Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Εκεί που μας χρωστούν, ζητούν και το βόδι!


Εκεί που μας χρωστούν, ζητούν και το βόδι! Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών όταν διαβάζουν την ανακοίνωση του ΠαΣοΚ , σχετικά με τον ....πατριωτισμό του κ. Γ. Παπανδρέου.

Εάν πραγματικά δεν φοβούνται μήπως μάθουν οι Έλληνες πολίτες πράγματα που αγνοούν, εάν πιστεύουν στην δημοκρατία και την διαφάνεια στην πολιτική ζωή και εάν δεν είναι μυθιστοριογραφία τα περί ... «όλα στο φως» που διαγγέλλουν με στόμφο από τα μπαλκόνια , τότε υπάρχει μια πολύ απλή λύση!

Να επιτρέψουν την δημοσίευση ΟΛΩΝ των «χακεμένων» επιστολών από την προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου χωρίς την «δαμόκλειο σπάθη» των προσωπικών δεδομένων.

Προσωπικά δεδομένα όταν αναφερόμαστε σε έναν πολιτικό και δη ...εν δυνάμει πρωθυπουργό δεν πρέπει και δεν μπορεί να υπάρχουν. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι δημόσιο πρόσωπο, από τις πράξεις του οποίου εξαρτάται η τύχη εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

Δεν μπορεί λοιπόν να φορά τον φερετζέ των προσωπικών δεδομένων για να κρύψει χρηματοδοτικές πηγές, σχέδια, ονόματα και ιδρύματα. Γιαλατζί προοδευτικότητα . Γιαλατζί διαφάνεια.

Και επί της ουσίας… Γιαλατζί πατριωτισμός. Όπως αυτός διατυπώνεται ξεκάθαρα από τον ίδιο τον αδελφό του σημερινού Προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Νίκο Α. Παπανδρέου σε επιστολή του προς την φίλη του Χριστίνα Βαρντ τον Φεβρουάριο του 1994.

Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:
«Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!

Και για να κλείσουμε το θέμα περί πατριωτών και πατριωτισμού θα αναφέρω μια δήλωση της μητέρας του σημερινού εν δυνάμει πρωθυπουργού, κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου στο ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας (αναδημοσίευση από τις ΕΙΚΟΝΕΣ της Ελένης Βλάχου) όπως την αναδημοσίευσε ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Ρίζου (2-3-2004).
Είπε λοιπόν η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου: " Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος , που θα ήταν ακόμα καλύτερο αν κατοικείτο από Αμερικανούς".

Όποιος λοιπόν δεν φοβάται τίποτα και δεν έχει να κρύψει τίποτα ας επιτρέψει την δημοσίευση των «χακεμένων» επιστολών. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.....!
Στην αντίθετη περίπτωση η ένοχη σιωπή, που ακολουθείται και στην περίπτωση της δήλωσης περί «λιγότερων στρεμμάτων γης», είναι προτιμότερη.

44 σχόλια:

  1. Μετανάστες στην Ελλάδα οι Παπανδρέου! Από αυτούς ζητάμε να υποστηρίξουν τα Ελληνικά συμφέροντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Politis, προσωπικά σε ευχαριστώ για το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νίκου Παπανδρέου... Υπέθετα αλλά δεν είχα διαβάσει ποτέ ανάλογες δηλώσεις... Βέβαια, δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι άλλο...Απλά να πω ότι ούτε τα δύο ξαδέλφια μου που είναι επίσης μισοί Αμερικανοί μισοί Έλληνες δεν νιώθουν έτσι...Με μητέρα Αμερικανίδα και αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο κι από μένα! Οπότε ίσως έχει να κάνει με την αγνότητα της ψυχής, τις αρχές , τις αξίες και τους ισορροπημένους γονείς το όλο θέμα αλλά έτσι ανοίγουμε άλλες συζητησεις ψυχιατρικής φύσεως...

    Μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να βρει αυτά τα χακεμένα e-mails της Αμερικανο-Βουλγάρας κυρίας Τσαντ ; Όχι ότι δεν έχω καταλάβει περί τίνος πρόκειται, ωστόσο, πολύ θα ήθελα να τα διαβάσω...Υπάρχει σε αρχείο το περιοδικό Nemesis; Γνωρίζει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, αφού η αναδημοσίευση της αναδημοσίευσης, όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αποδεικνύει τον ανθελληνισμό των Παπανδρέου και αυταπόδεικτα τον πατριωτισμό τον δικό σου, εμένα δε μου πέφτει λόγος.
    Σε πιστεύω! Είσαι Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ! και όλοι εμείς ανθέλληνες!
    Είσαι ΜΕΓΑΣ!
    τσ.. τσ.. τσ.. γελοία επιχειρήματα, γελοίες διαπιστώσεις, γελοίων υποκείμενων.
    Γελά όλος ο κόσμος μαζί σας!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Κρόγια
    Τι να κάνω Γιώργο ; Πρέπει να αναφέρω όλες τις πηγές για τους ευνόητους λόγους!

    Τώρα εάν αυτά δεν ικανοποιούν εσένα, λυπάμαι!

    Θα περίμενα εάν πραγματικά πιστεύεις στην Δημοκρατία και στην διαφάνεια να επέμενες ΚΑΙ ΕΣΥ να βγουν στο φως της δημοσιότητας οι «χακεμένες» επιστολές που αναφέρω.

    Όλα στο φως δεν λέμε ; Ή κάνω λάθος ;

    Επιτρέπεται να κρύβεται πίσω από τον φερετζέ των προσωπικών δεδομένων ένας… εν δυνάμει πρωθυπουργός ; Τον τιμά ; Ή μήπως τιμά εμάς;

    Εάν όλοι μαζί οι πολίτες δεν ενωθούμε για να απαιτήσουμε πραγματική διαφάνεια και προτιμήσουμε τον δρόμο της κομματοστράτευσης, της ανόητης κομματολαγνείας και της εθελοτυφλίας, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

    Εγώ λοιπόν ζητώ να βγουν στο φως της δημοσιότητας οι επιστολές για να πληροφορηθούν ΟΛΟΙ οι πολίτες τα καθέκαστα.
    Μετά μπορούν να κρίνουν το ποιος είναι πατριώτης και ποιος όχι!

    Ειδικά εσύ –από μια τόσο ευαίσθητη περιοχή που πολλοί την εποφθαλμιούν- θα έπρεπε να είσαι κάθετος σε τέτοια θέματα.
    Εάν δεν το χρωστάς στον εαυτό σου , το χρωστάς στα παιδιά σου ( με το καλό να έρθουν)!.

    ΥΓ. Τα περί γελοίων υποκείμενων κλπ που αναφέρεις στο σχόλιο σου, θεωρώ ότι δεν αντικατοπτρίζουν και δεν εκφράζουν τους δημοκράτες πολίτες ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ, παρά μόνο τους κομματοστρατευμένους ή τους παθολογικά παρακμιακούς!

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβάμαι πώς έχεις παρεξηγήσει τις εκφράσεις "Όλα στο φως" , "Το μαχαίρι στο κόκκαλο" ,"Φιλολαϊκή πολιτική " κλπ. που χρησιμοποιεί αφειδώς το ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο ...)

    Αυτές οι εκφράσεις όσο χρησιμοποιούνται από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μία καθαρότητα και μία διαφάνεια , έχουν δε συγκεκριμένο νόημα.

    Η χρήση των όρων αυτών από μη μέλη η στελέχη του (όπως πχ ασεβώς χρησιμοποίησες εσύ στο κείμενό σου) αυτομάτων τις καταστρέφει.
    Χάνουν την καθαρότητα τους και αυτόματα γίνονται "Λαϊκισμός" , "γελοιότητες" , "Μαύρη προπαγάνδα " κ.ο.κ , όπως πολύ σωστά διευκρινίζει ο κ.κ. Κρόγιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σόϊ έχει ρίζες... όχι αστεία!!!

    "Μετά την καταστολή της Πολωνικής επανάστασης κατά των τσάρων, ο Πολωνοεβραίος συνεπαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις φυλακές της Σιβηρίας στις οποίες είχε εγκλεισθεί καταδικασμένος σε 12ετη κάθειρξη. Πριν όμως είχε προλάβει να τελειώσει την στρατιωτική σχολή της Γαλλίας και να εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία όπου και παντρεύτηκε μιά εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μιά κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Καρπός του έρωτα τους ο Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του Γιωργάκη. Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα. ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Φον ντερ Γκόλτς. Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. Ο Στρατός μας τελικά απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές. Ένας τάφος που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια ο προπάππους του Γιωργάκη Παπανδρέου. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και ελάχιστα για τον καθέναν ξεχωριστά. Αλλά όμως όλοι πρέπει να ξέρουν... Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει"!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη καλημέρα,
    Βρίσκω το σημερινό σου άρθρο εξαιρετικό, όπως άλλωστε και όλα τα προηγούμενα. Εκείνο όμως που με ικανοποίησε ιδιαίτερα είναι η απάντησή σου προς τον Κρόγια. Η ψυχραιμία, η καθαρότητα, η αποφυγή υβριστικών χαρακτηρισμών, όπως οι δικοί του που προδίδουν ακόμη και πανικό, αποδεικνύουν πως όταν κάποιος έχει αυτοπεποίθηση, και συγκροτημένη σκέψη βγαίνει νικητής.
    Αλήθεια όμως είναι δυνατόν ανάμεσα στους πέντε αρχηγούς να υπάρχει και ένας για τον οποίον να υπάρχουν αυτά που αναφέρονται στο άρθρο σου με στοχεία και είναι απο καιρό γνωστά, να είναι εν "δυνάμει Πρωθυπουργός" της χώρας "Ελλάς" μάλλον Greece για να είναι πιό κατανοητό και να πηγαίνουμε ανέμελοι σε έκλογές;
    Πρωθυπουργό θα εκλέξουμε όχι υποψήφιο για την Eurovision.
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναφέρεις όλες τις πηγές παραπληροφόρησης και λάσπης (για προπαγανδιστικούς λόγους).
    Πηγές που δεν έχουν αποδείξεις για αυτά που λένε.
    Και επειδή το ξέρεις αυτό, πετάς και την εξυπνάδα "να βγουν στο φως οι μυστικές επιστολές" για να δείξεις και καλά ότι όντως είναι αλήθεια...
    Άσε ρε πολίτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Πολίτη, λυπάμαι αλλά θά διαφωνήσω μέ τό πνεύμα τής σημερινής ανάρτησης.
    Η καταγωγή τού ΓΑΠ, γιατί άν θά γίνει κάποιος πρωθυπουργός, θά γίνει αυτός καί όχι ή μάνα ή ο αφερφός του, δέν υποδηλώνει αναγκαστικά καί τόν πατριωτισμό του.
    Τό πρόβλημα δέν είναι τόσο τό πρόσωπο Παπανδρέου, όσο τό όλον ΠΑΣΟΚ καί τό ήθος καί ύφος μέ τό οποίο δυνάστευσε τήν Ελλάδα από τό '81 καί μετά.
    Η κριτική μας θά έπρεπε νά στρέφεται κατά τού συστήματος ΠΑΣΟΚ καί τής διαφαινόμενης επανάκαμψής του.
    Αλλωστε τά πράσινα κοράκια πού ακονίζουν ήδη τά νύχια τους, δέν νομίζω νά πολυνοιάζονται γιά τό πρόσωπο τού αρχηγού τους.
    Αυτό φάνηκε καί από τήν ευκολία πού ενώ πέρυσι τόν έβριζαν κυριολεκτικά, σήμερα τόν αποθεώνουν, χρησιμοποιώντας τον σάν όχημα επιστροφής στήν εξουσία.
    Στό κάτω κάτω άν υποθέσουμε ότι ο πατριωτισμός τεκμηριώνεται έστω καί συμβολικά, άς λάβουμε υπ' όψιν ότι ο ΓΑΠ υπηρέτησε κανονικά στόν Ελληνικό Στρατό, κάπου στά 1978-79 στόν Εβρο καί άς συγκρίνουμε μέ άλλους πολιτικούς όλων τών αποχρώσεων πού τό απέφυγαν μέ διάφορα προσχήματα.
    Επίσης νά θυμίσω ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής απευθυνόμενος στό λαό, ποτέ δέν επιτέθηκε προσωπικά στούς αντιπάλους του, παρά μόνο στήν πολιτική ή στίς εξαγγελίες τους. Καί "μιλούσε" μέ τό έργο του, κάτι πού σήμερα ενώ θά μπορούσε καί θά έπρεπε, δυστυχώς δέν συμβαίνει.
    Αυτές οί μέθοδοι ταιριάζουν στό ΠΑΣΟΚ, όχι στή
    Νέα Δημοκρατία.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.bridgingdevelopment.org/panaritis/ElenaCV-.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μία απόψη κ. Κρόγια για την παρακάτω δημοσίευση του Έθνικού Κήρυκα της Ν. Υόρκης.

    «Ομάδα της Αμερικανικής εταιρίας AKP&D Message and Media, της οποίας ιδρυτής είναι ο κ. David Axelrod, ανώτατος σύμβουλος του Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογική καμπάνια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αποστολή της Αμερικανικής εταιρείας είναι συμβάλει στο να σταθεροποιηθεί και ει δυνατόν να αυξηθεί η διαφορά του εκλογικού αποτελέσματος έναντι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, ούτως ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν βλαπτικές για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με… έγκυρες πληροφορίες του «E.Κ». Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Axelrod ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου κ. Ομπάμα, ενώ σήμερα είναι ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα είναι ο τέταρτος στη σειρά ιεραρχίας στα στελέχη του ημερινού Λευκού Οίκου….

    (Ενοχλείσαι γιατί ξέρεις ότι όλα αυτά δεν είναι ούτε παραπληροφόρηση, ούτε λάσπη, παρά μόνο η αλήθεια. Εντάξει, είσαι φανατικός και σίγουρα μέσα σου θα ήθελες να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Ως χώρα θα ζοριστούμε και θα δοκιμαστούμε πολύ το επόμενο διάστημα, γι΄αυτό ηρέμησε λίγο, κάνε και 1-2 βήματα πιο πίσω και θα έχεις σίγουρα καλύτερη εικόνα για όλους και για όλα.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιλάμε για εναν άνθρωπο,μελλοντικό πρωθύπουργο της Ελλάδας ο οποιος εαν εξετάσουμε την καταγωγή του σε επίπεδο γονεων ειναι μισος έλλληνας...Έαν εξετάσουμε σε επιπεδο παππούδων-γιαγιάδων ειναι κατα 1/4 έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλοι ξέρουμε ότι οι άνθρωποι είναι ένας περίπλοκος συνδυασμός του DNA τους και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν, γαλουχούνται, εξελίσσονται...Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει και αυτός στη φυλή των ανθρώπων...Ως εκ τούτου, και από τη στιγμή που έχει προβεί σε δηλώσεις, προαγγελίες και έχει διατυπώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προθέσεις για ΚΑΙΡΙΑ εθνικά ζητήματα, ο κάθε πολίτης, και ο ίδιος ο Politis, μπορεί και έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εξετάσει τη ρίζα ενός καταφανούς και κατάφωρου αντεθνικισμού και ανθελληνισμού, να κάνει τις απαραίτητες συναρτήσεις και συσχετισμούς για να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ πώς εξηγούνται τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές, που αν εφαρμοστούν, θα είναι ΟΛΕΘΡΙΕΣ για τη χώρα μας... Κατά συνέπεια, και κατ' εμέ, ούτε λαϊκίζει ο Politis, ούτε γίνεται ανήθικος... Παρουσιάζει το συνολικό προφίλ ενός ανθρώπου που επιθυμεί να κυβερνήσει αυτή την "καταραμένη χώρα" με αμφίβολες προθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά ο politis μιλά για επιστολές όπου αναφέρονται σχέδια, χρηματοδοτικές πηγές, ιδρύματα και ονόματα.
    Αυτό είναι το ουσιώδες.Θέλουμε να πιέσουμε για να βγουν στο ψως της δημοσιότητας, παρακάμποντας τους σκόπελους των προσωπικών δεδομένων ; NAI ή ΟΧΙ;
    Μήπως θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Μπουμπούκι" ο κ. Axelrod και ο στόχος της "συμμαχικής" βοήθειας αυτή τη φορά είναι να πετύχει την αυτοδυναμία το γιωργάκης τους.
    Να φεύγουμε ή να πάρουμε τα βουνά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια απλή σκέψη: Γιατί εφόσον για τον Γιωργάκη Παπανδρέου είναι περίπατος -όπως αποφαίνονται οι δημοσκόποι- οι εκλογές, γιατί τάζει λαγούς με πετραχήλια (αυξήσεις στους μισθούς, σβήσιμο δανείων στις τράπεζες κλπ. αρλούμπες) και ο περίγυρός του καθώς και οι οπαδοί του αναλίσκονται σε υβριστικά και διαστρεβλωτικά της αλήθειας επιχειρήματα, προκειμένου να τον παρουσιάσουν ως τον νέο ΗΓΕΤΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ; Αφού τα πράγματα είναι απλά, φίλοι πρασινοφρουροί (φοβάμαι και για τη δικιά σας τύχη, αμα βγεί ο Γιωργάκης, εφόσον δεν γνωρίζετε την αγγλική γλώσσα και την σαξωνική κουλτούρα)γιατί κόπτεσθε τόσο πολύ; Χαλαρώστε και η νίκη είναι δική σας. (Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας, με τον αμερικανό!)

    Μήπως όμως γνωρίζετε την αλήθεια;.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kalispera Politi. Oraio to simerino sou dimosievma. Eime i idia i kopela, Ellino-Kanadeza (doste vasi oti den eipa Kanadezo-ellinida) pou egrapse prin liges meres. Me thlivi i dimosievsi sto Nemesis. Eine spanio na vreis Ellina tou eksoterikou na min agapa tin patrida Ellada. Ilikrina, afto me ponese, giati ksero pos eniosa me tous goneis mou otan figame apo afti tin patrida kai pigame se ena agnosto meros xoris na kseroume pos tha itan i zois mas ekei, kai xoris na kseroume an kapoia mera tha ksana girizame edo. Thimame tin proti epoxi pigame me tin mitera mou se ena mini-market na psonisoume kai pirame kata lathos keftedakia gia skylous giati edixne oraia i fotografia sto koutaki kai fisika den kserame na diavasoume ti elege i etiketa. Polla teteia paradigmata... poly singinisi otan akougame gia tin patrida mas, kai kyrios poly pono gia to ti ginotane stin Ellada. Giafto lipame gia oti eipe o kyrios N.Papandreou.... alla na kserete oti den ekfrazi ton sinolo ton Ellinon sto eksoteriko.
    Prin liges meres sas eipa oti thlivome me ola afta pou vlepo, kai viono kathe mera stin Ellada, apo anthropines simberifores kai kyrios afto to diaxorismo pou mou to perigrafane oi goneis mou alla tora pou epestrepsa stin patrida to viono se kathimerini vasi. Ilikrina arxizo kai anisixo. Otan ekfrazo tin apopsi mou tis teleftes meres meso facebook i se diafores sizitiseis me filous pou opos dixnoun gernoun pros to PASOK, vlepo mia apaksiosi.. mia alazonia... mia periergi simberifora. Malista milagame prosfata gia to thema ton Skopion kai oi idoi aftoi anthropoi mou elegan kai ti egine? Den mas endiaferi an o Alexandros itan Slavos i Ellinas. Afto fisika me anatrixiase... kai fisika me eksorgise. Exei xalasi o Ellinas.. to patris, oikogeneia kai thriskia to exoun kanei bakaloxarto.
    Ti ftaei? Ma i enimerosi fisika. Den iparxi sosti enimreosi.
    Axx... ksexna toso efkola o Ellinas? Den thelei na akousi i eine toso efkola kathodiggoumenos? Den exei ligo filotimo gia tin istoria aftou tou topou? Den thelei na exei taftotita? Rota kai emena pou sto Kanada den imoun Kanadeza, kai epeidi edo den eime kathodigoumeni! Aftoi eine i katandia mas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δική μου γνώμη στο θέμα, δίνεται παρακάτω (έβαλα μέσα και αυτό το άρθρο).
    http://www.scribd.com/doc/19995692/090921I8ageneiakaikataskopia

    Σκοπός μου δεν είναι να συκοφαντήσω ή οτιδήποτε άλλα, αλλά να εκφράσω το πως καταλαβαίνω και πως βλέπω εγώ τα πράγματα με την όση λίγη λογική έχω, καθώς επίσης και να τονίσω 3 πράγματα.

    1. Θέλω ξεκάθαρες θέσεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ για εθνικά θέματα. Και όχι αοριστολογίες.

    2. Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει την πολυπολιτισμικότητα, οφείλει να κάνει Δημοψήφισμα. Η πολυπολιτισμικότητα είναι μια ιστορική αλλαγή χωρίς πισωγύρισμα και πρέπει να είναι σύμφωνη με αυτή πάνω από το 50% του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού, ανεξαρτήτος κομματικής ταυτότητας. Αν ο λαός αποφασίσει υπερ της πολυπολιτισμικότητας, εγώ είμαι μαζί του. Αν αποφασίσει υπερ του μονοεθνικού κράτους, όπως ιστορικά είναι η Ελλάδα μέχρι σήμερα, τότε όλοι πρέπει να το αποδεχτούμε.

    3. Οποιονδήποτε θεωρούν πως δεν είναι Έλληνες, ή είναι περισσότερο άλλης εθνικότητας και όχι Έλληνες - δηλαδή δεν θα υποστηρίξουν τα ελληνικά συμφέροντα αλλά ξένα σε περίπτωση ρήξης, να καθαιρεθούν από διοικητικές, κρατικές και βουλευτικές θέσεις.

    Για τον κ. Παπανδρέου επίσης, θεωρώ πως δεν είναι Έλληνας (Εθνικότητα) αφού, πέρα από το ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο εξωτερικό, με μητέρα και γιαγιά μη Ελληνίδες, το Πολυπολιτισμικό μοντέλο που υποστηρίζει και θέλει να επιβάλλει στην Ελλάδα είναι Αμερικάνικο και έρχεται σε αντίθεση με το ιστορικά μονοεθνικό μοντέλο της Ελλάδος. Αν ήταν Έλληνας μέσω της παιδείας θα ήταν υπερ του μονοεθνικού μοντέλου που προωθεί το ίδιο το Ελληνικό έθνος και όχι κατά. Αλλά ακόμα και αν διαφωνούσε με αυτό, θα περίμενα δημοκρατικά να βγει και να μιλήσει ειλικρινά για δημοψήφισμα, σεβόμενος τους Έλληνες που διαπαιδαγωγήθηκαν με την Ελληνική παιδεία και το μονοεθνικό κράτος.

    Αυτό που βλέπω ωστόσο είναι ότι δεν βγάζει λέξη γι' αυτά τα θέματα (μαζί με τη ΝΔ), ενώ διαβάζοντας αυτά τα γενικά που γράφει στο site του ΠΑΣΟΚ νομίζει κανείς πως ζει σε άλλη παραδεισένια χώρα.

    Θέλω βέβαια να ξεκαθαρίσω, πως άλλο Αγαπάω μια χώρα, και άλλο επιβάλλω μια αλλαγή νοοτροπίας σε μια χώρα γιατί νομίζω είναι καλύτερα. Αν Πράγματα αγαπάει την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου το ξαναλέω, ας μιλήσει ανοικτά για το αν είναι υπερ του πολυπολιτισμικού συστήματος, και αν ναι, ας προτείνει δημοψήφισμα. Αυτό σημαίνει ΑΓΑΠΗ για τους Έλληνες. Σεβασμός και Κατανόηση. Με τις κινήσεις που κάνει εγώ δεν νομίζω ότι Αγαπάει την Ελλάδα. Απλά ίσως να θέλει το καλό της επηρεασμένος από την δικιά του παιδεία αγνοώντας το πως νιώθουμε εμείς οι καθαροί (από άποψη Παιδείας/Εθνικότητας) Έλληνες, λέγοντάς μας μισόλογα και όχι σταράτα λόγια, ενώ μας αρνείται το δημοκρατικό δικαίωμα του Δημοψηφίσματος. Και ίσως να θέλει αυτό το καλό, επηρεασμένος από άλλους, που θέλουν το κακό της χώρας... Νομίζω κάποια πράγματα είναι φανερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΣΕ ΡΕ ΚΡΟΓΙΑ-ΜΠΟΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!!!!!!!!!
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΟΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΠΟΙΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!!!!!!!!!!
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΕ!!!!!!!!

    Υ.Γ.
    ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΡΕ ΣΥ ;
    ΑΝ ΝΑΙ, ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΕ , ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για σου ΠΟΛΙΤΗ.
    Συγχαρητήρια για τα κειμενά σου.
    Σε διαβάζω καθε μερα.
    Πρέπει ολοι να κάνουμε οτι μπορούμε για να μην επιτρέψουμε σ'αυτό το τυχοδιωκτικό κόμα να κυβερνήσει ξανα .
    Αρκετό κακό εκανε στην χώρα το τριτοκοσμοκό λαικίστικο και δημαγωγικό ΠΑΣΟΚ της περασμένης 20ετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ότι τα πράσινα μπικινίνια πλέον έχουν φθάσει στις τσέπες και του υποτίθετε ανεξάρτητου και πιο δημοφιλούς (σύμφωνα με την επισκεψιμότητα) blog και το έχουν μετατρέψει σε όργανο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ του Γιωργάκη, δεν το έχει προσέξει κανείς; Αναφέρομαι στο troktiko που μοιάζει πλέον με καθημερινό δελτίο τύπου της Ιπποκράτους... Και μετά μιλάτε για διαφάνεια, αλήθεια, ανανέωση, και ..."όλα στο φως"...Ούτε τα κομμουνιστικά καθεστώτα τέτοια διείσδυση στα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης, έως και ο Γκαίμπελς θα ζήλευε τα δίκτυα προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε Πολίτη,
    νομίζω ότι αξίζει πράγματι να ασχοληθείς με την υπόθεση της κας. Παναρίτη. Διάβασα το βιογραφικό που η ίδια δημοσιεύει (http://www.bridgingdevelopment.org/panaritis/ElenaCV-.htm) και εκείνο στη Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Elena_Panaritis), προφανώς γραμμένο από την ιδία. Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά:
    Πρώτον, σπούδασε στο Deree Αθηνών και όχι σε κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο.
    Δεύτερο, δεν έκανε διδακτορικές σπουδές, άρα πώς μπορεί να δίδαξε σε 3 διαφορετικά πανεπιστήμια, όπως η ίδια αναφέρει;
    Τρίτο, παραπέμπει σε μία ιστοσελίδα (http://www.bridgingdevelopment.org/panaritis/The%20Paul%20H) για το μάθημα που υποτίθεται ότι δίδαξε μαζί με τον Fukuyama στο John Hopkins. Εκεί όμως πουθενά δεν αναφέρεται το όνομά της. Ως μόνος διδάσκων αναφέρεται ο Fukuyama. Άρα ή ψεύδεται ή απλά έκανε μία διάλεξη στο πλαίσιο του μαθήματός του. Άρα η κυρία μας παραπληροφορεί.
    Τέταρτο, στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνει και άρθρα σε εφημερίδες. Αυτό κανείς σοβαρός ακαδημαϊκός δεν το κάνει.
    Πέμπτο, δεν είναι σαφής η θέση που είχε στην Παγκόσμια Τράπεζα. Τί βαθμό είχε; Συνεχίζει να εργάζεται εκεί;
    Έκτο, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ίδρυσε μία εταιρία, στην οποία και είναι διευθύντρια, με αντικείμενο απλά την αγορά υποβαθμισμένης γης. Περίεργα πράγματα.
    Νομίζω ότι αξίζει να ψάξει κανείς αυτήν την ιστορία.

    Πάντως είναι απαράδεκτο που ο Γ.Α. Παπανδρέου άφησε έξω στον Σημίτη και τον Παπαδήμο και γέμισε το ψηφοδέλτιό του με τους συνεργάτες του και διάφορους άλλους περίεργους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΕΣΤΑ ΤΟΥΣ - ΧΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ '' ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έλενα Παναρίτη. 2η στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Έχει ήδη γίνει η αγαπημένη μας! (http://atithasos.blogspot.com/)

    Η κατά πολλούς επόμενη Υπουργός Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Πάντως σίγουρα μία από αυτές και αυτούς που "θα σηκώσουν τα μανίκια και θα έχουν κεντρικό ρόλο στην Κυβέρνησή μου" όπως έχει δηλώσει ο Γ. Παπανδρέου για το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.


    Απλά διαβάστε το άρθρο της στην μεγάλη Αγγλική εφημερίδα Guardian για την Αγορά Κατοικίας. Μην το χάσετε. Και διαβάστε οπωσδήποτε τα σχόλια που κάνουν οι αναγνώστες για το άρθρο. Ειδικά τα σχόλια μην τα χάσετε με τίποτα!!!

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2009/feb/23/us-economy-housing-market?commentpage=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ,ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΚΡΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με τη σειρά μου θέλω να θέσω ορισμένα ερωτήματα που θέλω να πιστεύω ότι οι απαντήσεις για τον καθένα προσδιορίζουν το πως τοποθετείται απέναντι στο όντως αμφιλεγόμενο σημερινό άρθρο του politis:

    α. Ποιο είναι το όραμά μας για την Ελλάδα των επόμενων 10 ετών; Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να αποδεχθούμε έναν Πρωθυπουργό που θα είχε διπλή υπηκοότητα; Ελληνική και Αλβανική ας πούμε;

    β. Η θεώρησή μας για την Ελλάδα βασίζεται στο δίκαιο του "αίματος" (δηλαδή Έλληνας είναι μόνο όποιος γεννιέται από Έλληνες γονείς) ή το δίκαιο του εδάφους (δηλαδή Έλληνας θεωρείται όποιος γεννήθηκε σε Ελληνικό έδαφος;) Όποιος μετέχει της Ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας ή φιλέλληνας; Δηλαδή ένας καθηγητής αρχαίας ελληνικής ιστορίας της Οξφόρδης είναι Έλληνας, φιλέλληνας ή τι άλλο; Ακόμη κι αν κάποιος πολέμησε για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί Έλληνας; Ο Λόρδος Βύρων; Ήθελε ο ίδιος να είναι Έλληνας; Προς τι η συζήτηση για την εθνικότητα μιας σχετικά μικρής χώρας και γιατί ΤΟΣΟ πολύ θέλουν κάποιοι να "περάσουν" τη συζήτηση για την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες; Και μάλιστα μετά ψήφου; Πόσα χρόνια κάνουν οι Έλληνες να ψηφίσουν όντας μετανάστες σε άλλες χώρες, πχ ΗΠΑ ή Γερμανία; Μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ -στη Μέκκα της πολυπολιτισμικότητας - κάποιος που είναι μεν αμερικανός πολίτης αλλά όχι γεννημένος στις ΗΠΑ από αμερικανούς γονείς; Γιατί όχι; Βίτσιο; Ρατσισμός; Άλλο; Σε άλλες χώρες; Πρόεδρος της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι -ας πούμε -κάποιος με διπλή υπηκοότητα; (πχ Εβραϊκή και Ρωσική); Γιατί όχι; Σας φαίνονται δυσανάλογα τα παραδείγματα; Μήπως οι πλέον φιλελεύθερες -ως προς την υπηκοότητα - χώρες (Ολλανδία, Σουηδία) έχουν κρατήσει την Ανώτατη Πολιτειακή Αρχή σε μονάρχες; Γιατί; Έθιμο; Οπισθοδρομικότητα; Προσέξτε: Δεν αναφέρομαι τώρα σε πολιτειακά θέματα. Απλά κάνω το συλλογισμό μήπως κάποιες χώρες είπαν "υπηκοότητα free, αλλά ως εκεί. Η εξουσία του Κράτους θα μείνει σε γηγενή χέρια".

    γ. Αν στο πρόσωπο ενός μελλοντικού Πρωθυπουργού μπορούν να "συνεννοηθούν" και δυνάμεις εκτός Ελλάδος -πχ ΗΠΑ, Τουρκία κλπ είναι αυτό προς το συμφέρον της Ελλάδος; Δηλαδή αν κάποιος έχει- ας πούμε - αντιλήψεις πιο "συμβατές" με αντιλήψεις άλλων χωρών και κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, μπορεί να υπηρετήσει το ίδιο αποτελεσματικά τη χώρα με κάποιον που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στην Ελλάδα; Δεν μιλάμε για τέχνες και γράμματα. Μιλάμε αν μπορεί να αντιπαρατεθεί - σε μια πιο κρίσιμη στιγμή - με τις ιδέες και τις απόψεις που μεγάλωσε μια ζωή.

    δ. Αν το ίδιο ακριβώς συνέβαινε με τον νυν Πρωθυπουργό (ό,τι γράφει ο Politis σήμερα αλλά και η λοιπή περιρρέουσα ατμόσφαιρα), θα "έμπαινε" ως παράμετρος σε υποθέσεις όπως τα ομόλογα ή του Βατοπεδίου; Η αναφορά δεν είναι τυχαία. Στα ομόλογα είχαμε μια "συνομωσία" ξένων τραπεζών και στο Βατοπέδι επισκέψεις Πούτιν στη Μονή.

    ε. Πως θα αντιμετώπιζαν τα ΜΜΕ τα θέματα του αγωγού, της αγοράς όπλων από Ρωσία, τα λιμάνια στους Κινέζους, ΑΝ ο νυν Πρωθυπουργός είχε σπουδάσει όχι στις ΗΠΑ αλλά στη Ρωσία και μάλιστα αν είχε ζήσει εκεί πολλά χρόνια. Θα υπήρχε καχυποψία ή όχι; ΑΝ καταγόταν από τη μητέρα του εκ Ρωσίας; Θα έπαιζε το θέμα στο πολιτικό παιχνίδι;

    Απαντήστε ειλικρινά ο καθείς στον εαυτό του σ' αυτές τις υποθετικές ερωτήσεις και θα λάβετε τις κατάλληλες απαντήσεις.

    Politis, ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ. Θέλουμε να ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι ψηφίζουμε και ποιόν. Θα ήθελα να ξέρω ΑΝ όλοι όσοι επώνυμα και ανώνυμα σε επικρίνουν έστειλαν στο ΙΔΙΟ πνεύμα επιστολές και μαιλ σε γνωστή εφημερίδα που ασχολήθηκε ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ με το ...άκρως πολιτικό θέμα του κοσμήματος της Νατάσας. Κι επειδή αυτή η χώρα είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ για να μην γνωρίζουμε τι παίζει, θα ήθελα να πω το εξής: Όσοι ήθελαν να "ξυπνήσουν" με ευτελείς και γκαιμπελικές μεθόδους αντιδεξιά αισθήματα συνδέοντας στο συλλογικό λαϊκο υποσυνείδητο συνειρμούς των "κοσμημάτων" της Άννας -Μαρίας και της Φρειδερίκης με τη σημερινή κατάσταση να γνωρίζουν ότι ο λαός πλέον ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ούτε από τερτίπια, ούτε από επικοινωνιακές μπούρδες. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελικά εμάς τους Έλληνες πόσο μας νοιάζει η Ελλάδα;;;

    Ειμαστε τόσο ευκολόπιστοι ώστε να δεχθούμε για πρωθυπουργό τον άνθρωπο που ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. Αν δεν με απατά η μνήμη μου τότε όλα τα ΜΜΕ που σήμερα τον αποθεώνουν τον κατέκριναν....

    Ελάχιστα μετέχουμε της ελληνικής παιδείας που ό εν δυνάμει πρωθυπουργός ΓΑΠ στις ομιλίες του μιλάει τα ελληνικά με "αγγλική προφορά" και μπερδεύει το πηλίκο με το πιλίκιο;;;;

    Ξεχάσαμε πως από λαός με εργατικότητα και φιλότιμο γίναμε λαός του καναπέ, του φραπέ και του βολέματος στο δημόσιο (με βάση τα σοσιαλιστικά μας πιστεύω);;;;

    Και τελικά μήπως όλοι είμαστε τόσο έλληνες που θα στηρίξουμε τον πρώτο που θα μας προσφέρει τη μεγάλη ζωή χωρίς κόπο και δουλεια που βλέπαμε αρχικά στα αμερικάνικα έργα και τα τελευταία χρόνια έχουμε και γιγενείς παραγογές;;;;

    Είμαστε τόσο Έλληνες που ανεχόμαστε την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας από όλλους τους έγκυρους και αξιόπιστους δημοσιογράφους που μάλλον και στο χωριό τους το μέγιστο το λέγανε maximun, το ελλάχιστο minimum κλπ, κλπ, κλπ

    Μήπως τελικά δεν μας ξενίζει η συμπεριφορά, οι απόψεις και οι θέσεις (λέμε τώρα) του ΓΑΠ και του ΠΑ-ΣΟΚ γιατί κατά βάθος πάντα θέλαμε να είμαστε πολύ από αμερικάνοι και ολιγο από έλληνες....;;;; Και που για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια δεν θα μας πείραζε να έχουμε λίγοτερα στρεμματάκια γης (άσε που θα απαλασσόμασταν και από την στρατιωτική θητεία....)

    Κρίμα για αυτόν τον λαό που μεγαλούργησε και συνεχίζει να μεγαλουργεί στο εξωτερικό να παραδίδεται αμαχητεί στις διαθέσεις όλων των μεγάλων (εκδοτών, επιχειρηματιών, κλπ, κλπ, κλπ), να αποβλακώνεται συνεχώς στην τηλεόραση και να δέχεται χωρίς αντίρησση, χωρίς κριτική σκέψη τα πάντα, σαν πρόβατο...

    Κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργος:
    Ο άνθρωπος που ήθελε να αλλάξει τα πάντα.
    Τα πρόσωπα, τα πράγματα,
    τα μανιφέστα, τις ιδέες,
    ακόμη και τον Ήλιο ήθελε ν' αλλάξει.

    Τελικά δεν άλλαξε τίποτε
    παρά μόνο το χρώμα
    και από πράσινο έγινε
    πορτοκαλί... επαναστατικό!

    Βασίλης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλέ πολύ χάλι ο Γιωργάκης.... τίποτα δεν έχει απαντήσει!!!
    Άσε που όταν τον ακούς σου πέφτει το ηθικό!Τι πράμα κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στην πρώτη ενότητα του ντιμπέϊτ, ο Καραμανλής έδωσε τις απαντήσεις που ΑΥΤΟΣ ήθελε σε όλους. ΄Κατά γενική ομολογία ήταν εξαιρετικός! Για λύπηση ο Παπανδρέου που κοιτούσε κάπου στο άπειρο στις μεταξύ τους ερωτησεις-απαντήσεις, προκειμένου να θυμηθεί το φροντιστήριο. Η Παπαρήγα άνετη στον δικό της τομέα. Ο Καρατζαφέρης λειτουργησε ως δημοσιογράφος-σωστός.Ο Τσίπρας πήρε "ξηγημένη" απάντηση για τα stage και ο Καραμανλής του το γύρισε εκεί που ήθελε: Στο πανεπιστημιακό άσυλο. Γενικώς, φέτος το ντιμπέϊτ ήταν πιο καλό από όλες τις άλλες φορές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τί έγινε με την ερώτηση του Καρατζαφέρη για "τα μερικά στρέμματα γης....."? Μήπως τα χρειάστηκε λίγο ο George???

    Μ.

    Υ.Γ. Ορίστε Πολίτη πήρες και την απάντηση... που περίμενες τόσο καιρό από τον ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Μ
    Μάλλον εννοείς ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν πήρα απάντηση !!! Ούτε καν διάψευση!!!!!

    Το ίδιο και με τα μπάνια του , το ίδιο και τώρα!
    Κάτι ψέλισε περί ..."περισσότερης σοβαρότητας" και άλλαξε την κουβέντα.

    Εάν έχει τα "κότσια" ας την διαψεύσει.Είναι τόσο δύσκολο να πει ΟΧΙ δεν έχω κάνει ποτέ αυτή την δήλωση;

    Το ίδιο περιμένω και για την υπόθεση με τα μπάνια του .
    Ας τολμήσει να διαψεύσει είτε το ένα , είτε το άλλο ,για ....να μιλήσω κατόπιν και εγώ, με τον τρόπο που ξέρω και έχω αποδείξει 2 χρόνια σχεδόν τώρα.

    Ένοχη Σιωπή λοιπόν!!!!!!! Αυτό το έργο το ξέρει πολύ καλά η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και ΟΥΤΕ θα πάρεις. Είναι τακτική. Αλλά γιατί περνάμε έτσι "αέρα" και το πρώτο κομμάτι της ερώτησης του αρχηγού του ΛΑΟΣ; Μιλάω για τον Πάγκαλο και τις απόψεις του για τον κ. Παπανδρέου. Αν δεν κάνω λάθος είπε μη δίνετε σημασία τι κάνει ο α ή ο β; Ο α ή ο β είναι ο Πάγκαλος; Θα απαντήσει ο κατά τα άλλα λαλίστατος πολιτικός ή το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ατέλειωτος βωμός (Σημίτης κλπ) μέχρι να έρθει ντε και καλά στην εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Politi μου καλέ, εδώ έχει ξαμολήσει τα πρασινογιουσουφάκια να λένε ότι είναι hoax mail αυτό το άρθρο του Ελληνοκαναδού δημοσιογράφου και άλλα ωραία και καταγέλαστα... Λες και μόνο αυτή η δήλωση (που είναι πέρα για πέρα αληθινή και ας χτυπιούνται οι ξαφνικοί εκπρόσωποι της ελληνικής γκλάσνοστ) καθόρισε το ανθελληνικό προφίλ του Τζέφρυ... Τι να πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ούτε το πρόγραμμά του δεν ξέρει ο γιωργάκης!!!!
    Αφού δεν υπάρχει πρόγραμμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σιγά τώρα αυτο΄το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν κυβέρνηση έστω για 1 μέρα....τίποτε άλλο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ποιός κερδίζει τις εντυπώσεις στο DEBATE των 6 αρχηγών; Ψηφίστε στο http://atithasos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πρόεδρε αποτελείωσέ τον , ξεγύμνωσέ τον αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο Παπακωνσταντίνου είναι μες την τρελή χαρά!!!Είναι πολύ ικανοποιημένος......

    Συγχαρητήρια!!!Να το βάλετε και στο βιογραφικό σας για να σας πάρουν κι αλλού!...

    Σηκώνω τα χέρια ψηλά...Δεν θα με τρελάνετε εσείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτή ήταν εμφάνιση για να ικανοποιείται ο Παπακωνσταντίνου? Τον δουλεύουν τον Γιωργάκη κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάντως όποιος παρότρυνε το κ. Παπανδρέου ενώ κέρδιζε με 7% να πάρει μέρος σε τηλεμαχία με τον κ. Καραμανλή ή ήταν άσχετος ή βαλτός. Πολύ κρίμα. Η εμφάνιση ήταν απογοητευτική ενώ έχει γίνει τόση καλή δουλειά από το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για όσους δεν είδαν τις εκπομπές μετα το debate έχουν όλοι τους εναρμονιστεί (μμετά από άνωθεν εντολές...) ότι ήρθε ισοπαλία και ότι ο Τσίπρας νίκησε....Την πανωλεθρία μας την παρουσιάζουν για ισοπαλία!!!!!!!!Πάλι καλά δηλαδή που δεν είπαν ότι νίκησε ο γαπ!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η πλάκα είναι ότι ο Κρόγιας χαρακτηρίζει "τις πηγές παραπληροφόρησης και λάσπης (για προπαγανδιστικούς λόγους).
    Πηγές που δεν έχουν αποδείξεις για αυτά που λένε",ενώ μιλάμε για δημοσιευμένες επιστολές της Βασιλομήτωρ Μαργαρίτας!!! Δηλαδή, τι πιο αληθινό; Και μάλιστα το παίρνει και προσωπικά, ότι και καλά είπε ο politis ότι δεν είναι πατριώτες. Ο politis είπε για τον πατριωτισμό αυτού, που ως τα 9 του τον φώναζαν Τζέφρεϊ. Κι αν δεν απαιτούσε ο Γέρος να βαπτιστεί και ο Τζέφρεϊ και η Γκέιλ (Σοφια) χριστιανοί, θα χόρευαν ακόμη γύρω από την πεντάλφα-όχι ότι μπορεί να μην το κάνουν και τώρα δηλαδή.
    Αν ταυτίζεται τόσο με τον αρχηγό του ο Κρόγιας, καταλαβαίνετε όλοι το αύριο αυτού του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγώ πιστεύω πως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνήτες στην άτυπη Πολιτεία των ΗΠΑ που λέγεται ΕΛΛΑΣ.
    Και γι' αυτό βέβαια ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή