Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η φορολογία των τραπεζών , τα ψεύδη και τα ...σχέδια !


Ηθελημένα ψεύδεται ο κ. Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ λέγοντας ότι η πραγματική φορολογική επιβάρυνση που ισχύει σήμερα για τις τράπεζες (δηλαδή το ποσό που πληρώνουν πραγματικά αφού ληφθούν υπόψη όλες οι εκπτώσεις και οι διευκολύνσεις) είναι -ποσοστιαία- σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με αυτή των εργαζομένων.

Οι τράπεζες - λέει πάντα το ΠαΣΟΚ- υπολογίζεται ότι πληρώνουν περίπου το… 7% των κερδών τους σε φόρους, έναντι 27% που καταβάλλει ένας μέσος (?) εργαζόμενος με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των .... 30.000 ευρώ.

Θα ήθελα να πιστέψω ότι είναι εγκληματική άγνοια του οικονομικού επιτελείου του ΠαΣοΚ. Όμως..., όταν στην ...«ομάδα κρούσης» των συμβούλων του κ. Γ. Παπανδρέου για την οικονομία, περιλαμβάνονται ΜΟΝΟ τραπεζίτες ( δια μέσου των υψηλόβαθμων στελεχών τους), τότε δεν πρόκειται για άγνοια , αλλά για ηθελημένο ψεύδος με ...ποικίλους σκοπούς και στόχους.

Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα όπως την έγραφε χθες ο Χ. Κίτσιος στην οικονομική στήλη του euro2day.gr. Οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν στο α΄ εξάμηνο του 2009 φορολογικό συντελεστή από 14,3% ( Eurobank ) έως 23,1% ( Εθνική Τράπεζα ).
Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank επιβαρύνθηκαν με συντελεστή φορολόγησης 19,4% και 20% ( σ.σ: Το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή έχει η .... Eurobank της οποίας τα υψηλόβαθμα στελέχη ήταν οι μυστικοί συνδαιτυμόνες του κ. Παπανδρέου στο δείπνο της Εκάλης και τώρα πλέον επίσημοι σύμβουλοι του! Τα συμπεράσματα δικά σας!)

Αυτοί λοιπόν οι σύμβουλοι και ο κ. Παπανδρέου γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα πρόκειται, για συντελεστές φορολόγησης ομίλου.
Ήτοι, για μέσο φορολογικό συντελεστή στη διαμόρφωση του οποίου πέραν της φορολογητέας ύλης από την Ελλάδα συμμετέχουν και οι δραστηριότητες του εξωτερικού.
Το σύνολο σχεδόν των χωρών όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες έχει φορολογικούς συντελεστές νομικών προσώπων από 10% (Κύπρος, Βουλγαρία) έως 16% (Ρουμανία).

Πέραν αυτού, η φορολογητέα ύλη στην Ελλάδα διαμορφώνεται από τη σύνθεση κερδών. Τα κέρδη από ομόλογα και μετοχές φορολογούνται, για παράδειγμα, στην πηγή και εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος.
Αποτέλεσμα είναι ο μέσος φορολογικός συντελεστής να μειώνεται ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η τρέχουσα, όπου τα έσοδα από ομόλογα φτάνουν στο 12% των συνολικών εσόδων ( σ.σ. Όχι όμως όπως καταλαβαίνετε και η πραγματική φοροδοτικότητα -σε απόλυτα νούμερα- των Τραπεζικών ομίλων).

Δεν είναι τυχαίο ότι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ (λόγω αυτού του φορολογικού συστήματος) τράπεζες με ισχυρή συνεισφορά στα συνολικά έσοδα από τρίτες δραστηριότητες (ΑΕΕΧ στο παρελθόν, έσοδα από ενοίκια, έσοδα από ομόλογα και μετοχές) εμφανίζουν χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τον ισχύοντα ( 25%).

Ερώτηση :
Προτίθεται να αυξήσει το ΠΑΣΟΚ τον συντελεστή φορολόγησης των προς διανομή κερδών των τραπεζών; ( σ.σ Μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο τα μεγάλα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια και καταβαράθρωση του Χρηματιστηρίου, και κυρίως την ...Εθνική τράπεζα. Ξέρουν τίποτα λοιπόν επ` αυτού τα στελέχη του κ. Λάτση και ....σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου; Μήπως, λέω μήπως, ...κάποιοι εποφθαλμιούν κάποια … μεγάλη κρατική τράπεζα;)

Πέραν της έμμεσης επιβάρυνσης που θα προκύψει και για τις ίδιες τις τράπεζες (μερίσματα από θυγατρικές) από ενδεχόμενη αύξηση της αυτοτελούς φορολόγησης μερισμάτων, θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολόγηση τοκομεριδίων από ομόλογα.
Σήμερα τα τοκομερίδια από ομόλογα για νομικά και φυσικά πρόσωπα φορολογούνται με 10% και υπάρχει συμψηφισμός κερδών με τον φόρο εισοδήματος.

Ερώτηση: Θα καταργηθεί ο συμψηφισμός; Και εάν ΝΑΙ , θα καταστήσει (ηθελημένα) το Δημόσιο ακριβότερο τον... ίδιο του τον δανεισμό…., με δεδομένο ότι οι τράπεζες συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους διακρατητές κρατικών ομολόγων;

Σύγχυση λοιπόν και -τα πρώτα - ρίγη ανησυχίας για το τι μέλλει γενέσθαι αρχίζει να προκαλεί στην αγορά το θολό πρόγραμμα του ΠαΣοΚ, όσον αφορά στο καυτό θέμα της οικονομίας.

20 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει απολύτως καμμία σύγχυση.
    Απλά, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να πάρεις καμμία απάντηση.
    Όπως θα έπρεπε να έχεις καταλάβει, εδώ και πολύ καιρό, στο πασόκ απεχθανόμαστε τα συγκεκριμένα.
    Βλέποντας και κάνοντας.
    Όταν θα έλθει η ώρα της αλήθειας ΤΟΤΕ θα δείτε τα συγκεκριμένα.
    Η, μάλλον, θα τα νοιώσετε.
    Παλιά μου τέχνη κόσκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λοιπόν τουλάχιστον ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της ΕΡΤ, αυτή την ώρα. Το πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ κ.Λυριτζής ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή με τον (εξαίρετο είναι αλήθεια)κ.Οικονόμου, σχολιάζοντας όπως ακριβώς είπε τα"κομματόσκυλα" των δύο κομμάτων τόνισε ότι "επειδή δεν μπόρεσε να τα εξαλείψει ο Κ.Καραμανλής, ίσως ο κ. ΓΠαπανδρέου ως πρωθυπουργός τα εξαλείψει". Ακουσον, άκουσον δεν έχουμε μόνον τους νταβατζήδες των ιδιωτικών ΜΜΕ να προκαταλαμβάνουν την ψήφο του πολίτη υπέρ του κινουμένου των Γ.Παπανδρέου, έχουμε και την κρατική ΕΡΤ να πετάει κάθε πρόσχημα και να γλύφει "την επόμενη εξουσία ".
    Ε, πολύ καλά έκανε ο Καραμανλής ν΄αφήσει τα συμφέροντα που φέρνουν τον Γ.Παπανδρέου στην εξουσία να τον φέρουν κι έπειτα να τον στίψουν ως λεμονόκουπα (όταν δεν θα τον χρειάζονται). Άχ πατρίδα έρμη τί θα τραβήξεις.
    Πιστεύω ο ελληνικός λαός να πάει κόντρα στο ρεύμα και να πεί ΟΧΙ, οπως ο κυπριακός ελληνισμός στο πρώην Σχέδιο Ανάν, που θα επέφερε δεινά στην Κύπρο.
    Ο Θεός και η Παναγιά να μας σώσουν!

    Θα παρακαλέσω κανένας ελληνας ορθόδοξος χριστιανός ψηφοφόρος να ξεχάσει το "ανέκδοτο" και την απαξίωση προς την Υπεραγία Θεοτόκο που προέβη η μητέρα του Γ.Παπανδρέου, Μάργκαρετ Τσαντ, στις εκλογές του 2004, ως πρόεδρος Μή Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΕΓΕς), την ώρα που θα πάει να ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύγχώρεσέ με πολίτης αλλά από τράπεζες δεν σκαμπάζω και πολλά αλλά ούτε μέτοχος είμαι ούτε δικιά μου έχω αλλά ούτε και καταθέσεις. Αλλα πραγματικά με έπιασε ένα ρίγος ανησυχίας όπως το λες χθές καθώς άκουγα τον πρωθυπουργό να απαντάει σε ερώτηση του Πρετεντέρη για το ΕΤΑΚ σε σχέση με τον ΦΜΑΠ. Ήθελα να ξέρω αν πραγματικά είχε άγνοια ή απλώς έκανε πως δεν ήξερε γιατί με το παράδειγμα του Πρετεντέρη απλώς αποκαλυπτόταν η αλήθεια για το ΕΤΑΚ;
    Πραγματικά με έπιασε κρύος ιδρώτας καθώς σκέφτηκα ότι ο άνθρωπος αυτός μας κυβέρνησε για πεντέμιση χρόνια. Αν έτσι είναι και ο Παπανδρέου τότε την κάτσαμε την βάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται η παρακάτω διατύπωση – δέσμευση: Η αύξηση των μισθών λίγο πάνω από το πληθωρισμό. Ωραία δεν ακούγεται; Πόσος όμως είναι ο πληθωρισμός, για να δούμε και πόση είναι η αύξηση; Στο 0,8% έκλεισε τον Αύγουστο, αυξημένος κατά 0,2% από τον Ιούλιο που ήταν 0,6%. Δηλαδή το «λίγο πάνω από το πληθωρισμό» μπορεί άνετα να σημαίνει αύξηση μισθών κατά 1%. Απέναντι σε αυτή την εξαιρετική επικοινωνιακή προσέγγιση από το ΠΑΣΟΚ τί απαντά η Ν.Δ; Τίποτε. Γιατί μάλλον όχι μόνο δεν το πήρε είδηση, αλλά ούτε κατάλαβε τί γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά.
    Με δεδομένο ότι στην οικονομία δεν έχουν σημασία ούτε τα σλόγκαν ούτε τα μαγικά ραβδάκια, έρχονται πολύ δύσκολες μέρες.
    Εάν η επόμενη κυβέρνηση δεν κάνει αιματηρές δημοσιονομικές οικονομίες και δεν κτυπήσει τη φοροδιαφυγή πάμε για την καταστροφή.
    Ο ΓΑΠ δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Παλινωδεί, αυτοσχεδιάζει και φαίνεται απόλυτα ανεπαρκής να χειρισθεί σοβαρά θέματα και ιδιαίτερα την οικονομία.
    Εάν εκλεγεί, θα κάνει αυτό που θα τον υποχρεώσει το ΔΝΤ.
    Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα, με μεγάλη διαφορά, θα είναι η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 15% (κατακαημένη ρούμελη).
    Όλα τα άλλα είναι κουβέντες καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ politis!
    Σε σχόλιό μου προχθές είχα παραθέσει το συγκεκριμένο άρθρο και σήμερα βλέπω ότι το...προσφέρεις στο κοινό!
    Η ΝΔ αυτό το άρθρο πρέπει να το κάνει σημαία,όποτε οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ μας μιλάνε για το ποια "πράσινη" οικονομία εννοούν!
    Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oso thimame den nomizw oti einai h prwth fora pou symvainei kati tetoio, kai epoxh Simith kati analogo eixe ginei tote oson afora tous kalous desmous tou kratous me tis trapezes kai thn alh synergasia kai oxi mono me thn Eurobank alla oles. Thimizw loipon oti meta thn megalh arpagh tou XAA kai logo ths koinonikhs katakravghs giati to pososto oswn katastrafhkan htan terastio epistateytikan oi trapezes na riksoun sthn agora kartes, daneia klp wste na niwsei o Ellhnas kai na tou dhmiourgithei h pseydesthish oti den tou lypoun lefta kai h tseph tou einai gemath estw me ksena xrhmata. Fysika prws tis trapezes pou evgalan to fidi apo thn trypa ekeinh thn stigmh yphrxan ta analoga antalagmata kai epeidh anaferthike h Eurobank tha anaferw kai egw endiktika to antalagma pros aythn pou htan ta Ellhnika Petrelea.

    Agapoitoi filoi psofoforoi tou LAOS (logo diamartirias) alla kai tou PASOK thelw na sas pw oti twra plhrwnete, plhrwnoume ayta ta daneia, sthn arxh ta perneis kai taksodeveis meta erxete o logariasmos, gia ayta twra hrthe kai den ftaiei kanenas KAramanlhs kai kamia kyvernhsh gia thn legomenh pseftoftoxia twn BMW kai MERCEDES pou akoma kai shmera mialo den valate kai trexete akoma stis trapezes na parete daneio gia na pate sthn MYKONO.

    Telika tha sovareytoun pote oi polites ayths ths xwras kai tha leitourgisoun pros to symferwn twn paidiwn tous ? oti eftiaksan kai dimiourgisan oi papoudes mas ta misa ta petaksame sto XAA giati thn eidame oloi megolo xrhmatistes kai oti tha konomousame kai ta alla misa ta dwsame stis trapezes giati phrame daneia na pame MYKONO klp, sta paidia mas ti afhnoume ? Kai pera pou den tous afhnoume tipota oson afora thn proswpikh perisousia pou mas afhsan kai emas oi papoudes mas (SPitia, oikopeda, akynita klp) Twra skeftomaste na tous afhsoume kai mia dialhmenh xwra kanontas oti mporoume na gyrisoume pali sthn epoxh tou 80 kai sto Tsovola dwsta ola.

    Mpravo Ellhnares wraia etoimazete to melon twn paidiwn sas kai mta sas peirazei to onoma makedwnia. POio onoma ? edw den tha yparxei h xwra tha exei ksepoulithei stous tourkous opws siga siga exei arxisei na ginete me telautea thn istoria twn IMIA, se ligo oi gkrizes zwnes tha ginoun TOURKIA metato rama ths megalhs Alvanias kai eseis lete na mhn legontai ta skopia Makedonia h na mhn exoun thn leksh sthn onomasia tous. Edw den kseroume pws tha legete h Ellada gia ta skopia sas eniakse ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. file me to minima ton 8:27 mallon den akouses kala auta pou eipe o prothipourgos giati periliptika eipe to ejis auto pou leei to pasok den ginetai giati me to etak kapoios plironei ligotera alla tora den tha katsoume na kanoume prajeis gia na sas to apodeijo kai fisika den edeije pouthena na min gnorizei to sigkerkrimeno thema

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dyo periodoi me to PASOK sthn antipoliteys xthes kai shmera.

    1990-1993 - Ksevrakomata sto syntagma apo syndikalistes pasokous se varos twn entimwn ellhnwn pou katanwhsan oti den einai katastash ayth me tis sygkinonies kai agoras ta leoforeia gia kalyterh ekshphrethsh tou koinou.

    2004-2009 - Kegete olh h Athina kai ktasrefontai periousies kai kopoi xronwn tou aplou kosmou me ta episwdia tou dekemvriou mono kai mono gia na epiteyxthei h apodomhsh tou KAramanlh kai ths kyvernhshs.

    1990-1993 - Epi makron katalypseis sta sxoleia, vandalismoi mexri kai provokatorikes dolofonies.

    2004-2009 - To idio skhnhko kathe xrono me tis katalypseis, sylalhthria kai episodeia gia to arthro 16 klp.

    1990 - 1993 - h eladda se ia genikoterh paralhsh me thn gesee kai adedy kathe vdomada stous dromous na kleinoun ta panta.

    2004 - 2009 - Idia geysh.....

    1990 - 1993 - Domvhsthkes epitheseis akoma kai kata ypougwn tote me athoa thimata (Aksarlian)

    2004 - 2009 - Vomvhstikes epitheseis akoma kai xwris ypotithete thn 17 noemvrh se drash. Fwties to 2007 se olh thn ellada kai komatoskyla tou pasok na sylamvanontai gia emprismo sthn hlia (to ksexnate?) Den mporei kai kaneis na phsei pia oti kai h fetines fwties sthn atikh den htan daxtylos sykgekrimenos. Opote einai konta oi ekloges h yparxei aroma eklogwn kegete h Ellada 2007 kai 2009.

    kai n synexisw den tha teleiwsw pote, yparxei omws ena neo stoixio pou den eimai kai sigouros an yphrxe kai tote einai einai kainourgio. OI dieythintes olwn twn DOY pou anhkoun sto PASOK den stelnoun ta ekatharisthka gia na dhmhourgithei provlhma sthn eispraksh twn forwn, Oi dhmarxoi kai nomarxes pou proskhnte sto pasok den exoun steilei ta xrhmata pou exoun parei sta sxolika symvouleia gia thn plhrwmh twn katharistriwn kai kalypsh twn anagkwn agoras ekswplismou tou aparaithtou ylikou gia thn antimetopish ths griphs gia na dhmhourgisoun pali provlhma sthn kyvernhsh. REEEEE pate kala gia na vghte sthn eksousia paizete me thn ygeia twn paidiwn mas ? poios sas edwse to dhkaoma kyrie Dhmarxe ths KALITHEAS (ypopsifios tou PASOK twra) na exeis parei ta lefta apo to kalokairi kai na mhn ta dineis ? POios Poios ?

    Etsi loipon me ayto to plhros ananeomeno PASOK pou opws leei apo ta lathoi tou emathe tha pame thn ellada mprosta.

    Giati ELLHNA na exeis toso konth Mnhmh ? Se lypame pragmatika......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kai se synexeia ths prohgoumenhs sygkrishs einai moiraio n yparksei kai h sygkrish twn proswpon giati opws leei kai o laos to mylo katw apo thn milia tha pesei.

    To thema einai pia htan h milia kai pio einai to mylo.

    Exoume kai leme loipon:

    Sthn mia periptwsh Andera papandreou (1990-1993 ta ksevrakwmata ki loipa ola osa anefera)
    kai i Yios Giwrgos Papandreou proedros tou PASOK apo to 2003.

    Ston antipoda Kwstantinos karamanlhs (evale thn xwra sthn EOK kai epanefere thn dimokratia sygkrotontas ena kratos me arxes kai aksies kai anamfhsvhthta apo olous h megalyterh mrfh me pragmatiko ergo sthn Ellada oso afora tous politikous.
    Anypsios Kwstas Karamnlhs (maxhths, sklhros kontra sta symferwnta kai panw apo ola patrioths me poly megalo ergo kai as polemithike oso kanenas allos politikos kai as kryftike to ergo tou texnientos apo ta symferonta).

    OI sygkriseis kai ta symperasmata dika sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8.27
    Σύμφωνα με τον ΦΜΑΠ, 45.000 μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων πλήρωναν έναν μικρό ομολογουμένως φόρο.
    Σύμφωνα με τον ΕΤΑΚ 2.300.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο,έστω και για το ένα[οικόπεδο] και μοναδικό ακίνητό τους.

    Α΄ρα, ελαφρύνουμε τον κύριο ΠΑΡΑΔΙΑ και τους ομοίους του και...διευρύνουμε την φορολογική βάση για να εισπράξουμε 800 εκατομμύρια.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα συνολικά έσοδα του ΠΑΣΟΚ με τον ΦΜΑΠ ήταν 260 εκ Ευρώ.
    Με τον ΕΤΑΚ τα έσοδα μόνο από νομικά πρόσωπα και την εκκλησία ήταν 300εκ Ευρώ.
    Μαζί με τα φυσικά πρόσωπα τα έσοδα φθάνουν τα 800 εκ Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμο 12.41
    Κάνεις λάθος ηθελημένα ή από άγνοια.
    Βλέπεις παραλείπεις να πεις ότι με τον ΕΤΑΚ συνακολουθείται και η απαλλαγή από φόρο μεταβίβασης κληρονομιάς.

    Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει. Όποιος έχει μπλεχτεί στην μέχρι πριν ΝΔ, διαδικασία μεταβίβασης κληρονομιάς από τους γονείς του θα ήξερε τι σημαίνει να τα ακουμπάς χοντρά !!!!

    Άσε λοιπόν τα ....μπερδέματα ή τα trollarismata!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @11.51
    Αν προχωρησεις κι'αλλο στο παρελθον θα βρεις και τους εμπρησμους των πολυκαταστηματων,Πολλα ομοια γεγονοτα που συμβαινουν σε συγκεκριμενες χρονικες περιοδους.
    Απο μονο του δεν ειναι αποδειξη,αλλα τι διαβολο ολα ειναι συμπτωσεις?

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΙ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ). ΤΟ ΠΑΖΛ ΔΕΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΕΡΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ), ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ (ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥΣ)ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΥΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11.51

    Μακάρι αυτή η ανάλυσή σου να έβγαινε περισσότερο προς τα έξω...Εν τούτοις, και δυστυχώς, δεν νομίζω ότι ο Νεοέλληνας είναι τόσο έξυπνος για να κάνει τέτοιες συγκρίσεις και μελέτες...Έχει και βραχεία μνήμη, δεν θέλει να πολυσκοτίζεται για το παρελθόν ή το μέλλον, μόνο για το παρόν, οπότε και να διάβαζε κάτι τέτοιο ή θα το παρέβλεπε ως συνωμοσιολογικό ή θα χλεύαζε ... Πάσχει και από μία μορφή ανοησίας που δεν ξέρω αν απαντάται σε άλλους λαούς...Κρίμα...

    Και ο G από CT έχει απόλυτο δίκιο...Εγώ πάντα ξεκινώ από εκείνες τις φωτιές πριν από το 1981 οπότε άρχισε το καρκίνωμα να εξαπλώνεται επιθετικά και υποχθόνια... Και ήμουν 8 χρόνων...Τότε που χτύπησαν κάποιοι, ανήθικοι και καθάρματα από τα γεννοφάσκια τους, ψυχασθενείς που λαθώδηκε το αντεράκι τους, την καρδιά της εμπορικής Αθήνας και τις αναμνήσεις πολλών από εμάς...

    Τι παράδοξο, όμως, ε; Εκείνοι που κάποτε φώναζαν (εννοείται ότι επρόκειτο απλά για πιασάρικα, αποπροσανατολιστικά σλόγκαν) ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, τώρα το υπερασπίζουν... Αυτή η υποκρισία ΧΡΟΝΩΝ, αυτές οι γεμάτες σοσιαλιστικές τσέπες (αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς τους τυπάδες ξέρουν τι σημαίνει σοσιαλισμός)μου προκαλούν και μου προκαλούσαν πάντα αηδία...Που να τους στοιχειώνει ο Μαρξ,ο Ένγκελς και η Ρόζα Λούξεμπουργκ στα όνειρά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. mandeson, άλλος ένας 8χρονος του 1981 συμφωνεί και επαυξάνει. Για να μη ξεχάσω ότι όποιος στο Δημοτικό δεν τραγουδούσε το "Ένα το χελιδόνι" στη γιορτή του Πολυτεχνείου, απειλούταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Μάρκο, θυμάμαι την αδελφή μου, πρωτάκι, να γυρίζει σπίτι και να τραγουδά το Ένα το χελιδόνι και να λέει στη μαμά μου ότι πρόκειται για ΠΑΙΔΙΚΟ τραγούδι, διότι έτσι τους είχε πει η δασκάλα της μουσικής!!! Και άλλα παρεμφερή παιδικά τραγουδάκια...Για να μην αναφέρω την κλασική φράση πολλών "μαμάδων" τότε στη δική μου μητέρα (και όχι μόνο), φράση που με στοίχειωσε, ότι: "Τώρα με τον Ανδρέα να ετοιμάζεστε να μοιραστείτε το σπίτι σας με εμάς ...Όλα θα είναι κοινά, τίποτα δεν θα είναι δικό σας..." Και το έλεγε σε εμάς, τους μέγιστους καπιταλιστές, που με δάνεια και προσωπική εργασία του πατέρα μου καταφέραμε να φτιάξουμε ένα σπίτι που ακόμη τότε δεν ήταν καν πλήρως επιπλωμένο... Η τρομοκρατία στην καθημερινότητα και η εξύψωση της αδαοσύνης και της ανοησίας...Μ' αυτά έκανε ποδαρικό στην Ελλάδα ο αμερικανοθρεμμένος Αντρίκος...

    Μία από αυτές τις κυρίες, οι άλλες δεν ξέρω τι απέγιναν, απέκτησε σούπερ μεζονέτα σε πρώην καμένη περιοχή στην Πεντέλη πριν από χρόνια (επί πακέτων Ντελόρ)... Με πισίνα παρακαλώ...Να πάω τώρα να της πω να πρέπει να μοιραστεί το σπίτι της και ότι όλα είναι κοινά; Σοσιαλιστές των οπισθίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η δίκαια φορολόγηση που δεν βλέπει κανένα κόμμα εξουσίας,σύμφωνα με το σύνταγμα.

    Τα κέρδη των τραπεζών πρέπει να φορολούνται με τον μεγαλύτερο συντελεστή της κλιμακας φορολογίας, εισοδημάτων στην πηγή και να επιστρέφετε ο φόρος στους μετόχους ανάλογα στην κλίμακα που ανήκουν στην δήλωση όλων των εισοδημάτων τους.

    Το ίδιο πρεπει να ισχύει και με τους τόκους καταθέσεων,(όταν είναι άνω του ετήσιου πληθωρισμού και αποτελούν εισόδημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή