Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.


Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.
Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!

Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».

Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Βάζο στον μπουφέ του ΠαΣοΚ. Και τα βάζα… σπάνε εύκολα!


Όταν... βγει το ΠαΣοΚ θα συγκροτήσει ειδική υπηρεσία. Ράμπο! Αυτοί θα ανήκουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι γνωστή η ευαισθησία του ΥΠΕΧΩΔΕ επί Λαλιώτη και Β. Παπανδρέου.

Αυτοί οι Ράμπο θα τραγουδούν «ράμπι ραμπό γιασαλάμ» στα καμένα και δεν θα επιτρέψουν να φυτρώσει ούτε ένα κοτέτσι. Το λέω αυτό, έγραφε χθες ο Άγγελος Πυριόχος στον «Αδέσμευτο», διότι ως γνωστόν το μοναδικό κοτέτσι που τόλμησε να φυτρώσει αυθαίρετα επί Λαλιώτη, ...γκρεμίστηκε από τον ίδιο καβάλα στη μπουλντόζα του.

Έτσι λοιπόν ο ...περίεργα πράσινος μηχανισμός του Γιώργου προβλέπει νομοσχέδιο για το περιβάλλον με άμεσες κατεδαφίσεις παράνομων κτισμάτων.

Αντε βρε, να σας δω. Επί ΥΠεχωδίας Παπανδρέου στη θεωρούμενη περιοχή του θαλάσσιου πάρκου Ζακύνθου, κτίστηκε τεράστιο συγκρότημα κατοικιών, νόμιμο… αλλά σε οικόπεδο όπου ανά 200 τετραγωνικά, υπάρχει κτίσμα.

Παγκόσμια πρωτοτυπία! Φυσικά δεν έχει βρεθεί αγοραστής έως τώρα, αφού κάθε νοήμων αγοραστής θα σκεφθεί. «Πώς γίνεται σε 200 τετραγωνικά οικόπεδο να χτίζεις μονοκατοικία. Αυτά, θα γκρεμισθούν ή θα μοσχοπουληθούν. Υπενθυμίζω ότι πάγωσε το σχέδιο όταν βγήκε η ΝΔ.

Υπάρχει επίσης, πάντα στη Ζάκυνθο, σκελετός τεράστιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πάνω στη θάλασσα, φίλα προσκείμενων στο ΠαΣοΚ. Θα γκρεμιστεί ή θα ...ολοκληρωθεί;

Αναφέρω στην τύχη δυο περιστατικά, αφού τέτοια, υπάρχουν παντού. Ούτε φυσικά, πιστεύω ότι η ΝΔ δεν έχει τα αντίστοιχα «δικά» της. Απλώς διαβάζοντας αυτά τα πολύ αυστηρά του Παπανδρέου, μόνο να γελάσω μπορώ.

Έχει πράσινη ατζέντα! Ας ...γράψει εκεί τα τηλέφωνά του. Τα ραντεβού του! Διότι με την τεχνολογία, οι ατζέντες καταργήθηκαν. «Αναστολή οικοδομικών εργασιών σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές». Ο καημένος ο Παπανδρέου. Δεν ξέρει πού ζει!

Δεν έχει καταλάβει ότι είναι ένα βάζο στον μπουφέ του ΠαΣοΚ. Πιόνι σ’ ένα μηχανισμό μάσας, όπως απεδείχθη στην εικοσαετή παραμονή του. Και τα βάζα… σπάνε εύκολα!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι... ζόρικοι συνεχίζουν.


Προχθές η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπρόσωπου της κ. Γ. Κουμουτσάκου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ.Γ. Παπανδρέου, τη διενέργεια δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:«τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό και πιο κρίσιμο από την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι. Έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες, οι οποίοι θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών.»

Τόνισε δε ότι: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα ....επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Και όμως... Το ΠαΣοΚ μέσω του εκπροσώπου του -και μετέχοντος στα λαδωμένα ( το συμμετέχων υπό δικαστική διερεύνηση) από την SIEMENS ΔΣ του αμαρτωλού ΟΤΕ- κ. Παπακωνσταντίνου,....επιστράτευσε υπεκφυγές .
Σίγουρα η ενέργεια αυτή δεν τιμά την Δημοκρατία και την -οικειοποιημένη αυθαιρέτως-..."Δημοκρατική Παράταξη".

Μπορεί οι πολίτες να έχουν κάνει την αξιολόγησή τους από τις δύο πρώτες τηλεμαχίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν και δεν ενδιαφέρονται να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.
Για να πραγματωθεί η Δημοκρατία και να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια και την αποσαφήνιση όσων θολών, αορίστων και ασαφών έχουν ειπωθεί από τον κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες τηλεμαχίες.

Άλλωστε οι τηλεμαχίες γίνονται προς όφελος του πολίτη που δικαιούται και οφείλει να ενημερωθεί, να κρίνει και να αποφασίσει μετά λόγου γνώσεως. Και όσο πιο πολλές τηλεμαχίες διεξάγονται, τόσο πιο αντικειμενική και αποδοτική για την Δημοκρατία καθίσταται και η κρίση των πολιτών.

Μήπως λοιπόν ο όρος "Δημοκρατία" χρησιμοποιείται κατά το δοκούν; Μήπως στην Ιπποκράτους ευαγγελίζονται την ...a la carte Δημοκρατία ;
Έχει άραγε όρια ο διάλογος ;
Μήπως Ναι; Μήπως είναι τα περιορισμένα πνευματικά όρια εκείνου που ....τον αποποιείται; Μήπως αυτό είναι που φοβούνται; Γιατί πραγματικά αποδεικνύεται ότι ...κάτι φοβούνται!

Ίσως το πιο βασικό διακύβευμα των τηλεμαχιών είναι ότι αποτελούν έμπρακτες εξετάσεις ενός πολιτικού ...στα «ζόρια». Πέρα δηλαδή από τα στενά προεκλογικού χαρακτήρα προσδιοριστικά, σκοπό έχουν να αποδείξουν τις ικανότητες ενός πολιτικού.

Τη συγκρότηση του, την επάρκεια του, την πολιτική και πνευματική διαύγεια του στην αντιπαράθεση. Αυτή ,που ένας πολιτικός θα χρειαστεί να αποδείξει σε διάφορα διεθνή φόρα , όπου μέσα από βαθιές, παρατεταμένες και έντονες συζητήσεις θα κρίνονται γεωπολιτικά και οικονομικά εθνικά μας συμφέροντα.

Εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ετοιματζίδικες φανφάρες κάποιου λογογράφου και η πολιτική συγκρότηση, η πολιτική επάρκεια, η πολιτική και πνευματική διαύγεια και ... ο πολιτικός «τσαμπουκάς», ξεχωρίζουν ...την ήρα από το στάρι !

Με την άρνηση λοιπόν του ΠαΣοΚ για μια ακόμη τηλεμαχία ( και δύο, και τρεις, αφού πολύ πιο εποικοδομητικές-για τον πολίτη- είναι οι τηλεμαχίες από τα ...μπαλκόνια), αποδεικνύει ότι...αυτός που δημοσκοπικά διεκδικεί με τις μεγαλύτερες πιθανότητες τη πρωθυπουργία είναι ...μια δημοσκοπική απάτη!


ΥΓ. Ο τίτλος του άρθρου μου "Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι... ζόρικοι συνεχίζουν" είναι απόφθεγμα ενός πολύ μεγάλου άνδρα, που τον δολοφόνησαν, καθώς έβλεπαν ότι κινεί την πραγμάτωση αυτού του κόσμου προς μια κατεύθυνση που ...ΑΥΤΟΙ δεν ήθελαν. Του Τζων Κέννεντυ !

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Όλη η αλήθεια για τα stage


Τα προγράμματα stage είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα από το 1998.
Πρόκειται για συμβάσεις μαθητείας (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) με αποζημίωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή στο δημόσιο τομέα, προκειμένου οι άνεργοι νέοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.
Σε τέτοια προγράμματα stage στο δημόσιο τομέα έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 20.000 άνεργοι νέοι.

Τα προγράμματα stage προσφέρουν εργασιακή εμπειρία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μοριοδότηση για προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά, κυρίως, κοινωνική ένταξη των νέων και είναι μια «έντιμη σχέση» εφόσον οι άνεργοι νέοι ξέρουν το χρόνο και την εργασιακή σχέση (μαθητεία). Συνεπώς δεν πρόκειται για μια νέα γενιά συμβασιούχων.

Τα προγράμματα stage χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και αυτά που για λόγους ταχύτητας εφαρμογής και για να μην καθυστερεί η πληρωμή των συμμετεχόντων, εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται αρχικά από εθνικούς πόρους, στη συνέχεια έρχονται τα χρήματα από την Ε.Ε.
Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και του ΟΑΕΔ για να το πιστοποιήσει.

Με την προκήρυξη των εκλογών την 4η Σεπτεμβρίου, η ηγεσία του ΟΑΕΔ έδωσε εντολή, ως όφειλε, να διεκπεραιωθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις stage που εκκρεμούσαν ΕΩΣ την προκήρυξη των εκλογών, και ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.

Τόσο στις εκλογές του 2000, όσο και του 2004 αλλά και του 2007 γινόταν κανονικά η διεκπεραίωση των αιτημάτων μέχρι και την ημέρα των εκλογών, εφόσον πρόκειται για μαθητεία και όχι για προσλήψεις.

Επειδή η υποκρισία περισσεύει ας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ για τους 60 τοποθετημένους με συμβάσεις stage στη διοίκηση της ΓΣΕΕ από το 2005 έως σήμερα, εάν βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα και εάν ναι πως συμπράττει σε αυτήν την αναλγησία η ΓΣΕΕ, δηλαδή ο εργοδότης τους.

Ποια είναι όμως η σχέση του ΠαΣοΚ με τα stage ; Το έτος 1998, 2.500 συμμετέχοντες σε stage σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μονιμοποιήθηκαν με το νόμο 2738/99.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια του 2000 (λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές) περίπου 100.000 νέοι τοποθετούνται σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα στα λεγόμενα «δεκάμηνα διοικητικής υποστήριξης».

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νέους που παρέμειναν στα προγράμματα αυτά για περισσότερα από δύο ή τρία χρόνια με 280 ευρώ αποζημίωση.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ μιλά για εφαρμογή των stage μόνο στον ιδιωτικό τομέα, ας θυμηθούμε την καταγεγραμμένη ....«επιτυχία» τους, όταν στο μοναδικό stage ιδιωτικού τομέα που επιχείρησε το ΠΑΣΟΚ για πτυχιούχους πανεπιστημίου, τους τοποθέτησε για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας κυρίως σε ....«σουβλατζίδικα» και «ψιλικατζίδικα».

«ΝΔ-Σημεία Επικαιρότητας»

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Όλη η αλήθεια για το ταξίδι στις ΗΠΑ του κ. Παπανδρέου


Σε συνέχεια του χθεσινού μου άρθρου και των ερωτημάτων που έθετα οφείλω κάποιες ...αποκαλυπτικές διευκρινήσεις.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας μετέβη στην Νέα Υόρκη.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ...επίσημη άποψη που παρουσιάστηκε από το ΠαΣοΚ και το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ, ήταν ότι μετέβη εκεί προκειμένου να προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών.
Με το ένα χέρι παρέλαβε το πόρισμα της επιτροπής Στίγκλιτς για την παγκόσμια κρίση και με το άλλο .... το παρέδωσε στον Χ.Λ. Θαπατέρο, ο οποίος το μεταφέρει στην G20.Αυτό πράγματι είναι αλήθεια. Αλλά ...η μισή αλήθεια !!!

Γιατί τις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται οι εργασίες της 64ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται και το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Initiative -CGI) στο οποίο ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει την συμμετοχή του εδώ και πολύ καιρό, μαζί με άλλες ....προσωπικότητες που έχουν αφήσει (ιστορικά πλέον χωρίς να επιδέχεται καμία αμφιβολία) το αιματηρό στίγμα τους στον πλανήτη μας , όπως η κ. Μαντλίν Ολμπράιτ, Μάρτι Αχτισάαρι ,Μιχαήλ Σαακασβίλι κλπ.

Στο ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον θα συναντήσουμε και τα μέλη του, όπως Τζωρτζ Σόρος, Τζωρτζ Μπούς, Κόφι Ανάν, Τόνυ Μπλερ, Χαβιέ Σολάνα, Ταγίπ Ερντογάν κλπ
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, πήγε ΚΑΙ στο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον, όπου παρευρίσκονταν και ....δύο πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα. Ο πρόεδρος των Σκοπίων κ.Gjorgje Ivanov και ο πρώην πρόεδρος της γείτονος κ.Branko Crvenkovski.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι συναντήθηκαν και συνομίλησαν. Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αυτό , αλλά η ονομασία της χώρας τους όπως παρουσιάζεται επίσημα από το ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον.

Οι δύο πρόεδροι λοιπόν της FYROM δηλώνονται επίσημα σε όλα τα έγγραφα και τις παρουσιάσεις (εδώ) από το ινστιτούτο ως ...πρόεδροι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ( Republic of Macedonia).

Ο κ. Παπανδρέου δεν αντέδρασε, παρά έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να …παραστεί , έστω και για λίγο στο ετήσιο συνέδριο του Μπιλ Κλίντον. Οι κόκκινες γραμμές του κ. Παπανδρέου είναι σίγουρα για ...εσωτερική κατανάλωση !

Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και το 2008 (εδώ) στο οποίο ξανασυμμετείχε τόσο ο κ. Παπανδρέου , όσο και ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Branko Crvenkovski, χωρίς καν να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Παπανδρέου.
Και φυσικά χωρίς καν να αναφερθεί όπως και τώρα , τίποτα από τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει καθιερωθεί στο εξωτερικό η ονομασία της FYROM, ψευδεπίγραφα ως ....Macedonia!
Ποιος λοιπόν κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ; Ποιος παρευρίσκεται και συνομιλεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων, ο οποίος φέρει στο πέτο του το ψευδεπίγραφο...«President of the Republic of Macedonia»; Ποιος χρωστάει και σε ποιους ;


. Για όσους αμφιβάλουν πως "μαγειρεύονται" και κανονίζονται αυτά τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου , θα ήθελα να παραθέσω μόνο μια δήλωση :Γ. Α. Παπανδρέου(Νέα Υόρκη 20 Σεπτεμβρίου 1999 ,στη σύνοδο του ΟΗΕ, ως υπουργός εξωτερικών) «Είχα αρκετές διμερείς συναντήσεις σε σειρά ζητημάτων, και το μεσημέρι είχαμε μία συνάντηση οι 15 με τον κ. Ivanov τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας. Συζητήσαμε το Κόσοβο, τη Σερβία, το Γιουγκοσλαβικό.
Στο Κόσοβο τονίσαμε δε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί ως ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ εξέλιξη μια ....ανεξάρτητη χώρα στο Κόσοβο (....), ότι πρέπει οι όποιες μελλοντικές λύσεις να σεβαστούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ(....), τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που μιλούν για τη λύση ...εντός της Γιουγκοσλαβίας(....)».

Καταλάβατε ; Την σημερινή εξέλιξη αυτής της υπόθεσης την ξέρετε πλέον και μπορείτε να κρίνετε!

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Που ήσουν ..Γιώργο;


Άρχισαν να παίζουν απροκάλυπτα τα όργανα στην Νέα Υόρκη. Νοιώθουν πολύ σίγουροι. Γιατί άραγε ; Αγνοούν ότι η παράσταση δεν τελειώνει πριν πέσουν οι …τίτλοι του τέλους ;

Από την μια ο Τ.Ερντογάν δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , ότι η ΕΕ ….δεν θα πρέπει να αναμειχθεί στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού ..

Υπογράμμισε ότι «μία συνολική διευθέτηση πρέπει να επιτευχθεί τη βάση των καθιερωμένων παραμέτρων των…. Ηνωμένων Εθνών, που θα διασφαλίζει την ίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο, η οποία θα απολαμβάνει την ανοιχτή υποστήριξη της Τουρκίας ως…. εγγυήτριας δύναμης». Ζήτησε δε επιδιαιτησία και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στη διαπραγματευτική διαδικασία

Επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά, κατηγορώντας την για την ...«αδιαλλαξία» του 2004 (σχέδιο Ανάν) και τόνισε ότι θα ήταν εφικτή η εξεύρεση συνολικής διευθέτησης μέχρι το... τέλος του 2009.

Υπογράμμισε ότι πρέπει ο κοινός μας στόχος ( Τουρκίας και ΟΗΕ, προφανώς) να είναι η λύση που θα επιτευχθεί να τεθεί σε δημοψήφισμα , το αργότερο την άνοιξη του 2010. ( Γιατί …άραγε ; ) Τελειώνοντας τόνισε με νόημα ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν προσπάθειες ώστε ….το παράθυρο ευκαιρίας… να εκμεταλλευτεί δεόντως!

Από την άλλη πλευρά για το ίδιο …παράθυρο μίλησε και ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κ. Matthew Nimetz, μόνο που αυτός το ονόμασε … χρονική στιγμή ! Μη σαν ξεγελά η λεκτική διαφοροποίηση. Για το ίδιο πράγμα ομιλούν!

Συγκεκριμένα μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Gjorgje Ivanov, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές ιδέες στο τραπέζι για την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, για να αρχίσουν αυτές να σκέφτονται ....δημιουργικά για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Σύμφωνα με το «ΜΙΑ», ο κ.Nimitz αναμένει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες μετά την εκλογή.... νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.
"Πρόθεσή μου είναι μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, να εκμεταλλευτούμε.... τη χρονική στιγμή.... και να δούμε αν μπορεί να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Nimetz.

Ο κ. Ivanov, όπως μεταδίδει το «ΜΙΑ», ανέφερε στον κ. Nimitz ότι η χώρα του παραμένει ενεργή στη διαπραγματευτική διαδικασία και αναμένει να εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία «δεν θα θίξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των ....μακεδόνων πολιτών».

Είναι άραγε τυχαίο
ότι την ίδια ακριβώς ημέρα και στον ίδιο χώρο βρέθηκε στην Νέα Υόρκη και ο κ.Γ. Παπανδρέου;
Είναι τυχαίο το ταξίδι του στις ΗΠΑ, εν μέσω εθνικών εκλογών; Συναντήθηκε ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Gjorgje Ivanov και τον Branko Crvenkovski; Και εάν NAI , ...Που;

Εξακολουθεί να υιοθετεί άραγε ο κ. Παπανδρέου τις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή; Μήπως αρχίζει από τώρα να εξοφλεί ...γραμμάτια;

Ποιος κοροϊδεύει
τον ελληνικό λαό με το ζήτημα τόσο της Κύπρου όσο και της ονομασίας της ΠΓΔΜ; Μην βιαστείτε να απαντήσετε "κανείς" ,γιατί...θα εκπλαγείτε!!!

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν ένα μέρος της αλήθειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό ψέμα!


Με αφορμή ένα χθεσινό σχόλιο κάποιου φίλου που αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του κ. Δελαστίκ στο "Έθνος" (εδώ), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα σχετικά με τα όσα αναφέρονται σ` αυτό και τον τρόπο που τίθενται ...προς πληροφόρηση(....) των πολιτών.

Σέβομαι και εκτιμώ τον κ. Δελαστίκ που σε πολλά θέματα συμφωνούμε , αλλά και σε πολλά ….διαφωνούμε.
Πριν συνεχίσω, να εστιάσω στο "απερχόμενος Πρωθυπουργός" και στην " αναμενόμενη βαριά ήττα στις εκλογές",που αναφέρει ο κ. Δελαστίκ. Δεν τον τιμά ως δημοκράτη να προκαταλαμβάνει την θέληση του Ελληνικού λαού.
Σ` αυτή την περίπτωση ας παραδώσουμε τα εκλογικά μας βιβλιάρια στα "δημοσιογραφικά πτηνά" και τα αφεντικά τους (στην προκειμένη περίπτωση Μπόμπολας).
Η αναφορά αυτή, καθιστά αυτομάτως αναξιόπιστο ( στο συγκεκριμένο άρθρο) τον κ. Δελαστίκ. «Παραγγελιά» το λένε στην γλώσσα των «δημοσιογραφικών πτηνών» (κοινώς παπαγάλοι). Λυπάμαι ειλικρινά για το ατόπημα του κ. Δελαστίκ!

Επί της ουσίας. Ο κ. Δελαστίκ αν και γνωρίζει την αλήθεια προτιμά να γράφει μέρος αυτής ,με σκοπό να εξυπηρετήσει αυτόν από τον οποίο πληρώνεται. Εάν δεν το κάνει , θα ...πεινάσει! Τόσο απλά λειτουργεί το σύστημα, το οποίο όμως ....εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε!

Το θέμα των αγωγών και των κινήσεων της διπλωματίας δεν είναι παρακολούθημα κάθε αρθρογράφου και οπωσδήποτε δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα σε 300- 400 λέξεις ενός άρθρου. Ο «Ναμπούκο» προωθείται από την Ε.Ε και έχει μάλιστα ψηφιστεί .Αλλά για ποιο λόγο;

Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια ολοκληρωμένη και όχι ένα αποσπασματικό μέρος αυτής, όπως παραθέτει στο συγκεκριμένο άρθρο του ο κ. Δελαστίκ, στην εκπλήρωση της ....«Παραγγελιάς» του εργοδότη του.
Ο «Ναμπούκο» θέτει την Τουρκία πρωταρχικό παίχτη για την ενέργεια της Ε.Ε, στην προσπάθεια να μην εξαρτάται αποκλειστικά από την Ρωσία. Αυτό είναι και το κύριο μέλημα των Αμερικανών.

Αλλά φίλοι μου η διπλωματία δεν έχει μόνο τα χρώματα που χρησιμοποιούμε εμείς οι θνητοί στην σκέψη μας. Δηλαδή άσπρο και μαύρο (άντε και λίγο γκρι σε ορισμένους).
Γίνονται κινήσεις ποικιλόμορφες με πολλούς εξαρτώμενους παράγοντες και μια κίνηση κρύβει από πίσω άλλες εκατό επερχόμενες.

Από την δική μας πλευρά τα τελευταία χρόνια η διπλωματία μας ενεργεί με έξυπνο τρόπο και κυρίως προς εξυπηρέτηση και διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας (πράγμα που δεν έκανε-τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε-τα κρίσιμα χρόνια 1996-2004) .

Όπως γνωρίζετε η Ε.Ε. δεν έχει ομόθυμη και ομοιογενή αντίληψη για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Υπάρχουν κράτη-μέλη, π.χ. η Γαλλία, που δεν θέλουν με τίποτα να δουν την Τουρκία στην Ε.Ε.
Επομένως φεύγει από μας το καθήκον να αντιστεκόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η καταψήφιση λοιπόν του «Ναμπούκο» θα ήταν ένα πιόνι που θα χάλαγε αυτή την τακτική μας. Θα ήταν μια άστοχη κίνηση από μέρους μας.
Γιατί να εναντιωνόμαστε θυσιάζοντας την τακτική μας , όταν ο «Ναμπούκο»(σε αντίθεση με τον «Σάουθ Στριμ») ΔΕΝ πρόκειται να γίνει;

Υπάρχει κατ` αρχάς πρόβλημα χρηματοδότησης. Για την κατασκευή αυτού του δαπανηρού σχεδίου απαιτούνται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ (ή 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Αυτή τη στιγμή, έχουν βρεθεί 350 εκατομμύρια δολάρια, που θα δοθούν από την ΕΕ, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων διαμήνυσε πως προτίθεται να καλύψει περίπου το 1/4 των εξόδων, δηλαδή άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, κράτη και ιδιώτες, ακόμη δε βιάζονται να αποκαλύψουν το μέγεθος της συνεισφοράς τους για την κατασκευή αυτού του αγωγού.
Η Γερμανία, έχει κάνει σαφές πως δε σκέφτεται να χρηματοδοτήσει τον αγωγό αυτό, επικαλούμενη πως δεν είναι χώρα διαμετακόμισης αερίου. Ανάλογες δηλώσεις απροθυμίας στη χρηματοδότηση του «Ναμπούκο» έχει και το Αζερμπαϊτζάν.

Το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα (έχω ξαναγράψει ολόκληρο άρθρο γι` αυτό ) είναι η αδυναμία που έχει ο «Ναμπούκο» , μέχρι στιγμής, να εξασφαλίσει πηγές τροφοδότησης. Κι αυτό γιατί γίνεται φανερό πως το Αζερμπαϊτζάν από μόνο του δε θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες αυτού του αγωγού.

Άλλες χώρες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην κάλυψή του είναι το Ιράν, το Ιράκ και το Τουρκμενιστάν. Ωστόσο, στο Ιράκ η (παράνομη όπως ξεκάθαρα αποδείχθηκε) κατοχή δε φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εξόρυξη και τροφοδότηση, ενώ η εμπλοκή του Ιράν στο όλο σχέδιο εξακολουθεί να βρίσκει κάθετα αντίθετες τις ΗΠΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΕ.

Αλλά ακόμα και εάν κατά κάποιον (μαγικό) τρόπο ξεπεραστούν αυτές οι αντιθέσεις, σίγουρα δεν θα ξεπεραστούν οι ...αντιθέσεις της Ρωσίας .Και στην περίπτωση του Ιράν εξακολουθεί να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.

Απομένει το Τουρκμενιστάν. Εκεί αν και υπήρξε μια πρόσκαιρη διαμάχη με την Ρωσία τα «εναλλακτικά σχέδια» του Τουρκμενιστάν, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ακούνε στο όνομα «Ναμπούκο». Ο πραγματικός κερδισμένος είναι προς το παρόν η Κίνα, που από τα τέλη του 2009 θα μπορεί να εισάγει αέριο (30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο) από τη χώρα αυτή.

Θεωρητικά, το Τουρκμενιστάν θα μπορούσε να τροφοδοτήσει και τον «Ναμπούκο» ή ένα μέρος του, με δικό του φυσικό αέριο. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να γίνει, αν δεν αναθερμανθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία.
Όμως υπάρχει το πρόβλημα και η ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Κασπίας. Είναι σίγουρο πως η Ρωσία θα κάνει το παν για να εμποδίσει την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει Τουρκμενιστάν και Αζερμπαϊτζάν, επικαλούμενη τα οικολογικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα στην Κασπία.

Θεωρητικά πάντα απομένει για το τουρκμενικό αέριο προς τον «Ναμπούκο» μόνον ο δρόμος μέσω του Ιράν, κάτι που δεν θεωρείται πιθανό, όσο συνεχίζεται η σημερινή αμερικανική πολιτική έναντι του Ιράν, αλλά και η αντίθεση των Ρώσων.

Οι παραπάνω λόγοι, δηλαδή η μη εξασφάλιση των πηγών και η λειψή χρηματοδότηση, καθιστούν τον «Ναμπούκο» μια καθαρά πολιτική κίνηση η οποία όμως δεν τεκμηριώνεται οικονομοτεχνικά.

Μην διαφεύγει από την σκέψη και την ...πένα κανενός ότι σήμερα η Ρωσία εξάγει στις χώρες της ΕΕ 140 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, καλύπτοντας περίπου το 1/3 των αναγκών τους.
Ο αγωγός «Ναμπούκο» έχει χωρητικότητα 31 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Μπορεί, δηλαδή, ακόμη κι αν κατασκευαστεί, ακόμη κι αν βρουν τρόπο να τον γεμίσουν, να καλύψει μόλις το 10% των αναγκών των χωρών της ΕΕ.

Συμπερασματικά λοιπόν, μπορεί να εξεταστεί μόνον σαν μέτρο χαλάρωσης της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ (μέρος της οποίας είμαστε), που από μόνο του, (ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιηθεί), δεν μπορεί να επηρεάσει το γενικότερο τοπίο των εξελίξεων.

Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και ενάντια στην αρθρογραφία της «παραπληροφόρησης» .


YΓ. Σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη και το ότι είναι " ένα έργο εντελώς ασήμαντο για τη Ρωσία, δώρο στον Καραμανλή", που αναφέρει ο κ. Δελαστίκ θα συνιστούσα ....σοβαρότητα.
Γιατί μπορεί μεν ένα απλό γιώτα (ι) να διαχωρίζει την πένα με την ...πενία , αλλά αλίμονο εάν αυτό το γραμματάκι καθορίζει το στίγμα μας επάνω σε αυτόν τον κόσμο.

ΥΓ2. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που έχω φτιάξει στην αριστερή στήλη, με τίτλο " Η αλήθεια είναι άχρωμη". Εκεί μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η Αλήθεια δεν εμπεριέχει χρώματα. Είναι ...άχρωμη. Δεν επιδέχεται ... χρωματική μοιχεία.
Όταν επενδυθεί ( εκούσια ή ακούσια) με χρωματική φαντασία , χρωματική προκατάληψη ή χρωματικό αποπροσανατολισμό,(ιδεολογικά, πολιτικά , κομματικά, συμφεροντολογικά) τότε παύει να είναι η Αλήθεια. Είναι ...η πλάνη.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

«Το πακέτο για το Αιγαίο»


Παρακολουθώντας τη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και τα τηλεοπτικά πάνελ που ακολούθησαν ή τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, καταλαβαίνουμε τη μεγάλη πολιτική -και όχι μόνο-απάτη που προσπαθούν να πλασάρουν τα (κατ` όνομα) ΜΜΕ.

Οι διαπλεκόμενοι ,κάθε κοπής και ραφής, έχουν επιδοθεί σε ένα διαρκή αγώνα δημιουργίας πολιτικής αυταπάτης, με τελικό σκοπό να μας πλασάρουν ως ιδανικό (...) μελλοντικό πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο χωρίς συγκροτημένη σκέψη, χωρίς πολιτικές προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα μας .
Έναν άνθρωπο με απόψεις για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα που αγγίζουν τα όρια του επικίνδυνου!

Μέχρι πότε θα υποτιμάται από την πλειονότητα των ΜΜΕ η νοημοσύνη του ελληνικού λαού;
Τι
κρύβεται πίσω από την απροκάλυπτη σύμπραξη «νταβατζήδων»-Γ. Παπανδρέου;
Ποιο το τίμημα που θα κληθούμε να πληρώσουμε; Είναι άραγε μόνο χρηματοοικονομικής υφής τοπικού χαρακτήρα (έργα, κοινοτικά προγράμματα, τραπεζικά δορίκτητα ) ή στο βάθος το διακύβευμα αυτής της εξωθεσμικής σύμπραξης μυρίζει ...πετρέλαιο και συμφέροντα για τους πέραν του Ατλαντικού ;

Μια πρώτη ένδειξη είναι η αναφορά του κ.Γ.Παπανδρέου στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ήταν στην κυβέρνηση του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου , όταν το 1995 τον παρακολουθούσε να αφήνει άφωνους όλους όσους παρευρίσκονταν στην ΔΕΘ.

Γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου γνώριζε πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις σύμμαχο-συνέταιρο τον Ρώσο, γνωρίζοντας από τότε ότι έρχεται ....«το πακέτο για το Αιγαίο».

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι αρχικές υπογραφές είχαν μπει από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ουσία δεν θέλει ( και το δείχνει παντοιοτρόπως, για όσους ξέρουν να αποκωδικοποιούν) την επανεκλογή του κ. Κάρολου Παπούλια , καθώς θεωρεί ότι θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του(ς).

Ακόμα και εχθές ,που ο κ. Κώστας Καραμανλής τον στρίμωξε για το θέμα του αγωγού στην μεταξύ τους τηλεμαχία, απαντώντας χρησιμοποίησε ... «δελφικό χρησμό» παρατάσσοντας την λέξη ... «ελπίζω»!

Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι ότι τις ίδιες ακριβώς ενστάσεις, περί ... «προστασίας του περιβάλλοντος», κατά ....σύμπτωση έθεσε και ο νέος (πριν ακόμα σχεδόν εκλεγεί), ακροδεξιός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που είναι γνωστό ότι αλληθωρίζει πέραν του Ατλαντικού. Όπως ακριβώς, όχι αλληθωρίζει αλλά κοιτά ευθέως, και ο κ.Γ. Παπανδρέου!

Αλλά προσέξτε! Δεν είναι μοναχά αυτό. Το μυστικό κρύβεται λίγες γραμμές πιο πάνω. Αυτό, που για τους «ιντελεκτουαλισμικά» παρακολουθούντες τα πεπραγμένα στην χώρα μας, περιγράφεται λακωνικά ως....«το πακέτο για το Αιγαίο»!!!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Το διακύβευμα της τηλεμαχίας


Οι τηλεμαχίες ως ένα εργαλείο της κρίσης του πολίτη στην δημοκρατία είναι αναμφισβήτητα θετικές, αρκεί να μην υποβαθμίζουν την νοημοσύνη του .

Κάτι τέτοιο επιχείρησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση για την δήλωση του περί «λιγότερων στρεμμάτων γης για να κοιμάται ήσυχος».
Ψέλλισε κάτι αόριστο περί ....«σοβαρότητας» διαλέγοντας τον συνήθη για αυτόν δρόμο του «στρίβειν δια του αρραβώνος».

Όταν πριν ένα χρόνο( 8 Σεπτεμβρίου 2008) έβγαλα στην ελληνική μπλοκόσφαιρα το θέμα (εδώ) ,είχα φροντίσει πρώτα να επικοινωνήσω με το ΠαΣοΚ ζητώντας την άποψη τους. Απάντηση δεν έλαβα ποτέ!
Αντίθετα έλαβα διαβεβαιώσεις από την πλευρά της ελληνοκαναδικής ομογένειας για την ορθότητα των όσων ανέφερε ο κ. Θωμάς Σάρας στο άρθρο του.

Από τότε «πλημμύρισε» η μπλοκόσφαιρα και το θέμα έγινε ευρέως γνωστό. Φυσικά το γνώριζε και ο κ. Παπανδρέου καθότι εκτός από την πολυπληθή ομάδα του που έχει ως αντικείμενο το διαδίκτυο, παρακολουθεί και ο ίδιος -κατά δήλωση του- τα πεπραγμένα στον χώρο μας.

Άρα η φανερή ταραχή του όταν ετέθη το ερώτημα στην τηλεμαχία δεν είναι δικαιολογημένη.Θα αρκούσε μια απλή δήλωση ότι «ουδέποτε έχω δηλώσει κάτι τέτοιο». Δεν το έκανε και φανερά αμήχανος άλλαξε την κουβέντα μιλώντας περί ανέμων και υδάτων. Ο καθένας πλέον έχει βγάλει τα συμπεράσματα του.

Γιατί το πραγματικό διακύβευμα για τον πολίτη και τη Δημοκρατία σ` αυτή την τηλεμαχία (debate) ήταν να ξεδιαλυθεί το ομιχλώδες κατασκεύασμα. Να εξαναγκαστεί ο κ. Παπανδρέου να μιλήσει με σαφήνεια σε μια σειρά ερωτημάτων.

Ο κ. Παπανδρέου οχυρώθηκε τελικά πίσω από υπεκφυγές , ασάφειες και φθηνές αοριστολογίες.
Ο κάθε πολίτης λοιπόν δικαιούται να διερωτηθεί τι πραγματικά κρύβει. Και να υποθέσει τα χειρότερα !

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Εκεί που μας χρωστούν, ζητούν και το βόδι!


Εκεί που μας χρωστούν, ζητούν και το βόδι! Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών όταν διαβάζουν την ανακοίνωση του ΠαΣοΚ , σχετικά με τον ....πατριωτισμό του κ. Γ. Παπανδρέου.

Εάν πραγματικά δεν φοβούνται μήπως μάθουν οι Έλληνες πολίτες πράγματα που αγνοούν, εάν πιστεύουν στην δημοκρατία και την διαφάνεια στην πολιτική ζωή και εάν δεν είναι μυθιστοριογραφία τα περί ... «όλα στο φως» που διαγγέλλουν με στόμφο από τα μπαλκόνια , τότε υπάρχει μια πολύ απλή λύση!

Να επιτρέψουν την δημοσίευση ΟΛΩΝ των «χακεμένων» επιστολών από την προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου χωρίς την «δαμόκλειο σπάθη» των προσωπικών δεδομένων.

Προσωπικά δεδομένα όταν αναφερόμαστε σε έναν πολιτικό και δη ...εν δυνάμει πρωθυπουργό δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχουν. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι δημόσιο πρόσωπο, από τις πράξεις του οποίου εξαρτάται η τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

Δεν μπορεί λοιπόν να φορά τον φερετζέ των προσωπικών δεδομένων για να κρύψει χρηματοδοτικές πηγές, σχέδια, ονόματα και ιδρύματα. Γιαλατζί προοδευτικότητα . Γιαλατζί διαφάνεια.

Και επί της ουσίας… Γιαλατζί πατριωτισμός. Όπως αυτός διατυπώνεται ξεκάθαρα από τον ίδιο τον αδελφό του σημερινού Προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Νίκο Α. Παπανδρέου σε επιστολή του προς την φίλη του Χριστίνα Βαρντ τον Φεβρουάριο του 1994.

Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:
«Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!

Και για να κλείσουμε το θέμα περί πατριωτών και πατριωτισμού θα αναφέρω μια δήλωση της μητέρας του σημερινού εν δυνάμει πρωθυπουργού, κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου στο ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας (αναδημοσίευση από τις ΕΙΚΟΝΕΣ της Ελένης Βλάχου) όπως την αναδημοσίευσε ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Ρίζου (2-3-2004).
Είπε λοιπόν η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου: " Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος , που θα ήταν ακόμα καλύτερο αν κατοικείτο από Αμερικανούς".

Όποιος λοιπόν δεν φοβάται τίποτα και δεν έχει να κρύψει τίποτα ας επιτρέψει την δημοσίευση των «χακεμένων» επιστολών. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.....!
Στην αντίθετη περίπτωση η ένοχη σιωπή, που ακολουθείται και στην περίπτωση της δήλωσης περί «λιγότερων στρεμμάτων γης», είναι προτιμότερη.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία!


Μπήκαμε στην τελική ευθεία. O Κώστας Καραμανλής και οι επιτελείς του εμφανίζονται απολύτως ψύχραιμοι και σαν έτοιμοι από καιρό για την τελική μάχη.
Κι αυτό ενώ οι δημοσκόποι και αυτοί, που με ρυθμό πολυβόλου, τις παράγγελναν ...έχουν «ξεσαλώσει» και δίνουν έξι και εφτά μονάδες διαφορά υπέρ του ΠαΣοΚ.( σ.σ προσπάθεια επίδρασης Bandwagon)

Στο Μαξίμου , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συγκεντρώνουν τώρα όλη τους την προσοχή στα παρακάτω κρίσιμα μέτωπα:

1. Στην αντιπαράθεση της πολιτικής και των σχεδίων κάθε κόμματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην οικονομία και στη ζωή των πολιτών.

Επιμένοντας ότι μπορεί ο Παπανδρέου να χάιδεψε αυτιά στη Θεσσαλονίκη, αλλά στις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, όσο κι αν φωνάζουν τα ΜΜΕ που στηρίζουν αναφανδόν το ΠαΣοΚ, θα σταματήσουν κάποια στιγμή τα χειροκροτήματα και θα μπει στη θέση τους ο προβληματισμός για το πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πού θέλει και μπορεί να την οδηγήσει ο Κώστας Καραμανλής, που «προτιμά να λέει την αλήθεια, παρά να γίνεται ευχάριστος».

2. Στην αντιπαράθεση των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, που θα κορυφωθεί στο μεταξύ τους ντιμπέιτ. Οι επιτελείς του Καραμανλή επενδύουν πολλά στην εμφάνισή του , όπου «θα φανεί καθαρά ποιος ξέρει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας και ποιος έχει σαφές σχέδιο για τη λύση τους», έλεγε υπουργός κοντά στον Καραμανλή.

Δεν θα είναι μια επίδειξη επικοινωνιακού ταλέντου, αλλά μια αντιπαράθεση ουσίας, στην οποία θα φανούν πολλά και για τα πρόσωπα και για τις πολιτικές, υποστηρίζουν.

3. Στην κλιμάκωση της προεκλογικής εκστρατείας τόσο με τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Καραμανλή, όσο και με την τηλεοπτική καμπάνια. Και φυσικά με αποκορύφωμα τις μεγάλες συγκεντρώσεις, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

4. Στην αξιοποίηση των δειγμάτων υπεροψίας που έχει ήδη αρχίσει να δίνει το ΠαΣοΚ και τα οποία προκαλούν αρνητικά αντανακλαστικά σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

Ακόμα κι ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του στον τρόπο που τελευταία αντιμετωπίζει τον Καραμανλή και την κυβερνώσα παράταξη. Τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές στην ουσία έχουν σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Οι στόχοι της μεγάλης αυτής προσπάθειας από τη μεριά του Καραμανλή και της ΝΔ είναι δύο. Ο πρώτος να φέρουν στις κάλπες απογοητευμένους οπαδούς του κόμματος, που προτίμησαν την αποχή στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων, που αντιπαθούν τόσο το ΠαΣοΚ, όσο και το ΛΑΟΣ .

Η απογοήτευσή τους οφείλεται, όπως δείχνουν οι έρευνες σε αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων όχι τόσο στην πολιτική της ΝΔ, όσο στις γνωστές συμπεριφορές ορισμένων στελεχών.

Η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίκραναν τους ψηφοφόρους θεωρήθηκε από αυτό το τμήμα των απογοητευμένων θετικό γεγονός, αλλά «δεν το θεωρούν αρκετό για να επανακάμψουν», όπως λέει στέλεχος που παρακολουθεί τα σχετικά focus groups. «Χρειάζεται να τους πείσουμε όχι μόνο ότι το έχουμε καταλάβει, αλλά κι ότι δεν θα συμβούν τα ίδια».(σ.σ άλλωστε σε αυτό ο Κώστας Καραμανλής είναι κάθετος )

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός στόχος είναι να πείσουν τους αναποφάσιστους, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την ΝΔ, να ψηφίσουν και αυτή τη φορά Καραμανλή και ΝΔ. Κυριότερο επιχείρημα ... «να σκεφτούν καλά την επόμενη μέρα μιας πιθανής νίκης του ΠαΣοΚ».

Τελικός σκοπός, σε κάθε περίπτωση, είναι να ανέβει το πολύ χαμηλό ακόμα ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ και αν αυτό επιτευχθεί, έστω και όχι εκατό τοις εκατό, θεωρείται βέβαιο ότι θα διαψευστούν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις.

Εξ ου και το μότο που εκπορεύεται από το Μαξίμου ότι τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί και όλα τα ενδεχόμενα ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ. Ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την κινητοποίηση του μηχανισμού του κόμματος, αφού «δεν μπορεί ο Καραμανλής μόνος του να κάνει όλη τη δουλειά», όπως λένε…

Για το θέμα αυτό, και προεξοφλώντας την παραμονή του Καραμανλή ακόμα και σε περίπτωση εκλογικής ήττας, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι ....«ο καθένας κρίνεται σ’ αυτή τη δύσκολη για την παράταξη μάχη…». Αυτό ας γίνει κατανοητό απ` όλους!
πλ.απο «paraskhnio»

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΣΥ και ...ΕΣΥ !


Αυτή η υπόθεση της ενασχόλησης με τα θέματα υγείας όποτε έχουμε εκλογές,τόνιζε χθες η κ. Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή», νομίζω ότι απλώς εντάσσεται στις επικοινωνιακές κάθε φορά ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν στη δημόσια υγεία και θεωρώ ότι κάθε φορά που το πολύ σοβαρό και ευαίσθητο αυτό θέμα μπαίνει στην κομματική κονίστρα, πραγματικά… βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Ο κ. Παπανδρέου δεν έρχεται από τον Αρη. Παρ’ όλα αυτά δηλώνει αποφασισμένος να θέσει, λέει, τέρμα στην απαξίωση της δημόσιας υγείας. Και υπόσχεται ένα… νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αλήθεια; Και το παλιό τι έγινε; Τον Οκτώβριο του 2004, πραγματοποιήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκαν όλα όσα δεν έγιναν επί των ημερών των κυβερνήσεών τους.
Μίλησαν για διαλυμένο ΕΣΥ, για λανθασμένες πολιτικές, για υπερσύγχρονα νοσοκομεία που υπολειτουργούσαν.

Το 2003, οι αυτοψίες του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας μιλούσαν για στοίβαγμα ασθενών, λίστες αναμονής, ελλείψεις προσωπικού, ανεπαρκή μηχανοργάνωση. Ο (επανερχόμενος σήμερα) κ. Δ. Κρεμαστινός, πρώην υπουργός Υγείας που το 2004, αρνήθηκε να είναι ξανά υποψήφιος, δηλώνοντας ότι από το 2000 είχε συναρτήσει την υποψηφιότητά του με ουσιαστικές μεταβολές στους τομείς Υγείας και Παιδείας.

Με άρθρο του στο «Βήμα», το Νοέμβριο του 2003, είχε γράψει πως «αν η σημερινή κατάσταση συνεχιστεί, ο ηττημένος θα είναι ο δημόσιος τομέας».
Ήδη από το 1994 ο κ. Κρεμαστινός επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής Ενιαίου Λογιστικού Σχεδίου για τα νοσοκομεία. Έκτοτε, τα νοσοκομεία συνέχισαν να βρίσκονται σε λογιστικό χάος και να πάσχουν από μορφωτική ανεπάρκεια.

Και καθώς τίποτε δεν προχωρούσε, κοινοτικά κονδύλια χάνονταν, η «δωρεάν υγεία» γινόταν όλο και πιο ακριβή, η παραοικονομία ζούσε και βασίλευε –αν και η Ελλάδα εμφανιζόταν πρωταθλήτρια, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, σε δαπάνες για την Υγεία, τα χρέη συσσωρεύονταν, οι σπατάλες και οι αδιαφανείς διαδικασίες έδιναν και έπαιρναν, τον Νοέμβριο του 2003 εξαγγέλθηκε –για τέταρτη κατά σειρά φοράο οικογενειακός γιατρός!

Τώρα, ακούμε ότι το ΕΣΥ θα μεταλλαχθεί σε… νέο ΕΣΥ. Η μαγεία των λέξεων στην υπηρεσία της ψηφοθηρίας… ΕΣΥ και ...ΕΣΥ!

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η αλαζονεία είναι ανίατη ασθένεια!


Ένας από τους λόγους που το ΠαΣοΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση ήταν η αλαζονεία που εξέπεμπε στην κοινωνία.
Ένας από τους λόγους που ,όπως βλέπω τα πράγματα, θα παραμένει στην Αντιπολίτευση είναι ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα.
Κρίμα γιατί στο ΠαΣοΚ υπάρχουν και σεμνοί άνθρωποι, αλλά είναι απλώς παρατηρητές στο σημερινό ΠαΣοΚ της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου.

Πριν λίγες ημέρες στην ομιλία του στην Τρίπολη ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσπαθώντας ψευδεπίγραφα να δηλώσει ότι το ..new pasok διαφέρει από το old pasok, απηύθυνε (?) μήνυμα προς όλους όσοι επιχειρήσουν να συμπεριφερθούν με αλαζονεία και πληγώσουν την.... Δημοκρατική Παράταξη.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ -για να δικαιολογήσω το «ψευδεπίγραφα» ή την αλαζονεία τους- μόνο την χρόνια και αυθαίρετη «οικειοποίηση» του όρου Δημοκρατική παράταξη ( που την επαναλαμβάνει συχνά και ο κ.Γ.Παπανδρέου).

Μια αυθαίρετη οικειοποίηση που προσβάλει επί χρόνια τον οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας που κάνει το σφάλμα να μην ανήκει κομματικά στο ΠαΣοΚ. Δείγμα σαφώς αντιδημοκρατικότητας και αλαζονείας όπου παραπέμπει ευθέως στο «πας μη ΠαΣοΚ, ...μη δημοκράτης!».

Η αλαζονεία όμως είναι μια ανίατη ασθένεια με ποικιλόμορφες αιτίες που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάνει το ΠαΣοΚ το 2004 όταν του γύρισε την πλάτη ο ελληνικός λαός και το έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν το έκανε και η ...ασθένεια υποβόσκουσα κατατρώει τις σάρκες του. Τα παραδείγματα πολλά τόσο σε κεντρικό επίπεδο , όσο και σε περιφερειακό. Πρόσφατο παράδειγμα όπως με πληροφορούν τα πεπραγμένα του κ. Πάνου Μπεγλίτη στην Κορινθία.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου όπως ανέφερε το diogenis-press.blogspot.com πριν λίγες ημέρες, διοργάνωνε ή μετείχε σε ιδιωτικές συναντήσεις με γιατρούς της περιοχής του όπου το ...διακύβευμα ήταν να μοιραστούν από τώρα οι θέσεις του διευθυντή του ΙΚΑ Κορίνθου αλλά και η θέση του Νομίατρου.

Αυτά περί αξιοκρατικών κριτηρίων που με στόμφο διαγγέλλει ο κ. Παπανδρέου είναι προφανώς λογοτεχνικά τερτίπια του λογογράφου του. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό αφού ο κ. Μπεγλίτης αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του με καθημερινού επιπέδου επαφή.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου κ. Μπεγλίτης υπερέβη τα εσκαμμένα όταν προχθές στην τελετή των εγκαινίων της Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2009" ,επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας .

Από το επίσημο βήμα όπου τον προσκάλεσαν να εκφωνήσει έναν σύντομο χαιρετισμό χρησιμοποίησε φράσεις του τύπου "το party τελείωσε" και προστακτικές του τύπου "σοβαρέψου" απευθυνόμενος προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον κάλεσε.

Στάσεις και φράσεις που δηλώνουν περίτρανα την αλαζονεία και το new face του ΠαΣοΚ που δεν διαφέρει σε τίποτα από το old face που τιμώρησε ο ελληνικός λαός. Το γεγονός σχολιάστηκε έντονα από το σύνολο των παρευρισκομένων επιχειρηματιών- εκθετών και προσκεκλημένων πολιτών.

Μάλιστα άνθρωποι του παλαιού "ζιβαγκάτου" και γνήσιου ΠαΣοΚ ,που παρευρίσκονταν στο ακροατήριο, μου μετέφεραν ότι : « Ή ο Πάνος (ο κ.Μπεγλίτης) αλλάζει μόνο την γούνα του και όχι τα χούγια του ή δυσαρεστήθηκε έντονα από την παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών όπου είχαν έρθει με πρόσκληση του Επιμελητηρίου για να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας με εκθέτες αγροτικών προϊόντων και οικοδομικών υλικών ».

Ότι και να συμβαίνει , γεγονός είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ στερείται ελληνικής παιδείας. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα γνώριζαν τα λόγια του Μένανδρου: «Αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην» (Δεν μπορεί κανένας να αποφύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του).

ΥΓ. Η φωτο προέρχεται από το diogenis-press.blogspot.com και είναι χαρακτηριστική. Θεωρώ ότι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές των όσων περί αλαζονείας μου κατήγγειλαν.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Έκθεση του ΟΟΣΑ φωτίζει το διακύβευμα των εκλογών.


Σημαντική έκθεση του ΟΟΣΑ έρχεται να «δέσει» με το διακύβευμα αυτών των εκλογών . Μια προσεχτική ματιά ξεκαθαρίζει για ποιον λόγο ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκήρυξε εθνικές εκλογές ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ το κόστος της κρίσης θα είναι βαρύ για τους εργαζόμενους, ενώ δεν φαίνεται «φως στο τούνελ».

Συγκεκριμένα ο διεθνής οργανισμός προειδοποιεί, ότι οι χειρότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε ότι αφορά την απασχόληση βρίσκονται ακόμη μπροστά μας.

Στην ετήσια έκθεσή του «Προοπτικές Απασχόλησης», που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα ,σημειώνεται ότι εάν «το μεγαλύτερο ποσοστό της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας σημειώθηκε ήδη εντός του 2009 στην Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και την Ιαπωνία, σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας αναμένεται να σημειωθεί εντός του 2010».

Ο οργανισμός διατηρεί τις δυσοίωνες προβλέψεις του περασμένου Μαρτίου που κάνουν λόγο για πρωτοφανή μέσο όρο ανεργίας που θα αγγίξει μέχρι και το 10% στα τέλη του 2010, στις 30 χώρες της ζώνης του ΟΟΣΑ, παρά τις ελπίδες ανάκαμψης που διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μέσα σε λιγότερα από τρία χρόνια, από τα τέλη του 2007 μέχρι τα τέλη του 2010, ο αριθμός των ανέργων θα έχει αυξηθεί κατά 25 εκατομμύρια.

Η δραματικότερη αύξηση της ανεργίας αναμένεται να καταγραφεί στην Ισπανία και την Ιρλανδία, όπου το ποσοστό, ύστερα από μία δεκαετία βελτίωσης, αναμένεται να εκτιναχθεί σε ...19,8% και 15,1% αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ, το ποσοστό ανεργίας που τη δεκαετία του 1990 κυμαινόταν μεταξύ του 4-6%, αναμένεται να φτάσει το 10%, στη δε Γερμανία το 11,8%, στη Γαλλία το 11,3% και το 10,5% στην Ιταλία, πάντα μέχρι το τέλος του 2010.

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους», σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, είναι «η μεγαλύτερη αυτή αύξηση της ανεργίας να λάβει ένα δομικό χαρακτήρα και να εξελιχθεί σε κοινωνική κρίση», μεταφραζόμενη σε πτώση του βιοτικού επιπέδου και αύξηση των προβλημάτων υγείας, της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Είχα πει και πριν την προκήρυξη των εκλογών ότι ο Πρωθυπουργός ήταν ο μόνος που γνώριζε την πλήρη εικόνα με όλες τις παραμέτρους της. Όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζαμε μόνο μερικά κομμάτια της.

Όταν λοιπόν επαναλαμβάνει ότι οι περιστάσεις στην οικονομία απαιτούν άμεσα δύσκολες αποφάσεις, χωρίς στρογγυλέματα , ωραιοποιήσεις και ευχάριστες συνταγές, το διακύβευμα είναι να αποφύγουμε αυτό που όλοι- σε όλον τον κόσμο- βλέπουν να έρχεται.

Αυτό που παρουσιάζει και η έκθεση του ΟΟΣΑ. Η οικονομική κρίση να εξελιχθεί σε κοινωνική κρίση με τις συνέπειες που περιγράφει .Πτώση του βιοτικού επιπέδου , αύξηση των προβλημάτων υγείας, της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Μια κοινωνία που μόνο σε σενάρια κινηματογραφικών ταινιών έχουμε δει. Μια κοινωνία σε κρίση!


ΥΓ. Φυσικά μη περιμένετε τα «δημοσιογραφικά πτηνά» να προβάλουν με την σπουδαιότητα που του αρμόζει το διακύβευμα της έκθεσης του ΟΟΣΑ. Αυτά δεν ...πρέπει να σας τα λένε ! Αυτό επιτάσσει το συμφέρον των αφεντικών τους !

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλος ... εκτρέφει και άλλος πληρώνει !


Κάθετος ήταν ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν πρόκειται να προβή σε μια νέα απογραφή. «Ποτέ δεν θα κάναμε ( το ΠαΣοΚ) κάτι που θα εκθέσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και στην Ε.Ε!».

Προφανώς η εκτροφή παπαγάλων έχει στεφθεί με επιτυχία, αφού κανείς από τα «δημοσιογραφικά πτηνά» δεν του επισήμανε ότι από το 2004 κιόλας με το άρθρο στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του κ. Σημίτη είχε αρχίσει η προσπάθεια για το ... διεθνές «εκκύκλημα» της χώρας μας και της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης ( για την ιστορία ο κ. Σημίτης είχε πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον ανώτατο αξιωματούχο της Γιούροστατ κ. Γκύντερ Χανράιχ).

Κανείς δεν του επισήμανε ότι την ίδια περίοδο ( πριν ακόμα κλείσει χρόνο η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση) οι πρώην υπουργοί Οικονομίας του ΠαΣοΚ κ. Παπαντωνίου και κ.Χριστοδουλάκης είχαν αποστείλει επιστολή-επίθεση κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τα μέλη του Εκοφίν, με την οποία φυσικά εξέθεταν και διέσυραν διεθνώς την χώρα μας.

Κανείς δεν του επισήμανε ότι είχαμε και το περίφημο «μνημόνιο των τριών» (των καθηγητών και εκ των αρχιτεκτόνων της εκσυγχρονιστικής οικονομικής πολιτικής, Στουρνάρα, Ράπανου, Καραβίτη), που το έστειλαν με τη μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομίας, στην προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης του κύρους της χώρας μας.

Όλως τυχαίως φυσικά οι δύο πρώτοι είναι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου. Ο μεν κ. Στουρνάρας είναι και επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ( ο σοσιαλισμός τώρα δικαιώνεται!) και ο κ. Ράπανος εκτός της .....έδρας του Πανεπιστημίου, έχει προεδρεύσει σε πολλές δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς . Πάντα επί κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ φυσικά!

Το επιστέγασμα της ...καριέρας του στους δημόσιους οργανισμούς ήταν η προεδρία του, το 1998-2000, στα ...λαδωμένα Δ.Σ του ΟΤΕ .Υπάρχει μια ....διαβολική σύμπτωση... όπου ΣΗΜΕΡΑ δίπλα στον κ. Παπανδρέου υπάρχουν άτομα που μετείχαν σε αυτά τα λαδωμένα συμβούλια και σε διάφορες άλλες θέσεις αυτού του αμαρτωλού οργανισμού ( Παπακωνσταντίνου, Ράπανος, Σπυρόπουλος κλπ).Ελλάς το μεγαλείο σου!

Κανείς εκ των «δημοσιογραφικών πτηνών» δεν του επισήμανε ότι KAI ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ μόνο τον τελευταίο χρόνο (08-09) εκθέτει την χώρα μας διαρκώς στον διεθνή τύπο και σε διάφορα fora ( έντεκα περιπτώσεις).
Μάλιστα αυτό το πληρώσαμε και με ακριβό χρηματικό αντίτιμο αφού σε μια εποχή κατά την οποία είχαμε άμεση ανάγκη δανεισμού , ο κ. Παπανδρέου έδωσε πραγματικό κρεσέντο δηλώσεων και κινδυνολογικών ομιλιών κατά της ελληνικής οικονομίας.

Κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκαν οι ξένοι οίκοι και πίεσαν τεχνηέντως τα επιτόκια προ τα επάνω. Τι συμπτώσεις!

Επειδή λοιπόν τα «δημοσιογραφικά πτηνά» του εκτροφείου παπαγάλισαν τα ...κατάλληλα , απαιτούν τώρα ....«κανναβούρι».Το οποίο φυσικά θα το πληρώσουμε και πάλι εμείς. Άλλος ... εκτρέφει και άλλος πληρώνει !

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ωμές αλήθειες!


Είναι πράγματι απορίας άξιον, ποιος από τους αγωνιστές του ΛΑ.Ο.Σ., που γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί, μπορεί σήμερα να επαίρεται για τις ιδεολογικές ταλαντεύσεις και ασυνέπειες του Προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη;

Ποιος μπορεί να ανεχθεί ότι τις σκληρές θέσεις που ξεστόμιζε επί 7 χρόνια ως αρχηγός εξωκοινοβουλευτικού κόμματος για την αθρόα λαθρομετανάστευση, κατηγορώντας συλλήβδην ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για ατελέσφορες πολιτικές ως προς την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος, τώρα που εισήλθε στη Βουλή διστάζει να τις επαναλάβει με την ίδια ένταση;

Ποιος
θα μπορέσει να ανεχθεί να τον ακούει να διατυπώνει φιλολαϊκές θέσεις, όταν ο ίδιος διάγει υπερπολυτελή βίο,αδιαφορώντας ακόμα και για τα ευρισκόμενα σε οικονομική δυσπραγία μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος ανά την Ελλάδα, τα οποία τσοντάρουν τον οβολό τους από το πενιχρό τους υστέρημα για να κρατήσουν ανοιχτά τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ., τη στιγμή που το κόμμα λαμβάνει πλέον παχυλή κρατική επιχορήγηση;

Ποιος
από τους ψηφοφόρους του ,που προέρχονται από τη ΝΔ, δοκιμάζοντας την αβεβαιότητα ως προς την πορεία του κόμματος, δεν θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις πατρογονικές κομματικές του εστίες, πριν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη;

Ποιος
μπορεί να ανεχθεί να τον βλέπει να κόπτεται για τις ΄Ένοπλες Δυνάμεις, τη Μεγάλη Ιδέα, τις Αλύτρωτες Πατρίδες, τη στιγμή που συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων βουλευτών του κόμματός του, στέλεχος που δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και στη συνέχεια αφού εξελέγη βουλευτής με τη στήριξη του Προέδρου, υπηρέτησε 45 ημέρες, εκμεταλλευόμενος ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, ενώ τα παιδιά του λαού υπηρετούν 12, 18, 24 ακόμα και 32 μήνες, ανάλογα την εποχή;

Και αν ακόμα δεν υπάρχει νομικό ζήτημα στην υπόθεση, μολονότι οι απόψεις έγκριτων νομικών διίστανται, σαφώς ανακύπτει σοβαρό ζήτημα ιδεολογικής ανακολουθίας, μιας που ένα κόμμα που διατείνεται πως τοποθετεί τον πατριωτισμό στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του, θα πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις.

Ποιος
θα συνεχίσει να δίνει βάση στις θέσεις του ΛΑΟΣ, για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας, όταν οι κατά καιρούς λεκτικές αστοχίες βουλευτών και ευρωβουλευτών του, δίνουν επιπλέον ερείσματα στο ανομοιογενές κρατίδιο των Σκοπίων, να συνεχίζει με θρασύτητα την ανθελληνική του προπαγάνδα;

Ποιος
θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό ενός Προέδρου, όταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης, τον ωθεί να εξαρτάται από πρόσωπα ελλιπώς καλλιεργημένα και αγνοούντα στοιχειώδεις πολιτικούς κανόνες, εξοβελίζοντας με τον τρόπο του αυτούς που φοβάται μήπως γίνουν πιο λαμπεροί από τον ίδιο, ένεκα της πολιτικής τους κατάρτισης και της προσωπικής τους ακτινοβολίας;

Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο δικηγόρος κ. Μητσόπολος στην παραίτησή του( 20/1/09) από τα αξιώματα του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΛΑ.Ο.Σ, του Γραμματέα ΟΚΕ Δικαιοσύνης, του Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και από την ιδιότητα του απλού κομματικού μέλους του ΛΑ.Ο.Σ...

Οι αιτίες αυτές με ωθούν ,( δήλωνε ο κ. Μητσόπουλος) όπως άλλωστε και πολλά άλλα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, να κατέβω από το εκτός σιδηροδρομικών γραμμών κινούμενο τρένο του ΛΑΟΣ.
Και πράγματι οι παραιτήσεις τείνουν να πάρουν την μορφή πολιτικού τσουνάμι στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.


Ζήσαμε μια ακόμα παράσταση του θεάτρου του παραλόγου. Αδυνατώ να ξεχωρίσω εάν αυτή η κατάσταση είναι πλέον για γέλια ή για κλάματα.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνεχίζει να επαναλαμβάνει ότι :«Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν είμαι όμηρος κανενός».Το επανέλαβε με στόμφο και από την Θεσσαλονίκη!

Όλοι γνωρίζουμε (εκτός από τα γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας) ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου χρωστά σε πολλούς. Οι εκδότες και ορισμένοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι μερικοί από αυτούς. Αλλά το κυριότερο είναι ότι χρωστά στους πέραν του Ατλαντικού.

«Χρωστά» κάποια εκατομμύρια δολάρια στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο York και σε κάποιους άλλους... «φίλους» εκ Βοστώνης, Νέας Υόρκης κλπ.
Δεν τα λέω εγώ αυτά. Η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Τσάντ τα λέει στα περίφημα (υποκλαπέντα) e-mail που είχε στείλει προς τον γυιό της κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτά που είχε αποκαλύψει τότε η κ. Λιάνα Κανέλλη και την έτρεχαν στα δικαστήρια για ....παραβίαση προσωπικών δεδομένων !!! Αυτά που απαγόρευσαν πλέον την δημοσιοποίησή τους!

Λέει σε όλους τους τόνους ο κ. Γ.Παπανδρέου «όλα στο φως». Γιατί λοιπόν όταν κάποιος τα φέρνει στο φως τον τραβά( δια μέσου της ...οικογένειας φυσικά) σε μακρόσυρτους, δυσβάσταχτους και εξοντωτικούς δικαστικούς αγώνες; Τι φοβάται; Τι δεν θέλει να πληροφορηθεί ευρέως η ελληνική κοινωνία;
Επιτρέπεται ένας ...«εν δυνάμει Πρωθυπουργός» να κρύβεται πίσω από τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων;

«Χρωστά» λοιπόν αποδεδειγμένα στους πέραν του Ατλαντικού ο κ. Παπανδρέου ! Αποδεικνύεται επίσης και από το «George owes us» που συνεχώς επαναλαμβάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
Αποδεικνύεται περίτρανα και από τις πράξεις του . Τόσο ως υπουργός εξωτερικών ,τόσο ως ...φυτευτός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όσο και ως «εν δυνάμει Πρωθυπουργός».

Οι τελευταίες δηλώσεις του σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που τάσσονται υπέρ των αμερικανικών ενεργειακών σχεδίων και κατά της συνεργασίας με τη Ρωσία, αποσκοπούν να ανατρέψουν συνολικά συμφωνίες ιστορικής εθνικής σημασίας και να διαταράξουν κρίσιμες ισορροπίες. Είναι ένα από τα υπογεγραμμένα γραμμάτια του , με ....ανοιχτή ημερομηνία !!!

Όταν λοιπόν λέει με κομπορρημοσύνη ο κ. Γ. Παπανδρέου ότι:«Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν είμαι όμηρος κανενός», δεν ξέρω εάν θα πρέπει να γελάσω ή να κλάψω!

Όταν λέει :«όλα στο φως» δεν ξέρω εάν θα πρέπει να ανοίξω τον διακόπτη για να ξεχυθεί άπλετο φως ή θα μου ...«κόψει» το χέρι !

Όταν δε μιλά για εθνική ανεξαρτησία έχοντας συνεχώς δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια τον Άλεξ Ρόντος (με ένα μικρό διάλειμμα όπου ο Άλεξ πήγε και έδωσε τα φώτα του ... στην Γεωργία του Σαακασβίλι και ...των εκατοντάδων αμάχων νεκρών Οσετιανών ) τότε νοιώθω ως θεατής μιας ιλαροτραγωδίας !


ΥΓ. Υπενθυμίζω για να μην ξεχνάμε ότι σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ με του κ. Γ.Παπανδρέου, ο αρμόδιος για ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κ. Φρίντμαν, είχε πει αναφερόμενος στον Αλεξ Ρόντο: .....«Είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια».

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Σειρά έχουν τώρα τα δικά τους «κονέ»


Κατά του πελατειακού κράτους έχει ξιφουλκήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου έγραφε την Παρασκευή η κ.Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή».
Στις ομιλίες του μιλά για αξιοκρατία και κάθε τόσο αναφωνεί: «Τέρμα τα κονέ» (οι γνωριμίες δηλαδή)!
Δεν έχει σημασία τι εννοεί ο ίδιος. Σημασία έχει τι αντιλαμβάνονται τα πλήθη που τον αποθεώνουν.
Και αυτό που αντιλαμβάνεται το κομματικό του ακροατήριο είναι «Τέρμα τα κονέ των άλλων! Τώρα σειρά έχουν τα δικά σας κονέ. Και τα δικά σας κονέ είμαστε... εμείς».

Το παρελθόν είναι σχετικά πρόσφατο, το αναπολούν τα τελευταία πέντε χρόνια και περιμένουν διακαώς την αναβίωσή του.
Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις του ΑΣΕΠ, από το 2001 ως το 2003, σημειώθηκαν σταθερά παράνομες προσλήψεις με συνάψεις συμβάσεων έργου.

Πρόκειται, βέβαια, για τους γνωστούς και μονίμως θορυβούντες συμβασιούχους, οι οποίοι μάλιστα ήσαν και ανασφάλιστοι. Ανασφάλιστοι ήσαν ακόμη και οι συμβασιούχοι που προσελάμβανε το ΠΑΣΟΚ από το 1998 ως το 2003 στο ίδιο το υπουργείο των Εσωτερικών!

Επί Ν.Δ. μονιμοποιήθηκαν. Και μετά, αν και βρέθηκαν σ’ αυτές τις θέσεις κατά παράβαση κάθε αξιοκρατίας και με βάση ακριβώς τα «κονέ» τους, έτρεξαν στα δικαστήρια για να τους αναγνωριστούν ΚΑΙ τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους!

Με τους νόμους 2527/97 και 2839/00 δόθηκε η δυνατότητα στα υπουργεία να προσλαμβάνουν περί τα 15.000 άτομα το χρόνο στις κεντρικές υπηρεσίες τους με συμβάσεις έργου, χωρίς διαγωνισμούς.

Αυτοί πήγαν εκεί αξιοκρατικά ή με «κονέ»; Με το νόμο 2956/2001, επί Γιαννίτση, εισήχθη ο θεσμός των ενοικιαζομένων εργαζομένων. Οι τελευταίοι είχαν το προνόμιο να χαρακτηρίζεται η δουλειά τους ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Η ενοικίαση των εργαζομένων γινόταν μέσω εταιρειών, που κατακρατούσαν μέρος του μισθού! Για παράδειγμα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο επίσημος μισθός ήταν 1.700 ευρώ, αλλά ο εργαζόμενος έπαιρνε στο χέρι 739, ενώ τα υπόλοιπα τα καρπωνόταν η εταιρία που του είχε κάνει το «κονέ».

Αυτά τα αίσχη συνέβαιναν μόλις πριν από μερικά χρόνια. Επομένως, πρώτα έπρεπε να γίνει σκληρή αυτοκριτική με συγκεκριμένη αναφορά στις παραπάνω αθλιότητες εκ μέρους του προέδρου του ΠαΣοΚ και μετά να καταγγέλλει.