Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

«Ο Έλληνας μιλάει», αλλά ...τι λέει!


Πολύ πιθανή πρέπει να θεωρείται πλέον η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas που εκλήθη και έδινε εξηγήσεις για τρίτη φορά , συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Γερμανούς εισαγγελείς. Παίζει με τα νεύρα τους.

Ο κ. Χριστοφοράκος δίνει με «το σταγονόμετρο» στοιχεία που αφορούν το παλιό διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας και η εισαγγελία στο Μόναχο δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη.

Διατυπώνει αναλήθειες για ηγετικά στελέχη της Siemens όπως για τον Πέτερ Πριμπίλα ο οποίος πέθανε το 2003. Και οι νεκροί, ως γνωστόν, ...δεν μιλούν.
Ο κ. Χριστοφοράκος τον«κάρφωσε» την περασμένη εβδομάδα στην εισαγγελέα Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ ως «ιθύνοντα νου» στα λαδώματα για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι τον Μάιο του 2003 (τη σχετική είδηση δημοσίευσε το Σάββατο το περιοδικό «Der Spiegel»).

Όμως η εισαγγελέας δεν τρώει «κουτόχορτο». Έμαθε αμέσως την αλήθεια για τον Πριμπίλα, ύστερα από δύο τηλεφωνήματά της. Και οι δύο πηγές βεβαίωσαν ότι ο Πριμπίλα δεν αναμείχθηκε ποτέ στο C4Ι.
Ο Πριμπίλα ήταν υπεύθυνος για τις μπίζνες με την Αμερική. Επομένως δεν ήξερε και ούτε τού επιτρεπόταν να αναμειχθεί σε συναλλαγές στην Ευρώπη.

Αντιθέτως εκείνος ο οποίος είχε αποδεδειγμένη ανάμειξη σε αυτό ήταν ο Γιούργκεν Ραντόμσκι, επίσης πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής Siemens.
Αυτός πηγαινοερχόταν εκείνη την εποχή στην χώρα μας και συντόνιζε τις διαπραγματεύσεις για το C4Ι. Και αυτός είναι που θέλει πρωτίστως να προστατεύσει ο κ. Χριστοφοράκος. Είναι το αντάλλαγμα για την υποστήριξη που έλαβε ο ίδιος από το Ραντόμσκι σε ....άλλες καυτές υποθέσεις.

Όμως όλα είναι θέμα ... παζαριού. Αν η κυρία Μπόιμλερ-Χεσλ τού έδινε εκείνο που θέλει, τότε αυτός θα της τον παρέδιδε στο πιάτο- και ας λέει τώρα ότι προτιμά τις ταπεινώσεις και μαρτύρια παρά να καταστρέψει τη ζωή των πρώην συνεργατών του.

Το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν «Ο Έλληνας μιλάει» σύμφωνα με τον τίτλο άρθρου της εφημερίδας «Sοddeutsche Ζeitung» την περασμένη Παρασκευή, αλλά ...το τι λέει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο κ. Χριστοφοράκος και με την καταγγελία που κάνει για τον έτερο των μελών του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου Εντουαρντ Κουμπάτσικ, 65 ετών, τον οποίο επίσης επιβάρυνε ότι γνώριζε για την πρακτική των «μαύρων ταμείων» στην Ελλάδα, ειδικότερα σε σύμβαση που είχε σχέση με έργα του ΟΣΕ.

Αυτό το επιχείρησε, όπως εκ των υστέρων διέγνωσαν παράγοντες της Εισαγγελίας,προκειμένου να επισπεύσει την άσκηση δίωξης εναντίον του, πράγμα που τελικά πέτυχε.

Όμως η υπερασπιστική τακτική του κ. Χριστοφοράκου είναι λάθος. Το να δίνεις φέτα φέτα την πληροφόρηση και μετά από κάθε ”φέτα” να ζητάς εγγυήσεις για τη μη έκδοση, δείχνει ανασφάλεια και έλλειψη σχεδίου.
Η σωστή στάση είναι ή τα δίνεις όλα και φεύγεις χωρίς ποινή όπως προβλέπει ο νέος (σ.σ.: γερμανικός) νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Εισαγγελίας ή κρατάς το στόμα σου κλειστό και παλεύεις να μην εκδοθείς.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν θα το καταφέρει όπως ανέφερε χθες ο κ.Αλφονς Ομπερμάιερ, εκπρόσωπος της αρμόδιας εισαγγελίας που εξετάζει την πτυχή της έκδοσης.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Ομπερμάιερ ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas βρίσκεται σε τροχιά «επιστροφής» στην Αθήνα, ακόμη και εάν, με τη χρήση κάποιων νομικών «όπλων» εκ μέρους του, αυτή καθυστερήσει.

Τα στοιχεία που προσκόμισαν οι Έλληνες, δικαστικοί κατά την επίσκεψή τους στη Γερμανία είναι πολύ ικανοποιητικά και απομένουν εκ μέρους τους ορισμένες διευκρινίσεις.
Μάλιστα, ο κ. Ομπερμάιερ δήλωσε ότι οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου τρέφουν αυταπάτες λέγοντας πως δεν θα εκδοθεί, ενώ εκτίμησε πως επιδιώκουν να προκαλέσουν νευρικότητα στην Ελλάδα υποστηρίζοντας πως ο πελάτης τους έχει καταθέσει στοιχεία εις βάρος Ελλήνων πολιτικών σε συμβολαιογράφους.

«Kathimerini»«tovima»«DerSpiegel»«Sοddeutsche Ζeitung»

12 σχόλια:

 1. Πολίτη πρόσεχε τι παιχνίδι χειραγώγησης παίζουν τα ΜΜΕ.

  Εχθές ΤΟ ΒΗΜΑ είχε ανταπόκριση από την Γερμανία όπου μεταξύ των άλλων τους ξέφυγε κάτι από τα λεγόμενά του.

  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι : " Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος , που εκλήθη και έδινε εξηγήσεις για τρίτη φορά χθες, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους γερμανούς εισαγγελείς. Υποσχόμενος από τη μία ότι θα «τα πει όλα» και αρνούμενος, από την άλλη, να αποκαλύψει τα ονόματα ελλήνων δωροληπτών. ".

  Αυτό λοιπόν που τους ξέφυγε και φυσικά ήταν εκτός γραμμής που θέλουν να περάσουν, σπεύδουν ΑΜΕΣΩΣ σήμερα να το ....."διορθώσουν", με άλλο δημοσίευμα του ΙΔΙΟΥ ανταποκριτή (Γαλιανός) όπου αυτοαναιρείται ( καταλαβαίνουμε τι του έσυραν) και ΠΡΟΣΕΞΕ τι αναφέρει :
  " Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αποκάλυψε ήδη με «το νυ και με το σίγμα» στην εισαγγελέα του Μονάχου κυρία Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ τους αποδέκτες του «μαύρου χρήματος» της Siemens. « Ηδη κατά την πρώτη του κατάθεση,την περασμένη Πέμπτη, ονομάτισε το ΠαΣοΚ,τη ΝΔ και δεκάδες πολιτικούς » βεβαιώνει γνώστης της υπόθεσης, ο οποίος όμως θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.
  Στις επόμενες δύο καταθέσεις του αναφέρθηκε σε ποσά και στα συγκεκριμένα περιστατικά της παράδοσης στους δωρολήπτες ".

  Όπως καταλαβαίνεις τον εξευτέλισαν τον ανταποκριτή και τον υποχρέωσαν να φανεί γελοίος προκειμένου να κρατήσουν... την γραμμή.
  Πρόσεξε και τον φερετζέ του δημοσιογράφου στο ..."βεβαιώνει γνώστης της υπόθεσης, ο οποίος όμως θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του."

  Ξευτιλίζονται , αναιρούνται δημοσιεύματα με νεότερα που επικαλούνται ...ανώνυμες πηγές, στην προσπάθειά τους να παίξουν το παιχνίδι χειραγώγησης του πολιτικού συστήματος και των πολιτών.

  Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολιτικοί και πολίτες που καταπίνουν ΑΜΑΣΗΤΗ την τροφή που τους σερβίρουν και σέρνονται "από την μύτη" σε μια θεωρεία απαξίωσης των πάντων.

  Μπεχράκη Ιουλία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για εκλογές τι παίζει? Αν γίνουν φθινόπωρο θα καλυφθούν όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μια μικρη παρατηρηση..τον "ιθυνοντα νου" και οχι "τον ιθυνων νου"..
  ευχαριστω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ σωστά. Διορθώνεται πάραυτα:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμο 10.10
  Το έχω δηλώσει εδώ και ένα χρόνο. Εκλογές (εκτός πολύ σημαντικού λόγου) το 2010 με "υπαιτιότητα" του ΠαΣοΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ιουλία
  Το γνωρίζω αγαπητή μου φίλη. Ήδη έχει αποθηκευτεί στο αρχείο μου.
  Οφείλω να σου ομολογήσω ότι τέτοια περιστατικά είναι πάρα πολλά την τελευταία διετία.

  Κάποια στιγμή λοιπόν θα ανοίξω στους αναγνώστες μου τον φάκελο του αρχείου μου που έχει την ονομασία " Η χαμένη Αξιοπιστία των ΜΜΕ".
  Τότε θα αποδείξω πολλά και για πολλούς!

  ΚΑΙ όχι μόνο, αφού στις προθέσεις μου είναι αυτά τα στοιχεία να τα υποβάλω ΕΠΙΣΗΜΑ ως καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ( έχω αυτό το δικαίωμα ως πολίτης).
  Τότε να ήθελα να δω τις αντιδράσεις τους!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. H αναφορά του Χριστοφοράκου στο όνομα του Εντουαρντ Κουμπάτσικ δεν είναι καθόλου τυχαία.

  Να θυμίσω ότι σύμφωνα με τον Σίκατσεχ ο Χριστοφοράκος και κυρίως ο Γιουνγκ ήθελαν να πουλήσουν το εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη για ένα κομμάτι ψωμί στην Ιntracom του Σωκράτη Κόκκαλη.

  Τους σταμάτησαν όμως ( στα κεντρικά της Γερμανίας) ο Εντουαρντ Κουμπάτσικ και ο Κούτσενρόιτερ υποδεικνύοντας ότι το εργοστάσιο είχε αφανή αποθεματικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ότι επομένως η πώλησή του θα ζημίωνε τη Siemens.
  Αυτά για όσους δεν γνωρίζουν!

  doctor

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μιας και ο doctor αναφέρθηκε στον κ. Σίκατσεκ και στους άλλους αξίζει να αναφέρω γενικά για το ποιόν αυτών των ανθρώπων, όπως τα είχε αναφέρει ο ίδιος ο κ. Σίκατσεκ.

  Μια φορά, λέει, έτυχε να βρεθεί μαζί με τους κ.κ Φόλκερ Γιουνγκ ,Γιούργκεν Ραντόμσκι, Χριστοφοράκο και Μαυρίδη σε εστιατόριο της Αθήνας ύστερα από συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου της Siemens-Ηellas. Μαζί τους ήταν και ένας Γερμανός υπάλληλος της SIEMENS (όχι της ...ελίτ της εταιρείας).
  "Τι κρασί θα πάρεις, κόκκινο ή άσπρο;" ρώτησε τον τελευταίο ο κ. Ραντόμσκι.
  "Και από τα δύο" απάντησε ο υπάλληλος.
  "Οπως θέλεις" είπε ο κ. Ραντόμσκι γεμίζοντας αμέσως μετά το ποτήρι του και με τα δύο είδη.

  "Ο Γιουνγκ και ο Χριστοφοράκος μόρφαζαν κυνικά" θυμάται ο κ. Σίκατσεκ. "Εκείνη τη βραδιά δεν μπορούσα να κοιμηθώ από αγανάκτηση".

  Βλέπετε κ. Σίκατσεκ ως ο μοναδικός μεγαλό-διευθυντής της SIEMENS χωρίς ....Πανεπιστημιακή μόρφωση ( δεν είχε καν απολυτήριο λυκείου) δεν μπορούσε να καταλάβει από ...."ακαδημαϊκές" συμπεριφορές και κόμπλεξ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιτέλους άρχισε να ξυπνά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης από τον πολιτικό κόσμο.
  Ελπίζω μοναχά να μην είναι ο μοναδικός.

  Αναφέρομαι στον Λιάπη που έχει ήδη ζητήσει από τους δικηγόρους του να καταθέσουν αγωγή εναντίον της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που με διαδοχικά δημοσιεύματά της υποστηρίζει πως με τους χειρισμούς του έβλαψε το δημόσιο συμφέρον και πως είχε τακτική επικοινωνία με τα εγκαλούμενα στελέχη της Siemens.

  Επαναλαμβάνω ! Ελπίζω να μην είναι ο μοναδικός και να αντιδράσουν πολιτικοί και ΚΟΜΜΑΤΑ που χωρίς αποδείξεις , αλλά με την δημοσιογραφική πατέντα του .." ανώνυμη πηγή" ή " σύμφωνα με πληροφορίες", πέφτουν στο βάραθρο της ανυποληψίας.

  Λαδωμένοι υπάρχουν σίγουρα. Άλλωστε και που δεν υπάρχουν.

  Αλλά όχι όλα τα ΚΟΜΜΑΤΑ και όλοι οι πολιτικοί που προσπαθούν τεχνηέντως να ...μας "εμπεδώσουν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η τακτική του Χριστοφοράκου είναι να εξασφαλίσει από την εισαγγελία την πολυπόθητη εγγύηση ότι θα διωχθεί και θα καταδικαστεί έγκαιρα (πριν δηλαδή από την παράδοσή του στην Ελλάδα) στο Μόναχο για τα "βαριά" κυρίως αδικήματα, όπως η δωροδοκία, για τα οποία κατηγορείται επίσης στην Ελλάδα.
  Ετσι θα αποφύγει, πρώτον, την παράδοσή του για αυτά στις ελληνικές αρχές, και, σε συνάρτηση με αυτό, δεύτερον, τις δρακόντειες ποινές των ελληνικών δικαστηρίων μέχρις ισόβιας κάθειρξης.
  Τέτοιες εγγυήσεις δεν παρέχονται τυπικά, η εισαγγελέας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Ατυπα όμως αποτελούν καθημερινή ρουτίνα.
  Πάντως τυχόν καταδίκη του στη Γερμανία δεν θα τον απάλλασσε από την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές.
  Αυτό το παραδέχονται και οι δικηγόροι του.
  Αυτό που εμείς λοιπόν θέλουμε ως πολίτες είναι τον αποδυναμωμένο Χριστοφοράκο που ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ( αφού η ανάκριση με τα παρένθετα πρόσωπα τον έχει στοιχειοθετήσει) και θα τιμωρηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Να έρθει ο Χριστοφοράκος να μάθουμε επιτέλους μια σειρά από μίζες πέραν του C4I, όπως για τον εξοπλισμό των Patriot ,για την αγορά των ντηζελομηχανών από τον ΟΣΕ, καθώς και για την αγορά εγκαταστάσεων εκπομπής ραδιοκυμάτων από τον ΟΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η υπόθεση αυτή είναι στην αρχή της ακόμα.
  Έχουν να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τα αυτιά μας πολλά ακόμα.
  Τόσα που θα μετατρέψουν τα πράσινα λιβάδια σε λιβάδια των αναστεναγμών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή