Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.


Ζήσαμε μια ακόμα παράσταση του θεάτρου του παραλόγου. Αδυνατώ να ξεχωρίσω εάν αυτή η κατάσταση είναι πλέον για γέλια ή για κλάματα.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνεχίζει να επαναλαμβάνει ότι :«Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν είμαι όμηρος κανενός».Το επανέλαβε με στόμφο και από την Θεσσαλονίκη!

Όλοι γνωρίζουμε (εκτός από τα γιουσουφάκια της δημοσιογραφίας) ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου χρωστά σε πολλούς. Οι εκδότες και ορισμένοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είναι μερικοί από αυτούς. Αλλά το κυριότερο είναι ότι χρωστά στους πέραν του Ατλαντικού.

«Χρωστά» κάποια εκατομμύρια δολάρια στο Αμερικανικό πανεπιστήμιο York και σε κάποιους άλλους... «φίλους» εκ Βοστώνης, Νέας Υόρκης κλπ.
Δεν τα λέω εγώ αυτά. Η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Τσάντ τα λέει στα περίφημα (υποκλαπέντα) e-mail που είχε στείλει προς τον γυιό της κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτά που είχε αποκαλύψει τότε η κ. Λιάνα Κανέλλη και την έτρεχαν στα δικαστήρια για ....παραβίαση προσωπικών δεδομένων !!! Αυτά που απαγόρευσαν πλέον την δημοσιοποίησή τους!

Λέει σε όλους τους τόνους ο κ. Γ.Παπανδρέου «όλα στο φως». Γιατί λοιπόν όταν κάποιος τα φέρνει στο φως τον τραβά( δια μέσου της ...οικογένειας φυσικά) σε μακρόσυρτους, δυσβάσταχτους και εξοντωτικούς δικαστικούς αγώνες; Τι φοβάται; Τι δεν θέλει να πληροφορηθεί ευρέως η ελληνική κοινωνία;
Επιτρέπεται ένας ...«εν δυνάμει Πρωθυπουργός» να κρύβεται πίσω από τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων;

«Χρωστά» λοιπόν αποδεδειγμένα στους πέραν του Ατλαντικού ο κ. Παπανδρέου ! Αποδεικνύεται επίσης και από το «George owes us» που συνεχώς επαναλαμβάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
Αποδεικνύεται περίτρανα και από τις πράξεις του . Τόσο ως υπουργός εξωτερικών ,τόσο ως ...φυτευτός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όσο και ως «εν δυνάμει Πρωθυπουργός».

Οι τελευταίες δηλώσεις του σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που τάσσονται υπέρ των αμερικανικών ενεργειακών σχεδίων και κατά της συνεργασίας με τη Ρωσία, αποσκοπούν να ανατρέψουν συνολικά συμφωνίες ιστορικής εθνικής σημασίας και να διαταράξουν κρίσιμες ισορροπίες. Είναι ένα από τα υπογεγραμμένα γραμμάτια του , με ....ανοιχτή ημερομηνία !!!

Όταν λοιπόν λέει με κομπορρημοσύνη ο κ. Γ. Παπανδρέου ότι:«Δεν χρωστάω σε κανέναν, δεν είμαι όμηρος κανενός», δεν ξέρω εάν θα πρέπει να γελάσω ή να κλάψω!

Όταν λέει :«όλα στο φως» δεν ξέρω εάν θα πρέπει να ανοίξω τον διακόπτη για να ξεχυθεί άπλετο φως ή θα μου ...«κόψει» το χέρι !

Όταν δε μιλά για εθνική ανεξαρτησία έχοντας συνεχώς δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια τον Άλεξ Ρόντος (με ένα μικρό διάλειμμα όπου ο Άλεξ πήγε και έδωσε τα φώτα του ... στην Γεωργία του Σαακασβίλι και ...των εκατοντάδων αμάχων νεκρών Οσετιανών ) τότε νοιώθω ως θεατής μιας ιλαροτραγωδίας !


ΥΓ. Υπενθυμίζω για να μην ξεχνάμε ότι σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ με του κ. Γ.Παπανδρέου, ο αρμόδιος για ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κ. Φρίντμαν, είχε πει αναφερόμενος στον Αλεξ Ρόντο: .....«Είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια».

25 σχόλια:

  1. Φίλε Πολίτη, καλή εβδομάδα,
    Επειδή δεν είχα την χαρά να πω; την τιμή να πω; να παρακολουθήσω την συγκλονιστική!!!! συνέντευξη του Κυρίου Γεωργίου, θα ήθελα να με πληροφορήσεις, αν έπεσε στην αντίληψή σου πως στις πρώτες σειρές της αίθουσας καθόταν και ο κύριος Σ. Κόκκαλης. Αυτό το άκουσα σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό. Νομίζω στον ΑΝΤ1. Ο παραπάνω κύριος ήταν παρών στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού;
    Σχετικά με τα σημερινά γραφόμενά σου και μόνο στη σκέψη πως στην Ελλάδα ενδέχεται να επιβληθεί ως ηγέτης ενας Βαλκάνιος Σαακασβίλι ανατριχιάζω.
    Ευχαριστώ
    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι φίλε. Εκεί ήταν.
    Φυσικά για να παραβρίσκεται εκεί πρέπει να είχε πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ.
    Τι ήθελαν λοιπόν να μας πουν συμβολικά οι υπεύθυνοι του σημερινού ΠΑΣΟΚ και η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως ηθελαν να μας πουν οτι δεν εχουν μονο πρακτορες των Αμερικανων αλλα και των Ρωσων και τους παρεξηγησαμε.
    Εκτος αν νομιζετε οτι η Σταζι ηταν κατι αλλο απο γερμανικο παραρτημα της KGB που μαλιστα διηυθυνε ο Πουτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @9.30
    Πολύ πίσω έχεις μείνει φίλε. Βρισκόμαστε στο 2009, εάν δεν το γνωρίζεις!
    Επίσης καλό θα ήταν να πληροφορηθείς πόσο συνολικά χρόνο περνά ο συγκεκριμένος κύριος τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

    Ας ξυπνήσουμε λίγο. Αλλά τι ζητάω? Εδώ υπάρχουν τα ε-μαιλ της μαμάς προς τον υιό της , που τα λέει όλα, αλλά αρκετοί εκ των συμπατριωτών μας κάνουν ότι δεν βλέπουν.

    Αυτή την αποβλάκωση μόνο στην Ελλάδα μπορείς να την συναντήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KALHMERA SE OLOYS.

    GIATI AFOY ETSI KAI ALIOS YPARXEI TOSO ASIDOSIA STO DIADIKTIO KAPOIO BLOG DEN DHMOSIEYEI TA E-MAIL THS MARGARET NA MA8EI O KOSMOS TI AKRIBOS KRIBOYN ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να υπενθυμίσω στους φίλους του μπλόγκ ότι καλό είναι να μην ξεχνάμε τα βασικά.
    Δεν είναι ο κακομοίρης ο Γιωργάκης το κύριο πρόβλημα για τις προπτικές της χώρας. Ο Γιωργάκης είναι απλά ένας Ελληνοαμερικάνος, που εάν δεν είχε διάσημο πατέρα σήμερα θα δούλευε δασκαλάκος σε κάποιο δημόσιο σχολείο στην Αμερική. Μιά μαριονέτα και μάλιστα ψιλο-αστεία.
    Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα, που ευνοούνται από τη λογική του μεγάλου κράτους.
    Με ένα μεγάλο κράτος κάνουν "εξαιρετικά κερδοφόρες δουλειές" χωρίς αξιόλογο ανταγωνισμό, που θα μπορούσε να ρίξει τα περιθώρια κέρδους τους.
    Τα καρτέλ γιγαντώθηκαν επί Σημίτη και μας πίνουν ασταμάτητα το αίμα. Είτε πρόκειται για τραπεζίτες, είτε σουπερ-μαρκετάδες, είτε πετρελαιάδες, είτε εταιρίες λιανικού εμπορίου, όλοι αυτοί υποστηρίζουν το κόμμα που ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ να αναπτυχθούν καινούργιες επιχειρήσεις.
    Δεν τους συμφέρει ο ανταγωνισμός, όπως δεν τους συμφέρει και η διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες.
    ΔΗΛΑΔΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    Αιχμή του δόρατος των ντόπιων συμφερόντων είναι οι γνωστοί 5 επιχειρηματίες που ελέγχουν το 95% των εργαλείων προπαγάνδας, τα ιδιωτικά κανάλια και τις εφημερίδες.
    Η δημοκρατία είναι δίκοπο μαχαίρι.
    Εάν ο λαός καταλαβαίνει τί συμβαίνει θα κερδίσει, εάν όχι θα χάσει.
    Όλα τα άλλα είναι μεμψιμοιρίες και κουβέντες καφενείου.
    Ας πάρει ο καθένας τις προσωπικές ευθύνες που του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο τίτλος σου τα λέει όλα. αλλά δεν φταίει ο Γιωργάκης. Αυτός την δουλειά του κάνει.

    ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερικές "καθαρές και προοδευτικές ασάφειες της συνέντευξης τύπου του ΓΑΠ:
    Αλήθεια από τις 50 ερωτήσεις στις οποίες κλίθηκε να απαντήσει ο ΓΑΠ στην χθεσινή συνέντευξη τύπου σε πόσες απάντησε πραγματικά;;;
    Αλήθεια γιατί θα φέρει τώρα τον διάσημο ισπανό αρχιτέκτονα για την αναμόρφωση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού και δεν το έκανε την περίοδο 93 - 2004 και ιδιαίτερα κατά το σχεδιαμό των ολυμπιακών αγώνων;;;
    Αλήθεια αφού είναι έτοιμος να κυβερνήσει από της 5 Οκτωβρίου και έχει έτοιμο σχέδιο και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη αν γίνει πρωθυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο προϋπολογισμού γιατί δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το ακριβές ποσοστό των αυξήσεων;;;
    Αλήθεια τι θα κάνει με ολυμπιακή και οτε;;;;
    Αλήθεια τα συμφέροντα με τον αγωγό Μπουργκας Αλεξανδρούπολη εξαντλούνται στον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος;;;;
    Αλήθεια όταν λέει ότι έχει έτοιμα 5 νομοσχέδια γιατί δεν τα παρουσίασε αναλυτικά αλλά επέμεινε στο θα δούμε, θα συζητήσουμε θα διαβουλευτούμε;;;
    Αλήθεια ποιο ακριβώς είναι το τριετές προγραμμα ανάπτυξης του Πασοκ;;;;
    Αλήθεια τι θα κάνει με το Σκοπιανό και την Κύπρο;;; Συμφωνεί με τις δηλώσεις Λομβέρου;;;;
    Αλήθεια οι γεννηθέντες στη Ελλάδα μετανάστες θα έχουν δικαίωμα ψήφου ενώ οι έλληνες ομογενείς ΟΧΙ;;; Αυτός ως μετανάστης καταλαβαίνει μόνο όσος αλλοδαπους ζούνε στην Ελλάδα και όχι όσους έλληνες ζούνε στο εξωτερικό;;;
    Αλήθεια γιατί τα στελέχη της Νεολαίας του Πασοκ ατοιμάζονται από τώρα για τις αξιοκρατικές προσλήψεις τους στο δημόσιο;;;;
    Και αυτός ο δεξιός δημόσιος τομέας των φίλων και λαμογιών της ΝΔ γιατί στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ εξακολουθεί να βγάζει πρώτη δύναμη το Πασοκ;;;
    Τελικά είναι υπέρ ή κατά των ιδιωτικών μη κρατικών πανεπιστημίων;;; Αν είναι υπέρ (όπως είπε εχθές) τότε γιατί έφυγε από τον διάλογο για το νόμο πλαίσιο και τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθου 16;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς ανώνυμο 14 Σεπτεμβρίου 2009 11:19 π.μ.

    Περιμένεις απαντήσεις στις ερωτήσεις σου; γιατί αν περιμένεις τότε θα περιμένεις πααααααρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το παιδί κάτι πρέπει να έχει.
    Κάτι σοβαρό.
    Τα βλέπει όλα ανάποδα.
    Βλέπει ότι οι νταβατζήδες είναι με τη ΝΔ.
    Βλέπει ότι η οικονομία μπορεί να φτιάξει χωρίς θυσίες.
    Βλέπει ότι έχουμε 31 δισ ανείσπρακτες οφειλές.
    Βλέπει οράματα.
    Βλέπει ιδέες.
    Βλέπει ... γενικώς.
    ή φαντάζεται, γενικώς.
    Σε τρελλαίνει
    Εκεί που πάς να τον πείς χαζοχαρούμενο, σούρχεται η φλασιά:
    Ρε μπας και μας δουλεύει όλους;
    Γενικώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς ανώνυμο 14 Σεπτεμβρίου 2009 12:39 μμ

    Η αλήθεια είναι πως απαντήσεις δεν περιμένω...
    Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί από χθες όλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως ο ΓΑΠ παρουσίασε ολοκληρωμένο και πλήρες πρόγραμμα...

    Και ανοίκω σε αυτούς που δεν βλέπουν τηλεόραση και δεν λαμβάνουν σοβαρά τα ΜΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_1322.html Δεν θα είναι τελικά ούτε ο Λουκάς Παπαδήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ! Αλλη μια γκάφα του Γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ πρώτα η Ελλάδα

    "Ο Γιωργάκης είναι απλά ένας Ελληνοαμερικάνος, που εάν δεν είχε διάσημο πατέρα σήμερα θα δούλευε δασκαλάκος σε κάποιο δημόσιο σχολείο στην Αμερική."

    Μάλλον έχεις δίκιο.
    Πες μας τώρα και τι θα ήταν ο Καραμανλής αν δεν είχε αυτό το όνομαο και θείο πρώην πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5:53, η έμφαση είναι στο «στην Αμερική».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 5:53,
    Εάν δεν είχε αυτό το επώνυμο ο Καραμανλής θα ήταν πιθανότατα νομικός σύμβουλος σε κάποια επιχείρηση.
    Τίποτε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και για όσους αμφιβάλλουν για την παρουσία του Κόκκαλη ως "Εγγυητή" των συμφερόντων Χριστοφοράκου στην ΔΕΘ, δείτε την φώτο εδώ: http://dexiextrem.blogspot.com/2009/09/blog-post_1395.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά..κουλάρετε..
    Θα σας περάση!!! μην κάνετε ετσι...
    Εχετε και Εβερτ...και Σουφλιά ...εχετε... και Αχιλλέα εχετε και τον Γιαννάκη (εκει στο κυλικείο της Ρηγίλλης..μη χειρότερα!!!)και Ντόρα εχετε..ελα μου ντε αυτό δεν το υπολογίζετε;
    Αντε..Χρονια του Πολλά του αρχηγου και Καλός Πολίτης στίς 5 του Οκτωβρη!!!
    Περαστικά σας και..μην κάνετε ετσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 5:53

    Επειδή κάποιος φέρει βαρύ όνομα δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι θα πρέπει να είναι και άχρηστος.
    Αλλά για τον ΓΑΠ... δυστυχώς μιλάμε πραγμάτι για βλάκα, μα τόσο βλάκα που γίνεται απίστευτα επικίνδυνος. Φαντάσου ότι δεν δίστασε να πουλήσει επί εποχής Κοσκωτά μέχρι και τον πατέρα του (με τις ευλογίες... βεβαίως και της μητέρας Τσάντ καθώτει "πικραμένη" από το "κέρατο" συγγνώμη από την απιστία είχε λυσσάξει).
    Ο θεός να βάλει το χέρι του με δαύτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος 7:12

    Έχεις δίκιο "χαρούμενο παιδί" του ΠΑΣΟΚ!!!
    Ραντεβού τον Μάρτη... τότε να δεις γέλια που θα κάνεις.... (το επόμενο 6μηνο θα καλοπεράσει ο κύριος ΓΑΠ και τότε θα δεις προφίλ "καταπληκτικό" που θα έχει και φυσικά το "ανακόντα" που λέγεται Μπένυ καραδοκεί, εκεί κάπου στην ζούγκλα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @7:12 (pasokosporo)

    Gelaei kalitera opios gelaei teleutaios filtate.
    I ora tou antoni erxetai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι η μητέρα σου είναι η γυναίκα που γνωρίζει πολλά .Θα πρέπει μάλιστα νά παραδεχτώ ότι δεν της λειπει ενα παράδοξο ειδος πολιτικού ρεαλισμού.Και συ βέβαια Γιωργάκη έχεις δηλώσεις διάδοχος και πολιτικός κληρονόμος του πατέρα σου!
    Γιατί λοιπον και συ να μη γίνεις (προθυπουργός).
    Πρώτα απ' όλα έχεις ένα μοαναδικό γι' αυτη θέση προσόν το οποίο φυσικά είχε καιο πατέρα σου.ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ???????????????
    ΓΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΟ ΤΟ ENIMEROSI24:
    Στην «ουρά» των σκληρών δηλώσεων του Τσιτουρίδη ότι «στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης κάνουν κουμάντο οι εκλεκτοί της διαπλοκής», παρατηρούμε στην αποψινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ALTER, τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ, Γιώργο Παπαχρήστο να υποστηρίζει ότι «Δεν υπάρχει κανένα κανάλι και δελτίο ειδήσεων που να χτυπάει τον Καραμανλή» και το στέλεχος του ΣΥΝ, κυρία Ρένα Δούρου να ισχυρίζεται σε σχετική παρατήρηση του εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Λυκουρέντζου, «Τι να στηρίξουν τα δελτία, τα αστήριχτα;». Η απορία όμως είναι δική μας όταν βλέπουμε ένα δημοσιογράφο του ΔΟΛ να μην διστάζει να υπαινιχθεί εμμέσως πλην σαφώς την σχέση της κυβέρνησης Καραμανλή με την διαπλοκή και τους νταβατζήδες, ενώ το στέλεχος του ΣΥΝ αντίθετα, να «υπερασπίζεται» έστω και έμμεσα τα κανάλια και τα δελτία που αποδομούν την τελευταία πενταετία τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, «τι να κάνουν κι αυτοί (ενν. τους νταβατζήδες), αφού δεν βοηθάει και η κυβέρνηση»!


    ????????????????????????????????????????
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΖΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ???????????
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΗΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.....!!!???????
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 11.11

    Όταν οι σοβιετικοί κατέριψαν τον νοτιοκορεατικό τζάμπο[1983] με 269 θύματα μεταξύ των οποίων και 3 μέλη του ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ...
    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε ότι ήταν κατασκοπευτικό το τζάμπο και καταρρίφθηκε.
    Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η παροιμία λέει
    «Μην κοιτάτε τα στραβά μου πόδια, αλλά την καλή μου τύχη».
    ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή