Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επιχείρηση συνειδητής εξαπάτησης των Eλλήνων πολιτών.


Ζούμε μοναδικές στιγμές ! Τέτοιες, που σίγουρα δεν έχουμε βιώσει ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλω εάν είναι δυνατόν να βιώσουμε παρόμοιες και στο μέλλον.
Ο πολιτικός τον οποίο οι ...δημ(ι)οσκοπήσεις παρουσίαζαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες να προηγείται με πρωτόγνωρη -για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα-διαφορά , έχει ...εξαφανιστεί. Ή επί το σωστότερο ...τον έχουν εξαφανίσει!

Αρνείται τηλεμαχίες, αρνείται συνεντεύξεις, αρνείται τον διάλογο και περιορίζεται σε ετοιματζίδικα λογρύδια . Μάλιστα είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτή την ...κατάσταση αφού σύμφωνα με την προ ημερών συνέντευξη του στην Ιταλική «La Repubblica» ,ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ- σε ότι αφορά τις μέρες αυτές, λίγο πριν την ψήφο- αποκαλύπτει ότι «... Κολυμπάει, τρέχει, ακούει μουσική...».

Το άκρον άωτον είναι ότι στην τελευταία, ερώτηση, του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;», ο κ.Γ. Παπανδρέου απαντά: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις » ( .......)

Είναι επίσης αντιφατικό από την μια το ΠαΣοΚ να ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία, και από την άλλη να κρύβουν τον ... «εν δυνάμει πρωθυπουργό» και να του απαγορεύουν την έκθεση στον δημόσιο διάλογο.
Η λογική λέει ότι στην περίπτωση που βρίσκεσαι μια ανάσα από την πραγμάτωση αυτοδύναμης κυβέρνησης, εντείνεις τις προσπάθειες σου και ...δεν κρύβεσαι, κολυμπάς, τρέχεις και ακούς μουσική.

Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι αφού πρώτα μέσω των δημ(ι)οσκοπήσεων μάς παρουσίασαν τον επερχόμενο .. Μεσσία, στην συνέχεια προσπαθούν να τον προστατέψουν , καθώς όπου και όταν παρουσιάστηκε σε δημόσιο διάλογο, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις του ΠαΣοΚ έδειξαν σημαντική πτώση των ποσοστών τους.

Μάλιστα στέλεχος της Ιπποκράτους δεν δίστασε να χαρακτηρίσει , ενώπιον ανοικτού ...ακροατηρίου , ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο πρόεδρος παρακαθίσει σε δημόσιο διάλογο , τότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε αυτοβούλως στο Αιγινήτιο ως πάσχοντες από ... «αυτοκτονικό ιδεασμό».

Στην απέναντι πλευρά ο κ. Καραμανλής έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις , έχει κάνει, ήδη, δύο συζητήσεις με πολίτες και αύριο θα κάνει μια ακόμη, αυτή την φορά μέσω διαδικτύου καθώς θα απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν σταλεί μετά την ανοικτή πρόσκληση του.
Δείχνει ότι δεν κρύβεται , δεν φοβάται και ότι ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παράδοξα που συμβαίνουν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα , αναλογίζομαι τα λόγια του Κολομβιανού Gabriel Garcia Marquez: «Η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε», είπε ο νομπελίστας συγγραφέας, «τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στην γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα».

Έτσι λοιπόν και οι φανταστικές και μυθοπλαστικές δημοσκοπήσεις άρχισαν όταν πρωτοπαρουσίασαν το ΠαΣοΚ να προηγείται με ....7 και 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

28 σχόλια:

  1. Αγαπητε Πολιτη διακρινω μια εμπαθεια εναντι του ΓΑΒ (συγγνωμη ΓΑΠ ηθελα να πω).
    Καταρχας μιλαει εξαιρετικα Αμερικανικα,το μουστακι του ειναι ψαλιδισμενο στην εντελεια και ο κομπος στην γραβατα του ειναι τελειος.
    Στο κατω κατω της γραφης τι παραπανω εχει ο Σβαρτσενεγκερ που εκλεχτηκε κυβερνητης της Καλλιφορνιας?? Τιιιι? Εχει ποντικια???
    Ε και ο ΓΑΠ κανει ποδηλατο.Και μαλιστα με εξαιρετικες επιδοσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα θυμάσαι το "ζητείται ψεύτης" την γνωστή ελληνθκή ταινία. Ο Ηλιόπουλος όμιλητικός και καταφερτζής εβγαινε αντί του αφεντικού του για να τον υπερασπιστεί ή να τον καλύψει...
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τω ερώτημα παραμένει:

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

    Και όσοι δεν γνωρίζουμε Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, δεν διαβάζουμε εφημερίδες κλπ δεν πάμε σε συγκεντρώσεις πότε θα τον δούμε;;;

    Είτε ανοίκουμε είτε δεν ανοίκουμε στο Πασοκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως προσωπικά δέν διαπιστώνω καί κανένα ενθουσιασμό γιά τήν, δημοσκοπικά, βέβαιη επάνοδο τού εθνοσωτήριου ΠΑΣΟΚ καί τού λαοπρόβλητου αρχηγού του.
    Μάλλον παγωμάρα καί φόβο γιά τή συνέχεια.
    Ακόμα καί οί ελάχιστοι πού παραδέχονται ανοιχτά ότι θά ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, αμφιβάλλουν καί φοβούνται.
    Αλήθεια πού είναι ο αέρας τής νίκης καί η αισιοδοξία γιά τό αύριο?
    Μόνο κάποιοι παραδοσιακοί πρασινοφρουροί, γιά τούς δικούς τους λόγους, ελπίζουν, περιμένοντας πώς καί πώς τήν Κυριακή ή μάλλον τήν Δευτέρα (νά ξαναπιάσουν "δουλειά").
    Καί φυσικά όλοι αναρωτιούνται πώς φθάσαμε στό θαύμα, τό υπό διάλυση (πρίν 21 μήνες) ΠΑΣΟΚ, νά επιβάλλεται, δημοσκοπικά πάντα, ώς φαβορί.
    Πώς η μαγική εικόνα τών δημοσκοπήσεων θά μεταφραστεί σέ εκλογικό αποτέλεσμα.
    Καί πώς, τό θολού παρελθόντος ΠΑΣΟΚ καί ο αμφιλεγόμενων προσόντων αρχηγός του θά αποτελέσουν ελπίδα γιά τό αύριο.

    Φιλικά

    ΥΓ Σάς βεβαιώνω ότι αυτή τήν εικόνα δέν τή σχημάτισα κινούμενος μεταξύ Ρηγίλλης καί Μαξίμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο και νομίζω ανευ προηγουμένου υποψήφιος Πρωθυπουργός να εξαφανίζεται και να αρνείται να δώσει συνεντεύξεις για να μη πει καμια βλακεία και χάσει κι άλλους ψήφους.
    Δηλαδή αν δεν μπορεί να διαχειρηστεί μια συνέντευξη τύπο πως θα διαχειριστεί σημαντικά θέματα αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός.

    Και έχω και μια ακόμη απορεία.
    Αν η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι όντως τόσο μεγάλη όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε τα κανάλια και το ΠΑΣΟΚ γιατί να μη βγει ο Γιώργος να δώσει συνεντεύξεις? Μήπως όμως η διαφορά είναι οριακή και φοβούντε ότι αν ο Γιώργος δώσει συνεντεύξεις στις οποίες δε θα μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα στις ερωτήσεις που θα του κάνουν θα χάσουν το παιχνίδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.
    Παμμέγιστε ΓΑΠ, εσύ με το μαγικό ραβδί και τα οράματα ακόμη περιμένoυμε συγκεκριμένες απαντήσεις:
    1.Πώς θα πληρωθεί το χρέος των 260 δισ ευρώ (κόστος τοκοχρεωλύσιων 12 δισ το χρόνο), εάν ΠΡΩΤΑ δεν μειωθεί το έλλειμμα του δημοσίου; Με τα παιδικά ευχολόγια που πιπιλίζεις καθημερινά ή μήπως βρέθηκαν κοιτάσματα χρυσού στη Μακεδονία και πετρέλαιο στην πελοπόννησο αλλά το ξέρεις μόνο εσύ;
    2.Τίς θέσεις εργασίας και τις προοπτικές για τους νέους ποιός θα τις δημιουργήσει, ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας; Θα μεγαλώσεις και άλλο τον αδηφάγο δημόσιο τομέα; Θα μπούμε ακόμη πιο μέσα στις ακαθαρσιες;
    3.Έκανε καλά ο Καραμανλής που αποκρατικοποίησε τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την Εμπορική, τα λιμάνια και άλλους super ζημιογόνους κλάδους του δημοσίου ή όχι; Θα τις επανα-κρατικοποιήσεις για να πάς την Ελλάδα «μπροστά», όπως λές;
    4.Πως θα φέρουμε στην Ελλάδα ξένους να επενδύσουν (για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας) με αυτό το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς και την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, που υποσχέθηκες; Επικοινωνείς με τον αφαλό σου ή δεν έχεις καθόλου επειδή είσαι Αρειανός;
    5.Εάν η Ελληνική δημόσια παιδεία είναι τόσο καλή που δεν θέλουμε να τη χαλάσει ο παλιο-ιδιωτικός τομέας, έχω μιά ερώτηση για σένα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιο Ελληνικό ΑΕΙ πήρε νόμπελ ή κάποια διάκριση παγκόσμιου επιπέδου; Στην πατρίδα σου την Αμερική έχουν το μονοπώλιο τα κρατικά πανεπιστήμια;
    Εάν μπορείς να μου γράψεις κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θα με ενδιέφερε πολύ.
    Εάν πρόκειται να συζητάμε ευχολόγια, ουτοπίες και σαχλαμάρες σαν αυτές που καθημερινά μουρμουράς στα κανάλια έχω (από τώρα) μία τελευταία μικρή ερώτηση για σένα.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ;
    *(Κάτι μου λέει ότι δεν θα πάρω απάντηση).
    Είναι «ανώτερος» άνθρωπος και δεν ασχολείται με ποταπά πράγματα όπως τα παραπάνω (πάει το δούλεμα σύννεφο).
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ, ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!
    Ψηφίστε με ρέεε κοροϊδάρες, ψηφίστε με ρέεε!!!
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε Πολιτη δεν σου κάθεται με τίποτα ότι θα δεις τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, έ; Δεν πειράζει σόδα και θα το χωνέψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
    Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
    Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
    έμαθ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
    κ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
    χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
    μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά.

    Καβάφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. WALL STREET JOURNAL 30-9-2009
    Before the global economic crisis struck, the Greek economy expanded at an annual average rate of 4% for five years, one of the BEST performances in the euro zone.
    But Greece has been buffeted by fallout from the financial crisis.
    Shipping companies lost business, and though the Greek economy continued to grow until the first quarter of 2009, it was hit this summer as northern European tourists saved money and stayed away.
    What's more, the cost of Greece's government borrowing is rising at the same time as its debt, which is forecast to reach 108% of gross domestic product next year, according to the European Commission.
    ....................
    και η μετάφραση:
    ....................
    ΠΡΙΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ η Ελληνική οικονομία ανέβαινε με το ψηλότερο ρυθμό στην Ευρωζώνη τα τελευταία 5 χρόνια, με μέση αύξηση ΑΕΠ 4%.
    Σήμερα υφίσταται τις συνέπειες (fallout) της παγκόσμιας κρίσης.
    Τρία είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η μείωση των εσόδων από τη ναυτιλία, η μείωση του τουρισμού λόγω του ότι δεν ήλθαν τουρίστες από τη Δ.Ευρώπη και το παλιό χρέος.
    ........................
    Θυμόσαστε τί φωνάζουν, ένα χρόνο τώρα, οι Ψευτο-δημοσιογράφοι τηλε-ήρωες δεκανίκια του ΓΑΠ, λέγοντας ότι δεν φταίει η παγκόσμια κρίση για τα οικονομικά μας προβλήματα αλλά η ΝΔ;
    ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.
    Είχαν το λόγο τους οι άνθρωποι, ξέρουν τί θέλουν, όλοι ξέρουμε τί θέλουν.
    Εγώ λέω, όχι μόνο για την παγκόσμια κρίση αλλά και για την τερηδόνα των δοντιών μας, πάλι ο Καραμανλής φταίει.
    Με το Γιωργάκη δεν θα είχε κανείς μας τερηδόνα.
    Το εγγυάται, όπως λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Na kano dio sxolia thelo ston Leonida kai ston amesos meta kyrio me tin soda... Leonida mou ksexases na prosthesis oti kati parapano gia to dimosio panepistimio... ean ine toso kalo tote giati o Papandreou estile tin kori tou sto eksoteriko na spoudasi kai den tin evale se ena dimosio sxoleio edo? O Karamanlis andithetos stelni ta paidia tou se dimosio sxoleio.
    Kai deftero sxolio ston kyrio me tin soda... eleos pia... eseis paidi mou exete volimia pia... den trogeste me tipota. Na kserete oti oso pio poly epititheste ston Karamanli, allo toso sispironomaste. Opote xtipiste oso thelete... mono kalo mas kanei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ανώνυμε 1:31,είσαι κλασσικό δείγμα ανόητου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ορισμός του Σοσιαλιστή ηγέτη είναι αυτός που ταξιδεύει στις ΗΠΑ, για τη σοσιαλιστική διεθνή και ότι άλλο....., με νγωστή Γερμανική αεροπορική εταιρεία ΠΡΩΤΗ θέση (το επιτελείο του βέβαια μόνο διακεκριμένη, γιατί κάποιοι είναι πιο σοσιαλιστές από τους άλλους) - γιά όσους αναρωτιούνται οι τιμές για πρώτη θέση είναι ~$9000, και για διακεκριμένη ~$5000
    Έτσι να γίνω και εγώ σοσιαλιστής......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΞΟΥ (ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ) ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ? ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ, ΤΡΙΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ Η ΝΔ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΣΠΟΤ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ. ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ!!!
    ΤΑ ΔΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΓΑΠ.
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΒΛΕΠΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6.11
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΝΕ, ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ;
    ΠΟΝΗΡΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 3.31
    ΚΑΠΟΙΟΣ ..ΔΙΑΒΑΣΤΕΡΟΣ
    ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ.
    -ΔΥΣΤΥΧΩΣ..ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΤΩΝ
    ..ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ[ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ] ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΕΡΨΟΥΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΥΣ.
    ΠΩΛΩΝΟΣ;
    ΕΒΡΑΙΟΣ;
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ;`

    ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ,
    ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.]
    ΚΡΙΜΑ, ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΡΙΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΜΕΤΕΧΩΝΤΕΣ do you understand mr/ms 6.46?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα δίνει όλα ο Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη!!!
    (Αχ! βρέ! Γιώργο, τί σου θύμισε. Ίμια, Οτσαλάν....)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Πολίτη... πιστεύω ότι υπερβάλλεις. Δεν είναι τεκμηριωμένα αυτά που αναφέρεις!!! Το παρακάτω link βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

    http://www.youtube.com/watch?v=PPvQFlXHqE4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό όμως που κανένας δεν στηλιτεύει είναι το ταξίδι στην Αμερική, τόσο πολύ λοιπόν οι Έλληνες έχουμε χαζέψει; Σε άλλες εποχές όποιος υποψήφιος Πρωθυπουργός λίγο πριν τις εκλογές πήγαινε Αμερική θα τον πέρναμε με τις πέτρες. Αιδώς Αργείοι αιδώς
    Ελευθερία Αγωνιζομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να και η "διαίσθηση" του Ατίθασου περί εκλογικών ποσοστών: http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_6308.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 8.29
    ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΣΟΚΡΑΤΗ.. ΝΑΙ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΜΩΣ;
    ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΟΣ ;
    ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλά, το ταξίδι στην Αμερική είναι το λιγότερο.
    Λες και είναι ανάγκη να πάει εκεί για να πάρει τη γραμμή.

    Το ότι έχει κρυφτεί στην Ιπποκράτους είναι το πραγματικό ζήτημα... και έχει και σκοπό να κυβερνά από Δευτέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 8.29
    Αν λογίζεσαι έλληνας με αυτήν την ορθογραφια του ..μετεχωντες, αστο καλύτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα!
    Διαβαζω τα οσα ενδιαφερωντα ,μα πρωπαντων τεκμηριωμενα καταθετεις politis.gr..οπως και τα σχολια των φιλων,εστω κι αν μερικα ειναι κακεντρεχη ..σεβωμαι τις αποψεις τους..
    Ομως θα'θελα να καταθεσω τη σκεψη;-απορια;-ερωτηση,λιγες μερες πριν τις εκλογες!
    Ολοι ξερουμε πολλα για την ιδιωτικη ζωη του Κ.Κ ,το τι πιστευει,την οικογενεια του,τις δραστηριοτητες του...ποτε δεν εκρυψε τιποτε...
    ενω αντιθετα δεν ξερω/ξερουμε τιποτε για τη ιδιωτικη ζωη του Γ.Α.Π...τους αγαπημενους γυρω απο αυτον,πως πορευωνται; τι πιστευουν; ποια ειναι τα παιδια του;που και αν σπουδαζουν;τι επαγγελεται η σηζυγος του;γιατι δεν μας εδειξε ποτε μια συνε απο το σπιτι του;τελικα δεν κρυβετε μονο πολιτικα αλλα και ιδιωτικα...
    και προς Θεου,δεν εννοω τη ζωη του απο την κλυδαροτρυπα ...αλλα ολα ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟ προθυπουργο...ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ...ζητω αυτο που κανουν καθημερινα οι αλλοι για τη ζωη του Κ.Κ..ο οποιος ποτε δεν εκρυψε η ακομη ακομη ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ για την οικογενεια του...
    Αν ενοχλει το σχολιο μου ,παρακαλω διαγραψτε το!
    Καλο βραδυ!
    Αφροδιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όταν στο δημόσιο χώρο διαλόγου εμφανώς επιβάλλεται μια άποψη, ο κόσμος σιωπά.
    Δεν σημαίνει ότι έχει πεισθεί, σιωπά για να αποφύγει τη σύγκρουση, σιωπά ίσως επειδή παγώνει από τον φασισμό του «αυτοματισμού».
    http://www.youtube.com/watch?v=iRh5qy09nNw&feature=related
    Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Πολίτη,
    Σου γράφω για πρώτη φορά, παρότι παρακολουθώ ανελλιπώς τα άρθρα σου.
    Είναι γεγονός ότι ο ΓΑΠ δεν μπορεί! Δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Γενημμένος στην Αμερική και σπουδάζοντας από τα μικράτα του σε ξένα σχολεία και σχολές, δεν έχει εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα να αφουγκραστεί την Ελληνική πραγματικότητα. Νοιώθω ότι σύρεται σε ένα καιροσκοπικό παιχνίδι διαφόρων ανθελληνικών κέντρων εξουσίας, από το οποίο δεν μπορεί, για τους δικούς του λόγους, να δηλώσει απών.
    Συνέπεια των παραπάνω θα είναι, εφόσον εκλεγεί, να αποτελεί το Δούρειο Ίππο όλων αυτών που επί δεκαετίες προσπαθούν να επιβληθούν στη χώρα μας και να ξεπληρώσει τα όποια δικά του γραμμάτια, μέρος των οποίων ανήκει και στη μητέρα του.
    Τα Σκόπια, ο αγωγός και το Κυπριακό θα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα επιλυθούν δυσμενώς για την Ελλάδα επί των ημερών του.
    Θα ζήσουμε νέο Νταβός με τους Τούρκους και ενδεχομένως νέα Ίμια.
    Δεν κινδυνολογώ! Απλώς βλέπω την καταιγίδα που έρχεται και ως απλός πολίτης αυτής της χώρας, θα προσπαθήσω να την αποτρέψω με τη ψήφο μου.
    Η ΝΔ έκανε πολλά λάθη!Κύριως λάθη τακτικής! Όλοι τα ξέρουμε και όλοι είμαστε δυσαρεστημένοι από αυτά! Περιμέναμε περισσότερη τόλμη, λιγότερη χρονοτριβή, μεγαλύτερη ορμή!
    ΟΜΩΣ....η πρόθεση του Καραμανλή ήταν και είναι υπέρ του τόπου! Επίσης, "κάλλιο αργά παρά ποτέ", που λέει και ο λαός μας! Και στην περίπτωση του ΓΑΠ θα είναι ΠΟΤΕ!
    Ας μην αφήσουμε τη χώρα στο έλεος των ασχέτων, των επκινδύνων και προ πάντων των ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ φίλε

    πέρασαν 5 χρόνια δύσκολα για όλους μας! Μεγαλώνω οικογένεια με τρία αγόρια και πραγματικά αισθάνομαι την δυσκολία αυτή. Νιώθω να ζω σε ένα κράτος που με αγνοεί! Που εξακολουθεί να ζεί σε αργόσυρτους και νωχελικούς ρυθμούς, σε κατάσταση ημιδιάλυσης. Οι συνθήκες στους νευραλγικούς τομείς υγείας και παιδείας είναι τραγικές. Η οικονομική κατάσταση είναι σχεδόν απελπιστική και αυτό αντανακλάται στα καθημερινά οικογενειακά μου έξοδα. Παράλληλα άνθρωποι ενταγμένοι με οποιοδήποτε τρόπο στον κρατικό μηχανισμό ικανοποιούν τους ευατούς του και τους γύρω τους (σκάνδαλα...)
    Ως πότε?
    Ζητώ σαν Έλληνας πολίτης ένα δίκαιο Κράτος. Που να νοιαστεί για όλους. Που να δώσει πνοή στον τόπο. Που θα ζούν οι γιοί μου αύριο? Σε ποιά Ελλάδα?
    Θεωρώ υπερβολικό μετά από 6 χρόνια αποτυχημένης διακυβέρνησης να ζητά ο κ. Καραμανλής να τον ξαναψηφίσω. Νομίζω ότι είναι δίκαιο να δώσουμε την δυνατότητα στον κ. Παπανδρέου να εφαρμόσει όσα λέει.
    Εδώ θα είμαστε να τον κρίνουμε πάλι!
    Γιαυτό ψηφίζω ΠΑΣΟΚ και Γ. Παπανδρέου και ελπίζω να κάτι κάτι θετικό για όλους μας και για την χώρα!

    Με εκτίμηση
    Αντώνης Κ.
    Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φιλε Ηρακλειώτη σέβομαι τους προβληματισμούς σου! Θα σου πω κατι που αργα ή γρήγορα θα το ζήσουμε όλοι μας. Με ΓΑΠ στην εξουσία σύντομα η Κρήτη, μεσα στο 2012, θα γιορτάσει την ανεξαρτησία της. Τοτε θα θυμηθείς το παραπάνω αρθρο, τα λόγια που σου γραφω, θα καταλάβεις την δύναμη της ψηφου σου, αλλα απλα θα είναι α-ρ-γ-ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή