπολιτικής φυσιογνωμίας του ΛΑΟΣ και τον προσδιορισμό της ιδεολογικοπολιτικής του ταυτότητας.

Χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής και οποιουδήποτε τύπου ιδιοτελούς παρανάγνωσης, η ομιλία αυτή συνιστά κατά πολλούς ένα απροκάλυπτο Μανιφέστο Νεοφασισμού και κατατάσσει αυτοδίκαια το κόμμα αυτό στη χορεία των πολιτικών δυνάμεων της άκρας δεξιάς.

Ας δούμε , αδρομερώς, και με βάση τα όσα ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος είπε στην ομιλία του αυτή , τους βασικούς τέσσερις άξονες του ιδεολογικοπολιτικού του στίγματος.
Για τους λόγους ότι η ανάρτηση δεν επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη και των τεσσάρων αξόνων σήμερα θα περιοριστώ μόνο στην ανάπτυξη του πρώτο άξονα και με επόμενες αναρτήσεις στους υπόλοιπους τρεις.
1. Κίνημα αντί κόμματος
Είπε ο κ. Καρατζαφέρης σε μια αποστροφή της ομιλίας του :« Με ρώτησε ένας δημοσιογράφος Κυριακάτικης εφημερίδας ποια είναι η διαφορά μεταξύ κόμματος και κινήματος και του είπα πολύ απλά. Κόμμα σημαίνει το όπλο παραπόδα, κίνημα σημαίνει εφ` όπλου λόγχη», και συνέχισε παρακάτω αναφερόμενος στο ίδιο θέμα :« Να ψηφίσετε με συνείδηση , για το καλό του κόμματος, με την σκέψη ότι κάνουμε κίνημα. Το κίνημα δεν μπορεί να επιτρέψει εκείνες τις ύποπτες εκφράσεις που από έξω από το κόμμα προσπαθούν να ελέγξουν το κόμμα και μέσα από τα blogs να αναστατώσουν την ζωή του κόμματος».

Μόνο που η υιοθέτηση αυτής της «κινηματικής» λογικής πολλοί ισχυρίζονται ότι αποτελεί μια αμιγώς ακροδεξιά θέση, που την ενστερνίζονται όλα τα νεοφασιστικά πολιτικά κινήματα παγκοσμίως. «Κίνημα» άλλωστε αυτοαποκαλούνταν και οι φασιστικές πολιτικές δυνάμεις του μεσοπολέμου στην Ισπανία και την Ιταλία.

Λέει χαρακτηριστικά στο περίφημο «Πρόγραμμα 26 σημείων» του 1934, ο Χοσέ Αντόνιο Πρίμο Ντε Ριβέρα , ιδρυτής της«Ισπανικής Φάλαγγας», στο άρθρο 25: « Το κίνημά μας θα ενσωματώσει στην εθνική ανοικοδόμηση το καθολικό συναίσθημα - που έχει ένδοξη παράδοση και κυριαρχεί στην Ισπανία».

Αυτή η κινηματική λογική , θέτει προφανώς το κόμμα του κ. Γ. Kαρατζαφέρη εκτός του χώρου της δημοκρατικής κεντροδεξιάς , στο πλαίσιο της οποίας οι πολιτικές δυνάμεις αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα, έχοντας την επίγνωση ότι εκφράζουν ένα μέρος της κοινωνίας και αποκρούοντας κάθε διάθεση να την καπελώσουν «κινηματικά».

Και φυσικά εκτός του χώρου της δημοκρατικής κεντροδεξιάς θέτουν το ΛΑΟΣ πρακτικές, όπως η ΔΙΑ ΒΟΗΣ επανεκλογή του προέδρου του, αμιγώς νεοφασιστική πρακτική και αυτή, αλλά και η υπόδειξη από τον ίδιο προς τους συνέδρους για το ΠΟΙΑ πρόσωπα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή, με την αναγκαία για κάθε τέτοιου τύπου «κίνημα» συνωμοσιολογική αναφορά σε κάποιους ( μη κατονομαζόμενους) που θέλουν να το ....«αναστατώσουν».

41 σχόλια:

  1. Η κινηματική αξία δεν έχει σχέση με το να αραδιάζει ο καθένας με τους τόνους τα "προωθημένα" του αιτήματα, αλλά από το πόσο είναι ικανός να τα προωθήσει στην πράξη και σε τελευταία ανάλυση να τα επιβάλει.
    Αλλά ,και εδώ είναι η ουσία, από την στιγμή που προσπαθεί να τα επιβάλει τότε αυτομάτως τίθεται στα νεοφασιστικά στεγανά.
    Αυτή είναι η διαφορά του κινήματος με το κόμμα που πολύ σωστά το αναλύεις. Το κόμμα εκφράζει μέρος πολιτικών απόψεων που δεν προσπαθούν να τις επιβάλουν, αλλά να τις υπερασπιστούν , να τις συνθέσουν και να τις αναδείξουν.
    Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω τα πράγματα με το πραγματικό όνομά τους και όχι με ιδεολογικές προβιές που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό.

    Κωστής Δαμιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη όρισε μας λίγο και τους πυλώνες την Δημοκρατικής Κεντροδεξιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΕΝΙΟΤΕ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ.
    ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΠΗΔΗΣΗ[ΣΤΕΛΕΧΩΝ] ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΟΣΜΟΣΗ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΩΖΕ[ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ] ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ[ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κίνημα είναι ανώνυμο, χωρίς συνέχεια, κάτι που εμφανίζεται παροδικά και κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης. Ένα κίνημα μπορεί να διαμαρτύρεται, μπορεί να ζητάει από την εξουσία, μπορεί να λειτουργεί ως πίεση, αλλά δεν μπορεί ποτέ να πάρει την εξουσία γιατί δεν μπορεί να έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλη την κοινωνία.

    Για αυτό υπάρχουν τα κόμματα και οι πολιτικές πρωτοπορίες. Για να πάρουν αυτή την ευθύνη. Ένα κόμμα μπορεί να έχει πρόγραμμα το κίνημα όχι.

    Αν λοιπόν σήμερα επιμένει κανείς στην επαναστατική ανατροπή τότε θα πρέπει να παλέψει για μια δομή που να αναλογεί σε αυτό το σχέδιο και όχι σε ένα σχέδιο γλειψίματος της διαμαρτυρίας. Ένα τέτοιο σχέδιο απαιτεί πολιτικά κόμματα, και τα κόμματα χτίζονται δημοκρατικά και ιεραρχικά.

    Χτίζονται στη βάση μιας ιδεολογίας, και δεν την ψάχνουν στο δρόμο τους. Καλύπτουν ιδεολογικά και όχι απλώς πολιτικά ή ακόμα περισσότερο κινηματικά κενά και παλεύουν να καταλάβουν ως τέτοια την εξουσία.

    Δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά οποιονδήποτε που τα απορρίπτει όλα και δεν έχει να προτείνει τίποτα περισσότερο από μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O κ. Γ. Καρατζαφέρης αφού αλίευσε ότι μπορούσε από τον χώρο της δημοκρατικής κεντροδεξιάς ,αλλάζει ρότα και εγκαταλείπει την περίφημη θεωρία της "πολυκατοικίας" και εν συνεχεία της "ίδιας γειτονιάς με τη ΝΔ", όπως εγκαταλείπει και την ιδέα να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ.

    Ετοιμάζεται τώρα να προτείνει στην κυβέρνηση να "βγάλει τον στρατό στα βουνά και στα δάση" αυτό καλοκαίρι, διότι και ..."καλύτερη εκπαίδευση θα έχουν οι στρατιώτες και καλύτερα φυλαγμένα θα είναι τα δάση από τις πυρκαϊές".

    Το επόμενο βηματάκι θα είναι για λόγους ασφαλείας των πολιτών να προτείνει να βγάλουν τον στρατό στις πόλεις. Ξέρετε με λαϊκίστικες κορώνες του τύπου " τα στρατευμένα παιδιά θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την περιουσία των πατεράδων τους κλπ".
    Δηλαδή... χούντα στα πρώτα στάδια της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινά ..διά βοής έγινε η επανεκλογή του Προέδρου Καρατζαφέρη?
    Τότε για ποια Δημοκρατία μιλάμε?
    Αυτό από μόνο του politi και χωρίς να αναλύσεις οτιδήποτε άλλο ,φανερώνει Νοεφασιστικό Κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πιο "ωραίο" από αυτά που γράφετε politis είναι ότι ο αυτοπροσδιορισμός ως κίνημα προσδίδει ακροδεξιά και νεοφασιστικά χαρακτηριστικά. Όπως και ότι τα κινήματα σε αντίθεση με τα αγνά κόμματα προσπαθούν να καπελώσουν την κοινωνία κινηματικά.

    Ωραία η λογική και με 3φασική δράση απέναντι στα αντιδραστικά κινήματα εκ δεξιών, εξ αριστερών και παράλληλα στο πλευρό του Αγνού Κόμματος. Μόνο που παραπέμπει στον αντιπολιτευτικό λόγο και στη λογική -Καρατζαφέρη- δεκαετίας '80.

    Η ουσιαστική κριτική στο ΛΑΟΣ όμως πέραν της ονοματολογίας θα εμπεριείχε αναγκαστικά στοιχεία αυτοκριτικής, οπότε ορθά πράττετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -Οσο θα συνεχιζει να υπαρχει οικογενειοκρατεια,
    -οσο θα εξακολουθουν να μην εφαρμοζονται οι νομοι προς την πολιτικη και οικονομικη νομενκλατουρα,
    -οσο τα κομματα θα εξακολουθουν να ειναι αναντιστοιχα στην βουληση του ελληνικου λαου σε εθνικα,κοινωνικα και οικονομικα θεματα,
    -οσο οι αεροσυνοδοι θα γινονται "φιλοσοφοι" και οι νηπιαγωγοι καθηγητες πανεπιστημιου,
    Τοσο θα γιγαντωνεται και το "κινημα" μας γενικοτερα και το ΛΑΟΣ ειδικοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως αρκετά μεγάλος σε ηλικία και έχοντας στις πλάτες μου αρκετά βιώματα, οφείλω να πω (μόνο και μόνο για να τον προστατεύσω) , ότι το σχόλιο του ανωτέρω 2.44 είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας του φασισμού.

    Προσέξτε...! Για να μη βιώσετε όσα τυραννικά, δραματικά και αρκετά ψυχοφθόρα , βιώσαμε με αυτές τις ..."πολιτικές λογικές".

    Προσέξτε...! Το αυγό του μαύρου φιδιού πριν εκκολαφτεί δεν φανερώνει το τέρας που κρύβει μέσα του.
    Μοιάζει σαν όλα τα άλλα αθώα και ακίνδυνα αυγά. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλα τα λετε ολοι...μια ερωτηση μονο να σας κανω:
    "Δεξιες" η "ἁριστερες" κυβερνησεις μας εφεραν στα χαλια που ειμαστε;
    Καλα τα λογια... πραξεις δε βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλω μια ερωτηση...ποια η διαφορα του κινηματος του ΠΑΣΟΚ,απο το κινημα του ΛΑΟΣ;
    και τα δυο "κινημα" βαπτιστηκαν ..του πρωτου ξερουμε βεβαια την πορεια του κι αν ακομη κρατουν τη σημαια "κινημα"...το δε ΛΑΟΣ;

    Αφροδιτη..
    18χρ.πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Αφροδίτη
    Ως κινήματα δεν υπάρχουν διαφορές.
    Και τα δύο ( όπως και όλα τα άλλα κινήματα) σκοπεύουν στο "καπέλωμα" της κοινωνίας.
    Πράξη φασιστική ! Φάνηκε και στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ με τις κλαδικές κλπ. που παρέπεμπαν στο Ισπανικό φασισμό του Φράνκο.

    Κάποια στιγμή όμως στο ΠΑΣΟΚ το γύρισαν στο... κόμμα και ...κρυφοκαπέλωσαν το "κίνημα" μόνοι τους.

    Ορισμένες φορές, ειδικά από τους πολύ παλαιούς στο ΠΑΣΟΚ τους ξεφεύγει η λέξη κίνημα και προσπαθούν στην συνέχεια με διαφόρους αφοριστικούς Μπουρδουκλισμούς να το καλύψουν.

    Στο ίδιο λάθος πέφτουν και οι νέους που δεν ξέρουν από ιδεοπολιτικές αναλύσεις και συμβολισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ψυχραιμια παιδια... ψυχραιμια.. αφου χασατε τον υπνο σας με το 7,2 τωρα χανετε και τα λογικα σας.. ΔΗΛΑΔΗ φιλτατε, το ΠΑΣΟΚ ως κινημα ειναι και αυτο φασιστικο (οχι οτι δεν φλερταρε αγρια πολλες φορες και αυτο και ο ιδρυτης του..) ο ΛΑΟΣ ειναι και αυτος φασιστικος (κινημα γαρ..) το ΚΚΕ και τα ΣΥΡΙΖΟΕΙΔΗ δεν χρειαζεται να τα πουμε φασιστικα ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ ΤΩΝ λογω ιδεολογιας.. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ η ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ (οχι της εκαλης) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ την παραμικρη σχεση με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ανοιχτε κανενα βιβλιο..) ΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΝΟΥΔΟΥ ειναι φασιστικα.. ΕΚΤΑΚΤΑ μεχρι τωρα ηξερα οτι ζουσα σε 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' τωρα διαπιστωνω οτι ζω σε 'ΦΑΣΙΣΜΟ' μια ζωη σε παρενθεσεις δηλαδη..

    Ας σοβαρευτουμε λιγο, ο ΛΑΟΣ ανεβηκε ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ συνεχως ΟΣΟ Η ΝΔ θα ειναι ''ΠΑΣΟΚ εσωτερικου'' η υγειης ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που χαρη σε αυτην νικησαμε σε ολους τους πολεμους - καναμε αυτο το μικρο οικονομικο και κοινωνικο θαυμα σε 100 χρονια απο την τουρκοκρατια να ειμαστε στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και ηγετιδα δυναμις στα βαλκανια (ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που διελυσε τα ονειρα και τις ζωες των δυστυχων υπηκοοων της οσο επικρατουσε δικτατορικα εκει) αυτη η ΔΕΞΙΑ που μας εδωσε αυτες τις αξιες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΠΑΤΡΙΔΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πρεπει να εχει το κομμα της ? γιατι απο οσο ξερω η ΝΔ δεν ειναι δεξιο κομμα (παρ'οτι την ψηφιζουν - οσοι ακομη δεν εχουν ξυπνησει ΔΕΞΙΟΙ..) ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΘΝΟΣ Η ΔΕΞΙΑ... και ουτε φερθηκε ποτε ως τετοιος..

    Η συντριπτικη πλειοψηφια των ΕΛΛΗΝΩΝ ειναι δεξιοι (ειτε το ξερουν ειτε οχι..) και η απολυτη πλειοψηφια των ψηφοφορων της ΝΔ ειναι δεξιοι....αν η ΝΔ μεταφερθηκε στην κεντροαριστερα ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...και το κενο που αφηνει ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.. αυτο κανει τωρα Ο ΛΑΟΣ.... και ετοιμαστειτε για τα χειροτερα (για σας..) στις επερχομενες εκλογες οταν ο ΛΑΟΣ θα κτυπησει ΔΙΨΗΦΙΟ νουμερο...

    Λιγο η ντορουλα λιγο ο βουλγαρακης λιγο η μαρι(ον)ετα κουτσικου, λιγο ο πακης, λιγο το μειμαρακη και πανω απο ολους ο κοιμωμενος πλαδαρος αρχηγος ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

    ΥΓ
    ντορουλα το σχεδιο ΑΥΝΑΝ που προπαγανδιζες με λυσσα οσο και το ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα ειναι μονο ο πολιτικος σου ταφος θα ειναι και της ΝΔ... ισως ισως και της μεταπολιτευσης ..

    Α και να μην ξεχαστω... η υγρασια που νοιωθεις τελευταια στην μονιμα ηλιθια και ψευτο γελαστη φατσα σου δεν ειναι σταγονες καλοκαιρινης βροχης ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΙΟΛΟΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι, ηθελημένα, οι απαντήσεις ξέφυγαν από το θέμα του συντάκτη. Ισως γιά να αποκρυβεί ότι ο κ.Καρατζαφέρης ήταν επί δεκαετίες σημαίνον στέλεχος της Ν.Δ. (θυμάστε οι περισσότεροι πως είχε αναλάβει τη δεκαετία του '80 τον τηλεοπτικό πόλεμο ενάντια στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και με ποιού κόμματος την υποστήριξη. Γιά Δημοκρατία μίλαγε ενάντια στο φασισμό(...)). Η ταύτιση της έννοιας κινήματος με το φασισμό λόγω ΛΑ.Ο.Σ. απλά δείχνει την πολιτική τρικυμία κάποιων. Δηλαδή αν το έλεγε κόμμα θα ήταν δημοκράτης; Ή το κίνημα γιά τη σωτηρία της καρέτα-καρέτα είναι φασιστικό;
    Η ιδεολογία, οι στόχοι και οι πρακτικές αναδεικνύουν τη δημοκρατική αντίληψη. Οχι οι ταμπέλες ευκαιρίας.
    Και κύρια αρχή της δημοκρατίας είναι η αρχή της πλειοψηφίας. Και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. κυβέρνησαν με λαϊκή πλειοψηφία. Εκτροπές είχαμε όταν κάποιοι "πατριώτες" σκέφθηκαν ότι "η πατρίς, η θρησκεία(στέλνει και ο Θεός sms;) και η οικογένεια (η δικιά μου;)" αποφάσισαν ότι είναι οι εκλεκτοί που θα σώσουν εμάς τους αμαρτωλούς. Η ιστορία της Ελλάδας έχει καταλήξει ποιοί είναι αυτοί. Ας αλλάξουμε προς το καλύτερο τα κόμματά μας και ας απομονώσουμε αντιδημοκρατικές ιδεολογίες, γιά να μην ξαναδούμε συγκαλυμμένες φασίζουσες πρακτικές. Τα αυγά του φιδιού πεθαίνουν έξω από τις θερμοκοιτίδες τους. Ο νοών νοείτο.

    Δημήτρης Μαγκούτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 8.14
    ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΕΙ.
    ΠΟΛΥ ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ.
    ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΜΟΛΙΣ ΔΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φιλτατε ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΓΚΟΥΤΗ ,

    ελευθερια, δημοκρατια, πατριδα, οικογενεια, θρησκεια, ελευθερη οικονομια ειναι ενα ιδεολογικο πλαισιο που χαρακτηριζει την ΔΕΞΙΑ, αν τωρα το χρησιμοποιησε και το καθεστως της 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ αυτο δεν απαξιωνει καθολου το ΠΑΤΡΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ οπως δεν απαξιωσε το ιδιο καθεστως την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λεγοντας οτι ηταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η ο δικτατωρ να ονομαζεται ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ... εκει δεν σας βλεπω να απαξιωνετε την εννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.. μονο το ΠΑΤΡΙΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ σας ποναει και προσπαθειτε να το εξοβελισετε γιατι χαλαει την 'σουπα' που θελετε να ταισετε τον Ελληνικο λαο. Οχι δεν ειμαστε φιλε μου 'πατριωτες' ειμαστε πατριωτες , αν καταλαβαινεις τι θελω να σου πω.. οσο για το αν στελνει sms ο Θεος , οχι δεν στελνει... ουτε και η κυρα-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στελνει... ουτε καν η ΛΟΓΙΚΗ..
    αφησε μας εμας τους πολλους να εχουμε αυτο το τριπτυχο και κρατειστε εσεις των δυο 'μεγαλυτερων' κομματων το τετραπτυχο ΚΟΥΚΟΥΛΑ-ΑΘΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΡΕΜΟΥΛΑ.. σας τα χαριζουμε.

    Θα ηθελα οταν γραφει καποιος αντι να υβριζει (πχ αυγα του φιδιου, φασιστοειδη κλπ) καλυτερα να επιχειρηματολογει και να παραθετει την γνωμη του χωρις να προβαινει σε χαρακτηρισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το ΔΙΑΣ ΒΟΗΣ επανεκλογή προέδρου και στην ουσία ο ορισμός της Κεντρικής Επιτροπής από τον ίδιο τον κ. Καρατζαφέρη, σας μοιάζει για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κύριοι?

    Πολύ σωστά το επισημαίνει ο συντάκτης ότι αυτό είναι πρακτικές Νεοφασισμού.

    Εάν θέλετε το κόμμα του "Μεσσία", κατηγορώντας τα υπόλοιπα κόμματα για οικογένειες κλπ, το... βρήκατε.
    Με την διαφορά ότι στα υπόλοιπα κόμματα υπάρχουν δημοκρατικά εκλεγμένοι αρχηγοί, κεντρικές επιτροπές, κομματικά όργανα.

    Εάν εσείς αυτό που συμβαίνει με το ΛΑΟΣ, το ανέχεστε ως άτομα, ως πολίτες να είσαστε σίγουροι ότι δεν σας τιμά, ούτε ως πατριώτες.

    Γιατί πατριώτες σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι όλοι οι Έλληνες στον βαθμό που αυτοί αντιλαμβάνονται και προσδιορίζουν αυτή την έννοια!

    Κλείνοντας να επαναλάβω την ΔΙΑ ΒΟΗΣ επανεκλογή του ...Μεσσία. Θα έπρεπε να σας προβληματίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ΛΑΟΣ ειναι η απελευθερωση της δεξιας βασης απο τα δεσμα που της
    επεβαλε η ΝΔ.Βαρεθηκαμε το γλυψιμο της αριστερας και το χαιδεμα των κουκουλοφορων.Βαρεθηκαμε τις ανοησιες της Ρεπουση και της Γιαννακου,τη μεταναστολαγνεια του Παυλοπουλου και το μεσαιο χωρο του Λουλη.Οσο και να αρχισετε τις κραυγες περι νεοφασισμου δεν πειθετε κανενα.Δεν εκαψαν την Αθηνα το Δεκεμβρη οι καρατζαφερικοι αλλα τα χαιδεμενα παιδια της αναρχιας και η αμυντικη σταση της καραμανλικης αστυνομιας.Πηγαινετε να κλαψετε τωρα για το πανεπιστημιακο ασυλο που κινδυνευει και για αορατες δυναμεις που σας καταδιωκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 9.52, η δεξιά βάση όπως λες είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ , και καμιά σχέση δεν έχουν με τον ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟ.
    Μήπως έαν ρίξετε μια ματιά οι θέσεις σας τυγχάνει να είναι ίδιες με της Χρυσής Αυγής?
    Λέω μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριοι, και απευθύνομαι στους παραπλανηθέντες ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ, μήπως δεν γνωρίζετε κάποια πράγματα?
    Στο μηνιαίο δελτίο «Ελλήνιον Σάλπισμα» του Πλεύρη καταγράφεται αναλυτικά ο ρόλος του γνωστού εθνικοσοσιαλιστή στη δημιουργία του ΛΑΟΣ.
    Σε άρθρο με τίτλο «Εν τη ενώσει η ισχύς» (τ. 11, Νοέμβριος 2001), αναφέρεται ότι «οι δύο σωστοί και αληθινοί Ελληνες, ο ανεξάρτητος βουλευτής και Αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Αρχηγός της Πρώτης Γραμμής κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, αφήνοντας κατά μέρος μικροπολιτικές, ιδιοτέλειες, ψευτοεγωισμούς, προβαδίσματα και στείρες αγκυλώσεις του παρελθόντος, ένωσαν τα χέρια και την ψυχή τους για τον κοινό αγώνα, για την μεγαλοσύνη του έθνους. […] Μπροστάρης σ’ αυτή την προσπάθεια ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης με τον πύρινο πολιτικό λόγο και δίπλα ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης με την πολύπλευρο γνώση και το ταλέντο της πειθούς. Ο Πολιτικός και ο Φιλόσοφος. Συνδυασμός ασυναγώνιστος».
    Μήπως έχετε παραπλανηθεί λοιπόν κύριοι? Μήπως βασισμένοι στην αγάπη σας για την πατρίδα, κάποιοι σας εξαπάτησαν?
    Εάν θέλετε να σας παραθέσω και πολλά άλλα στοιχεία μπορώ να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ;

    Η δεξιά και πιο hardcore εκδοχή του Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, που τόοοσο ενοχλούσε.

    Πολύ φοβούμε, πως αν οι ηγέτες σας δεν αρχίσουν σύντομα να σκέφτονται με όρους του σήμερα, το μόνο που θα μπορέσει να βαστίξει την ΝΔ στο έμμεσο μέλλον σε ποσοστα περί του 35% θα είναι η διαπλοκή...

    Στους οπαδούς της λαϊκιστικής δεξιάς -όσο να 'ναι- ο Καρατζαφέρης τα καταφέρνει καλύτερα.

    Αλέξης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 10.07
    Αλλο δημοκρατης και αλλο μαλακας.
    Δυο ντουζινες ειχε σκοτωσει η 17Ν και εσεις της ΝΔ το παιζατε υπερανω και "δεν ειναι πολιτικα αδικηματα" αλλα κοινου ποινικου δικαιου.Τι λες ρε φιλε;Φανταζεσαι να υπηρχε ακροδεξια οργανωση και να ειχε σκοτωσει 30 αριστερους τι θα γινοταν;
    Oι αναρχοαριστεροι καινε μαγαζια,σπανε βιτρινες,λεηλατουν και η κυβερνηση σας ασχολειται ακομη με το αν θα πρεπει να φιλοξενειται το ιστολογιο τους στο Πολυτεχνειο.
    Ειστε 5 χρονια κυβερνηση και κλαιγεστε (και κλαιγεται και ο Πολιτης κατα καιρους) για τον κακο Τυπο,τα κακα καναλια που σας αδικουνε-και τους δινετε λεφτα-,τους κακους εργολαβους που στηριζουν το ΠΑΣΟΚ -και τους δινετε ολα τα εργα-
    και τα λοιπα.
    Λοιπον εδω και τρεις δεκαετιες παιζετε το εξης παιχνιδι : Ας ικανοποιησουμε τους αντιθετους ψηφοφορους,παραγοντες,διαπλεκομενους κλπ γιατι τους δεξιους τους εχουμε σιγουρους.Και δωστου "τιμουμε τους αγωνες της αριστερας" και αντε και η ΕΡΤ επι ΝΔ να παραδιδει μαθηματα μαρξισμου,και βαλε και το Φυντανιδη που δημοσιευε τις προκηρυξεις των δολοφονων της 17Ν ,και δωσε και σε καλλιτεχνες της συμφορας κλπ .Τωρα ομως που ξεφυγε η κατασταση αρχισανε το γνωστο τροπαριο του νεοφασισμου.Δεν πιανει ομως πια.Πρωτα θα συλλαβετε ολους τους αναρχοταραξιες που εκαψαν και καινε την Αθηνα και μετα θα μιλησετε για νεοφασισμο.Αν δε τολματε γιατι τους θεωρειτε ¨χρησιμους" ή ¨προοδευτικους" σας περιμενουν εκπληξεις.
    Στα περι Αουσβιτς και Νταχαου και 21ης Απριλιου δεν τσιμπαει κανενας πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χωρίς να έχω ψηφίσει ΛΑΟΣ στις εκλογές, είναι φανερή πια η τακτική "κύκλοων" της ΝΔ, όπως ο politis, να τα βάλουν μόνο με τον Καρατζαφέρη, στοχεύοντας για μια ακόμη φορά "στα δεξιά" της παράταξης. Για την ΝΔ αυτό που την ενδιέφερε πάντα ήταν ο ανύπαρκτος λεγόμενος "μεσαίος χώρος". Ότι πάρουμε από εκεί, και στα...απαυτά μας οι "δεξιοί".
    Όσο για τα "φασιστικά" περί "δια βοής εκλογή" του Καρατζαφέρη, λίγο νωρίς ανακαλύψατε την Αμερική. Όταν ο Αντρέας εκλεγόταν δια βοής, ήταν όλα καλά. Όταν ο Τζέφρεϊ εκλεγόταν με τους παράνομους κατά την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, καταλόγους φίλων του κόμματος, ήταν επίσης καλά. Η ευαισθησία σας, είναι μόνο για τα..."δεξιά" σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πότε ανανεώθηκε η θητεία του Καραμανλή Μάρκο ως προέδρου, γιατί από ότι θυμάμαι από το καταστατικό δεν είναι δια βίου... ή είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. διαφωνώ με την ανάλυση σου!δεν είναι φασίστες λαικιστές είναι.η ΝΔ πάντως ας πρόσεχε,είναι κατόρθωμα να στέλνεις αυτούς που είχαν τον Ανέστη Κεραμυδά δημοτικό σύμβουλο στο 7,2%.Τα ΜΜΕ πάντως τον σπρώχνουν με 1000 διοτί εκεί στηρίζεται η νίκη του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νομίζω αγαπητέ Μάρκο ότι δεν διάβασες δυο-τρία σχόλια πιο πάνω την σχέση Πλεύρη- Καρατζαφέρη.(10.47)

    Σε αυτή την σχέση που ονομάζεται ΛΑΟΣ κανένας κεντροδεξιός ή δεξιός δεν έχει θέση.
    Εκτός εάν αυτοπροσδιορίζεται δεξιός ενώ βάσει θέσεων είναι ...ακροδεξιός.

    Για αυτούς η πόρτα της ΝΔ είναι από χρόνια κλειστή, και καλά κάνουν και δεν την ανοίγουν.
    Γιατί η ΝΔ είναι ένα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα και καμιά σχέση δεν έχει με ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στοιχεία!!!

    Και κάτι που μονίμως μπερδεύεις ,κρίνοντας από τα σχόλια σου. Η λαϊκή δεξιά, δηλαδή το δεξί άκρο της ΝΔ απέχει παρασάγγες σε θέσεις από το ΛΑΟΣ.

    Με τέτοιες θέσεις σαν τις δικές σου μήπως πρέπει να αναρωτηθείς που ανήκεις?
    Όχι αυτοπροσδιοριζόμενος αλλά βάσει πολιτικών θέσεων.

    Υγ. Μήπως μπερδεύεις τον όρο λαϊκή δεξιά και το εκλαμβάνεις ως...λαϊκιστική δεξιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ανώνυμο 12.06
    Όταν δεν γνωρίζουμε καλύτερα είναι να μη λέμε ή γράφουμε τίποτα.
    Η ΝΔ είναι το ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στην Ελλάδα βάσει καταστατικού.

    Όσο για τους Προέδρους της προτείνονται οι υποψηφιότητες τους από τουλάχιστον 50 συνέδρους, εκλέγονται δια ψηφοφορίας και η θητεία τους δεν περιορίζεται.

    Υπάρχει φυσικά το δικαίωμα των υπογραφών του 1/3 των συνέδρων για να την αμφισβητήσουν. Τα (τακτικά γιατί υπάρχουν και τα έκτακτα)συνέδρια της ΝΔ είναι κάθε τρία χρόνια.

    Εάν θέλεις να μιλήσουμε για Δημοκρατικές καταστατικές λειτουργίες εδώ είμαι να σε βοηθήσω και να σου αποδείξω ότι εάν συγκρίνουμε τα καταστατικά των κομμάτων η ΝΔ πραγματικά είναι το ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ της Ελλάδας.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάρκο, όπως εύστροφα είχε πει ο Καρατζαφέρης κάποτε, όταν ένας κλέφτης μπει στο σπίτι σου, δεν διαπραγματεύεσαι μαζί του για να φύγει, ούτε του παραχωρείς τη γυναίκα σου ή ένα απ' τα υπνοδωμάτια...

    Έτσι κι εγώ, όσο περνά απ' το χέρι μου, δεν του παραχωρώ ούτε καν τον ακάλυπτο απ' την πολυκατοικία. Η πολυκατοικία μπορεί να θέλει απεντόμωσης και καμία έξωση, αλλά σίγουρα δε χρειάζεται συνδιαχείριση :)

    Όπως έχω ξαναπεί, γι εμένα ο Καρατζαφέρης εξελίσσετε στον Αντρέα της Δεξιάς. Όπως ο Αντρέας συνθηματολογούσε για να σφετεριστεί τις αριστερές ψήφους, έτσι κάνει και ο Καρατζαφέρης. Λέει ακριβώς ότι επιθυμεί να ακούσει ο κάθε Δεξιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "Δημοκράτες" προσέχετε, εν ονόματι της δημοκρατίας έχουν καταλύσει τα πάντα, καί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ισχύ του, θα έπρεπε να τους έχει στείλει εξορία (τουλάχιστον). έχουν ξεπουλήσει όλη την Ελλάδα, έχουν φέρει αντισυνταγματικούς νόμους, έχουν καταλύσει την Δημοκρατία, έχουν προδώσει την Ελλάδα, μας έχουν καταντήσει ξένους στον τόπο μας,
    Τί κάθεστε και μονολογείτε υπέρ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΣΥΝ.

    ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ μια Ελληνική πολιτική, ξενο προσκυνημένοι , και ανθέλληνες, είναι όλοι τους.

    Δέν με απασχολεί και δέν μ' ενδιαφέρει αν είναι ο Κρατζαφέρης ή οποιοσδήποτε άλλος που θα κάμει κάτι καλό σ' αυτόν τον τόπο, αν με πείσει, θα τον ψηφίσω.

    Αρκετά με την φράση "εγώ να περνάω καλά" και να μή μας απασχολεί τι θα γίνει αύριο στα παιδιά μας, την παιδεία μας, στη χώρα μας.

    Η οικογένεια είναι μια "μικρή" πατρίδα και ισχύουν οι νόμοι της "μεγάλης" πατρίδος.

    Ζούμε χωρίς μέλλον, χωρίς τον σχεδιασμό του "αύριο" χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς εφαρμοσμένους νόμους.

    Φασισμός, Ναζισμός, Μαρξισμος, Λενινισμός......
    όλα είναι μία φάρα, με διαφορετικό μανδύα.

    Η Δημο-κρατία είναι ουτοπία, ΔΕΝ υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι ένας μανδύας που καλύπτει όλα τα εγκλήματα (κάπως έτσι έκαψαν την Αθήνα πέρσι).

    Όταν τα βάλετε κάτω, και δείτε τα πράγματα χωρίς τον κομματικό μανδύα, και τα προσωπικά οφέλη που έχει ο καθένας σας, θα δείτε ότι θα επιλέξετε το σωστό κόμμα στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το ΛΑΟΣ είναι το μοναδικό κόμμα στον χώρο της δεξιάς που τα 10 τελευταία χρόνια απο την εποχή που δημιουργήθηκε έχει συνεχώς ανοδική πορεία. Άλλοι χαρακτηρίζετε τον Καρατζαφέρη ακραίο λαικιστή, άλλοι φασίστα αλλά όπως βλέπετε μπήκε στην ευρωβουλή το 2004, στην βουλή το 2007, πήρε ποσοστό 7,2 % στις περασμένες ευρωεκλογές και αναμένετε να ξεπεράσει το 10% στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Φανταστείτε οτι ακόμα και ο δημοφιλέστατος, αξιαγάπητος σε όλο τον λαό Αντώνης Σαμαράς δέν κατάφερει να βάλει την ΠΟΛ.ΑΝ δεύτερη φορά στην βουλή, ο Κωστής Στεφανόπουλος ο πιό πετυχημένος πρόεδρος δημοκρατίας επίσης καμία.
    Ο Καρατζαφέρης αντίθετα συνέχεια ανεβαίνει γιατί οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν μπροστά τους μιά Νέα Δημοκρατία με έναν αρχηγό και πρωθυπουργό σε πλήρη αφασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημερα σας!

    Ανωνυμος 26 Ιούλιος 2009 7:14 μμ ...σας ευχαριστω που με την απαντηση σας ,βοηθησατε να καταλαβω μερικα πραγματα γυρω απο το θεμα αυτο!
    Οσο για τις/ους αλλες/ους που υπερασπιζωνται τα Καρατζαφεροειδη "κινηματα" (με ολο το σεβασμο στα πιστευω τους)το μονο που εκαναν ειναι να δικαιωσουν τους φοβους μου για οτι αντιπροσωπευουν!!
    Ουτως η αλλως ευχαριστω ολους σας!

    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καθέ ψήφος στο ΛΑΟΣ=Ανάσα στο ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. To σωστο (που θα παει δεν αργει) ειναι να εχει ο ΛΑΟΣ 42 τοις εκατο ,και η ΝΔ 3-4 τοις εκατο.. αυτη πρεπει να ειναι η σωστη αναλογια για να μην αισθανομαστε συνεχως ταπεινωμενοι, να μας εκμεταλλευονται συνεχεια ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΟΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ.. ουτε φυσικα να κινδυνεψει η χωρα μας απο '''δημοκρατικες''' δυναμεις τυπου Ελληνικης αριστερας ... ειδαμε την αριστερα τι πετυχε (παντα με πραξικοπηματα) ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ... ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΝΤΟΥ .. ευτυχως εμεις εδω την γλυτωσαμε , ΑΚΡΙΒΑ μεν , αλλα γλυτωσαμε τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΡΥΘΡΟ ΦΑΣΙΣΜΟ (ο χειροτερος) ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Περισσεύει η υποκρισία νομίζω .
    Σάμπως το ΠΑΣΟΚ κίνημα δεν αυτοχαρακτηριζεται ;
    Και μάλιστα όντας πατριωτικό και σοσιαλιστικό σε ελεύθερη μετάφραση μπορει να χαρακτηριστει εθνικοσοσιαλιστικό . Όμως κανεις δεν τόλμησε να το ονοματίσει έτσι .
    Επίσης αν θυμάμαι καλά ειναι πάγια τακτική του καθε αρχηγού του καθε κόμματος να προτείνει τους "δικους" του για τις θέσεις κλειδιά του κόμματος .
    Γιατι όταν γίνεται στον ΛΑΟΣ ενοχλεί ;
    Και δεν ειμαι και με τον ΛΑΟΣ .
    Απορίες εκφράζω απευθυνόμενος σε δημοκράτες και "δημοκράτες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δαμιανός-Ναύπλιο27 Ιουλίου 2009 στις 7:52 μ.μ.

    @ Ιωάννη - Αλέξανδρο
    Η απάντηση έχει δοθεί εδώ."26 Ιούλιος 2009 7:14 μμ"
    Γιατί δεν διαβάζεις τα προηγούμενα σχόλια για να μην επαναλαμβανόμαστε όλοι μαζί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @Nick Batsikouras
    Μπερδέυεσαι λίγο. Ο Καρατζαφέρης ήταν στο οικόπεδο και του έκαναν απαλλοτρίωση ώστε να κτιστεί η πολυκατοικία, χωρίς όμως να του δώσουν αποζημίωση.
    Έτσι ο Καρατζαφέρης κατέφυγε στα δικαστήρια και κέρδισε 7,2& και κατάφερε να αγοράσει ένα διαμερισματάκι στην πολυκατοικία που κτίστηκε.
    Επομένως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μην του παραχωρήσεις μερίδιο στον ακάλυπτο.

    Οσο ο Καραμανλής δεν πράττει αυτά που θέλει ο κάθε δεξιός, τόσο ο Καρατζαφέρης, θα τα λέει και θα κόβει ψήφους από τον Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σας έτσουξε το 7,2 ε; Τώρα που τον Μάρτιο θα έχουμε διψήφιο, τι θα κάνετε;
    Η ΝΔ πάει ολοταχώς προς διάλυση. Ασχοληθείτε με αυτό αν θέλετε και αφήστε τα αυγά και τα φίδια.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !
    ΠΑΣΟΚ 1981
    ΛΑΟΣ 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα είναι αναλύσεις αυτές;
    Ναι, ο Καρατζαφέρης ξεκίνησε από την ακροδεξιά. Γιατί όμως; Που είναι οι "πατριώτες" των άλλων χώρων; Οπότε μέχρι να κάνουν κάτι και αυτοί, δεν μπορούν να κατηγορούν...
    Όσο για το "κίνημα"... Ο Καρατζαφέρης είναι ρεαλιστής, και ξύπνιος, και αυτό φάινεται από την πορεία του. Στοχεύει στο αποτέλεσμα. Πήρε ρίσκα, προχώρησε. Το μειονέκτημά του είναι ότι ό,τι έχει το έχει από προσωπική δουλειά. Δεν έχει ιστορική, ιδεολογική, κοινωνική δεξαμενή, όπως οι άλλοι. Άρα στηρίζεται στην εικόνα, στην στιγμή. Μετά το 7,2% έπρεπε να κάνει το επόμενο βήμα, για να μην βαλτώσει. Αυτό είναι το "κίνημα". Προσπάθεια ενεργοποίησης των στελεχών, προσέλκυση νέων. Προσπάθεια να βγει από το περιθώριο που προσπαθούν να τον κρατήσουν οι στρατευμένοι κάθε πλευράς. Αν μπορέσει να σπάσει τα ψυχολογικά στεγανά, τότε ξέρει ότι οι απόψεις του θα έχουν μεγάλη κοινωνική διείσδυση. Αυτό προσπαθεί. ΌΛα τα υπόλοιπα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.
    Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, είναι ο μόνος που ασκεί ενεργητική πολιτική.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ thouthou
    Μπράβο σου φίλε που παραδέχεσαι ότι ο Καρατζαφέρης είναι ακροδεξιός.
    Δεν λέει κάτι διαφορετικό η ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ό,τι σε βολεύει.. Δεν είμαι ψυχολόγος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή