Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Το κλειστό επάγγελμα του «Πολιτικού»


Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η αντιπροεδρία της κυβέρνησης εξέδωσε ένα ακόμη δελτίο για την πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας, όπου καταδεικνύεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε μία μεγάλη σειρά από δομικές μεταρρυθμίσεις, σχετικά με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και του κράτους, καθώς και των αναπτυξιακών δράσεων.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Θ. Πάγκαλου στο «κόκκινο» παραμένουν πολλά προγράμματα των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας και Υποδομών.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το σημείο στο οποίο ο κ. Πάγκαλος (που παρεμπιπτόντως σύμφωνα με δημοσιεύματα γιουχαΐστηκε «άγρια» στην Τήνο και μάλιστα υπήρξε και απόπειρα επίθεσης εναντίον του από πολίτες) παραδέχεται ότι η κυβέρνηση μεταξύ άλλων έχει μείνει πίσω στην …..απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων!

Και αυτό γιατί πλέον η υπόθεση έχει καταντήσει ανέκδοτο! Καθώς μεταξύ των κλειστών επαγγελμάτων εκτός από τους φορτηγατζήδες, τους φαρμακοποιούς κλπ , οι πολίτες θέλουν να ανοίξει και το επάγγελμα του …..πολιτικού ώστε να μπουν στην πολιτική αρένα και άνθρωποι που δεν προέρχονται από πολιτικά τζάκια…

Σ` αυτό το σημείο πραγματικά η κυβέρνηση έχει μείνει όχι πίσω αλλά πάει με την …. όπισθεν, αν αναλογισθούμε το χρίσμα που εδόθη από το ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες εκλογές στον δήμο Σαρωνικού στη …. σύζυγο του κ. Πάγκαλου!

Εάν δε επαληθευτούν και οι διαφορές «διαρροές» που θέλουν και άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου να προωθείται- στο επόμενο διάστημα- για την πολιτική σκηνή , τότε στην ουσία η κυβέρνηση περιχαρακώνει και γιγαντώνει το κλειστό επάγγελμα του πολιτικού , όταν την ίδια στιγμή μιλά για ….άνοιγμα άλλων επαγγελμάτων.

¨Προσέχετε από την ζύμη των φαρισαίων που είναι η υποκρισία…» Λουκάς 12:1-3...περισσότερα