Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Όλη η αλήθεια για το ταξίδι στις ΗΠΑ του κ. Παπανδρέου


Σε συνέχεια του χθεσινού μου άρθρου και των ερωτημάτων που έθετα οφείλω κάποιες ...αποκαλυπτικές διευκρινήσεις.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας μετέβη στην Νέα Υόρκη.

Είναι επίσης γνωστό ότι η ...επίσημη άποψη που παρουσιάστηκε από το ΠαΣοΚ και το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΜΕ, ήταν ότι μετέβη εκεί προκειμένου να προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σε αίθουσα του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών.
Με το ένα χέρι παρέλαβε το πόρισμα της επιτροπής Στίγκλιτς για την παγκόσμια κρίση και με το άλλο .... το παρέδωσε στον Χ.Λ. Θαπατέρο, ο οποίος το μεταφέρει στην G20.Αυτό πράγματι είναι αλήθεια. Αλλά ...η μισή αλήθεια !!!

Γιατί τις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται οι εργασίες της 64ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται και το ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον (Clinton Global Initiative -CGI) στο οποίο ο κ. Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει την συμμετοχή του εδώ και πολύ καιρό, μαζί με άλλες ....προσωπικότητες που έχουν αφήσει (ιστορικά πλέον χωρίς να επιδέχεται καμία αμφιβολία) το αιματηρό στίγμα τους στον πλανήτη μας , όπως η κ. Μαντλίν Ολμπράιτ, Μάρτι Αχτισάαρι ,Μιχαήλ Σαακασβίλι κλπ.

Στο ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον θα συναντήσουμε και τα μέλη του, όπως Τζωρτζ Σόρος, Τζωρτζ Μπούς, Κόφι Ανάν, Τόνυ Μπλερ, Χαβιέ Σολάνα, Ταγίπ Ερντογάν κλπ
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, πήγε ΚΑΙ στο ετήσιο συνέδριο του οργανισμού του Μπιλ Κλίντον, όπου παρευρίσκονταν και ....δύο πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα. Ο πρόεδρος των Σκοπίων κ.Gjorgje Ivanov και ο πρώην πρόεδρος της γείτονος κ.Branko Crvenkovski.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι συναντήθηκαν και συνομίλησαν. Το ζήτημα δεν είναι όμως μόνο αυτό , αλλά η ονομασία της χώρας τους όπως παρουσιάζεται επίσημα από το ινστιτούτο του Μπιλ Κλίντον.

Οι δύο πρόεδροι λοιπόν της FYROM δηλώνονται επίσημα σε όλα τα έγγραφα και τις παρουσιάσεις (εδώ) από το ινστιτούτο ως ...πρόεδροι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ( Republic of Macedonia).

Ο κ. Παπανδρέου δεν αντέδρασε, παρά έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να …παραστεί , έστω και για λίγο στο ετήσιο συνέδριο του Μπιλ Κλίντον. Οι κόκκινες γραμμές του κ. Παπανδρέου είναι σίγουρα για ...εσωτερική κατανάλωση !

Άλλωστε το ίδιο είχε συμβεί και το 2008 (εδώ) στο οποίο ξανασυμμετείχε τόσο ο κ. Παπανδρέου , όσο και ο πρόεδρος των Σκοπίων κ. Branko Crvenkovski, χωρίς καν να υπάρξει αντίδραση από τον κ. Παπανδρέου.
Και φυσικά χωρίς καν να αναφερθεί όπως και τώρα , τίποτα από τα ΜΜΕ της χώρας μας.

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει καθιερωθεί στο εξωτερικό η ονομασία της FYROM, ψευδεπίγραφα ως ....Macedonia!
Ποιος λοιπόν κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό ; Ποιος παρευρίσκεται και συνομιλεί με τον πρόεδρο των Σκοπίων, ο οποίος φέρει στο πέτο του το ψευδεπίγραφο...«President of the Republic of Macedonia»; Ποιος χρωστάει και σε ποιους ;


. Για όσους αμφιβάλουν πως "μαγειρεύονται" και κανονίζονται αυτά τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου , θα ήθελα να παραθέσω μόνο μια δήλωση :Γ. Α. Παπανδρέου(Νέα Υόρκη 20 Σεπτεμβρίου 1999 ,στη σύνοδο του ΟΗΕ, ως υπουργός εξωτερικών) «Είχα αρκετές διμερείς συναντήσεις σε σειρά ζητημάτων, και το μεσημέρι είχαμε μία συνάντηση οι 15 με τον κ. Ivanov τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας. Συζητήσαμε το Κόσοβο, τη Σερβία, το Γιουγκοσλαβικό.
Στο Κόσοβο τονίσαμε δε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί ως ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ εξέλιξη μια ....ανεξάρτητη χώρα στο Κόσοβο (....), ότι πρέπει οι όποιες μελλοντικές λύσεις να σεβαστούν τις αποφάσεις του ΟΗΕ(....), τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που μιλούν για τη λύση ...εντός της Γιουγκοσλαβίας(....)».

Καταλάβατε ; Την σημερινή εξέλιξη αυτής της υπόθεσης την ξέρετε πλέον και μπορείτε να κρίνετε!

16 σχόλια:

  1. ΑΠΟ Κ.Π.
    Φίλε Πολίτη,
    Όταν παρατίθενται τόσα στοιχεία, για τα σχεδιαζόμενα, όταν όλοι- οι σκεπτόμενοι - ξέρουν ή τουλάχιστον υποπτεύονται πως έτσι έχουν τα πράγματα, και πουσάρεται ο παίχτης από τα Μ.Ε.Π (Μέσα Επηρεασμού Πολιτων)θέλω να πιστεύω πως πράγματι μπορούμε να κρίνουμε, όπως λές.
    Μπορούμε όμως αλήθεια;
    Διαισθάνομαι πως κάτι έχει άλλάξει στο ύφος των "Μ.Ε.Π" τις τελευταίες μέρες. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται δεν ξέρω κι αν η διαίσθησή είναι βάσιμη.
    Ελπίζω μόνο πως όταν οι πολίτες φτάσουν στο κρίσιμο σταυροδρόμι, να διαλέξουν τον σωστό δρόμο κι ας είναι ανηφορικός, κι ας έχει αγκάθια.
    Ελπίζω!
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα άσματα,εξαιρετικά αφιερωμένα στον George.

    "Δεν είμαι ο Γιώργος, που αγαπούσες μιά φορά και στα μάτια με κοιτούσες τόσο τρυφερά.... Δεν είμαι εγώ ο Γιώργος σου.... που μου ΄λεγές τον πόνο σου....."

    "Ο Γιώργος είναι πονηρός... κι αυτά που λέει μην τα τρώς, από τις έντεκα και μπρός κυκλοφοράει.... σαν γαμπρός.... (συγγνώμη, σαν πρωθυπουργός...)"

    M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την τελευταια δηλωση δεν χρειαζοταν να την παραθεσεις.Και τουτο γιατι ο ιδιος ο Παπανδρεου για να αποσεισει τις κατηγοριες για αντιρωσικη πολιτικη στο θεμα των αγωγων ανεφερε στο debate οτι "εχει δουλεψει ως ΥΠΕΞ με τη Ρωσια για το θεμα του Κοσοβου" περιγραφοντας τη συναντηση αυτη.
    Τωρα η εννοια του ρηματος "δουλευω" ειναι διττη στα ελληνικα αλλα ισως να μη το ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρτε κι αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=UOdBO83X8ps
    και σκεφτείτε ΚΑΛΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πριν ψηφίσετε.
    Απορώ ΓΙΑΤΙ η ΝΔ δεν τα δίνει ΟΛΑ την τελευταία εβδομάδα. Βέβαια έπρεπε να το είχε κάνει ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.tragasnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18304:2009-09-25-06-29-09&catid=98:opinion&Itemid=118

    Θα μας τρελάνουν ΕΝΤΕΛΩΣ; Έχουν βαλθεί με απροκάλυπτο και ωμό τρόπο να μας εκβιάσουν να ψηφίσουμε Γιώργο; Ή ΠΑΣΟΚ ή "προσέξτε γιατί εμείς διαχειριζόμαστε το χρέος σας;"! Δεν έχει ξαναγίνει σ' αυτή τη χώρα! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
    Επιτέλους, ας μιλήσει η Νέα Δημοκρατία. Ας μιλήσει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ στους πολίτες και να τους πει τι γίνεται. Εδώ μιλάμε για ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωστε γι` αυτό τον λόγο φαγώθηκε να πάει στην Αμερική ο Παπανδρέου, παρατόντας την προεκλογική περιοδία του.
    Ή έχει κόλλημα ή έχει υποχρεώσεις!
    Καταλαβαίνουμε που και σε ποιούς!
    Υπάρχουν ακόμα έλληνες πολίτες που είναι τόσο τυφλοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θεωρώ ότι το ΥΓ σου είναι όλα τα λεφτά.
    Αν υπάρχουν ακόμα πολίτες που δεν έχουν μπολιαστεί στην ανευθυνότητα και τον ωχαδερφισμό θα έπρεπε να το μελετήσουν και να αναλογιστούν.
    Ίσως σε λίγα χρόνια να είναι πλέον αργά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη σ` ευχαριστούμε για τον αγώνα που κάνεις ενάντια στην παραπληροφόρηση και ενάντια σε όσους επιβουλεύονται αυτόν το τόπο.
    Καλή συνέχεια!!!!!!!!!!!!!

    Κωστής Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η χώρα μας μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο, ιστορικό σταυροδρόμι.
    Οι επιλογές της είναι δύο: 'Η θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ή θα κατρακυλήσει ως ένας άλλος Σίσυφος προς τον γκρεμό, στις παλιές αποτυχημένες πρακτικές και πολιτικές που ευθύνονται για τη σημερινή της, όχι ευτυχή, κατάσταση.
    Ο Παπανδρέου είναι ηλίου φαηνότερο ότι τοποθετήθηκε και προωθείται από ξένα προς τον τόπο μας συμφέροντα.
    Έβαλε το χεράκι του στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και γι` αυτό οι Σέρβοι δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπουν.
    Εξηπηρέτησε τα σχέδια του Κλίντον και της Ολμπράιτ και αυτοί είναι που τον προωθούν.
    Έριξα μια ματιά στους χορηγούς και τα μέλη στην παραπομπή του άρθρου σου...
    Έφριξα!!!΄Εκεί φαίνονται όλα!!
    Μετά αναρωτιόμαστε που βρίσκουν τα χρήματα για τον καταιγισμό των (στημένων)δημοσκοπήσεων οι εγχώριοι νταβατζήδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό είναι που λένε: Το γαρ πολή της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.
    Δηλαδή η Ελλαδα πρέπει να έχει πρωθυπουργό:
    ** Εναν άνθρωπο που δεν μιλάει με κανέναν άλλον στον πλανήτη, πλήν των ανθρώπων του γραφείου του στου Μαξίμου.
    ** Εναν άνθρωπο που δεν τον καλεί ποτέ κανείς και πουθενά.
    ** Εναν άνθρωπο, που χρίεται ως "επίτιμος διδάκτορας" επειδή χρηματοδοτεί-άραγε με τίνος τα χρήματα;-το Πανεπιστήμιο στο οποίο έκανε μεταπτυχιακές σποδές.
    Τί λέει, καλοί μου φίλοι, το τόσον... αποκαλυπτικό υ.γ; Οτι καμία λύση στο Κόσσοβο, πλήν αυτής που υπαγορεύουν οι αποφάσεις του Σ.Α/ΟΗΕ δεν μπορει να γίνει αποδεκτή. Κι ακόμη, ότι η όποια λύση θα είναι εντός της Γιουγκοσλαβίας. Δηλαδή, το Κόσσοβο όχι ανεξάρητο κράτος, αλλά το πολύ αυτόνομη περιοχή της νέας Ομοσπονδίας Σερβίας-Μαυροβουνίου, κ.λπ. Μήπως θυμάται κανείς εξ ημών επί ποιάς ελληνικής κυβέρνησης ανακηρύχθηκε το Κόσσοβο ανεξάρτητο; Και ποιά ήταν η αντίδραση του Ελληνικού Υπ.Εξ;
    Να μιλήσουμε σοβαρά για τον ρόλο του Παπανδρέου στην ενδογιουγκοσλαβική κρίση;
    Λοιπόν, ήταν αυτός που απέτρεψε τον Μιλόσεβιτς από το να πνίξει την Σερβία στο αίμα, όταν έχασε τις εκλογές και δεν παρέδιδε την εξουσία. Κακώς έπραξε;
    Ήταν αυτός που συνέβαλε καθοριστικά να σχηματισθεί η παρούσα, υπό τον Πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς, κυβέρνηση, στην οποίαν αντιπρόεδρος και Υπ.Εσωτερικών είναι ο Ντάτσιτς, διάδοχος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας!
    Είναι ο μόνος ξένος πολιτικός, που εγινε δεκτός και μίλησε στην Σερβική Βουλή, λίγο πριν το καλοκαίρι. Ναι, τόσο πολύ οι Σέρβοι δεν θέλουν να τον βλέπουν στα μάτια τους ή μήπως εμείς ξέρουμε καλύτερα απ΄αυτούς τί είναι καλό και τι όχι για την Σερβία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 7.58
    Θελουμε ο Πρωθυπουργος μας να μην παιζει το ρολο του κομιστη των εντολων των ΗΠΑ στο εκαστοτε κρατος στοχο τους.Ως γνωστον αναλογα με το κρατος στοχο προτιμαται παντα ο κομιστης να προερχεται απο κρατος που εχει καποια συγγενεια με το κρατος στοχο,π.χ. στελνουν τον Ερντογαν στο Ιραν.
    Θελουμε Πρωθυπουργο που στις δυσκολες στιγμες δεν θα σπρωχνει την χωρα μας σε ακομα πιο κατηφορικα μονοπατια υποτελειας.Εν κατακλειδι καλλιτερα να σφιγγουμε το ζωναρι παρα σε ανταλλαγμα δανειων να παιζουμε τα γιουσουφακια.Δεν μας αρμοζει τετοια καταντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 7:58

    Παραπληροφορείς φίλε, λέγοντας μισές αλήθειες μισά ψέματα.

    ΠΟΛΙΤΗ, βγάλε τα στοιχεία σχετικά με τον Αλεξάκη το Ρόντο και 2-3 άλλους Ελληνό-αμερικανούς που κινούνται΄πέριξ της οικογένειας Παπανδρέου εδω και χρόνια.

    Από που πληρώνονται και κυρίως πως ζουν πλουσιοπάροχα δίχως να δουλεύουν?


    Υ.Γ Ο Ντάτσις που ανέφερες αγαπητέ φίλε, θεωρείτε στη Σερβία ως άτομο της ΣΙΑ και τον βρίζουν ακόμα και στο κόμμα του.

    Οι Αμερικανικές εταιρείες που έχουν επενδύσει στη Σερβία με μεσολάβηση Ελλήνων -φιλαράκια του ΓΑΠ- έχουν καταληστέψει τη χώρα.

    Μόνο η U.S Steel έχει φάει 1,7 δις Δολλάρια.

    ΄΄Εχουν γνώση οι φύλακες για το ποιοι πηγαινοέρχονται και με ποιον τις πλάτες σε Βαλκανικές χώρες και είναι ανακατεμένοι με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπόρια σε συνεργασία με Αμερικανούς....και ωωω! τι σύμπτωσης όλοι αυτοί είναι φανατικά υπέρ του Τζέφρευ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7.58
    Θελουμε : την εποχη των βομβαρδισμων της Σερβιας η Ελλαδα να ΑΠΕΙΧΕ απο την ψηφοφορια στο ΝΑΤΟ και οχι να τους υπερψηφιζε.Για να μην πεις οτι δεν γινεται σε πληροφορω οτι αυτη ηταν η σταση του πατερα του το 1994 στους αντιστοιχους βομβαρδισμους της Βοσνιας με τον ιδιο προεδρο Κλιντον.Δε σου λεμε να εβαζε βετο και να γινοταν χαμος με την Ελλαδα αλλα ΑΠΟΧΗ.
    Οπως αντιλαμβανεσαι το συγκεκριμενο ανακοινωθεν με τη Ρωσια χρησιμοποιηθηκε ως παραπλανητικο για να δεχθουν καποιοι τοτε την πασραβιαση επι του εδαφους των συμφωνιων ανακωχης καθησυχαζοντας τους οτι δεν τρεχει τιποτα.
    Ρωτας τι εκανε η σημερινη κυβερνηση οταν αναγνωρισθηκε το Κοσοβο;Δηλαδη τι θα μπορουσε να κανει;Δεν υπηρξε ψηφοφορια.ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ αναγνωρισαν ολοι οσοι αναγνωρισαν και αφου ηδη ειχαν δικη τους κυβερνηση στη Σερβια βεβαιοι οτι θα αντιδρασει χλιαρα και δικο τους στρατο στο Κοσοβο.
    Επι των ενδοσερβικων : Ο ΓΑΠ και ο Ροντος οργανωσαν τη φιλοαμερικανικη σερβικη αντιπολιτευση συμπεριλαμβανομενου και του βασιλια (αυτα για το αντιμοναρχικο ΠΑΣΟΚ) ΠΡΙΝ γινουν εκλογες και χρηματοδοτησαν τις πορτοκαλι διαδηλωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε πως αλλαζουν οι καιροι!!
    Μια ζωη γλυφατε και συντηρουσαστε απο τους Αμερικανους . Τωρα οτι κακο συμβαινει (προκαλειται απο εσας) οφειλεται στους Αμερικανους ξεχνωντας οτι οχι μονο ο ΓΑΠ , αλλα και ο μπουλης και οι Ντωρα και ποσα αλλα μεγαλοστελεχη των κομματων σας , ειναι Αμερικανοθρεμενοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα πράγματα είναι απλά. Οι Αμερικάνοι ελέγχουν και τα 2 μεγάλα κόμματα. Ήταν σίγουρο πως ο Γιώργος θα πήγαινε πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, όπως πήγε και ο Καραμανλής πριν γίνει πρωθυπουργός και η Ντόρα πριν γίνει υπουργός Εξωτερικών. Πάνε και δίνουν εγγυήσεις και δεσμεύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ιστορία πρέπει να κάνει τον γύρο της για να ξυπνήσουμε. Η ανάκαμψη ηθική και οικονομική πλέον μόνο μετά την άλωση της πόλης.΄'Οποιος τα αμφισβητεί μπορεί να ανατρέξει σε ντοκουμέντα.
    Τα περισσότερα βέβαια ( χειρόγραφα ) τα έχουν ξαφανήσει, οι παραχαράκτες της ιστορίας.
    Διαβάστε και εδώ για να ανοίξουν τα στραβά μας :

    www.new-byzantium.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή