Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι... ζόρικοι συνεχίζουν.


Προχθές η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπρόσωπου της κ. Γ. Κουμουτσάκου ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ.Γ. Παπανδρέου, τη διενέργεια δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:«τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό και πιο κρίσιμο από την ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι κερδισμένοι. Έχουν μείνει, αναπόφευκτα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα στους πολίτες, οι οποίοι θα επιθυμούσαν άλλο ένα δημόσιο διάλογο μεταξύ των δύο υποψηφίων Πρωθυπουργών.»

Τόνισε δε ότι: «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως απέναντι στην ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των πολιτών, θα ....επιστρατευτούν υπεκφυγές».

Και όμως... Το ΠαΣοΚ μέσω του εκπροσώπου του -και μετέχοντος στα λαδωμένα ( το συμμετέχων υπό δικαστική διερεύνηση) από την SIEMENS ΔΣ του αμαρτωλού ΟΤΕ- κ. Παπακωνσταντίνου,....επιστράτευσε υπεκφυγές .
Σίγουρα η ενέργεια αυτή δεν τιμά την Δημοκρατία και την -οικειοποιημένη αυθαιρέτως-..."Δημοκρατική Παράταξη".

Μπορεί οι πολίτες να έχουν κάνει την αξιολόγησή τους από τις δύο πρώτες τηλεμαχίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμούν και δεν ενδιαφέρονται να έχουν πληρέστερη ενημέρωση.
Για να πραγματωθεί η Δημοκρατία και να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια και την αποσαφήνιση όσων θολών, αορίστων και ασαφών έχουν ειπωθεί από τον κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες τηλεμαχίες.

Άλλωστε οι τηλεμαχίες γίνονται προς όφελος του πολίτη που δικαιούται και οφείλει να ενημερωθεί, να κρίνει και να αποφασίσει μετά λόγου γνώσεως. Και όσο πιο πολλές τηλεμαχίες διεξάγονται, τόσο πιο αντικειμενική και αποδοτική για την Δημοκρατία καθίσταται και η κρίση των πολιτών.

Μήπως λοιπόν ο όρος "Δημοκρατία" χρησιμοποιείται κατά το δοκούν; Μήπως στην Ιπποκράτους ευαγγελίζονται την ...a la carte Δημοκρατία ;
Έχει άραγε όρια ο διάλογος ;
Μήπως Ναι; Μήπως είναι τα περιορισμένα πνευματικά όρια εκείνου που ....τον αποποιείται; Μήπως αυτό είναι που φοβούνται; Γιατί πραγματικά αποδεικνύεται ότι ...κάτι φοβούνται!

Ίσως το πιο βασικό διακύβευμα των τηλεμαχιών είναι ότι αποτελούν έμπρακτες εξετάσεις ενός πολιτικού ...στα «ζόρια». Πέρα δηλαδή από τα στενά προεκλογικού χαρακτήρα προσδιοριστικά, σκοπό έχουν να αποδείξουν τις ικανότητες ενός πολιτικού.

Τη συγκρότηση του, την επάρκεια του, την πολιτική και πνευματική διαύγεια του στην αντιπαράθεση. Αυτή ,που ένας πολιτικός θα χρειαστεί να αποδείξει σε διάφορα διεθνή φόρα , όπου μέσα από βαθιές, παρατεταμένες και έντονες συζητήσεις θα κρίνονται γεωπολιτικά και οικονομικά εθνικά μας συμφέροντα.

Εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ετοιματζίδικες φανφάρες κάποιου λογογράφου και η πολιτική συγκρότηση, η πολιτική επάρκεια, η πολιτική και πνευματική διαύγεια και ... ο πολιτικός «τσαμπουκάς», ξεχωρίζουν ...την ήρα από το στάρι !

Με την άρνηση λοιπόν του ΠαΣοΚ για μια ακόμη τηλεμαχία ( και δύο, και τρεις, αφού πολύ πιο εποικοδομητικές-για τον πολίτη- είναι οι τηλεμαχίες από τα ...μπαλκόνια), αποδεικνύει ότι...αυτός που δημοσκοπικά διεκδικεί με τις μεγαλύτερες πιθανότητες τη πρωθυπουργία είναι ...μια δημοσκοπική απάτη!


ΥΓ. Ο τίτλος του άρθρου μου "Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι... ζόρικοι συνεχίζουν" είναι απόφθεγμα ενός πολύ μεγάλου άνδρα, που τον δολοφόνησαν, καθώς έβλεπαν ότι κινεί την πραγμάτωση αυτού του κόσμου προς μια κατεύθυνση που ...ΑΥΤΟΙ δεν ήθελαν. Του Τζων Κέννεντυ !

18 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς πολίτη.
    Έτσι και αλλιώς θα γίνουν και άλλα debate, γιατί θα γίνουν και άλλες εκλογές.
    Ο Γιωργάκης δεν φτάχνει κυβέρνηση με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ Κ.Π.
    Πολίτη,
    Για όνομα του Θεού ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα της κας Κατσέλη σχετικά με τους κατηγορούμενους για τρομακρατία νεαρούς.
    Είναι απίστευτο. Αν είναι αυτή η νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τρομοκρατία, τότε...πυρήνες της φωτιάς που μας κάψανε. θα επανέλθω να δω αν το επιβεβαιώνεις και εσύ.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανθυμάμαι καλά ο κ. Παπακωνσταντίνου δε δήλωνε κατά τις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναφορικά με τους όρους διεξαγωγής των τηλεοπτικών αναμετρήσεων ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόβλημα για διεξαγωγή και ενός και δύο και παραπώνω αναμετρήσεων Καραμανλή - Παπανδρέου;;;

    Και αυτό το δείχναν όλα τα ΜΜΕ....

    Καλημέρα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχε αυτή η συμπεριφορά. Τότε, παρά πάσα λογική...Δημοκρατίας, ο μακαρίτης αρνιόταν πεισματικά να κάνει διάλογο με τον Μητσοτάκη, με επιχείρημα το...1965. Ο υπό διερέυνηση λαδωμένος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ηθελημένα αποκρύπτει ότι όταν ζητούσε στις εκλογές του 2004 και του 2007 ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών, ουσιαστικά αγνοούσε τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτή είναι η Δημοκρατία Αμερικανικού τύπου που θέλει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μά καί τή μία τηλεμαχία τών δύο, προσωπικά τή θεωρώ συγκλονιστική πρόοδο.
    Τό ότι τό ΠΑΣΟΚ επέτρεψε, έστω καί τρέμοντας από τό άγχος, στόν "αποπνέοντα" σιγουριά καί αέρα νίκης, "αδιαμφισβήτητο" αρχηγό του, νά εμφανιστεί μόνος(*) στήν TV, είναι κάτι ανεπανάληπτο.
    Ε, καί ώς ανεπανάληπτο, φυσικά δέν επανάλαμβάνεται.

    (*)Μόνος μέν, καθόλου ...αβοήθητος δέ, καθώς οί θριαμβευτικοί τίτλοι τών αντικειμενικών φυλλάδων τής επομένης, ήταν ήδη έτοιμοι από τήν προηγούμενη.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την ιστοσελίδα της Κατσέλη δεν την είδα αλλά διάβασα συνοπτικά περί τίνος επρόκειτο και μου ήρθε ΕΜΕΤΟΣ... Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται πως το ΠΑΣΟΚ (δική μου εκτίμηση) είναι το έρεισμα πολλών ενεργειών που σχετίζονται με την τρομοκρατία από τη δεκαετία κιόλας του '80... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, το επιχείρημα της ηλικίας να ΑΚΥΡΩΝΕΙ το έγκλημα...Για να το έλεγε αυτό σε δικαστήριο της Ευρώπης και ΙΔΙΩΣ της Αμερικής να δούμε ΤΙ θα της απαντήσουν...Ή μάλλον, δεν θα αξίωναν ΚΑΝ απάντηση... Είναι ΤΌΣΟ γελοιο το επιχείρημα που ξεδιάντροπα χρησιμοποιεί για να κερδίσει τις συμπάθειες των ΑΝΟΗΤΩΝ που θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να τη συμβουλέψει να αναδιπλωθεί πάραυτα...

    Πιστεύω κι εγώ ότι αυτοδυναμία δεν θα επιτευχθεί και το επόμενο debate είναι αναπόφευκτο...Και ας συζητηθεί ΚΑΙ το θέμα της τρομοκρατίας διότι βλέπω να καίνει ΠΑΛΙ την Ελλάδα οι σέχτες, μέχτες και οι ψευτοεπαναστάτες κάποιων διεστραμμένων και χειραγωγούμενων νεαρών που τα λεφτά του μπαμπάκα τους και η άνιαρη ζωή τους δεν τους προσφέρουν άλλη διέξοδο παρά τη βία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στο ΠΑΣΟΚ αυτό που έλεγε η Γερμανίδα γνωμικογράφος Marie Eschenbach.
    Δηλαδή ...."Μία είναι η απόδειξη του μπορώ: το κάνω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν τους...αρκεί να πάρει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ.
    Όλη η ιστορία είναι να αγγίξουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ μαζί, τον "μαγικό" αριθμό των 180 βουλευτών για να μπορούν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.(την Άλεκα δεν την βάζω γιατί το ΚΚΕ, έχει αλλάξει ρότα στα εθνικά θέματα και έχει πατριωτική στάση)
    Αυτό όμως δεν καθόλου,μα καθόλου ΕΥΚΟΛΟ.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3 πραγματα που εφαγαν τον καραμανλη:
    1)αγωγός μπουργκας αλεξανδρουπολης
    2)βετο με σκοπια
    3)σχεδιο ανάν
    ειμαστε στο επικεντρεο αμερικανικων συμφεροντων και ο γιωργακησ θα γινει ηρωας και να μου το θυμηθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να λέμε ρε παιδιά...τον Βαλυράκη ακόμη τον βάζουν υποψήφιο, και έχετε και απορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΑ ΧΑΣΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ? ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ 5 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ , Η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ψες όποιος δεν είδε στο γυαλί την Νταλάρενα έχασε. Είπε ίσαμε 10 φορές ότι είναι μαθηματικός για να μπρογκάρει τις άλλες αξιόλογες κυρίες συνομιλήτριες.
    Ευτυχώς που την είχαν κρυμμένη τόσα χρόνια και δεν φαινόταν ο κάλλος που έχει.
    Ο Γιάννης Ραγκούσης και η ξαδέλφη Άννα θα σώσουν την Ελλάδα
    Μορφωμένη λοιπόν η Νταλάρενα όχι αοιδός όπως νόμιζα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μάθει να μιλάει Ελληνικά ο Γεωργάκης ή ας προσλάβει έναν καλό μεταφραστή και τότε βλέπουμε τι θα γίνει με το δεύτερο debate... Πολίτη μην σεν χαλάει καθόλου ... εδώ είχε την "τόλμη" να συμμετάσχει στην πρώτη... που το πας αυτό? Μην νομίζείς ότι είναι και ό,τι καλύτερο να γίνεται "ρόμπα" ένας υποψόφιος πρωθυπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. EDV MAS EIPE KIOLAS OTI KAKVS THN EBALE STH B' AUHNAS AYTH HUELE MIA MONOEDRIKH!!!GIATI EXEI SYNHUISEI STA MIKRA PRAGMATA KAI TA MEGALA THN TROMAZOUN.......!!!?

    E NAI TOSA XRONIA MANATZER TOY NTALARA (DHLADH KA8E XRONO IDIO PROGRAMMA MEGARO MOYSIKHS-HRWDEIO-SYNAYLIES) VARE8HKE H GYNAIKA EINAI LOGIKO....
    ALH8EIA GIATI DEN KATEVAZAN TON ANTRA THS KALUTERA?PAIDI TOU KOMMATOS KI AYTO KRIMA HTAN!

    EOIPE EPISHS TO FOVERO TI EINAI POLU MEGALH GIA NA MHN 8UMATAI TOUS AGWNES TOU FIDEL...(!?) ALLA POLU MIKRH GIA NA STAMATHSEEI NA AGWNIZETAI GIA TO KALUTERO AURIO TWN PAIDIWN MAS!!!?

    TO PASOK POU KOLLAEI ME TON KASTRO?????........
    DEN 8A GINOUME DANIA?8A GINOUME KOYBA????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νταράλα λέγεται η κυρία, όπως και ο κοντός σύζυγός της. Κοσμογυρισμένη μιας και ήταν το alter ego της Πόπης Τσουκάτου επί Σιμήτη. Δεν είχαν αφήσει γκαλερί για γκαλερί και επίδειξη μόδας για επίδεικξη μόδας ανά τα Παρίσια. Τόσο ταπεινές και οι δυο και κοντά στον Λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. H Αννα Ραγκούση, όπως την ήξερα εγώ, ήταν συμμαθήτριά μου στο Β΄Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών στο Μαράσλειο. Για ρωτήστε την σχετικά με την πατρική της περιουσία και ΠΟΤΕ και ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ (οχι βέβαια η ίδια).Αυτές οι οικογενειακές "επαναστατικές" πομφόλυγες άλλη επανάσταση αφορούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ω ναι...Από επανάσταση η Άννα Ραγκούση-Νταλάρα και ο ίδιος ο Νταλάρας άλλο τίποτα...Αριστεροί της κακιάς ώρας, με τζιπ, βιλάρες και ρευστό "επαναστατικό" με κόρη που σπούδασε στο (Αμερικανικό) Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια στο Brown ... Όπου 20 χρόνων ΑΠΟΦΟΊΤΗΣΕ κιόλας και κάνει και το μεταπτυχιακό της! Κάτι τέτοιοι μου προκαλούν εμετό και αηδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. που είσαι Πανούση να την αναλάβεις ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή