Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Οι αξίες μας, ....μας οδηγούν!


Παρακολουθώντας πριν λίγες ώρες τον βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μαγκριώτη στην ΕΤ3 να δηλώνει ότι : « τα ΜΜΕ δεν αφήνουν την φωνή του ΠαΣοΚ να φθάσει στον λαό», δεν ξέρω αλλά κάτι …αισθάνθηκα.

Θεός φυλάξει! Γίνονται τέτοια πράγματα. Πρέπει να παρθούν μέτρα , να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα για να ξορκίσουμε τα ΜΜΕ του ..κατηχητικού και της υποκριτικής ηθικολογίας.

Αυτά τα ΜΜΕ που μεταβλήθηκαν σε ιερομόναχους και ευαγγελιστές και με θρησκευτική ευλάβεια ...προασπίζονται την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή.

Όλα στο άπλετο φως ! Αντίσταση μέσω του blog μου στην αφόρητη δυσοσμία των ΜΜΕ που συστηματικώς , υπογείως και υποβολιμαίως ...υποκρύπτουν την φωνή του ΠαΣοΚ .

Στα πλαίσια της αντίστασης μου λοιπόν αποφάσισα να παραθέσω αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Παπανδρέου πριν λίγες ημέρες για την 34η επέτειο από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

«Φίλες και φίλοι,

Είμαστε εδώ, διότι ξέρουμε ότι η δημοκρατία δεν χαρίζεται με μαγικές συνταγές.

Είμαστε άνθρωποι που γνωρίζουν το πού πρέπει να τελειώνει το ..Εγώ και το πού αρχίζει το Εμείς.

Είμαστε άνθρωποι της δράσης.. Ξέρουμε να ...αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Φίλες και φίλοι,
Οδηγός μας είναι οι ..αξίες μας. Αυτές καθορίζουν τους ..στόχους μας, τα ..θέλω και το ..κίνητρο των πράξεών μας.

Αυτές ορίζουν το ..ήθος της πολιτικής μας και τα ...μέσα της δράσης μας. Είναι η βάση της ..ενότητάς μας. Ερμηνεύουν την ..ιστορία μας. Φωτίζουν τη ..διαδρομή μας.

Φίλες και φίλοι,

Δημοκρατία δεν σημαίνει ...υποσχέσεις, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Δημοκρατία δεν σημαίνει ..αψιμαχίες στα τηλεπαράθυρα. Δημοκρατία δεν σημαίνει ο ....καθένας για την πάρτη του.

Δημοκρατία υπάρχει μόνον εκεί όπου ξεπερνάμε ως πολίτες τον μικρόκοσμο των ...προσωπικών μας συμφερόντων και φιλοδοξιών. Εκεί όπου γινόμαστε ..ένα στην πορεία για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

Για μας, η δημοκρατία είναι στάση ζωής. Το ..ήθος και το ύφος των σχέσεών μας. Ο ..σεβασμός στον πολίτη και η αξιοπρέπειά του.

Είναι ντροπή, ...σήμερα οι ηλικιωμένοι, μετά από μια ζωή προσφοράς και θυσιών, να μην μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους!

Βιώνουμε την έλλειψη πραγματικής δημοκρατικής παιδείας. Οι γονείς γονατίζουν από τα έξοδα των φροντιστηρίων. Τα πτυχία ...αναξιόπιστα.

Το ...σύστημα ζητά από το μαθητή να αποφασίσει στα 15 του για το μέλλον της ζωής του. Δεν συμβαδίζει το ...σύστημα με την ανάγκη απόκτησης κριτικής σκέψης, αναλυτικής σκέψης, δημιουργικής σκέψης, αξιοποίησης των ταλέντων, των δεξιοτήτων. Βάζει το νέο σε καταναγκαστικά έργα αποστήθισης και αποβλάκωσης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στο δικό μας Κίνημα, η δεύτερη από τις κοινές μας αξίες είναι η πίστη μας…. Σε μια Ελλάδα ...ανεξάρτητη.

Αυτό σήμαινε πάντα το ...«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Σήμαινε και σημαίνει το δικαίωμα, ο Ελληνικός λαός να επιλέγει ο ίδιος τη μοίρα του, όχι το δικαίωμα να επιλέγει πάτρωνα.

Θέλουμε ο Ελληνικός λαός να χαράσσει ο.. ίδιος την πορεία του σ' αυτό το διεθνές στερέωμα.

Μια Ελλάδα που ξέρει να διεκδικεί, και όχι απλά να ...συναινεί.

Που στηρίζει τα συμφέροντά της, με βάση το ...Διεθνές Δίκαιο, αντί ν' αναζητά στηρίγματα σε πρόσκαιρους προστάτες.

Εγγυώμαι ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα συμβιβαστώ με τα συμφέροντα αυτής της ολιγαρχίας που καθηλώνουν την πατρίδα.

Είμαστε εδώ . Συνεχίζουμε, ...έχουμε λύσεις.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,… Γεια σας !»

Πλήρης «εκ πολιτικής υπερηφάνειας» που συνέβαλα στον αγώνα ενάντια στα παρασιτικά ΜΜΕ που ...αποκρύπτουν την φωνή του Κ. Παπανδρέου, έκλεινα το άρθρο μου όταν από πίσω μου ακούστηκε η φωνή γνωστού φίλου μου ψυχολόγου:

«Σύνδρομο της Στοκχόλμης (ταύτιση με τον ....απαγωγέα) ονομάζεται αυτό φίλε μου.

Δεν περνάς κάποια μέρα από το …ιατρείο μου !»

14 σχόλια:

  1. Θέλεις να με πείσεις ότι το Πασοκ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και ώριμο?
    Πάνε αυτές οι εποχές αλλά το σύστημα στα ΜΜΕ παραμένει ως έχει.Το παλιό Πασοκ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αυτά τα θέματα και ο πρόεδρος καλό θα ήταν να στήσει ένα σύστημα παρόμοιο στα μέτρα του όμως γιατί το σημερινό του είναι κάπως βαρύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι να ακουγεται και η φωνη του πασοκ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είπε πάλι ο Γιωργάκης...;;;;Καλά κάποιος εκεί μέσα έχει συναίσθηση του τι γράφει και τι θα βγεί προς τα έξω?Να τον δούμε και στην συνέντευξη τύπου τι ..... θα πει πάλι.Που σαι Μπένι να πεις και συ τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μπένι είναι γάτος! Σοβαρός και συγκρατημένος.
    Και το κυριότερο γράφει ο ίδιος τους λόγους του!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι του Ρουσσόπουλου και βγάζουν στη δημοσιότητα ό,τι εγκρίνεται από αυτόν!
    Και είναι αλήθεια επίσης ότι δεν βγάζουν στη δημοσιότητα κανένα θέμα, όσο καυτό και αν είναι, αν θίγεται το κατεστημένο, που τα ελέγχει!!
    Πίστεψέ με!! Ξέρω τι σου λέω από ιδίαν αντίληψη!!!

    Και όλα αυτά ανεξάρτητα από την κενότητα της ομιλίας του ΓΑΠ, που συμφωνώ ότι ήταν μία από τα ...ίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @marianaonice
    Γι` αυτό και εγώ κάνω την ...αντίσταση μου ενάντια στα ..ΜΜΕ , καλή μου @ φίλη.
    Τώρα αν θα μας φορέσουν αυτό το ...άσπρο μανδυάκι, τι να σου πω.....
    Αυτός ο μυστήριος ο γιατρός μου φταίει που με το ζόρι με έβαλε και παρακολουθώ κάτι μυστηριακά κανάλια με πρώτες ειδήσεις αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο ...Ρουσόπουλος.
    Είναι ..λέει σκάνδαλο , γιατί η γυναίκα του ....δουλεύει! Μάλιστα ισχυρίζονται ότι αυτό γιγαντώνεται (σε σημείο παραίτησης όλης της εκλεγμένης προ μηνών κυβέρνησης), γιατί δουλεύει στην ...ίδια δουλειά που έκανε επί πολλά χρόνια.
    Μου αράδιασε( ο γιατρός μου ντε ..που λέγαμε) και μια ντουζίνα εφημερίδες με τίτλους όπως "έκθετος στην οργή" 'η "Νοθεία γκέιτ" ή "Παραιτήσου σου Καραμανλή" ή "Δικτατορία Καραμανλή" .
    Αποτελεί ..λέει μέρος της ...θεραπείας.
    Τι να σου πω.....χαχα !
    Καλό βράδυ @ φίλη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άμοιρε Πολίτη υπερασπίζεσαι μια χαμένη υπόθεση....οι μέρες τους είναι πλέον μετρημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είπε κανείς να μη δουλέψει .

    Μου εξηγείς όμως τι έγινε με τα πλαστά τιμολόγια του Κλαδά που θάφτηκαν άμα την πρόσληψή της ?

    Και μου εξηγείς , πληζ , πως ξαναβγήκαν στην επιφάνεια τα σκάνδαλα της Interamerican άμα την φυγή της από τον Κοντομηνά .

    Τυχαία ή σύστημα Ρουσόπουλου ?


    Αααα και κάτι άλλο : αύριο πληηηηζζζ βάλε και μέρος της ομιλίας του καταλληλότερου στη ΔΕΘ .

    Το ίδιο και το αυτό με τον Georgeάκη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε greekpolitical δεν έχεις κάτι καλύτερο να πεις?Αρέσκεσαι και συ απ' ότι με αφήνεις να καταλάβω στο Κωστίκας,Γιωρίκας,Μαρίκα κτλ.Γυρνάς απ'ότι βλέπω γύρω γύρω και φωνασκείς.Απολυμένος δεν μου φαίνεσαι,απογοητευμένος διόλου,αριστερός φουλ όμως και αντιδεξιός.Άστον άνθρωπο να γράψει ότι θέλει για να χουμε να διαβάζουμε κανά θέμα σοβαρό και όχι αριστερή eurovision συνέχεια.Τα ΜΜΕ κάνουν το παιχνίδι τους και εσύ αντί να συμπορευτεί με γνήσιες φωνές του χώρου αυτού βάζεις λάδι στο ψωμί του κάθε δημοσιογράφου που κρύβεται εδω μέσα.Δεν είναι επιλήψιμο να δουλεύει μια γυναίκα.Η δικιά σου, με όλο το σεβασμό εργάζεται?Τα ασυμβίβαστα μου ακούγονται βερεσέ και περσινά.
    Πολύ καλό το κείμενο και για τους μετανάστες.Θεωρώ ότι έπιασες τον "παλμό" του ζητήματος.Καλό βράδυ και καλή επιτυχία στην Εθνική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α! ρε Πολίτη!
    Συνεχίζεις μονότονα το δικομματικό καυγά και δεν νογάς καθόλου ότι μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν άνθρωποι που το κεφάλαιο τους τοποθετεί εκεί για να κάνει τη δουλειά του. Κάνε ένα κόπο και δες τι παίζουν τα ΜΜΕ. Γιουρίκας και ΚΟΥΣΤΙΚΑΣ άντε και λίγο ΠΑΝΙΚΑΣ (εκείνον τον γραφικό νομάρχη εννοώ).
    Μήπως θέλεις να μας αποζουρλάνεις;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to endiaferon einai oti simfona me kapoious, mono o rousopoulos eixe logo na vgoun ta nomika provlimata tou kontomina

    diladi theloun na mas peisoun kapoioi,
    oti o ant1, to mega,kai ta alla kanalia pou pernoun diafimiseis, oi epixirimaties piso apo ayta,o kouris pou exei ta proigoumena mazi tou,o tsotsoros pou thelei pososta apo pithani polisi kai "ekviazei" nomika,
    oti oloi aytoi theloun to RTL na erthei stin ellada kai na anakatepsei tin "trapoula"..

    eidika malista otan ayto xronika simpeftei me to energiako ntomino pou anoixe i rosia stin perioxi, kai pou i oikonomiki tis simmaxos germania sinexizei me paralliles draseis(OTE,ekdotika kai poios xerei ti allo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι φίλε το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" που παρασύρει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας , αλλά τα μικροσυμφέροντα των ίδιων αυτών πολιτών.
    Μην ξεχνάς ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια οι διορισμοί πολλαπλασίασαν το δημόσιο,αλλά και εγκαθίδρυσαν μια συμφεροντολογική νομεκλατούρα που δύσκολα θα ξεριζωθεί.
    Χρειάζεται χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεγονότα είπα φίλτατε Ηλία .

    Αριστερός φουλ ναι , αντιδεξιός (με την έννοια που το λες) πάλι ναι , Σύριζα όμως όχι και τόσο πια .

    Φωνασκώ ? Ίσως . Αλλά φίλε μου δεν είμαι ο μόνος και αυτό κάτι πρέπει να σου πει .

    Τυγχαίνει τη τελευταία βδομάδα να μην έχω υποχρεώσεις και αρέσκομαι να σχολιάζω σε πολλά blogs διότι , φίλε μου , αυτή είναι και έννοια του blogging . Με επιχειρήματα-γεγονότα όμως . Δεν ερμήνευσα τα δυο γεγονότα που έθεσα , τα έθεσα απλά σε στυλ ερωτήματος που ακόμα τίθενται .

    Όσο για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν ήταν παραίνεση προς τον πολίτη . Συμβολική τοποθέτηση ήταν .

    Και για να το κλείσω το θέμα , τον πολίτη τον σέβομαι απόλυτα ως e-άνθρωπο και αρθρογράφο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας με όλα όσα υπερασπίζεται . Νομίζω ότι το ξέρει και ο ίδιος . Και δε νομίζω ότι χρειάζεται δικηγόρους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή