Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ψηφοθηρική πολιτική στα αποκαϊδια! (3)


Πριν ένα μήνα περίπου έγραφα ότι «ο πάλαι ποτέ μονοπωλιακός μοχλός της αλλαγής του 1981 θυμίζει όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, ένα κακοσυντηρημένο μηχανισμό, ανεπανόρθωτα (διε)φθαρμένο» και καυτηρίαζα την πολιτική του ΠαΣοΚ να κάνει ψηφοθηρική πολιτική πάνω στα φέρετρα και την καμένη γη της Ηλείας.

Αφιέρωσα δύο άρθρα σχετικά με το θέμα (εδώ) , (εδώ) και λόγω αυξημένης προσωπικής ευαισθησίας όσο αφορά τους δυστυχείς πυροπαθείς, υποσχέθηκα ότι θα παρακολουθήσω το θέμα σχετικά με την «πέτσινη» και ψηφοθηρική επιταγή της…. «προσφοράς ΠΑΣΟΚ».

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι υπερβάλω, κάποιοι με κατηγόρησαν ότι απέχω πολύ από την πραγματικότητα μιλώντας για «πέτσινη επιταγή» και «πλαστή προσφορά» προς τους πυροπαθείς.

Έρχεται χθες ο κ. Π.Παπαδόπουλος και με άρθρο του στο Κυριακάτικο Βήμα επιβεβαιώνει πλήρως αυτά τα οποία ανέφερα στα δύο άρθρα μου τον Άυγουστο.
Γράφει λοιπόν ότι : «Με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες και μέσα σε κλίμα συγκίνησης όλη η Ελλάδα είδε την Πέμπτη 21 Αυγούστου τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου να παραδίδει επιταγή ύψους 1,2 εκατ. Ευρω στον εκλεγμένο του ΠαΣοΚ Νομάρχη Ηλείας κ. Χ.Καφύρα.
Αυτό είδαν οι τηλεθεατές. Ήταν όμως αποτέλεσμα…πολιτικής τηλεσκηνοθεσίας.
Διότι στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Κινήματος έσκισαν την επιταγή στη μέση και -συμβολικά μιλώντας- κράτησαν τη μισή στη Χ.Τρικούπη…….
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γ.Παπακωσταντίνου είχε τότε δηλώσει ότι με την ενίσχυση του 1,2 εκατ. Ευρω το ΠαΣοΚ σκοπεύει να πετύχει ένα τριπλό στόχο: να καθιερώσει υποτροφίες για παιδιά της περιοχής, να προωθήσει πρότυπες δράσεις για το περιβάλλον και να συμβάλει στην ανάπλαση της Αρχαίας Ολυμπίας.
Είχε όμως παραλείψει να διευκρινίσει ότι ο Νομάρχης έλαβε στα χέρια του μια επιταγή που….δεν μπορούσε να εισπράξει και ότι τα χρήματα θα παρέμεναν στο ΠαΣοΚ


Μάλιστα υπήρξαν και οι σχετικές διαβουλεύσεις προκειμένου να μην είναι εντελώς… «μαϊμού επιταγή», αλλά απλά…. «πέτσινη», καθώς όπως αναφέρει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος «πηγές της Νομαρχίας Ηλείας ανέφεραν σε συνομιλητές στους ότι στελέχη του ΠαΣοΚ πρότειναν να δοθεί ολόκληρο το ποσό στην εκπόνηση συγκεκριμένης μελέτης για την αποκατάσταση της περιοχής και ότι έπειτα από αντιδράσεις επήλθε συμβιβασμός να αφιερωθούν στη μελέτη μόνο… τα μισά χρήματα».

Αυτό που δεν αναφέρει ο δημοσιογράφος είναι ότι σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του κ.Παπανδρέου «η μελέτη θα υλοποιηθεί ΟΤΑΝ το ΠαΣοΚ θα έρθει στην κυβέρνηση....»

Το άρθρο τελειώνοντας επισημαίνει ότι : «Στελέχη της Νομαρχίας επιμένουν ότι η επιμονή του κόμματος να διατηρήσει την συνδιαχείριση επί της δωρεάς του έχει περιπλέξει τα πράγματα, με αποτέλεσμα πολλοί να αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα αυτών των πρωτοβουλιών και την… αληθινή σκοπιμότητα πίσω από την ανάληψή τους».

Πληροφορίες από την Ηλεία φέρουν τους κατοίκους –όταν κατάλαβαν την «πλαστότητα» της προσφοράς- να «εξεγέρθηκαν», αναγκάζοντας τα τοπικά στελέχη του ΠαΣοΚ να καταβάλουν προσπάθειες να «μαζέψουν τα ….αμάζευτα».

Είχα άδικο λοιπόν όταν έγραφα ότι στήνεται ένα ιδιότυπο και αναίσχυντο ψηφοθηρικό παιχνίδι πάνω στο καμένο κουφάρι της Ηλείας;
Ένα «Μαγαζάκι» εξυπηρέτησης … ημετέρων εν όψει των εκλογών στην προσπάθεια τους…..να εξαγοράσουν ψήφους και…συνειδήσεις;

28 σχόλια:

  1. Επιταγή ...ποια επιταγή ????
    Ααα λες μια μέρα που βγήκε ο Γιώργος στην οθόνη και κάτι έδινε σε κάποιον ???
    Ε αυτό το είπαμε....είναι αυτό που λένε ¨διάσημος για μια ημέρα¨
    Εγώ το είχα ξεχάσει ...νομίζω ότι το ξέχασαν και οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=12209248
    διαβάστε εδώ γιατί το τέλος Καραμανλή είναι κοντά...μας κράζουν διεθνώς... και Πολίτη τα περί συνωμοσιών αλλού γιατί υπάρχουν και νοήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Εφόσον υπάρχουν πολίτες που επιλέγουν να τους κοροϊδεύουν όπως κοροϊδεύουν οι 'Ελληνες πολιτικοί τους πολίτες αυτής της χώρας, τότε δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Εξάλλου μην ξεχνάτε...it takes two to tango! Δεν χορεύουν μόνοι τους οι πολιτικοί μας!
    Οι σύγχρονοι Έλληνες ως απαίδευτοι(συνειδητά!), δεισιδαίμονες(επίμονα!) και μισαλλόδοξοι(από άγνοια!) ανέχονται να τους βαυκαλίζουν το μυαλό με ωραία και παχιά λόγια ενώ ταυτόχρονα δεν τους ενοχλεί καθόλου να:
    -Παραμένουν υποτακτικοί των...Αγιατολλάχ με την τεράστια περιουσία (αλήθεια πόσα έδωσε το Αγ. Όρος για τα καμένα όταν έδωσαν χρήματα μέχρι και οι...Τούρκοι!)
    -Θεωρούν -στα σοβαρά!- ότι ξένοι επιβουλεύτηκαν τα δάση ενώ ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 2.000.000 αυθαίρετα από ...Έλληνες!
    -Καλούνται σε υποχρεωτική θητεία για να υπερασπιστούν εδάφη που θα δοθούν στη συνέχεια -μέσω off shore- σε...αγνώστους(;)!

    Οπότε σεις αγαπητέ -και έγκριτε politis-αναμένατε να αντιδράσει η (ποια;) κοινωνία ΑΥΤΩΝ των πολιτών της...Ηλείας (και όχι μόνο!), όταν υπάρχουν μαρτυρίες (και πολλές) όπου οι ντόπιοι κάτοικοι πίναν τα φραπεδάκια τους όταν οι πυροσβέστες δίναν το αίμα τους στα βουνά;

    Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Και πάλι λοιπόν... BRAVO GIORGOS!!! (για να θυμηθώ τα παλιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμε, σου αφιερών και εγώ το τέλος των ΗΠΑ...

    http://www.youtube.com/watch?v=LMhgJV6F2vU

    Καλό θα ήταν να κράξουν τους φίλους Αμερικάνους που θα μας βυθίσουν στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ψηφοθηρία και οι πελατειακές σχέσεις έχουν καταντήσει ρουτίνα σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις. Οι κομματικοί στρατοί και τα τηλεφωνάκια έχουν αλώσει κάθε σπιθαμή αξιοπρέπειας σε όλη τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά ρε πολίτη τα τριχίλιαρα του περασμένου καλοκαιριού που μοιράστηκαν απο κάθε λογίς κομματόσκυλα τι ήταν ? δεν ήταν ψηφοθηρικό παιχνίδι?
    Σε ποιούς απευθύνεσαι?
    Χάσατε τα αντανακλαστικά σας οι δεξιοί τι συμβαίνει?μήπως κάτι χάνεται...ας πούμε το μεγάλο ΦΑΓΟΠΟΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αν είναι έτσι αυτοί τα μοίρασαν, η δωρεά ηταν ενας ευκολος τροπος για να φυγουν τα χρηματα απο το ταμειο του πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θόδωρε,όταν ξεκίνησες αυτό το μπλογκ έμπαινα και σε διάβαζα,μου φάνηκες αξιόλογος.Πλέον όμως κατάλαβα ότι τα συνομωσιολογικού χαρακτήρα κείμενα είναι απλά ο κράχτης και η ουσία είναι η προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ.Σε σβήνω.Ένα μπουκμαρκ λιγότερο...

    Για την περίπτωση που λογοκρίνεις, το σχολιάζω στα γνωστά μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτα λιγότερο η περισσότερο απο το 'αναίσχυντο ψηφοθηρικό παιχνίδι πάνω στο καμένο κουφάρι της Ηλείας' απο τον καταληλότερο και το επιτελείο του με την συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ.

    Το ίδιο νόμισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όχι ρε φίλε να συγκρίνεις μια ομάδα παιδιών να τιμούν ένα χώρο και μια ομάδα πολιτικών να ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ πολίτες με ακάλυπτες....επιταγές.
    ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑ ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ! ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ!!!!!!!!!!!!ΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΣΒΗΣΩ,ΤΟΣΗ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΠΙΑ? ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ? ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟΝ κ.ΚΟΚΟΡΗ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΑΣ)ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ!ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ανώνυμο 6:43
    Να γράφεις όπου θέλεις,αρκεί να γράφεις το όνομά μου ...σωστά!
    Φιλικά
    Politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τις "πέτσινες" επιταγές πάνε να μας φορτώσουν "πέτσινη" ηγεμονία!!!

    Απαράδεκτος εμπαιγμός!!!Καλά τους έκανε ο κόσμος και τους μαύρισε και θα τους μαυρίζει για πολύ καιρό ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαϊμού επιταγές, μαϊμού προϋπολογισμούς ,μαϊμού δημοσκοπήσεις, μαϊμού εκλογές(2000), μαϊμού σχόλια. Όλα μαϊμού.
    Καλά πάμε ως συνειδητοποιημένοι , δημοκρατικοί πολίτες αυτής της άμοιρης χώρας.
    Πότε θα κάνει ξαστεριά .......?
    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημοσκόπηση της ίδια εταιρίας (μετρον αναλυσις) δείχνει τη ΝΔ αρχές Σεπτέμβρη δείχνει 2,κατι μπροστά και 15 μέρες μετά δείχνει 2,2μονάδες πίσω!
    Ρε τι γίνεται ?
    Μας δουλεύουν ?
    Φτιαχτές δημοσκοπήσεις όπως και οι "ψεύτικες" και ¨ακάλυπτες" επιταγές της κυβέρνησης "ΛΑΛΙΩΤΗ-ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ"
    Τα κολπάκια αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αποψινά νέα...Καραμανλής σε κατάσταση πανικού...ψάχνουν για θύματα..εκλογές σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατάγομαι από την Ηλεία . Εκεί μεγάλωσα και εκεί υπάρχουν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι και οι συγγενείς μου. Όταν άνοιξες αυτό το θέμα, επικοινώνησα με φίλους μου που μετάχουν στα κοινά του τόπου μου.
    Δυστυχώς είχες απόλυτο δίκιο. Απλά το λέω για να μην παίζουνε διάφοροι με τα σχόλια τους κλπ , με ανθρώπους που έχασαν τα πάντα!
    Λίγη ντροπή ρε παιδιά. Για να σε συμπληρώσω politis-gr υπάρχει (απ` ότι μου είπαν σήμερα στο τηλ.) υπάρχει μια περίπτωση να επέλθουν αλλάγες στο όλο θέμα. Ειλικρινά μακάρι !
    Πάντως εάν κάτι αλλάξει να ξέρεις ότι έχεις και εσύ μια σημαντική συμβολή, αφού το άνοιξες το θέμα(και το κρατάς στη σέντρα) , όταν όλοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kala rousopoulaki exeis 8RASOS. 200 ek. euro pou edwse o kosmos gia tous pyroplhktous einai stis tsepes tis nd gia na ta moirasei proeklogika kai exeis to 8rasos na milas gi auto to 8ema!?????????????????? Ntroph sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. To γεγονός ότι τα χρήματα που έδωσε ο κόσμος για τους πυρόπληκτους της Ηλείας δεν έχουν ακόμη δοθεί εκεί που έπρεπε, σίγουρα δεν δίνει άφεση αμαρτιών στο δεύτερο κόμμα εξουσίας, για τέτοιου είδους ανάλγητα και ψηφοθηρικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα!!
    Κρίμα...:((
    Γιατί απ' ό,τι είδα από το προηγούμενο σχόλιο, μπορεί και να αληθεύει...
    Καλό σου ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eννοώ το προηγούμενο σχόλιο του @ploutarxou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ marianaonice
    Όχι "μπορεί" φίλη μου! Εδώ έχω δημοσιεύσει επίσημες δηλώσεις του ΠαΣοΚ σε προηγούμενο άρθρο μου , αλλά και έχω πάρει τηλεφ. τοπικό δημοσιογράφο και το διασταύρωσα .
    Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
    Θα ήμουν ειλικρινά χαρούμενος και ικανοποιημένος αν υπάρχει κάποια θετικότερη αλλαγή στο θέμα όπως λέει ο ploutarxos.
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ντροπή τους!!! Αυτά γυρίζουν μπούμερανγκ. Μην νομίζεις όμως ο κόσμος καταλαβαίνει.

    Μ.

    Υ.Γ.
    Τι γίνεται με την μονή Βατοπεδίου? Θέλουν οι "φίλοι" μας να βγάλουν ντε και καλά στην φόρα... τους αποδέκτες... κάποιων χρημάτων της μονής, επειδή παίζουν εθνικοί λόγοι στη μέση, δηλ. χρηματοδότηση "ειδικών εθνικών αποστολών"??? Γι΄αυτό ουρλιάζουν κάποια παπαγαλάκια στα ΜΜΕ "να μας πουν που πήγε το μαύρο χρήμα της μονής"? Μόνο όταν έσκασε το θέμα τους ξέφυγαν ορισμένα όπως ότι ο Εφραίμ μιλάει 3 φορές την εβδομάδα με τον Πούτιν, ότι χρηματοδότησε τον Παπαδόπουλο κατά του σχεδίου Αυνάν.. συγγνώμη Ανάν κ.α Τώρα έχουν πέσει όλοι λυτοί και δεμένοι πάνω στο θέμα για να μας κόψουν την φόρα γενικότερα.
    Λές και κάποιοι άλλοι θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια...!!!
    Sorry για το άσχετο του θέματος με την σημερινή ανάρτηση αλλά καίγομαι να σχολιάσεις το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. POLITI,ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΥΠΝΗΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΦΑΝΤΙΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΡΙΣΗ ¨ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞΤΩ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ¨ , ¨ΑΛΛΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ¨,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Politi, άλλαξε το Construction του Profil σου σε Conspiracy. Ετσι σε γνωρίζουμε εμεις οι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επέτειος της αποθέωσης της ρεμούλας του Χρηματιστηρίου σήμερα, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, όπου έκλεψαν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ, υπάλληλους, συνταξιούχους, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες και γενικά ΟΛΟΥΣ.
    Με το αζημείωτο, τόσοι επιχειρηματίες βοήθησαν (καναλάρχες, τραπεζίτες, κατασκευαστές, ασφαλιστές, γιαουρτάδες, supermarket-άδες, εφοπλιστές), ιδιαίτερα στις επόμενες εκλογές του 2000 (μαζί με τη Siemens, όπως ομολόγησε και ο Τσουκάτος).
    Κατά τα άλλα το ξεπουλημένο χαζοκούταβο ο Γιωργάκης κήρυξε τον πόλεμο στη διαφθορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. dapiti, όχι τριχίλιαρο, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν σας σώζει πλέον. Πάρτε τις βίλες του Ρουσόπουλου, τα οικόπεδα του Βουλγαράκη και τα ομόλογα του Τσιτουρίδη και ξεκουμπιστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φιλε politis η αρχη του τελους ειναι αυτος ο αλογοσκουφης με τα ηλιθια φορολογικα μετρα που πηρε λογω της ανικανοτητας του να περιορισει φοροδιαφυγη και ΣΠΑΤΑΛΕΣ του δημοσιου.4 χρονια δεν εκανε τιποτα να περιορισει το σπαταλο και αντιπαραγωγικο κρατος του πασοκ.Σε στιγμη απελπισιας αρχισε να εφαρμοζει ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ φορους επι δικαιων και αδικων και θυμηθηκε τα τεκμηρια διαβιωσης για να αποτελειωσει τα μεσαια στρωματα.Τα στρωματα της κοινωνιας που αποτελουν την εκλογικη και κοινωνικη βαση της νδ.Μιλαμε για πολιτικο χαρακιρι!!!!!!!
    Τα τεκμηρια θα ειναι και η ταφοπλακα της νδ.Δεν ξερω τι πρεπει να γινει αλλα πρεπει το κομμα να μεταφερει στους κυβερνωντες οτι η βαση δεν θα συγχωρεσει την ληστρικη αυτη επιδρομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 2.29 δικη σου σκεψη δεν εχεις ρε φιλε.Εκανες αντιγραφη μεχρι τελειας, το σχολιο που εγραψα εγω στο μπλογκ του λυκου.Δεν ηξερα οτι κυκλοφορουν και κλεφτες σχολιων απλων χρηστων του διαδικτυου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή