Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠαΣοΚ στο καναβάτσο.


Όταν ο πολιτικός διάλογος μεταφέρεται στο πεδίο της πολιτικής και αφήνει αυτό της παραπολιτικής τότε τα κτυπήματα που δέχεται το ΠαΣοΚ είναι τόσο δυνατά που το ξαπλώνουν στο πολιτικό καναβάτσο.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτών των κτυπημάτων. Το ΠαΣοΚ δήλωσε ότι θα καταργήσει το ΕΤΑΚ και θα επαναφέρει τον ΦΜΑΠ και τον φόρο κληρονομιάς.

Την απάντηση την έλαβε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου , ο οποίος ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του ΕΤΑΚ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Όταν κάποιος δεν ξέρει πού θέλει να πάει, είναι φυσικό να οχυρώνεται πίσω από γενικολογίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Η κ. Κατσέλη οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι αόριστα.

Πώς θα καλύψει το πρόσθετο έλλειμμα των 800 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από την κατάργηση του ΕΤΑΚ;
Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, η οποία θα φορολογεί τη μεταβίβαση και όχι την κατοχή της ακίνητης περιουσίας;

Ποιο
είναι το αφορολόγητο όριο που θέτει το ΠαΣοΚ και για τον ΦΜΑΠ και για τον φόρο κληρονομιάς; Σήμερα ένα πολίτης με ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ δεν πληρώνει ούτε φόρο κληρονομιάς ούτε ΕΤΑΚ.
Ενώ με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πλήρωνε ΚΑΙ φόρο κληρονομιάς ΚΑΙ φόρο μεταβίβασης. Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ;

Γιατί άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες η πάγια θέση του ΠαΣοΚ για τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με βάση την κλίμακα; Ενώ το πρωί η κ. Κατσέλη σε συνέντευξή της δήλωσε ότι «θα εφαρμοσθεί ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα», το απόγευμα δήλωσε ότι «εξαιρούνται οι τόκοι των καταθέσεων που συνεχίζουν να φορολογούνται αυτοτελώς, όπως σήμερα». Τι μεσολάβησε;

Τέλος, η κ. Κατσέλη όφειλε να γνωρίζει: Πρώτον- Το ποσοστό του φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι 4,7%, σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με απλά λόγια, οι πολίτες πληρώνουν αναλογικά λιγότερους φόρους από τις χώρες του ΟΟΣΑ. Και όχι περισσότερους, όπως υποστηρίζει η κ. Κατσέλη.
Μόνο υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές πληρώνουν οι πολίτες στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, ούτε το ΠαΣοΚ δεν έχει θέσει θέμα μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Δεύτερον
- Η Ελλάδα, μετά τη Φιλανδία, έχει το μεγαλύτερο αφορολόγητο ποσό για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ας πάψουν λοιπόν το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη να ζουν με τους μύθους που έχουν δημιουργήσει. Ας προσγειωθούν επιτέλους στην ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα και ας μην αλλάζουν μέσα σε λίγες ώρες τις θέσεις τους, προσπαθώντας να κρύψουν την προχειρότητα τους και να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες».

Το ΠαΣοΚ ανταπάντησε ότι ... «Σε ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου, δεν χωρά κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μας λέει, "μπορεί να μας πει το ΠΑΣΟΚ ποιους φόρους θα αυξήσει". Θέλει ο κ. Παπαθανασίου να τα πει αυτά ; Να βγει και να τα πει ....με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή».

Αυτό τους πείραξε ! Δηλαδή εάν έβγαινε ο κ. Παπαθανασίου στο πεζοδρόμιο της Πλατείας Συντάγματος και έθετε αυτά τα ερωτήματα ,δηλώνοντας συγχρόνως ότι ομιλεί με την ιδιότητα του υποψήφιου βουλευτή , θα ...απαντούσαν;
Ας είμαστε σοβαροί. Όλοι οι πολίτες διαπίστωσαν ότι επί της ουσίας των ερωτημάτων «εποίησαν την νήσσαν». Όπως καταλαβαίνετε η ένδεια απαντήσεων οδηγεί... στο πολιτικό καναβάτσο.

17 σχόλια:

  1. Polith se diavazw arketo kairo ola sou ta ar8ra einai mesta. An vevaia 8a h8eles mporouses na grapseis liga gia ton K. Karamanlh pote den etyxe na dw toso prionisma se mia karekla apo thn stigmh pou anevhke sthn prw8ypourgikh 8esh. Anarwtiemai polles fores pws den vghke kapoios na pei liga logia kala gia ton an8rwpo auton. Den nomizeis pws ofeileis se emas kai ston eauton sou? 8elw na pisteuw pws o ellhnikos laos den 8a ton adikhsei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Politi αμφιβάλλω αυτά που γράφεις να τα γνωρίζει το οικονομικό του Πασοκ.
    Αυτοί ξέρουν μόνο απο Επιτροπές,συμβάσεις,απ΄ευθείας αναθέσεις.
    Αλλα δυστηχώς ο ΄Έλληνας είναι ΜΑΖΟΧΑΣ και θα βγάλει τον ποδηλάτη.
    Από Δευτέρα τον ΚΛΑΙΝΕ...ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ....
    Γαλάζιος Βορράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια δεν μπορεί να εκφέρει συγκεκριμένο πολιτικό λόγο. Αυτό το πρόβλημα έγινε εμφανές με πολύ έντονο τρόπο μετά την ομιλία Καραμανλή στη ΔΕΘ.
    Έχει περάσει μια εβδομάδα και ακόμα ψάχνει να βρει προτάσεις και θέσεις. Για ένα κόμμα που ζητάει εκλογές εδώ και ένα χρόνο και που θέλει να κυβερνήσει αυτό είναι απαράδεκτο. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του τα προβλήματα του τόπου αλλά και τους πολίτες.

    Δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη του λένε διαφορετικά πράγματα κάθε φόρα και μάλιστα αντικρουόμενα. Το μόνο συγκεκριμένο που έχουν πει είναι η επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής. Πολύ προοδευτική πολιτική!

    Φυσικά μην έχουμε και περισσότερες απαιτήσεις από ένα κόμμα που του πήρε 8 μήνες να αποφασίσει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει διεθνής οικονομική κρίση.

    Περιμένω πραγματικά να ακούσω τον Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Αν και μάλλον θα είναι μια από τα ίδια. Αόριστες και γενικές τοποθετήσεις περί πράσινης ανάπτυξης, ισονομία, ισοπολιτείας και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Στο τελευταίο βέβαια το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του έχουν πολύ εμπειρία με την αναδιανομή του πλούτου που έκαναν με το Χρηματιστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη, το θέμα δεν είναι τι λέει, ο Παπανδρεόυ τι θα πει ή τι δεν θα πει στα οικονομικα, διότι, ότι και να καταφέρει να αρθρώσει, "οι αρκουδιάρηδες" που λες κι εσύ, θα τα παρουσιάσουν σαν Θείο Λογο.
    Το θέμα είναι να υπάρχει απο την άλλη πλευρά η αποτελεσματική απογύμνωση των σαλιαρισμάτων.
    Το εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ.
    Συνεργασία με Ψινάκιδες κλπ δεν πρόκειται ποτέ να έχει η ΝΔ.
    Λυπάμαι πολύ που διάφορα στελέχη της ΝΔ , καιροσκοπικά και ανεύθυνα , κοιτάζοντας μοναχά το δικό τους συμφέρον , με την συμπεριφορά τους προσπαθούν να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

    Ας το καταλάβουμε όλοι.
    Κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Τελεία και παύλα.

    Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της πατρίδας μας, της κοινωνίας μας και έναντι των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε StevenK, μα ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είναι το οικονομικό σχέδιο του Γιωργάκη.
    Να μην λέει τίποτε συγκεκριμένο.
    Όταν δεν μιλάς συγκεκριμένα δεν μπορεί να σου ασκήσει κριτική κανένας, αφού δεν θίγεται κανένας.
    Περιμένει ΠΡΩΤΑ να κλέψει την ψήφο των εύπιστων αγαθιάρηδων ψηφοφόρων και ΜΕΤΑ θα πεί ο λαός το δεσπότη Παναγιώτη.
    Βέβαια, οι γνωστές δικαιολογίες είναι από τώρα στο τσεπάκι (καμένη γή, κλπ) αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.
    Όσο ο λαός πιστεύει ότι οι λύσεις έρχονται με το μαγικό ραβδί και όχι με τη σκληρή και επίμονη δουλειά σε βάθος δεκαετίας (τουλάχιστον) θα έχουμε αυτό το φαινόμενο.
    Λένε ότι η αξιοπιστία κερδίζεται δεν χαρίζεται.
    Αναρωτιέμαι πότε την κέρδισε ο Γιωργάκης.
    Ας όψονται ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης και ο Αλαφούζος που μας κάνουν το άσπρο μαύρο εδώ και χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολιτη
    Ο GAP ειπε οτι ο αγωγος δεν προκειται να γινει

    Γιατι αφηνει η ΝΔ τετοια δηλωση ανεκμεταλευτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέχωρα από το τι μπορεί να πιστέυει κάποιος για τον ΛΑΟΣ ή για τον Ψινάκη, είναι γελοίο να επιχειρηματολογεί κάποιος λέγοντας "Συνεργασία με Ψινάκιδες κλπ δεν πρόκειται ποτέ να έχει η ΝΔ.". Όταν έχεις ογκώλιθους της πολιτικής όπως ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Τραγάκης, ο Μαντούβαλος παλαιότερα, ο Κώστας Καράς ή η Μάρω Κοντού, τι να σου κάνει ο Ψινάκης; Κι αναφέρω μερικούς μόνο από τους "ανύπαρκτους" της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην περίπτωση που η Ν.Δ. χάσει τις εκλογές, δύο θα είναι η πραγματικά αρνητικές επιπτώσεις (εκτός βέβαια από τα ελλείμματα που ο Θεός ξέρει πόσο θα αυξήσουν το χρέος).
    Πρώτη σημαντική επίπτωση θα είναι η ανεργία. Πιθανολογώ ότι η δεδομένη αύξηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, θα δυσκολέψει πολύ τις επιχειρήσεις και θα εκτοξεύσει την ανεργία σε σημείο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην Ελλάδα.
    Δεύτερη σημαντική επίπτωση θα είναι το όνομα των Σκοπίων. Καλά θα κάνουν οι Βορειοελλαδίτες να συνηθίσουν στη ιδέα ότι το όνομα Μακεδονία θα αντιπροσωπεύει εφεξής τους Σλάβους στα Βόρεια σύνορά μας.
    Γραμμάτια είναι αυτά που πρέπει να πληρωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Me Gimpasolia, Valirakh, Geitona, klp einai ta kathara psifodeltia tou PASOK kai h ananewsh ?

    PIstevw thimaste oloi ti esti Gimpazolias kai ti vohteia edwse ston patera tou ?

    Kyrie Papandreou einai krima pou afhsate mesa olous aftous kai den valate thn Ka Makri (alter) Pretenterh (mega), Verikio (alpha), kampourakh (mega), Aytia (alter), Kakaounakh den lew einai megalos, Tremh (mega), Eyagelato (Ant1), Xatzinikolaou (Alter), Manesh (Alpha) kai ola ayta ta nea paidia pou tosous agwnes kanoun kathimerina gia esas kai to koma sas.

    Den phrate kanena paradeigma apo ton patera sas kai ton Shmith ?

    EIste agnomwn kyrie......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (τονίζοντας ότι λυπάμαι για τις απόψεις του Μάρκος) ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!
    ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο Politis και ουαί τοις ηττημένοις στο επικοινωνιακό επιτελείο σε Κυβέρνηση και Ρηγίλλης.
    Όλος ο κόσμος τα φωνάζει πια, διαβάστε κι εδώ
    http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/539880/Article.aspx

    (συγγνώμη αλλά δεν άντεξα στον πειρασμό!)
    Αυτά τα λογάκια πότε θα τα πουν οι κ.κ. του κόμματος της ΝΔ; Μετά τις 4 Οκτωβρίου; Μόνος του ο Καραμανλής -καλός και άξιος - δεν αρκεί. Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Γιώργος Παπανδρέου και τα Συμφέροντα

    http://fvasileiou.wordpress.com/2009/09/10/gap-symferonta/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμο 5.21
    Φίλε μάλλον τους αδικείς! Αυτά λένε και από τα επιτελεία της ΝΔ.

    Το ζήτημα είναι ότι οι νταβατζήδες τα θάβουν. Προβάλουν ότι θέλουν και όταν θέλουν.

    Αποτέλεσμα οι πολίτες να μένουν ανημέρωτοι , αφού αυτά που δεν συμφέρουν το ΠαΣοΚ και τα εκδοτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα δεν φθάνουν στα αυτιά τους.

    Είναι αυτό που φωνάζω συνέχεια. Τι δημοκρατία θέλουμε; Αυτή της τηλεαπάτης ή αυτή της κοινωνίας των ενημερωμένων και υπεύθυνων πολιτών!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To θέμα είναι ότι έχουν στρατεύσει και υποτιθέμενα "ανεξάρτητα" blogs (πρεσβεύουν ότι είναι ανεξάρτητα τουλάχιστον, αν και από καιρό έχει διαφανεί ο χρωματισμός τους) όπως το τρωκτικό... Εσχάτως, εκτός της σαρωτικής επίθεσής κατά της Ν.Δ. (διότι άλλο να κρίνεις και άλλο να επιτίθεσαι, και μάλιστα με άνισους όρους, όταν το ΜΟΝΟ κόμμα για το οποίο,περιέργως, βρίσκεις ελαφρυντικά αποφεύγοντας τις αιχμηρές απόψεις, είναι το ΠΑΣΟΚ), τις τελευταίες μέρες πραγματοποιεί και μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του προσώπου του Κ. Καραμανλή θέλοντας ΣΑΦΩΣ να τον εξισώσει - σε επίπεδο νοημοσύνης και πνευματικής αντίληψης - με τον Τζέφρι... Για ευνόητους λόγους...

    Το γκάλοπ στο facebook για τις Εκλογές 2009 το έχετε δει; Πολύ ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε Πολιτη.
    Πληροφοριες αναφερουν για ενα βιβλιο (υπο εκδοση) των Ιγνατιου και Ελλις για τα Ιμια.Εκει περιεχεται και η συμφωνια για τα Ιμια.Αν αληθευει τοτε Σημιτης Παγκαλος καλα θα κανουν να ιδιωτευσουν.Ο τζεφρυ σαν υπουργος εξωτερικων ενημερωθηκε για την συμφωνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή