Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Άλλος ... εκτρέφει και άλλος πληρώνει !


Κάθετος ήταν ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο στην ερώτηση δημοσιογράφου εάν πρόκειται να προβή σε μια νέα απογραφή. «Ποτέ δεν θα κάναμε ( το ΠαΣοΚ) κάτι που θα εκθέσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και στην Ε.Ε!».

Προφανώς η εκτροφή παπαγάλων έχει στεφθεί με επιτυχία, αφού κανείς από τα «δημοσιογραφικά πτηνά» δεν του επισήμανε ότι από το 2004 κιόλας με το άρθρο στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του κ. Σημίτη είχε αρχίσει η προσπάθεια για το ... διεθνές «εκκύκλημα» της χώρας μας και της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης ( για την ιστορία ο κ. Σημίτης είχε πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον ανώτατο αξιωματούχο της Γιούροστατ κ. Γκύντερ Χανράιχ).

Κανείς δεν του επισήμανε ότι την ίδια περίοδο ( πριν ακόμα κλείσει χρόνο η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση) οι πρώην υπουργοί Οικονομίας του ΠαΣοΚ κ. Παπαντωνίου και κ.Χριστοδουλάκης είχαν αποστείλει επιστολή-επίθεση κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τα μέλη του Εκοφίν, με την οποία φυσικά εξέθεταν και διέσυραν διεθνώς την χώρα μας.

Κανείς δεν του επισήμανε ότι είχαμε και το περίφημο «μνημόνιο των τριών» (των καθηγητών και εκ των αρχιτεκτόνων της εκσυγχρονιστικής οικονομικής πολιτικής, Στουρνάρα, Ράπανου, Καραβίτη), που το έστειλαν με τη μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομίας, στην προσπάθεια διεθνούς υπονόμευσης του κύρους της χώρας μας.

Όλως τυχαίως φυσικά οι δύο πρώτοι είναι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου. Ο μεν κ. Στουρνάρας είναι και επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ( ο σοσιαλισμός τώρα δικαιώνεται!) και ο κ. Ράπανος εκτός της .....έδρας του Πανεπιστημίου, έχει προεδρεύσει σε πολλές δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς . Πάντα επί κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ φυσικά!

Το επιστέγασμα της ...καριέρας του στους δημόσιους οργανισμούς ήταν η προεδρία του, το 1998-2000, στα ...λαδωμένα Δ.Σ του ΟΤΕ .Υπάρχει μια ....διαβολική σύμπτωση... όπου ΣΗΜΕΡΑ δίπλα στον κ. Παπανδρέου υπάρχουν άτομα που μετείχαν σε αυτά τα λαδωμένα συμβούλια και σε διάφορες άλλες θέσεις αυτού του αμαρτωλού οργανισμού ( Παπακωνσταντίνου, Ράπανος, Σπυρόπουλος κλπ).Ελλάς το μεγαλείο σου!

Κανείς εκ των «δημοσιογραφικών πτηνών» δεν του επισήμανε ότι KAI ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ μόνο τον τελευταίο χρόνο (08-09) εκθέτει την χώρα μας διαρκώς στον διεθνή τύπο και σε διάφορα fora ( έντεκα περιπτώσεις).
Μάλιστα αυτό το πληρώσαμε και με ακριβό χρηματικό αντίτιμο αφού σε μια εποχή κατά την οποία είχαμε άμεση ανάγκη δανεισμού , ο κ. Παπανδρέου έδωσε πραγματικό κρεσέντο δηλώσεων και κινδυνολογικών ομιλιών κατά της ελληνικής οικονομίας.

Κάτι που φυσικά εκμεταλλεύτηκαν οι ξένοι οίκοι και πίεσαν τεχνηέντως τα επιτόκια προ τα επάνω. Τι συμπτώσεις!

Επειδή λοιπόν τα «δημοσιογραφικά πτηνά» του εκτροφείου παπαγάλισαν τα ...κατάλληλα , απαιτούν τώρα ....«κανναβούρι».Το οποίο φυσικά θα το πληρώσουμε και πάλι εμείς. Άλλος ... εκτρέφει και άλλος πληρώνει !

12 σχόλια:

  1. Xτες ο Παπανδρέου δήλωσε ότι "σε τέσσερα χρόνια θα φτιάξει η Ελλάδα" . Και όπως πολύ ωραία αναφέρεις ως πτηνά τους δημοσιογράφους, φίλε πολίτη, έτσι και τώρα δεν βρέθηκε κανείς να διερωτηθεί στα έντυπα ότι ο Καραμανλής υποσχεται ότι σε ΔΥΟ χρόνια θα τερματίσει η στενωπός των οικονομικών της χώρας . Ο Παπανδρέου υπόσχεται σε ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια θα φτιάξει η Ελλάδα, οπότε ποιός συμφέρει να κυβερνήσει την έρμη αυτή χώρα; Ο νοών νοείτω.

    Φιλε πολίτη, έχω να παρατηρήσω και κάτι ακόμη: Ακόμα και ο συμπολιτευόμενος Τύπος (Αδέσμευτος)σήμερα αναφέρεται σε Τσιτουρίδη, αντί να μεταθέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην πολύ σημαντική δήλωση Αλμούνια για τα οικονομικά της χώρας. Και μετά λένε γιατί ο Καραμανλής έκανε εκλογές ξέροντας ότι θα τις χάσει. Μα απηύδησε πλέον ο χριστιανός. Οι πάντες εχθροί και φίλοι βάλουν εναντίον του. Ελεος πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, ο Παπανδρέου, αγνοεί την κρίση και σου λέει ότι σε 4 χρόνια θα έχει φτιάξει τον παράδεισο. Ο Καραμανλής σου λέει ότι χρειάζονται δύο χρόνια θυσίες για να βγούμε από την κρίση...

    Γιατί δεν ψηφίζεις εμένα που σου λέω ότι σε 5 χρόνια θα πάμε στο Φεγγάρι και θα έχουμε αποικία που θα παράγει πράσινα φύκια για μεταξωτές κορδέλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από την ίδια ακριβώς την κυβέρνηση της ΝΔ και τις επιλογές της που εξέθεσε και διέσυραν περισσότερο διεθνώς τη χώρα μας; Τι να θυμίσω τον βασικό μέτοχο, την απογραφή , την ανατίμηση του ΑΕΠ κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε πολίτη...δεν είδες χθες την αντιμετώπιση του κ. Λιαρέλη στον Πρωθυπουργό;;; Στο τέλος της συνένετυξης ο κ. Λιαρέλης ευχήθηκε στον Πρωθυπουργό καλή δύναμη και ο Καραμανλής τον επανέφερε πως καλό θα ήταν να του ευχηθεί και καλή επιτυχία...Και σήμερα το πρωί στο καλημέρα ελλάδα προσπαθούσε να μαζέψει τα αμάζευτα...
    Αλλά δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι...αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, το (μεγάλο) μερακάματο να βγει...Εμείς οι απλοί πολίτες φταίμε που καθόμαστε με τις ώρες και τους ακούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου ρε πολίτη.Είσαι το τελευταίο κάστρο της ΝΔ.Όρμα τους , δεν πείθουν κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολίτη καλημέρα,
    Παρά το ότι το σημερινό σου κέιμενο είναι άκρως ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό της νοοτροπίας των, εμένα και φαντάζομαι πολλούς άλλους, με λυπεί βαθύτατα η στάση ορισμένων απο κείνους που κόπηκαν απο τις λίστες όπως ο κ. Τσιτουρίδης π.χ.
    Εκείνο που ξέρω είναι πως σε ώρα μάχης όλοι βάζουμε κεφάλια και εγωϊσμούς κάτω και πολεμούμε, όχι εναντίον του στρατηγού μας, αλλά του απέναντι.
    Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί ίσως να εξηγούνται από την λεγόμενη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, αλλά ένας αληθινός πολεμιστής ξέρει να την ελέγχει. Λυπούμαι ειλικρινά που δίνονται απλόχερα δωρεάν πολεμοφόδια στο αντίπαλο στρατόπεδο και το χειρότερο χωρίς καν να τα ζητήσει.
    Φιλικά
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O βασικός μέτοχος, η απογραφή , η ανατίμηση του ΑΕΠ εξέθεσαν τη χώρα μας στο εξωτερικο?
    Δεν πέατε καλά μου φαίνεται!Ξεχνάτε πολύ εύκολα κι αυτό δεν θα σας βγει σε καλό!

    Θα σας πω εγώ αληθινά σκάνδαλα που εξέθεσαν τη χώρα μας στο εξωτερικό!
    ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΙΜΙΑ+ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΟΣΚΟΤΑ+ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ, ΦΟΥΣΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ........

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ λέω ότι παραφρονήσαμε συνολικά και αποφασίσαμε να διαλύσουμε ό,τι έχει απόμείνει απ' αυτή την έρημη χώρα. Διαβάστε εδώ:http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/16/1715846.htm
    ανατριχιάστε και θυμηθείτε ότι αν οι Κινέζοι πάνε κι αγοράσουν Λιμάνια στην Τουρκία, θα τους αποκαλούμε μετά "ανθέλληνες", θα ψάχνουμε για διεθνή συνωμοσία κι ό,τι άλλο θέλετε. Τόσο απλά καταστρέφουμε ό,τι πάει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ κι επαυξάνω με τον προλαλήσαντα! Φωνάζει ο κλέφτης, θυμίζει το ΠΑΣΟΚ . Και αγαπητέ προλαλήσαντα σημειώνω εγώ κάτι παραπάνω. Σε όλα αυτά τα σκάνδαλα που αναφέρεις Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ! Αλλά πώς να αρθρώσει λέξη όταν σε συνέντευξή του σε ομογενειακή εφημερίδα, είπε καλύτερα λιγότερη πατρίδα , προκειμένου να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αν έκανε αυτή τη δήλωση Καραμανλής ή Παπαρήγα ή όποιος άλλος -εκτός του Καρατζαφέρη, ο οποιος έχει ασυλία, ώστε να κόψει ψήφους από τη ΝΔ- θα απαιτούσε ο Γιωργάκης να θανατωθούν δια απαγχονισμού δημοσίως! Βρε άντε να χαθείτε αμερικανάκια της συμφοράς. Πόσο νομίζετε ότι θα σας αφήσουν να κυβερνήσετε οι νταβατζήδες σας!

    Ενας αγανακτισμένος ΚΚΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγνώμη μακράν πίσω βρίσκονται τα περί έκθεσης της ελλαδίτσας στον κόσμο των αγγλοαμερικάνων επικυρίαρχων. Ο γιωργάκης έρχεται για να ολοκληρώσει την απο(ΣΟ)δόμηση του τόπου, προκειμένου να παραδοθούμε σε όργιο διαμελισμού ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ME ola afta pou simvainoun kai ola afta pou legonde apo ta MME me kanoun kai anisixo para poly. Eime Ellino-Kanadeza kai lipame, ilikrina lipame, pou par'olo pou exoume to idio DNA, mono to kalo tis elladas den thelei kaneis. Fovame me tin dynami pou krata sta xeria tis i idiotiki tileorasi. Fovame otan enas olokliros laos kathodigite toso efkola. Fovame oti 10, 20, i 30 atoma se aftin tin xora koitane mono pos tha vgaloun perissotera lefta apo afta pou idi exoun. Anisixo pou theloun na dosoun ipikotita stous metanastes gia psifous, kai den koitane na dosoun to dikaioma psifou ston Ellinara tou eksoterikou. Fovame otan akou oti enas Georgakis i opios dipote Giorgakis "douulevei" gia ksena simferonda, kai kyrios fovame pou i dimokratia mas genaei k anthropous "tyxo-dioktes" tha elega san ton Karatzaferi pou prosopika mou prokaloun emeto apo to "dythen" patriotismo tous. Pos katelikse etsi afti i xora. Pos katelikse etsi o Ellinas? Ego tha psifiso Ellinara, mono Karamanli, giati an kai Ellino-Kanadeza mou xtypise to patriotismo otan pige mbrosta apo tous Amerikanous kai ethese Beto gia to thema Skopja. Kai afto giati 40,000 Ellines eixan mazefti ap'ekso apo tin Elliniki presvia stin Ottawa sto Kanada prin merika xronia, opos kai se polla alla meri tou kosmou na diamartirithoun gia afto to thema. Me sinthikes parakalo -30 kelsiou... e oxi kyrie Georgaki... den thelo mia mikroteri ellada, den thelo to xaos pou parousiazeis kai se volevei... den thelo tin "psefto-arissteri" sou filosofia kai "prasino-anaptiksi" kai paparies, thelo dimokratia! Kai ite aresei sto PASOK ite oxi, kai sto LA.O.S, o monos pou epanefere tin Dimokratia se afto to ntopo kai ekane kati se afto to ntopo eine i ND, ite sas aresi ite oxi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξαναγράφω το παραπάνω σχόλιο της κοπέλας από τον Καναδα που με συγκίνησε, με ελληνική γραφή, γιατί αξίζει να διαβαστεί:

    Με όλα αυτά που συμβαίνουν και όλα αυτά που λέγονται από τα ΜΜΕ, με κάνουν και ανησυχώ πάρα πολύ. Είμαι Ελληνο-Καναδέζα και λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι που παρόλο που έχουμε το ίδιο DNA, μόνο το καλό της Ελλάδας δεν θέλει κανείς. Φοβάμαι με την δύναμη που κρατά στα χέρια της η ιδιωτική τηλεόραση. Φοβάμαι όταν ένας ολόκληρος λαός καθοδηγείται τόσο εύκολα. Φοβάμαι ότι 10, 20 ή 30 άτομα σε αυτήν την χώρα κοιτάνε μόνο πώς θα βγάλουν περισσότερα λεφτά από αυτά που ήδη έχουν. Ανησυχώ που θέλουν να δώσουν υπηκοότητα στους μετανάστες για ψήφους και δεν κοιτάνε να δώσουν το δικαίωμα ψήφου στον Ελληνάρα του εξωτερικού. Φοβάμαι όταν ακούω ότι ένας Γιωργάκης ή οποιοσδήποτε Γιωργάκης «δουλεύει» για ξένα συμφέροντα και κυρίως φοβάμαι που η δημοκρατία μας γεννάει ανθρώπους «τυχοδιώκτες» θα έλεγα σαν τον Καρατζαφέρη που προσοπικά μου προκαλούν εμετό από το «δήθεν» πατριωτισμό τους. Πώς κατέληξε έτσι αυτή η χώρα; Πώς κατέληξε έτσι ο Έλληνας; Εγώ θα ψηφίσω Ελληνάρα, μόνο Καραμανλή γιατί άν και Ελληνο-Καναδέζα μου χτύπησε τον πατριωτισμό όταν πήγε μπροστά από τους Αμερικάνους και έθεσε Βέτο για το θέμα Σκόπια. Και αυτό γιατί 40000 Έλληνες είχαν μαζευτεί απ'έξω από την Ελληνική πρεσβεία στην Ότταβα στον Καναδά πριν μερικά χρόνια, όπως και σε πολλά άλλα μέρη του Κόσμου να διαμαρτυρηθούν για αυτό το θέμα. με συνθήκες παρακαλώ -30 Κελσίου... Ε όχι κύριε Γιωργάκη... Δεν θέλω μια μικρότερη Ελλάδα, δεν θέλω το χάος που παρουσιάζεις και σε βολεύει... Δεν θέλω την «ψευτο-αριστερή» σου φιλοσοφία και «πρασινο-ανάπτυξη» και παπαριές, θέλω δημοκρατία! Και είτε αρέσει στο ΠΑΣΟΚ είτε όχι, και στο ΛΑ.Ο.Σ., ο μόνος που επανέφερε την Δημοκρατία σε αυτό τον τόπο είναι η ΝΔ, είτε σας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή