Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία!


Μπήκαμε στην τελική ευθεία. O Κώστας Καραμανλής και οι επιτελείς του εμφανίζονται απολύτως ψύχραιμοι και σαν έτοιμοι από καιρό για την τελική μάχη.
Κι αυτό ενώ οι δημοσκόποι και αυτοί, που με ρυθμό πολυβόλου, τις παράγγελναν ...έχουν «ξεσαλώσει» και δίνουν έξι και εφτά μονάδες διαφορά υπέρ του ΠαΣοΚ.( σ.σ προσπάθεια επίδρασης Bandwagon)

Στο Μαξίμου , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συγκεντρώνουν τώρα όλη τους την προσοχή στα παρακάτω κρίσιμα μέτωπα:

1. Στην αντιπαράθεση της πολιτικής και των σχεδίων κάθε κόμματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της στην οικονομία και στη ζωή των πολιτών.

Επιμένοντας ότι μπορεί ο Παπανδρέου να χάιδεψε αυτιά στη Θεσσαλονίκη, αλλά στις επόμενες εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, όσο κι αν φωνάζουν τα ΜΜΕ που στηρίζουν αναφανδόν το ΠαΣοΚ, θα σταματήσουν κάποια στιγμή τα χειροκροτήματα και θα μπει στη θέση τους ο προβληματισμός για το πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πού θέλει και μπορεί να την οδηγήσει ο Κώστας Καραμανλής, που «προτιμά να λέει την αλήθεια, παρά να γίνεται ευχάριστος».

2. Στην αντιπαράθεση των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, που θα κορυφωθεί στο μεταξύ τους ντιμπέιτ. Οι επιτελείς του Καραμανλή επενδύουν πολλά στην εμφάνισή του , όπου «θα φανεί καθαρά ποιος ξέρει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας και ποιος έχει σαφές σχέδιο για τη λύση τους», έλεγε υπουργός κοντά στον Καραμανλή.

Δεν θα είναι μια επίδειξη επικοινωνιακού ταλέντου, αλλά μια αντιπαράθεση ουσίας, στην οποία θα φανούν πολλά και για τα πρόσωπα και για τις πολιτικές, υποστηρίζουν.

3. Στην κλιμάκωση της προεκλογικής εκστρατείας τόσο με τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Καραμανλή, όσο και με την τηλεοπτική καμπάνια. Και φυσικά με αποκορύφωμα τις μεγάλες συγκεντρώσεις, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

4. Στην αξιοποίηση των δειγμάτων υπεροψίας που έχει ήδη αρχίσει να δίνει το ΠαΣοΚ και τα οποία προκαλούν αρνητικά αντανακλαστικά σε ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

Ακόμα κι ο ίδιος ο Παπανδρέου δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του στον τρόπο που τελευταία αντιμετωπίζει τον Καραμανλή και την κυβερνώσα παράταξη. Τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές στην ουσία έχουν σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Οι στόχοι της μεγάλης αυτής προσπάθειας από τη μεριά του Καραμανλή και της ΝΔ είναι δύο. Ο πρώτος να φέρουν στις κάλπες απογοητευμένους οπαδούς του κόμματος, που προτίμησαν την αποχή στις ευρωεκλογές. Πρόκειται για ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων, που αντιπαθούν τόσο το ΠαΣοΚ, όσο και το ΛΑΟΣ .

Η απογοήτευσή τους οφείλεται, όπως δείχνουν οι έρευνες σε αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων όχι τόσο στην πολιτική της ΝΔ, όσο στις γνωστές συμπεριφορές ορισμένων στελεχών.

Η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίκραναν τους ψηφοφόρους θεωρήθηκε από αυτό το τμήμα των απογοητευμένων θετικό γεγονός, αλλά «δεν το θεωρούν αρκετό για να επανακάμψουν», όπως λέει στέλεχος που παρακολουθεί τα σχετικά focus groups. «Χρειάζεται να τους πείσουμε όχι μόνο ότι το έχουμε καταλάβει, αλλά κι ότι δεν θα συμβούν τα ίδια».(σ.σ άλλωστε σε αυτό ο Κώστας Καραμανλής είναι κάθετος )

Ο δεύτερος και πιο σημαντικός στόχος είναι να πείσουν τους αναποφάσιστους, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την ΝΔ, να ψηφίσουν και αυτή τη φορά Καραμανλή και ΝΔ. Κυριότερο επιχείρημα ... «να σκεφτούν καλά την επόμενη μέρα μιας πιθανής νίκης του ΠαΣοΚ».

Τελικός σκοπός, σε κάθε περίπτωση, είναι να ανέβει το πολύ χαμηλό ακόμα ποσοστό συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ και αν αυτό επιτευχθεί, έστω και όχι εκατό τοις εκατό, θεωρείται βέβαιο ότι θα διαψευστούν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις.

Εξ ου και το μότο που εκπορεύεται από το Μαξίμου ότι τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί και όλα τα ενδεχόμενα ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ. Ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την κινητοποίηση του μηχανισμού του κόμματος, αφού «δεν μπορεί ο Καραμανλής μόνος του να κάνει όλη τη δουλειά», όπως λένε…

Για το θέμα αυτό, και προεξοφλώντας την παραμονή του Καραμανλή ακόμα και σε περίπτωση εκλογικής ήττας, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι ....«ο καθένας κρίνεται σ’ αυτή τη δύσκολη για την παράταξη μάχη…». Αυτό ας γίνει κατανοητό απ` όλους!
πλ.απο «paraskhnio»

16 σχόλια:

  1. Χθες για πρώτη φορά ο Καραμανλής,έπειτα από καιρό, έπεισε. Στην ομιλία στα Γιάννενα. Η αντεπίθεση ήταν πλήρης. Εθνικά θέματα, οικονομία δημόσια έργα. Κρίμα που την ομιλία την έδειξε μόνο το κανάλι 10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Αγαπητέ Πολίτη,

    Ίσως πρώτοι από όλους τους λαούς, έχουμε καταλάβει πως παίζεται το "παιχνίδι".
    Ένα περίεργο αλισβερίσι μεταξύ λαού και εξουσίας παίζεται τα τελευταία χρόνια, εμείς γνωρίζουμε ότι μας δουλεύουν, (το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων ψηφίζει με βάση το προσωπικό συμφέρον) και αυτοί επίσης γνωρίζουνε ότι γνωρίζουμε...
    Τα πράγματα όμως αρχίζουν και παίρνουν επικίνδυνη τροπή...
    Ο Καραμανλής προσπάθησε αυτό να το αλλάξει. Προσπάθησε να μας προβληματίσει σαν λαό για να σκεφτούμε κάπως διαφορετικά πιό ώριμα μακριά από προσωπικά συμφέροντα.
    Μας έβαλε με τον τρόπο του σε μία διαδικασία σκέψης για να δούμε την "διαδρομή..." που ακολουθούν τα προβλήματα που έχουμε δεκαετίες τώρα που είναι τα ίδια και τα ίδια και δεν μπορεί να τα λύσει κανείς. Μας έβαλε στο "παιχνίδι" και μας λέει:
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ τα πράγματα ζορίζονται για τα καλά σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα ΕΘΝΙΚΑ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ερχόνται καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια που ανεχόμαστε εν γνώση μας τόσα χρόνια.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ γιατί ναι μεν κάναμε τα στραβά μάτια , ναι μεν καταλάβαμε πρώτοι από όλους τους λαούς πως παίζεται το παιχνίδι, αλλά ευτυχώς παραμένουν ζωντανές στην ελληνική ψυχή κάποιες εστίες αντίδρασης, επειδή έχει χυθεί πολύ αίμα γι΄αυτές.
    Στο χέρι μας είναι να ανατραπούν όλα τους τα σχέδια. Όπως ώριμα ψήφισε ο Ελληνικός λαός το 2007, κόντρα σε όλους, έτσι και τώρα μπορεί να δείξει με την ψήφο του, ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ... ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας αξίζουν σίγουρα (και χρειαζόμαστε) καλύτερες ηγεσίες αλλά όχι κάποιες που θα κυβερνούν σαν υποχείρια ξένων δυνάμεων, όπως ο Γιωργάκης.
    Όπως από το καλό υπάρχει το καλύτερο έτσι και από το κακό υπάρχει ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    Και μη μου πείτε ότι άς του δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του, διότι θα θεωρήσω ότι έχετε φιλτράρει εντελώς τη σκέψη σας. Ο Γιωργάκης είναι ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, τόσο σε ότι αφορά τις προσωπικές του δυνατότητες όσο και από πού παίρνει κατευθυντήριες γραμμές.
    26 χρόνια βουλευτής είναι, δεν τον μάθαμε πιά πόσο ανεπαρκής και μικρόνοος είναι;
    Χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς από πού παίρνει κατευθυντήριες γραμμές ο άνθρωπος που ήθελε να δώσει το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» στους Σκοπιανούς, που είχε πεί ότι είναι πολύ καλή λύση το Σχέδιο Ανάν και που είναι εναντίον των συμφωνιών του Καραμανλή με τη Ρωσία (για το φυσικό αέριο) και την Κίνα (για τα λιμάνια);
    Κάθε φυσιολογιοκός άνθρωπος έχει καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι ο Γιωργάκης για την Ελλάδα.
    Από τους πρασινοφρουρούς (που το μόνο όνειρο της ζωής τους είναι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι) δεν περιμένω να τα καταλαβαίνουν αυτά, προφανώς δεν θέλουν.
    ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Αγοράζουν τις εφημερίδες των νταβατζήδων, βλέπουν τα ιδιωτικά κανάλια των νταβατζήδων και ψηφίζουν με βάση τα προσωπικά συμφέροντα των νταβατζήδων.
    Σαν πρόβατα δηλαδή, που τους λέει ο τσοπάνης που να πάνε και τι να κάνουν.
    Η ιατρική επιστήμη δεν έχει βρεί ακόμη γιατρειά για τη βλακεία.
    Ας πάρει ο καθένας μας τις ευθύνες για τις επιλογές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ΄αρέσει ο κ. Κουμουτσάκος, που μιλάει για κρυφή ατζέντα του George. Τί κρυφή? Φανερή, πιό ολοφάνερη δεν γίνεται. Ο άνθρωπος αν γίνει πρωθυπουργός (θεός φυλάξει), αλλά και για όσο... γίνει, νομίζετε ότι θα νοιώθει πρωθυπουργός της Ελλάδας?
    Φυσικά και όχι. Είναι αδύνατον! Αυτή είναι μόνο η ταμπέλα που θα του δώσουμε εμείς και το ξέρει.
    Ο άνθρωπος νοιώθει Αμερικανός γιατί είναι Αμερικανός.
    Απλά Θα νοιώθει ότι είναι κάτι σαν υπουργός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το υπουργείο που του "ΔΕΙΝΟΥΝ..." να διαχειριστεί, λέγεται "οικόπεδο η Ελλάς".
    Θα "αναφέρεται" εκεί που πρέπει και θα ακολουθήσει το σχέδιο εφαρμογής των "πολιτικών του προισταμένων".
    Κάποτε, πριν κατέβει στην πολιτική, τον είχαν ρωτήσει αν αισθάνεται περισσότερο Έλληνας ή Αμερικανός. Η απαντήση του ξέρετε ποιά ήταν?
    "Ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου, ποιά από τις δύο πλευρές υπερισχύει".
    Τώρα λοιπόν που ξεκαθάρισε και λειτουργεί ως Αμερικανός μας το λέει και ξεκάθαρα τι ακριβώς θα κάνει... αν κερδίσει τις εκλογές.

    Τί άλλο θέλουμε πιά?
    Το μόνο που μένει είναι αν κερδίσει τις εκλογές, να δούμε να ορκίζεται(δεν ξέρουμε που.. βέβαια)η κυβέρνηση του, παρουσία του ΟΜΠΑΜΑ!!!
    ΕΛΕΟΣ!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε politis-gr, καλή σου μέρα. Θα έχεις παρατηρήσει, όπως και οι περισσότεροι από μας φαντάζομαι, ότι η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων γίνεται κατά κύριο λόγο γύρω από το θέμα της οικονομίας και την αντιμετώπιση της κρίσης. Προσωπικά, ωστόσο, πιστεύω πως το κύριο ζήτημα που θα έπρεπε να συζητείται είναι η εξωτερική πολιτική και το τι όραμα υπάρχει για το μέλλον και το ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Η οικονομική κρίση θα περάσει αργά ή γρήγορα, αλλά οι διεθνείς εξελίξεις που τρέχουν στην περιοχή μας θα καθορίσουν τη μορφή της και τις τύχες των κρατών που την αποτελούν για πολλές δεκαετίες και αν δεν προσέξουμε ίσως δημιουργήσουν και συνθήκες για νέες εθνικές συμφορές οι οποίες είναι συνήθως μη αντιστρεπτές (1922, 1974). Επιπλέον, οι παρούσα συγκυρία δείχνει πως οι εκλογές αυτές είναι με διαφορά οι πιο σημαντικές όσον αφορά τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική. Θυμίζω: αναβαθμισμένες διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τη Θράκη, κρίση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας το Δεκέμβριο, επαναφορά του Σχεδίου Ανάν με νέα μορφή, διαιώνιση του προβλήματος με τα Σκόπια, διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες, αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών, προβληματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και ισχυρά κράτη της Ε.Ε. (π.χ. Γερμανία) κλπ. κλπ. Κρίνοντας από όσα ακούω και διαβάζω ο Καραμανλής έκανε κάποιες σημαντικές κινήσεις που άλλαξαν τα δεδομένα και δημιούργησαν προϋποθέσεις βελτίωσης της θέσης της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο. Από την άλλη μεριά ο Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις τους έχουν εκφράσει απόψεις που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να προκαλέσουν οργή στην κοινή γνώμη («λιγότερα στρέμματα γης», νομιμοποίηση και δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες, ανακίνηση θέματος επιστροφής των «Σλαβομακεδόνων» και άλλα). Απορώ λοιπόν για ποιο λόγο η ΝΔ δεν αναδεικνύει τις δηλώσεις αυτές και δε ζητάει από τον ΓΑΠ να απολογηθεί για όσα λέει ο ίδιος και τα μέλη του κόμματός του. Λες και υπάρχει κάποια «συμφωνία κυρίων» να μείνουν αυτά εκτός πολιτικής αντιπαρέθεσης ή κάποια «απαγόρευση». Θα παρακολουθήσω με προσοχή τα δύο debate περιμένοντας να δω αν θα υπάρξει αναφορά στα θέματα αυτά, όχι από τους δημοσιογράφους αλλά κατά την απευθείας αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν θα χάσει ή θα κερδίσει η ΝΔ. Έχει όμως την υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες για τις εθνικά επιζήμιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Το σποτ με τον αγωγό ήταν καλό αλλά λίγο. Ας τα πει όλα. Κι ας χάσει. Είναι εθνική υποχρέωση να περάσει το μήνυμα και προς τα "έξω" σε φίλους και συμμάχους (εχθρούς...δεν έχουμε!) ότι όσο και να προωθείται μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια ολόκληρη παράταξη υποψιασμένη που γνωρίζει πως να υπερασπίζεται τα εθνικά θέματα όταν πρέπει. Ούτε με υπερβολές, ούτε με δουλοπρέπεια. Λοιπόν, προχωρείστε κύριοι της ΝΔ. Τι φοβάστε; Το πολιτικό κόστος; Πείτε τα όλα. Αφήστε παρακαταθήκη. Το σποτ για τον αγωγό ας είναι η αρχή. Μιλήστε για τα ζεϊμπέκικα. Για το Bravo Yiorgos. Καταγράψτε τα στη συλλογική μνήμη. Τι θα βγάλουν στον Καραμανλή; ΤΙΠΟΤΑ. Δεν θα βρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Δείξτε τα ΟΛΑ. Ο Πάγκαλος δεν είχε πει ότι όλοι στο ΥΠΕΞ μιλούσαν αγγλικά επί Υπουργίας Παπανδρέου; ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ. ΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ...
    Μια βρώμικη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ. Στέλεχος της Ν.Ε ΑΧΑΪΑΣ του ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει πλαστά μπλοκάκια εισπράξεων εισφορών και πλαστές σφραγίδες, εξαπατώντας μέλη του κόμματος, αλλά και αιρετούς Δημάρχους, Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, Συνδικαλιστικά Στελέχη και άλλους. Μέσα από το κόμμα μιλούν για «ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ», καθώς δεκάδες χιλιάδες ευρώ που υποτίθεται ότι εισπράχθηκαν για λογαριασμό του κόμματος, δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο στέλεχος φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν με τις οικονομικές του «αταξίες» το κόμμα, αλλά η υπόθεση είχε «κουκουλωθεί» από τον τέως γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Κίτρου, για το «καλό» της δημόσιας εικόνας του κόμματος.

    Πρόκειται για την αναπληρώτρια γραμματέα της …..
    Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κα Ευθυμία Καλαβρουζιώτου, η οποία είχε πλαστογραφήσει τη σφραγίδα και μπλοκάκια εισπράξεων του κόμματος, εισπράττοντας παράνομα χρήματα από ανυποψίαστα μέλη και αιρετούς του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα η εν λόγω κυρία σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε εισπράξει από διάφορους αιρετούς και μέλη του Νομού Αχαϊας πάνω από 50.000 ευρω, χρήματα που δεν έφτασαν ποτέ στο κόμμα. Τότε ο τέως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Κίτρου είχε παρέμβει και είχε καλύψει πλήρως τόσο την κα Καλαβρουζιώτου, όσο και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση στελέχη.

    Σύμφωνα δε με έγκυρες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Βουλευτικών Εκλογών του 2007, ο κ. Γεράσιμος Αραβαντινός και η κα Πολύζου, στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ και στενοί συνεργάτες της κας Καλαβρουζιώτου, είχαν ανοίξει, επί 10ημέρου, παράνομο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στην είσοδο της πόλης και εισέπρατταν με τον ίδιο ακριβώς παράνομο τρόπο εισφορές από ανυποψίαστα μέλη του κόμματος. Μετά από καταγγελία που έγινε στην Άμεσο Δράση, η οποία και παρενέβη άμεσα, αναγκάστηκαν να κλείσουν το «παραμάγαζο» και να κατεβάσουν μέσα σε ένα βράδυ τις ταμπέλες που ανέγραφαν «ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΣΟΚ», καθώς ο εκλογικός νόμος επιτρέπει τη δημιουργία μόνο ενός εκλογικού κέντρου σε κάθε πόλη.

    «Κύριε Παπανδρέου, εσείς μπορεί να θέλετε και να επικαλείσθε σε κάθε ομιλία σας την κάθαρση, αλλά με όλα αυτά τα λαμόγια που στελεχώνουν το κόμμα σας, πως θα την κάνετε; Τι προτίθεστε να κάνετε για την παραπάνω υπόθεση;»"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφου ημονη γλωσσα που μιλαει χωρις σαρδαμ ειναι τα αγγλικα μηπως λεω ειναι καλυτερα να νοικιασουμε εναν οριτζιναλ αμερικανο για να κανει τη δουλεια. Τον Κλιντον για παραδειγμα που ειναι και ανεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως ακριβώς τα λέει ο φίλτατος ανώνυμος 12.54 και δεν μπορώ παρά να τα αντιγράψω και να τα προσυπογράψω...Είδα εχθές το σποτάκι για την Ολυμπιακή...ΔΕΝ αρκεί...Πρέπει να είναι η αρχή μίας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ καμπάνιας ανάλογων μηνυματων...Για τα Σκόπια, τους λαθρομετανάστες, τα λιγότερα στρέμματα γης, τον αγωγό, τα λιμάνια, το "George owes us"...Οι διαφημιστές ξέρουν τη δουλειά τους...Ας τους δώσει η Ν.Δ. το ΟΚ να προβάλλουν αυτά που ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΕΙ έστω και ως ύστατη προσπάθεια αφύπνισης των αναποφάσιστων και των θυμωμένων...

    "Δεν ξέρω αν θα χάσει ή θα κερδίσει η ΝΔ. Έχει όμως την υποχρέωση να ενημερώσει τους πολίτες για τις εθνικά επιζήμιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Το σποτ με τον αγωγό ήταν καλό αλλά λίγο. Ας τα πει όλα. Κι ας χάσει. Είναι εθνική υποχρέωση να περάσει το μήνυμα και προς τα "έξω" σε φίλους και συμμάχους (εχθρούς...δεν έχουμε!) ότι όσο και να προωθείται μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια ολόκληρη παράταξη υποψιασμένη που γνωρίζει πως να υπερασπίζεται τα εθνικά θέματα όταν πρέπει. Ούτε με υπερβολές, ούτε με δουλοπρέπεια. Λοιπόν, προχωρείστε κύριοι της ΝΔ. Τι φοβάστε; Το πολιτικό κόστος; Πείτε τα όλα. Αφήστε παρακαταθήκη. Το σποτ για τον αγωγό ας είναι η αρχή. Μιλήστε για τα ζεϊμπέκικα. Για το Bravo Yiorgos. Καταγράψτε τα στη συλλογική μνήμη. Τι θα βγάλουν στον Καραμανλή; ΤΙΠΟΤΑ. Δεν θα βρουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Δείξτε τα ΟΛΑ. Ο Πάγκαλος δεν είχε πει ότι όλοι στο ΥΠΕΞ μιλούσαν αγγλικά επί Υπουργίας Παπανδρέου; ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ. ΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή ξεχάσαμε τι λέγανε ΟΛΟΙ για τον Κ. Παπανδρέου και ξαφνικά (;) τον ονομάσαμε Πρωθυπουργό εν αναμονή:
    Του κ. Χρήστου Γιανναρά από την Καθημερινή:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_26/02/2006_175345
    ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
    “H πολυδιαφημισμένη «καινούργια εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», τα ζεϊμπέκικα με τον κ. Tζεμ, οι προκλητικά υπερεκχειλίζουσες ευαρέσκειες από την κυρία Oλμπράιτ, τα « Bravo Giorgos» του τουρκικού Tύπου, η μανιασμένη προπαγάνδα (επίσημη θέση του ΠAΣOK) να υπερψηφιστεί η Πλεκτάνη Aνάν: το σχέδιο παράδοσης της Kύπρου στην Tουρκία -κοντολογίς, όλα όσα επιβραβεύτηκαν δαψιλώς με την «εκλογή από τον λαό» του φυσικού αυτουργού στην αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά! Τι ωραία ιδέα! Δεν ξέρω αν μπορούμε να πείσουμε και με ποιο τρόπο τη ΝΔ, αλλά θα ήταν ΥΠΕΡΟΧΟ ακόμη κι αν χάσουμε, να "αναγκάσουμε" τα ΜΜΕ της χειραγώγησης να "παίζουν" σε σποτάκι της ΝΔ (που δεν μπορούν να αρνηθούν άλλωστε) το Bravo Yiorgos και τις ψευτο-ζεϊμπεκιές με τους Τουρκαλάδες!!! Απίθανο! Καλά το σποτάκι με τον αγωγό πρέπει να πόνεσε πολύ. Το σποτάκι δεν μιλάει ΠΟΥΘΕΝΑ για τον πατριωτισμό κανενός. Το ΠΑΣΟΚ όμως "τσίμπησε" και έβγαλε ανακοινωσάρα για πατριωτισμούς και τέτοια! Πω ρε μύγα που τους "μύγιασε"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ....μαγκες ας βγει ο τζεφρυ....εχω αναγκη απο...υπνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πολιτική διαφήμιση της Ν.Δ. που έπαιξε σήμερα και αφορά ερώτηση πρός το ΠΑΣΟΚ για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ήταν εξαιρετική!!!!

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γράφει ο Εθνικός Κήρυκας της Ν.Υόρκης:

    «Ομάδα της Αμερικανικής εταιρίας AKP&D Message and Media, της οποίας ιδρυτής είναι ο κ. David Axelrod, ανώτατος σύμβουλος του Προέδρου κ. Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στην εκλογική καμπάνια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αποστολή της Αμερικανικής εταιρείας είναι συμβάλει στο να σταθεροποιηθεί και ει δυνατόν να αυξηθεί η διαφορά του εκλογικού αποτελέσματος έναντι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Καραμανλή, ούτως ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν βλαπτικές για τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με… έγκυρες πληροφορίες του «E.Κ». Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Axelrod ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Προεκλογικής Εκστρατείας του Προέδρου κ. Ομπάμα, ενώ σήμερα είναι ο κορυφαίος πολιτικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα είναι ο τέταρτος στη σειρά ιεραρχίας στα στελέχη του ημερινού Λευκού Οίκου….

    Τι να κάνουμε το "παιδί" θέλει ενισχύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι έγκυρο και εύστοχο άρθρο όταν πριν λίγο στην Λάρισα ο πρωθυπουργός είπε ακριβώς αυτά που γράφεις.

    Απόσπασμα από την ομιλία :"Σκεφτείτε την επόμενη ημέρα. Σκεφτείτε για την Οικονομία μας: Ποιος σας λέει την αλήθεια! Ποιος έχει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση! Ποιος γνωρίζει και ποιος τολμά τα αναγκαία μέτρα! Ποιος μπορεί να ηγηθεί στους δύσκολους καιρούς που περνούμε!
    Υπάρχουν πολίτες που δεν αποφάσισαν ακόμα. Υπάρχουν πολίτες που τους πικράναμε. Ζητούμε να γυρίσουν στην Παράταξη."

    Σ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιστρατεύουνε τώρα και τους Αμερικανούς συμβούλους.
    Βρέ! ότι και να κάνουνε γίνεται το γαϊδούρι, άλογο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή