Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν ένα μέρος της αλήθειας μετατρέπεται σε προπαγανδιστικό ψέμα!


Με αφορμή ένα χθεσινό σχόλιο κάποιου φίλου που αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του κ. Δελαστίκ στο "Έθνος" (εδώ), θα ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα σχετικά με τα όσα αναφέρονται σ` αυτό και τον τρόπο που τίθενται ...προς πληροφόρηση(....) των πολιτών.

Σέβομαι και εκτιμώ τον κ. Δελαστίκ που σε πολλά θέματα συμφωνούμε , αλλά και σε πολλά ….διαφωνούμε.
Πριν συνεχίσω, να εστιάσω στο "απερχόμενος Πρωθυπουργός" και στην " αναμενόμενη βαριά ήττα στις εκλογές",που αναφέρει ο κ. Δελαστίκ. Δεν τον τιμά ως δημοκράτη να προκαταλαμβάνει την θέληση του Ελληνικού λαού.
Σ` αυτή την περίπτωση ας παραδώσουμε τα εκλογικά μας βιβλιάρια στα "δημοσιογραφικά πτηνά" και τα αφεντικά τους (στην προκειμένη περίπτωση Μπόμπολας).
Η αναφορά αυτή, καθιστά αυτομάτως αναξιόπιστο ( στο συγκεκριμένο άρθρο) τον κ. Δελαστίκ. «Παραγγελιά» το λένε στην γλώσσα των «δημοσιογραφικών πτηνών» (κοινώς παπαγάλοι). Λυπάμαι ειλικρινά για το ατόπημα του κ. Δελαστίκ!

Επί της ουσίας. Ο κ. Δελαστίκ αν και γνωρίζει την αλήθεια προτιμά να γράφει μέρος αυτής ,με σκοπό να εξυπηρετήσει αυτόν από τον οποίο πληρώνεται. Εάν δεν το κάνει , θα ...πεινάσει! Τόσο απλά λειτουργεί το σύστημα, το οποίο όμως ....εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε!

Το θέμα των αγωγών και των κινήσεων της διπλωματίας δεν είναι παρακολούθημα κάθε αρθρογράφου και οπωσδήποτε δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα σε 300- 400 λέξεις ενός άρθρου. Ο «Ναμπούκο» προωθείται από την Ε.Ε και έχει μάλιστα ψηφιστεί .Αλλά για ποιο λόγο;

Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια ολοκληρωμένη και όχι ένα αποσπασματικό μέρος αυτής, όπως παραθέτει στο συγκεκριμένο άρθρο του ο κ. Δελαστίκ, στην εκπλήρωση της ....«Παραγγελιάς» του εργοδότη του.
Ο «Ναμπούκο» θέτει την Τουρκία πρωταρχικό παίχτη για την ενέργεια της Ε.Ε, στην προσπάθεια να μην εξαρτάται αποκλειστικά από την Ρωσία. Αυτό είναι και το κύριο μέλημα των Αμερικανών.

Αλλά φίλοι μου η διπλωματία δεν έχει μόνο τα χρώματα που χρησιμοποιούμε εμείς οι θνητοί στην σκέψη μας. Δηλαδή άσπρο και μαύρο (άντε και λίγο γκρι σε ορισμένους).
Γίνονται κινήσεις ποικιλόμορφες με πολλούς εξαρτώμενους παράγοντες και μια κίνηση κρύβει από πίσω άλλες εκατό επερχόμενες.

Από την δική μας πλευρά τα τελευταία χρόνια η διπλωματία μας ενεργεί με έξυπνο τρόπο και κυρίως προς εξυπηρέτηση και διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας (πράγμα που δεν έκανε-τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε-τα κρίσιμα χρόνια 1996-2004) .

Όπως γνωρίζετε η Ε.Ε. δεν έχει ομόθυμη και ομοιογενή αντίληψη για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Υπάρχουν κράτη-μέλη, π.χ. η Γαλλία, που δεν θέλουν με τίποτα να δουν την Τουρκία στην Ε.Ε.
Επομένως φεύγει από μας το καθήκον να αντιστεκόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η καταψήφιση λοιπόν του «Ναμπούκο» θα ήταν ένα πιόνι που θα χάλαγε αυτή την τακτική μας. Θα ήταν μια άστοχη κίνηση από μέρους μας.
Γιατί να εναντιωνόμαστε θυσιάζοντας την τακτική μας , όταν ο «Ναμπούκο»(σε αντίθεση με τον «Σάουθ Στριμ») ΔΕΝ πρόκειται να γίνει;

Υπάρχει κατ` αρχάς πρόβλημα χρηματοδότησης. Για την κατασκευή αυτού του δαπανηρού σχεδίου απαιτούνται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ (ή 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Αυτή τη στιγμή, έχουν βρεθεί 350 εκατομμύρια δολάρια, που θα δοθούν από την ΕΕ, ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων διαμήνυσε πως προτίθεται να καλύψει περίπου το 1/4 των εξόδων, δηλαδή άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, κράτη και ιδιώτες, ακόμη δε βιάζονται να αποκαλύψουν το μέγεθος της συνεισφοράς τους για την κατασκευή αυτού του αγωγού.
Η Γερμανία, έχει κάνει σαφές πως δε σκέφτεται να χρηματοδοτήσει τον αγωγό αυτό, επικαλούμενη πως δεν είναι χώρα διαμετακόμισης αερίου. Ανάλογες δηλώσεις απροθυμίας στη χρηματοδότηση του «Ναμπούκο» έχει και το Αζερμπαϊτζάν.

Το δεύτερο σοβαρό πρόβλημα (έχω ξαναγράψει ολόκληρο άρθρο γι` αυτό ) είναι η αδυναμία που έχει ο «Ναμπούκο» , μέχρι στιγμής, να εξασφαλίσει πηγές τροφοδότησης. Κι αυτό γιατί γίνεται φανερό πως το Αζερμπαϊτζάν από μόνο του δε θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες αυτού του αγωγού.

Άλλες χώρες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην κάλυψή του είναι το Ιράν, το Ιράκ και το Τουρκμενιστάν. Ωστόσο, στο Ιράκ η (παράνομη όπως ξεκάθαρα αποδείχθηκε) κατοχή δε φαίνεται να μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη εξόρυξη και τροφοδότηση, ενώ η εμπλοκή του Ιράν στο όλο σχέδιο εξακολουθεί να βρίσκει κάθετα αντίθετες τις ΗΠΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΕ.

Αλλά ακόμα και εάν κατά κάποιον (μαγικό) τρόπο ξεπεραστούν αυτές οι αντιθέσεις, σίγουρα δεν θα ξεπεραστούν οι ...αντιθέσεις της Ρωσίας .Και στην περίπτωση του Ιράν εξακολουθεί να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο.

Απομένει το Τουρκμενιστάν. Εκεί αν και υπήρξε μια πρόσκαιρη διαμάχη με την Ρωσία τα «εναλλακτικά σχέδια» του Τουρκμενιστάν, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ακούνε στο όνομα «Ναμπούκο». Ο πραγματικός κερδισμένος είναι προς το παρόν η Κίνα, που από τα τέλη του 2009 θα μπορεί να εισάγει αέριο (30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο) από τη χώρα αυτή.

Θεωρητικά, το Τουρκμενιστάν θα μπορούσε να τροφοδοτήσει και τον «Ναμπούκο» ή ένα μέρος του, με δικό του φυσικό αέριο. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να γίνει, αν δεν αναθερμανθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία.
Όμως υπάρχει το πρόβλημα και η ασάφεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Κασπίας. Είναι σίγουρο πως η Ρωσία θα κάνει το παν για να εμποδίσει την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει Τουρκμενιστάν και Αζερμπαϊτζάν, επικαλούμενη τα οικολογικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα στην Κασπία.

Θεωρητικά πάντα απομένει για το τουρκμενικό αέριο προς τον «Ναμπούκο» μόνον ο δρόμος μέσω του Ιράν, κάτι που δεν θεωρείται πιθανό, όσο συνεχίζεται η σημερινή αμερικανική πολιτική έναντι του Ιράν, αλλά και η αντίθεση των Ρώσων.

Οι παραπάνω λόγοι, δηλαδή η μη εξασφάλιση των πηγών και η λειψή χρηματοδότηση, καθιστούν τον «Ναμπούκο» μια καθαρά πολιτική κίνηση η οποία όμως δεν τεκμηριώνεται οικονομοτεχνικά.

Μην διαφεύγει από την σκέψη και την ...πένα κανενός ότι σήμερα η Ρωσία εξάγει στις χώρες της ΕΕ 140 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, καλύπτοντας περίπου το 1/3 των αναγκών τους.
Ο αγωγός «Ναμπούκο» έχει χωρητικότητα 31 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Μπορεί, δηλαδή, ακόμη κι αν κατασκευαστεί, ακόμη κι αν βρουν τρόπο να τον γεμίσουν, να καλύψει μόλις το 10% των αναγκών των χωρών της ΕΕ.

Συμπερασματικά λοιπόν, μπορεί να εξεταστεί μόνον σαν μέτρο χαλάρωσης της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ (μέρος της οποίας είμαστε), που από μόνο του, (ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιηθεί), δεν μπορεί να επηρεάσει το γενικότερο τοπίο των εξελίξεων.

Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και ενάντια στην αρθρογραφία της «παραπληροφόρησης» .


YΓ. Σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη και το ότι είναι " ένα έργο εντελώς ασήμαντο για τη Ρωσία, δώρο στον Καραμανλή", που αναφέρει ο κ. Δελαστίκ θα συνιστούσα ....σοβαρότητα.
Γιατί μπορεί μεν ένα απλό γιώτα (ι) να διαχωρίζει την πένα με την ...πενία , αλλά αλίμονο εάν αυτό το γραμματάκι καθορίζει το στίγμα μας επάνω σε αυτόν τον κόσμο.

ΥΓ2. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που έχω φτιάξει στην αριστερή στήλη, με τίτλο " Η αλήθεια είναι άχρωμη". Εκεί μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η Αλήθεια δεν εμπεριέχει χρώματα. Είναι ...άχρωμη. Δεν επιδέχεται ... χρωματική μοιχεία.
Όταν επενδυθεί ( εκούσια ή ακούσια) με χρωματική φαντασία , χρωματική προκατάληψη ή χρωματικό αποπροσανατολισμό,(ιδεολογικά, πολιτικά , κομματικά, συμφεροντολογικά) τότε παύει να είναι η Αλήθεια. Είναι ...η πλάνη.

27 σχόλια:

  1. politis
    Τον Δελαστίκ κατακρίνεις?
    Οι δημοσιογράφοι δηλαδή της Απογευματινής τί κάνουν? ;
    Όπως σε συμφέρει και όπου σε βολεύει.
    Τώρα θυμήθηκες ότι η δημοσιογραφία είναι πληρωμένη?
    Μην υπερασπίζεσαι πάντως και πολύ τον Καραμανλή γιατί θα εκτεθείς. Δεν μπορεί όλοι να λένε ότι τελικά ο ανθρωπος ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα (οι περισσότεροι στο κόμμα του) και εσύ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν γίνεται. Σκέψου λίγο αυτό που σου λέω.
    Μην γίνεσαι εμπαθής στα όρια της αγένειας με τον Παπανδρέου. Κάτσε να τον δούμε και τούτον και κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
    Κράτα δυνάμεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ανώνυμο 2.30
    Τον σέβομαι τον κ. Δελαστίκ, αλλά νομίζω ότι περιγράφω ακριβώς πως έχουν τα πράγματα.(Άλλωστε για αυτό το άρθρο μου έθεσε την ερώτηση χθες ο φίλος Dimitris )

    Αυτό που δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε , αυτoπαγιδευομενοι, είναι ότι οι δημοσιογράφοι εργάζονται για κάποιον εργοδότη, πληρώνονται από αυτόν και εξυπηρετούν τα (όποια, άνομα ή νόμιμα) συμφέροντά του.

    Στον βαθμό που το κάνουν αυτό ,νομίζω ότι στο ΥΓ επισημαίνω την διαφορά ενός μόνο γράμματος, που μπορεί όμως να μας στιγματίζει!

    Όσο αφορά την πληρωμένη δημοσιογραφία, μάλλον δεν είσαι από τους τακτικούς αναγνώστες μου και αδίκως εκτίθεσαι.

    Δεν νομίζω να έχει γράψει κανείς τόσα άρθρα για αυτό το φαινόμενο , όσα εγώ. Ανατρέχοντας στην αρχειοθήκη του blog μπορείς να το διαπιστώσεις. Ακόμα και στο πρώτο -πρώτο άρθρο μου πριν περίπου 2 χρόνια.

    Όσο για τον κύριο Καραμανλή , επειδή τα γραπτά μένουν ( όπως και τα έργα) θα σε συμβούλευα ξανά να διαβάσεις το πρώτο μου άρθρο στις 6 Ιανουαρίου του 2008 για να καταλάβεις ποιοι (και για ποιο λόγο) αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

    Θα διαπιστώσεις ότι, ή έχω το χάρισμα της ενόρασης(που τέτοια τύχη!) ή απλά γνωρίζω και αποκωδικοποιώ πράγματα που για άλλους είναι ..."αόρατα". Και μετά (αφού δεν μπορούν να δουν τα αποκωδικοποιημένα) πέφτουν θύματα των νταβατζήδων και των "δημοσιογραφικών πτηνών τους".

    Όσο αφορά τον κ. Παπανδρέου δεν νομίζω να έχω γίνει ΠΟΤΕ αγενής. Το οτιδήποτε γράφω για τον κ. Παπανδρέου (και για οποιονδήποτε)) βασίζεται επάνω σε στοιχειοθετημένα εκθέματα.

    Εκτός εάν εννοείς ότι γίνομαι εμπαθής στα όρια της αγένειας, όταν ζητώ να μην κρύβεται πίσω από τον "φερετζέ" των προσωπικών δεδομένων και να επιτρέψει την δημοσιοποίηση των "χακεμένων" επιστολών της κ. Μαργαρίτας.

    Εγώ θεωρώ ως πρωταρχικό δημοκρατικό καθήκον μου να ζητώ μετ` επιτάσεως την δημοσιοποίηση αυτών των επιστολών.
    Εμπεριέχουν ονόματα , πηγές χρηματοδότησης, σκοπούς , ιδρύματα κλπ! Μόνο όποιος δεν τα γνωρίζει ( δηλαδή η πλειονότητα του ελληνικού λαού) δεν μπορεί να ....καταλάβει!

    Εάν εσύ ( ή οποιοσδήποτε άλλος πολίτης) δεν το θεωρείς αυτό για τον εαυτό σου και ιεραρχείς άλλα θέματα στην δημοκρατική ατομική σου εδραίωση, ....δικαίωμα σου! Τόσο απλά!

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αμερικανόφιλα πασοκικα blogs ,πήραν το άρθρο του Δελαστίκ και το έκαναν την ίδια ημέρα , σημαία τους.
    Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν ότι ΟΛΟΙ οι ευρωβουλευτές μας(εκτός του Χουντή και του Τρεμόπουλου) το ψήφισαν.Και οι δικοί τους δηλαδή.
    Αλλά αυτό δεν τους ενδιαφερει. Το ζήτημα είναι ότι το ψήφισαν οι Νεοδημοκράτες βουλεύτες που ΟΛΟΙ δεν υπακούουν στον Καραμανλή, όπως γράφει το φερέφωνο του Μπόμπολα , ο Δελαστίκ.
    Εάν με τέτοια μυαλά και τέτοια κριτική σκέψη νομίζουν ότι θα βαδίσουμε ως πολίτες στον 21ο αιώνα, πλανόνται πλάνη οικτρά. Πισωγυρίσματα στην προπολεμική περίοδο είναι και στην αμορφωσιά.
    Καλά κάνεις πολίτη και τους τα γράφεις μήπως ξεστραβωθούν κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Πολίτη,

    Πολύ καλό το άρθρο σου (έτσι, για να ξέρουμε τι μας γίνεται).
    Όσο για τον κ. Δελαστίκ, παλαιότερα... είχε εντελώς αντίθετη άποψη για το θέμα των αγωγών. Τί άλλαξε όψιμα...? Τέλος πάντων ο "νοών νοείτο".
    Προτείνω λοιπόν, μάλλον κάνω και εγώ μιά "παραγγελιά" στον κ. Δελαστίκ.
    Να γράψει ένα άρθρο για την Ελλάδα και για τον διαρκή πόλεμο "χαμηλής έντασης" που δέχεται τα τελευταία χρόνια από εχθρούς και "φίλους".
    Να γράψει, γιατί από κάποια "περίεργα κέντρα" αποφάσεων, ο Καραμανλής θεωρείται ανεπιθύμητος και επικίνδυνος... ηγέτης? Ποιά ακριβώς είναι τα σχέδια που "χαλάει"?
    Να γράψει, γιατί για τους ξένους είμαστε πλέον στην λίστα των "Failed states..." και τί ακριβώς εφαρμόζεται... στα κράτη που έχουν χαρακτηριστεί έτσι? Μήπως κάτι μεταξύ "παρδαλών" επαναστάσεων και οργανωμένων αναρχοκουκουλοφόρων, που ενεργούν εναντίον μη αποδεκτών κυβερνήσεων και στόχο έχουν να επιφέρουν την απαξίωση των θεσμών και την αποσταθεροποίηση του κράτους?????
    Αυτά τα ολίγα για αρχή.
    Μπορεί να το κάνει???? Θα τον παραδεχτώ.
    Αν όχι, στα άρθρα του να μην υπογράφει εκείνος να υπογράφει ο Μπόμπολας. Είναι πιό έντιμο.

    Μ.

    Υ.Γ Η αλαζονεία ορισμένων δημοσιογράφων να νομίζουν ότι όλοι τρώμε κουτόχορτο, έχει καταντήσει αφόρητη!!! (βλέπε Χατζηνικολάου τις τελευταίες ημέρες, να φρίξεις!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Σύγγνωμη, άσχετο με το άρθρο σου, αλλά τί έγινε με τις ανακαλύψεις και τις συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής??? Έφυγε ο Κοραντής... από την ΕΥΠ και άρχισε να λειτουργεί ως υπηρεσία ????)

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ( Μερικές επίκαιρες,αισιόδοξες θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη)

    Με κάποιες αγωνιώδεις ερωτήσεις που μου θέτουν πολλοί φίλοι, φοβάμαι ότι όλοι έχουμε «μολυνθεί» από τον ιό της απελπισίας, με τον οποίο προσπαθούν εδώ και καιρό κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι σκοτεινοί κύκλοι να κάνουν το λαό μας να χάσει την εμπιστοσύνη του στους πάντες και τα πάντα ξεκινώντας από τους πολιτικούς και το κράτος και φτάνοντας ως τον ίδιο τον εαυτό του.

    Έχω τελείως διαφορετική άποψη, ειδικά για τη θέση και την κατάσταση της χώρας και του λαού μας, αν λάβουμε υπʼ όψιν από πού ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε μέσα σε πενήντα μονάχα χρόνια.

    Για όσους γνώρισαν την Ελλάδα του ΄30, του ΄40 και του ΄50, η διαφορά είναι όση της νύχτας από τη μέρα. Κι αυτό χάρη κυρίως στην αντοχή, τη δύναμη, την εργατικότητα και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

    Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι τα μεγαλύτερα δεινά ήταν … εισαγόμενα. Δυστυχώς η μοίρα της χώρας μας σφραγίστηκε από τα «ενδιαφέροντα» των ισχυρών, που από την πρώτη στιγμή της επανάστασης του ΄21 έως σήμερα, δεν μας αφήνουν ούτε μια ώρα ησυχίας, να κοιτάξουμε μόνοι μας ελεύθεροι και αδέσμευτοι τη ζωή μας.

    Έτσι και σήμερα είμαι βέβαιος ότι το 90% των όσων αρνητικών φαινομένων συγκλονίζουν τον τόπο μας, προέρχονται από ξένα κέντρα και τα εγχώρια όργανά τους, για να αποπροσανατολίσουν και να παραλύσουν τον λαό μας, να τον διαιρέσουν και να τον εκβαρβαρίσουν, να τον καταστήσουν άβουλο υποχείριο στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

    Και δέχομαι να εκτεθώ λέγοντας ότι πίσω ακόμα και από τις πυρκαγιές και φυσικά απʼ τους κάθε λογής «κουκουλοφόρους» που καταστρέφουν περιουσίες, διαλύουν την Παιδεία και σπέρνουν την αμφιβολία και τον φόβο, κρύβεται βασικά το μένος της υπερδύναμης, γιατί η κυβέρνηση της χώρας μας είχε το θάρρος να πει ΟΧΙ στις εντολές της για την Κύπρο, τα Σκόπια και τις οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα.

    Μας τιμωρούν! Όχι μόνο την Πολιτεία αλλά και τον ίδιο τον λαό, για την αντίθεσή του στα εγκλήματα που έγιναν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γάζα. Μας τιμωρούν, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Και όπως έγινε και τότε, έτσι και τώρα μας διαιρούν για να περάσουν ευκολότερα τα σχέδιά τους.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (συνέχεια από δηλώσεις Μ. Θεοδωράκη)

    Μας τιμωρούν! Όχι μόνο την Πολιτεία αλλά και τον ίδιο τον λαό, για την αντίθεσή του στα εγκλήματα που έγιναν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γάζα. Μας τιμωρούν, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Και όπως έγινε και τότε, έτσι και τώρα μας διαιρούν για να περάσουν ευκολότερα τα σχέδιά τους.

    Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την πλήρη ευθυγράμμιση ορισμένων ολιγαρχικών κύκλων με τις ξένες επιταγές, που έχοντας υπό τον πλήρη τους έλεγχο τα ΜΜΕ και σημαντικά τμήματα από πολιτικές δυνάμεις, έχουν αποδυθεί σε έναν άνευ προηγουμένου αγώνα πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού με κύριο στόχο όπως είπαμε να τον απογοητεύσουν, να τον αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν κάθε θετικό στοιχείο που υπάρχει μέσα του, ώστε να τον μετατρέψουν σε άβουλο όργανο στα σχέδιά τους.

    Αν μελετήσουμε την ιστορία μας, θα διαπιστώσουμε ότι, πάντοτε, πριν επιβάλουν οι «προστάτες» μας οποιαδήποτε ανώμαλη λύση, είχαν, προηγουμένως, συστηματικά κατασκευάσει και επιβάλει, παντοιοτρόπως, την ίδια ακριβώς, σημερινή, μαύρη απελπισία μας, πάντοτε,βέβαια,με την κύρια ευθύνη ανίκανων πολιτευτών και εύπιστων οπαδών και τη φανερή συνεργασία των εξαρτημένων Μ.Μ.Ε.

    Ανήκω κι εγώ στην σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων, που κάτω από την επιφάνεια της λαμπερής αλλά δηλητηριώδους βιτρίνας που σκεπάζει τη χώρα μας, εργάζονται, μοχθούν, προοδεύουν, ελπίζουν και ονειρεύονται ένα μέλλον καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες, τα επιτεύγματα που έγιναν στη χώρα μας,ευτυχώς, μάς επιτρέπουν να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις μας, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να εξαπλώσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης που είναι προϋπόθεση για τον εξανθρωπισμό της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. (συνέχεια δηλώσεων Μ. Θεοδωράκη)

    Ποια είναι όμως τα βασικά εμπόδια;

    Οι κάθε είδους εξουσίες, οικονομικές, μιντιακές, πολιτικές και ξενόφερτες που μας διαιρούν, μας αγχώνουν και μας διαλύουν πνευματικά, ψυχικά και βιολογικά. Έτσι όλες αυτές οι στρατιές των τίμιων εργαζόμενων, επιστημόνων, διανοουμένων, εργατών, υπαλλήλων, αγροτών, που με το ταλέντο, την αξία και τη συνεχή προσπάθειά τους γυρίζουν καθημερινά τον τροχό της ζωής, παράγοντας τον πλούτο της χώρας, παραμένουν στο σκοτάδι της αφάνειας, μιας και σήμερα μας διαφεντεύουν τα κάθε είδους παράσιτα, που όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά αντίθετα προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πάνε πίσω.

    Και κοντά στα δικά μας στραβά και ανάποδα, μάς ήρθε και η διεθνής οικονομική κρίση, για να μας εξουθενώσει.

    Πρόκειται για μια ξένη εισβολή χειρότερη ίσως από στρατιωτική. Τι έκαναν οι Έλληνες στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις; Ας θυμηθούμε την Αλβανία. Ας θυμηθούμε την Κρήτη. Και ποιοι άραγε είναι αυτοί που και σήμερα εμποδίζουν την εθνική ομοψυχία; Αυτοί που πιστεύουν, υπηρετούν και πατούν επί πτωμάτων, δοξάζοντας και προσκυνώντας τον ένα και μοναδικό Θεό τους: ΤΟ ΧΡΗΜΑ..

    Και, με οποιοδήποτε βίαιο ή «γοητευτικό» μέσο, μας αναγκάζουν να το δοξάζουμε και να το προσκυνούμε και εμείς…

    Διαβάζουμε ότι 100, 200, 300 δισεκατομμύρια δολλάρια έφυγαν από μια βιομηχανία που άφησε πίσω της χιλιάδες άνεργους που τρώνε σε συσσίτιο. Έφυγε! Και πού πήγε; Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μονάχα ένα: ότι ήρθε ο καιρός να απαλλαγούμε από την λατρεία-θεοποίηση του χρήματος. Και να αναζητήσουμε την κοινωνία της αλληλεγγύης.

    Πώς; Πότε; Ποιοι; Δεν ξέρω..Είμαι βέβαιος όμως ότι θα βρεθούν. Αλλοιώς μας περιμένει το απόλυτο χάος.

    Όσο για την Ελλάδα, έχει συσσωρευμένο πολιτισμό (κάθε είδους), ικανό να «θρέψει» δέκα γενιές. Εκείνο που μας λείπει είναι η Παιδεία, η αυτοεκτίμηση και η γνώση και προβολή του κάθε καλού και της κάθε αξίας που διαθέτει η χώρα μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι κυριαρχούν δυστυχώς δυνάμεις που συστηματικά μποϋκοτάρουν ο,τιδήποτε είναι ελληνικό. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της Ιστορίας του Πνεύματος και της Τέχνης. Αρχής γενομένης από την ίδια την Πολιτεία, που αγνοεί -αν δεν περιφρονεί- κάθε ελληνικό στοιχείο είτε είναι ιστορική παράδοση (ιδιαίτερα πολιτιστική) είτε ατομική δημιουργία στους τομείς της επιστήμης ή -προ παντός-του Πνεύματος και της Τέχνης.

    Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τις κρατικές δαπάνες που δίδονται κάθε χρόνο από τους ίδιους, στους ίδιους..Αυτό το αλισβερίσι, υπήρξε έργο της ελληνικής ολιγαρχίας απʼ τις αρχές του αιώνα μας και συνεχίζεται από όλες τις Κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων.

    Τώρα δε μετά τον Κίσσινγκερ που διέταξε από το 1974: «Καταστρέψτε το σύγχρονο ζωντανό ελληνικό πολιτισμό», τα χιλιάδες «αμερικανάκια», τα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά (ραδιόφωνο, τηλεόραση και τα ελεγχόμενα από το Κράτος και τους ολιγάρχες ιδρύματα) έχουν φιμώσει από καιρό όλες τις δημιουργικές φωνές που δεν εννοούν να υποταχτούν στον ψυχοφθόρο,ξενόφερτο,καταναλωτικό αμοραλισμό της εποχής μας..

    Μίκης Θεοδωράκης - 21.9.09

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Skeptomenos ellhnika xwris analyseis lew. Gnwrizoume oti panta yphrxan kai 8a yparxoun efialtes. Oi tou Pasok pshfoforoi tha strafoun mallon sto kke. Oi ths ND sto la.os. o Syriza 8a meinei xwris rizes. Giati oi amerikanoi mas kanoun xarh na krathsoume thn 3an8h opote me thn fantasia tous mas vazoun sth gwnia efoson o nampouko pali kata fantasian tha parei prwth 8esh. Symferonta.... Ela omws pou o Poutin einai gata. Symferonta ki apo ekei nai ...alla...h Ellada exei ena gero xarti. Osoi lete, osa lete, gia ton K.K. tosokairo den ton zygisate or8ws. Ekane la8h. Ekane. Krathse mesa sthn kyvernhsh tou anthrwpous pou eprepe na sarwsei. Den gnwrizoume poso ton strimwksan. Poso allo mporouse na afisei na kataakaei h xwra tou. Poso allo mporouse na afisei na mpainoun metanastes kai na exei asystola olous tous prodotes ths patridas tou/mas taxa na noiazonte gia thn kalh diamonh tous thn stigmh pou den phgan sthn ellada gia miakalliterh zwh oi perissoteroi alla me sxedio sataniko allwn gia to sarwma auths ths patridas. To slogan merikwn einai na svysei h istoria ...ela twra ston 21o aiwna tha 8umomaste ton Kolokotronh an einai dynaton!!! *rhskeutika sta sxoleia aparedexton edw leme pws na kaime tous nekrous mas pianoun to xwro. H oikogeneia ma ti lete opoios nanai mporei na megalwnei paidia 2 andres 3 antres enas loxos apo andres exei shmasia pou den exoun to mhtriko filtro? Poios to thelei shmera!!! EE as kanoume kai merikous gamous metaksy idiou filou. Twra ...edw gelane h klaine . Ti arage 8a egrafe o Omhros an zouse shmera. Efyge kai o makaristos Xristidoulos kai trivoun ta xeria tous arketoi. Eixe fwnh!!! AX K. KARAMANLH DEN TOYS SARWSES OTAN EPREPE, As elpisoume pws o ellhnas THA SKEFTHEI POLY SOVARA PRIN RIKSEI TO PSHFODELTIO. MHN KSEXNATE ...EKAPSAN AMPELWNES...EKAPSAN ELAIWNES....... EKAPSAN TA DENDRA KSEGYMNWSAN THN ELLADA. TI THELETE NA MAS KSEGYMNWSOUN KAI THN PSYXH ... GIA PETAME EIMASTE??? KSYPNHSTE, SKEF8HTE, PSAXTHTE ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αναποφάσιστοι αποφάσισαν.
    Όχι στην οπισθοδρόμηση.
    Όχι στο λαϊκισμό που δεν οδηγεί πουθενά.
    Τα οικονομικά του σοσιαλισμού είναι σαν την κινούμενη άμμο.
    Όσο είσαι μέσα της τόσο σε ρουφάει πιό βαθειά.
    Δεν θα μείνουμε όλοι άνεργοι μόνο και μόνο για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους οι 5 καναλάρχες και οι αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα ο Δελαστίκ δεν είναι που εκδιωχθεί από άλλη εφημερίδα και μυξόκλαιγε;
    'Έλεγε ότι τον είχαν "φαί" σκοτεινές δυνάμεις.
    Τώρα που πήγε με τις ορατές δεν έχει ανάγκη θα βλέπει αυτά που γράφει για να μην ξαναπατήσει σ' αυτά που κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Ανώνυμe 2:30, έλεος δηλαδή! Τι "κάτσε να δούμε κι αυτόν" μας λες, να δούμε ποιον, τον άγνωστο Γ.Παπανδρέου; Δεν τον ξέρουμε; Τι επιχειρήματα είναι αυτά δηλαδή; Θα λειτουργήσει διαφορετικά ως πρωθυπουργός κάποιος που έχει μάθει ως υπουργός να λειτουργεί ως μαριονέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟ: Κ.Π
    Φίλε Πολίτη,
    Εξαίρετο και το σημερινό σου άρθρο. Λυπάμαι και εγώ για την κατάντια του κ. Δελαστίκ του οποίου τις γνώσεις ειδικά στην διεθνή πολιτική είχα σε εκτίμηση.
    Δεν ξέρω τι έσπρωξε τον κ. Δελαστίκ να γίνει elastic στις απόψεις του. Αν γράφει κατ' εντολήν των συμφερόντων του καταβάλοντος τον μισθό του, ας ζητάει απο το αφεντικό του να συνυπογράφει τα άρθρα του.
    Ας προσέχει όμως. Τα πράγματα στον χώρο του τύπου αλλάζουν και δεν κανείς δεν ξέρει ποιά πόρτα θα αναγκασθεί να χτυπήσει κάποια μέρα ή νύχτα. Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι είναι χειρότεροι απο πληρωμένους μπράβους, καθώς δεν προξενούν βλάβες σωματικές αλλά δυστυχώς ζημίες εθνικές.
    Φαίνεται πως πρέπει να το πάρουμε απόφαση:
    "ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ"
    Ευχαριστώ.
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να έχεις την υγειά σου φίλε μου μέχρι τα βαθειά γεράματα σου γιατί είναι πραγματικά ελάχιστες οι φωνές που λένε την αλήθεια ... "άχρωμη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασχετο αλλά πρέπει να σας πληροφορήσω.:
    ΠΡΟΣΟΧΗ!!
    Χθες η εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB με πήρε τηλέφωνο για μια τηλεφωνική δημοσκόπηση. Με ρώτησε για τον Παπανδρέου στο ντιμπέϊτ. Με ρώτησε για την Παπαρήγα,με ρώτησε για Καρατζαφέρη για όλους ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Γιατί; Και πώς θα βγάλει συγκριτικό αποτέλεσμα Παπανδρέου- Καραμανλή, χωρίς να συγκρίνει τον δεύτερο με στοιχεία που θα ελάμβανε (αλλά δεν τα έλαβε)από το κοινό στο οποίο τηλεφωνεί η εταιρεία; Τί γίνεται; Μήπως έτσι συγκρινόμενος (χωρίς στοιχεία για τον Καραμανλή)βγαίνει πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα ασθμαίνων;

    Σε παρακαλώ πολίτη μου, γράψε κάτι και γι΄αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aντεχει η Ελλαδα μια ακομη διακυβερνηση Πασοκ?
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έγραψες πάλι φίλε
    Βρέθηκες άλλωστε στο στοιχείο σου:)))
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ήθελα να ενημερώσω -ως...ειδικός του χώρου- το φιλοθεάμον κοινό ότι εκτός από τα κοινά polls, εν Εσπερία (ΗΠΑ) και επί εποχής Μπους (υιού) είχαν εφευρεθεί τα push polls. Τι είναι αυτά; Αντί η δημοσκόπηση να "μετρά" τις τάσεις της κοινής γνώμης, στην πραγματικότητα - και δια των καταλλήλων ερωτήσεων - τις διαμορφώνει. Πχ. "Πως θα σας φαινόταν αν ο Χ πολιτικός καταπίεζε τους λαθρομετανάστες;" Η μέθοδος επιτυγχάνει ΔΥΟ πράγματα:
    Πρώτον επηρεάζει το δείγμα του εξεταζόμενου πληθυσμού - και ειδικώς σε μεγάλα δείγματα αρχίζει και λειτουργεί ως διασπορά φημών πολλαπλασιαστικά: διαρρέει η "είδηση" ότι ο Χ όντως καταπιέζει μετανάστες.
    Δεύτερον, αποσπά τις απαντήσεις που επιθυμεί διότι κάλλιστα μπορεί να ενταχθεί η ανωτέρω "απάντηση" στα λεγόμενα αρνητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο Χ δημοσκοπικά έπιασε "πάτο".
    Παρακαλώ, αναζητείστε στοιχεία για τα push polls έστω και στο διαδίκτυο. Θα διαπιστώσετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοιτάξτε πόσο γελοία μαριονέτα είναι ο χαζός γιός της κυρίας τσάντ.
    Δεν θέλει κάν να περιμένει να γίνουν εκλογές.
    Μόνο με την αβάντα των στημένων γκάλοπ του Μπόμπολα, του Λαμπράκη και του Αλαφούζου προσπαθεί από τώρα ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ τα Ελληνικά συμφέροντα, προασπίζοντας αυτά της πραγματικής του χώρας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
    Πρίν από μία εβδομάδα είπε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με τη Ρωσία τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
    Τώρα, εντελώς συγκυριακά, βάζει τους συνδικαλιστές να μην αφήσουν να προχωρήσει η συμφωνία με τους Κινέζους της Cosco στον ΟΛΠ.
    Δύο από τα 4 πράγματα που έχει υποσχεθεί στους συμπατριώτες του θέλει να τα κάνει ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΛΕΓΕΙ.
    Μόνο με τα γκάλοπ του Μπόμπολα, λες και η γνώμη του λαού δεν έχει και πολύ σημασία.
    Έχουν λυσσάξει εκεί στην Ιπποκράτους, σαν ύαινες κάνουν
    Δηλαδή, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν το Γιωργάκη, τί θα πρέπει να περιμένουμε;
    Μέχρι τα Χριστούγεννα τα Σκόπια θα πάρουν το όνομα Μακεδονία (για διεθνή χρήση) και εμάς θα μας αφήσουν να τους λέμε και Τιμπουκτού (είδες τί καλή συμφωνία θα κάνει το Χαζο-γκιόργκο;).
    Τέλος μέχρι το Πάσχα στο Κυπριακό θα δοθεί ένα αίσιο τέλος με μια ωραία διζωνική ομοσπονδία, που όχι μόνο θα αφήσει τους Κύπριους στο έλεος των Τουρκοκυπρίων αλλά και θα βάλει την Τουρκία στην Ε.Ε. μια ώρα αρχίτερα, από την πίσω πόρτα βέβαια.
    Γραμμάτια είναι αυτά, πρέπει να πληρωθούν.
    Τί να κάνει και το Στέητ Ντιπάρτμεντ;
    Έχουμε και υποχρέωσεις κύριε Τζώρτζ.
    Τόσο καιρό σου δίναμε κύριε Γιωργάκη, τώρα είναι pay back time.
    (Στο μεταξύ βέβαια, όλα τα κανάλια θα μας ευλογούν καθημερινά τον αμερικάνο μεσσία, που κλείνει ένα ένα τα εθνικά θέματα που μας κληροδότησε εκείνος ο δοσίλογοσ ο χοντρούλης ο Καραμανλής!
    Καλό έ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΠΟ Κ.Π
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 4:29
    ΕΞΟΧΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ; ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΓΑΠ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολίτη ευχαριστώ -καθυστερημένα λόγω υποχρεώσεων- για την απάντηση και τις πολύ ενδιαφέρουσες διευκρινήσεις. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ante kai na na erthi o giorgakis ti tha alksi??
    o kostas meta apo toso polemo pou tou egine den epese ala eixai ta ayga na bgi kai na piei tin alithia !!! den htan o kaliteros den eipa pos den exei kani lathi ala leo pos esto kai gia mia fora bgike kai eipai tin alithia..(asxeto an telika eklegi h oxi eipai gia mia fora tin alithia)(megalo pragma stin xora mas) tora o alos pige sto amerika na pari odigies-kateythinsis!!!!
    ax eladitsa panta tha se bazoun sto xeroi oi aloi oi pio megaloi!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολυ ευστοχα τα σχολια και τα αρθρα σου,με εντυπωσιασαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θέλω μόνο να προσθέσω σ' αυτά που αναφέρεις αγαπητέ politis-gr, ότι στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τον Δελαστικ ήταν και το πρόσφατο άρθρο του Σταύρου Λυγερού στην Καθημερινή της Κυριακής 20-9-09.
    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι δυό καρα-αριστεροί δημοσιογράφοι αρθρογραφούν για να ακυρώσουν τόσο την επιτυχία Καραμανλή, όσο και την ευκαιρία που παράγει προεκλογικά η γκάφα-υπόκλιση του ΓΑΠ. Προφανώς έχεις δίκιο ότι γράφουν κατ' εντολήν των αφεντικών τους (Μπόμπολας-Παπαχελάς).
    Πάντως, πρέπει να τονιστεί με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι απλοί αριστεροί συνάνθρωποι με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά θεωρούν ότι ο πόλεμος που γίνεται στον Καραμανλή είναι αμερικανοκίνητος εξ' αιτίας των αγωγών!!!
    Για φαντάσου οι αριστεροί αρθρογράφοι μετατρέπονται σε αμερικάνικα τσιράκια...
    Φαίνεται ότι και τ' αφεντικά τους είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία...
    Οι αριστεροί πολεμάνε υπερ του αμερκανού ΓΑΠ!!!!!
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_8845.html

    Διαβάστε αυτό το ποστ από το ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ πλέον πρασινοβαμμένο "ελεύθερο και αχρωμάτιστο" blog και φρίξτε!!!! Δεν είναι μόνο ο Δελαστίκ που παίρνει τα χρηματάκια του Μπόμπολα για να λέει ψεύδη και μισές αλήθειες περί του αγωγού, αλλά και κάτι παιδιά που το παίζουν ανεξάρτητα και έχουν διεισδύσει στις σκέψεις πολλών αφελών και ανόητων...Σου λέει, βάλατε εσείς διαφημίσεις για αμφίβολες προθέσεις και δηλώσεις του Τζέφρι, εμείς θα σας τις καταρρίψουμε... Τέτοια χειραγώγηση της αλήθειας με την "αλήθεια" ΤΟΥΣ είναι ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Ανώνυμο 11.33
    Καλά θα ήταν ο ποντικός για θέματα που δεν γνωρίζει να μην εκτείθεται.
    Ανάρτηση επιπέδου ..μεσημεριανής εκπομπής. Μην δίνουμε και τόση σημασία.
    Ο ποντικός καλός είναι για τίποτα παραπολιτικά, Life style κλπ.
    Δεν είναι το φόρτε του τα σοβαρά θέματα! Όσο για εάν τα παίρνει, εγώ δεν συμφωνώ.Απλά παίζει έξυπνο παιχνίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου πολίτη αν και χωρίς να στηρίζεις την άποψή σου περι μη χρηματοδότησης του "NAΜΠΟΥΚΟ" αν και το μεγαλύτερο μέρος του θα χρηματοδοτηθεί απο τη ΕΕ. Αν αυτός ο αγωγός έχει πρόβλημα χρηματοδότησης όπως λες ποιός θα είναι εκείνος που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του SOUTH STREAM; Ένα έργο για το οποίο όπως φάνηκε και από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ούτε θέλουν να ακούσουν οι Ευρωπαίοι του Λαικού Κόμματος; Το θέμα των αγωγών ξεφεύγει από την στενή μικροκοματική αντίληψη της προεκλογικής περιόδου και επομένως δεν προσφέρεται για μικροκοματικά παιγνίδια μια και τα προβλήματα των ελλήνων με τα οποία θα έπρεπε να ασχολούνται είναι στο επίπεδο της επιβίωσης και όχι στο επίπεδο των γεωστρατηγικοπολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή