Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Σειρά έχουν τώρα τα δικά τους «κονέ»


Κατά του πελατειακού κράτους έχει ξιφουλκήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου έγραφε την Παρασκευή η κ.Σοφία Βούλτεψη στην «Απογευματινή».
Στις ομιλίες του μιλά για αξιοκρατία και κάθε τόσο αναφωνεί: «Τέρμα τα κονέ» (οι γνωριμίες δηλαδή)!
Δεν έχει σημασία τι εννοεί ο ίδιος. Σημασία έχει τι αντιλαμβάνονται τα πλήθη που τον αποθεώνουν.
Και αυτό που αντιλαμβάνεται το κομματικό του ακροατήριο είναι «Τέρμα τα κονέ των άλλων! Τώρα σειρά έχουν τα δικά σας κονέ. Και τα δικά σας κονέ είμαστε... εμείς».

Το παρελθόν είναι σχετικά πρόσφατο, το αναπολούν τα τελευταία πέντε χρόνια και περιμένουν διακαώς την αναβίωσή του.
Σύμφωνα με όλες τις εκθέσεις του ΑΣΕΠ, από το 2001 ως το 2003, σημειώθηκαν σταθερά παράνομες προσλήψεις με συνάψεις συμβάσεων έργου.

Πρόκειται, βέβαια, για τους γνωστούς και μονίμως θορυβούντες συμβασιούχους, οι οποίοι μάλιστα ήσαν και ανασφάλιστοι. Ανασφάλιστοι ήσαν ακόμη και οι συμβασιούχοι που προσελάμβανε το ΠΑΣΟΚ από το 1998 ως το 2003 στο ίδιο το υπουργείο των Εσωτερικών!

Επί Ν.Δ. μονιμοποιήθηκαν. Και μετά, αν και βρέθηκαν σ’ αυτές τις θέσεις κατά παράβαση κάθε αξιοκρατίας και με βάση ακριβώς τα «κονέ» τους, έτρεξαν στα δικαστήρια για να τους αναγνωριστούν ΚΑΙ τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους!

Με τους νόμους 2527/97 και 2839/00 δόθηκε η δυνατότητα στα υπουργεία να προσλαμβάνουν περί τα 15.000 άτομα το χρόνο στις κεντρικές υπηρεσίες τους με συμβάσεις έργου, χωρίς διαγωνισμούς.

Αυτοί πήγαν εκεί αξιοκρατικά ή με «κονέ»; Με το νόμο 2956/2001, επί Γιαννίτση, εισήχθη ο θεσμός των ενοικιαζομένων εργαζομένων. Οι τελευταίοι είχαν το προνόμιο να χαρακτηρίζεται η δουλειά τους ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Η ενοικίαση των εργαζομένων γινόταν μέσω εταιρειών, που κατακρατούσαν μέρος του μισθού! Για παράδειγμα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο επίσημος μισθός ήταν 1.700 ευρώ, αλλά ο εργαζόμενος έπαιρνε στο χέρι 739, ενώ τα υπόλοιπα τα καρπωνόταν η εταιρία που του είχε κάνει το «κονέ».

Αυτά τα αίσχη συνέβαιναν μόλις πριν από μερικά χρόνια. Επομένως, πρώτα έπρεπε να γίνει σκληρή αυτοκριτική με συγκεκριμένη αναφορά στις παραπάνω αθλιότητες εκ μέρους του προέδρου του ΠαΣοΚ και μετά να καταγγέλλει.

14 σχόλια:

  1. Πες οτι τα πιστευω ολα τα γραφομενα.
    Εγω ο εσχατος,θα ρωτησω τουτο μονον.
    Γιατι ο λαλιστατος τωρα κ Καραμανλης,δεν τους εδιωξε ολους τους συμβασιουχους,που ηταν σαφως παρανομοι,αφου ελεγε στον κοσμο,που ηταν η παρανομια,ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ παραλληλα,καθε νεα προσληψη;
    Αν το εκανε αυτο,θα μαθαινε τον κοσμο,να μην περιμενει τιποτα αο τους βολευτες,αλλα μονο απο τα δικα του προσοντα και δυναμεις.
    Και θα ειχε κανει θεαρεστο εργο.
    Αλλα βλεπεις,οτι υπερισχυσε ο κομματαρχης μεσα του.
    Σου λεει,ας τους τακτοποιησει ο Πακης αυτους τωρα,για να μπορω κι εγω με τη σειρα μου, να βαλω τους δικους μου.
    Ετσι δεν ειναι;
    Γιατι λοιπον αγαπητε Πολιτη,δεν το βαζεις ετσι το ζητημα;
    Εξω,ΟΛΟΙ.Πρασινοι και βενετοι.Μονο μεσω ΑΣΕΠ διορισμοι.Και οχι τωρα.Μετα απο καποια χρονια,αφου πρωτα γινουν μετακινησεις,χωρις επιδοματα και διαφορα τετοια.
    Οποιανου δεν του αρεσει η κατασταση,στο σπιτι του.Να βρει αλλου δουλεια.
    Αλλα συνηθως,αυτοι που μαζευουν οι πολιτικαντες,ειναι οι χειροτεροι των χειροτερων.
    Γι αυτο,οταν ελθουν τα δυσκολα,σηκωνουν τα χερια ψηλα,και περιμενουν απο το μεγαλοδυναμο,να βοηθησει.
    Γι αυτο και τελικα, οι πολιτικαντες,ειναι πιο ηλιθιοι,και απο τους ηλιθιους που διοριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ιθαγενής

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΓΑΠ, είναι το κόμμα του και οι μηχανισμοί του.
    Το ΠΑΣΟΚ, μετά από το μπάχαλο των τελευταίων 5,5 χρόνων, θα είναι κυβέρνηση.
    Η ΝΔ θα χάσει όχι για ότι έκανε , αλλά για ότι δεν τόλμησε να κάνει και το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει όπως έχασε το 2007, εξαιτίας της αρνητικής ψήφου που το 2007 στράφηκε εναντίον του ενώ τώρα πλήττει τη ΝΔ.
    Το πρόβλημα όμως είναι όταν κερδίσει τι θα κάνει;
    Θα πάρει πίσω πχ την Ολυμπιακή; …και δεν εννοώ ως εταιρεία ή πρακτική, αλλά συμβολισμό.
    Ολοι ασχολούνται με το 20% των αναποφάσιστων. Μα πως να μην δυσπιστεί το 1/5 του εκλογικού σώματος όταν από τη μια πχ ακούς για τεχνοκράτες και από την άλλη έχεις την κα Κατσέλη να ψάχνει τον τέταρτο δρόμο για τον σοσιαλισμό ή τον κ Τσούρα να συγκεντρώνει βιογραφικά για την στελέχωση του Δημοσίου Τομέα; Οταν από τη μία έχεις τεχνοκράτες σαν τον κ Παπακωνσταντίνου και από την άλλη εκφραστές θεωριών για “εντιμότερους κλέφτες, ή ολίγη από Σύνταγμα;”
    Πως να πειστεί ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος όταν όλοι μιλούν και βιώνουν για τα χάλια της οικονομίας και ακούν για τη Δανία του Νότου;
    Θα καταντήσω γραφικός και κουραστικός αλλά επιμένω:

    -θα καταργηθεί η αυτοτελή φορολόγηση; γιατί καλή είναι η τιμαριθμοποίηση και η προοδευτικότητα της κλίμακας, αλλά σημασία έχει τι μπαίνει στην κλίμακα…και τα επιδόματα και οι αμοιβές των κολλητών δεν μπαίνουν
    -θα συνδεθεί η σύνταξη με τις εισφορές; γιατί ωραίο είναι να βγαίνει άμεσα (αυτονόητο), αλλά το πρόβλημα είναι να βγαίνει δίκαια και όχι με πρόωρες και συντάξιμες αποδοχές χωρίς καταβολή εισφορών…. και μάλιστα αναδρομικά για να υπάρχει δικαιοσύνη γενεών;
    -θα σταματήσουν συνδικαλιστές να μετέχουν σε ΔΣ με απολαβές δεκάδων χιλιάδων €;
    -θα εξορθολογιστεί το μισθολόγιο στο Πτυχίο που το Διδακτορικό έχει λιγότερες αποδοχές από το ΥΠΟΙΟ, τα Τελωνεία, την Βουλή, και τους κολλητούς; θα γίνει σύνδεση αμοιβής – έργου, μέτρηση αποδοτικότητας και ωφελιμότητας των παρεχομένων υπηρεσιών;
    -θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα ή θα φωνάζουν συμβολαιογράφοι, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, φαρμακοποιοί και λοιποί προοδευτικοί ψηφοφόροι;
    -θα γίνουν ιδιωτικά ΑΕΙ; τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα; ή θα φωνάζει το ΤΕΕ και ορισμένοι θα καίνε την Αθήνα ενώ οι ίδιοι για τα παιδιά τους μετά τα ιδιωτικά σχολεία τα στέλνουν στο εξωτερικό…
    -τι θα γίνει με το δημογραφικό; διάβαζα ότι οι 18-23 είναι 697000 και οι πάνω από 71 είναι 1,900,000 κάτι… αυτή είναι η απειλή και όχι οι μετανάστες και η Τουρκία …αρκεί να περιμένουν 20 χρόνια και θα έχουν μια έρημη χώρα
    -τι θα γίνει με την παιδεία; θα γίνουν τομές; και τομές δεν είναι να πάνε οι αμοιβές των εκπαιδευτικών από 1500 στα 2000 €, αλλά να δοθούν δια δραστικοί πίνακες στα σχολεία, να μπουν οι νέες τεχνολογίες, να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτές και να πάνε 1,000 για παράδειγμα σπίτι τους και μετά να μιλήσουμε για αμοιβές…όχι να δίνουν 15 άχρηστα βιβλία στη Γ Δημοτικού ή 30 στη Α Γυμνασίου…
    -θα καταργηθεί η επιδοματική πολιτική που θυμίζει άρτο και θεάματα; ΕΚΑΣ, όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, επιδόματα στο Δημόσιο δεν είναι τίποτα άλλο από ομολογία ότι είμαι ανίκανος πάρε ένα κομμάτι και βούλωστο….

    Τα παραπάνω θέματα όμως είναι ταμπού, γιατί θίγουν κομματικά στελέχη και κομματικούς στρατούς, οπότε μάλλον πρέπει να την κάνουμε για χώρες που σε 10 χρόνια θα μας έχουν ξεπεράσει, όπως έγινε στο παρελθόν με Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία….είναι αργά να μάθω Βουλγαρικά ή Ρουμανικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αμέ μόνο μέσω ΑΣΕΠ εκτός και αν υπάρχει και συνέντευξη!!!!!!!Όπου δεν έχεις τα προσόντα αλλά έχεις τη δυνατότητα να δώσεις μία καλή συνέντευξη!!!!!Έλεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμένεται και επιστολή στήριξης από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως μας μεταδίδουν από την Θεσσαλονίκη (και έδειξε με μακρινό πλάνο η τηλεόραση) ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μεταξύ των «παραγωγικών τάξεων» που πήγαν να χειροκροτήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κόκκαλης συνοδευόταν στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη από την σύζυγο του, τον κ. Αντωνόπουλο της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και τον κ. Δημητριάδη της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

    Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός που έπαιζε χωρίς τον ….Σωκράτη ήρθε ισοπαλία με την Καβάλα 0-0

    Για να πάει όμως ο κ. Κόκκαλης να χειροκροτήσει τον κ. Παπανδρέου σημαίνει ότι πήρε επίσημη πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν είναι; Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που με αφορμή το άδειασμά του Γιώργου από τον Κ. Σημίτη διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι «καθάρισε» από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» της διαπλοκής και της διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΤΛΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ.
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΝΑΝ. ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ 5-6 ΜΗΝΕΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 13:35 ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. [url]http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/09/blog-post_13.html[/url]Για τον τυχοδιώκτη Καρατζαφέρη βλέπε εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @politi
    Σε παρακαλώ για ένα σχόλιο στην απάντηση που έδωσε ο ΓΑΠ στην τελευταία ερώτηση της σημερινής συνέντευξης, ότι δηλαδή θα δοθεί η ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες. Αυτή η δήλωση νομίζω ότι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Είναι η πρώτη φορά που ανέφερε κάτι τέτοιο τόσο καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιγράφω από το atithasos.blogspot.com : Παρόλες τις συνεχόμενες ερωτήσεις ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απάντησε πόση θα είναι η αύξηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνταξιούχων.
    "Θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό". Όμως ο πληθωρισμός σήμερα είναι 0,8%.
    1% αύξηση σημαίνει 10 Ευρώ τον μήνα σε μισθό 1.000 Ευρώ.
    Αυτή είναι άραγε η αύξηση που "υπόσχεται ο κ. Παπανδρέου;
    Και αν δεν είναι αυτή τότε γιατί δεν μας είπε πόση θα είναι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5.10
    Το εχει πει πολλες φορες.Η μονοεθνικη Ελλαδα τελειωνει στις 4 Οκτωβριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KALE GIA TON PAPANDREOU MILAME... TAZEI TWRA GIA NA BGEI... DEN EXEI TIPOTA NA PEI... APLA TAZEI..KAI TI MAS LEEI O ALMOUNIAAAAAAA;;;;;;; 8A TA POYNE STIS 5 OKTWBRH...KAI TI 8A GINEI ME THN ONOMASIA TWN SKOPIWN;;; ETSI KAI THN XARISEI O GIEVRGAKHS STHN AMERIKH 8A DEI TI PAEI NA PEI ELLHNAS...TO POULHMENO AMERIKANAKI. EIMAI APO THESSALONIKI KAI EILIKRINA EIMAI SYGOYRH OTI 8A TA KSEPOULISEI OLA KAI KYRIWS TON TOPO POY POTE DEN AGAPHSE SAN DIKO TOY... OPOTE OI ADAEIS KAI H PORWMENOI AS TON PSIFISOUN .. META OMWS DEN 8ELW POREIES KAI FWNES...META TA KEFALAKIA MESA GAITI EMEIS EIMASTE YPEY8YNOI GIA TA XALIA MAS. EMEIS TOYS PSIFIZOUME MONOI MAS OPOTE DEN EXEI MA KAI MOU META. K EAN MAS KSEPOULISEI OLOI OI OPADOI TOY NA BGOUN NA ZHTWKRAYGASOUN GIA THN EPITYXIA TOY KAI GIA TO KALO THS PATRIDAS TOYS... TA LEME 5 OKTWBRH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑ-ΣΟΚ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μας πει ο κ. Παπανδρέου γιατί επισκέπτεται τις ΗΠΑ παραμονές εκλογών; Μας θεωρούν όλους τόσο αδιάφορους πια για τη χώρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή