Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η αλαζονεία είναι ανίατη ασθένεια!


Ένας από τους λόγους που το ΠαΣοΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση ήταν η αλαζονεία που εξέπεμπε στην κοινωνία.
Ένας από τους λόγους που ,όπως βλέπω τα πράγματα, θα παραμένει στην Αντιπολίτευση είναι ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα.
Κρίμα γιατί στο ΠαΣοΚ υπάρχουν και σεμνοί άνθρωποι, αλλά είναι απλώς παρατηρητές στο σημερινό ΠαΣοΚ της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου.

Πριν λίγες ημέρες στην ομιλία του στην Τρίπολη ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσπαθώντας ψευδεπίγραφα να δηλώσει ότι το ..new pasok διαφέρει από το old pasok, απηύθυνε (?) μήνυμα προς όλους όσοι επιχειρήσουν να συμπεριφερθούν με αλαζονεία και πληγώσουν την.... Δημοκρατική Παράταξη.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ -για να δικαιολογήσω το «ψευδεπίγραφα» ή την αλαζονεία τους- μόνο την χρόνια και αυθαίρετη «οικειοποίηση» του όρου Δημοκρατική παράταξη ( που την επαναλαμβάνει συχνά και ο κ.Γ.Παπανδρέου).

Μια αυθαίρετη οικειοποίηση που προσβάλει επί χρόνια τον οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας που κάνει το σφάλμα να μην ανήκει κομματικά στο ΠαΣοΚ. Δείγμα σαφώς αντιδημοκρατικότητας και αλαζονείας όπου παραπέμπει ευθέως στο «πας μη ΠαΣοΚ, ...μη δημοκράτης!».

Η αλαζονεία όμως είναι μια ανίατη ασθένεια με ποικιλόμορφες αιτίες που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάνει το ΠαΣοΚ το 2004 όταν του γύρισε την πλάτη ο ελληνικός λαός και το έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν το έκανε και η ...ασθένεια υποβόσκουσα κατατρώει τις σάρκες του. Τα παραδείγματα πολλά τόσο σε κεντρικό επίπεδο , όσο και σε περιφερειακό. Πρόσφατο παράδειγμα όπως με πληροφορούν τα πεπραγμένα του κ. Πάνου Μπεγλίτη στην Κορινθία.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου όπως ανέφερε το diogenis-press.blogspot.com πριν λίγες ημέρες, διοργάνωνε ή μετείχε σε ιδιωτικές συναντήσεις με γιατρούς της περιοχής του όπου το ...διακύβευμα ήταν να μοιραστούν από τώρα οι θέσεις του διευθυντή του ΙΚΑ Κορίνθου αλλά και η θέση του Νομίατρου.

Αυτά περί αξιοκρατικών κριτηρίων που με στόμφο διαγγέλλει ο κ. Παπανδρέου είναι προφανώς λογοτεχνικά τερτίπια του λογογράφου του. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό αφού ο κ. Μπεγλίτης αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του με καθημερινού επιπέδου επαφή.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου κ. Μπεγλίτης υπερέβη τα εσκαμμένα όταν προχθές στην τελετή των εγκαινίων της Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2009" ,επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας .

Από το επίσημο βήμα όπου τον προσκάλεσαν να εκφωνήσει έναν σύντομο χαιρετισμό χρησιμοποίησε φράσεις του τύπου "το party τελείωσε" και προστακτικές του τύπου "σοβαρέψου" απευθυνόμενος προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον κάλεσε.

Στάσεις και φράσεις που δηλώνουν περίτρανα την αλαζονεία και το new face του ΠαΣοΚ που δεν διαφέρει σε τίποτα από το old face που τιμώρησε ο ελληνικός λαός. Το γεγονός σχολιάστηκε έντονα από το σύνολο των παρευρισκομένων επιχειρηματιών- εκθετών και προσκεκλημένων πολιτών.

Μάλιστα άνθρωποι του παλαιού "ζιβαγκάτου" και γνήσιου ΠαΣοΚ ,που παρευρίσκονταν στο ακροατήριο, μου μετέφεραν ότι : « Ή ο Πάνος (ο κ.Μπεγλίτης) αλλάζει μόνο την γούνα του και όχι τα χούγια του ή δυσαρεστήθηκε έντονα από την παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών όπου είχαν έρθει με πρόσκληση του Επιμελητηρίου για να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας με εκθέτες αγροτικών προϊόντων και οικοδομικών υλικών ».

Ότι και να συμβαίνει , γεγονός είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ στερείται ελληνικής παιδείας. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα γνώριζαν τα λόγια του Μένανδρου: «Αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην» (Δεν μπορεί κανένας να αποφύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του).

ΥΓ. Η φωτο προέρχεται από το diogenis-press.blogspot.com και είναι χαρακτηριστική. Θεωρώ ότι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές των όσων περί αλαζονείας μου κατήγγειλαν.

17 σχόλια:

  1. Φίλε πολίτη. Εσύ καλά τα λές αλλά δεν σ΄ακούει κανείς . Και το θέμα είναι να σ΄ακούσουν οι νεοδημοκράτες. Γιατί οι άλλοι έτσι κι αλλιώς πετούν στα σύννεφα (θα τους προσγειώσουν όμως σε λίγο, μόλις υπογράψει ο Γιωργάκης τις συμφωνίες αυτοί που τους ανέβασαν ψηλά). Το θέμα είναι εμείς ποιούς θα κυνηγάμε για την πατρίδα που θ΄αφήσουν. Και θα επαναληφθεί πάλι η ιστορία Κοσκωτά, που ο Α.Παπανδρέου αθωώθηκε ΟΧΙ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΙΑ και μετά κλήθηκε η ΝΔ για να νοικοκυρέψει τον τόπο. Και πάλι το ίδιο έγινε επί Σημίτη και μετά ξανακλήθηκε η ΝΔ να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά. Και ξεχάστηκε το Χρηματιστήριο που έφαγε όλες τις μικροοικονομίες των Ελλήνων και ξεχάστηκε το Κτηματολόγιο που αυτή η αλεπού ο Λαλιώτης εξαφάνισε τα χρήματα και δεν έγινε τότε που έπρεπε (έγινε επί ΝΔ). Ετσι θα γίνεται πάντα. Ομως αυτός ο λαός κάποτε πρέπει να βάλει μυαλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πολίτη, καλημέρα
    Μου φαίνεται; ή έχουμε αποδεχτεί σα τετελεσμένο γεγονός ότι ο γκρίζος αυτός άνθρωπος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός;
    Διότι αν συμβαίνει το πρώτο, καλώς, είναι απλώς η φαντασία μου. Αν όμως συμβαίνει το άλλο, τότε η επίθεση από τους δημοσιογραφικούς/δημοσκοπικούς όλμους έχει πετύχει διάνα.
    Πολίτη νομίζω, πως οι πολλοί, που δεν έχουν παραδοθεί αμαχητί στην επίθεση αυτή, πρέπει να πείσουν τους λίγους πως όλη αυτή η θριαμβολογία περί αυτοδυναμιών και το πλέξιμο του κόκκινου χαλιού στο "νεό" ηγέτη, δεν παρά ένας αντικατοπτρισμός στην έρημο της προπαγάνδας, χάπια ψευδαισθησιογόνα που ρίχνονται με τις χούφτες στις μάζες που τις θεωρούν πως αποτελούνται από άβουλα αρνιά.
    Θα την πατήσουν όμως γιατί από το ύψος που βρίσκονται δεν αντιλαμβάνονται πως αυτά εκεί κάτω δεν είναι άβουλα αρνιά αλλά λιοντάρια που δεν μασάνε το χορτάρι που τους ρίχνουν.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε-βρε τον Πάνο! Ξεσάλωσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από πολύ μικρό παιδάκι κι΄όλας, μου άρεσε να "μελετώ" τα κουτιά των απορρυπαντικών, τις ετικέττες απ΄τις χλωρίνες και τα λογότυπα από τα σαπούνια. Γιατί ας πούμε το Dixan πρέπει να γράφει σώνει και καλά πως είναι "προϊόν Henkel Δυτικής Γερμανίας", τί σκοπούς εξυπηρετούν οι ομόκεντροι κύκλοι στο κουτί του Tide, γιατί η Kolynos επέλεξε γραμματοσειρά "italic"...κλπ. Και όταν λίγο αργότερα έφτασα σε κάποιο σημείο ωριμότητας, (εκεί γύρω στην τρίτη δημοτικού), το προχώρησα λίγο παραπέρα το θέμα και άρχισα να ασχολούμαι κυρίως με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τι συμβολίζει η "μαμά" στο σλόγκαν "Η μαμά μου η καλή καθαρίζει με Roli", σε τι κοινό απευθύνεται η Πειραϊκή-Πατραϊκή όταν επικαλείται "αξίες" του στύλ "ντύνει-στολίζει-νυκοκυρεύει", ποιές είναι οι πολιτισμικές αναφορές και ποιά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός λαού ο οποίος πρέπει να πάρει ομόλογα ΕΤΒΑ γιά να έχει "σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο"; Και άλλα τέτοια πολλά...

    Εν πάση περιπτώσει, έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια γιά να μάθω πως η πάθησή μου αυτή ονομαζόταν "Σημειωτική" και εδιδάσκετο στα ανά τον κόσμο Πανεπιστήμια, πατριάρχης δε αυτής, ο Έκο(όχι αυτός με τα βενζινάδικα ρε ζώα, ο άλλος, ο Ουμπέρτο). Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά. Μα κατ΄ αρχάς γιατί έτσι γουστάρω, και κατά δεύτερον διότι η "Σημειωτική" δεν είναι μιά ακόμη επιστήμη αλλά θάλεγα ένας τρόπος να αντιλαμβάνεσαι και να ερμηνεύεις τον κόσμο γύρω σου. Είναι το σύνολο αυτών των σχεδόν αόρατων "μικρών" πραγμάτων που αν μπορείς να τα εντοπίσεις και να τα αποκωδικοποιήσεις, μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι ακόμη και μελλοντολόγος, ξέρετε κάτι σαν σε Λίτσα Πατέρα αλλά στο πιό ιντελλεκτυέλ του.

    Και επιστρέφουμε στο σήμερα αλλά και στο θέμα της ανάρτησης: Θέλετε λοιπόν να μάθετε πώς θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ όταν έρθει αύριο ξανά στην εξουσία και δεν ξέρετε ποιόν να ρωτήσετε; Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε κανένα, ούτε χρειάζεται να διαβάσετε βαθυστόχαστες αναλύσεις και περισπούδαστα άρθρα ούτε δε πολύ περισσότερο τα προεκλογικά φυλλάδια που θα περάσουν οσονούπω κάτω από την σχισμή της πόρτας σας. Όλα αυτά είναι πομφόλυγες. Μαλακίες δηλαδή. Αν θέλετε να μάθετε πραγματικά τί σκοπούς έχει το ΠΑΣΟΚ αρκεί να παρατηρήσετε το πώς έχει αρχίσει και αλλάζει το χαμόγελο των Πασόκων. Πώς δηλαδή, από κείνο το "συγκαταβατικό" και ψευτοκαημενίστικο και συμπαθές και (και καλά τάχαμου-τάχαμου) ανθρώπινο χαμογελάκι έχει αρχίσει και μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα σε χαμόγελο αρχικά αισιοδοξίας, σχετικής σιγουριάς, βεβαιότητας, τσαμπουκά γιά να καταλήξει στο γνωστό και τρυφερό "έτσι γαμάει ο Πειραιάς" (ή έστω ή Λεωφόρος). Προσέξτε πώς σιγά-σιγά και μέρα με τη μέρα, ο φερετζές της μετριοπάθειας αρχίζει να ξεφτίζει και να αποκαλύπτει (ΚΑΙ ΠΑΛΙ) το αληθινό πρόσωπο της επηρμένης και χυδαίας εξουσίας. Προσέξτε λοιπόν τα χαμόγελα και την μετάλλαξή τους μέρα την μέρα, και δεν θα σας μείνει καμμία αμφιβολία για το τί σκοπούς έχουν τόσο αυτοί που θα ψηφιστούν όσο και αυτοί που θα τους ψηφίσουν. Είναι αυτό που λέμε "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει".

    Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε να διαβάζετε και τα πολιτικά μελλούμενα, δεν έχετε παρά να αρχίσετε και σείς να μελετάτε τα κουτιά των απορρυπαντικών, τα μπουκαλάκια των σαμπουάν και τη διχαλωτή γλώσσα των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Γιατί πλέον ο πολίτης είναι πελάτης και οι πολιτικοί προϊόντα που περιμένουν την δική μας επιλογή γιά να μην μείνουν στο ράφι του σούπερ-μάρκετ της ιστορίας.

    Μόνο να μην ξεχνάτε ένα πράγμα: Πως η βόλτα μπορεί να ξεκινάει από τα ράφια αλλά ...καταλήγει πάντα στο ταμείο. Και όσα περισσότερα ψώνια έχεις χώσει στο τρύπιο καροτσάκι της ζωής σου, τόσα περισσότερα θα πληρώσεις λίγο πριν την έξοδο. Και ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου, ουδέν πάθος αναγνωρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα τις τελευταίες μέρες η αλαζονεία των στελεχών του ΠΑ-ΣΟΚ αυξάνεται (αναμενόμενο άλλωστε. Ας μην ξεχνάμε πως οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν "ξεκάθαρο" προβάδισμα και "αυτοδυναμία που δείχνει να κλειδώνει" (αν και μπορώ να σας αναλύσω αρκετούς λόγους για τους οποίους οι δημοσκοπήσεις με τον τρόπο που διεξάγονται στην Ελλάδα δεν δίνουν σωστά αποτελέσματα), τα ΜΜΕ τους στηρίζουν, κλπ, κλπ, κλπ.
    Το βασικό θέμα λοιπόν είναι η αντιστροφή του κλίματος και η ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου με επιχειρήματα όπου θα φανεί και η αλαζονεία αλλά και αδυναμία συγκεκριμένων απαντήσεων σχετικά με το πρόγραμμα διακυβέρνησης με τα πάσης φύσεως στελέχη του ΠΑ-ΣΟΚ.
    Δεν θα ήθελα να βιώσουμε και πάλι αυτή την άσχημη συμπεριφορά των "δημοκρατικών" και "αμερόληπτων" πράσινων παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο φυτευτός Μπεγλίτης απο τον ΓΑΠ στην Κορινθία , φανερώνει το πως αντιλαμβάνονται στο προεδρικό ΠΑΣΟΚ την εξουσία.

    Έχουν να δουν τα μάτια μας πράγματα και θάματα.

    Ήδη έχει σχεδιαστεί πογκρόμ διώξεων τόσο σε επίπεδο των υπολοίπων κομμάτων , όσο και σε εσωκομματικό επίπεδο.

    Αυτή η τρομοκρατία που σχεδιάζεται, μπορείτε να την ανακαλύψετε στο πρόσωπο του συνεργάτη του ΓΑΠ , εάν κάνετε κλικ στην φωτογραφία.

    Είναι πρωτοφανές καλεσμένος σε επίσημη εκδήλωση να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Και ακόμα δεν έχουν γίνει καν οι εκλογές. Φανταστείτε μετά τι έχει να γίνει.

    Απλά εστιάστε την προσοχή σας σε μεγέθυνση στο πρόσωπο και στην γλώσσα του σώματος που εκπέμπει ο φυτευτός Μπεγλίτης.

    Α Ν Ε Π Ι Τ Ρ Ε Π Τ Ο !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H αλαζονεία δεν οδηγεί σε νίκες.
    Οδηγεί συνήθως -και πάντως τελικά- σε χαμένες μάχες.
    Αυτό πιστοποιείται από την εποχή του Ομήρου και περιγράφεται αξεπέραστα στα έπη του.
    Κυρίως, όμως, η αλαζονεία αποτελεί τη χειρότερη αφετηρία για το μετά τις εκλογές.
    Ας το έχουν αυτό υπόψη του στο ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλαζονεία, απολύσεις και διώξεις. Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ !

    Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιχειρεί γενικευμένο lifting στο προσωπείο του αλλά παραμένει το παλιό, το γερασμένο, το ρουσφετολογικό, το φαύλο κομματικό σύστημα που ο λαός το περιόρισε στον ρόλο της αντιπολίτευσης.

    Ο λαός έχει μνήμη, έχει κρίση, έχει γνώση και δεν πρόκειται στο ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος να δώσει την ευκαιρία να διαχειριστεί την τύχη της Ελλάδας του Μέλλοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ζήσουμε ημέρες 81`. Να μου το θυμηθήτε !
    Ποιος μπορεί να ξεχάσει το ανελέητο «πογκρόμ», εναντίον των Νεοδημοκρατών, Κουμουνιστών κλπ.

    Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους περίφημους πρασινοφρουρούς που, από την επομένη των εκλογών του 1981, εγκαταστάθηκαν στις υπηρεσίες και των οποίων το μοναδικό καθήκον ήταν να κατασκοπεύουν τους υπαλλήλους….

    Ούτε, βεβαίως, μπορούμε να ξεχάσουμε τα όσα υπέστημεν, εμείς, οι Νεοδημοκράτες , Κουμουνιστές κλπ, που δεν ανήκαμε κομματικά στο ΠΑΣΟΚ, που είτε εκδιωχθήκαμε από τις υπηρεσίες, στις οποίες εργαζόμασταν, είτε παραμείναμε "στάσιμοι", με αποτέλεσμα να μας "προσπεράσουν" και να μας "καπελώσουν" όλοι οι, μετέπειτα, διορισθέντες πασόκοι….

    Θα ζήσουμε ημέρες 81`. Να μου το θυμηθήτε ! Αυτό δείχνουν υα πρώτα σημάδια πριν πάρουν καν την εξουσία. Έπεσαν οι μάσκες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει ΠΑΓΩΣΕΙ το μυαλό των πολιτικών και αναζητούν λίγη ζέστη στην αλαζονια και τη λαμογιά, μα το χειρότρο είναι οτι πάει να παγώσει σιγά σιγά και το δικό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Παριανό σταθμό ΗΧΩ Fm. O βουλευτής Κυκλάδων Ιωάννης Βρούτσης της Ν.Δ κατήγγειλε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ότι φοβερίζει τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας, "μετά τις εκλογές θα γνωρίσετε το σκληρό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα αυτές τις ημέρες κάτι δε μου αρέσει.
    Ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που ήταν.Δεν το έχει, δεν τα πιστεύει αυτά που λέει. Δεν έχει αυτοπεποίθηση.

    Κατά τη γνώμη μου ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός μετά την μεταπολίτευση που πήγε την Ελλάδα ένα βήμα πιό μπροστά. Ειδικότερα:

    1. Υποδομές στην επαρχία.

    2. Βέτο στα Σκόπια.

    3. Συνεργασία με τη Ρωσία (από όταν άρχισε τον Καλαματιανό έπεσε και η δημοτικοτητά του. Τα βήματα του Καλαματιανού είναι 2 μπροστά και 1 πίσω).

    4. Φόρος επιχειρήσεων στο 25% από το 35%. Από χθες έφημερίδες και blogs αναφέρουν ότι οι δημόσιες επενδύσεις το 2008, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ στην Ελλάδα έφτασαν το 159%.

    5.Πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα

    6.Ταμείο ανεργίας 420 Ευρώ από 260.

    7.Ενοποίηση ασαφαλιστικών ταμείων και φορέων.

    Κάτι τον στεναχωρεί. Δεν είναι ο πληθωρικός πρωθυπουργός που σου γέμιζε το μάτι και ήθελες να τον ακούς καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και μετά αναρωτούνται κάποιοι γιατί μετά το 1981 η Ελλάδα άρχισε να χάνει και αξιοπρέπεια, και αρετή, και εντιμότητα, και έγινε μία ποιοτικά οικτρή χώρα...Διότι ένα πλήθος συμπλεγματικών χωρίς ήθος και ακεραιότητα απέκτησε εξουσία που δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί...Διότι ένα μάτσο κουτοπόνηροι λιμασμένοι, θεώρησαν πως με μόνο όπλο το θράσος τους και τα ζεστά λεφτουδάκια στις τσέπες, μπορούσαν να ποδοπατήσουν κάθε ευγενές και ανθρώπινο ιδανικό για να βολευτεί το παραφουσκωμένο "εγώ" τους...

    Κρίμα...κρίμα για τούτο τον τόπο που δεν αξίζει όλους εμάς που τον κατοικούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπάρχει τόπος. Ο τόπος είμαστε εμείς. Και έχουμε αιωνίως τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχουν την μαριονέτα να λέει για οράματα και οι σύντροφοι κάνουν ότι θέλουν. Πρέπει να έχουν καταλάβει ότι είναι περιορισμένης ευθύνης ο αρχηγός και παίρνουν τα ινία τα πραγματικά αρπακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λάθος πόρτα άνοιξα....
    Συνώμη βρε παιδιά
    Είμαι από τους άλλους που βλέπουν την αλαζονέια και στη ΝΔ και πολλά σκάνδαλα, λαμογιές και αλληλοφαγωμάρα για πολλές κλωτσιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή