Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ωμές αλήθειες!


Είναι πράγματι απορίας άξιον, ποιος από τους αγωνιστές του ΛΑ.Ο.Σ., που γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί, μπορεί σήμερα να επαίρεται για τις ιδεολογικές ταλαντεύσεις και ασυνέπειες του Προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη;

Ποιος μπορεί να ανεχθεί ότι τις σκληρές θέσεις που ξεστόμιζε επί 7 χρόνια ως αρχηγός εξωκοινοβουλευτικού κόμματος για την αθρόα λαθρομετανάστευση, κατηγορώντας συλλήβδην ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για ατελέσφορες πολιτικές ως προς την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος, τώρα που εισήλθε στη Βουλή διστάζει να τις επαναλάβει με την ίδια ένταση;

Ποιος
θα μπορέσει να ανεχθεί να τον ακούει να διατυπώνει φιλολαϊκές θέσεις, όταν ο ίδιος διάγει υπερπολυτελή βίο,αδιαφορώντας ακόμα και για τα ευρισκόμενα σε οικονομική δυσπραγία μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος ανά την Ελλάδα, τα οποία τσοντάρουν τον οβολό τους από το πενιχρό τους υστέρημα για να κρατήσουν ανοιχτά τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ., τη στιγμή που το κόμμα λαμβάνει πλέον παχυλή κρατική επιχορήγηση;

Ποιος
από τους ψηφοφόρους του ,που προέρχονται από τη ΝΔ, δοκιμάζοντας την αβεβαιότητα ως προς την πορεία του κόμματος, δεν θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις πατρογονικές κομματικές του εστίες, πριν από τον Γιώργο Καρατζαφέρη;

Ποιος
μπορεί να ανεχθεί να τον βλέπει να κόπτεται για τις ΄Ένοπλες Δυνάμεις, τη Μεγάλη Ιδέα, τις Αλύτρωτες Πατρίδες, τη στιγμή που συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων βουλευτών του κόμματός του, στέλεχος που δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και στη συνέχεια αφού εξελέγη βουλευτής με τη στήριξη του Προέδρου, υπηρέτησε 45 ημέρες, εκμεταλλευόμενος ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, ενώ τα παιδιά του λαού υπηρετούν 12, 18, 24 ακόμα και 32 μήνες, ανάλογα την εποχή;

Και αν ακόμα δεν υπάρχει νομικό ζήτημα στην υπόθεση, μολονότι οι απόψεις έγκριτων νομικών διίστανται, σαφώς ανακύπτει σοβαρό ζήτημα ιδεολογικής ανακολουθίας, μιας που ένα κόμμα που διατείνεται πως τοποθετεί τον πατριωτισμό στις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του, θα πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά με πράξεις.

Ποιος
θα συνεχίσει να δίνει βάση στις θέσεις του ΛΑΟΣ, για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας, όταν οι κατά καιρούς λεκτικές αστοχίες βουλευτών και ευρωβουλευτών του, δίνουν επιπλέον ερείσματα στο ανομοιογενές κρατίδιο των Σκοπίων, να συνεχίζει με θρασύτητα την ανθελληνική του προπαγάνδα;

Ποιος
θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό ενός Προέδρου, όταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης, τον ωθεί να εξαρτάται από πρόσωπα ελλιπώς καλλιεργημένα και αγνοούντα στοιχειώδεις πολιτικούς κανόνες, εξοβελίζοντας με τον τρόπο του αυτούς που φοβάται μήπως γίνουν πιο λαμπεροί από τον ίδιο, ένεκα της πολιτικής τους κατάρτισης και της προσωπικής τους ακτινοβολίας;

Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο δικηγόρος κ. Μητσόπολος στην παραίτησή του( 20/1/09) από τα αξιώματα του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΛΑ.Ο.Σ, του Γραμματέα ΟΚΕ Δικαιοσύνης, του Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και από την ιδιότητα του απλού κομματικού μέλους του ΛΑ.Ο.Σ...

Οι αιτίες αυτές με ωθούν ,( δήλωνε ο κ. Μητσόπουλος) όπως άλλωστε και πολλά άλλα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, να κατέβω από το εκτός σιδηροδρομικών γραμμών κινούμενο τρένο του ΛΑΟΣ.
Και πράγματι οι παραιτήσεις τείνουν να πάρουν την μορφή πολιτικού τσουνάμι στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

27 σχόλια:

  1. Είμαι σίγουρος πως το ποτάμι από το ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ θα μεγαλώνει όσο πάμε προς τις εκλογές. Αυτό δείχνουν τα εκλογικά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία και αυτό θα αποδειχτεί και στις 4 Οκτωβρίου.
    Πολύ ωραίο και πειστικό το άρθρο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά είστε καλά; Οι επιθέσεις στον Καραζαφέρη στρέφουν τους ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια υπάεχει κάποιος κεντρικός σχεδιασμός ή κάνετε ότι σας κατεβαίνει; Τα έχετε κάνει μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, τι τραβάμε και μείς οι ΝεοΔημοκράτες γιά να κλείσουμε τις εξόδους κινδύνου που οδηγούν στον Καρατζαφέρη! Σε ποιό ψηφοδέλτιο του κόμματος θα περιληφθή ο κύριος;

    Άσχετο (μπορεί και σχετικό) : Γιατί φωνάζουν οι κομμένοι, ένθεν κακείθεν; Όταν εντάχθηκαν στο κόμμα (είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ κ.λ.π), αποδέχθηκαν την "ενός ανδρός αρχή". Ποτέ δεν φώναξαν ούτε διαμρτυρήθηκαν γιά τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων του κόμματος, μέχρι που κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια.
    Υπήρξε μήπως ποτέ, δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων απο τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων; Πάντα ο αρχηγός αποφάσιζε.
    Πρός τι λοιπόν ο κοπετός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορχήστρα "Νταβατζήδων"
    (από το http://atithasos.blogspot.com/)

    Σε πραγματικό κρεσέντο παραπληροφόρησης έχει εξελιχθεί η καθημερινή ενημερωτική ζώνη των media και των συγγενών τους φυλλάδων. Με πατερίτσες τους "έγκυρους" εκλογολόγους-γκαλοπατζήδες - ναι αυτούς που έδιναν πριν τις ευρωεκλογές 7 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ - έχουν εξαπολύσει ένα «νυν υπέρ Γιωργάκη» αγώνα.

    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, μετά από μια, καθομολογουμένως, μέτρια παρουσία του Γιωργάκη στη Θεσσαλονίκη, με διάτρητα, και αποδομηθέντα εντός εικοσιτεραώρου, οικονομικά μέτρα (στο όριο του γελοίου ενίοτε), με τον Αλμούνια να τραβάει διακριτικά το αυτί των «λαϊκιστών» και τον Καραμανλή να «αποστειρώνει» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ από κάθε λογής «ρύπους», αυτοί να αποβλακώνουν τον κόσμο, «γλύφοντας» ασύστολα εκεί που παλιά «δάγκωναν».

    Είναι δε τέτοια η υπερβολή της προπαγάνδας τους χθες, που και οι καλεσμένοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ένοιωθαν άβολα και σχολίαζαν μόνο τα απαραίτητα αδυνατώντας να ανταγωνιστούν σε αντι-Καραμανλικό μένος τους ευγενείς οικοδεσπότες των. Από την άλλη ένας απονήρευτος τηλεθεατής θα πίστευε πως η ΝΔ οδηγείται σαν πρόβατο επί σφαγή, σε μια νέα πολιτική «Ριζούπολη».

    Στη περίπτωσή μας μάλλον θα πρέπει να ισχύσει η συμβουλή των Θεών προς τον Οδυσσέα όταν επρόκειτο να διασχίσει το στενό των Σειρήνων: «Φορέστε ωτοασπίδες και αγνοείστε την προπαγάνδα των νταβατζήδων και των τζουτζέδων τους καθώς και τα καλέσματα των σειρήνων του λαϊκισμού.»

    Η δημοκρατία, ευτυχώς, δεν ευδοκιμεί στην λάσπη των πάνελ…Η δημοκρατία για να ανθίσει απαιτεί την συνειδητή συμμετοχή όλων μας στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου, με σκέψη, κρίση και σοβαρότητα, μακριά από τις κραυγές του λαϊκισμού και τις παγίδες της πρόσκαιρης ευδαιμονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν σε κάτι σκοτεινές γωνιές αυτή τη στιγμή κάποιοι που τρίβουν τα χέρια τους νομίζοντας πως η εντολή: "Ρίξτε τον Καραμανλή", περπατάει καλά. Αλλά ξεχνούν πως η εντολή αυτή δεν είναι στα βρώμικα αν και τριμμένα τους χέρια αλλά στα χέρια άλλων που ανέρχονται σε μερικά εκατομυρία.
    Είναι δε κρίμα να σπαταλιέται φαιά ουσία για τον θίασο Καρατζαφέρη με τις εξυπναδίστικες ατάκες.
    Κ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετα απο τις δηλωσεις Τσιτουριδη,και τις αναμενομενες δημοσιες συγκεντρωσεις και ομιλιες του,ειναι γεγονος,οτι ολα τα μελη και οι ψηφοφοροι Καρατζαφερη,θα πανε ασμενως να ψηφισουν ΝΔ.Τρεχοντας μαλιστα.
    Και μετα ,ξυπνησατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά μαζί σας κι εγώ, αλλά εχθρός μας ΔΕΝ είναι ο Καρατζαφέρης. Ο κάθε Καρατζαφέρης έχει και θα έχει πάτημα και λόγο ύπαρξης όσο εμείς παραμένουμε κολλημένοι στα σύνδρομα του "μεσαίου χώρου" και φοβόμαστε να διατυπώσουμε τον πατριωτικό μας προσανατολισμό, για να μην αρχίσει η άλλη πλευρά να μας κατηγορεί ως "ακροδεξιούς", "φασίστες" κ.λ.π.. Εχθρός μας είναι το ΠΑΣΟΚ-ο-Αριστερό ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (συμπεριλαμβανομένων καναλαρχων κ.λ.π.) που εδώ και δεκαετίες έχει την Πατρίδα μας υπό την κατόχή του, και το μεγαλύτερο ΛΑΘΟΣ μας είναι που ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ να αντιπαρατεθούμε με όλους αυτούς ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, αλλά κρυβόμαστε πίσω από "μεσαίους χώρους" και άλλα προπετάσματα...

    Όπως όμως και νά' χει, και όσο πικραμένος ή "τσαντισμένος" και να είναι κάποιος από τα πεπραγμένα της ΝΔ, δεν αξίζει να τιμωρήσει ολόκληρη την Ελλάδα αφήνοντας να ανέλθει στην εξουσία ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ των ΗΠΑ Γιωργάκης, θεωρώντας πως έτσι θα τιμωρηθεί μαζί και η ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ξεχνάς φίλε οτι ο Καρατζαφέρης είναι ανθρωπος της πιάτσας, πανέξυπνος με πολυ καλές προσβάσεις σε ΝΔ και μιντια ενώ είναι ιδιαιτερα επικοινωνιακός. Γι'αυτο αλλωστε συνεχίζει να μαζευει ψήφους κυριως απο ΝΔ..

    Δυστυχώς έχει μαζέψει στελέχη πρώην χρυσαυγίτες οπως Δ. Ζαφειροπουλος και Βορίδη που θα του βγουν σε κακο.
    Για τα όσα που θιγεις στο αστοχο αρθρο σου εχω τα εξης σχόλια:
    - Η θέση του ΛΑΟΣ σημερα είναι σιγουρα λιγοτερο τραγική απο αυτή της Ν.Δ.
    - Η θεση του Καρατζαφέρη για του ξένους και τους λαθρομεταναστες είναι ξεκαθαρη αν και είναι σκληρη και ρατσιστική.
    - Αν θεωρεις υπερπολυτελη τη ζωη του Καρατζαφέρη τοτε για τον Βουλγαράκη, τον Τεο (Ρουσοπουλο) και τις βίλες στη Μυκονο των λοιπών βατοπεδινών είναι σεμνά και ταπεινα?
    - ΜΕχρι στιγμής περισσοτεροι είναι αυτοι που στριμοχνωνονται για μια θέση στην Καλλιρόης παρά στη Ρηγιλλης. Ειδες κανενα να γυρίζει απο το ΛΑΟΣ στην Νεα Δημοκρατία?
    - Στρατιωτική θητεία δεν έχουν κάνει οι μισοι βουλευτές του Κοινοβουλίου, είναι υπερκομματικό χόμπυ. Που σιγουρα είναι περισσότεροι απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με τον κακομοίρη του ΛΑΟΣ τα εβαλες?
    - Για το Μακεδονικό, πνίξτο καλύτερα γιατι πανε 20 χρόνια και ακρη δεν έχει βγει ουτε απο Πασοκ ουτε η ΝΔ. Φτάνουν τα κλάματα για την "Μακεδονία μας" .
    - Βρήκες και εσυ εναν δυσαρεστημένο νομαρχιακό σύμβουλο που φευγει απο το ΛΑΟΣ για να μας πείσεις για πολιτικό τσουναμι αποχωρήσεων...!!

    Ελεος παιδια δεν κερδίζονται ετσι οι εντυπώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο 12.04
    Εάν εσύ θέλεις να "κρύβεσαι" , αυτό είναι δικαιωμά σου.
    Κατ` αρχάς ο κ. Μητσόπουλος (το λέει ξεκάθαρα το άρθρο αλλά εσύ το υποβιβάζεις) δεν είναι ένας..."δυσαρεστημένος νομαρχιακός σύμβουλος".
    Ήταν:
    Προέδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας του ΛΑ.Ο.Σ

    Γραμματέας ΟΚΕ Δικαιοσύνης του ΛΑ.Ο.Σ

    Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ


    Επίσης σου διαφεύγει ότι ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα ότι :"γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί".

    Ή μήπως εσύ τα γνωρίζεις καλύτερα?

    Εν κατακλείδι αυτό που έχω εγώ να επισημάνω είναι ότι "Ψήφος στο ΛΑ.Ο.Σ είναι ...ψήφος στο ΠΑΣΟΚ".

    Είναι τυχαίο ότι για τις περίφημες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο κ. Καρατζαφέρης διάλεξε τον δρόμο της ..μούγκας και όχι αυτόν του ανεβάσματος στα κεραμίδια?

    Είναι τυχαίο ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει ανέβει στα κεραμίδια τόσο σε ένα άθλιο πόλεμο κατά του ΚΚΕ, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ(για τον τελευταίο μπορεί να έχει και δίκιο)?

    Ποιο κόμμα βοηθά ο κ. Καρατζαφέρης με αυτές τις κινήσεις του?

    Η αλήθεια είναι μια. Αυτό το κόμμα είναι ΦΥΤΕΥΤΟ από την Αμερικανική πλευρά για να παίξει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου !

    Όποιος δεν θέλει να το καταλάβει και εθελοτυφλεί , το μόνο που καταφέρνει είναι να εξυπηρετεί στην ουσία τα Αμερικανικά σχέδια΄!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το έχω ξαναγράψει στο blog σου, αλλά θα το ξαναγράψω.

    "Θα εμφανιστεί ένα κόμμα που θα μιλάει για Χριστό και Ελλάδα, προσοχή μην τους πιστέψετε γιατί θα είναι ΛΥΚΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΑΤΑ".
    Γέροντας Παϊσιος.

    Μ.

    Υ.Γ.(Φαντάσου ότι το είχε πει όταν ακόμη ο κύριος... Καρατζαφέρης ήταν στην Ν.Δ. και έγλυφε το Μητσοτακέϊκο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε πολίταρε που σ έχουν καταντήσει...

    κάποτε ερχόμασταν και συζητάγαμε για δημοκρατία,γεωπολιτική,αρχές,ήθη και πλέον κάθε μέρα έρχομαι και το μόνο που βλέπω είναι η προσπάθειά σου να σώσεις τ'ασυμάζευτα.

    Τώρα που θα τελειώσει το πανηγύρι που κακώς προκήρυξε ο αρχηγός σας και έρθουν οι λύκοι στη κυβέρνηση και θα έχεις περισσότερη άνεση στην θεματολογία σου ελπίζω να ξαναθυμηθείς τον παλιό σου εαυτό.

    Φιλικά gpr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είτε το θέλετε, είτε όχι, ο Λα.Ο.Σ. είναι το μόνο κόμμα που υποστήρηξε στην Ευρωβουλή και στην Βουλή τα ελληνικά συμφέροντα. Είτε το θέλετε, είτε όχι, Ν.Δ. (βιβλίο Ιστορίας, κολοβό βέτο, λαθρομετανάστες) και Πα.Σο.Κ. (λαθρομετανάστες και εσχάτως ασυδοσία των Τραπεζών) ακολουθούν την πολιτική του.
    Είτε το θέλετε, είτε όχι, κάθε ψήφος στον Λα.Ο.Σ. είναι ψήφος στον Λα.Ο.Σ. και όχι στο Πα.Σο.Κ.
    Αν ψηφίσουμε Ν.Δ. θα έχουμε πάλι το πιο "λίγο" πρωθυπουργό που πέρασε από αυτή τη χώρα, μια προδότρα υπουργό Εξωτερικών, έναν υπουργό ΠΕΧΩΔΕ που έχει χτίσει το σπίτι χωρίς οικοδομική άδεια, έναν υπουργό Οικονομικών που δεν ήξερε τίποτα για τα Ομόλογα(!), έναν υφυπουργό Εξωτερικών που είπε πως "είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία" και όλους τους άλλους βουλευτές και υπουργούς που έχουν στα σπίτια τους συσκευές...Σήμενς.
    Ψηφίστε λοιπόν αυτούς και αφήστε τις ανοησίες και τα ψέματα για τον Καρατζαφέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οκ, ισχύουν όλα αυτά για τις ιδεολογικές αμφιταλαντεύσεις του Καρατζαφέρη. Αλλά μήπως δεν ισχύουν για την ΝΔ; Και γιατί ένας που δυσαρεστήθηκε από τις αμφιταλαντεύσεις αυτές, να πάει στη ΝΔ; Επειδή η ΝΔ γιορτάζει στη Μακρόνησσο, αλλά όχι στου Μακρυγιάννη; Επειδή η ΝΔ κάνει μουσείο τη Μακρόνησσο και αδιαφορεί για το Τατόι; Επειδή ο Καραμανλής χαρακτηρίζει τους κομμουνιστές "ιδεολογικούς αγωνιστές" ενώ το λαός "άκρα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Μάρκο
    Διαφωνείς δηλαδή αγαπητέ μου ότι όταν κάποιος αναφέρεται στο ΚΚΕ αναφέρεται σε ιδεολογικούς αντιπάλους και όχι σε άκρα ?

    Άκρα είναι οι αναρχικοί, η λεγόμενη εξωκοινωβουλευτική αριστερά με την οποία το ΚΚΕ δεν έχει καμία , μα καμία επαφή ή υπόγειες διεργασίες.

    Ίσα-ίσα τους κατηγορεί και ενίοτε εάν πάνε να ισχωρίσουν σε κάποια διαδηλωσή του, τους δείχνει τι εστί βερύκοκο...:)

    Ισχύει ας πούμε το ίδιο με το ΛΑΟΣ και το άκρο της άλλης πλευράς , τους Χρυσαυγήτες?

    Αυτή η άποψη ότι το ΚΚΕ είναι άκρο ακούγεται μόνο από φασιστικές ισεολογίες και φασίστες .

    Δεν μπορεί να είναι δημοκράτης κάποιος που τα ισχυρίζεται αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη, για τον φίλο που είπε για ξεκάθαρη στάση Καρατζαφέρη για τους λαθρομετανάστες. Ρίξτε ,μια ματιά στις δηλώσεις του (hellas.orthodoxy.blogspot.com)κι ελάτε να τα πούμε. Μέχρι και υπηκοότητα διατείνεται ότι πρέπει να δώσουμε μέσα σε πέντε χρόνια στους λαθρομετανάστες. Φαρισαίε Καρατζαφέρη!

    Και παρακαλώ ποιός προωθεί επικοινωνιακά τον Καρατζαφέρη; Ποιός άλλος οι μηχανισμοί που θέλουν ΠΑΣΟΚ και νταβατζήδες στην εξουσία. Ολο το καλοκαίρι η πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του Αντέννα με Χαριτάτο-Καραμέρο, ΜΟΝΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Και τέλος, πώς τόσοι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί διελύθησαν και κατέρρευσαν και μόνον το ΛΑΟΣ έχει παραμείνει (προσκαίρως βέβαια, όσο το χρειάζονται τα συμφέροντα).
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζω ότι έχει χαθεί λίγο... η μπάλλα
    1.Επί του άρθρου
    - αν κάποιος είναι πλούσιος (ο Κρατζαφέρης εσις , εγώ...) δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει φιλολαικές θέσεις
    - τα Τοπικά Γραφεία κάθε κόμματος σωστό είναι να συντηρούνται από τα μέλη τους (γι άλλα πράγματα είναι οι κρατικές επιχορηγήσεις)
    - προσωπικά δεν βλέπω κανένα "τσουνάμι" στελεχών του ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ και για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να το δω γιατί δεν έχω καμμία εκτίμηση σε πολιτικά στελέχη που μετακινούνται κάθε λίγο και λιγάκι.(Εντελώς άλλο θέμα οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που κάποια στιγμή θεώρησαν ότι μπορεί να τους εκφράσει καλύτερα το ΛΑΟΣ ή ήθελαν ν να διαμαρτυρηθούν δικαιολογημένα στη ΝΔ και τώρα ΄φυσιολογικά "επαναπατρίζονται"
    2 Με αφορμή τους προλαλήσαντες
    - σ συζήτηση ποιος είναι "άκρα", ποιος είναι "εχθρός" ποιος "πολιτικός αντίπαλος", τι είναι "πατριωτισμός", τι σημαίνει "δεξιός" ή "αριστερός", τι καλύπτει ο "μεσαίος χώρος" είναι άνευ ουσίας γιατί όλοι αυτοί είναι όροι που καθένας μας ερμηνεύει αλλιώς. Καλύτερα είναι να μιλάμε συγκεκριμένα. πχ πρέπει να γίνει αυτό, γιατί....., αυτό δεν ισχύει διότι...
    - Η παρατήρηση του "ανώνυμου 9.48" περί δημοκρατικών διαδικασιών είναι πολύ σωστή αλλά πέρασε στο ντούκου Ελπίζω κάποια στιγμή να επανέλθει
    - Στις εκλογές που έρχονται που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ κρίνεται το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ και ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ από δω και πέρα στην οικονομία , τα Εθνικά θέματα κτλ
    Ο καθένας μας τίθεται προ των ευθυνών του.
    Τόσο απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 6.21
    ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ.....
    ΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ Γ. ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΚ-ΝΔ
    ''ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''.
    ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @gpr

    Φοβάμαι οτι θα συμφωνήσω μαζί σου. Απλά πιστεύω οτι θα κάνουμε λίγο υπομονή.

    Το μετά είναι που φοβάμαι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑ?
    Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ!
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ?
    ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΕΑΡΧΙΣΑΝ..
    ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΑΡΧΙΣΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΙΜΕΝΣ!ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!

    ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!!ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΑΚΟΜΑ ΕΥΤΥΧΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και οι τρεις στο ίδιο "φροντιστήριο":

    http://2mnka.wordpress.com/2009/09/12/xeria/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΕ ΠΩΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΤΣΙ Ο ΛΙΑΡΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ!!!!
    ΟΥΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Στέλιο, διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό του Καραμανλή για τον ΛΑΟΣ. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει "άκρα" ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, και "κοινωνικούς αγωνιστές" ένα κόμμα που στο καταστατικό του έχει ακόμη ως στόχο την επιβολή της Δικτατορίας του Προλεταριάτου. Επιτέλους, αν ντρέπεται που η ΝΔ ήταν κάποτε δεξιό κόμμα, ας βγει να το πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Μάρκος
    Δεν απαντάς όμως σε ότι σε ρώτησα!!!
    Εννοώ την σχέση του ΛΑΟΣ με την Χρυσή Αυγή!

    Όσο για την δεξιά μάλλον κάπου τα έχεις μπλέξει μέσα στο μυαλό σου.
    Άλλο δεξιά (ιδεολογικά) και άλλο ακροδεξιά και φασισταριό!!!

    Δεξιά είναι το ένα από τα μέρη του δημοκρατικού φάσματος. Η Ακροδεξιά είναι έξω από αυτό το φάσμα. Ανήκει στο φάσμα του Φασισμού!

    Εκεί αγαπητέ μου ρώτα τον κ. Καρατζαφέρη σου και τις σχέσεις του με την ακροδεξιά!!!

    Όσο για το επιχείρημα σου περί κοινοβουλευτικού κόμματος, να σου θυμίσω ότι στα κοινοβούλια πολλών χωρών της Ευρώπης μετέχουν κάποια φασιστικά , ακροδεξιά κόμματα.

    Βλέπεις η δημοκρατία δεν έχει στεγανά και δέχεται και αυτούς που στην ουσία στρέφονται εναντίον της.
    Αυτό όμως είναι και το πλεονέκτημά της έναντι του απολυταρχικού φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα 2 κόμματα εξουσίας τα νιώσαμε στο πετσί μας και στα κοινωνικά (αύξηση των φτωχών στο 1/4 του πληθυσμού) και στα εθνικά θέματα (Ίμια, Μαδρίτη, χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς).
    Και τώρα τα βάζουμε με τον Καρατζαφέρη, γιατί είναι λέει καιροσκόπος, είναι έτσι, είναι αλλιώς!!!
    Δεν το πιστεύω! Ενώ γνωρίζουμε τι είναι οι άλλοι τους ψηφίζουμε (!), αλλά κατηγορούμε κάποιον που υποθέτουμε τι είναι!
    Επί πλέον υπάρχει και η λογική ή Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός (η Αμερικάνικη λογική του δικομματισμού και της Νέας Τάξης), ενώ υπάρχουν και άλλες ομάδες...
    Ψηφίζοντας αυτούς που ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ, βάζουμε τα χέρια μας, βγάζουμε τα μάτια μας και ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    Όλα τα άλλα, είναι απλώς κουραφέξαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. mexri prin ligous mines o karatzaferis eglife ton karamanli gia na kivernisi mazi tou . theo ton eixe ton karamanli. twra ti kyrie karatzaferi exei alaksi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Στέλιος, η ουσία είναι ότι το ΚΚΕ εχει στο καταστατικό του άρθρο που λέει ότι στόχος είναι η ανατροπή της τάξης και η καθιέρωση δικτατορίας του προλεταριάτου. Ο ΛΑΟΣ δεν αμφισβητεί ούτε το πολίτευμα, ούτε λέει ότι θέλει να το ανατρέψει. Ο ΛΑΟΣ ουδεμία σχέση έχει με την Χρυσή Αυγή, κι αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις από τα όσα "σούρνει" η Χρυσή Αυγή στον Καρατζαφέρη και μέσα από την ιστοσελίδα της. Άσε λοιπόν τις ταμπέλες, γιατί ξέρω πολλά φασισταριά και στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ. Το τι είπα ήταν σαφές: όταν χαρακτηρίζεις "άκρα" ένα κόμμα που είναι στα δεξιά σου, δεν είναι δυνατόν να μην χαρακτηρίζεις "άκρα" το αντίστοιχο κόμμα τις Αριστεράς. Το οποίο αν θες οκ, δεν είναι το ΚΚΕ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτό απαιτεί η τιμιότητα, και το να έχεις..."μπαλάκια".
    Παρεπιπτόντως, στις Ευρωεκλογές ψήφισα ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Mας λες ότι οι παραιτήσεις τείνουν να πάρουν μορφή πολιτικού τσουνάμι. Εκτός από αυτή του Μητσόπουλου που έλαβε χώρα στις 20 Ιανουαρίου(!), ( έχουμε Σεπτέμβρη ξέρεις), μπορείς να μας αναφέρει ποιές άλλες παραιτήσεις έχουμε ΤΩΡΑ Σεπτέμβρη στο ΛΑΟΣ? Ετσι για να καταλάβουμε για τι τσουνάμι μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή